Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bosszú 2x04 - Megérzés

2013. március 07. 09:00 - fuszulykavirág

Elég látványosan indítjuk ezt a részt, ugyanis a Grayson kúria márványpadlójáról a cseléd éppen egy hatalmas vértócsát mos fel, Victoria pedig a kandalló tüzére dob egy véres papírt meg egy csekket. Nyilván semmi magyarázat, 24 órával korábbról kezdjük a történetet. A reggeli napsütésben a tengerparton Emily és Aiden keveredik kisebb szóváltásba.  A téma még mindig ugyanaz: anyu, halott ősz hajú, terroristák, bosszú. Victoria és Conrad is a terroristákról beszélget ma reggel, akik újra felvették Conraddal a kapcsolatot. Charlotte is befut a reggelihez, az anyja pedig arra a bizonyos naplóra kíváncsi, amit Igazi Emilytől kapott a lány, de azt csak tőle lehet elkérni. Conrad lelép pár napra, távozóban pedig arra kéri Ashley-t, hogy tartsa rajta a szemét Danielen, mert gyanús a fiú.

1.JPG

Jack előző esti bejelentése után, miszerint a gyerek az kell neki, Igazi Emily már kevésbé, a lány végre kiköltözik, Jack meg nem nagyon kapkod utána, hogy légyszi maradj. A terhes lány a bőröndjével Emilyhez költözik be, akire amúgy mérges, amiért így odalökdöste a Graysonék kegyeibe, mert hogy Jack emiatt dobta ki. Emily bevallja, hogy Anyu életben van, ezért kell közel kerülni Victoriához, mert ő tudhat róla. Victoria pedig már telefonál is: Igazi Emily legyen már olyan kedves, hogy meglátogatja őt, ja és hozza már magával a naplót is, úgy mellesleg. Padma még mindig próbálja gatyába rázni Nolan üzletét, de elég nagy a kihívás, Emily pedig bármikor elvonja Nolan figyelmét.

Nolan videós hozzáférést biztosít Emilynek a Grayson házhoz, Padma pedig talál egy levelet, amiből kiderül, hogy Nolan apja meghalt. Halálhíreket nem éppen így szokás bejelenteni… Declan szeretné visszakapni a legutóbb zsákmányolt szajrét a tettestársától, de nincs az már meg, tovább lett passzolva értékesítésre. Na de Jack majd segít. Igazi Emily (Emily távirányításával) részleteket olvas fel Victoriának a naplóból, és próbálja rávenni az asszonyt, hogy elmondjon mindent, amit Anyuról tud, de nem jut sokra. Charlotte zavarja meg a meghitt eszmecserét, úgyhogy holnapra rögtönöznek egy babaváró bulit is.

2.JPG

Daniel sokáig dolgozik, számol és kutat az apja gépén, Ashely pedig igyekszik rajta tartani a szemét, de Daniel eltökélt, hogy nyilvánosságra hozza az apja mesterkedéseit, és megbuktatja az öreget. Aiden visszatér a motelos nőhöz (aka Anyu), azt állítja magáról, hogy ő is az FBI-nak dolgozik, mint az ősz hajú, de Anyu mégse bízik benne, és inkább lelépne, ahogy azt ősz hajú mondta neki, Aiden meg erre fegyvert ránt. Daniel elmondja Ashleynek, hogy Victoria nagy elrablása nem is igaz, majd éppen Conrad hívja a lányt telefonon, ami Danielnek lesz gyanús, hogy ezeknek vajon mégis mi megbeszélnivalójuk lehetne.

