Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 2x19 - Veszélyeztetett faj

2013. augusztus 21. 09:00 - nyauuuuu

A mai idézet egy népszerű népmeséből való, de a Grimm fivérek meséskönyveiben is szerepel. Magyarul speciel Grimm-félét nem találtam belőle, de szerintem ti is ismeritek, az a mese, amiben a fiúcska iszik egy forrásból, és szarvassá változik, bár a húga óva intette ettől. Visszatekintés után a lakókocsiban nyitunk, Nick azon töri az okos kis fejét, mit vihettek el Konstantinápolyból a 13. században, ami olyan fontos volt – vagyis a kulcsocskája rejtélyét próbálja megfejteni. Váltás után egy legelőn egy fiatalember azt nézegeti, mi történt a marháival. Több tetemet is talál, aminek felvágták a hasát, és kivettek onnan valamit. Hirtelen egy kék fejű, első látásra földönkívülinek rémlő, emberszerű egyed tűnik fel. A fiatalember előveszi a puskáját a kocsiról – de mire ezt megteszi, már ott van előtte az idegen, lök rajta egyet, és a kocsiból kiálló cövek felnyársalja az embert. Ez sem fog már lövöldözni. A kékfejű ezen láthatóan teljesen elcsodálkozik, majd elszalad. A halotthoz odaér egy idősebb férfi egy másik autóval, el is szörnyed rendesen. Még látja a sötétben világító idegent elszaladni a legelőn át. Azt már csak mi látjuk, hogy amikor a lény átveti magát a szögesdróton, kissé fennakad rajta, és egy darab szépen világító bőrt otthagy a majdani helyszínelőknek. Főcím.

01.jpg

Monroe Rosalee-nak mesélget a szüleiről, kiderül, hogy pont ugyanott laknak, mint gyerekkorában, ráadásul az apja nem tud lépést tartani a korral, és valószínűleg még mindig jár éjszakánként vadászni. Ez ugye, dúvadéknál kicsit mást jelent. A ciki az, hogy a szülők szeretnék meglátogatni a kisfiukat, és úgy gondolják, hogy nem szállodában akarnak lakni – vagyis Nick egy fedél alatt lenne apuval és anyuval. Ez Rosalee szerint is durva lenne. Arra viszont jelen állás szerint nincs remény, hogy Nick és Juliette addigra összejönne, és Monroe nem szeretné, ha Nick kinyírná a szüleit – bár kétségtelen, hogy okot biztos adnának rá. A beszélgetés megpecsételéseként csókban forrnak össze. Persze ekkor robban be Nick is, hangosan kiáltozik Monroe után, segítséget szeretne - és elég nehezen esik le neki, hogy talán kicsit tapintatosabban is közlekedhetne.

Felmegy a szobájába, és láthatóan eléggé sajnálja, hogy bunkó volt, de Monroe legyint rá, jól megvannak Rosalee-val, nem történt semmi végzetes. Miután ezt átbeszélték, végre rátérnek a lényegre is, Nick megmutatja a kulcsocskáját a dúvadnak. Az – elvégre órás – rögtön kiszúrja, hogy nagyon régi, még a középkorban készült, de ennél sokkal jobban izgalomba hozza a nyomdázott térkép-részlet. Azonnal lerohan, előás egy fadobozt, ami még az ük-ük-ükapjáé volt, és amiben van egy pont olyan tipográfiájú térkép, mint amilyen a kulcs lenyomata. Vagyis az összerakott kulcsos térkép nagy valószínűséggel a középkori Svábföld egy darabját ábrázolhatja, közelebbről a Fekete-erdőnél lehet. Nick elmeséli a hét Grimm-lovag és az elrejtett kincs történetét, és mivel azt nem tudja, kinél van a másik hat kulcs, elhatározza, hogy megkérdez valakit.

02.jpg

Juliette az emlékei felidézésével van elfoglalva, egy régi képet nézve pontról pontra felidézi azt az estét, amikor a kép készült. Egy karácsonyi buliban voltak kettesben, Julis azon bucsálódott a barátnőjének, hogy bár szuperül megvannak Nickkel, még nem hangzott el a szeretlek szó. Nincs sok ideje ezen szomorkodni, Nick már oda is lép hozzá, megcsókolja, és közli vele, hogy szereti, persze Julis biztosítja érzelmei viszonzott voltáról. Ekkor újabb csók, és elkészül a fénykép is, amit az elején a kezében tartott. Juliette visszatér a jelenbe, és nagyon örül, hogy ennyire emlékszik mindenre.

03.jpg

A kékfejű odaér valami pajtához, bent egy erősen terhes asszonyka várja, leginkább a nála lévő csomagot. A nő azonnal a véres marhaalkatrészek evéséhez lát, úgy tömi be magába, mintha ezer éve nem evett volna. A kékfejű közben átalakul teljesen hagyományos emberré, és gondoskodó férjként viselkedik, még a kezét is a nő hasára teszi, mert éppen rúg a baba. Reggel viszont sajnos tovább kell állniuk, mert itt sincsenek biztonságban. Egy lakókocsis ürge a rendőrségi frekvencián meghallja az előző éjszakai űrlény-támadásról szóló riasztást, le is teszi az éppen fogyasztott szendvicsét, és már indul is a helyszínre, még 135 mérföld választja el Portlandtől. Másnap reggel kékfejűék autója sajnos nem indul, úgyhogy apu elindul rekvirálni másik autót, addig anyu maradjon ott egyedül. Anci ezt nem nagyon szeretné, de nincs más választása, apuci amúgy is szereti, és minden rendben lesz.

04.jpg

Főrendőr beér az irodájába, ahol Nick már vár rá. Kis pengeváltás után végre lebbentünk, a százados elmeséli, amit a kulcs-ügyről tud. A királyi családok négy kulcsot szereztek meg a hétből, egy van Nicknél, és kettő eltűnt. A hét keresztes lovag, akik túl akartak járni a királyi családok eszén, Nick ősei voltak. Az egyik hosszas kínzás után elárulta a többieket. A négy kulcs megszerzése érdekében a királyi családok a megszokottnál jóval több vért ontottak, szóval nem egy romantikus regény ez a történet. Azt Sean se tudja, mit rejthettek el, sokféle mendemonda kering, a bölcsek köve, az örök élet titka, egy próféta kardja vagy éppen Jézus szögei és a kereszt egy darabja is éppúgy lehet. Egy biztos: a hét lovag az életét áldozta ezért a valamiért, úgyhogy nagyon értékes kell legyen. A százados még azt is elpöttyenti, hogy a családja jobban örült volna, ha ő meg sem születik, de ha nem keresztezi az útjaikat, akkor csak néha próbálják meg kinyírni. Már épp rátérnének, hogy mennyire bíznak meg egymásban, de bekopog Wu, dolog van, a csepegtetés és a bizalomépítés ezúttal ennyiben marad.

