Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 2x11 - Az emberevő

2013. február 18. 15:00 - nyauuuuu

Az idézet Algernon Blackwood A Wendigo című meséjéből való. Úgy tűnik, egészen kifogyunk a Grimmekből, pedig hány olyan van még, amit nem is érintettek! A hét évvel fiatalabb Hank-et látjuk, ahogy járőrként épp kiszáll egy helyszínre, ahonnan kiabálást jelentettek. Négy lövés dördül, erre a társával bemennek, és két áldozatot találnak, az egyik még él. Épp mentőt hívnak, amikor Hank meghallja, hogy van még valaki ott. Üldözőbe veszi, kis ugrándozás-rohangálás után el is kapja a pasast. Az teljesen holtra vált arccal csak azt hajtogatja: vadállatok voltak, fel akartak falni, meg akartak ölni!

01.jpg

Átmegyünk a jelenbe, Hank teljesen szórakozottan válaszolgat Nicknek, miközben újságot olvas. Nick kérdésére összefoglalja, amit a nyitó jelenetben láttunk: Craig Ferren Irakban szolgált, lelki sérült volt. Lelőtt két testvért, akik fegyvertelenek voltak, ezért halálra ítélték. Amikor letartóztatásakor azt motyogta, hogy a tesók szörnyeteggé változtak a szeme láttára, természetesen Hank nem hitt neki. De most, így, a Nick-kel közös ügyek után már nem biztos benne, hogy a fickó tényleg hazudott. Hank megkéri Nick-et, hogy segítsen kutakodni az ügyben, aki persze igent mond rá. Az már csak hab a tortán, hogy kicsit több, mint harminchat órájuk van erre a nyomozásra, mivel másnap este kilenckor Ferrent kivégzik.

Az ügy átnézése közben Nick közli Hank-kel, hogy nem elég, ha ők ketten hisznek a fickónak, mert attól még ugyanúgy kivégzik, kell valami olyan konkrét bizonyíték, amit mások is elhisznek. Robert Anderson volt a nyomozó az ügyben, azóta már FBI ügynök lett belőle, de Hank el tudja érni. Főrendőr egy egész üveg piát magába nyomhatott előző éjjel, mert nem kicsit macskajajgatós fejjel ébredezik a telefoncsörgésre. Valami találkozója lett volna, de persze aludt helyette, úgyhogy behazudja, hogy a városházán volt dolga, és hogy máris indul. Anderson nyomozó szerint az ügy simacsiga, Ferren előre megfontolt szándékkal lelőtt két embert, és ezt ő maga sem tagadta, akkor meg mit akarnak? Arra, hogy a fivérek kannibálok lettek volna, ők nem találtak bizonyítékot, bár csak a házat kutatták át, és az ismerőseiket kérdezték meg, a kertet nem ásták fel, vagy ilyesmi. Az ügynök szerint Hanknek nem saját magát kellene okolni a halálos ítélet miatt, csak győzött az igazság, és ennyi.

02.jpg

Nick még mindig a kanapén alszik, legalábbis a fotelre rakott ágyneműje ezt sugallja. Juliette egy szőke barátnőjével beszélget arról, hogy nem szereti Nicket, hiszen nem is ismeri. A barátnő szerint ez totál királyság, ő szívesen kezdené elölről a férjével. Juliette bevallja, hogy bár senkivel sem kupakol (anyám, de hülye szó ez), de vonzódik egy másik pasihoz. A legrosszabb pedig, hogy alig ismeri, mégsem képes kiverni a fejéből (és itt dől meg az előbbi gyönyörű érvelés, hogy azért nem szereti Nick-et, mert nem ismeri. Főrendőrt sem ismeri, mégis fülig bele van bonyolódva). Nick és Hank megkeresik Ferren barátnőjét. A csajszi elmondja, hogy az egyetemen még egész normális volt a fiúja, de kiment Irakba, és mire visszajött, kész idegroncs volt, a PTSD nem kímélte. Gyógyszereket szedett, amiket alkohollal öblített le, nem egy nyerő párosítás. De már épp kezdett talpra állni, amikor a gyilkosság megtörtént. Bárki bármit is mondott rá az eljárás során, egyáltalán nem volt veszélyes ember a lány szerint. Ő elhiszi neki, hogy tényleg szörnyetegeket látott.

