Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reklámőrültek 04x04 – The Rejected

2013. február 25. 11:00 - wizdog

Donnal kezdünk, aki az elaludt cigijét próbálja meggyújtani – egy másik cigivel. Mellette Allison aki jegyzetel, és Roger aki közvetít Don és Lee Garner Jr. között. Két telefon és egy hallgató: ilyen egy korabeli konferenciabeszélgetés. A probléma: át kell formálniuk a dohányhirdetéseket, mert egyre több szinten kötik meg a hirdetők kezét - már nem lehet fiatalokkal és sportolókkal hirdetni, illetve a speciális, az dohányzót „szuperhősként” bemutató beállításokat is el kell hagyni. Don megunja az értetlenkedést, és inna egyet, de az üvege üres. Mikor ezt szóvá teszi Allisonnak, („Miért üres ez az üveg?”) az blazírtan válaszol: „Mert megitta.” Don rászól, hogy nem kell suttognia, mert Lee őt nem hallja. Roger szerint konkrét sportok működnének: bowling, vagy lovaglás („Lee... A zsoké cigizne!”).

bscap0011_3.jpg

Dr. Faye jön be Peggyvel: Don reméli, hogy hoztak magukkal jeget az italába. Peggy arra vár, hogy Don elfogadja a szlogenjét. Közben Lee Donnal is beszélne, de ez nem zavarja Dr. Fayet. mert ő a fókuszcsoportos kutatást akar csinálni  a Pond’s-hoz, amihez a 18-25 tesztalanyt a cégben szedné össze. Don ráhagyja. Roger csevegős váltt, Don bunkó(bb)ra: undokul kérdezi a nőket, hogy akarnak-e még valamit, majd leül átnézni a postáját. Az egyik levél lerántja a földre: Anna küldött neki egy lapot, egy kettőjükről készült kép társaságában. „Kedves Don, Stephanie szerint ezen a képen nem tűnünk öregnek.” – áll a levélben.

Pete lép be és háborog, amiért neki nem szóltak a megbeszélésről. Roger, miután lepasszolta Donnak Lee Garner Jrt, Lane-nel félrevonják Pete-et. Kiderül, a Pond’s főnöke konkurenciának tartja a Clerasilt, ami ugye Pete apósáé. Ezért Petenek fel kell mondani az együttműködést Ennek alátámasztására Lane számszerűsített érvekkel rendelkezik: a Clerasil 1,25 milliójával szemben a Pond’s – tól több mint 2 milliót lehetne beszámlázni. Mikor Pete azt kérdezi Rogertől, vajon tudja-e mibe került neki, hogy átcsábítsa apósát az új céghez, a választ ismét Lane adja: 113 ezer dollár. „Erre a gránátra te ugrasz.” – mondja Roger és Lane se hagyja ki, hogy ne vágja Pete-et oldalba, mikor megjegyzi, hogy ezt holnapra szeretné.

bscap0010_3.jpg

Roger visszaül, hogy Lee Garnert tutujgassa, de Don rövidre zárja azzal, hogy eljátssza: a Radio City Hallnál tűz ütött ki. Don sokatmondóan összenéz Rogerrel. Allison megkérdezi, legépelje-e a beszélgetést, mire Roger félig cinikusan azt feleli, hogy Lane-nel tudatni kell, hogy a  Lucky Strike rájött, hogy a SCDP a más cégek felé végzett munkákat is velük fizetteti meg. Allison kifelé menet meglátja Don asztalán a polaroidot. (A: „Ki ez?” D: „Egy drága barát.” „Ez jött kaliforniából?”) A lány is érzi, hogy messzire ment. Pete visszatér a szűkös kis irodájába, ahol nagy rémületére Harry egy szendvicset majszol. Elmeséli, hogy a Ken Cosgrove meghívására még mindíg összejár a régi csapat egy része.

