Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 1x01 - Pilot

2013. február 20. 09:00 - AaannnaaA

Bagdadban nyitunk. Azt nem írják ugyan, hogy melyik évben, én nagyjából napjainkra saccolom. Enyhén lóarcú szőke amerikai nő vezeti autóját, közben mobiltelefonál. A CIA igazgatóhelyettesével beszél. Szőkénk a helyi börtönbe tart, itt ugyanis egy rab vár a kivégzésére terrorcselekményért (robbantásért, hogy pontos legyek). A telefonbeszélgetéssel próbálja a nő a kivégzés elhalasztását elérni. A rabnak ugyanis információi vannak egy Amerika ellen tervezett támadásról. Az igazgató szerint azonban a rab csak blöfföl, hogy megússza a kivégzést. Különben is, már nem mi mondjuk meg az irakiaknak mit tegyenek, nincs beleszólásunk az ügybe. Közben a nő elakad a kocsijával, ezért egyszerűen kiszáll, és gyalog megy tovább a börtön felé.

1.jpg

A telefonálást nem hagyja abba, tovább győzködi főnökét: a rab egy Abu Nazir nevű terrorista bombagyárosa, tutira lehetnek információi. Hősnőnk végül nem jár sikerrel, nem tudja kipréselni a kivégzés elhalasztását. Gyalog eközben ideért a börtönhöz, lesz ami lesz, ő megpróbál bejutni. Idekint már várja egy embere, aki szerint az egyik őr némi lóvé fejében bejuttatja a rabhoz. Így is történik, két percet kapnak suttyomban beszélgetni, persze csak a cella ajtónyílásán át. A nő elmondja a rabnak, hogy sajnos nem sikerült halasztást elérnie, mire annak hirtelen már nincs is információja. Szőkénk tovább győzködi azzal, hogy a családját segít másik országba zsuppolni, ha legalább némi információmorzsát ad. De még le sem telik a két perc, amikor az őr szól, hogy jönnek a többiek, a nőnek pucolnia kell. Kétségbeesetten könyörög a rabnak, fűt-fát ígér, aki végül néhány szót a fülébe suttog az ajtónyíláson át, mielőtt a nőt végképp kihajítják a börtönből. Hogy mit mond, most nem tudjuk meg, de gyanítom lesz ennek még jelentősége.

A következő jelenet már tíz hónappal később játszódik. Ámerikában vagyunk, pontosabban Washingtonban. Az előzőekben megismert szőke nőnket látjuk hazaérkezni. Gyors körbepillantás a lakásában, láthatjuk, valamennyire azért hazacipeli a munkát. Képek a fali tábláján, a fő helyen persze a már említett Abu Nazir nevű csúnya terrorista bácsi képe. Szőkénk gyorsított ütemben pattog, épp késésben van. Gyors öltözés, napi adag gyógyszer, aztán irány. Látjuk is hova tart: a CIA-nál dolgozik, eligazításra jött az egyik részlegbe. Persze elkésett, de a morcos főnök szavaiból végre megtudjuk legalább a keresztnevét: Carrie. A főnök (a korábban szintén látott igazgatóhelyettes, David) a szenzációs bejelentéssel megvárta szőkénk érkezését. Majd vetíteni kezdi egy sikeres amerikai bevetés képeit Irakból: egy titkos rosszfiú-bázison 13 taggal végeztek, és egy lezárt belső szobában egy elő amerikai foglyot találtak. A hallgatóságnak megnyúlik a képe az információtól, nekem meg a cudar állapotú katona látványától. Tengerészgyalogos, a neve Nicholas Brody, amúgy őrmester. Még 2003-ban tűnt el, azóta halottnak hitték.

2a.jpg

Carrie rögtön kérdez: Brody mesterlövész volt, az ilyenek párban dolgoznak, eltűnt aznap a társa is, Thomas Walker, ő nem került elő? Rögtön kettő kéne, baszki, örülj ennek az egynek. Nem, ő nem él, de a főnök szerint az is hatalmas siker, hogy Brody megvan, úgyhogy veregessük magunkat vállon. Mindenki boldog, csak szőkénk lóarca nyúlik meg még jobban, és a nagy örömködés közben gondterhelt képpel távozik. Egy pillanatra mutatják Brodyt is, amint a cefet fogság alatt megnőtt loboncos szakállát tünteti el egy ollóval, nyilván immár szabad emberként.