03.jpg

Ferrennek csak kirendelt védő jutott, egy agyonhajszolt, kisebbrendűségi érzéssel küzdő szakállas ürge. Az ügyvéd az egész eljárás során mindössze egyetlen tanút idézett be, Ferren barátnőjét, szerinte azért, mert senki más nem volt jóban vele. A bajtársait meg azért nem hívhatta be, mert akkor az ügyész csak arról érdeklődött volna tőlük, Craig mennyi embert ölt meg, hogyan bánik a fegyverekkel, és a többi. Az ügyvéd mossa kezeit, ő ennél többet nem tehetett. A két tesó teljesen ártatlannak tűnt, ő is ellenőrizte őket, ha kannibálok voltak, minden nyomot felfaltak maguk után. Vannak viszont rajzai, amiket Ferren rajzolt korábban az állítólagos szörnyetegeiről. Legalább van mi alapján keresgélni a grimmoire-okban. Ezúttal Nick találja meg a keresett lényt: a két fivér vendigó kellett legyen (nem baj, hogy átírom magyarra?). Nem egy cuki szörny, a szeme izzik, a lehelete bűzlik az égett hústól, embereket gyilkol, és utána lakmározik belőlük. Nick őse épp csak el tudott előle menekülni, szó nem volt a lény megöléséről. Találnak egy régi újságcikket is egy sorozatgyilkosról, aki egy előző Grimm szerint szintén vendigó lehetett. Általában a pincékben ássák el a fel nem használt tetemeket. Hank megállapítja, hogy ha tényleg két ilyen támadt Ferrenre, akkor az jogos önvédelem. Ennek örömére indulnak, hogy beszéljenek vele.

04.jpg

A fegyházban minden második fogvatartott valamilyen féllény, Nick ki is akad egy percre ettől. Ferren nem igazán akar velük bájologni, így némi pengeváltások is történnek, de aztán csak elkezd mesélni arról az éjszakáról. Szerelőként dolgozott, a két tesó kihívta őt a mosogatót megcsinálni, és nagy röhögve arról érdeklődtek, hogy maradna-e vacsorára. Ezt annyira nem akarta, csak hazamenni, mire a két férfi közölte, hogy ő lesz a főfogás, és már meg is támadták. Látta őket átalakulni, amitől halálra rémült. Próbált küzdeni ellenük, nagy nehezen elérte a pisztolyát és lőtt, nem gondolt másra, csak hogy mentse az életét. Hank nagyon megindultan hallgatja, de ő is érzi, amit Ferren meg is fogalmaz: hogy hihetné el ezt bárki is? A börtönből kifelé jövet megbeszélik, hogy arra kell bizonyítékot szeretniük, hogy a két tesó gyilkos volt. Ezt akkor tudják megtenni, ha tényleg a házuk alatt ásták el a maradványokat, és ők meg is találják azokat. Oda is rohannak, de sajna, hét év alatt minden megváltozott, a ház helyén egy bolt áll most.