bscap0002_1.jpg

Pete nem hisz ebben a barátságban, sem Ken operajegyeiben. Kiderül, hogy az apja egy élelmiszer vállalat vezetője. Harry arra bíztatja, Pete csatlakozzon hozzá mikor legközelebb együtt ebédelnek. H: „Állandóan rólad kérdez”  P: „Na persze...” Pete végül kínjában az oszlopának dönti a fejét. És ezzel átvágunk Peggyre, aki egy érdekes arcú lány mellé száll be a liftbe. A kezében egy mappa, rajta egy elutasítás (innen a cím) a Life magazintól.  Joycenak hívják, és ez valójában egy barátjának a sorozata, amit ő próbált benyomni a főnökénél, de az utálta. Elismerően hümmög, amikor Peggy elmeséli, hogy ő pedig szövegíró. Joyce megmutatja a képeket: Peggy dicséri a Life képeit, mire Joyce megmutatja a képeket:

bscap0004_1.jpg

Peggy először meglepődik, de aztán a művészi érzéke felülkerekedik („Ki utálja az aktokat?” – kérdezi Joyce), majd jót nevet, mikor a másik játékosan az ujjaira csapja a mappát. Kiderül, Joyce tudja Peggy emeletét. Este Pete az apósával, Tommal találkozik, Pete addig kerülgeti a kását, amíg Tom hátba nem vágja: „Hát miért nem bököd ki, hogy apa leszel! Már tudom a lányomtól!” Viszont Pete erről nem tudott semmit. Az apa pezsgőt rendel (Ha fiú, 1000$, ha lány, 500!). Újra koccintanak, de Pete nem tudja rávenni magát, hogy elmondja a találkozó okát. Inkább este ravaszul rátolja Trudyra a feladatot, aki az jövőbeli anyaság boldogságában úszva lelkesen felajánlja, hogy majd ő elmondja az apjának, hogy a cég dobta őt.

bscap0007_3.jpg

Az irodában Joan és egy idősebb titkárnő elengedik Allisont a fókuscsoportba. „Mi már öregek vagyunk, és házasok!” – mondja nevetve az idősebbik titkárnő, amiért kiérdemel egy igazi gyilkos pillantást Joantől. A lányok leülnek a tárgyalóban. Nagy az izgalom, Allison kisminkelte magát, és Joan szerint a csapatból árad a parfümillat. Természetesen Dr Faye is komoly szerepjátékot alkalmaz: először megfeddi Peggyt, mert helyesen írta le a nevét a névtáblán: ő a helytelenül leírt nevével akarta kezdeni az ismerkedést. („Én nem vagyok olyan fontos”) Ezután lehúzza a jeggyűrűjét. Don Peggy és Freddy leülnek a megtekintőben (emlékszünk még Peggy befutására?) Joan szélesre tárja a függönyt, és bekapcsolja a magnót.

bscap0008_3.jpg

Odabent beindul az ismerkedés: Faye eljátssza, hogy az ő névtábláját elfelejtették, erre az egyik egérke külsejű lány felbátorodik, és elmondja, hogy az ő nevét elírták(!) Faye módszeresen megveszi a közönségét: „Örüljünk annak, hogy fizetnek nekünk azért, hogy egy kicsit végre nem dolgozunk.” Majd a megtekintő ablakon keresztül látjuk, ahogy hozzáteszi, „De ez legyen a mi titkunk.” Faye arra biztatja őket, hogy érezzék úgy magukat, mintha együtt ülnének a lánykoleszban, vagy egy menyegzőn. Peggy egyszercsak felhúzza Faye jegygyűrűjét. Révedten tekergeti az ujján a gyűrűt, míg észre nem veszi magán Don mosolygó tekintetét. Faye közben rátér a lényegre: a szépségről, és annak erősítéséről akar beszélni.

