Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 1x07 - The Weekend

2013. április 08. 11:00 - AaannnaaA

Ezzel a résszel a készítők ráléptek egy kicsit a gázpedálra, mindjárt kiderül hogyan. Texas állam egyik városába, Beaumontba pillantunk, egy buszpályaudvarra, hogy pontos legyek. Ide érkezik éppen Aileen Morgan. (Emlékszünk, az előző részben valaki szétlőtte a szobájukat, ahol Raqim Faisellel tartózkodtak, a férfi azonnal meghalt, neki azonban a hátsó ablakon sikerült elmenekülnie). Buszjegyet szeretne vásárolni, Mexikóba menne, mindegy is melyik városba, csak induljon már. Megkapja a jegyet.

1.jpg

Végre láthatjuk szőkénket és Brodyt, akiket ugye ott hagytunk el, hogy Brody beparancsolta a nőt a kocsijába. A férfi elmondja, hogy szeretne egy kicsit távol lenni a családjától, merthogy a felesége megcsalta. Oké, akkor most mi legyen? Kézenfekvő a válasz: piáljunk. Betérnek hát egy lepukkant csehóba; biliárd, pia, rossz arcú alakok, minden megvan, ami egy ilyen helyen elképzelhető. Már túl vannak pár kör pián, amikor szőkénket betalálja egy helyi menő csávó, amolyan szélsőjobbos nagyarc. De nem jut vele messzire, mert Carrie nem egy ostoba szőke, simán lenyomja szájkaratéban, majd Brody tettleg is. Így hát pucolás van, ha nem akarnak a helyiekkel tovább bajszot akasztani. Rohadt jó a jelenet egyébként. Szóval ugrás a kocsiba, és gáz, hőseink már menekülnek is. Carrie feldobja, hogy menjenek a családi nyaralójukba, ott némileg nyugisabban ellesznek.

Eközben anyust látjuk, otthon a gyerekek haját nyírja. Dana apja után érdeklődik, mire azt a választ kapja, hogy elment a hétvégére. Anyus szerintem csak tippel, pontosan nem tudja (tudhatja), merre jár az ura. Dana persze rögtön levágja, hogy apu a Mike-féle affér miatt távozott, és lazán lekurvázza az anyját. Anyus büntetésből hétvégi szobafogságra ítéli, bár szvsz most azért egy jól irányzott maflás is elfért volna.

Az irodában Saul és David beszélgetnek arról, hogy szerintük Faisel haláláról Abu Nazir emberei tehetnek; Aileen is veszélyben van, ugyanakkor információval szolgálhat a rosszfiúkról. Saul azt kéri felettesétől, hogy elutazhasson Mexikóba, oda és akkorra, amikor Aileen-t leszedik a buszról, és maga hozhassa haza, mert úgy véli, ő szóra tudja bírni. David rábólint azzal, hogy az FBI persze kíséri őket, még ha távolról is, azaz Sault kettesben hagyják a nővel.

2.jpg

Carrie és Brody sötétedésre érnek a családi nyaralóhoz, ami a várostól távolabb, vidéken lehet, tó partján, erdőben, és minden egyébbel, ami a nyugalomhoz és a kikapcsolódáshoz kell. Itt lesz valahol elrejtve a ház kulcsa, de Carrie nem találja, ezért a nővérét hívja fel. Maggie persze rögtön aggódni kezd, hogy szőkénknél nincs annyi gyógyszer, amivel egy egész hétvégét kibírhat, ha tényleg itt akarja tölteni, szóval rögtön felajánlja, hogy utána megy. Carrie azonban hárít, nem kér a testvéréből, aki végül enged, és elrebegi a kulcs lelőhelyét. Így most már be lehet menni a házba, amit először a nő tesz meg, benti egyedüllétét pedig arra használja, hogy előhalásszon egy elrejtett fegyvert, és betegye az ágy mellett álló éjjeli szekrény fiókjába. Ezután csatlakozik az udvaron Brodyhoz, ahol azt a kérdést feszegeti, hogyan sikerült a hazugságvizsgáló gépet átvernie, hiszen mindketten tudják, hogy az utolsó kérdésre (megcsalta-e valaha a feleségét) hazugsággal válaszolt. Brody némileg elkeni a választ, annyit mond, hogy a fogsága alatt meg kellett tanulnia hazudnia a túléléséért. Amikor aztán szőkénk a fogságról kérdezi, hárít, erről nem akar beszélni, így hát – más megbeszélni való most nem lévén – a szexet választják közös elfoglaltságnak.

