Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 3x03 - Walk of Punishment

2013. április 16. 07:52 - sixx

Ami múlt héten történt, az itt elolvasható, nem ragozzuk, sokan és sokat kódorogtak Westeros különböző részein, a főszereplők meg egyre távolabb kerülnek egymástól. Rögvest az elejére itt egy csöcs meg egy pina, hogy azok, akik csak a 18-as karika miatt jöttek, elégedettek legyenek. Megvolt? Na, akkor jöhet a helyszínekre bontott hogyvót.

1.png

Zúgó

Egy halott bácsival nyitunk, ő (volt) Cat apja, Lord Hoster Tully, a halas címerű, halszagú halászokból élő halas ház, a Tully feje. És most meghalt, és el kell temetni, de nem a földbe, hanem a folyóba, ami a maffiamódszerekkel ellentétben (és az alapanyag nyilvánvaló hiányában) nem egy betoncsizma segítségével történik, hanem egy csónakban, amit vízre bocsátanak, majd felgyújtanak. A vikingektől lenyúlt és kissé átalakított módszer egyetlen bökkenője, hogy a folyó sodorta csónakba bele kellene lőni egy gyújtónyilat, viszont ez Cat testvérének, Edmure Tully-nak sehogy se megy, mert egy idétlen fajankó. A kínlódásnak (három kilőtt vessző, vigyorgó és sóhajtozó közönség, egyre távolodó csónak) Fekete Hal, Cat nagybátyja vet véget, elveszi az íjat a nyomorulttól, beméri a szélirányt, feszít, lő, majd mág mielőtt a nyílvessző a csónakba csapódhatna, lesújtó pillantást vet Edmure-re, és lelép. Edmure a falu bolondja lett menten és hol van még a nap vége.

Screen Shot 2013-04-16 at 5.24.53.png

A temetés után Robb, Edmure és Fekete Hal tanácskoznak egy sort, ami azzal kezdődik, hogy az ostoba Edmure elújságolja, hogyan foglalt el egy malmot, és közben leöcsémezi a királyt, amire Fekete Hal menten fel is hívja a figyelmét, ő a királyod, te szefós, kapjál már a fejedhez de hirtelen. Robb a hadikalandon egy kicsit bepöccen, naszóval elfoglaltál egy malmot, mert a Hegyet akartad elgyűrni, de őt nem sikerült, viszont vesztettél hány embert is? Öööö, 208-at. Na, bravó, komolyan, én meg nyugatnak csaltam volna a Hegyet, hogy legyakjam, de hiába, mert te elfoglaltál egy malmot. Mer' annyi eszed van, mint az állami szervezésű testnedvpartikon bazseváló egyszeri szaxofonosnak, azért. De hát ejtettem foglyot, kettőt! Ja, két kiskölyköt, akik miatt Tywinn Lannister a szemöldökét nem húzza fel olyan jellegzetesen lenézően. Nekem a testvéreimet tartja fogva, mégsem tettem le a fegyvert, majd pont ettől a két gyerektől rogy meg az öreg.

Screen Shot 2013-04-16 at 5.33.56.png

Később Cat és Fekete Hal még beszélget egy sort, a téma Bran és Rickon sorsa illetve megtudjuk, miért hívják Fekete Halat Fekete Halnak, mert csak, azért. Michelle Fairley ebben a jelenetben is nagyszerű, eddig ez az évad az ő játékától hangos, hogy ilyen képzavarral éljek, köszönöm, hogy elmondhattam. Robb neje is megjelenik, csak hogy tudjuk, hogy még nem erőszakolták halálra valahol, a két fogoly Lannister-gyereket tutujgatja, mert ő ilyen rendes.

Királyvár

Amivel itt nyitunk, az viszont nemhogy a sorozat, de az elmúlt öt áv legjobb tévés jelenetsora, úgy, hogy egy szót nem szólnak benne a szereplők, mégis pontosan tudjuk, mire gondolnak. Tywinn Lannister kistanácsa összeülni készül egy asztal mellett. Az asztalfőn egy szék, a Király segítőjének, a hosszú oldalán öt másik. A terembe először hárman lépnek be, Kisujj, Varys és Pycelle nagymester. Mögöttük sietős léptek, megérkezik Tyrion, akire mindhárman rácsodálkoznak, majd kérdőn Tywinnra pillantanak, akinek arcáról semmit nem lehet leolvasni. A trió tagjai pillanatra megtorpannak, láthatóan azon tűnődve, kinek kell Tywinn balján ülni, de Kisujj kapcsol leghamarabb, és már majdnem mozduló Varyst megelőzve öles léptekkel az első székhez lép, láthatóan nagyon elégedetten magával. Varys egy aprócska fintorral az arcán követi, Pycelle meg a "szépen csillog az a bronz is" elvet követve leül harmadiknak.

Screen Shot 2013-04-16 at 5.43.50.png

Screen Shot 2013-04-16 at 5.45.51.png

Screen Shot 2013-04-16 at 5.51.10.png

Ekkor lép be a képbe Cersei, aki gúnyos pillantást vet a három seggnyalóra, odalép a negyedik székhez, szépen felemeli és átviszi az apja jobbjára és leteszi szemben Kisujjal, de ha jól látom, legalább két centivel közelebb a hatalomhoz. Aztán mindenki Tyrionra néz, hogy akkor lesz szíves helyet foglalni. A törpe arca egy tanulmány, "velem nem toltok ki, gyökerek", látható rajta, és kérem szépen fogja az utolsó széket, ami támlástul kétszer akkora, mint ő maga, áthúzza az asztal másik végére, szemben Tywinnal, és leül. Tökéletes jelenet, zseniális színészekkel, nagyszerű rendezéssel, az arcok, amiket látunk, beszédesebbek bármilyen dialógusnál.