Carrie eközben az udvarig jutott, egy padon beszélget egy középkorú taggal, név szerint Saullal. Jóban lehetnek, mert Carrie megdöbbentő  (és eddig magában tartott) információt oszt meg vele: amikor tíz hónapja Bagdadban a már látott rabbal beszélt kivégzése előtt, a terrorista azt az információt osztotta meg vele, hogy egy amerikai hadifogoly átállt, és Abu Nazirnak dolgozik. Eddig nem hittem az információnak, mondja Carrie, hiszen nem is tudtam, hogy van élő hadifogoly náluk. A férfi eléggé szkeptikus a hallottakkal kapcsolatban, főleg, hogy ez alapján Carrie azt kéri, hogy mielőtt Brodyt hazahozzák egy németországi támaszpontról (nem egészen egy nap múlva), szerezzenek engedélyt Brody teljes megfigyelésére. Mármint kamera, poloska, követés meg minden ilyesmi. Saul azonban nem enged, az igazgatóhelyettes ebbe nem menne bele, hiszen Amerikának új hőse van, plusz indok a háború folytatására, épülő bálványokat nem döntünk le zavart ügynöknők félinformációi alapján. De ha Carrie szerez még több bizonyítékot, akkor mehet a lehallgatás. Csakhogy íróasztal mögül nehéz az informátorokkal beszélni, mondja Carrie, erre Saul azt válaszolja, ami az én kedvenc mondatom ex-főnököm szájából: Oldd meg!

3.jpg

Német földre pillantunk, a Ramstein légi támaszponton járunk. (Kis kitérő: tegye fel a kezét, aki tudja, hogy a városi legenda szerint mely német együttes vette - némi módosítással - erről a támaszpontról a nevét. És most maradjon fenn a keze annak, aki ugyanúgy szereti azt a bandát mint én.). Szóval. Brodyt láthatjuk, megszabadulva a hajléktalan kinézettől, így már egészen köznapi. Kihallgatásra kellene mennie, nyilván van mit mesélnie a fogolyként töltött évekről. Ő azonban először a feleségével akar beszélni. Látjuk is a nőt. A kedves feleség azonban épp egy férfival szeretkezik. Még jó, hogy a végére érnek, amikor megszólal a telefon. A vonal végéről pedig az asszonyt - név szerint Jessica - legnagyobb megdöbbenésére halottnak hitt férje szólítja. Neki, és a szeretőjének is alaposan megnyúlik a képe. Aztán ágyból ki, öltözés, irány haza, mert el kell mondani ugye a gyerekeknek is, apu él!

Jessica immár otthon, izgatottan tület befele. Fia megdöbben, későbbre várta anyját, és megpróbálja távol tartani a nővére szobájától. De anyu trappol befelé, nagyon el akar mondani valamit, de aztán képére fagy a mosoly: a lánya épp egy nyikhaj fiúval anyagot szív. Mérges anyu kihajítja a nyikhajt, mérgelődik egy kört, de most fontosabb dologról kell beszélni.

4.jpg

Brody már gépen ül, nemsokára Ámerikában landol. Kísérője tájékoztatja, hogy először a családjával lehet egy kicsit, majd az Államok alelnökével kell beszélnie. Hiszen ha már ennyi év után előkerült, nem lehet csak úgy haza sunnyogni, nagy emberekkel is pózolni kell kicsit, meg az újságírók is többet szeretnének egy hellónál. Apu megérkezéséről a tv élőben közvetít, a gyerekei is egyelőre ennyit látnak, még otthon. A gyerekek beszédéből kiderül, fia szinte alig emlékszik apjára, mert - most már tudjuk - az nyolc (!!!!) éve tűnt el. Anyu is készülődik, rendkívül csinos, meg kell hagyni. A család elindul, hogy ott legyenek a hazatérő családfő érkezésénél. Eközben pedig látjuk, hogy távozásuk után két szerelőnek álcázott férfi betör a lakásba. És igen, itt van Carrie is. A két taggal együtt illegálisan kamerát és mikrofont helyeznek el a ház minden helyiségében, mielőtt még a család hazaér. A férfiak idegesek, nem csak egy ejnye-bejnyét kapnak, ha lebuknak.

