Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 5x07 - In the Beginning

2013. június 21. 09:00 - Szencsike

Elevenítsük fel gyorsan mi is történt eddig: Eric és Bill kiszabadította Russel Edgingtont, akit Hatóság vezetője ki akarna végezni, de a mobilappos kivégző nem működik, így Russel Romant öli meg. Alcide hajlandó megküzdeni a falkavezérségért, Sam és Luna üldözőbe veszi a természetfeletti lények kivégzőit, ennek első lépéseként Sam és Andy egy fegyverboltost nyír ki. Lafayette Jesus lelkét szeretné megmenteni, Terryt egy iraki nő átka kergetné a halálba. Hoyt rossz társaságba keveredett, Sookie és Jason megtudják, hogy a szüleiket valójában egy vámpír ölte meg. Lássuk, hogy folytatódik a kisvárosi emberek, vámpírok, vérfarkasok, tündérek, alakváltók és még ki tudja milyen természetfelettiek története!

pic1.png

Ott hagytuk abba, hogy Russel megkarózta Romant, azonnali riadó! Russel Ericcel meccselné le a személyes problémáikat, közben fények lekapcsolódnak, sötétség, katonaság beront, a háttérből Salome Lilith-hez imádkozik. Nora a börtönében szintén, miközben fullban nyomják rá és rabtársára az UV napfényt. A katonák elfogják Russelt, fények fel, Eric felkötözve egy oszlopon. Jace Evert rossz dolgai után a tündérbárban vagyunk, Sookie elájult, Jason jajong mellette, Claude és egy másik tündérke megpróbálják meggyógyítani. Ha Sookie tündéroldala erős, akkor elfogadja a fényenergiát. Sookie feje fénylett, Claude viszont ingatja az övét, nem tetszik valami. Sookie felébred, rettentő morcos a lány, energiasugarakkal ütötték ki, ő meg lemerült. Claude és tündérke elmagyarázzák, hogy Sookie csak féltündér, vannak még fel nem fedezett, erőteljesebb képességei a gondolatolvasáson és az energialöketen kívül, de az ereje véges. Ha elfogy, akkor normális, de mindenképpen halandó ember lehet belőle. Sookie-nak vélhetően egy normális élet a vágya, de inkább indulást vezényel Jasonnek.

Irány a fegyverbolt, ahol Andy seriff és Sam végezte ki az eladót, Andyt hallgatják ki a rendőrkollégák. A halottkém is megérkezik, valami nő miatt késett, de a hívás keresztbe tett a mozgalmas éjszakának. A két rendőr köszöni az infókat, de szakmáznának tovább, így lelép a hullájához, Andy meg mesélhet tovább. Állítása szerint nem vette észre, mikor a boltos felkapta a pisztolyát, Sam lőtte mellkasba egy nyílpuskával. Sam eközben a hátsó irodában szaglászik, Kenya seriff helyettes nem érti, mit avatkozik az ügybe, de Sam alakváltó orra talált valamit egy dobozban. Kenya megnézi, Obama álarcok hullanak a földre, pont olyanok, mint amit Lunát és őt lelövő maszkos férfiak viseltek. Sam már a földet szaglássza, hat férfi szagát érzi még. A maszkosok törzshelyén vagyunk, ott van Hoyt is, akit a Fangtasia mellől szedtek össze. Hoyt sajnálja, hogy kiszívatta magát, nem is érti, miért lehetett ilyen hülye. Az Obama-kör tagjai tudják miért: ő is elhitte azt, amit a média állít a vámpírokról milyen jók és kedvesek, közben mást sem akarnak csak vért. De Hoyt már itt van, mindkét fél örül, hogy így egymásra talált ebben a csodás lelki közösségben. Egy bizonyos Sárkány hívja őket, a vezető kimegy telefonálni, a többiek Jessicáról kérdezik Hoytot. Ennyi intelligens embernek egy rakáson csak az lehet a véleménye, hogy Jessica megigézte Hoytot és csúnyán megerőszakolta őt, Jessica halál reád! Telefonos ember is visszatért, kollektív anyázás kezdődik, mert megtudták, hogy kinyírták a boltos csávót.