Screen Shot 2013-04-16 at 5.51.28.png

Screen Shot 2013-04-16 at 5.52.06.png

Screen Shot 2013-04-16 at 5.51.48.png

Screen Shot 2013-04-16 at 5.52.26.png

Screen Shot 2013-04-16 at 5.52.36.png

A tanácsülés ezután már csak lecsengetés - Tywinn ideges, hogy Jamie fiáról senni nem tud semmit, Harrenhal ura, Lord Baelish Kisujj meg kap egy ukázt, tessen szépen a Völgybe menni, és elvenni Lysa Arrynt feleségül, ezzel újabb szövetségest elvonva Robb Starktól. Ja, és addig, míg Kisujj odalesz, az új kincstárnok Tyrion lesz, jegyzi meg mintegy mellékesen Tywinn, ő akart valami pozíciót, hát megkapta. Tyrion szabadkozik egy sort, én, apám, a pénzt csak költeni tudom, nem keresni. Sebaj, szól be egy epéset Cersei, biztos felnősz a feladathoz. A gyökér.

Screen Shot 2013-04-16 at 7.09.01.png

Tyrion, Podrick és Bronn átballag Kisujjhoz, hogy elhozzák a könyvelést, mert hát rendnek köll lennie. Tyrion nem nagyon ismeri ki magát a számokban, de Kisujj megnyugtatja, sokkal nehezebb a kurvákkal bánni. Podrick szegény még soha nem látott női melleket, úgy bámulja Ros dekoltázsát, hogy majd' kiugrik a szeme. Tyrion és Bronn ezen nagyon jól mulat, és átviszik egy másik szobába, ahol először egy, majd egy másik, sőt egy harmadik kurvát is odaintenek hozzá, utóbbi úgy tekeredik csomóba, hogy saját magát is simán kinyalhatná. Tyrion nagyon hálás azért, mert Pod megmentette az életét a csatában. Jó szórakozást, mondja vigyorogva és lelép.

Screen Shot 2013-04-16 at 7.10.39.png

Miközben Pod három nővel igyekszik elveszíteni szüzességét, Tyrion a főkönyvet tanulmányozza, és hamar rájön, hogy Kisujj nem ügyes pénzember, csak tudja, honnan lehet kölcsönkérni, a braavosi banktól, aminek a korona éppen sok millióval adós, hoppácsak. Ez miért baj, kérdezi Bronn, aki még soha nem kért köcsön senkitől. Tyrion nagy sóhajjal elmagyarázza neki mit jelent a kamat, de nem tudja befejezni a mondókát, mert megjelenik a vigyorgó Pod, és visszaadja a kurvára szánt pénzt. Nem történt semmi, kérdi Tyrion. De, megvolt mind a három, sőt, többször is, mondja Pod, de nem fogadtak el pénzt. Tyrion és Bronn nem nagyon érti a dolgot, mesélj, Pod, mi a jó istent tudsz te, amitől a kurvák szeme kifordul, és nem kérnek pénzt?

Screen Shot 2013-04-16 at 7.11.45.png

A Falon túl

Mance Rayder és csapata (a kép tanulsága szerint öt, uszkve hat fő) elér az Elsők Ökléhez, ahol a zombik szép koncentrikus körökbe spirálalakba rendezték az Éjjeli őrség darabokra vágott lovait, eh, művészkednek megint, mondja Mance, és Havas Jonra nézve megkérdi, hogy azt tudja-e, merre járnak a halott varjak. Válasz nincs, de mi tudjuk, zombik lettek. Mance utasítja az egyik emberét, hogy egy kisebb csapattal eriggyen a Fekete erőd felé, mássza meg a falat, és várjon a jelére (bazinagy tüzet rak majd, bizony), ja, és vigye magával Havast is, oszt ha csalfának bizonyul, fűzzön gyöngyöket a beleire hirtelen.

clk.png

Ser Mormont és az Őrség életben maradt tagjai megérkeznek Crasterhez, aki nem örül nekik, de kapnak kaját, már ha nem pofáznak bele a dolgába (értsd: minden felesége egyben a lánya is, a fiúgyermekeket meg a zombiknak adja). Az egyik lánya-neje éppen szül, amit Samu valahogy végignéz, és látja, hogy a csecsemő fiú. Az anya az a csaj, akivel az előző évadban is beszélt egy sort, amikor legutóbb itt jártak. Samu arcát elnézve ebből még baj lehet.

A tengeren túl

Ser Barristan már nagyon beépült Dany táborába, Ser Jorah mellett állandó tanácsadóként osztja az eszet, és éppen nem ért egyet a szerelmes lovaggal, aki a Makulátlanok megvásárlását szorgalmazza. Ser Barristan viszont sereget toborozna, hű alattvalókból, mert ő a klasszikus lovagregények korában él még mindig. Dany nem nagyon foglalkozik a civakodással, inkább egy keresztre feszített rabszolgát itat az út mentén, mert ő ilyen jótét lélek, igaz, egy éve azt tervezi, hogyan égesse fel Westerost, de ezt most ne firtassuk.

Screen Shot 2013-04-16 at 6.57.44.png

Délutánra megszületik a döntés: Dany-nek kel az összes Makulátlan, mind a nyolcezer, sőt, azok is, akik még csak gyakorlatoznak és van heréjük. A rabszolgatartó, aki nem mellesleg egy tapló, kiröhögi, mivel akarsz fizetni, ribanc? A hajóddal? Az 100 Makulátlan. Van egy kis pénzed, az még tíz, de jófej leszek, kapsz húszat, és még hármat, mert jó a segged. A tolmács ezt kicsit szabadon fordítja, mivel tetszik majd fizetni? Hát, van sárkányom, adok egyet. Na, erre a rabszolgahajcsár előredől, kettőt adjál. Nem, egyet. Jó, akkor a legnagyobbikat. Dany rámutat a tolmács csajra, akkor őt is kérem. Megkapja.

Screen Shot 2013-04-16 at 6.58.18.png

Közjáték I.: Arya és Gendry továbbra is Thoros embereivel vannak, akik viszont nem fogolyként kezelik őket, ha akarnak elmehetne - nekik a Véreb a fontos, akit viszont megkötözve tartanak. Meleg Pite marad a fogadóban, Arya és Gendry viszont inkább marad Thorosszal.

Screen Shot 2013-04-16 at 6.24.05.png

Közjáték II.: Theon Greyjoynak tényleg szerencséje van, hiszen a kisfickó, aki az előző részben azt mondta neki, a testvére küldte, valóban kiszabadítja, ad alá egy lovat és elzavarja keletnek. Theon nem jut túl messzire, mert egykori kínzói utolérik, az egyik pofán veri egy láncos buzogánnyal, majd szépen leszaggatják róla a nadrágot, és nagyon szeretnék análisan inzultálni, de megússza, mert jön a kisfickó és lenyilazza mindet. Azért az egyik még leköcsögfattyúzza, vajon kinek a törvénytelen gyereke ez, és mit akar Theontól???