05.jpg

Főrendőr végre beér az irodájába, és rögtön Juliette-et hívja. A csók hiba volt, viszont csak egy tünete a mindkettejüket érintő problémának, amire megoldás kell. Juliette szerint egyszerűen csak soha többé nem kell találkozzanak, de Sean szerint ez nem fog menni. Főrendőr meg akarja kérni Julist, hogy menjen el vele a fűszerüzletbe, mert ő ezt így nem bírja tovább, mindenképpen kell valami orvosság, ami segít. A részleteket nem tudják konkretizálni, mert az államügyész nem átallott személyesen odamenni az őrsre, csak hogy beszéljen főrendőrrel. Nick és Hank kétségbeesetten nézeget a boltban, engedélyt kell szerezniük, hogy valahogy alánézhessenek. Vagyis elérkezett a perc, hogy beszélniük kell a századossal. Mit tesz isten, az államügyész egy csaj, és épp azért üldögél főrendőrnél, hogy ugyanvajon a két nyomozója miért vetette rá magát egy hét évvel ezelőtti ügyre, amiből pár óra múlva már a kivégzés leend esedékes? A nem kicsit hernyótalpas nő szerint Hank csak a saját lelkét akarja megnyugtatni, és különben is, ők sem állítják, hogy nem Ferren a gyilkos, az ügy le van zárva, ne nyomozzanak – ezzel elviharzik. Nyilván zavarná a polgármesteri kampányát, ha fény derülne egy korábbi baklövésére. Főrendőr úgy dönt, hogy nem áll a két nyomozó útjába, kutakodjanak csak, de tudjanak arról, hogy ha tévednek, egy életre elássák magukat.

06.jpg

Nick és Hank lefolytatják a ki kit rángatott bele eszmecserét, majd éjszakába nyúló számítógép előtt ülés után végre jön az isteni szikra: ha a tesók tényleg vendigók voltak, akkor az életben maradt pasi a mai napig kell, hogy hullákat tárolgasson a háza alatt. Igenám, de meg kéne találni, az esküdtnek való felhívások sem értek célba, mert nincs érvényes címe – igaz, így legalább van rá elfogatóparancs kiadva. Hank kétségbeesve meg is kérdezi: hol a bánatban lakik? Erre merész átvezetésként meglátjuk John Kreskit, az elveszett tesót, amint éppen főzőcskézik – fincsi láblevest. Juliette a megszállottság jeleit nézegeti az interneten, mikor Nick hazaér. Arról kezdi faggatni élete nem-párját, hogy mire emlékszik abból az estéből, amikor ő magához tért. Megvitatják, hogy Nick örült, Juliette meg csak néhány különös álomra emlékszik. Nick megint előhozakodik a macskával, amit Julis hárít, hogy őt már legalább ezer macska megkarmolta, miért más ez. Kiderül, hogy Juliette arra emlékszik, hogy a kóma előtt Monroe-nál volt, de arra már nem, hogy miért is vitte oda Nick, vagy mit mondott neki. Az is megvan neki, hogy sírt valamiért a zuhogó esőben, de hogy miért, arra nem emlékszik. Mivel Nick tudja mindezt, Juliette szeretné, ha elmondaná neki. Grimmünk viszont úgy gondolja, hogy nője úgysem értené meg, de legalábbis nem hinné el. Julis ezen bepöccen, és otthagyja. Ferren a zárkájában a saját rajzát nézegeti a vendigóról, kicsit flesselget a lövöldözésről, majd dühösen eldobja a cetlit.

07.jpg

Másnap van már, Hank még mindig a gép előtt ül. Nick jön egy aktával, az eltűnt személyesek küldték, bárhol is lakott Kreski, ott mindig több eltűnés volt, mint máshol. Hank viszont megszerezte az előző évi adóbevallását, úgyhogy már tudják a lehetséges munkahelyét. Már csak hét órájuk maradt, úgyhogy irány a tüzéptelep. Beszélgetnek kicsit a telepvezetővel, és tényleg, a jó John bizony ott dolgozik. Viszont nem szeretne beszélgetni a nyomozókkal, úgyhogy Hank kicsit megszurkálja az emberhús-evéssel. Addig-addig provokálja, míg a fickó átváltozik, amit Hank nem, de Nick jól megfigyelhet. Ferren tehát igazat mondott, már csak a holttesteket kellene prezentálni – de az üzletvezető talán megmondja, hol is lakik Kreski.