pic2.png

Ugrás a börtönbe Billékhez, önsajnálat ezerrel, átvágták őket. Eric Norára tippel, ő lehetett az, aki kiszabadította Russelt. Viszont ebben a vezetőgyilkosságban Nora nem vehetett rész, és az is biztos, hogy Russel semmilyen intravénás ezüstöt sem kapott, mert akkor nem végezte volna ki ilyen könnyen Romant. Volt egy cinkos, aki kívülről segítette. A szomszédos cellában üldögél az informatikus csaj, hát nem ő lesz az első gyanúsított, mint Russel segítője? A csaj állítja, hogy tiszta, és a kivégző mobilapp hibáját vizsgálja tovább. Billéknek menniük kell, Salome akar velük beszélni. A lakosztályban Nora is ott van, Eric részéről teljes gyűlölet és megvetés irányul felé. A harmadik vendég a teljes erejében lévő Russel, agyarak ki, egymásra fújás. Russel persze vigyorog, a két nő azonnali békekötést akar a fiúktól, ideje elkezdeni a barátkozást, az új korszak kezdeteként. Salome ásta ki Russelt, ő az összeesküvő, el akarta távolítani Romant a Hatóság éléről, a hatalmon osztozni kell, nem szabad, hogy egy kézben összpontosuljon. A szépfiúknak is felajánlják, hogy Lilith nevében csatlakozzanak és bocsássanak meg, Eric elutasítja, Bill aki eddig úgy nyalt, hogy a saját hátát megvédje, most köszöni, de kihátrál. Salome egy napos gondolkodási időt ad nekik, lesz egy beavatási szertartás, addig gondolkodhatnak. Lilith nevében, ámen.

pic3.png

Alcide meztelen felső testtel az összecsapásra gyakorol új barátnőjével, elég kiegyenlített a küzdelmük, annak ellenére, hogy a flörtöléssel néha-néha elvonják egymás figyelmét. Az éles harc a már nem lesz tiszta, mert Alcide kihívottja, J.D. V-függő. A lány tudna szerezni V-t, de a jófiú ezt megtiltja. Betoppan Martha is (Luna anyósa, az előző falkavezér anyja), ő nem látja értelmét a harcnak, mert J.D. bőven rászolgált a helyére a falka élén, Alcide álljon félre, amíg lehet. Eközben Arlene a bárban nézi meg az esküvői videóját, nagyon megható pillanatokat okoz számára. Hiába dolgozni is kéne néha, erre Holly kolléganője figyelmezteti, de ő is nőből van, hát leül Arlene mellé és ketten nézik tovább a videót. Lényeg, hogy mindenki a maga módján gratulál Terry és Arlene boldogságához, ők pedig nagyon szerelmesek egymásba. Sajnos Terry most valahol a füstszellem elől bujkál, tisztára megőrült. Holly szerint annyira nem, ő jobban érti ezeket a természetfeletti dolgokat, Arlene-nek is át kéne gondolnia, mert ha igaz, amit Terry állít, akkor Arlene el is veszítheti őt.

pic4.png

Sookie otthon fetreng az önsajnálatban, Jason jó tesó és a flúgos módján megpróbál lelket önteni belé. Sosem hibáztatta őt a szülei halála miatt, ezután sem fogja, sőt azért is hálás, mert Sookie sem tette vele ugyanezt. Ugrás Andyre, régi főnökéhez, Bud Dearborn seriffhez ugrik be, jól jönne az öreg tanácsa az Obamások kézre kerítéséhez. Az exfőnök semmilyen tanácsot nem hajlandó adni, elhajtja az utódot, rosszkor jött. Egy tenyeres-talpas fürdőköpenyes nő jön elő, nem Dearborn felesége az tuti, de ez a nő most fontosabb, mint Andy lelkének helyrerázása. Lafayette megérkezett Jesus faterjához, a kis házikóban sehol senki, az egyik szobában ott van Jesus feje, bevarrt szájjal. Felbukkan Jesusapu is, fegyverrel a kezében, mögötte a terhes felesége. Apu eldöntötte, hogy visszaszerzi Jesus tehetségét, ehhez viszont Lafayettnek is lesz egy-két szava.