Kiccsalád a reptéren egy külön teremben várja apu megérkezését, aki a gépen már eléggé kikészült, sűrűn ölelgeti a wc csészét. De a találkozást és az ünnepséget alelnököstül, média felhajtásostul nem lehet elhalasztani, úgyhogy összekaparja magát, és irány a váróterem. Felesége és gyerekei várakozva, és egyben döbbent arccal nézik a belépő aput. Először az asszony lép hozzá, megöleli a férjét, látszik rajta az őszinte öröm. A gyerekek még mindig tátott szájjal bámulnak, mintha szellemet látnának. Végül megtörik a jég, előbb lánya, majd fia is megölelgeti. Brody édesanyját kérdezi, hogy hol van, de ő már négy éve halott.

5.jpg

Többet egyelőre nem tudnak maguk lenni, az alelnökkel kell kezet fogni, aztán irány a kamerák kereszttüze. Katonai csinadratta, szónoklatok, és minden ami szükséges. Az alelnök felvezető szavai után Brody szól néhány szót arról, hogy mennyire boldog a hazatéréstől, és köszönetet mond megmentőinek. Köszöni a családjának, hogy várt rá, anyus erre elég érdekes fejet vág. Eközben Carrie, immár otthon, a tv-ben nézi Brody hazaérkezését, két segítője pedig szereli össze a teljes megfigyeléshez szükséges berendezéseket. Segítői feszülten beszélgetnek egymással: egyikük egy aszpirint akart a nőtől lenyúlni, de az aszpirines dobozban érdekes zöld kapszulát talált. (Ezt láttuk tegnap reggel, ahogy Carrie beveszi). Vajon mit szed a nő, és mennyire kettyós? Nem ártana tudni, ha már a sittet kockáztatják annak magán megfigyelési akciói miatt. Egyelőre költői a kérdés.

Kiccsalád hazafelé indulna, de mielőtt a kocsihoz érnek, megszólítja őket valaki. Mike az, szintén katona (hírszerző, hogy pontos legyek), és ahogy jobban megnézem, bizony ő anyu szeretője, és úgy tűnik Brody cimborája. Nesze neked. Nemcsak cimbijét akarja üdvözölni, hanem azért jött, hogy szóljon: Brody németországi kihallgatását már holnap folytatni akarja a kormány. Oké, de most már irány haza. Persze ott is újságírók várnak, kiccsaládot fotózzák filmezik meg ilyesmi, mire végre bejutnak a házba.

Carrie kuncsorog Saulnál, hogy engedje be Brody holnapi kihallgatására. A kis megszállott. Némi szájkaraté után igen választ kap, mehet, csak bánjon hímes tojásként a hímes tojással. Oké. Közben a szerelők is végeztek nála a gépek beállításával, Carrie immár kanapéján hátradőlve szemlélheti, hogy mi folyik a Brody ház helyiségeiben.

6.jpg

Ugrunk rögtön az estére, anyus neglizsében várja, hogy apu végezzen a zuhanyozással, hogy aztán azt tehesse, amit már nyolc éve nem csinált a feleségével (nem, nem a kártyázásra gondolok). Míg Jessica az urát várja, megszólal a telefon, de ahogy anyus hangját meghallják, nem szól bele senki. Carrienek persze, mint látjuk, erre megnyúlik a képe. Brody előkerül a zuhany alól, némi tétovázás után lekerül róla a póló, és Jessica megdöbbenve látja a cudar sebeket férje testén. Na ja, nem nyaralni volt oda nyolc évig. Végül szexre is sor kerül, bár apu meglehetősen durván és röviden intézi el a feleségét.