bscap0000_2.jpg

Erre nem reagál senki, így Faye meséli el, hogy még mindig ugyanúgy fésüli a haját, mint kislánykorában. Az üveg mögött Don elismerően mormog Faye ötletességén, mire Freddy megkérdezi: „El tudod képzelni, hogy a pénzügyi jövőd egy szobányi 22 éves kis fruska kezében van?” „Az enyém nem!” – feleli magabiztosan Don. Faye odabent már tömi magában a süteményt, és  a többiek is kötélnek állnak. Eközben a Megan nevű titkárnő elmeséli, hogy ő nem használ semmiyen arckrémet: az anyja francia, aki csak vízzel mossa meg az arcát. Faye ügyesen elmutogattatja vele, hogy csinálja az anyja, ezzel megmutatva az anya erős hatását. Dotty egy éjszakai krémről mesél, ami miatt a barátja kinevette, mikor „papás-mamásoztak.”

csajok.jpg

A jobbján ülő lány megjegyzi: „Nem kell ilyeneket tenned neki, Úgysem értékelik.”  Faye közbekérdez: „Szerinted a férfiak nem értékelik, hogy szép vagy?” Dotty bevallja, hogy egy éve szakítottak. ”Igazából nem tudom, mit látott rajtam, de nem engem az biztos.” Allison halkan hozzáteszi: „Rosszabb, mikor észreveszik.” Faye próbálja még szórabírni, de Allison elhallgat: érzi magán Don tekintetét, aki egyébként szintén fészkelődni kezd a vizsgálóban. Pete az irodájában egy életbiztosítást kalkulálgat, amikor az oszlop egyik oldaláról bekukkant Lane: a titkárnőt kereste, de az ugye bent ül a tárgyalóban. Lane kérdezi, sikerült-e felmondani, de Pete bevallja, hogy még nem. Lane erősködik: szervezzenek egy ebédet, ahol elmondhatja.  Roger ugyanis már szólt a Pond’s-nak, hogy sima az ügy. Pete nem örül ennek, és különben is már mással ebédel. De ma este találkozni fog vele.

bscap0013_3.jpg

Végül közli, hogy apa lesz. Lane ekkor az oszlop másik oldaláról előbukkanva csak annyit mond: "akkor ez majd feloldja a hangulatot". Ekkor meggondolja magán, és odamegy Pete-hez, hogy őszintén gratuláljon. A tágyalóban sem jó a hangulat: Dotty bőg, felemlegetve a fájdalmát, hogy a fiújának nem volt elég szép. Freddy odabent értetlenkedik: „Mitől lett olyan szomorú ez az egész?” Peggy csendre inti, mert figyelni akar. Dotty tovább sír: „Csak az van, amit az Isten adott.” „De mi van a sminkkel?” – kérdezi a hosszúnyakú lány. Dotty szerint, mindegy, hogy saját magának tetszik-e, a lényeg úgyis az, hogy a férfiaknak tetszik-e.

bscap0005_2.jpg

„Én mindent odaadtam én pedig nem kaptam semmit!” – mondja Dotty. Allisonból ekkor kitör a sírás. Freddy boldog: sejtette, hogy Allison besokall. Don fel se mer nézni. Allison kimegy. Faye próbálja folytatni a kérdéseket. Peggy „felelősnek érzi magát” a helyzetért, és kikéredzkedik. Don elengedi. Freddy diadalittas: „Igazam volt! Mindegyik csak házasodni akar! Bármit megvennének érte.” Peggy vigasztalásul elmeséli Allisonnak, hogy a vizsgálatokon mindig bőg valaki. Még a férfiak is! Allison nem tud mit mondani: „Tudom, hogy ott van az üveg mögött! (Irónikus, hogy a rész elején Allison „lehallgatott”) Nem értem, hogy te hogy bírod, hogy az egyik percben elbűvölő, aztán az egészet sutba dobja! Hogy tudsz egyáltalán szóba állni vele?”