3.JPG

Emilynél van a kórházi látogatások jegyzéke, ami bizonyíthatja, hogy Victoria ismerte Anyut, mert járt nála a kórházban. Victoria legutóbb pénzt ajánlott Igazi Emilynek a naplóért, most az a terv, hogy Igazi Emily elfogadja ezt a pénzt, a csekken lesz aláírás, és azt össze tudják majd hasonlítani. Igazi Emilynek kezd már elege lenni ebből az egész felhajtásból. Nolant eléggé megviseli az apja halála, főleg az, hogy nem is tudott róla. Lelép, Padma meg lenyúlja a raktár kulcsát, amiben Nolan apjának cuccait őrzik. Conrad találkozik az ősz hajú főnökével, aki egy dominának öltözött nő. Az ősz hajú el van tűnve, így nem annyira tudják, hogy mi a szitu, de lesz még ennek folytatása.

4.JPG

Jack újra találkozik a fickóval, akitől Declanék elemeltek ezt-azt. Nem tudják ugye visszaadni a cuccot, Jack kárpótolná 2500 dollárral a veszteségért, de a fickónak inkább 20ezer kéne. Hát annyi nincs, de majd lesz, hamarosan újranyílik a kocsma. Nem baj, kapnak egy hónapot, hogy előkerítsék a pénzt. Felültetik Porteréket rendesen. Igazi Emily babaváró buliján egy rakás idegen nő várja Igazi Emilyt, aki végül be is fut a barátaival, akiket szerintem a Jersey Shore forgatásáról hozott. Ja mégse, együtt dolgoztak a klubban. Ó, ez még a sztriptíz báros korszak lesz! Aiden közben próbál Anyu bizalmába férkőzni, és elsőre úgy tűnik, sikerül is neki, Anyu odaad neki egy merevlemezt, de csak azért, hogy közben felkapja a sokkolót, és leterítse Aident, aki elterül a padlón.

5.JPG

Igazi Emily valójában figyelemelterelésnek hozta a ribanc barátnőit, Porterék kocsmája pedig mégsem nyit még ki, csak majd ha ráköltenek még egy kisebb vagyont. Padma hoz Nolannek egy fotóalbumot az apja raktárjából, mesél a nagyijáról, Nolan pityereg, aztán együtt visszamennek a raktárba. Anyu megkötözi Aident, leragasztja a száját, és elviszi a kocsiját, hogy megkeresse szerelmét, az ősz hajút. Vajon hova rejtették a hullát? Daniel kémkedik egy kicsit Ashley után, és hamar talál rá bizonyítékot, hogy az apja állította rá a nőjét. Ez se lesz egy kiegyensúlyozott párkapcsolat már.

6.JPG

Igazi Emily bontogatja az ajándékait a bulin, Victoriától kap egy babanaplót, benne a csekkel az apja naplójáért. Elegáns megoldás. Aztán hirtelen nem érzi magát annyira jól az ünnepelt, a végén még itt fog megszülni a szalonban. Mondjuk egy nagy vértócsát hagyva maga után… de ne szaladjunk ennyire előre. Igazi Emily kettesben marad Victoriával, és újabb rohamot intéz a jégkirálynő ellen, hogy kiderítse, mi a szitu Anyuval. Ismét Emily távvezérli, Igazi Emily mutogatja a kórházi látogatók névsorán az aláírást, hogy az bizony Victoria, aki meglátogatta Anyut, szóval mondja már el, mizu.

7.JPG

De Victoria nem törik meg, aztán mégiscsak kierőszakol belőle egy választ Igazi Emily (de ekkorra Emily elveszíti a kapcsolatot, és már nem látja/hallja a végjátékot): Victoria azt állítja, hogy Apu azért hazudta Anyu halálát, mert Anyu Amanda életére tört. Victoria kitépi Igazi Emily kezéből a látogatói névsort, ami olyan bénán sikerül neki, hogy a lány megcsúszik, átesik a galéria korlátján, és a földszint kövén landol. Jön a mentő, folyik a vér, fejsérülés. Charlotte megy vele a kórházba, mert hogy ő rokon. Emily felhívja Jacket, hogy találkozzanak a kórházban. Jack már rohan is, pedig éppen a megrabolt fickóval randevúzott, hogy kitaláljanak valamit az adósság törlesztésére.