Másnap reggel Carrie a kanapéján ébred, illetve két segítője közül az egyik - név szerint Virgil - ébreszti, hogy ideje indulni a kihallgatásra, mielőtt onnan is elkésik. A gyors készülődés közben Carrie annyit még elrebeg, hogy kétszer hívták Brodyékat, mindkétszer az asszony vette fel, és egyik alkalommal sem szólt bele senki, sőt még a szám is titkos. Ezzel egyelőre nem vagyunk beljebb. Öltözés aztán nyomás. A kihallgatáson találkozik először személyesen Carrie és Brody, de persze nincsenek egyedül. Az igazgatóhelyettes vezeti a kihallgatást, és olyan információkra kíváncsiak, ami segítheti őket az al-Kaida elleni harcban. A korrekt információáramlás akkor csap át kihallgatásba, amikor Carrie kemény keresztkérdéseket tesz fel, amikről kicsit sem üvölt, hogy nem hisz Brodynak. Azt firtatja, mondott-e valamit az ellenségnek (nem), akkor miért maradt életben (nemtom), találkozott-e nyolc év alatt valaha Abu Nazirral (nem). Ez utóbbi kérdésnél Brody visszaemlékezik vallatásai egyikére, mi pedig láthatjuk, hogy Abu Nazir bizony ott volt. Szóval hazatért hősünk ebben hazudik.

7.jpg

Ezután kiccsaládot mutatják, este vendégségbe jön apu néhány katonatársa, a gyerekek segítenek anyunak az előkészületekben. Közben apu telefonál, hogy elhúzódik a kihallgatás, de a vendégségre azért hazaér. Ehhez képest látjuk, hogy már kocsiban ül, ezek szerint tesz egy kis kitérőt, anyunak meg lódított egyet. Amikor Carrie rájön erre, már lendül is utána két fős csapatával, mert szent meggyőződése, hogy Brody most lép kapcsolatba a csúnya bácsikkal. Eközben az igazgatóhelyettes kérdi Sault, hogy miért engedett be egy bulldogot (Carrie) a kihallgatásra, de Saul védi a nőt, hogy ez nem volt olyan rossz ötlet. Nem, de a modora nem volt épp megnyerő, úgyhogy Saul gazdagabb egy letolással. Látjuk, hogy elgondolkodik a történteken.

Brody egy parkba érkezik, Carrie is itt van, a korábban már látott, álcázott furgonból figyeli hősünket két sameszával. Szent meggyőződése, hogy most aztán lebuktatja.

8.jpg

De mellényúlt, mert csak Helen Walker érkezik, aki Brody eltűnt, és mint tudjuk halott társának az özvegye. A beszélgetésükből gyorsan kiderül, hogy ő telefonált kétszer, majd tette le a telefont, mikor Jessica szólt bele. És hogy miért? Mert ő bizony úgy tudta (mellesleg jól), hogy férje halott, és újra férjhez ment, és Jessica ezért pipa rá. Most egykori férjéről kérdezi Brodyt, pontosabban annak haláláról. Tényleg tudni akarod? Aham. Hááát, agyonverték. És ott voltál? Nem. De Brody emlékeibe pillantva látjuk, hogy igenis ott volt.

Carrie elég csalódott, hogy érdemi infót nem tud felszedni. Megfigyelőtársai közül Virgil megkéri a másik tagot, hogy távozzon a megfigyelőautóból. Amikor kettesben maradnak, szembesíti a nőt a lakásában talált zöld kapszulával, ami ugye rohadtul nem aszpirin, hanem kedélyjavító. Arra lenne ezután kíváncsi, mennyire flúgos a nő, akinek dolgozik. Carrie elismeri, hogy vannak problémái, de most már nyakig ülnek a katyvaszban mindhárman, úgyhogy Virgil csak ne ugráljon.