pic5.png

Ugrás a kórházra, Luna mindent meg akar tenni, hogy kijöjjön és segítsen Samnek, Sam mindent megtesz, hogy Luna bent maradjon, mert az egészsége a legfontosabb. A patthelyzetet Sookie oldja fel, látogatóba jött Lunához, hozott kaját, virágot, újságot, kedves tőle. Elhívja Samet egy kávéra, addig sem fognak Lunával veszekedni. Sookie beszámol a pletykáról, hogy Sam szuperhős lett, mert nem fogja a golyó, de Sam igazából csak ki van akadva, amiért néhány hülye lövöldöz ártatlan emberekre, mert azok különböznek tőlük. Hülye a világ ez igaz, Sookie is elmondja a baját, megragadtak benne Claude szavai, ha Sam megtehetné, hogy normális emberré váljon, mit tenne? Sam nem változtatna, bármennyire is átlagos életet akar, mert ha nem harcolna, akkor sok hülye állna a fegyveresek oldalára. Viszont tudja, hogy ő csak egy átlagos valaki, aki bármennyire szeretné, nem tud változtatni a környezetén. Ha normális élete lett volna, sokan életben maradtak volna a szerettei közül.

pic6.png

Este lett, vámpírjaink felébredtek, így Fangtasia-ban is nagy a tömeg. Tara drága váltott, pultosból rúdtáncos lett és egymást stírölik Pammal. Egy igen fura látogató érkezik a bárba, Lettie May, Tara anyukája libben be a konzervatív, virágos ruhácskájában. Megtalálják egymást a lányával, Lettie May kitagadja a gyermekét, egy lelkész feleségeként nem lehet vámpír lánya. Tara kimereszti agyarait, látni fogják még egymást az biztos, Lettie May eltipeg, Tara visszatér a rúdra Pam figyelő tekintete közepette. Hatóságnál vagyunk, a teljes csapat felsorakozott a szertartásra, ott van Salome, Nora, az élteben maradt kancellárok, Steve Newlin, a torzarcú rab és a fiúk, Bill és Eric. Salome Lilith nevében Russel Edgingtonnak kollektív megbocsájtást mond, Russel hűséges Lilith-hívő lett, áldassék az ő neve! Lilith vére nagyon is igazi, ma este a jelenlévő megízlelhetik azt. Az egyik kancellár szót mer emelni, ez istenkáromlás, Russel lefejezi, Lilith megbocsájtásával a zsebében. A jelenlévők egy emberként szeretnének inni az első vámpír véréből.

pic7.png

Lilith vére ütős anyag lehet, mert a teljes csapat úgy vonul az utcán, mintha a Trainspotting drogosai lennének. Arcukon öröm, boldogság, jókedv és a világuralom teljes bizonyossága. A Fangtasia-ban Tara üldögél kibukva az irodába, anyu látogatása mégiscsak hatott rá. Pam talál így rá, megnyugtatja, hogy a táncolás jobban megy neki, anyuval meg ne törődjön, száz év és már emlékezni sem fog rá. Tara megöleli, ami kissé váratlanul éri a nőt, így gyorsan visszaparancsolja utódját a rúdra. Jesusapunál a varázsvisszaszerző szertartásra készülődünk, Lafayette megkötözve ül a székben, szája összevarrva, a terhes nő a földön fekszik előtte. Jesusapu szerint Lafayette csak Jesus erejét akarta megszerezni, kis monológja közben késsel vág egy V jelet Lafayett homlokára. A születendő kisfiú fogja megkapni Jesus visszaszerzett erejét, úgy ha a nő Lafayette vérét issza. A férfi már beledöfné Lafayettebe a kést, mikor a neje leüti hátulról, elszedi tőle a kést és többször szíven szúrja. Kösz a segítséget.

