Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 1x01 - The Bag or the Bat

2013. július 12. 13:00 - AaannnaaA

A Showtime jóvoltából Liev Schreiber és John Voight főszereplésével kiváló drámát kaptunk a „sztárok problémamegoldója” témakörben. A téma elcsépeltnek, vagy lerágott csontnak tűnhet, de rohadtul nem az, tudnak a készítők újat mutatni, ezt előre elmondhatom. (A szereplők könnyebb beazonosíthatósága érdekében most az első rész végére fényképgalériát pakolok). Nézzük.

Börtönben indítunk, öreg rab szabadul, Mickey Donovan az, főhősünk, Ray apja. Autó várja a fegyintézet előtt, amit egy rosszarc vezet – irány a város. Miközben haladnak, nem beszélgetnek, viszont Mickey kapott egy barna papírzacskót. Leellenőrzi a tartalmát, szó nélkül nyugtázza, nemsokára mi is megtudjuk mi van benne. Megérkeznek ugyanis céljukhoz, ami egy templom. Az öreg bemegy, ismerheti a járást, mert rögtön a helyi, idős pap „szobájába” megy, majd különösebb teketória nélkül fegyvert dug a szájába (gondolom ez volt a papírzacsiban), és fejbe lövi a tagot. Ámen.

1.1.jpg

1.2.jpg

Los Angelesbe ugrunk, kigyúrt fekete sportoló ébred egyéjszakás kalandja mellett, megsimítja a nőt, a hátára fordítja, gumicsöcsök az égnek merednek, de nem jók azok már semmire – a nő ugyanis halott. Ahogy a véres orrát elnézem, valószínűleg túllőtte magát. Hát jó reggelt!

Ismét váltunk, ugyanezen a reggelen házaspár alukál(na), de nem megy, mert az asszonyt zavarja a szomszédból áthallatszó zene, a férfinek pedig csörög a telefonja. Igen, ő Raymond (Ray) Donovan, a problémamegoldó, és igen, az előbb látott sportoló, Deonte Brown hívja – halott ribanc mellett ébredtem, mit tegyek? Ráadásul a TMZ (bulvár hírportál) is egész este követett, tudják, hogy itt vagyok, szóval szar a köbön. Ray halál nyugodtan válaszolgat: először győződj meg róla, hogy a nő tényleg halott, nézd meg a pulzusát. Miután konstatálják, hogy tényleg megmurdelt, Ray arra kéri Brownt, hogy maradjon a valagán, majd ő küldi az embereit. Azzal telefonálni kezd. Először Avit, egyik „megoldó emberét” hívja, helyzet van, irány a szálloda. Következőnek Lenát, az asszisztensét ébreszti, akit azonnal az irodába rángat. (A csaj nem mellesleg egy másik macska mellől száll ki az ágyból.)

2.jpg

Ray felöltözött, indulna ügyet intézni, de előtte még gyereket nevel egy kicsit. Lánya és fia van, a lánya (Bridget) kb. 12 éves lehet, a fia (Conor) 10 körüli. Miután nemrég költöztek LA-be, az asszony nyíg, hogy a Bridgetet menőbb suliba kellene íratni, de azt nem olyan könnyű elintézni, ugye. Egy pillanatra látjuk Bridget elkészült házi feladatát, ami egy családfa, a rajta szereplőkkel pedig interjút kell majd készítenie. Apja bólint.

Beszélgetésükből annyit tudunk meg, hogy Raynek két testvére van: Terry és Bunchy. Terry Parkinson kórban szenved a boksz miatt, gondolom túl sokszor verték bucira a buksiját; Bunchy pedig gyermekkorában molesztálás áldozata volt, egy pap (!) jóvoltából. Tovább nem ecseteljük a családfát, mert belép Conor, jókora monoklival a szeme alatt – állítólag elesett focizás közben, de szerintem inkább úgy néz ki, mint kinek behúztak. Raynek most már tényleg indulnia kell, de az iPad-je a felesége (Abby) túsza, az asszony rájött ugyanis, hogy férje Stu Feldmannel kooperál. Az említett tag elintézhetné Bridgetnek a menőbb sulit, lévén egyiknek a vezetője. Ray legyen olyan jó és kérjen egy szívességet. A férfi ígéri, hogy utána jár, aztán olajra lép. Nem kicsit zűrös család ez, tegyük hozzá gyorsan.