Screen Shot 2013-04-16 at 7.12.43.png

Közjáték III.: Sárkánykőn zajlik az élet, Stannis teljesen kétségbeesve bámulja, ahogy Mellisandre csónakba száll és elmegy egy időre, mert mittudomén miért, Stannisnak kicsi a farka, vagy csak ráunt, majd kiderül egyszer (vagy nem). Stannis az utolsó pillanatban még javasol egy hancúrt, csináljunk fekete szellemgyereket, oszt beleztessük ki vele Joffrey-t, a nyikhajt, meg Robb Starkot. Ó, mondja Mellisandre, te nem tudsz engem megcsinálni még egyszer, mert gyenge vagy. És elmegy. Stannis kis híján elsírja magát.

Valahol vidéken

A Brienne-t és Jamie-t foglyul ejtő csapat Locke vezetésével üget valamerre, Jamie és Brienne egymásnak háttal összekötözve egy lovon, jobb híján rémtörténetekkel szórakoztatják egymást, illetve az egykori fogoly fogva tartóját: téged, nagydarab nőstényördög, úgy megpocsíkolnak ezek a katonák amint megállunk, hogy megemlegeted. Többen, már ha itt tartunk, és jobb ha hagyod, mert akkor nem ölnek meg, viszont ha ellenkezel, akkor először kiverik az összes fogad, aztán pocsíkolnak meg és a végén persze jön az ölés. Brienne érdeklődik, hogy vajh Jamie hagyná magát, mire a válasz: dehogy, de én nem vagyok nő hálistennek. Lovaglás közben Locke emberei a Medve és a szűz című westerosi slágert éneklik négy szólamban, ezzel a helyi tehetségkutatókon nagy sikert aratnának.

Screen Shot 2013-04-16 at 6.21.05.png

Estére Jamie jóslata beválik, és Locke emberei eljönnek Brienne-ért, aminek Jamie nem örül, mert bármekkora gazember is, a lelke mélyén csak úriember. Miközben pár katona éppen azon van, hogy Brienne megemlegesse az első éjszakát, Jamie mintegy mellékesen megjegyzi Locke-nak, hogy Brienne apja a zafírkirály, annyi drágaköve van, hogy a lánya súlyát zafírban fizeti ki váltságdíjként - már ha nem esik benne és szűzhártyájában kár. Locke ezen eltűnődik egy sort, és megkérdi, hogy Jamie apja vajh aranyban fizetne-e a gyerekéért? Jamie szeme felcsillan, úgy hát.

Screen Shot 2013-04-16 at 7.38.17.png

Nem kell itt nagy feneket keríteni a dolognak, folytatja, eleve vesztes háborút vívsz, a Lannisterek ellen semmi esélyed. Szépen átállsz, engem hazaviszel, oszt kalap, mindenki boldog lesz. Locke bólint, majd visszahívatja az embereit, akik hozzák is kissé zilált, de érintetlen Brienne-t menten. Jamie köhint egyet, ha már itt tartunk, eressz már el, hadd feküdjek le a földre, mert fáj a hátam. Locke ebbe is belemegy, sőt, vacsorát kínál, gyere nagyuram, van még kaja. Ennek nem lesz jó vége. Nem is, a kaja helyett Locke egy jó nagy kést vesz elő, és tart egy példabeszédet a Királyölőnek arról, mennyire szánalmas, hogy az apja mögé bújik állandóan. Aztán fogja a kést, és egy jól irányzott mozdulattal levágja Jamie jobb kezét. AZTAKURVA.

Screen Shot 2013-04-16 at 7.38.24.png

Minden, amit a sorozatról tudni érdemes, itt elolvasható.

A Trónok harca a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: trónok harca
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blobov 2013.04.16. 13:11:25

@beacska: Pedig a könyv szerint már itt kellett volna lennie. Jó, lehet, még nagyobb hősiesség lesz, ha esetleg valakit megvédve teszi majd ugyanazt.

Felagund 2013.04.16. 13:15:13

@Harald Blåtand: Stannis egy vaskemény és alapvetően szerintem totál aszexuális ember (mondják is róla, hogy úgy megy a felesége ágyába - nagynéha - mint aki csatába indul), ehhez képest ebben a mostani jelenet kínosan emlékeztetett arra, amikor a harmincas, de még csinos tanárnő elé odaáll a tizenhat éves diák, és szerelmet vall neki, a tanár meg rutinból kezeli, mert nem ez az első eset...
Azt leszámítva, hogy az egész totálisan karakteridegen volt (a könyves) Stannistől, az egész jelenetet átitatta ez a kínos szexuális feszültség, holott sokkal inkább az volt az érdekes, hogy mit mondott Melisandre a királyi vérről. Ez szerintem sokaknak egyszerűen meg sem maradt, csak annyi, hogy Stannis egy pincsikutya, akit Mel a farkánál fogva vezet... Ez persze a sorozatban lehet, hogy így is van, de orbitális könyves Stannis-fanként engedtessék meg nekem a felháborodás joga egy ilyen változtatás felett :D

Silent Bob 2013.04.16. 13:30:17

Olyan jó lenne, ha nem a könyvekről pofázna mindenki.

beacska 2013.04.16. 13:45:13

@Felagund: hát, akárhogy is gondolkodom, még mindig nem tudom, kire gondolt a Vörös asszony...Stannisnak csak 1 lánya van, az öccse szóba sem jön, hisz tudjuk, hogy milyen elképzelései voltak a gyereknemzésről, Robert zabigyerekeit a kiirtották, akik maradtak, nem Roberttől vannak...még az 5. könyvben említi meg Stannis kislánya, hogy van egy unokatestvére, de az ki?

judy7 2013.04.16. 13:46:04

@Silent Bob: Nem mindenki pofázik a könyvekről,csak akik olvasták :))
Sztem ha olvastad volna, te sem bírnád ki, hogy ne tégy egy-egy megjegyzést. De amíg nincs spoiler, miért olyan nagy baj?