9.jpg

Carrie hazaüget, ám a lakásában meglepetés várja: Saul már odabent tartózkodik, úgyhogy rájött a lehallgatásra. Picit sem dühös, és megfenyegeti szőkénket, hogy holnap fegyelmi elé viszi az ügyét. Hiszen a megfigyelésre nincs engedélye, de még bizonyítékot sem talált. A nő mindent megpróbál Saulnál, hogy ne tegye ezt vele, még hódítani is (nagyon béna), de nem jár sikerrel. Saul el, Carrie pedig becélozza a fürdőszobát, behajít némi zöld bogyót, majd megpróbál megnyugodni. Nem megy, úgyhogy irány a gardrób, nekiáll átöltözni (te jó ég de lapos), díszmagyarba vágja magát, és irány el otthonról.

Este a Brody család a vendégekkel kedélyesen sütöget és diskurál. Itt van Mike is, aki mint tudjuk eddig anyust kezelgette alulról. Most is betalálja őt a konyhában, de csak beszélgetni. Miközben ők lelkiznek (anyus kitart a férje mellett, vége a félre kúrogatásnak), apu odakintről kiszúrja a meghitt beszélgetést. Nem szól semmit, csak a fiát kérdezi finoman Mike felől, de nem feltűnően. Mindeközben Carrie egy bárba jött, ahol kikezd egy ismeretlen pasival. Némi bájolgás után a pasi táncolni hívja - hisz élő zene van - de Carrie jobbat tud, menjünk valahova kettesben. Oké, mondja a csávó, és elhúz a kabátokért. Carrie addig a zenekart bámulja, valamint a helyiségben lévő tévén - gondolom az esti híradóban - újra leadott Brodys képeket, egyre derengő felismeréssel az arcán. Hogy mire jött rá, még nem tudjuk, de nem lesz ebből kóbor numera, azt már látom.

10.jpg

Nem hát, mert egyenesen Saulhoz érkezik. Most már van bizonyíték, mondja és mutatja. A Brodyról készült felvételeken ugyanis jól látszik, hogy amint aput filmezik, a jobb kezének ujjai furcsán mozognak (mint a zenészeknek a bárban a hangszeren). Carrie szerint ez egy titkos kód lesz, amit társainak, terroristáknak, szóval a csúnya bácsiknak küld. Saul meggyőzve (úgy is mondhatnám Szólhoz sem jut). Maradhatnak a kamerák és a mikrofonok kiccsalád házában, az ujjmozgásra mozduljanak rá a kódfejtők, aztán meglátjuk mi lesz. Carrie úgy vigyorog, mint a macska kanárievés után.

Hajnal van, anyus egyedül ébredt a hitvesi ágyban. Brody kocogni ment. Futás közben zakatol az agya, a beszélgetés jut eszébe, amit halott társa feleségével folytatott. Arról, hogy társát agyonverték, és hogy közben ő nem volt ott. Az emlékképekből azonban egyértelmű, hogy nagyon is ott volt, sőt ő maga ütötte társát, bár nyilván nem önként és dalolva jelentkezett elsőként a feladatra. Abu Nazir mindeközben jelen volt. Amikor az emlékezésben idáig ér, megáll futás közben, hogy kifújja magát. S hogy hol állt meg éppen? Egy eléggé jeles épületnél. Mutatom.

11.jpg

Jajj.

Címkék: Homeland
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foxglove (törölt) 2013.02.20. 09:40:02

kedves hogyvoltíró! Claire Danes nem lóarcú, még enyhén sem!!! de asszem a Rammsteinért megbocsátom ezt a kis malőrt:)
amúgy nem volt rossz a hv, kicsit merészebb stílust el tudnék viselni, csak bátran, ne fogd vissza magad:)

Kurayamino 2013.02.20. 09:46:39

amilyen jó a sorozat, olyan rémes a hv. találd meg a saját stílusod, mert ez nagyon erőltetett. bocs.

MiatiAvo 2013.02.20. 10:00:29

Ízlések és pofonok, szerintem jó, még ha az izgalmasabb részek csak most jönnek...remélem (Rammstein - gut)

cicamaca 2013.02.20. 10:21:35

Köszi a hogyvoltot, jó lesz ez, bár van pár erőltetett dolog benne, azokból lehetne kevesebb (nem kártyázni akar a feleségével, meg ilyenekre gondolok). :)
Claire Danes tényleg iszonyú lapos, de nem lóarcú, ezt nem kéne azért többet.
Ja és Carrie bogyói nem kedélyjavítók, azt ő próbálja csak beadni Virgilnek, hanem antipszichotikumok, nem mindegy. :)
Egyébként hajrá, várjuk a következőt!