05.jpg

A farmer egy dögös Ford kisteherautóval viszi ki Nicket és Wut a tett helyszínére, közben mesélgeti, hogy mi is történt, ebben a helyi seriff is segít neki. A kékfejű hat tehenet ölt meg, és végzett a fiatalemberrel is. A helyi rendőr próbálná menteni a szemtanút, a tettes biztos láthatósági mellényt hordott, de a bácsi nem hagyja magát, biztos benne, hogy űrlény-félét kellett lásson. Nick valami sugallat miatt elmegy a kerítésig, és persze megtalálja a bőrdarabkát, ami kiszakadt a tettes kezéből. Wu szerint gyíkbőrnek látszik. Már búcsúzkodnak a szemtanútól, mikor megérkezik a farmra a korábban látott lakókocsis ürge. Közli, hogy segíteni jött, mert ő űrlényvadász, és az országban több űrlénytámadás is volt korábban. Wu és Nick csak mosolyognak rajta, látszik, hogy sültbolondnak tartják.

06.jpg

Középkorú hölgyemény szépséges autóban megy az erdőben, amikor hirtelen megpillantja maga előtt az úton a kékfejűt. Félrerántja a kormányt, egy pillanatra az eszméletét is elveszíti, mert lefejeli a kormányt. Mire feleszmél, az űrlény már ott van mellette és kirángatja a kocsiból. Az ufológusnak szép kis albuma van, képekkel, amiből a szemtanú simán kiválasztja, hogy melyik fajtával találkozott. Ennek az űrlényvadász nagyon megörül. A pórul járt és időközben elájult autós hölgyet a kékfejű (immár emberi alakjában) beviszi a pajtába, hogy ne legyen baja, aztán felnyalábolja anyucit, és elindulnak a rekvirált kocsival. Közben megtudjuk, hogy konkrét céllal igyekeznek valahová, de nem fognak odaérni. Bonctündérke megvizsgálta a darabkát, szerinte biztos, hogy bőr, de ha vízbe áztatja, sötétben kék fénnyel ragyogni kezd. Ez a luciferáz nevű enzimtől lehet, ami bizonyos állatfajokban van meg. Vagyis ez emberi bőr, állati bőrreakcióval. Nick csörög, Wu meséli el a saját, utánozhatatlan stílusában a kocsikölcsönzést.

07.jpg

A párocska egy erdei úton döcög az autóval, mikor a nő közli, hogy meg kell állniuk, valami baj van. Szerencsére az út mellett találnak egy elhagyatott kunyhót, ahol még tüzet is tudnak rakni, asszonyka pihenhet egy keveset. Nagyobb baj, hogy már megint éhes, úgyhogy apu elindul marhát ölni. Juliette kopog be Monroe-hoz, és szándékoltan nem Nicket keresi, hanem Eddie-t. Elújságolja, hogy már mindenre emlékszik, és beviharzik a házba. A megtámadott nő a kihallgatóban ül, az üveg mögött Wu ismerteti a történteket Nick-kel, beleértve a pajta előtt parkoló, nem induló autót is. A nyomozó megkéri, hogy nézzen utána a többi marhacsonkításnak is, hol kezdődtek, milyen irányban haladnak.

08.jpg

Julis azon örömködik, hogy mindenre emlékszik, még arra is, hogy mennyire szerette Nicket. Monroe örülne vele együtt, de Julis elkomorodik: rettenetesen megbántotta Nicket, és attól tart, hogy Nick soha nem fogja tudni szeretni őt. Eddie szerint Nick érzései az elmúlt hetekben kicsit sem változtak Julis iránt, de legegyszerűbb lenne, ha beszélne Nickkel, elmondaná neki, amit érez. Juliette szeretné, de fél (istenem, ez ennyi hányattatás után is csak egy hülye nő), meg különben is, ő már nem az az ember, aki volt. De azért majd beszél Nickkel, valamikor, addig viszont Monroe tartsa a száját. Ja, és még egy dolog: mondja el, mi az a Grimm. Monroe picit lefagy a kérdéstől, de gyorsan bebootol, úgyhogy már közli is: a Grimm olyan ember, aki belelát a sötétség szívébe. Olyasmiket lát, amiket mások nem. Erről a mondatról Julisnak beugrik, hogy Nick is ugyanezt mondta magáról azon a bizonyos éjszakán.

09.jpg

Wu rákeresett a többi állatcsonkításra, Nebraskából indultak két héttel ezelőtt, északnyugat felé haladnak, és egyre sűrűbbek a támadások. Az űrlényvadász odaér az elhagyott pajtához, talál odabent némi vért, majd csörög a telefonja. A hívóval közli, hogy még nem találta meg őket, de közel vannak, ráadásul a nő mindjárt szülni fog, és ő akkor ott akar lenni. A másik fél közli, hogy már négy ajánlata van, és három ilyen lény egy vagyont érne. Az ufológus ingerülten elhessenti a hívóját, kicsit szagolgat még a szalmában, majd gyorsan átalakul valami madárszerű szerzetté, érdekesen forgatja a fejét.

10.jpg

Nick a lakókocsiban keresgél az űrlények után, és persze meg is találja. Közben Wu hívja, megjött az eredmény, a marhákból a petefészkeket vitte el a támadó. Mivel Nick magától butuska, elmegy Rosalee boltjába. A rókalány nagyon lelkes, úgy tudta, hogy a tündöklők már kihaltak. A bőrükért vadászták őket, amit a foszforeszkálás miatt gyűjtők halmoztak fel. A tehéncsonkításra Rosalee felkapja a fejét, hoz is egy könyvet, amiből kiolvassa: nem egy, hanem több lény kell legyen, és a nő terhes, azért eszi a petefészkeket. Minél gyakoribbak a támadások, annál közelebb van a nőstény a lebabázáshoz. Monroe érkezik, de látva a szitut (könyvet bújnak), gyorsan levágja, hogy a randi megint ugrott. Rosalee lelkesen magyarázza neki, hogy tündöklő csonkítja a teheneket, Eddie csak azt reagálja, hogy úgy tudta, ezek már kihaltak.