bscap0015_1.jpg

„Donról beszélsz?” – kérdezi Peggy. De Allison nem is akarja hallani: „Tudom, hogy te is átmentél mindazon, amin én.De most már tudom. Ő egy iszákos! És persze emiatt mindent megúszhat, mert csak nem is emlékszik rá.” Peggy fel van háborodva. „”Ez a te problémád, nem az enyém!” Allison már beásná magát a föld alá. „Jobb lenne, ha túltennéd magad rajta!” Allison elküldi. Peggy a szeánsz végére ér vissza. Faye elégedetten lép be, és már el is felejtette Allisont, mivel nem tudja, hogy kiről érdeklődik Megan, amikor a lány benyit hozzájuk. Peggy gyorsan közli, hogy rendben van. Faye már át is nézné az eredményeket, de előbb ki kell menniük, hogy Joan visszapakolhasson.bscap0020_2.jpg

Pete Harry unszolására eljött, hogy Kennel ebédeljen. Harryt ekkor telefonon keresik, így Pete és Ken magukra maradnak. Ken egy kicsit nézi az étlapját, de aztán előáll a farbával: megkéri Pete-et, hogy többé nem szapulja őt a háta mögött. Pete nem érti. Ken szerint Pete őt kő-amerikai baromnak nevezte, aki mindenbe belemegy, továbbá azt is tudja, hogy Pete azt mesélte Trudynak, hogy Ken vezette a traktort, a lábcsonkolásos balesetnél. Pete szerint mind vétkesek voltak („bár az a te ügyfeled volt!”) Ken még elmeséli, hogy Harry elmondta, hogy Pete szerint Ken a pénzért házasodott. Pete erre azt feleli, hogy ilyeneket Harry szokott mondani.

bscap0019_1.jpg

Ken elmeséli, hogy ezt már a menyasszonyától hallotta vissza, aki egy klubba jár Trudyval. Kent végül is nem érdekli, majd Harry fizeti Pete számláját. Leginkább annak örül, hogy nem kell az irodában ülnie. Pete a békülés jeleként Kent a McCannről kérdezi, de az utálja: „Az anyám régen egy gyerekosztályon dolgozott. Azóta nem láttam ennyi idiótát egy helyen!” Pete ezen jót mulat. Gyorsan gratulál a házassághoz, majd elmeséli, hogy apa lesz. (tovább dúl a verseny) Ken összegez: „Új család, új ügynökség. Biztos izgalmas.” Pete szerint ez csak munka. Ken szerint „ti mind csak Draper rabszolgái vagytok – de szívesebben lennék rabszolga, mint egy vén trotty kreatívja.” Amúgy is ők aratják le a babérokat Ken szerint.

bscap0016_2.jpg

Elmeséli, hogy a Mountain Dew-t a Pepsi azért akarja bekebelezni, hogy a saját irodáját dolgoztassa. Pete szerint a szomszéd fűje mindig zöldebb. „De végül is szerencsések vagyunk, nem?” – kérdezi Ken Majd elgondolkozik. Egy újabb Campbell. Másre sincs szüksége a világnak.” Pete csak néz. Ken sem az a szent.Don bekopogtat a saját irodájába. „Bejöhetek?” „Ez a maga irodája feleli Allison.” Don haza is küldené de Allison beszélni akar, bezárja az ajtót. Szégyelli magát. Don még mindig igyekszik úgy tenni, mintha nem értené. „Mindenkivel előfordul ezeken a vizsgálatokon.” „De nem azért!” – feleli Allison. „Hanem azért, mert ez megtörtént.” Don arca megváltozik.”Tudom. Hibát követtünk el.”

bscap0031_2.jpg

Allison úgy érzi, jobb, ha továbbáll. Szeretne felmondani: egy barátnője elhívta írónak egy női magazinhoz. Arra kéri Dont, hogy írjon neki egy ajánlást. Mire Don: „Természetesen! De mi lenne, ha ön írná meg, és én csak aláírom!” (A vezető szövegíró!) Don megint nem érti. Ha már egyszer kurvának nézte, legalább fizesse ki rendesen. Allison hozzávág egy asztaldíszt, ami a sarokban landol, összetörve pár képet. Az iroda vékony falai mögül Peggy és Joan feje bukkan elő. Allison kifakad: „Nehezen mondom ezt, de maga nem jó ember!” – majd kiviharzik a szobából. Don utánaered Odakint többen őt figyelik. Később megjelenik Joan: „Belemenne, ha pár nap múlva Allison visszatérne?” „Ha ő is ezt akarja.” – mondja Don.