AaannnaaA 2013.02.20. 10:25:43

Sorry a lóarcért, de én így érzem :) Majd elhagyom.

Gabba 2013.02.20. 11:13:16

@AaannnaaA: jó lett a hv, Claire tényleg lapos, viszont Morena Baccarin a Firefly óta istennő nálam.

Tippem e német zenekarra: Trio :)

Loran13 · http://londonlondon.blog.hu/ 2013.02.20. 14:31:03

@Gabba: nekem a Visitors óta nagy kedvencem, ott tökéletesen hozza a hűvös, racionális nőt, itt viszont a megértő feleséget :)

2013.02.20. 15:21:19

Jó kis sorozat ez.
@Gabba: @Loran13: Morena Baccarin tényleg jó színésznő, és gyönyörű nő. Ezt női szemmel is bőven el lehet ismerni.

Loran13 · http://londonlondon.blog.hu/ 2013.02.20. 15:23:54

@Dogla: igen! szerintem a rövid haj sokkal jobban áll neki, mint a Serenity-is (Firefly) hosszú. Valahogy komolyabb nőnek tűnik tőle.
Carrie viszont teljesen ellentéte: az egyikük kiegyensúlyozott, még akkor is, ha aggódik, a másik pedig teljesen képes összeomlani és ez az arcán is meglátszik. Jó a sminkese :)

2013.02.20. 15:26:41

@Loran13: Egyetértünk :)
De ha már a színészek kivesézésénél tartunk, Damian Lewis is nagy kedvenc nálam. Szerintem kifejezetten jó színész. Pont hétvégén miatta vettem meg az internetboltban a Life c. sorozatot, állítólag egész jó.

Loran13 · http://londonlondon.blog.hu/ 2013.02.20. 15:33:30

@Dogla: nekem ő a sorozatban annyira ellenszenvesnek, töketlennek tűnik.

2013.02.20. 15:35:04

@Loran13: A karakter. Ha így érzed, oké.
De a színészt én mondjuk akkor is nagyon bírom. Másban láttad már?

Loran13 · http://londonlondon.blog.hu/ 2013.02.20. 15:37:51

@Dogla: másban még nem láttam, de a Homelandben jól összeválogatták őket, mindenki jól játssza a szerepét. Miben szerepel még?

2013.02.20. 15:42:33

@Loran13: Life-ban, mint említettem, ez egy rendőrös sorozat. Még nem láttam, csak megvettem :)

A nagy kedvencem pedig (köveket ide) a Forsyte saga újkori feldolgozása. Nagyon bírtam a könyveket is, a sorozat pedig DL-lel a főszerepben egész nézhető. Már annak, aki bírja a családregényeket. Más most hirtelen nem jut eszembe, már amiben láttam.

Loran13 · http://londonlondon.blog.hu/ 2013.02.20. 15:54:19

@Dogla: a Forsyte saga kosztümös, ahogy néztem, olyat ritkán nézek. A Life ismerős, de még nem láttam.
Nagyon hirtelen felkapták a színészt és sok elismerést kapott, ez mondjuk jó! :)

szepi79 2013.02.20. 16:15:45

@Loran13: Elit alakulat. 10 rész, II világháborús, nagyon jó, rambózás alig van benne.

@AaannnaaA: nem lóarcú ugyan, de gyakran kifejezetten csúnya. amikor nem mosolyog, hanem picikét lefele görbül a szája neki.