8.JPG

És kiderül végre, mi folyt itt a háttérben: Declan új öribarija, és a megrabolt fickó együtt dolgozott, a felügyelőt is lefizették, aki nem engedte újra kinyitni a helyet. Mindezt pedig azért, hogy megvegyék a Potyautast. Így olcsón hozzájutnak majd. Victoria a kórházi látogatók listáját égeti el Igazi Emily csekkjével együtt, amíg a szobalány a vért suvickolja a padlóról. Conrad hazatér, Victoria beavatja Igazi Emily kalandjába, meg főleg abba, hogy egyedül nem jöhetett erre rá. Ashley bejelenti Conradnak, hogy nem akar többet kémkedni neki, Daniel pedig elégedetten vigyorogva hallgatózik. Kezd felnőni a kölyök. Padma és Nolan együtt nézik át Nolan apjának raktárját, és némi romantikus bénázás közepette egymásra is találnak.

9.JPG

Aiden végre kiszabadítja magát (meg kell hagyni, elég sokáig tartott), Anyu pedig meghallja a rádióban, hogy Amanda Clarke-ot kórházba vitték Graysonéktól. Igazi Emily elég szarul van, az orvos fel is teszi a kérdést, hogyha nem lehet mamát és babát is megmenteni, akkor ki élvezzen elsőbbséget. Igazi Emily megmondta, amikor betették a mentőbe, hogy csak a gyereket mentsék, úgyhogy így lesz. Jack meg gyötri magát, hogy milyen undok volt vele (azt nem firtatja, hogy amúgy miért esett át asszony egy korláton). Na végül odáig fajul a dolog, hogy Igazi Emilyt mesterséges kómában tartják, a gyereket már kiszedték, de ő sincs jól, viszont még mindketten élnek.

10.JPG

Nolan új barátnőjéről is ki fog még derülni ez-az, ehhez nem kell jósnak lenni. Aiden megpróbálja figyelmeztetni Emilyt, hogy Anyu eléggé veszélyes, de Emily hamarabb látja meg az anyját Igazi Emily ágya mellett. Nem ugrik a nyakába a viszontlátás örömére, hanem eszébe jutnak a régóta elfojtott emlékek: Anyu tényleg megpróbálta megölni őt kiskorában. Nem véletlenül került be a pszichiátriára anno. Emily hazamegy, és kiborul, Aiden próbálja kicsit lecsillapítani. Hát nem mondhatjuk, hogy unalmas negyven perc volt ez. 

Címkék: bosszú revenge
38 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2013.03.07. 13:06:15

Kemény rész volt, Victoria pánikol, így sokkal veszélyesebb lesz, mint amilyen alapból.
Anyu nettó pszichopata még mindig.
Nolan Padmázik.

Nem irigylem Emilyt.

W.Jack. 2013.03.07. 14:54:46

Izgalmas rész volt, minden vonalon történt valami :)
Kíváncsi vagyok Padmáról mi derül majd ki.

@fuszulykavirág: Jó lett a hv nagyon, a két Nolan képért meg külön köszönet: (ha már ugye én kértem :))

2013.03.07. 15:39:43

Hát ez elolvasva is baromi izgalmas volt, megyek haza megnézem, mert nem bírom ki.
Még jó hogy fel van véve.