bscap0023_1.jpg

Kis gondolkodás után közli: „Nem.” Joan elindul. Don pedig ráveti magát az italra. Ahogy az üveggel van elfoglalva, nem látja, hogy közvetlen szomszédja, Peggy az üvegen túl átkukucskál. Majdnem le is bukik, Ekkor a titkárnője szól, hogy Joyce keresi. Épp az előtérben ülő Megant kóstolgatja. „Már idáig kiolvastad az újságot?” Megan azért nem az a buta fruska: „Annyira nem szeretem a magazinokat. Először könyvet hoztam, de arra azt mondták, hogy nem fest jól.” Joyce elhívja Peggyt a fotós haverja, Dave bulijára Lazán elvesz az asztalról egy jegyzettömböt, hogy leírja a címet Peggynek. („Nem félsz a metrón?”) „Milyen beképzelt ez a lány” – mondja Megan. „Tudom.” - feleli  mosolyogva Peggy.

bscap0035_3.jpg

Pete-et hazaérve Trudy szülei üdvözlik. „Mostantól befogom a szám.” – mondja Tom. Trudy is bejön, majd javasolja, hogy Pete vezesse körbe az anyósát a majdani babaszobában, míg ő italt kever az apjával. Pete inkább Tomot választja: próbál beszélni vele, de az após megint azt hiszi, hogy tudja, mit akar Pete: nagyobb lakást akartok, megértem! „Azonnal a konklúziókhoz ugorsz, ettől egyre kevésbé tisztellek.” Tom meghökken. Pete amiatt, hogy „egy nagyobb üzlet” igyekszik megszerezni a helyet, felemlegeti, hogy Tom eredetileg úgy adta oda a Clerasilt az SCPD-nek, hogy ha beválnak, akkor bővülhet a portfólió. Pete inkább bejelenti, hogy Tom adja oda NEKI az egész termékcsaládot.

bscap0001_1.jpg

Tom megvető mosollyal annyit mond: „Hát, ezen gondolkodnom kell.” Pete szerint ez roppant egyszerű, majd ezután kínálja meg itallal. Tom leül, majd Petere néz. „Te szarházi” Pete vállat von. Don magába roskadva ül az irodája díványán. Csak az egyik lámpa ég. Félárnyék. Magány. Csak a következő pohár a barátja. Miután azt is kiitta, elindul haza. Peggy némileg lazábban felöltözve (csíkos garbó) lépked egyre beljebb egy raktárházban kialakított buliban. Megtalálja Joyce-t, aki éppen egy fekete nővel beszélget: kiderül, ő is Dave egyik aktmodellje volt. Peggy első kérdése: „Mit szólt hozzá az anyád?” „Nem tud róla.” – hangzik a válasz. Odabenn Dave vetítése megy különböző 8mm filmekből és inzertekből összevágva. Peggy sört akar, miközben egy gorillamaszkos fickó majdnem fellöki. Joyce felajánlja a füves cigije végét.

bscap0042.jpg

Miközben Peggy szív, Joyce belecsókol a fülébe. Peggy eltolja „Éhes vagyok.” – jelenti ki.  „Van barátom.” – mondja Peggy. J: „A vaginád nem a tulajdona.” P: „Nem, csak bérli.” Ezen jót röhögnek. Don hazaérve csak ledobja a táskáját, és kabátban, kalapban leül, hogy egy bocsánatkérő levelet gépeljen Allisonnak. Viszont már az elején megakad: „Az életem nagyon...” Összegyűri a papírt, és eldobja, majd ruhástul ráveti magát a díványra. Peggy kicsit betépve megbabonázva figyeli a különböző filmhiradórészletekkel tarkított gyűrött vásznat. Peggy szeretne találkozni Dave-vel. Ehelyett egy garbós, bőrkabátos srác jön elő Joyce hívására. Peggyt (miután tisztázódik, hogy NEM Joyce csaja) Joyce íróként mutatja be. Abe megörül, ő is ír. „És mit írsz?” Peggy lelkesen közli, hogy reklámszövegeket. Mire Abe: és mit írsz egyébként? „Az is írás.” – védekezik Peggy.

