Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 6x10 - Radioactive

2013. október 09. 11:00 - Szencsike

Kedves olvasók, ezzel az epizóddal elérkeztünk az évadzáróhoz, most rövidebb ideig élvezhettük a vámpírok és egyebek becses társaságát. Gyorsan elevenítsük fel, mivel foglalkoztunk ebben a néhány hétben: Billből Bilith lett, küldetése a vámpírok megmentése, ugyanis az emberek fellázadtak, legalábbis Louisiana polgárai biztosan. Szuper fegyverekkel verik le a sérelmeiket ezen a jóravaló kisebbségen, akiket még spéci koncentrációs táborokba is bezártak. Sookie nyakába kapta Warlowt, az ő félig tündér, félig vámpír vőlegényét, aki már évezredek óta vár a lányra és elege van a tétlenségből. Voltak jól induló szálak, voltak idegesítő dolgok, de hozta azt, amit egy tisztességes HBO sorozattól elvárható. Megismerkedtünk néhány ígéretes mellékszereplővel, akikből remélhetőleg a következő évadban többet fogunk kapni. Csapjunk bele a közepébe az évadzárónak!

pic2.png

Vége Terry temetésének, Sookie a halálon mereng, mikor Alcide megszólítja és próbál egy kis lelket önteni a lányba. Ha máskor, más időben találkoztak volna, talán… de már mindegy. Alcide megérez valamit, beszívott vámpírjaink most térnek vissza Bill otthonába folytatni a nappali partit. Nappali vámpírjaink Woodstockban érzik magukat, peace, love and happines és a make love, not war jelszóval kiélvezik a nappal fényeit. Bill búvalbélelten megy be a házba, többiek mit sem törődnek vele, élvezik az élet új lehetőségét. Jason is ott van, gazdájával Violettel, Sookie, Alcide ellenkezései ellenére, beszél a bátyóval. Főcím után Sookie a vámpírok lelkes ünneplésébe csöppen bele, öröm, boldogság mindenfelé. Jason épp Violetet szolgálja ki vérével, és igen, Jason bebújna a nővel az ágyba is, de Violet erkölcsös vámpír, Jason tartsa a nadrágban a férfiasságát. Violet igencsak kiborul a kései infón, mikor megtudja, hogy Sookie Jason tesvére, elfelejtette említeni a háborúskodásban. Mindenesetre Violet forró csókkal üdvözli Sookiet, így szokás ezt vámpíréknál. Violet udvariasan lelép, hadd beszélgessenek, Sookie figyelmezteti a tesót, óvatosan a vámpírral, összetörheti a szívét. Sokat lelkizni amúgy sem tudnak, mert egy szokatlanul boldog Pam és Tara egy nagy öleléssel üdvözlik a barátnőjüket. Bill bentről szomorúan figyeli a boldog társaságot, Sookie kint lelép.

pic3.png

Sookie visszamegy tündérkertbe, ahol BenW építi a májusfát, ami a házassági ceremónia eleme lenne. Sookie viszont gondolkodott, ami sose jelent jót. Nem kéne elsietni a házasságot, BenW adjon neki egy kis időt, hogy megismerhessék egymást. Randizzanak, mint minden normális pár, BenW illeszkedjen be a Bon Temps-i közösségbe, ismerje meg Sookie barátait, no nem a Bill és Erik féléket, hanem a jófejeket, mint Arlene és a többiek. Warlow elgondolkodott az ajánlaton, de nem úgy, ahogy Sookie számított rá. Pofon vágja a lányt, ne csináljon belőle bolondot. Vámpírjaink röpimeccset játszanak a napsütésben, rabruháikat is lecserélték hétköznapi szettre. Jess és Jason között ismét forr a levegő, Violet egy erőteljes ütéssel csapja le Jesst, ne flörtöljön a kutyuskájával. A vigyorgó társaságtól távolabb Pam szomorkodik, Erik. Már megint… Tara nem látja be, hogy miért lehet fontos a viking seggfej Pamnek, de teremtője ragaszkodik hozzá és elindul megkeresni őt. Bent Bill a képességei maradványait szedegetné össze, ha még léteznének, de Lilith ereje már nem munkálkodik benne. Ő már csak Bill. Jess is szembesülhet teremtője szomorúságával, sőt a bajokat tetézi, hogy Billnek bűntudata van Sookie miatt, a lányból vámpír lesz, mert a vámpírok megmenekültek. Akkor nem kéne töketlenül csak üldögélni, a tettek mezejére kell lépni, mentse meg a lányt!