11.jpg

Pedig nem, a tündöklő pasi a legelőn megy a tehenek felé, kezében a petefészkek gyűjtésére szolgáló zacsija. Nick egy térképen rajzolgatja a támadások helyét, Monroe és Rosalee ebből kilogikázza, hogy a közelben kell lenniük, hiszen a nő mindjárt szülni fog. Nick elindul, hogy megkeresse őket, a dúvad és a rőtbundás pedig mennek vele, elvégre lehet, hogy ezek a tündöklők utolsó példányai, védelemre van szükségük. Nick beszól, hogy de hát a pasi megölt valakit, Rosalee szerint viszont a baba ártatlan. A tündöklő rohan a legelőn, a zacsija már teli van, a madárféle ufológus meg a bokorból figyeli. A lakókocsijában betárazza a mordályát, akkora, hogy simán medveölő is lehetne. Letérdel egy bokorban, átalakul, és gyorsan 360 fokban körbefordítja a fejét, csak hogy tudjuk, valami bagolyféle az ártatlan, elvégre őt Nick nem fogja kikeresni a könyveiből.

12.jpg

Nick az ufológus lakókocsija mellett állítja le a sajátját, és már csak kíváncsiságból is bemennek megnézni a lakókocsit belülről. Az „ufológus" bizony valamiféle fejvadász, mint az a felszereléséből kiderül. Irhamentővel megtöltött dumdum golyói vannak, ha egy ilyennel meglőnek egy keveréklényt, az meghal, de sokáig átalakult állapotban marad a halál beállta után is. Vagyis a madarunk ki akarja nyírni az utolsó tündöklőket, hogy lenyúzhassa a szép foszforeszkáló bőrüket. Vagyis Nicknek mihamarabb meg kell találnia a tündöklőket, ha meg akarja őket menteni – tehát visszaülnek a kocsiba, és mennek tovább, mert előttük kell legyenek valamerre. Útközben Nick kiszúrja a kis házikót, Monroe kiszagolja a füstöt, látják a keréknyomot befelé, tehát behajtanak megnézni. Az irhavadász megpróbálja lelőni a még mindig a legelőn cserkelő tündöklőt, szerencsére csak a zacsit találja el.

13.jpg

Nickék megtalálják a házat, bemennek, de a nő a férjét várta, rettentően fél az idegenektől. Némi hisztéria árán (persze a nő át is változik) meggyőzik, hogy ők csak segíteni akarnak, Rosalee pedig hozzálát a szülés levezetéséhez, mert a magzatvíz már elfolyt. Monroe a nő kezét fogja, Rosalee a babának segít, Nick ellennyomást alkalmaz a derekán. Befut a férj is, a szülés eseményei őt is elsodorják, nincs idő kérdezősködni. Sitty-sutty megszületik a kis tündöklő (annyira látszik, hogy pasik írják a forgatókönyveket!), egészséges és kék fénnyel ragyog. Itt lehetne a boldog vég is akár, de az ajtóban a mordállyal a kezében megjelenik az irhavadász, és leginkább lőni szeretne. Kicsit meglepődik, mikor mindenki sorban átalakul, így Monroenak van ideje rávetni magát. A vadász is átalakul és lecsapja szegény Eddie-t valamivel. Menne vissza a tündöklőkhöz, de mire megfordul, Nick szépen lelövi a saját fegyverével – vagyis halála után sem alakul vissza emberré. Felmerül a kérdés: mi legyen a tündöklőkkel, és mi a madárféle hullájával?

14.jpg

Nick ezúttal a szívére hallgat, elengedi az összes tündöklőt, menjenek, amerre látnak az irhavadász kocsijával. Mint kiderül, Alaszkába igyekeznek, ahol él még néhány hozzájuk hasonló. Az elrabolt autóba meg betették a madárféle hulláját, és azt remélik, a szer hatása kitart addig, míg meg nem találják a rendőrök. És tényleg, látjuk is, ahogy megtalálják, majd visszaalakul.

Címkék: grimm
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyauuuuu 2013.08.27. 00:56:39

@Pácsó Ármándó: Hú, de nagyon pasi vagy, ha azt hiszed, hogy enélkül el tudnék menni aludni. Kikerestem amúgy, látszik, hogy nem vagyok nagy sorozatrajongó :). A szóban forgó sorozatból összesen ha másfél részt láttam, azt is kb. tíz-húsz részből összeadódóan, ahogy a férjem ide-oda kapcsolgatott. Szinte csak olyan jelenetek vannak meg a fejemben belőle, ahol valamelyik csaj félig-meddig meztelen volt, vagy épp nagyon szexis ruhában kellette magát :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.27. 01:11:48

De így nem tudok Mrs Meklászki lenni, ha azt sem tudod, kicsoda! :) Maradok az orosz matrióta szerepnél. Szergej, itt fan ety egy lány, akinek hiányosak a tudásai. Mesélj neki rólam, de finoman, ne fájjon!

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.08.27. 07:08:11

@nyauuuuu: Igen, az internet tanúsága szerint valóban balesetet szenvedett, és azért hagyott ki 1,5 részt (a kék űrlényesben nem volt, ha jól emlékszem). És ki az FR? A hogyvoltot nem lehet előrébb hozni? Előre lehet tekerni az időzítő mutatóját, nem?

nautilus64 2013.08.27. 11:16:41

@Yooha: FR= FőRendőr :) alias Sean Renard százados (?)

@aggyistenbiri: NEM ADOM, hányszor kell még leírnom? egyszer már odaadtam, de TE vissza is adtad nemsokára, nem csapongunk! :D

W.Jack. 2013.08.27. 12:05:50

@aggyistenbiri: A Cергей még oké, de кто az a матриота? :)

Pácsó Ármándó 2013.08.27. 12:20:07

@Yooha: Fr Biri szerelme volt sokáig, de nem bír(i) a vérével és most Nick kell neki. FR-nek is, de másképp. Remélem.

@nughop: A "matrióta" egy nyelvújítás korabeli szó, a matrónából és a matr-jóska babából összegyúrva. Lásd még --> "patrióta"

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.08.27. 12:50:39

@Pácsó Ármándó: Értem. Szóval itt minden szereplőnek megvan a rajongója?
A női vonal nekem annyira nem jön be, nem tudom nekik mennyi rajongójuk van. Egyáltalán ki milyen nemű itt? Én a többséget nőneműnek gondolom, főleg a cicás képűeket. De nem akarok megbántani semmilyen cicaszerető vasmacsót, úgyhogy inkább nem tudom.

nautilus64 2013.08.27. 13:00:34

@Yooha: Pácsó és Gabba fiúk, mi többiek meg lányok :) (és nagyon remélem, hogy nem tévedek XD )

W.Jack. 2013.08.27. 13:05:24

@Yooha: Bár nincsen cicás avatarom, néha olyan is az érzésem, hogy kilógok képügyileg a sorból:), de nekem is a férfiszereplőkért kéne rajonganom, de ebben a soriban nem fogott meg senki:)

W.Jack. 2013.08.27. 13:15:20

@Pácsó Ármándó: Köszi:) A матрёшка és a patrióta is ismert volt előttem, ezek szerint biri most éppen egy jellegzetes orosz festett fajáték, amely egymásba rakott, egyre kisebb, kettészedhető babákból áll, aki mellesleg a hazáját szereti:)

Gabba 2013.08.27. 13:34:24

@nughop: már ne is haragudj, itt hajókázol fel-alá, a másik posztnál meg petyhüdten lóg O. vitorlája ...
:)

Pácsó Ármándó 2013.08.27. 13:53:58

@nughop: Majdnem. Plusz még szépkorú néne és Nyauuuuu szerint félmeztelen rohangál. Legyünk toleránsak, ő választotta.
:-)

2013.08.27. 14:06:15

@aggyistenbiri: Napok után először megjelenek kommentelni, de véletlenül sem a témához, hanem egy jó kis offolással. Szóval Biri, Drága, mit olvasol? Merthogy én bírom a II. vh-t, olvastam már pár dolgot a témában.