3.jpg

Ray a kocsiból hívja asszisztenseit, ki hogy áll a problémamegoldással? Avi már nagyüzemben tünteti el a nyomokat a halott nő körül, Lena pedig felhívta a TMZ-s forrását, és kiderítette, hogy ők épp nem foglalkoznak Deonte Brownnal. Ray kéri a nőt, hogy azonnal kapcsolja Lee Drexlert, akiről még nem tudjuk pontosan, milyen minőségben kapcsolódik a csipet-csapathoz. Ray arról érdeklődik tőle, mi van az egyik ügyfelével, Tommy Wheelerrel? Nos, semmi jó, Tommy karrierje ugyanis nemsokára tönkremegy, mert macsó színész létére felszedett és megdugott egy transzvesztitát. Ray annyit mond Lee-nek: rendeld Tommyt azonnal az irodádba, két legyet ütünk egy csapásra. Hogy hogyan? Nemsokára kiderül.

Ray beér Lee irodájába, Tommy már ott van, Lee pedig teli torokból üvöltözik vele, hogy elcseszte a karrierjét a transzival. A férfi azzal védekezik, hogy nőnek nézte. Na persze. Ray nyugalomra int, és nem kérdez, csak csendben Tommyra bámul, mire az virágnyelven elismeri, hogy férfival volt. Ray ekkor ajánlatot tesz: kihúzlak a csávából, megoldjuk a dolgot. Elindulnak ők ketten, és igen, Brownhoz és a halott nőhöz mennek. Ray ugyanis azt találta ki, hogy hozzák nyilvánosságra: Tommy mellett meghalt egy nő a szállodai szobájában – túladagolás közben. Így Deonte-val senki nem foglalkozik, a jó híre meg van mentve, míg Tommyról elterjed, hogy nővel volt kalandja. Ha pedig a „halott nővel az ágyában ébredt a sztár” lesz a téma, kit érdekel a transzival való kisiklás… Nem rossz!

A szállodában Ray meghagyja Deonte-nak, hogy hívja ide a feleségét reggelizni, így ha látják is itt, a feleségével lesz, nem kötik majd a halott nőhöz; Tommy pedig utasítást kap Avitól: itt egy kis vér a halott nő orrából, kend rá a farkadra, így hihető lesz a sztori. A hajam kezd az égnek meredni, csak mondom.

4.jpg

A szálloda előtt Lena nyilatkozik újságíróknak: igen, Tommy Wheeler a szállodában van, részletek később. Ray a hátsó kijáraton távozik, közben még látja, ahogy Tommy újságírók gyűrűjében távozik a szállodából; közben telefonon tájékoztatja Lee-t: probléma megoldva.

A következő állomás Stu Feldman irodája (ő intézné el ugye Ray lányának a menő iskolát), de Ray nem szívességet jött kérni, hanem meló miatt van itt. Feldman ugyanis a barátnőjét szeretné lenyomoztatni. A férfi ugyan házas, de találkozgat Ashley-vel, egy huszadrangú sztárjelölttel, és tudni akarja, a csaj nem veri-e át. Feldman amúgy szómenéses izgága tök, Ray pedig faarccal, szó nélkül bólogat az agymenésére, de persze a melót elvállalja.

Indul is utána nézni a nőnek, útközben a testvérét, Terryt hívja. Említettük, ő a Parkinson kóros ex-boxoló, most edző. Arról beszél, hogy másik testvérük Bunchy (aki molesztálás áldozata volt, ugye) megint rossz útra tért. És már látjuk is: a férfi egy segítő csoportban vesz részt a terápián amikor csörög a mobilja: Ray kérdezi, hogy van? Nos, maga alatt. Megítélt neki a bíróság némi lóvét a molesztálás miatt, azonban rájött, hogy ez nem teszi a tényeket semmissé, de még csak jobban sem érzi magát a lóvétól – ezzel rácseszi a telefont a testvérére.

5.jpg

Ray eljött megfigyelni Stu Feldman „csaját”, és látja, hogy míg Ashley tengerparti háza emeleti teraszán jógázik, a partról egy férfi lesi és közben felállítja a majomcsapdát (majomcsapda = makiverem). Amikor a perverz távozik, Avi felírja a rendszámát, Ray pedig úgy dönt, becsönget a megfigyelthez. Avi dühösen ordít utána, hogy ezt ne tegye, mert nem ő az ügyfél, hanem Stu Feldman, de Ray oda se bagózik, irány a ház.