pic4.png

Bill Jasonnel konzultál, a tesó nem szívleli a vámpírt, de a húgáról van szó. Sookie a tündérkertben van, oda csak tündérrel lehet bejutni, az egyetlen elérhető tündérke Adilyn. Jess és Bill kiestek Andy kegyeiből, Jason így Violettel megy segítséget kérni. Bill ezután az erdőben szabadon engedi a japán TB professzort, kárpótlásként egy táskányi pénzzel jutalmazza a szolgálatait, és örökre elfeledteti vele a kalandot. Jason megérkezik Andyhez, mikor megtudja, hogy Violet vámpír, riadót fúj, kislánya veszélyben! Violet hiába biztosítja őt, hogy ő csak Jason vérét szívja, semmire nem megy vele, viszont Adilyn megtudja, hogy Sookie megmentése miatt jöttek és bátran beáll a csapatba. Sookie az egyetlen tündér akit ismer, ha már a testvéreit nem tudta megvédeni, Sookie-t meg kell menteni. Andy nincs meggyőződve arról, hogy jól teszik, de a nagyfiúknak fegyver kell, viszik is a vámpírölésre készített fegyvereket.

pic5.png

Sookie a májusfához kötözve áll, Warlow nem fog osztozni senkin a jövendőben asszonyán. Elmereng az elveszett életén még egy kicsit, Sookie fog minden űrt betölteni, akár akarja, akár nem. Sookie előhívja a fénygömböt, ha nem is öli meg vele Warlowt, de ha elhajítja minden tündérerő eltűnik belőle és sima vámpírfeleség lesz. Warlow-nak elege van a pofázásból, ideje megkezdeni Sookie átváltoztatását. Andyék az esti órákban érkeztek meg a temetőhöz, Bill már várja őket, a derék rendőr bosszúságára Bill is kell az akcióhoz. Adilyn sajnos még sosem teleportált a tündérvilágba, nem tudja hogyan kell csinálni. Bill elmagyarázza neki az elméletet, Violet a gyakorlatban meg ráijeszt, így a lányból előjön az ereje, bent vannak a tündérkertben. Bill kezelésbe veszi Warlowt, a többiek Sookie-val foglalkoznak és kimentik a lányt, Bill Warlow-val harcol tovább.

pic6.png

Jasonék hazaviszik Sookie-t, Andy elrejti a lányát a szekrény alatti rejtekhelyre, elvileg biztonságban lesz ott. Tündérkertben kiegyenlített a küzdelem, viszont mindketten kijutnak onnan és Warlow indulhat el először Sookie-hoz. Otthon Violet a vérével segít a lányon, az őrködő Andy jelzi Warlow közeledtét, Andy kiütve, majd Jason ugrana rá, de Violet veti be magát, de tündér-vámpír erősebb náluk, mindketten padlón vannak. Bill is megérkezett Sookie-hoz, de mivel már csak önmaga, nem tud bemenni a házba, hogy megkarózza Warlow-t, aki messzire löki a fényével. Warlow Jasont szedi össze, szegény fiú egy bűvölés után Andy-vel mehet a rejtekhelyre, Warlow Sookie-t veszi célba. Foglyainkat Adilyn szabadítja ki, Warlow pedig feljut Sookie üres hálószobájába. A lány a fürdőben rejtőzik, egy-két ezer év és szeretni fogja a férfit. Szerencsére Niall nagypapa a másik dimenzió átjárójából segít az unokáknak, lefogja Warlow-t és a kiszabadult Jason karózza meg a tündér-vámpírt. Niall papát is visszahozzák ebbe a dimenzióba, végre együtt a család.

pic7.png

Vértrutymó lesz a vámpír Warlow-ból, és a tündérerő is elszáll belőle, amely érzékenyen érinti a kevés nappali vámpírokat. Billből a ház előtt száll el az erő, Jess és szerelme James egymás karjaiban piheg ruhában, mikor megérzik, hogy visszatért minden a régi állapotba. Eric a svéd fjordok tetején napfürdővel kényezteti habtestét, de BenW halála miatt, a tündérerő elpárolog a véréből és lángra gyullad. Innen is üzenném, hogy hozzájárulok a svéd bevételek növeléséhez a bútoráruházban, ha jövőre visszahozzák, akár teátrális, akár bármilyen kiszámítható módon kedvenc vikingemet.