3.jpg

Alieen busszal megérkezik Mexikóba, de a végállomáson a helyi erők azonnal térdre kényszerítik. Itt van már Saul is, aki beülteti maga mellé a kocsiba (a férfi maga vezet), hogy aztán a hazáig tartó sok-sok órás utazás során próbálja beszédre / együttműködésre bírni. Ez persze nem olyan egyszerű, bár Saul nagyon jól beszél, azt gyanítom nemsokára Aileen megszólal

Addig ismét újdonsült párocskánkat nézhetjük. Szombat reggel van, Carrie a tóparton, Brody csatlakozik hozzá. Kezdésnek megfogadják, hogy ma nem piálnak, gondolom hogy végre ne csak az alkohol ködén át szemlélhessék egymást. Elmennek a ház körüli erdőbe sétálni, közben először Carrie múltja kerül szóba, pontosabban az, hogy miért jött el Bagdadból. El is szontyolodik a múltidézéstől, de abban megállapodnak, hogy ezeket a dolgokat könnyebben tudják megbeszélni egymással, mint a családtagjaikkal, akik nem tudják igazán, min is mentek át. Hősünk elrebegi, hogy Carrie mellett – hazatérése óta először – végre békére lelt. Eközben az arcán olyan érzelmeket látni, amit egyelőre nem tudok hova tenni.

4.jpg

A kocsiban eközben Saul tovább beszél Aileenhez, míg végül az hallatja a hangját. Saul elbeszéléséből tudjuk meg, hogy a nő gazdag amerikai család gyerekeként élt Rijádban, ott találkozott a szegély Faisellel, akivel nyilván nem lett volna szabad szóba állnia, és akivel nagyon jóban lettek. Aileen rábólint, igen, így volt.

Dana szobafogságban van, így a haverok jöttek át hozzá, együtt piálnak, játszanak, beszélgetnek. A többiek persze felvetik, hogy menjenek máshová, de Dana tiltakozik – nekem most nem lehet. Igyunk még inkább, el is indul sörért, de rosszul lép, és jobb karjával beveri a terasz üvegajtajának egyik tábláját – millió szilánk és egy csúnyán vérző kar az eredmény. Útban visszafelé Saulék megállnak egy út menti étkezdében – közben beesteledett –, a férfi pedig folytatja a lélektani hadjáratot, próbálja elnyerni Aileen bizalmát. Annyit már elért, hogy néhány szavas válaszokat kap, de érdemi információt még nem – bár ezzel most nem is próbálkozik.

5.jpg

Kiccsaládnál a betört ajtót Mike pótolja – ideiglenesen egy fa tákolmánnyal, miközben anyus a lányát fuvarozza épp haza az ügyeletről Jópár öltéssel varrták össze a karját szegénynek, megy is pihenni. Anyus és Mike beszélgetnek kicsit, mindkettejüknek nehéz, na. Anyus elrebegi, hogy milyen bonyolult most az élete, és mennyire hiányzik neki a férfi. Végül még egy csók is elcsattan, ezt azonban Chris szakítja félbe, aki anyja után kiált. Anyus fiához, Dana pedig Mike-hoz megy. Nem éppen finoman közli vele, hogy szerinte maradjon távol a családjától, cuki kis csitri a csaj, de ettől még lényegében igaza van. Mike meglehetősen döbbent fejet vág.

Eközben Carrie és Brody igazi párt játszanak – vacsit főznek közösen a konyhában (szerintem aranyosak együtt), és nem vesznek alkoholt magukhoz. Éjjel együtt alszanak (Brody végre nem a földön, mint eleinte otthon), Carrie pedig egyszer csak arra ébred, hogy a férfi beszél (sőt kiabál) álmában. Egy bizonyos Issa után kiált, ezért szőkénk vigasztalja, nyugtatja, miután felriad.

6.jpg

Másnap Saul és Aileen (valamint az FBI kíséret) visszaútjuk során Calliopében állnak meg, pontosabban egy út menti épület maradványainál. Hogy miért vannak itt? Saul itt nőtt fel. Mesél a múltjáról, hogy milyen volt kirekesztettként felnőnie (zsidóként távolságot tartani a keresztény gyerekektől, mert a családja így kívánta). Aileen figyelmesen hallgat, néha helyesel, úgy nézem lassan, de biztosan olvad a jég. Végül amikor újra útra kelnek, beszélni kezd. Hogy pontosan mit mond, azt csak Saul telefonjából tudjuk meg, amit Daviddel folytat. Aileent és Faiselt utasították a rosszfiúk, hogy vegyék meg a házat a repülőtérnél. Nem sokkal a lebukásuk előtt (hétfőn) aztán vendégük érkezett. Nem tudják a nevét, csak fel akart menni a tetőre, és ott egyedül lenni. Aileen már egy rajzolóval készít róla fantomképet, Saul pedig kéri Davidet, hogy valakit küldjön fel a tetőre – Galvez lesz a szerencsés nyertes, akinek majd körül kell ott néznie.