AaannnaaA 2013.02.20. 16:25:39

@szepi79, első ezen a néven: Igen, igazából a lóarcút így értettem (hogy néha bizony csúnya tud lenni), nem pedig a Sarah Jessica Parker-i értelemben. :)

foxglove (törölt) 2013.02.20. 16:52:21

@AaannnaaA: akkor viszont ez nagyon rosszul megválasztott jelző volt, bár az a része jogos, h tud csúnya is lenni (és nagyon szép is)

Nekem nem szimpi Morena, külsőleg én pl. (nőként) nem nevezném gyönyörűnek, de ez ízlés dolga
A Homelandes karakterét kifejezetten utáltam, az első pillanattól reménykedtem, h egyszer kikerül a képből
Fireflyban sem kedveltem, bár ott senkit sem valahogy

Brianna 2013.02.20. 18:06:39

@Dogla: A Life zseniális sorozat, én ott láttam először Damian Lewist, azóta nagy kedvencem.
Magyarországon Életfogytig zsaru címmel ment, ha így ismerősebb valakinek.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.20. 18:24:33

@Brianna: @Dogla: én is life-ban kedveltem meg. CD-t meg ne piszkutáljuk a külseje miatt, max ha nem jön be a játéka.
Kirsten Dunst sem az a tipikus mai ízlésnek megfelelő szépség, mégis van benne valami.

2013.02.20. 18:58:45

@Brianna: Ha ennyien dicsérik, akkor biztosan bepróbálom. Már megvan, csak időt kell találnom a megnézésére.
(Az egy cicus az avatarodban?? :)

lambofangirl 2013.02.20. 19:47:15

Damiant én is annó a Life-ban ismertem meg és z egyik kedvenc "vöröském" lett.
Morena a Csillagkapu óta szintén nagy favorit. :) A hv nagyon jó, főleg hogy az alapanyag is az. Várom a következőt :))

foxglove (törölt) 2013.02.20. 20:34:12

A Life jó.

@lambofangirl: te is vöröskének hívod?:OOO

NATIIII! hol vagy? hát hallod ezt???!

lambofangirl 2013.02.21. 07:47:29

Nyugi ez nálam bóknak számít :)

Brianna 2013.02.21. 09:36:36

@Dogla: Aha, cica. Látom, te is azt választottál. :)

mjordan 2013.02.21. 15:33:42

Bocs,de ezt a hogyvoltot nagyon rossz olvasni. Eleve úgy írod az egészet,mintha már túl lennénk több szar részen,és próbálsz viccesen ironikus lenni a szereplőkkel. Ez nagyon nem megy,ne erőltesd ezt a vonalat. Rengeteg egyszerű tőmondatot használsz,elcseszik az olvasási élményt. Ez egy dráma,ráadásul egy nagyon jó drámai sorozat,nem vígjáték,te meg nagyon úgy beszélsz a szereplőkről,mintha rajzfilmfigurák lennének. A Prison Breakes hogyvoltokhoz tudnám hasonlítani az egészet,a lényeges különbség mégis az,hogy ott vicces volt az irónia, mert az egy elég blőd sorozattá vált az első évad után. Itt nem vicces abszolút.

foxglove (törölt) 2013.02.21. 22:59:13

@lambofangirl: csak mert én is így szoktam rá hivatkozni:D

LLaci111 2013.02.25. 19:17:21

@mjordan: Helló
Nem értek egyet veled. Nekem kifejezetten tetszett a hv, én ennek hatására fogom megnézni a sorozatot. Így, hogy még nem láttam a filmet, felkeltette az érdeklődésemet, szerintem humoros. A film lehet, hogy dráma, de a hv nem dráma. Nem kell mindent száraz stílusban írni.
AaannnaaA, nagyon jó az írásod, csak így tovább, várom a következő részt. És nem csak én. (ez tőmondat?) :-))
LLaci

LandaGp 2013.03.01. 17:16:49

@mjordan: Én pedig Veled értek egyet! A Homeland sorozat annyira más, ráadásul őrülten izgalmas, hogy ez a Hogyvolt szöveg egyszerűen sehogyan sem illik hozzá! Annyira elüt a stílusa! Nincs "anyus", meg "apus", meg "kiccsalád"... teljesen más az egész film! Félrevezető ez a stílus, "súlytalanítja" a filmet. Elnézést, nem akarom megbántani a blog íróját, de ha majd a végére ér a 2. szezonnak, talán fogja már érteni, miért ez a véleményünk...
süti beállítások módosítása