A kiscsaj minden teketória nélkül ajtót nyit, és azonnal megismeri a férfit; találkoztak már korábban (pontosabban a lány 16 éves korában, amikor elkezdődött a „karrierje” a szülei pedig lenyúlták a lóvéját). Ray figyelmezteti, hogy valaki leskelődik utána, mire Ashley visszakérdez: honnan tudsz róla? Majd meg is válaszolja saját kérdését: Stu bérelt fel, hogy kémkedj utánam? Ray bólint. Nesze neked lojalitás az ügyfélhez. És ha már Ray erre jár, Ashley ráugrik, a hűséges férj mintaképe pedig vevő az adásra, felkapja a csajt és irány a hálószoba. De nem jutnak el odáig, mert a lánynak kisebb rohama lesz, úgyhogy a férfi a kanapéra fekteti. Amikor jobban lesz, elmondja, hogy epilepsziás, és nem is szabadna innia (pedig a férfival való beszélgetés alatt folyamatosan azt csinálta).

Asley sóhajt, ismét jógáznia kell, hogy megnyugodjon, erre Ray közli, hogy a felesége is ezt csinálja, sőt a csaj kérdésére még azt is elmondja, hol szokott az asszony jógázni (ezt biztos jó ötlet elkotyogni?). Raynek mennie kell, de előtte még megígérteti Ashley-vel, hogy beszerez egy kutyát és nem nyit csak úgy ajtót senkinek. A lány kérdi, hogy visszajön-e még, mire a férfi bólint. Ashley boci szemekkel mondja: szeretlek, mire Ray: ja. Azzal távozik. Hm.

6.2.jpg

Terry egy bárba jött (szegénynek folyamatosan reszket a jobb keze), Bunchy a pultnál piál. Testvére közli, hogy irány haza, amit az ivócimborák nem hagynak jóvá, így némi bunyóra van szükség a távozáshoz. Terry is behúz egy tagnak jókorát, persze ballal, és hát Bunchyt sem kell félteni.

Ray, Bunchy és Terry ez utóbbi edzőtermében beszélgetnek, Ray tette le az óvadékot testvéreiért – ezek szerint a bunyó a sitten végződött. Bunchy meakulpázik, hónapok óta nem piált. A tesók azonban gyanúsan sunnyognak, van még valami a zsákban, ezt Ray is érzi, úgyhogy ki vele! Hát, izé, az a helyzet, hogy faternek a szeretőjétől van egy fia, azaz van balkézről egy féltesónk, Daryll. És mindezt éveken át titokban tartották Ray előtt. Akinek meglepődni sincs ideje, mert a srác már be is lép – megölelné az újonnan megismert tesót, de az eltolja, mert nem szeret idegeneket ölelgetni (jó tudni). Daryll amúgy fekete, hősünk ezen is fennakad: apánk fajgyűlölő, erre egy néger nőtől van zabigyereke?

Ray ügetne elfele, de Terry megy utána a folyosóra, és előjön a még rosszabb hírrel: apánk már nincs sitten, a céldátumnál öt évvel korábban, feltételesen került szabadlábra. Úgy nézem Ray kezdi bánni, hogy nem felkötött állal jött ide. Egy pillantásra látjuk is az öreget, szeretőjénél van, füveznek és rázzák a seggüket. Behalok.

7.1.jpg

7.2.jpg

De lépjünk tovább Ashley zaklatójának lakásába, a tag épp egy pizzával tér haza, amikor Rayt pillantja meg a kanapéján egy baseball ütővel és egy papírzacskóval a kezében. Hősünk nyugodt hangon csak ennyit kérdez: a zacskót vagy az ütőt választod? Nem késik sokáig a válasz: a zacskót. És hogy mi van a zacsiban? Nos, egy halom zöld festék, ami a perverz fürdőkádjában végezte a taggal együtt, így most Hulk lett belőle. Ray megfenyegeti, hogy ne próbáljon még egyszer Ashley közelébe menni, mert legközelebb megöli. Ezzel a zöld búrával elég nehéz lenne bárhová is mászkálnia, csak mondom. Egyre jobban bírom főhősünket, zseniálisak a megoldásai és még humora is van…

8.jpg

Este van, Ray hazaért. Abby persze azzal nyaggatja, hogy elintézte-e Stu Feldmannal a lányuk iskoláját, de a férfi nemet int: a tesóimat pesztráltam. Az asszony bosszús.