Szóval nem bírjátok ki csütörtökig, hogy kibeszéljétek a legutóbbi részt? Kis türelmetlenek. Én még nem is láttam. Mármint magyarul :) Eredeti nyelven meg már régen, úgyhogy majd ha el tudom olvasni, beszállok a csacsogásba is.

@Yooha: A rajongók megvannak, csak éppen néha össze is vesznek rajta :) Én pl. régebben azt mertem mondani FR-re, hogy jó pasi, erre Biri majdnem kikaparta a szemem :) Meg hogy nem adja. Erre most úton útfélen árulja :) Én vinném, de nincs mit adnom helyette, lévén Nick nem nálam van, a többi meg engem sem mozgat meg. Úgyhogy csak sunyiban vetek rá néha egy pillantást, azt is csak fél szemmel, mielőtt a másikat kikapja egy vadmacska :))

W.Jack. 2013.08.27. 14:40:17

@Gabba: Nem haragszom:) Az a helyzet, hogy ott annyira túltengtem, hogy már csak olvasni menni mertem (bátorkanál nélkül) és rácsaptam a bal kezemmel a balabb-ra, hogy nehogy írni merészeljen(kés nélkül), de majd pótolom, hogy ne lógjon petyhüdten a vitorla:)

nyauuuuu 2013.08.27. 15:32:09

@Yooha: A saját blogomon én is akkorra időzítek mindent, amikorra akarok, de ez nem az én blogom, pusztán posztírási jogosultságaink vannak, minden mást sixx intéz és dönt el.
Rajongás. Hát... valójában csak nau lángol Nick iránt, és biri FőRendőr iránt (a százados). Nughop tartózkodik mindenféle rajongástól, Doglát kizárólag a Célszemélyes John tudja lenyűgözni, én meg a pszichopata szempárok iránt rajongok, azok a Grimmben mind-mind jelentéktelen mellékszereplőkhöz kötődnek.
Gabba még nem nyilvánult meg, igaz, a Grimm elég szegényes jó csajokban, valljuk meg őszintén. Még a múzsa is csúnyácska, na. Ármándónak Rosalee szokott tetsződni, szokott is kapni hogyvoltonként legalább egy közelit, vagy kicsit távolabbit, még akkor is, ha a rókalány az adott epizódban csak villanásnyi ideig szerepel.
Szóval neked, pasiként szinte teljesen szabad a vásár a női szereplők között. Ha netalán találsz rajonganivalót, jelentsd be (a még hátralévő két részre) igényedet rájuk, kapsz róluk külön képet a hogyvoltban :).

nyauuuuu 2013.08.27. 15:33:26

@aggyistenbiri: Ne zavartasd magad, szerintem a társaságból egyedül én vagyok tudatlan, a többiek nagyon fogják élvezni az előadást. Én meg majd igyekszem lexikálisan felzárkózni az eseményekhez :).

Gabba 2013.08.27. 16:00:47

@nyauuuuu: nem nyilvánult meg, mert nem volt kire...
szerelmeim listája szétszórtan megtalálható abban a pár posztban, amiket írtam :)

nyauuuuu 2013.08.27. 17:58:43

@Pácsó Ármándó: Ó, ha látnád, a múzsás alatt kettőt is lőttem róla, egyik jobb, mint a másik :).

Pácsó Ármándó 2013.08.27. 18:04:14

@nyauuuuu: Jajdeszeretlek! Rakjál be képet magadról és lájkolni fogom!
És van múzsa is vörös hajjal és ragyogó kék szemmel?

Én ilyen orosz beszédű nőre a "Kém a családban" cimű Cartoon Networkös sorozatból emlékszem.

Pácsó Ármándó 2013.08.27. 18:06:28

@nautilus64: Könnyen ki tudod deríteni milyen nemű vagy, ha bizonytalankodsz :-)

Pácsó Ármándó 2013.08.27. 18:07:43

@Dogla: Jaj de jó, hogy felbukkantál!

nyauuuuu 2013.08.27. 18:18:20

@Pácsó Ármándó: Van egy "civil" a kézcsókolós jelenetből, és egy átváltozott elfes is. Miért, neked tetszett?!

nyauuuuu 2013.08.27. 18:20:27

És csak hogy tovább csigázzam a várakozásokat: három Nick-közeli, és összesen négy főrendőrös. Remélem, mindenkinek a kedvére sikerült :).

nautilus64 2013.08.27. 18:42:54

@nyauuuuu: előre is köszönöm! :)

@Pácsó Ármándó: ööö, én tudom magamról, hogy milyen nemű vagyok, másoknál nem vagyok biztos (vagy nem szeretnék tévedni)

Pácsó Ármándó 2013.08.27. 18:48:52

@nyauuuuu: Amikor abban a zöldes felsőben volt, akkor a frizurája jól állt. A vörös haj/kék szem az egyik gyengém :-)

@nautilus64: Oké, de tudod hogy mindig segítek! :-)

W.Jack. 2013.08.27. 19:29:49

@Pácsó Ármándó: Nagyon szomorúan és letörve vettem tudomásul, hogy teljesen szegényes a fantáziám, mert simán el tudok képzelni mindenféle teremtményt is akár csupán leírás alapján, de Borbála megjelenése a felsoroltakat figyelembe véve annyira összetett, hogy a képzelőerőm azt mondta: "csőd":)
Ne haragudj biri, nem a Te rovásodra szeretnék eszetlenkedni, de most így adódott.