Berix 2013.03.07. 15:52:13

Izgalmas volt! Nem semmi a reggeli a Grayson családnál:)
Padmára én is nagyon kíváncsi vagyok, viszont Anyu feje ijesztő!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.08. 19:48:51

@nughop: a következő rész HV-jába még eggyel több képet kértél, tudtad? köszi! Jó fej vagy :)
Fuszulykavirág : a Jersey Shore hasonlat jó volt :D
de most komolyan. itt már mindenki gonosz, kevés kivétellel?! Botrányos. Fel vagyok háborodva. Főleg hogy a jók most egyelőre vesztes leágazó fázisban vannak. Már egy ideje. Hány évadot terveznek? Nem díjaznám, ha nyújtanák a rétest és patkolnák a pukit, mert még elveszítik a rajongótábor jórészét. lásd Lost és Szökés.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.08. 19:50:30

@vágtázó halottkém: kétszer néztem meg. Csak lábjegyzetként írtam, megcsillagozva.

sharkfood 2013.03.08. 21:12:09

Én azt nem értem, hogy Aiden miért Emilynek szólítja a főszereplőt egy vita hevében. Ő nem tudja, hogy mi az igazi neve? Vagy én valamiről lemaradtam?

W.Jack. 2013.03.08. 21:13:17

@aggyistenbiri: Köszi :) Csak tudnám mi árult el, hogy pasik terén telhetetlen vagyok :)
Izé, szóval mármint hogy posztokba szúrt fényképek terén :)

blurdiamond 2013.03.08. 21:38:24

@sharkfood: Amikor legutább leamandázta, a barátnőnk majdnem elvágta a torkát, talán ezért... :)

Amúgy nekem ez a kedvenc részem az évad eddigi 14 részéből, de Padmáért kár...nem spoilerezem el, hogy ki is ő :P

W.Jack. 2013.03.08. 22:17:19

@aggyistenbiri: :) Pedig az sportnak nagyszerű, de kevés jéghokist tudnék mondani, akin megakadna a szemem :)

blurdiamond 2013.03.08. 22:19:57

@aggyistenbiri: Elküldtem :) de nagyon vissza kellett fognom magam, mert ha egyszer elkezdek spoilerezni, csak nehezen tudok leállni :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.08. 22:30:20

@blurdiamond: elolvastam. újraélesztettek. de nagyon köszi!
@nughop: hiszek neked :) van női is, csinálod?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.08. 22:34:09

@blurdiamond: Ilyet többet ne csinálj velem, még ha halálosan meg is fenyegetlek, hogy infohoz jussak, akkor sem! Hol tartasz már nézésben?

blurdiamond 2013.03.08. 22:36:32

@aggyistenbiri: Húúúúú, nehéz lesz, de majd igyekszem :) Amúgy eddig a 14. részig (Sacrifice) láttam, most (röpke két hét szünet után) vasárnap vetítik Amerikában a 15. részt (Retribution). És tippelhetsz, hogy kit vagy mit kell megtorolni... :P

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.08. 22:39:59

@blurdiamond:jó, csak ezt mondd el még légyszi :DDDD

blurdiamond 2013.03.08. 22:40:47

@aggyistenbiri: Most lehetnék szemét, és leírhatnám itt is... :P

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.08. 22:49:30

@blurdiamond: ez kiszámítható volt.
De innentől tényleg ne ossz meg semmit velem, lásd fentebb! :D semmi sírás-könyörgés ne hasson meg!
próbálom visszafogni magam, és nem kísértelek meg :)

blurdiamond 2013.03.08. 22:51:43

@aggyistenbiri: Hát én nem számítottam rá, főleg Mike Kelly nyilatkozatai miatt. Még a második évad premierje előtt azt mondta, hogy még mindig A. még mindig akadály lesz J. és E. között, de már sokkal szerethetőbbé teszik a karakterét. Nem pont ezt a megoldást vártam...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.08. 22:54:57

@blurdiamond: ne tedd, mert sixx nagyon csúnya szavak kíséretében kidobna innen. tilos a spoilerezés. te új vagy itt?

blurdiamond 2013.03.08. 22:57:14

@aggyistenbiri: nem, csak számomra nem olyan nagy tragédia, ha ledobnak innen, max mást csinálok a szabadidőmmel, amúgy meg ha ennyiből kitalálja valaki, hogy mi fog történni... :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.08. 23:01:42