Másnap temetési szertartásra mennek, Ezra felesége hunyt el. Úgy nézem nevezett férfi nagyon jó barátja a családnak, amolyan mentora Raynek, ő hozta ide őket és adott munkát hősünknek. Most azonban arról beszél, hogy szörnyű dolgokat tettek, elsikáltak cefet ügyeket aljas embereknek, és mindezt tisztázni akarja. Ray tiltakozik, barátja csak a gyász miatt gondolja így. Tovább nem beszélhetnek, mert újabb nő érkezett a szertartásra, és Ezra dühbe gurul, ugyanis a szeretője jött el. Ordítva támad neki, de a nő váltig állítja, hogy a férfi hívta ide. A következő érkező egy férfi, aki valamiféle sztár lehet, mert újságírók követik és fényképezik. Amikor bemegy a házba, arról beszél Raynek, hogy reméli, annak apja nem jön a városba. Nos, hiába reménykedik, mert apu biza' már gépen ül.

A temetés utánra ugrunk, vissza Ezra házába. Ray itt maradt, Abby elment jógázni. Hősünk Ezra szeretőjével beszélget, mert az persze visszahívta a nőt (a szertartás előtt még a vérbe küldte el, ugye), most meg közli vele, hogy érezze magát otthon. Hm, kissé debil a tag, nem? Amikor a két férfi magára marad, Ray közli, hogy az apja kiszabadult, mire Ezra kiakad, és megkérdezi: miért nem öljük meg? Ray ledöbben, de a válaszát nem tudjuk meg.

9.jpg

Hazatér, és a ledöbbenések sora folytatódik, mert Abby vendéget hozott haza, aki nem más, mint Ashley, baszki! Én szóltam, hogy kár elpicsogni a ribancnak, hova jár jógázni az asszony… A két nő ráadásul bepiált, Ashley azonban nem ihat – ezt Ray is megjegyzi. Így viszont kiderül, hogy ismeri a nőt, de mielőtt belebonyolódnának a témába, Ashley felugrik, hogy mennie kell, Ray pedig azonnal felajánlja, hogy hazaviszi azzal a dumával, hogy Abby már ivott. A feleség úgy látom sokat értő tekintettel bámul utánuk.

Hazafelé a kocsiban Ray letolja a csajt, hogy hagyja békén a családját, az elnézést kér, majd azzal a lendülettel támad is: áthajol a férfi oldalára, az ölébe hajtja a fejét, hősünk pedig némi bazmegolás kíséretében letér az útról és megállítja az autót. Ennél többet nem látunk, de ne legyenek kétségeink, Ashley elfurulyázik egy dallamot. Később már csak azt látjuk, hogy Ray hazahozza a csajt, és újra felszólítja, hogy többé ne menjen a Donovan család egyik tagja közelébe se. Ashley nem válaszol, de ahogy az arcát elnézem, nem most láttuk utoljára.

Ray továbbhajt, közben lehallgatja az üzeneteit; csak egy jött, felesége ennyit mond rajta: „megígérted Ray, ne gyere haza!” Ezek szerint nem ez az első félrekuffantása. Hősünk tehát egy üveg whiskey és jó adag családi kép társaságában tölti az estét a belvárosi lakásában. Ashley hívja, de ő rövid úton lerázza, és végül totál részegen, ruhástól terül ki az ágyon. Az álmait is látjuk, elég zavarosak: egy nő (talán az édesanyja) halálát, aztán Bunchy megrontását végül pedig egy fiatal lány öngyilkosságát látjuk. A mozizásnak vége, Ray cefet másnaposan tér magához gyakorlatilag ugyanabban a pózban, ahogy este kiájult.

10.1.jpg

10.2.jpg

Otthon Abby már várja és nekiszegezi a kérdést: megbasztad? „Nem” a válasz. Az asszony szerintem nem hiszi, dühösen elcsörtet, férje utána. Abby azonban inkább másról beszélne, így megemlíti, hogy Lee Drexler telefonált azzal, hogy lesz nála egy összejövetel, Stu Feldman is ott lesz, Ray szíveskedjék végre intézkedni a lánya elit iskolába küldése ügyében. A férfi bólint, majd ő is elővesz egy témát: apám szabadult és ide tart – Abby rögtön érti, hogy ezért csúszott így szét a férje. Ray azt is elmondja, hogy van egy fekete féltestvére, és ezen a pár végre szívből nevet – nyilván Abby is ismeri Mickey rasszizmusát, és ezzel a helyzetben rejlő iróniát.