7.jpg

Carrie és Brody reggel ébredeznek, szőkénk teát főzne, de aztán rájön, hogy elég szűkösek a készletek, így biztos nem tudja a férfit a kedvenc teájával megkínálni. Brody csak pislog. Te mégis honnan tudod, hogy mi a kedvenc teám? Ööö, biztos Langleyben ittál olyat. Ott biztos nem, jön a válasz, mire Carrie zavartan eloldalog fát gyűjteni. Mire visszaér, Brody már gondterhelt arccal ül a tornácon, és naná, hogy a félbeszakadt beszélgetést folytatja. Egyenesen rákérdez: kémkedtél utánam? Carrie rábólint: ez a munkám. Brody agya elcsattan: és mi a retekért teszitek ezt, miért nem bíztok bennem? Mikor nem jön válasz, előrántja a fegyvert: ez keresed? Szőkénknek nem marad más választása, mint színt vallani: Abu Nazir bombagyárosa azt állította (az első részben, ha még emlékszünk), hogy egy amerikai hadifogoly átállt, és Amerikában akar terrortámadást végrehajtani. Szerintem az al-Kaidának dolgozol, szegezi neki Carrie. Hősünk teljesen ledöbben, leteszi a fegyvert, és annyit mond a szőkének: kérdezz bármit, amit tudni akarsz, és meglátod, hogy tévedsz. A nő így is tesz, először Hamid és a borotvapenge témát veszi elő, Brody tagad. Ezután Issa jön, márminthogy ki ő? Egy rendes őr volt, mondja Brody (és ezért óbégattál utána álmodban?, kérdem én). A következő kérdésen vigyorognom kell: mi folyik Brody garázsában (ez volt az egyetlen hely, ugye, amit nem sikerült bekamerázni). A férfi bevallja: ott imádkozom. És hogy miért mozog időnként az ujjam olyan furcsán? Hiányzik a láncom, ha nincs a kezemben és nem imádkozom. Muzulmán vagy, döbben le Carrie? Igen, áttértem, nem volt más választásom. A vallás vigaszt jelentett. És miért Tom Walkert ölték meg, és nem téged? Én öltem meg, jön az őszinte válasz. Döntésre kényszerítettek, vagy ő, vagy én, és én így döntöttem. Mégis ki parancsolta, hogy öld meg? Abu Nazir. Oppá. Brody eddig tagadta, hogy valaha találkozott vele. És hogy miért tagadta? Azért – vallja be megtörten – mert az évekig tartó kilátástalanság után egyszercsak valaki a kezét nyújtotta felé (ez volt Abu Nazir), és ő elfogadta. Nem, nem lett a követője, de megszerette őt!

8.jpg

Eközben Galvez Aileenék házának tetejére ért. Körülnéz, nyomok nincsenek, de ahogy főnökei telefonos utasítására a repülőtér felé tekint, meglátja azt, amit a rosszfiú kereshetett idefent: az elnöki helikopter leszállóhelyét, innen tökéletes rálátással. Mindez egy mérföldre van ugyan, de egy mesterlövésznek ez nem akadály. Saul ezért kéri Davidet, küldje el Brody képét hozzájuk, hogy Aileen megnézhesse, hiszen hősünk mesterlövész. A továbbiakat most nem tudjuk meg, visszatérünk a nyaralóba.

Carrie nem hisz Brodynak, aki erre teljesen berág, és elhagyná a helyszínt. Szőkénknek csörög a telefonja, Saul megdöbbentő hírt közöl vele: Aileen végzett a fantomkép rajzolóval, és egyértelműen azonosította a házuk tetején járt férfit, aki nem más, mint Tom Walker!! De hát ő meghalt, kontráz Carrie, de Saul szerint rohadtul nem, nagyon is él, és ő a terrorista.

9.jpg

Szőkénk Brody után rohan, aki már az autója volánjánál ül, és épp indulni készül. Carrie töredelmesen bocsánatot kér, amire csak egy rövid Fuck you! a válasz, azzal a férfi elhajt. Carrie döbbent arccal marad a helyszínen, aztán persze sírás lesz a vége.

Brodyt látjuk még hazaérkezni, a család többi része már alszik, így ő halkan végigjárja mindenki szobáját (na jó, anyus még ébren, de ő sem szól hozzá). Végül hősünk a nappaliban a kanapén köt ki, és nála is sírás lesz a vége.

Címkék: Homeland
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2013.04.09. 15:14:15

Ez a sorozat részről részre jobb de most ez a rész vitte a prímet.

AaannnaaA 2013.04.09. 15:59:12

@Prof. William: És még csak most lendülnek bele, lesz ez még jobb is :)
süti beállítások módosítása