W.Jack. 2013.08.27. 19:36:39

A múzsáról nekem a dedikálós könyvesboltos jelentnél az volt az első gondolatom, amikor a tekintetével bűvölte Nicket, hogy nem is érti miért, de érte odáig vannak a férfiak, hogy no de hiszen nem is olyan különlegesen szép:o Aztán voltak jelenetek, ahol határozottan szépnek láttam még én is, pár filmkockával arrébb meg ismét nem. Vagy én vagyok nagyon bonyolult, vagy rengeteget számított a perspektíva, vagy a fényhatások, vagy a smink, vagy a fene se tudja:)
Pácsó Neked ezek szerint a vörös haj/kék szem az egyik gyengéd (nekem valójában a bal térdem, de ezt ugye senki nem kérdezte:)), de Te mindenhol olyan nagyon vonzónak láttad a Múzsát? Akkor is amikor éppen nem múzsult? (igen, nughop, a magyar nyelv meggyalázója:))

nyauuuuu 2013.08.27. 20:23:11

@nughop: Bár nem én lettem kérdezve, de azért az én benyomásaimat is elmondom :). A csaj maga teljesen csinos, ami számomra taszítóvá tette, az a gülüszem, amire valamiért születetten allergiás vagyok, meg az az elvárásom, hogy egy elfnek legyen egy hangyányit szabályosabb, szimmetrikusabb az arca. Mert neki nagyon nem az volt. Viszont nekem fel sem tűnt, hogy kék bőrűként vörös a haja, míg Pácsó nem mondta :). Kinek mi a vonzó, ugye :).

W.Jack. 2013.08.27. 21:27:32

@nyauuuuu: Köszi, hogy leírtad, természetesen mindenkinek érdekelt a véleménye, egyszerűen csak Pácsót sikerült megszólítani, mivel ő említette a múzsát. Külön jó, hogy írtad, már nekem is dereng, hogy a szeme lehetett az, ami rontotta számomra az összképet, de ha agyonütöttek volna sem tudtam volna megfogalmazni magamtól:)

Pácsó Ármándó 2013.08.27. 23:49:50

@nughop: Nem mindenhol, ugyanúgy voltam vele, mint te hogy helyenként. Jobbulást a bal térdednek, hogy ismét rendeltetésszerűen félre tudj lépni :-)

@nyauuuuu: Nem muszály ennyire mesterséges vörösnek lenni, de szerintem is elfség határozottan javított rajta. Bár, ha elgondolod hogy egy pszi-pata szömű hetyke dalia kezet csókol neked és ezzel (is) megbabonáz azután a következő randin már csók, úgy hogy közben egy Julisnak megfelelő barát otthon éheztet már hónapok óta, hát lehet hogy nem sokat finnyáskodnál te sem :-)

nyauuuuu 2013.08.28. 00:08:49

@Pácsó Ármándó: Először egy ajánló. Ezt feltétlenül látnod kell! muszaj.hu/
Másfelől te magadból indulsz ki, jól nézel ki, tehát ha valaki meg akar téged bűvölni, gyanútlanul hagyod. Én... hát, fogalmazzunk úgy, hogy kevéssé vagyok vonzó, ergo ha engem valaki babonázgatni kezd, akkor zsigerből azt kezdem el keresni, hogy milyen hátsó szándékkal teszi ezt. Fenti példa amúgy sem életszerű, mert a nők teljesen másképpen működnek ilyen téren. És amúgy is, a pszichopata szömű daliák minden körülmények között gyanúsak, mert épp a sorozatgyilkolászáshoz keresnek aktuális áldozatot. Vagy tettleg, vagy legalább fejben :).

Pácsó Ármándó 2013.08.28. 00:27:47

@nyauuuuu: Elkaptam Nugitól a szabad nyelvtant :-)
A többire: Aha, szóval így.

W.Jack. 2013.08.28. 06:35:41

@Pácsó Ármándó: Köszi:) Először is utána kellett néznem a hetyke jelentésének, bár az nem nekem szólt, de ettől függetlenül ugye értelmeztem:) Azt kell mondjam alapesetben van némi igazad, hogy egy hosszasan kiböjtölt időszak után el lehet butulni még egy, az adott ember számára más esetben tán nem annyira vonzó élőlény csókjától is. Itt meg annyira megferomonozta (azaz megbabonázta) Nicket a múzsa, hogy exponenciálisan nőhetett érzése alapján a(z) (ki)éhezéssel töltött hónapok száma:) Köszönöm, de a térdem szerintem örök életre a gyengém marad, de inkább ez, mint a szürkeállomány:) A kitörésekről könnyebben lemondok, mint teszem azt a gondolkodásról:)

@nyauuuuu: Vagy minden nőben benne van ez az óvatosság (bár látom, hogy nem, nincsen, és nem csak sorozatgyilkosos sorikban, hanem a való életben sem) vagy csak rokonlelkek vagyunk ebben:) Igaz én kapásból a férfiak elmeállapota miatt aggódok, amikor nekem próbálnak udvarolni, és ehhez nem is kell pszi-pata nézés, elég csak a sima:)

Majd itt megjegyezném Pácsónak, abszolút nem zárójelben :), hogy én csak nyelvújítani (jajj, szegény Kazinczy), szokatlanul ragozni, valamint rendhagyóan szóösszetenni szoktam, az ihr Platz ist das Weinen (helye sírás) -ra igyekszem figyelni:)
Valamint szokásomhoz híven időjárásjelentenék: "Szerdán sok lesz a felhő a tó fölött, eső, zápor, sőt akár egy-egy zivatar is kialakulhat" Nem vicceltek, igaz nem csak a tó felett vannak felhők:)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.08.28. 07:28:03

@nyauuuuu: Monroe-nak nincs pszichopata szeme? Mármint emberként is, nem csak vógozódva :)
A női vonalból én is legfejebb Rosalee-t tudnám mondani, de ha róla úgyis van kívánság-kép, akkor jó. Tegnap este megpróbáltam felidézni, hogy melyik valaha is látott női karakter jön be legjobban, de nehezen találtam ilyet. Talán a 2. áldozat csajszi a teknőc-oroszlán hibrides részből, de ő meg pedomacis :S
A kedvenc karakterem (nem Úgy) Monroe mellett Bud, a hódító hód, ha ő lesz még idén, akkor róla kérek olyan képet, amin vicces fejet vág.
Más: ebben az epizódban mi volt az ajtós jelenet, ami többeteknek tetszett? Nekem nem tűnt fel és megnézném, hogy miről is van szó.
És ha már mások is írtak a múzsás részról, akkor el kel mondjam hogy az a jelenet, amikor Nick hazament és cseszegette Monroe-t, az nekem nagyon tetszett, bár inkább ilyen mazohista módon. Nem tudtam, hogy farkasemberünk vagy én a TV előtt fogok hamarabb sírni, de végül szerencsére egyik sem következett be. Ja, a múzsa nekem sem tetszett túlzottan, bár vógozódva bár kicsit jobban.