bscap0021_2.jpg

De csinálsz valamit a melón kívül? – kérdezi most Joyce is. Peggy zavarban van. Ekkor megjelenik egy félmeztelen (csak egy zakó van rajta felül) beképzelt csávó, ő a fotós.Peggy neki is bemutatkozik: „Katolikus vagyok, ezért nem kellene, hogy tetsszenek a dolgaid.” De tetszenek? – kérdezi a fickó.  „Nem szabadna, hogy tettszen.” De az aktjaid tetszenek! Mi fotósokat keresünk.” Abe egyre jobban szórakozik Peggy makogásán. „Ki az a „mi?” – kérdezi Dave. Peggy elmondja, a SCDP-nál dolgozik. „Miért kellene odamennem?” – kérdezi gőgösen Dave. „Hogy pénzt kapj azért, hogy alkothass.” – feleli Peggy. „Művészet? A reklámban?” - kérdezi a csávó. „Miért tennék ilyesmit Warhol után?” Mire Abe hozzáteszi: ahhoz, hogy valaki eladja magát, kell, hogy legyen lelke.

bscap0022_1.jpg

Erre a két srác sötétbe borul: razzia! Kikapcsolták az áramot. Mindenki sikítozva menekülni kezd. Abe kimenti Peggyt a közeledő rendőrök elől. Bezárkóznak egy kis gardróbszobába. Abe elmeséli, hogy már letartoztatták korábban. amiért írt egy beszámolót a harlemi bojkottról. ABevitték, de végül a nővére kihozta. „Úgy érzem, hogy meg kell csókoljalak.” Peggy belemegy, Joyce meg jól rájuk nyit. Abe sztorit szimatol.„Megvertek valakit?” - kérdezi Joycetól. „Nem, csak elvitték a filmet.” Elindul Peggyvel, aki visszaszól Abe-nek: „Hogy talállak meg?” Abe azt feleli, tudja hol dolgozik Joyce, majd elrohan a másik irányba. Peggy és Joyce nevetve szaladnak végig a járdán ahol a hajnali zöldségrakodók már pakolnak kifelé.

bscap0046.jpg

Dont másnap reggel nagy meglepetés éri: Az új titkárnője egy bizonyos Miss Blankenship, egy idős matróna. A nő bejelenti a reggelijét, és Rogert, akinek az arcán egy gúnyos mosoly ül. („Mit tettél, hogy őt vették elő a molyirtó golyók közül?”) Állítólag már jóideje Cooper otthonában dolgozik. Don diplomatikus: „Allison talált egy jobb ajánlatot.” Megérkezik Lane és Pete. Pete informálisan bejelenti, hogy az övék az egész portfólió, benne a Vicks köhögősszirup termékcsaláddal, ami több mint 6 millió dollárt ér. „És imádják a tévét!” – teszi hozzá kitörő örömmel Lane. Don kérdésére, hogy ezt mégis hogy csinálta, Pete a csirkeszarból csirkesalátát csinálni adomával válaszol. Roger Lane és Pete ebédkor találkoznak az érintett felekkel, és ezt már Don „kislányával” is egyeztették. Don gratulál Petenek, miközben a többiek összemosolyognak a háta mögött megkéri Miss Blankenshipet, hogy tegye későbbre a találkozóját Dr. Millerrel, majd eltűnik az irodájában.