Én olvastam a könyvet és remekül szórakozom azon, hogy a nem-olvasók miket tippelnek be néha az eseményekkel kapcsolatban :)

Felagund 2013.04.16. 13:47:29

@beacska: "Robert zabigyerekeit a kiirtották, akik maradtak, nem Roberttől vannak..."

Öööö... :D

Amúgy éppen ebben a részben szerepelt az illető, és per pillanat épp egy "kollégánál" van ;)

Silent Bob 2013.04.16. 13:48:24

@judy7: Szerintem kibírnám, különösen hogy többször szóltak érte, sixx is. Nem a spoiler zavar, hanem hogy minden második hozzászólás arról szól, hogy a könyvben ez nem így volt, nem így hívták, nem így nézett ki, stb. Kurvára idegesítő.

Felagund 2013.04.16. 13:48:31

Na, remek, kössz, blogmotor...

Felagund 2013.04.16. 13:49:32

@Silent Bob: Tetszik-nem tetszik, ez nem egy eredeti forgatókönyvű sorozat (ez adja az egyik fő erősségét is, szerintem), ergo adja magát az összehasonlítás, bocsi...

Amúgy meg könyves utalás és spoiler között van különbség...

sixx · http://comment.blog.hu 2013.04.16. 13:50:15

na akkor innentől kezdve: aki a könyvekről akar beszélgetni, az egy héttel korábbi 3x02-es bejegyzés alatt tegye, mert innen kimoderálom a kommentjét. kösz.

Silent Bob 2013.04.16. 13:50:49

@Felagund: Értem, csak százszor le lett írva, hogy ez a sorozatról szól és a legtöbb embert (aki nem olvasta a könyvet) gecire nem érdekli az összehasonlítás.

beacska 2013.04.16. 13:54:07

@Felagund: Joffrynál van egy Baratheon gyerek?? ez nem spoiler, nyugodtan elárulhatod...

Csigataposó 2013.04.16. 13:57:14

@Felagund: Igen ez Stanis karakteret elegge csorbitotta. Majdnem olyan durva volt mint amikor Jamie agyonverte a rokonat a ketrecben. :(
Engem a kozjatek II zavart ha most a fattyu mentette meg akkor eddig kiknek a fogsagban volt es azok mert kinoztak?

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2013.04.16. 13:57:25

@ryswell: spec pont a hármas részt nem, ám a sorozatból megismert karakterek közül vagy Myrcella jöhet szóba, akit Dorne-ba küldött Tyrion, vagy Lac1 által említett Gendry, kinek létezéséről Stannis nem tud. tehát marad akkor a sorozatban eddig meg sem jelenő Edric Storm?

beacska 2013.04.16. 14:01:29

@adamskij: Myrcellát Stannis nem ismeri el Baratheonnak, Gendryről úgy tudja, mind meghaltak (mert tudott a zabigyerekekről, a Stark először vele vitatta meg a "találmányát")

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.04.16. 14:20:02

@morbiczer: Én olvastam a könyveket, de nekem nem esik le.

nadivereb 2013.04.16. 14:24:59

Azon gondolkodom, hogy mi értelme volt Vargo Hoatot átnevezni Locke-ra. A szerepében nem látszik semmi jelentősebb változás, és még csak az sem magyarázhatja, mint Asha Greyjoy átnevezése Yarára (hogy túl könnyű lenne összekeverni a nevét Osháével), merthogy emlékeim szerint nincs semmi olyan név, amivel össze lehetne téveszteni a Vargo Hoat nevet...

sixx · http://comment.blog.hu 2013.04.16. 14:28:23

@Alkibiadesz: spoiler miatt kibaszva, egyben utolsó figyelmeztetés - még egy ilyen és ban.

Alkibiadesz 2013.04.16. 14:37:03

@sixx:
Ne haragudj, de itt nem azok osztják meg a véleményüket, akik már látták a kérdéses részt?

sixx · http://comment.blog.hu 2013.04.16. 14:39:40

@Alkibiadesz: nem haragszom és de, de volt olyan infó benne, ami nem volt a részben csak a könyvben.

zizi77 2013.04.16. 14:45:32

Stannis neje ronda, mint a bűn. Valószínű, bottal sem piszkálnám.

Alkibiadesz 2013.04.16. 14:46:09

@sixx:
Ja igaz közben rájöttem.
Szóval elnézést!

vargatom 2013.04.16. 14:48:15

@adamskij:
Stannisnak nem kell tudnia Gendryről, akit ugye még a Falra "önkénteseket" gyűjtő Yoren mentett ki a fővárosból Cersei bosszúhadjárata elől, meg később a városőrök elől. Aztán Yoren halála után Arya azt kamuzta, hogy a hasbaszúrt szőke Lemmy gyerek volt az, akit kerestek, így Gendry szépen eltűnt a térképről.

Most viszont Melissandre látta a tűzben a gyereket, úgyhogy szépen megkeresi Thorosékat és elkéri tőlük...

morbiczer 2013.04.16. 14:49:53

@Yooha: Igy kozvetlenul nincs a konyvekben.

Amikor GGRM-t faggattak, hogy miert tart ilyen sokaig az otodik konyv megirasa, akkor mondta, hogy az egyik ok, hogy nehezseget okoz neki feloldani a meereeni csomot (Meereeeese knot). (Tobbet nem irok, mert spoiler lenne.)

Szoval ennek megertesehez nem is a konyveket kellett olvasni, hanem mondjuk GRRM honlapjat, vagy forumokat.

Felagund 2013.04.16. 14:49:53

@adamskij: @beacska: Gendry lesz az, Edric Stormot nem castingoltak, minden bizonnyal Melisandre se tudja, hogy konkrétan ki az, csak látta a tűzben, hogy van valaki valahol, és utánamegy - aztán majd megtalálja ;)

zizi77 2013.04.16. 14:50:49

Szerintem Jamie nem puszta szívjóságból mentette meg Brienne-t.
Igazából szüksége van rá.
Ő az egyetlen a közelben, akinek fontos, hogy életben maradjon.