11.jpg

Ugrunk előre, tart a party Lee-nél, aki letolja Rayt, amiért elmondta Ashleynek, hogy Stu Feldman megbízására követi. Ray magyarázkodna, de Lee észreveszi, hogy Ezra a partról ruhában begyalogolt a vízbe, így utána rohan, és kitereli – mondom én, hogy nem százas az öreg.

Ray odébb megy, és látja, hogy Tommy Wheeler kijött a sittről (gondolom a „kábítószeres kurva halt meg mellettem az ágyban reggelre” esetből óvadékkal szabadult), és az egyik medencében Conort, Ray fiát szórakoztatja. A férfinak sem kell több, ahogy meglátja fiát a meleg pasival, azonnal kiparancsolja a medencéből. Eközben Abby megtalálja Feldmant, bemutatkozik neki, és Bridgetről kezd beszélni, hogy milyen okos és milyen jó lenne, ha menő iskolába járhatna. Nos tényleg jó lenne, bólint Feldman, ő viszont elintézi, hogy soha ne vegyék fel egyikbe se, mert Ray megdugta a barátnőjét, Ashleyt. Ehh, csak lesek, ahogy Abby is. A beszélgetés végére hősünk is ideért, a lényeget gondolom levágta, és amikor Abby dühösen elcsörtet Stu észreveszi Rayt, így azonnal felhúzza a nyúlcipőt. Egy villában azonban nem nagyon lehet hova szaladni, Ray szinte azonnal utoléri, bedugja a kezét a mellettük lévő biliárd asztal nyílásába, reccsenés, és Feldman egy törött bal kézzel lesz gazdagabb. Még jó, hogy senki sem látta a jelenetet (legalábbis remélem).

12.jpg

Este otthon Bridget az apjával annak lánytestvéréről beszélget, akit szintén Bridgetnek hívtak, és aki apja elmondása szerint bedrogozva leugrott egy ház tetejéről (gyanítom róla álmodott előző éjjel bepiálva). Lánya megrendül a történettől, sírva borul a nyakába, ő pedig nem győzi nyugtatni, hogy minden rendben lesz. Ezután hősünk átüget feleségéhez, virágnyelven beszél Ashleyről – néha egy megmentett nő hálából ráizgul, de ez nem jelent semmit (na ja). Ennél azonban sokkal lényegesebb, figyelmezteti a feleségét, hogy az apámat ne engedd vissza a családunk életébe, mert nagyon, de nagyon veszélyes az öreg, és mindent tönkre fog tenni, ha a közelünkbe jön! Kérdi az asszonyt, hogy Mickey megkereste-e őt, de a nő terel, és inkább lebassza, szerinte a férje egy érzéketlen fasz. Rosszat sejtek, csak mondom, de haladjunk.

Ray elüget Terry edzőtermébe, Bunchy és ő beszélgetnek, aztán megérkezik a Terry, Darryl, és igen, a fater is. Ray meglehetősen morcos, főleg, hogy faterja elenged egy fél mondatos célzást arra, hogy miatta ült 20 évet. (Részleteket gondolom a későbbi részekben kapunk.) Az öreg lóvét kér, de Ray hátat fordít. Erre Mickey elmondja, hogy megölte a papot, aki bántalmazta Bunchyt, szóval most veszélyben van, mert nyilván az egyház (na meg a hatóságok) ezt nem hagyják annyiban. Fia azonban a képébe vágja, hogy legfeljebb azok üldözik majd, akiket meglopott, de nekik meg ő maga fogja átadni a címét. Az öreg ekkor taktikát vált, és az unokáiról kérdez, mire Ray nekiugrik, a testvéreinek kell leszedniük apjáról. Hősünk azért elvicsorogja, hogyha a családja közelébe megy, megöli – azzal távozik.