Pácsó Ármándó 2013.08.28. 08:25:40

@nyauuuuu: @nughop: Én is igyekszem, csak késő volt és siettem. Na! :-)

Pácsó Ármándó 2013.08.28. 08:29:26

@Yooha: Monroe mindenki kedvence, Budot (hódító :-D)is szeretjük páran. Kivétel, aki kivétel. Adalinde is szokott jól kinézni azzal a kis kerek macskafejével :-)

W.Jack. 2013.08.28. 08:47:31

@Pácsó Ármándó: Jól van no:) Az egyiptomi napisten a látószervről, az Ré-szemről, nem szemrewievielgräbt (szemre-hány-ás) akart lenni, csak jelzettem vala, hogy én idétlenül összekuszálva használom az általam valamelyest beszélt nyelveket:)

Pácsó Ármándó 2013.08.28. 09:05:57

@nughop: Még jó hogy csak a látószervéről :-)
Elnézést , de épp most olvastam újra a hv.-t, (mert szoktam) és ezen egy pillanatra megakadtam: "Az irhavadász megpróbálja lelőni a még mindig a legelőn cserkelő tündöklőt, szerencsére csak a zacsit találja el" by Nyauuuuu :-)

W.Jack. 2013.08.28. 14:52:09

@Yooha: Bár én abból a beszélgetésből kimaradtam, az egyik tippem az, hogy amikor a sasbagolykondor lakókocsijához értek, akkor Nick ki akarta nyitni, de Monroe rákérdezett, hogy nem kell-e ehhez vajon parancs (mármint házkutatási), tehát Nick átadta a lehetőséget Monroe-nak, miszerint igaza van, tényleg; inkább nyissa ki akkor ő. De ez csak feltételezés:)

@Pácsó Ármándó: Ez nekem is szemet szúrt (tiszta mázli, hogy ennek ellenére még látok:)), amikor olvastam, de aztán nem csaptam le erre a mondatra.
Pár éve egy vegyespáros (nemzetiségileg, illetve nemileg is:)) gondolkozott hosszasan, hogy bevállalnak-e egy pár napos túrát, avagy nem, és inkább a hölgyemény vágya lett volna, a srác pedig szabadkozott, hogy no de ő biztosan tengeribeteg lesz. Rutintalanként mondtam volna, hogy ugyan, a magyar tengeren? De rájöttem, hogy attól, hogy engem nem zavar a hullámzás, másoknak még össze tudja kuszálni a gyomrát:). Így inkább nyugtatni igyekeztem, hogy van fürdő, mosdó, folyóvíz, abszolút sürgős vészhelyzetben pedig adunk zacsit. Na erre mondta a srác, hogy kösz, de az van neki is:)

Pácsó Ármándó 2013.08.28. 15:58:37

@Yooha: @nughop: Igen, az volt az az ominózus ajtós jelenet.

Nugi: Vigyázz a szemszurival, mert(éshát) Ré csak akkor tudja kölcsönözni, ha(viszontazonban) be tudod bizonyítani a fajtisztaságodat. Pedig.

Nyilván nem kellene csodálkoznom, csak nekem szokatlan, hogy egy ilyen fontos szó, mint a "hetyke" kimaradt az évek során. Mondjuk én se tudok németül csak azt hogy slágfertig=eleven eszű. De ott van még a daliás, a nyalka, a kevély, a délceg, a sudár, a snájdig.

nautilus64 2013.08.28. 16:38:54

elkészült a nagy mű, sok fáradságom volt benne... :D

kepfeltoltes.hu/view/130828/Grimm_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

a kép visszatekintés a kezdetekre, vagyis az első részre :) (ha valakinek nem esne le elsőre :D )

Pácsó Ármándó 2013.08.28. 16:46:32

@nautilus64: Piroska nagyon jó lett! És milyen szépen írsz! Köszi!!!

Nem akarom sürgetni Nyauuuuu és Nughop kolleginákat, de .... :-)

W.Jack. 2013.08.28. 18:10:13

@Pácsó Ármándó: Nem, valójában nem maradt ki, mert hallottam / olvastam szerintem nem is egyszer, talán még használtam is, de képtelen lettem volna elmondani a pontos jelentését, és meglepettem tapasztaltam, hogy a "hetyke" nem feltétlen pozitív jelző, ugyanis én eddig nem igazán az öntelt, nagyképű, beképzelt rokon szavakat társítottam hozzá.
A schlagfertig nekem egy olyan kifejezés, aminek nincsen szerintem tökéletes magyar megfelelője, legalábbis én csak körülírni bírom, hogy számomra mit takar: vág az esze, minden helyzetben kapásból van megfelelő, odaillő válasza, amiben van némi humor és szellemesség, nem keresgéli a szavakat, nem marad alul egy szópárbajban:)

Pácsó Ármándó 2013.08.28. 19:02:15

@nughop: Akkor ezért volt olyan ismerős az a slágerferbergsteinig-izé! :-)
A hetykében van büszkeség és rátartiság, de szerintem a szinonímaszótárasok egy picit sötét képet festettek róla.
Nau pályamunkájáról mi a véleményed? Észrevetted a tiszta világos vonalvezetést? Én pl. általában több apró vonalat használok.
((Bocs, hogy leNugiztalak, ha nem szimpi csak szólj))

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.28. 19:04:04

@nughop:dógom vót Szergejjel, most reagálnék: nemnemnem. a matriarchális kifejezésből alkottam. @Pácsó Ármándó: nem a korom miatt lennék Mrs Mekklászki, hanem a stílusát ölteném magamra, te buggyantott tolyás.@nautilus64:
Piroska hadd ne mondjam mire hasonlít :DDD és klassz a kép!

W.Jack. 2013.08.28. 19:16:00

@Pácsó Ármándó: A pályamunka magával ragadó, kiforrott, nem agyonszínezett, határozottan tetszetős. A leNugizás nem zavart, ha valamin fennakadok (nem szó szerint), akkor jelzem:)
Saját pályamunkám kapcsán pedig csak szabadkozni tudok, egyelőre gyerekszobát rendezek át kisiskolásszobává, ott pingálok a falra, sőt már mindenféle asztalos kezébe való szerszám is megfordult a napokban a kezemben, de az ágyszerűség már a helyére került:), tehát az én művem még várat magára.