Alkibiadesz 2013.04.16. 14:57:01

Akkor még egyszer:
Ez a 3X3 volt az eddigi részek legrosszabbika!
A Kistanácsbeli jelenet valóban vicces volt, de ez mit sem változtat azon, hogy a rész maradék 95%-a nevetségesen rosszúl volt megoldva, vagy egyenesen felesleges volt.
A forgatókönyv írók munkája pedig egyenesen csapnivaló, mert a szálak párhuzamos vonultatásával kiölik a sztorikból a bennük rejlő feszültséget.
Jó példa erre Jamie kardforgató kezének a sorsa. Ezt egy részben is meg lehetett volna oldani, onnan kezdve, hogy vonulnak Brienne-vel, szó és kardpárbajt vívnak, odáig, hogy az utóbbira többet már nem lesz módja.
Mellesleg a párhuzamos történetmesélés módszerét már az író is feladta a 4-5 könyvben, tehát nehezen érthető, hogy a filmes adaptációban miért lépnek rá erre az útra jóval korábban.
Így egyre több az olyan jelenet, amit nem lehet hova tenni, nem lehet tudni, hogy mi lesz annak a folytatása, amit az se ellensúlyoz, hogy a mire folytatódik az éppen aktuális szál, addigra már a fene se emlékszik, hogy mi is történt korábban.
Szóval nagyon meg kellett volna húzni a sztorit, hogy a történetnek legyen valami sodrása, ami még azt az áldozatot is megérte volna, hogy néhány karakter egyszerűen kimarad. Gondolok pl Sansára, akinek a sorsáról még az eddig elkészült könyvek alapján se lehet eldönteni, hogy lesz-e valaha valami jelentősége.

rowi 2013.04.16. 14:59:01

nekem nincs meg ez a mereeni csomó történet, vagy én nemtom:)...akkor most ez egy utalás a sárkányok táncára, illetve ami ott zajlik, vagy egy finom önekézés Martintól, hogy 5 év alatt sikerült megírnia az 5-ik részt?

Felagund 2013.04.16. 15:00:35

@rowi: Nem Martin írta a részt, ez a poén inkább egy finom oldalvágás őneki a sorozat készítőitől ;)

rowi 2013.04.16. 15:00:52

Jamie nálam is pozitív karakter

a kistanács meg hatalmas:)

jók ezek a zenés betétek...múltkor Castamere-i esők, most meg ez

rowi 2013.04.16. 15:02:43

@Felagund: jó, akkor a második:)

egyébként le tényleg nem ő írta, de amennyire tudom, megmutatják neki, és van beleszólása

egyébként engem megkavartak a végén, ki Bolton fattya? a kézlevágós figura vagy az íjász? az első adná magát, de akkor a tököm az íjász...

zizi77 2013.04.16. 15:05:46

Az íjászra gondoltak szerintem.

rowi 2013.04.16. 15:11:12

@zizi77: jah...ez oké. de itt akkor most sixx vagy kimoderál vagy nem, ha tényleg az íjász Bolton fattya, akkor ő...ööö...nem igazán pozitív karakter, most meg azért úgy indultunk hogy igen...vagy itt vmi orbitális szivatásban lesz Theonnak része.

pocimon 2013.04.16. 15:12:23

@Alkibiadesz: " Gondolok pl Sansára, akinek a sorsáról még az eddig elkészült könyvek alapján se lehet eldönteni, hogy lesz-e valaha valami jelentősége."

ejbeszép lenne ilyeneket nem beírogatni, egyrészt magasról nemérdekel mivan a könyvben, másrészt a sorozatban ettől még lehet (már jelentőssége), kössz

bög 2013.04.16. 15:15:36

@Felagund: hol volt ez említve a részben?

pizzaboy 2013.04.16. 15:15:56

@Alkibiadesz: Sansa tipikus példa, bármikor előhúzható majd, lesz egy "hátbaszúrom Joffrey-t" jelenete, és akkor lehet megint mondani, h AZTAKURVA.

Felagund 2013.04.16. 15:17:04

@bög: Amikor Tyrion és Bronn elvitte Podric-ot kurvázni ;)

Alkibiadesz 2013.04.16. 15:23:13

@pocimonLehet jelentősége, de ez semmit se von le a mondandóm lényegéből :)

Alkibiadesz 2013.04.16. 15:26:58

@pizzaboy:
Úgy legyen!
De ha megvalósul is ez a fordulat, a Sansa-s jelenetek nagy része akkor is fölösleges marad.
Ugyanúgy, ahogy a legtöbb karakter legtöbb jelenete fölöslegesnek tűnik az általuk véghezvitt "AZTAKURVA" jellegű fordulatok szempontjából.
Valahogy nem érzem, hogy a szereplőkkel történő dolgok előkészítenék a történet egészének fordulatait.

Felagund 2013.04.16. 15:27:41

@nadivereb: Annyi, hogy fel kell építeni a Boltonokat. Vargo Hoat meg egyébként is olyan karakter, aki baromi vicces a könyvben (elnézést), de képernyőn valószínűleg meglehetősen nevetséges hatást keltene az egész kompániájával, hasonlóképpen, mint mondjuk Illyrio a kékre festett hajával ;)

nadivereb 2013.04.16. 15:28:00

@Alkibiadesz: Pont azért nem lehet kihúzni szálakat vagy központi karaktereket, mert oda-vissza gabalyodnak a szálak a történetben. Sansa pedig szerintem igen komoly szerepet fog játszani a végjátékban (csak a miheztartás végett: ez nem spoiler, csak spekuláció).

Azt pedig jól veszem ki a kommentedből, hogy azt javaslod, hogy Brienne és Jaime párbaja során Brienne levágja Jaime kezét? Ez több okból is marhaság: brienne egyrészt nem csonkítaná meg Jaimet, mert akkor veszélybe kerülne a csere, amivel megbízták, másrészt meg nem Vargo (vagy Locke) vágná le azt, és így alapból megváltozna a motivációja a jövőben.

vargatom 2013.04.16. 15:28:30

@Alkibiadesz: Martin nem feladta a párhuzamos sztorikat, hanem kénytelen volt menet közben kiadni a könyv egyik felét. Az ötödik kötetben ugyanúgy párhuzamosan mennek a sztorik.

Jó ez így, ha valaki nem tudja követni az meg magára vessen.