08.jpg

Csörög a telefon, Rosalee hívja Monroe-t. A nagynéni már gyógyulgat, de pont bejön egy vevő, úgyhogy majd később beszélnek. A vevő főrendőr, jönne a gyógymódért, és másnapra ígéri, hogy odaviszi a hölgyet is. Monroe nem tudja, mennyi ideig fog tartani az orvoslás, de az ilyen eszeveszett szerelmetesség olyan, mint egy időzített atombomba, így biztos benne, hogy másnap jönni fognak mindketten. Újabb vevő jön, úgyhogy Sean távozik. Nyomozóink megérkeznek a házhoz, kutakodnak egy darabig, majd észreveszik a hűtő alatt lévő csapóajtót. Lemennek a ház alá. Ferren közben megindul a kivégzés felé. A nyomozók megtalálják a vermet, tele bűzlő emberi maradványokkal.

09.jpg

Kreski hazaérkezik. Hank helyszínelőket és az ügyészt akarja felhívni, mivel ennyi bizonyíték épp elég a kivégzés elhalasztásához. Felmegy a házba, ám ott huss, ráugrik a vendigó. Olyan ügyesen birkóznak egymással, hogy az elhúzott hűtő ráborul a nyílásra, ezzel az épp kifelé igyekvő Nicket egyenesen a hullák közé lökik. Hank közben megküzd a szörnnyel, aki menekülőre fogja a dolgot, a zsaru pedig utánalő, biztos, ami biztos. Elhúzza a hűtőt is, hadd jöjjön fel Nick a levegőre. Ferrent közben bevezetik abba a helyiségbe, ahol majd a méreginjekciót meg fogja kapni. Az ügyésznő a kivégzés után elmondandó beszédét finomítgatja.

11.jpg

Hank a vérnyomokat követve a vendigó után ered, Nick pedig telefonálni szeretne – de az államügyész nem és nem veszi fel a kagylót. Hank bemegy a rekettyésbe a szörnyecskéje után, Ferrent leszíjazzák, Hank bujkál a bukszusban, ág reccsen, de nincs kapása. Az államügyész végre felveszi a kagylót, Nick folyamatosan győzködi, hogy el kell halasztani a kivégzést. Már épp a kormányzóval fenyegetőzik, mikor Kreski rányitja az ajtót. Szegény kis vendigó, nem tudja, hogy egy Grimmel kezdett ki. Mire rádöbben, már nem kicsit meg van verve. Kiugrik az ablakon, mire az ott álló Hank beleereszti a fél tárat. Gyorsan megfogalmazza a hasonlóságot is: ő is önvédelemből lőtte le a szörnyet, akárcsak Ferren. Akibe amúgy éppen belefecskendezik az első ampulla mérget, amikor csörög a telefon: a kormányzó tizenkét órára elhalasztotta a kivégzést. A bolt padlóját felverték, bizony a régi ház alatt is minden tele van csontvázakkal. (Bones jöhetne azonosítani.) A két nyomozó nagylelkűen átengedi a dicsőséget az államügyésznek, ő nyilatkozhat a sajtónak. Hank bemegy Ferrenhez, és megtárgyalják, hogy egyikük sem őrült meg. Craig megnyugszik, hogy akkor Hank is látta.

12.jpg

Monroe bezárja a bazárt, várja a szerelmeseket. Épp a hátsó helyiségben ténykedik, hallja, hogy bejönnek. Sean és Juliette ahogy kettesben lehetnek, azonnal egymásnak esnek. Monroe beléptekor sem hagyják abba a csókolózást, csak miután Juliette és a dúvad kölcsönösen felismerik egymást. Szűzanyám, szól Eddie, jövő héten innen folytatják.

13.jpg

Én végig fanyalogtam ezen a részen. Egyfelől a David Gale életében ez a nyomozás ennél sokkal, de sokkal izgalmasabban, megrázóbban és döbbenetes erejűbben le van folytatva, annál tökéletesebbet a műfajban még nem csináltak. Ez így klisé, sablon, nem izgalmas egy cseppet sem. Másfelől meg szörnyen-borzalmasan gyomorforgató volt helyenként. Bírom én a véres-enyőkés részleteket, de az a nyammogás a levesen, fúj! Ennél volt már sokkal, de sokkal jobb rész is, remélem, azért kellett ennyire laposnak lennie, hogy a jövő heti, évad-közép-záró epizód annál nagyobbat szóljon. És amiért szövegelek itt a végén: Rosalee miatt oda nem fért, úgyhogy itt a bónusz-kép a napszemüveges-bőrdzsekis főrendőrről.