13.jpg

Ezután már csak a végjáték van hátra (vszg még ugyanennek az estének a történései), amit sejtelmes zenei aláfestéssel kapunk meg: Donovan család tagjai (anyu és a gyerekek) otthon ökörködnek, Bunchy és apja az edzőterem egyik helyiségében fehér csíkokat szívnak fel (nem, nem hiszem, hogy minőségi porcukrot), Ashley otthon edz, amikor a még mindig zöld színű zaklatója bebámul az ablakon, majd a csaj sikítására leugrik a teraszról. Ezért Ray a lakásában csípi el a tagot és most már a baseball ütő van soron, mocskosul eltángálja hulkot.

Végül pedig Mickey (Daryll sofőri segédletével) megérkezik Ray házához, aki ugye nincs otthon, felesége pedig csak beengedi a farkast a báránylakba. Az öreg elrebegi, hogy a levelekben, amiket a börtönből írt (!) a menyének, komolyan beszélt: megváltozott, és helyre akarja hozni a családi viszonyokat. Abby kitárja az ajtót, Mickey pedig megöleli Bridgetet, az unokáját. Hát így

... a könnyebb beazonosíthatóság érdekében nézzük a szereplőket, és egymáshoz való viszonyukat...

(a képeket a sorozat hivatalos oldaláról nyúltam)

A Donovan család

Ray Donovan

Ray.jpg

Abby, a felesége

Abbey.jpg

Bridget, a lányuk

Bridget.jpg

Conor, a fiuk

Conor.jpg

Mickey, Ray apja (most szabadult)

Mickey.jpg

Terry, Ray testvére (Parkinson kóros)

Terry.jpg

Bunchy, Ray másik testvére (gyermekkorában molesztálták)

Bunchy.jpg

Daryll, Ray balkézről született féltestvére

Daryll.jpg

A Csapat

Lena, az irodai asszisztens

Lena.jpg

Avi, a terepen dolgozó

Avi.jpg

Ezra, a korábbi "mentor"

Ezra.jpg

Címkék: Ray Donovan
22 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koho 2013.07.12. 13:20:10

Jó sok történés volt az első részben :D

AaannnaaA 2013.07.12. 13:27:49

@koho: Bezony, de hát meg kell alapozni a sztorit, ugye :)
Nézed, vagy csak itt pislantottál bele?

koho 2013.07.12. 13:30:15

@AaannnaaA: Még nem néztem meg, de nem bírtam ki, hogy ne olvassam el miről volt szó.

Jónak ígérkezik, meg is nézem ma az első részt.

AaannnaaA 2013.07.12. 13:33:33

@koho: Jó szórakozást hozzá!!
Majd meséld el hogy tetszett.
Eddig többnyire dicsérték, én pedig csak jót tudok mondani róla, mint fentebb látszik :)

westhammer · http://whufc.blog.nepsport.hu/ 2013.07.12. 14:55:28

A képek közül kimaradt a Taub (Peter Jacobson) a House-ból, bár azt nem tudom hogy mi a neve a sorozatban.

AaannnaaA 2013.07.12. 15:08:14

@westhammer: Jogos. Ő alakítja Lee Drexlert, és azért maradt le a képe, mert a sorozat honlapján sem szerepel, ezért az első rész írásakor nem volt egyértelmű számomra, mekkora szerepet szánnak neki az alkotók.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.13. 09:11:47

bitang jó volt az első rész, de a második még ráerősített!

AaannnaaA 2013.07.13. 09:18:01

@doggfather: Szerintem is. Már nagyon várom a harmadikat is, de gyanítom marad a színvonal. Tényleg brutál jó! (Nem véletlenül csaptam le rá, hogy írom.)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.13. 15:20:25

@AaannnaaA: én is remélem, hogy jobb s jobb lesz miden résszel.

koho 2013.07.15. 11:44:02

@AaannnaaA: Na asszem megvan az új kedvenc...
Már a második részt is meglestem, elég jó lesz ez. Valszeg lesz szarkavarás ezerrel Ray meg az apuci között

AaannnaaA 2013.07.15. 11:58:39

@koho: Örülök, hogy tetszett, és külön köszönöm, hogy jöttél és elmesélted! :)
Rohadt jó volt a második rész is, épp most írom. A legújabbat még nem láttam, de már alig várom. Régen éreztem úgy, hogy egy sorozat ennyire berántott. (Legutóbb a Person of Interest, nem véletlenül írom annak is a hogyvótját :)