Alkibiadesz 2013.04.16. 15:30:02

@pocimon:
Nem az a lényeg, hogy a könyvben konkrétan mi van, hanem az, hogy a könyvben van történet a sorozatban meg - a látszat ellenére - nincs!
Persze ha valakit nem zavar a történet hiánya, akkor nem szóltam.

nadivereb 2013.04.16. 15:31:39

@Felagund: Persze, én nem mondom, hogy a teljes Bloody Mummer-csapatot be kellett volna tenni a sorozatba, idő se lett volna rá meg szükség se, csak azt nem értem, hogy minek kellett megváltoztatni a nevét. Pont ugyanígy működne az egész, ha nem locke lenne a karakter neve, hanem Vargo, viszont kevésbé lenne zavaró a könyvet ismerőknek. De persze mindegy.

Alkibiadesz 2013.04.16. 15:32:10

@vargatom:
Ez így van, de a lényeg akkor is az, hogy egy idő után már ő sem tudta továbbvinni egy könyvön belül az összes párhuzamos történetszálat.
Ezt a szívességet a forgatókönyvírók is megtehetnék...

Felagund 2013.04.16. 15:33:15

@nadivereb: Mondom, szerintem az alapvető cél az volt, hogy hangsúlyosabban a Boltonokhoz kapcsolják őket, és a nézőnek bevésődjön, hogy az északiak sem mind Disney-meséből jött bátor, félelem és gáncs nélküli lovagok, sőt...

vargatom 2013.04.16. 15:35:07

@nadivereb: Azt akarja, hogy ne legyen három részre szétszedve a párharc-kézlevágás-következmények, hanem szép kerek epizód legyen belőle, mittomén, talán mint a Lostban amikor minden rész fókuszált egyvalakire és évente 1-2 rész jutott egy karakterre.

Sztem ez sokkal jobb viszont így, mert a szereplők nem egy pakliban vannak egy helyen, meg sokszor fontos a párhuzamos események időzítése is, és az még hülyébben jönne ki, amikor újra összetalálkoznak karakterek és időben már rég megtörténtek volna események, amiket a néző még nem is látott.

vargatom 2013.04.16. 15:36:10

@Alkibiadesz: Azért nem tudta továbbvinni, mert nem tudott jó megoldást kitalálni ama Mereen-i csomóra. Amikor sikerült akkor működött a módszer tovább, tök jól, és a sorozat íróit ez a probléma eleve nem is fenyegeti.

vargatom 2013.04.16. 15:38:10

@nadivereb: Eddig is láttunk olyat, hogy egy szereplővel helyettesítettek több karaktert - Ros pl. legalább 2-3 könyvbeli női mellékszereplőt testesít meg.
Szóval lehet hogy Locke is át fog venni a jövőben még "feladatokat" más, eddig nem látott könyvbeli karakterektől és ezért nem hívták Vargónak, mert nem csak helyette van.

Felagund 2013.04.16. 15:38:38

@silberstein: Elég alaposan utánanéztem Iwan Rheonnak, és hivatalosan _sehol_ nem írják, hogy ő lenne Ramsay, mindenhol csak 'Boy'-ként hivatkoznak rá, de fizimiska, illetve történetszál alapján mindenki, aki olvasta a könyveket 99%-ra teszi, hogy ő lesz az. Aztán lehet, hogy nem, mert D&D trollkodik a könyvesekkel :D

Alkibiadesz 2013.04.16. 15:40:59

@vargatom:
Értem.
Akkor ezek szerint azért kellett behozni sok új szálat - és ezekből összerakni a negyedik kötetet - mert ezzel időt nyert arra, hogy átvágja a csomót?

Felagund 2013.04.16. 15:42:32

@sixx: Ha megnézed a hivatkozott WiC.net cikket, ott csak azt erősítik meg, hogy 'Boy' néven becastingolták, majd pedig azt _spekulálják_, hogy jó eséllyel Ramsay az.

A wiki se mindig pontos ;)

sixx · http://comment.blog.hu 2013.04.16. 15:44:01

@Felagund: hát ezt megszoptam akkor, mea culpa.

judy7 2013.04.16. 15:44:32

Szerintem gáz h. nem lehet könyves utalásokat írni. A spoilertilalmat értem, a könyveset nem. Akit zavar, ignorálja, ilyen egyszerű. Franc se fog visszaugrálni az egy héttel ezelőtti hogyvolthoz megnézni h. van-e beírás a mostani résszel kapcsolatban.

vargatom 2013.04.16. 15:46:04

@Alkibiadesz: Szerintem sokkal inkább azért, mert földrajzilag nehéz máshogy tágítani a cselekmény színterét.

A könyvekben ugye minden fejezet egy bizonyos karakter szemszögéből íródik, és így sokat változik a hangvétel is, pl. Sansa nyilván tök naív és sok mindent fel sem fog, de az olvasó attól még átláthat a színjátékon.

Viszont így csak kétféleképpen követhetjük az eseményeket pl. Dorne-ban (Westeros legdélebbi tartományában, ahova Tyrion Myrcellát küldte): vagy oda kell mennie egy kiemelt "nézőpont" szereplőnek, vagy be kell hozni egy új karaktert.

Alkibiadesz 2013.04.16. 15:57:48

@vargatom:
"Szerintem sokkal inkább azért, mert földrajzilag nehéz máshogy tágítani a cselekmény színterét."
Akkor viszont mégiscsak az van, hogy nem a Mereen-i csomó megoldatlansága miatt lett a harmadik kötet kettévágva, hanem azért mert a sok szál már nem fért el egy könyvben.

sixx · http://comment.blog.hu 2013.04.16. 15:58:39

@OdettésaMacskák: én írtam, Westeros egy kontinens, Ázsiában, Amerikában, Indiában. Van még valami probléma? Kibaszottul unalmas, hogy állandóan csak trollkodsz, nagyon unom már bazdmeg.

2013.04.16. 15:59:33

Az volt már, hogy milyen borzalmasak a magyar nevek? :D

vargatom 2013.04.16. 16:04:03

@Alkibiadesz: Nem lett kész időben és 2500 oldal lett volna egyben, azért lett kettévágva így. Ideális esetben mindkét kötetben lett volna mindegyik karakterből.

Felagund 2013.04.16. 16:05:49

@sixx: Ez most viccen kívül egy érdekesség, mert kivétel nélkül mindenki, akivel eddig erről beszéltem (és az nem kevés ember :D) Westeros_on_t mond, nem pedig Westeros_ban_t...

Szerintem ebben tudat alatt az van benne, hogy Westerost mindenki egy másik bolygóként kezeli, és ugyebár Föld_ön_, Mars_on_, stb...