10.jpg

Címkék: grimm
246 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.02.22. 00:00:08

Jó mozizást!!!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 00:00:26

@nyauuuuu: jaj már, melyik a legkritizálóbb és legundokabb jegy? Hát a Szűz! nanáhogy az vagyok! Skorpió aszcendenssel. legrosszabb párosítás. :DDDD kezdődik a mese :)

2013.02.22. 00:03:07

@aggyistenbiri: Baszki, hogy nem jöttem rá?? Apu is az :))

nyauuuuu 2013.02.22. 00:03:29

@aggyistenbiri: Szuper. Ebben a párosításban nem csak másokban, de önmagadban is állandóan hibát keresel, örök elégedetlen, perfekcionista és önmarcangoló vagy. Részvétem :).

nyauuuuu 2013.02.22. 00:08:29

Fú, basszus. Megijedtem. És bevágtak gyorsan egy reklámot.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 00:08:59

@Dogla: :) @nyauuuuu: halló, elemzésről nem volt szó :) éééés reklááám :)

nyauuuuu 2013.02.22. 00:10:33

@aggyistenbiri: Nézed? Tényleg? :)
Már miért ne elemezhetnélek? Úgyis tévedek, hiszen minden ember sokkal több, mint egy sablongyűjtemény.

2013.02.22. 00:12:39

Gyerekek spoilerrel hogy álltok? Ugye nem lőttök el semmilyen poént? Vagy holnap délutánig már ne olvasgassak? :)) Hm?

nyauuuuu 2013.02.22. 00:14:02

@Dogla: Továbbra sincs semmilyen poén-ellövés. Teljesen szalonképesek maradunk, olvass nyugodtan. Leginkább csak arról fogsz értesülni, hány rohadék reklámot fognak ide bepakolni.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 00:17:54

@nyauuuuu: félszemmel nézem, a másik féllel itt vagyok még egy darabig, úgyis holnap nézem meg majd igazándiból. de miért pont engem elemzel, mások is megmondták a jegyüket, őket mégsem jellemzed, de miért? vége a rekinek, befutott Adalinde barátosném is :)

2013.02.22. 00:18:50

Ármándó hol vagy? A reklámokban nem látsz féllényeket, isten bizi!!

nyauuuuu 2013.02.22. 00:19:31

@aggyistenbiri: Doglát is jellemeztem, olvass vissza. A hosszúban, amit írtam, Ármándó is benne van, a kosság és az oroszlánság is :). De bocsánat, ha ezzel megbántottalak, ezentúl bárki megmondja a jegyét, azonnal írok róla pár szót :).

2013.02.22. 00:19:55

@aggyistenbiri: A skorpiókat is kielemezte, az már Neked smafu?? :)

nyauuuuu 2013.02.22. 00:34:53

Biri, reklám van, jöhetsz kommentelni :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 00:40:10

@nyauuuuu: @Dogla: film alatt visszaolvastam, csak nem írtam, hogy visszaszívtam. :) olyat viszont nem láttam, hogy "részvétem" :D
de most tényleg megyek aludni.

2013.02.22. 00:41:55

@aggyistenbiri: Jó éjt!
Én is elpályázom. Vettem valamit a bótban, bele akarok pillantani.
Pusszantás holnap délutánig :)

nyauuuuu 2013.02.22. 00:46:33

Szijasztok. Álmodjatok szépeket.

Pácsó Ármándó 2013.02.22. 12:06:38

@Dogla: Húúú, ez milyen rész volt! Képzeld Monroe és Julis, na meg FR és hogy Nick és akkor jöttek az Á...
.