pic8.png

Ugrás a farkasfalkára J.D. egy vámpír jó barátra hivatkozva kihirdeti a szükség állapotot, nemsokára háború lesz az emberek és vámpírok között. A falka a vámpírok mellett fog harcolni, megerősítésképpen meghúzza a kis fiola vámpírvért, majd két újabb fiolát vesz elő, igyanak ők is. Az első jelentkező meg is van, majd J.D. egy kislány, Emma felé fordul. Martha nagyi még épp időben jön, hogy elvigye az unokát és megtagadja J.D.-t mint vezért. Hoyt az Obamásokkal indult el bandázni, rossz vége lesz ennek az estének. Samnak a kórházból kell végre hazaindulnia, de az egyik ápolóban megérzi az Obamások illatát, utánamegy és jól megveri. Eközben egy városi bárban egy nagy családi esemény zajlik, a közelgő esküvőt ünneplik meg, mikor a beszívott Lilith-imádók megérkeznek és elfogyasztják vacsorára őket, Russelnek a menyasszony jut.

pic9.png

Terry és Patrick egy mezőn készülnek a halálra, az iraki szellem csak nem akar jönni. Terry épp az „elhagytam a családomat” monológba kezd, mikor a tűz szörny előbukkan, de nem öli meg őket. Terryt ez felháborítja, ha már ennyi áldozatot hozott, akkor legyen már végre halott, de ha a tűz nem fogja megölni őt, akkor majd Patrick fegyvere elintézi. Patick bedobja Terry családját, nem ilyen gyáva halát szánnának neki, így Terry leteszi a fegyvert. Ugrás Jessicára, épp az aktuális esti pasit vérét szívja a combartériából, mikor Jasont jelenti be a személyzet. Jason teljesen kibukva meséli el, hogy vámpír ölte meg a szüleit és ki fogja deríteni, hogy ki tette. Eközben Sookie sétál hazafelé, közben flashbackel néhányat: anyukáját, amikor megijed, hogy a lánya gondolatolvasó, néhány alkalom, amikor ő maga sem tudta megmondani, hogy micsoda is valójában. Leteszi a táskáját és Claude és tündérke szavai járnak az eszében: minél gyakrabban használja a z erejét, annál gyorsabban fog elfogyni. Erre mit csinál a lány? Kiereszti az összes fényenergiáját, ami csak van neki.

pic10.png

Jason még Jessicának lelkizik, a lány bizonygatja, hogy nem minden vámpír gonosz és megcsókolja a srácot. Jasonnek feltűnik, hogy milyen fura íze van a lánynak, észreveszi, hogy Jess szája sarkában egy kis vér alvad épp. Ez már sok a srácnak, az aktuális A+-ot érzi, és Jessnek még van képe magyarázni, hogy ő nem olyan mint a legtöbb vámpír. Veszekedni kezdenek, Jess dühében megharapja a srácot, Jason meg fejbelövi Jesst. Nem halálos a lövés, de Jess zokon vette. A ház biztonsági személyzete már kész lenne lelőni Jasont, aki inkább a távozást választja. Épp a kocsijába szállna be, mikor meglátja, hogy a szomszéd telken Sookie az energiakészletét pazarolja el. Lilith-klub tagjai csontszárazra szívják az esküvős család tagjait, jóízűen falatoznak a félhulla emberekből, mikor jelenést látnak. Lilith lép eléjük a maga teljes valójában: egy vértóból lép ki, meztelenül, talpig véresen, de a varázsereje miatt a vér eltűnik, és szimplán meztelen marad. Körbesétál a hívők között, akik megbűvölten bámulják, kiválasztja Norat, rálehel, a társaság azonnal folytatja a véres lakomát. Eric is haluzik egyet, neki Godric jelenik meg, azonnal hagyja abba amit tesz, és húgát is mentse ki a gonosz nő karmaiból. Eric ránéz Norára, aki elvileg megbűvölten bámulja Lilithet, viszont Eric csak annyit lát, hogy Nora megbűvölten nézi a semmit.

pic11.png

Címkék: true blood 18+
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RoccoSil 2013.06.21. 12:25:49

Erre még van igény?
Már a következő évadot is elkezdte minden magára valamit is adó rajongó.

Szencsike 2013.06.21. 12:30:29

Az 5. évad nincsen kész végig, legyen befejezve mire 6-ot hozza magyar HBO:)

RoccoSil 2013.06.21. 13:41:25

Igaz, sokan csak szinkronosan nézik.

Globetrotter2014 2013.06.21. 14:51:41

A második szezon nagyon jó volt, a többi inkább felejthető.

Ennyi erővel a Heroes is mehetett volna tovább.
süti beállítások módosítása