Zárójeles nyelvészeti érdekesség :)

Alkibiadesz 2013.04.16. 16:12:27

@vargatom:
Hát akkor már alig várom, hogy lássam miként birkóznak meg a forgatókönyvírók a negyedik-ötödik kötet sok történetszálának a kézben tartásával, mert szerintem már most maga alá gyűrte őket a feladat.

vargatom 2013.04.16. 16:15:20

@Alkibiadesz: Szerintem meg nem, sőt, ennyi.

ryswell 2013.04.16. 16:17:16

Iwan Rheon tuti Ramsay, a megjelenése miatt legalábbis nagyon úgy tűnik. Ügyesen csinálja h theon bizalmába férkőzik, így nyilván megtudja azt is h bran és rickon még élnek.
Melisandre pedig szerintem edric strom-ért megy, én úgy tudom h castingolták a gyereket, meg stannis lányát is.

Felagund 2013.04.16. 16:19:13

@ryswell: Stannis lányát igen, Edric Stormot nem, ezen kívül pedig már kint van a neten olyan trailer, amiben

(POTENCIÁLIS SPOILER!)

Melisandre és Myri Thoros együtt szerepel... ;)

Alkibiadesz 2013.04.16. 16:22:41

@vargatom: Mert úgy jó, ha a sorozatból hiányzik az a drámai feszültség, ami pedig sok könyvbéli részben megvan, és ami egy sorozattól is elvárható lenne?

Alkibiadesz 2013.04.16. 16:26:15

@vargatom:
Ezek szerint jó, ha a sorozatbók hiányzik az, ami a könyv legtöbb részében megvan és egy sorozattól is elvárható: drámai feszültségkeltés.
Én kérek elnézést!

vargatom 2013.04.16. 16:33:00

Mondom, szerinted, részemről gondolj róla amit akarsz, leginkább ne nézd ha nem tetszik. Kész.

Harald Blåtand 2013.04.16. 16:40:22

@beacska: @adamskij: A könyv alapján Stannisnek _biztosan_ tudnia kell Gendryről, mert Jon Arrynnal a közös nyomozásuk során meglelték (ugyanúgy mint Ned, ebből jöttek rá, hogy Cersei-Királyölő fronton gebasz van). A sorozatban volt csak úgy, hogy Stannis ezt Ned leveléből tudta meg. (Persze lehet, hogy mindez érdektelen.)

Alkibiadesz 2013.04.16. 16:41:57

@vargatom:
És különben is Greedo lőtt először :)

clegane 2013.04.16. 16:47:33

kötekedési szándék nélkül, nyelvészeti érdekességként rácsodálkozva, szerintem nem attól -on vagy -ban a rag, hogy kontinensről van-e szó, sokkal inkább lehet köze ahhoz hogy milyen betűk vannak benne, hiszen például ami Westerosra leginkább hajaz, az Antarktisz, az is -on. ki érti ezt a magyar nyelvet!!!

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2013.04.16. 17:14:39

@Felagund: tényleg, hiszen mindketten R'hllor papjai. Thoros esetében ezt akár még erősíthetnék.

@Harald Blåtand: igaz, Gendry-t Jon Arryn találta meg a sorozat szerint. kösz!

Felagund 2013.04.16. 17:25:53

Csendben jegyzem meg egyébként, hogy 4,72 millió nézővel a harmadik rész új rekordot állított fel :)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.04.16. 17:48:41

@clegane: Európában és Ázsiában élnek, annak van "belseje", az Antarktiszon meg csak a "tetején" jön-megy néhány sarkkutató. :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.04.16. 18:37:22

@Felagund: azért ne felejtsd el hogy Stannis felesége nem az a nő, akinek az ágyába olyan szívesen ugrándozna a férfiember (az előző évadban Mel említi is hogy beteges, őrült blabla, a könyvben még megfejelik azzal is hogy ronda XD ) Az vesse Stannisra az első követ aki azok után hogy x évet lehúzott egy ronda dilis nőszemély mellett nem kábul bele egy vörös démonba :D

Scagnetti 2013.04.16. 18:59:17

Sajnos a könyvvel sikerült utolérni, sőt elhagyni a sorozatot, így az epizód végi meglepetés számomra elmaradt. Lehet, várni kellett volna még, de sajnos elég nehéz letenni a könyvet.

De legalább Jaime végre megkapta, ami már rég ráfért, csúnyán meg lett alázva.

Stannis viszont egyre kevésbé tetszik a sorozatban. A könyvben, nem tudom miért, az egyik kedvencem, itt viszont egyre nevetségesebb kezd lenni a karaktere.

cz80 2013.04.16. 20:40:40

Edmure karaktere nagyon jó, és a színész amilyen jó volt Brutus -nak a Romaban, szerintem olyan jó lesz Edmure-nak is.

Az első évadot én úgy néztem, hogy előtte nem olvastam a könyvet, míg a két utóbbi évadot már fordítva. Sokkal rosszabb így, könyv után a film, nem ajánlom másoknak.

Kemencés Szittya Buci 2013.04.16. 22:51:54

@Aztapaszta:
Vagy az leginkább Pécsett. :)
Tényleg, legyünk hagyománytisztelők, legyen Westerosott. :)

gwyn01 2013.04.16. 23:44:47

A "the bear and the maiden fair" nótát ráadásul a Snow Patrol énekese énekelte elő, a lovasok között a második sorban belülről :)

Zuzzant 2013.04.16. 23:54:53

sixx, neked ezért fizetnek? Ugye nem önakaratodból írod meg percről-percre a részek tartalmát?

ghostdog75 2013.04.17. 00:08:22

A férfi,aki levágta Jaime Lannister kezét,és ezzel legenda lett,Lara Croft titkára...micsoda karrier :-)

moviesmedia.ign.com/movies/image/tombraider-lips.jpg

Gabbesz 2013.04.17. 01:57:59

@Zuzzant: Baszod, te egy zseni vagy!

sixx · http://comment.blog.hu 2013.04.17. 05:47:55

@buszeszszilárd: azért basztalak ki, mert ez nem nyelvészfórum, többször el lett mondva. a stílusoddal van bajom, és igen, ez az én homokozóm. a megpocsíkol kifejezés értelmezésében pedig nincs igazad, de ezt már egyszer lejátszottuk, nem fogom magam fárasztani ezzel, mert tőled eltérően én kurvára nem érek rá ilyen faszságokkal tölteni a napomat.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.04.17. 09:55:12

Nu, ezúttal nem kellett a 10. részig várni az epic jelenetért:

"THIS MOTHERFUCKER CHOPS HIS DAMN HAND OFF!!!!!!!! CHOPS HIS HAND CLEAN OFF!!!!!!!!!!!!"