bscap0048.jpg

Peggy a kreatív részlegen Joeynak a grafikusnak lelkendezik Dave aktjairól. Joeynak nem mond sok újdonságot a dolog, épp elég aktot.rajzolt már. Pete hosszúnyakú titkárnője jelenik meg, egy gratuláló levelet hozott, Pete gyerekéhez. Joey aláírja, de nem adakozik. Peggy csak most fogja fel,  hogy miről van szó, majd szó nélkül visszaadja a lapot. A srác még hozzáteszi: „Nem is értem, hogy mehetett hozzá egy ilyen alakhoz.(...) Én úgy teherbe ejteném.” Peggynek ez már sok, feláll, és otthagyja a rajzolgató srácot. Peggy Petehez megy, hogy személyesen gratuláljon, de Pete azt hiszi, hogy Peggy a 6 milliós üzlet miatt jött. („Ezzel betömtem Lane száját egy időre.”) Peggy szól, hogy a gyerek miatt gratulál. Pete zavarba jön. Peggy nagyon örül. Mindkettőjük miatt. Pete köszöni. Peggy ezek után bemegy az irodájába és háromszor egymás után lefejeli az asztalát.

bscap0052.jpg

Miss Blankenship bejelenti Dr Millert. „Nőnemű.” Faye nem tudja mit akar Don. Don eredetileg azt kérte a titkárnénitől, hogy szóljon, hogy későbbre halasztódik a megbeszélésük. Faye elmondja, hogy a jelentés még nincs kész de beszámolhat: a hipotézist elvetették. Így a Pond’s krém egy burkolt (fátyolozott) utalás a házasságra. „Hello 1925!” – fakad ki Don – „Most mint mondjunk az ügyfélnek?” Faye nem akar hazudni. De biztos, hogy ez az igazság? (Mármint, hogy mindenki házasodni akar?) Don szerint egy új ötletről nem tud senki, ezért nem merülhet fel lehetőségként sem. Faye szerint a rituálé kulcsszó nem működött. Mindenki férjet akar. Faye nem érti, Don miért ilyen agresszív: „Azt hiszi, nem vitatkoztam még soha?”

bscap0053.jpg

Donnak nem tetszik, ahogy Faye „az agyakban turkál” Ezek emberek, csak azt akarják, hogy meghallgasságk őket. Faye ráhagyja: „Maga az ügyfél.” „Így bizony.” – feleli a férfi. Peggy Don tanítványaként a díványán hever, és bámulja a plafont. Joyce felhívja: ebédeljenek együtt. Joyce az előtérben várja, hogy megmutassa a barátnőinek Megant. Pete, Roger, Lane, és Freddy, Tommal és a Vicks főnökével készül ebédelni, hogy megkössék az üzletet. Joyce színes társasága az üvegbejárat mögül várja Peggyt. Az üveg két oldalán Peggy és Pete összenéznek: hosszú, kitartott pillanat. Hazaérve Don egy öreg házaspárt lát a folyosón: az férj egyfolytában azt kérdezi, hogy az asszony vett-e barackot. A néni betessékeli az ajtón. Dont egészen meghatja a jelenet. Újabb remek, tömény rész, aminek a végén mindenki megpróbálhatja kiszámolni, hány embert is utasítottak vissza.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foxglove (törölt) 2013.02.26. 15:52:37

Miss Blankenship!!!!
:DDDD
De jó őt újra "látni":)
A Pondsos jelenet megint nagyon jó volt, az üvegfalas.
Megant nem szeretem:S a színésznőt sem, aki alakítja.
Faye viszont jó karakter, jó volt nézni a jeleneteit.
De annyi minden történt még ebben a részben, Allison, Peggy kis lázadása...
Köszi a hv-t, jó volt, megint egy csomó minden "leesett" ami első nézésre nem.

wizdog 2013.02.26. 16:23:30

@foxglove: Megannel nem lesz könnyű dolgod. Mindenesetre a lómosolyt később már finomítják.
A rész érdekessége, hogy John Slattery rendezte, alias Roger.
Miss Blankenship pedig igazából egy elragadó hölgy: Randee Heller
www.imdb.com/name/nm0375374/

foxglove (törölt) 2013.02.26. 16:43:42

@wizdog: Nahát, Miss Blankeship egy igazi díva valójában:)
süti beállítások módosítása