pic8.png

Hat hónappal későbbre ugrunk, számos változás állt be a kisközségünk életében. Bill regényíró lett, és egy tévéműsorban mesél a művéről, amelyben kitálal mindent a Hep-V ügyről. Ugyanis a vírus nem tűnt el, sőt mutálódott, az emberek hordozókká váltak, a vámpírokra továbbra is halálos. Aggasztó dolgok mind emberek, mind a tünetmentes vámpírok számára. Ezt a tévéműsort nézi ábrándos tekintettel szőke pincérnők, de lám, Bill már a múlt, a jelen Alcide. Legkedvencebb magányos farkasunk lett Sookie új barátja, remélhetőleg megéri a következő évad felét ebben a minőségében. Jason és Violet még mindig együtt vannak, igaz szegény srác még mindig a nadrágban tartja a férfiasságát, még nem jött el az idő arra, hogy használja.

pic9.png

Ugorjunk másnap reggelre, az ifjú pár a templomba megy, ahol Sam fontoskodva győzködi a mogorva és elutasító Andyt, álljon az ügy mellé, lássák az emberek, hogy az egyház és az állam összefog. Andy az esti partin nem fog megjelenni Adilynnel, ne is kérje tőle. Mielőtt a gyülekezet leülne, vérvizsgálatra van szükség, ki a hordozó és ki nem az. Komoly dologról kell tárgyalni, így  komoly összefogásra van szükség a helyi néger és fehér közösségnek kiegészülve a vámpírokkal. A Hep-V-s vámpírhordák riogatják a Bon Temps-hez hasonló kisvárosokat, és szükség lesz a helyi agyarasokra is. Az emberek és vámpírok kössenek szövetséget, ha egy nem vírushordozó ember vállalja egy vámpír rendszeres táplálását, akkor a vámpír megvédi őt egy esetleges támadástól. Az ismerkedési estre a Bellefleur’s-ben (volt Merlotte’s, tulaj Arlene, mert Samből a helyi polgárjenő lett) este kerül sor.

pic10.png

Elérkezett az este, a Merl, bocsánat Bellefleur’s-ben ott toporog a kisváros apraja-nagyja, James vámpír és zenekara biztosítja a talpalávalót, néhányan már ki is választották maguknak a vámpír testőrüket. Vannak néhányan, akik nem találják a helyüket, ilyen Jess, aki céltalanul bóklászik, vagy Violet, aki bosszús, mert Jason jól érzi magát nélküle. Így már Jasonnek is elment a kedve a bulizástól. A vérvizsgálat eredményét is át lehet venni, Sookie és Alcide tiszták és nem terveznek sokáig maradni a párválasztó partin. Tara dumcsiját Willával kedves édesanyja zavarja meg, nagyon beszélni akar a lányával. Végül besétálnak a raktárba, anyu jó útra akar térni, megbánta, hogy így elcseszte lánya gyerekkorát, és most egy utolsó lehetőséget kér tőle, táplálni akarja őt. Ez egy rendes dolog tőle, bár Tara nem a megható monológ miatt mereszti belé az agyarait. Andy és Adilyn otthon unatkoznak a tévé előtt, mikor vendégük jön, Jessica. Ő is szeretné jóvátenni a múltat, nem kell hogy táplálják, elég ha engedik, hogy megvédje őket. Andy elküldené őt, sőt le is lőné, még mindig gyűlöli vöröskét, de inkább csendesen becsukja az ajtót, Jess mindenesetre ott marad a ház előtt. A partin Sookiéknak letelt a kötelező egy óra, a kocsijuknál Bill bukkan fel. A régi szép idők emlékére védelmet ajánl a lánynak, Alcide akárhogy morog, egy vámpír mindig lesz barátnője életében. A kéretlen védelemre nagyon hamar szükség lehet, mert a határban már gyülekeznek az éhes, Hep-V-s vámpírok, akiket svédasztalos menü vár a sok-sok partizó képében. De hol van Erik? Köszönöm a figyelmet, találkozunk jövőre!

Címkék: true blood 18+
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2013.10.09. 11:26:24

"Innen is üzenném, hogy hozzájárulok a svéd bevételek növeléséhez a bútoráruházban, ha jövőre visszahozzák, akár teátrális, akár bármilyen kiszámítható módon kedvenc vikingemet."

Az alkotók nagyon letolták a gatyájukat és visszahozzák valahogy. Megijedtek a népharagtól. :)

Szencsike 2013.10.09. 11:41:48

@Is: Erik nélküli TB-t el sem tudok képzelni :)
süti beállítások módosítása