Sírok.

mulholland2 2013.04.18. 11:00:37

Ezt a részt nem valaki más rendezte? Érződött rajta valamilyen más stílus, kicsit könnyedebb, nem erőltetett komorság. Regény mániásokkal ellentétben, akik mindent számon kérnek az utolsó betűig :), ez vizuálisan tartalmasabbnak éreztem. Végre volt humor, nem csak csöcs, meg vér.

Felagund 2013.04.18. 11:06:06

@mulholland2: David Benioff (az egyik író-producer) rendezte, az első kettőt David Minahan, szóval a megérzés jó :)

Mondjuk szerintem rendezői (illetve főleg vágás) szempontból gyengébb volt, mint az előzőek, egy csomó feleslegesen hosszú snitt volt benne, simán lehetett volna feszesebbre vágni, úgyis mindig azért megy a sírás, hogy nem jut screentime senkire...

sipi119 2013.04.18. 16:32:51

figyeljetek, egy dolog sztem nem logikus viszont. csak így Martin stílusából meg essosra még westerosnál is jobban jellemző "erősebb kutya baszik" elvből kiindulva.
van ugye a kopasz gyökér, aki összevissza kurvázza Danyt. van neki 8000 kiképzett rabszolgája, akik ugye vakon követik minden parancsát, lásd bimbótalanítás pl.
tudja, h Danynak van 3 sárkánya, amik ugye rengeteget érnek.
+ nyilván tudja h Danynak mekkora "hadserege" van ebben a pillanatban.
nyilván nem tiszteli egyáltalán Danyt, le se szarja h ki ő.
Miért nem mondja következő nap mittomén 500 makulátlannak h akkor darálják le azt a kis nyamvadt khalassart, két lovagnak vágják le a kezét (ha már jamie divatbahozta) Danyt meg vigyék el neki ágyasnak (ha már jó a segge). simán megtehetné, és rögtön három sárkánya lenne, és a makulátlanjai is megmaradnak.

beacska 2013.04.18. 17:06:35

@sipi119: és az életben nem tudna még egyszer eladni rabszolgát...jó taktikának tűnik...

sipi119 2013.04.18. 17:20:12

dehát akkor meg már minek adna el rabszolgát?
pl továbbadja a sárkányokat bárkinek, arra tuti lenne kereslet, még a kockázattal együtt is, h a vevő beszívja mint dany.
az aktuális árfolyam 1 sárkány = 8k makulátlan ugye :D, akkor simán elkérheti értük 24k makulátlan árát

mulholland2 2013.04.18. 21:02:29

Kedves Felagund! Szerintem nincs igazad, színész vezetésben ez a rendező sokkal de sokkal jobb. A legjobb színházi pillanatokat lopta ide azzal hogy nem beszéltette a szereplőket, hanem cselekvéssel érzékeltette az erőviszonyokat, mind ezt könnyedebb stílusban (pl. az elején a nyilazós rész vagy a székfoglalós remek úgy ahogy van tényleg!". Amúgy is az a fő bajom ezzel a sorozattal, hogy mint a barátok közben állnak és csak beszélnek a szereplők egymással. Ezt néha megszakítja pár tocsogós vagy csöcsös jelenet. kb. ennyi. Azért tetszett ez a rész mert itt szellemes volt a rendező és kilépett ebből, egy kicsit.

beacska 2013.04.18. 21:05:01

@sipi119: egyrészt a nyakán rohad 8k zabagép, akiket nem tud eladni. de tegyük fel, hogy szélnek ereszti őket. és elkezdi eladni a sárkányokat. És valaki megveszi őket egy rakás pénzért. Szerinted, azután, ahogy elbánt Dannyvel, megélné a reggelt? a vevő helyében és tutira halomra ölném, mielőtt még ő teszi meg....és akkor megint ott tartunk: jó taktikának tűnik...egész egyszerűen SENKI SEMMIT nem fog tőle venni a büdös életben...

zizi77 2013.04.19. 14:19:00

@sipi119: Szerintem naiv elképzelés, hogy majd Dany úgy irányítja a sárkányokat, ahogy más szeretné, azok meg persze csak anyura hallgatnak.

sixx · http://comment.blog.hu 2013.04.22. 16:33:22

@XocoLatte: a FASZOMNAK spoilerezel, te gyökér?

Felagund 2013.04.22. 17:40:02

@mulholland2: A színészvezetésről egy szót sem írtam, viszont sokszor azt éreztem, hogy túlságosan hosszúak az átvezető részek, semmit nem adnak hozzá a dologhoz, ellenben az idő csak telik.
A székhúzogatás vége is ilyen volt - egy idő után már inkább kínos volt, mint szórakoztató, a mélypont viszont az volt szerintem, amikor Samnek egészen pontosan 19 másodpercébe tellett, amíg Craster házából átóvakodott a "szülőszobába", kb hat méterrel arrébb (igen, lemértem).
Egy olyan sorozatban, ahol minden másodperc screentime-ért meg kell küzdeni, nem egészen értem az ilyeneket...

meotisz 2013.04.25. 17:49:55

A jelenet a kistanácsban tényleg nagyon ott van. Jó volt sixx leírását olvasni.
Annyival egészíteném ki, amit a sixx által beillesztett képek is remekül megmutatnak, hogy
- Kisujj lezárja a Tywinn felé vezető utat bal karjával az eunuchék elől.
- Cersei nem is két centivel van közelebb Kisujjnál Tywinnhoz, hanem kb. a sarokra ült. Ahogy látható, kifele fordítja a székét. Így kb. Tywinn mellett ül. "Mi"
- Csak Tywinn két gyereke mer mozdítani egyáltalán a székén, és Tyrion szék csikorgatásában minden benne van. Az is, amit Tywinn gondol róla. A fekete bárányról.
süti beállítások módosítása