@blurdiamond: de elrontod a többiek szórakozását, ezt csak nem akarod, ugye? azért maradj inkább csendben :)

blurdiamond 2013.03.08. 23:04:14

@aggyistenbiri: megismétlem: szerintem ebből nem derül ki, hogy mi fog történni, de ha neked az a szórakozás, hogy másokat osztasz, akkor isten ments, hogy elrontsam a szórakozásodat...jó éjt -.-

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.03.08. 23:12:03

@blurdiamond: Azt írtad, hogy lehetnél szemét és leírhatnád itt is. Erre írtam, hogy inkább ne tedd.
Szoktam másokat osztani, de csak azokat, akiket ismerek ÉS szeretek is (szia, Pácsó).

W.Jack. 2013.03.09. 08:17:19

@aggyistenbiri: Kedves tőled, hogy hiszel :)
Nem tudom mennyire ismered a női jk. történetét, de ha érdekel, itt egész röviden szerepel, egészen Lord Stanley lányától kezdve 2007-ig az IHF VB-ig:www.spitfireshockey.com/Page.asp?n=15710

Én amúgy inkább floorball vonalon mozgok, és azt is főként aprónéppel:)

Pácsó Ármándó 2013.03.09. 13:52:20

Off:
@nughop: Szia! A floorball tulajdonképpen a gyeplabda terem változata? Ami, ha nagyon sarkítva vesszük, akkor a jégkorong jég nélküli változata :-)

@aggyistenbiri: (Figyelek természetesen)

W.Jack. 2013.03.09. 20:09:26

@Pácsó Ármándó: Szia! (Előzetesben fuszulykavirág kezeibe helyezem a sorsomat, mert már annyira és annyiszor vagyok off, hogy félek: csúnya véget fogok érni :))

A gyeplabda terem változata az a gyeplabda terem változata :)
Szabályait, időtartamot, játékosszámot tekintve a floorball (amit tekinthetünk teremhokinak) közelebb áll a jégkoronghoz, mint a gyeplabda :)

fuszulykavirág 2013.03.09. 20:41:32

@nughop: felőlem akár a gyeplabda terem változatáról is beszélgethettek, nem fogok vérengzeni :)

Pácsó Ármándó 2013.03.09. 21:39:57

@fuszulykavirág: @nughop: Köszi!
A jégkorong közvetítésekkel csak az a gondom, hogy akkor látom hogy gól lett amikor egymást ölelgetik a játékosok :-)
Vagyis az én ízlésemnek túl gyors és apró a korong.

W.Jack. 2013.03.09. 22:09:14

@Pácsó Ármándó: Spiller kommentárral érdemes nézni, az határozottan növeli még pluszban az élvezeti értéket :)

2011-ben belefutottam párszor, hogy a VB egyes mérkőzéseit nem közvetítették élőben, és sikerült finn kommentárral néznem :) Na az felülmúlhatatlan :)

sharkfood 2013.03.12. 10:40:34

@blurdiamond: Aha, akkor erről maradtam le, köszi!

Gabba 2013.03.14. 10:58:30

@fuszulykavirág: volt tegnap rész vagy a pápaválasztás miatt annyit csúsztak, hogy bealudtam?

fuszulykavirág 2013.03.14. 11:05:25

@Gabba: hát ez egy jó kérdés... igazából fogalmam sincs, de hogyvolt lesz ma róla, akár volt vetítés, akár nem :)

W.Jack. 2013.03.14. 11:36:05

@Gabba: Igen, volt rész.

@fuszulykavirág: Örülök neki, bár egy darabig aggódtam, hogy a következő rész hv-je helyett majd egy pápaválasztásos, "Ki is ez a Jorge Mario Bergoglio" c. posztot kell majd olvasnom :)

Gabba 2013.03.14. 12:00:54

@nughop: @fuszulykavirág: akkor mexívtam, de a hv biztos jó lesz :)
süti beállítások módosítása