Szerintem is bőven lesz bajusz-összeakasztás apuval, aki felkavarja a Donovan család amúgy sem unalmas napjait rendesen! Félig behunyt szemmel megnéztem azért a második rész végén az ajánlót, ami a többi részbe enged bepillantást, hát... lesz izgalom, maradjunk annyiban.

koho 2013.07.15. 12:00:41

@AaannnaaA: igen, én se bírtam ki, h ne nézzem meg az előzetest :D

Segna 2013.07.19. 09:44:27

halk nyikogásokkal borzoltam a kora reggeli kedélyeket, míg olvastam a hv-dat. A főleg a szekszuális körülírásaidon visítottam, majomcsapda meg az elfurulyáz egy dallamot!!! Gondolod 12 éven aluliak is olvassák a hv-t? ;-)
Amúgy, h az öreg rasszista, az miből jött le? Én nem emlékszem, h erről beszélt volna. Bár én csak egyszer láttam...
A sorozat máris 100x jobb, mint a scandal nevű borzadmány, a girhes műanyag és rettenetesen tehetségtelen lufiszájú pécsével a főszerepben. Mondjuk ott a vérbuzi alelnököt csípoltam, az jó kis karakter lenne...
köszi a plusz képeket, Rayt feltesszük a megérne-egy-ajtócsapkodást albumba. Értjük Ashley-t... sóhaj...

AaannnaaA 2013.07.19. 10:01:34

@Segna: Most hogy mondod, finomkodok itt a majomcsapdákkal, közben meg úgy bazmegolok, mintha kötelező lenne :)
(Na ja, RD mellett a Scandal pláne felejtős, ehhez képest egyszerű, mint egy rajzlap. Néha már lábrázást kaptam tőle, de azért nyígva csak végignéztem.)

Na ha úgy gondolod, hogy megérne egy ajtócsapkodást, legközelebb teszek be extra képeket a végére a kedvedért. Ez lassan a védjegyem lesz :) Először Bear a PoI-ból, aztán Armitage, ugye, most meg Liev Schreiber. Pedig őszintén nem cukiság vagy jópasi faktor miatt választom a hogyvótjaimat. Az már csak az extra :)

Is 2016.09.19. 12:29:47

@AaannnaaA: Az a kéztörés elég komoly volt. (Igen, nekiláttam végre. :) )

AaannnaaA 2016.09.19. 13:08:03

@Is: Wow, szuper!! Referálj, hogy tetszik???

Is 2016.09.19. 15:13:31

@AaannnaaA: MÉg csak két részen vagyok túl. Még nem állt össze a teljes kép, de kifejezetten érdekel. Ray pedig nagyon jó karakter.

AaannnaaA 2016.09.19. 15:22:41

@Is: Jó lesz, majd meglátod! Ha dobsz időnként némi véleményt, azt megköszönöm!

Pácsó Ármándó 2016.09.19. 17:06:28

@AaannnaaA: Bakker, azt hittem hogy ez frissen íródott és majdnem megkérdeztem miért olyan kicsik a képek :-))
Milyen visszaolvasni a három évvel ezelőtti önmagadat? :-)

AaannnaaA 2016.09.19. 21:51:01

@Pácsó Ármándó: Azt akartam írni, hogy semmilyen, mert nem olvasom vissza, csupán válaszolok az új kommentelőnek. De aztán mégis visszaolvastam. Hát, khm, ülj le fiam, egyes :( Bár lehetne utólag szerkeszteni.. Hihetetlen, hogy mennyi szóismétlés benne maradt, csak kapkodom a fejem. Le is tagadom menten, nem én írtam :D Amúgy volt még rosszabb, az ennél is korábbi időkben, azt még viccesebb visszaolvasni (na jó, igazából gáz), csak remélni tudom, hogy azóta fejlődtem :) Az még csak szárnypróbálgatás volt, most meg már hamarosan a sas leszáll :)

Pácsó Ármándó 2016.09.20. 06:13:50

@AaannnaaA: Sejtettem, hogy élmény lesz, ezért is kérdeztem rávezetőleg :-) Én is mulatok a saját régi írásaimon :-) A sas leszáll? :-))) Szárnyaljon csak bátran tovább! :-)

AaannnaaA 2016.09.20. 07:20:26

@Pácsó Ármándó: Kicsit muszáj pihennie, majd utána szárnyal tovább :)
süti beállítások módosítása