@aggyistenbiri: Látom Te is felfedezted, hogy a Capuetznie-je bizonyos hasonlóságot mutat a Piroska és a farkas c. mű egyik címszereplőjével:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.28. 19:17:06

@nautilus64: Tényleg, a Haláli zsaruból volt ismerős, bár ott még szimpi is. Talán mert nem játssza érdemtelenül a vampot.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.28. 19:18:30

@nughop: vagy inkább egy felnőttfilmes kellékkel :DDDD

W.Jack. 2013.08.28. 19:21:17

@aggyistenbiri: Írom én, hogy "farkas" :)

nautilus64 2013.08.28. 19:22:37

@nughop: @aggyistenbiri: na csak oda ne jussunk, hogy tudat alatt van valami rejtegetni valóm :D vagy inkább nektek, mert ti képzelődtök már rögtön! :D

nautilus64 2013.08.28. 19:25:17

@Pácsó Ármándó: köszönöm szépen, aláírni is ilyen gyönyörűen tudok, örülnek is az ügyfelek, amikor aláírom a számlát a teljes nevemmel, egyszerűen nem tudok rondán és gyorsan írni :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.28. 19:25:35

@nughop: Hát mert nem emelted ki nagybetűkkel, azért nem vágtam le :D (lefárasztottak, nehezen esik le ma a tantusz. küldök neked bocsi-csokit) :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.28. 19:31:31

@nyauuuuu: Gabba szerelmeiről jut eszembe, nem szoktad nézni a Haláli Zsarukat véletlenül? Lenne egy a szakmádba vágó kérdésem: A pszichológusok gyakran szoktak drága és szekszi koktélruhákban tartani csoportterápiákat vajon?

W.Jack. 2013.08.28. 19:31:49

@nautilus64: Nálam ez foglalkozási ártalom, még soha nem találkoztam hajósemberrel (akár nyelesen, akár nagyobb hajón, uszályon vagy bár a sólyatérben munkálkodik), akivel lehetne úgy beszélgetni, hogy átlag 3,64 percenként ne kanyarodjunk vissza ezen témához:) Emellett néha érintőlegesen szóba kerülhet a horgászat is, ami engem viszont teljesen hidegen hagy:)

@aggyistenbiri: Tiszta mázli, hogy nem vágtad le:) most képzeld el: egy ilyen kényes műszert levágni:) Nem, ne képzeld el!!!!! A bocsi-csoki fincsi, de ellenállok a kísérésnek, elteszem ínséges időkre:)

nyauuuuu 2013.08.28. 21:28:10

@aggyistenbiri: Véletlenül sem nézem :). Fogalmam sincs, máshol mi a szokás. A pszichológusnők jó része (én kivétel vagyok) általában kifejezetten csinos, a versenyszférában egészen elegánsak is, mintha lenne egy titkos dress code-juk. Nem tudom, hogy konkrétan koktélruhában szoktak-e csoportterápiát tartani, de marketinges vagy szervezetfejlesztős csoportfoglalkozást meglehetősen kicsípve, általában nagyon rövid szoknyában szoktak tartani. Ezt csak azért tudom ennyire határozottan, mert egy képzésen összefutottunk páran (én akkor még a börtönben voltam), és határozottan rácsodálkoztam, hogy ők így öltözködnek.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.28. 21:45:05

@nyauuuuu: Gabba írja a hogyvoltját, majd (remélem) elmarasztal :D Az, ha társasági eseményen jelennek meg kicsípve, elfogadható és el is várható. Na de csoportterápián??
Sziasztok! Margit vagyok. Normális. Már 3 napja.
(a böriben volt dressz-kódod? És nem akarsz blogot indítani az ottani tapasztalataidról?)

nyauuuuu 2013.08.28. 21:55:26

@aggyistenbiri: Tudom, hogy Gabba írja, néhány részt olvastam (nem azt kérdezted, hanem hogy nézem-e :D). Volt. Nem.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.28. 21:58:32

@nyauuuuu: Tudom, hogy tudod. És miért nem? Muti! Pedig kéne!

Gabba 2013.08.28. 22:21:23

@aggyistenbiri:
@nyauuuuu: Gabba nem az az elmarasztalós fajta, holnap különben is össze leszünk ragasztva nyauval

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.28. 22:33:38

@Gabba: A nagy túróst nem! Nughop itt kommentelt, és egyből rászóltál, hogy Onídn hajója nem halad előre.

Pácsó Ármándó 2013.08.28. 22:43:15

@Gabba: Micsoda élményhegyek várnak ránk! :-)

@nyauuuuu: Dressz-kód: Csíkos? :-)

Pácsó Ármándó 2013.08.28. 23:09:25

@aggyistenbiri: Láttad, hogy van már új hv.-ja a mesesorozatodnak?

Gabba 2013.08.28. 23:16:06

@aggyistenbiri: az csak baráti figyelmeztetés volt :)

Pácsó Ármándó 2013.08.28. 23:27:20

@Gabba: De azért előkészítettél egy hibernáló-keretet (a'la Han Solo), ha nem értené a baráti figyelmeztetést :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.29. 18:56:28

@Gabba: Ahan, mi oroszok jobbak vagyunk a baráti üzenetek átadásában. (és bérelhetőek is)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.29. 20:36:12

@nyauuuuu: Még mindig nincs friss poszt, pedig az új rész már itt szuszog a nyakunkban :( Brühühü.
@Pácsó Ármándó: Igen láttam. Köszönöm, hogy ilyen figyelmes vagy :)

nyauuuuu 2013.08.29. 20:43:43

@Pácsó Ármándó: A rabruhák már régóta nem csíkosak hazánkban. Az ún. mákos ruházat van rendszeresítve, ami közelről világosszürke alapon apró kék pettyes, távolról viszont a szürke egy elég randa árnyalatának mutatkozik. Ezen kívül hasonló színvilágú, de tyúklábmintás ingük van.
@aggyistenbiri: Igen, láttam, hogy el lett pakolva. Nincs rá semmilyen befolyásom. Nyilván más sorozatok sokkal népszerűbbek és jóval több olvasójuk van, így a Grimm napolható.

Pácsó Ármándó 2013.08.29. 20:57:36

@nyauuuuu: Tényleg? De ezen is látszik hogy rabruha, hogyha kireszeli a rácsos ablakot a kenyérben becsempészett reszelővel és lemászik az összekötözött lepedőkön és beáll a buszmegállóba mintha mi sem történt volna?

Hát hozzászólás biztos nincs ennyi máshol!!

@aggyistenbiri: Igen, mert emlékeztem rá, hogy neked szimpi az a Ruppenstickly aki az egyik filmben papot játszott amiben kényszerítenek a bérgyilkosok és a másik filmben meg egy zseni tudóst aki mogorva és repked a csillagközi automata űrhajókon.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.29. 21:05:40

@nyauuuuu: A fekete-fehér, láncos golyóval sokkal hatásosabb.
A poszttal kapcsolatban nem gyártok elméleteket, biztos szabin vannak a Gazdáék, és elgépeltek valamit az időzítésben.
Bassszus, ez nagyon elnézően hangzott részemről. Tuti nem is én írtam. (Nézem is tovább a drWho-t, na arról miért nem ír senki például)

Gabba 2013.08.29. 21:10:47

@nyauuuuu: @aggyistenbiri:
@Pácsó Ármándó:
pedig még tegnap este úgy volt, hogy ma 13:00-kor egszerre jövünk ki nyauuuval, de aztán győzött a highlander effektus: csak egy maradhat :)

Pácsó Ármándó 2013.08.29. 21:24:32

@Gabba: Ó, mit csináltál Nyauuuuu fejével?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.29. 21:29:13

@Pácsó Ármándó: Megfőzte (láb)fejlevesnek. @Gabba: Recept van-e.
@nyauuuuu: Ne is figyelj rájuk, zöldséget beszélnek.

Pácsó Ármándó 2013.08.29. 21:33:06

@aggyistenbiri: Ez ötletes volt, hogyvoltot kellene írnod

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.29. 21:37:23

@Pácsó Ármándó: Ne már megint szemétkedjél, jó? Ne kelljen odaküldenem Szergejt.

Pácsó Ármándó 2013.08.29. 21:41:59

@aggyistenbiri: Ugyan, én csak dicsérlek, ami nem véletlen, hiszen ma van a "Biri-dícsérő nap" :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.29. 22:10:11

@nyauuuuu: És jön az utolsó rész. Izgulok, lesz-e élőben hogyvoltozás, mert a múltkorin jókat röcögtem.

nyauuuuu 2013.08.29. 22:52:12

@aggyistenbiri: Megint időgépben ülsz? :) Ma a 21. rész lesz 23 óra 55 perces kezdéssel, addig Vin Diesel szórakoztatja a népet. Az utolsó részt jövő héten tartják, és nem kizárt, hogy azt valóban fogom élőben közvetíteni - már ha lesz mi alatt, mert most pl. nincs.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.29. 23:01:58

@nyauuuuu: Hopsz, tényleg. nem, csak csapongok szokásomhoz híven. 37 (!) sorit nézek. Biri vagyok és betegesen sorozatfüggő. Oldozzon fel, DrAnyám, vétkes vagyok. :D

nyauuuuu 2013.08.29. 23:05:48

@Pácsó Ármándó: Látszik rajta, annyira ronda, hogy épeszű ember azt nem veszi fel. De szokták mutogatni őket a tévében, minden elítélt ilyet visel.
@aggyistenbiri: Nem gépelték el, konkrétan be volt időzítve mára, aztán ma fogták, és elrakták, szóval véletlenről nincs szó. Én nem nagyon tudok elnéző lenni, eléggé eldurrant az agyam, de majd megvigasztalódok, ha egyszer valahára tényleg megjelenik :).

nyauuuuu 2013.08.29. 23:07:10

@Pácsó Ármándó: Nem, ma mérges vagyok és dühös, inkább nem élőzök, mert csúnya vége lenne. A te élő hogyvoltjaid amúgy is sokkal ütősebbek, úgyhogy tessék szépen fennmaradni ezt a kicsi időt, és bámulatos tehetséggel élőzni egyet :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.29. 23:12:36

@nyauuuuu: Ne már! Most te játszod a sértett anyacárnőt, pedig azt én akartam! Ármándó aranyos meg meg minden, de nekem sokkal jobban bejött a te élőzésed. Mérges élőst még úgysem olvashattunk.

Pácsó Ármándó 2013.08.29. 23:27:27

@nyauuuuu: @aggyistenbiri: Hízelegtek drágáim, de nekem majd leragad a szemem. Nyauuuuu bármikor hv.-zod én örülni fogok neki, bár most Bircsinek igazsága vagyon.
(Nemigen nézek elítélteket sem a tv-ben)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.29. 23:38:18

@nyauuuuu: @Pácsó Ármándó: nekem is már csak perceim vannak hátra alvásig. De a sértett hogyvoltozást nagyon bírnám.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.08.30. 07:08:19

@nyauuuuu: "Nyilván más sorozatok sokkal népszerűbbek és jóval több olvasójuk van, így a Grimm napolható."
Ja persze, a többi hogyvoltnál van max. 5-10 hozzászólás, itt meg 150 (vagy még több). Bár a kattintások számát nem látom, de nem hiszem hogy nagyon más lenne a trend.
Követelem vissza a pénzem a késő hogyvolt miatt!

nautilus64 2013.08.30. 09:40:26

lassan itt beszéljük ki a tegnapi részt is :D

nyauuuuu 2013.08.30. 12:46:21

@Yooha: Két külön dologról beszélünk. Az, hogy egy posztot hányan olvasnak, meg hány komment van hozzá, nem fedik egymást. Amit sokan olvasnak, de nem kommentelnek hozzá, ott nagy az 'egyedi látogatók' száma, ami hirdetés szempontjából az egyik leginkább mérvadó adat, hiszen a hirdető számára nem az a fontos, hogy egy adott ember hányszor kattint oda, hanem hogy minél több emberhez eljusson a hirdetése. A Grimmet kevesen olvassák, viszont az a pár ember rengeteget fecseg-locsog (:D puszi mindenkinek érte :D), tehát nagy az oldalletöltési értéke, de kevés az egyedi látogatója. Én erre értettem. A pénzedet? Mennyit fizetsz ezért? :D

nyauuuuu 2013.09.01. 22:26:55

@Yooha: Én írtam neked egy választ a leveledre, azt megkaptad, csak nem akartál rá válaszolni, vagy meg sem kaptad?

nyauuuuu 2013.09.02. 13:12:42

@aggyistenbiri: Én látom, de kommentelni pl. én sem tudok hozzá. Mindjárt szólok az illetékesnek. Az istenek átka ül rajta, most már bizonyos.

nautilus64 2013.09.02. 14:20:48

@nyauuuuu: kiverte valakinél a biztosítékot! :D lehet, hogy a végén letiltanak minket a Grimm-ről, nem lehet kommentelni...

W.Jack. 2013.09.02. 18:03:51

@nautilus64: @nyauuuuu: @aggyistenbiri: Eluralkodott rajtam a teljes pánik és a személyiségzavar is, mert azon túl, hogy nem leltem a múzsás részt, jó darabig itt sem mutatta az utolsó 3 kommentet, majd erőltette, hogy lépjek be, holott ennél beljebb lépni már képtelenség volt:) Remélem arrébb ül az átok, és nem nehezedik tovább a múzsás részre.

nyauuuuu 2013.09.02. 21:12:47

@nautilus64: @nughop: Átok ül rajtunk, biztos valamelyik boszorkányszörny jóvoltából.
süti beállítások módosítása