2013.02.22. 13:13:42

@Pácsó Ármándó: Köszi a mesélést, így még izgatottabban várom :)
Épp most veszem a boltban, de csak jó késő este fogom látni.
Remélem addigra Biri is megnézi, és lehet kitárgyalni...

nautilus64 2013.02.22. 17:37:21

Velem ne torodjetek. Leghamarabb csak hetfon tudom megnezni sajnos. Gyomorontas meg nincs, de szepen haladok fele! :)
Csillagjegyem pedig kos, nem tudom mi az aszcendessem vagy mi a szosz. :D

nyauuuuu 2013.02.22. 19:14:13

@nautilus64: @Pácsó Ármándó: @Dogla: @aggyistenbiri: @Gabba: Én amondó vónék, hogy mivel most nagyon sokáig nem lesz semmi, mi lenne, ha a kibeszélést meghagynánk hétfőre? Tudom, hogy egy ideje már rendes szokásunk, hogy még az előző poszt alatt kitárgyaljuk a következőt, de a körülményekre tekintettel meghagyhatnánk ezt hétfőre? Nau úgyis csak hétfőn fogja látni, amúgy sem lehetnénk nyíltak, meg egyébként is, most hónapokig semmi sem lesz. Mit szóltok?
Hétfőig meg elleszünk a csillagjegyekkel :).

nyauuuuu 2013.02.22. 19:15:01

@nyauuuuu: Vagy azt is lehet, hogy visszatérünk régebbi részekhez (ahol még csak egy-két komment van), és kitárgyaljuk azokat jól :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 19:43:55

@nyauuuuu: nekem nyóc, de azt akkor is megemlítem, hogy amit a tv2sök írtak a végére: "majd folytatjuk, BOCS!" kurvára nagy volt! :D tetszett, na! meg ez is rész is.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 19:47:01

@nautilus64: Figyi, nem adod nekem Nicket? Cserébe adom FR-t? jó, viheted Wu-t is.Egyért kettőt kapsz. Tudom, nem a piacon vagyunk, de megpróbálom, hátha :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 19:49:07

@Dogla: megnézte, csipkedd magad :) Te mibe néztél bele tegnap?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 20:11:28

@Pácsó Ármándó: átcsaponganék Nickre, csak ennyi :) még nincs lejátszva a meccs, megvárom Nautilus reakcióját.

nyauuuuu 2013.02.22. 20:15:23

@aggyistenbiri: Ezzel most lelőtted a jövendő posztom első bekezdését (arra számítottam, hogy aki netboltból szerzi, az ezt a feliratot kihagyta). Most törhetem a kis fejem, hogy indítsam a hogyvoltomat :(.
Hank miért nem kell senkinek? Valójában teljesen vállalható csokifiú, és ráadásul teljesen facér folyton.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 20:18:51

@nyauuuuu: jajdebocsi :) illetve :( szerintem hagyd meg, mintha mi sem történt volna. nem tudjátok sixx-el kiszedetni azt a hozzászólásomat? (anélkül, hogy kitiltana innen)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 20:21:21

@nyauuuuu: Hank? nekem nem eseteim a csokifiúk. Ettől még másnak tetszhetnek.

Pácsó Ármándó 2013.02.22. 20:24:21

@aggyistenbiri: Vagy akár úgy is :-)

De FR marad tartalékba vagy összevesztetek?

@nyauuuuu: Egyszer meglepünk és írunk neked egy hogyvoltot :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 20:35:24

@Pácsó Ármándó: Nagyon megtartanám tartaléknak, de valami minőségi cserét muszáj felajánlanom. Várjálvárjálvárjál! jó az ötleted, megveszem:
@nautilus64:
esetleg megkaphatom ingyen, kedves Nautilus? Neked úgyis ott van a teljes legénységed :) és úgyis minden kikötőben találsz Magadnak öööö...partnert :D

Pácsó Ármándó 2013.02.22. 20:45:58

@aggyistenbiri: A jövőre nézvést nem árt tisztázni már most. Nem adom Rosaleet! :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 21:07:03

@Pácsó Ármándó: Rosalee nem illik hozzám, túl jó és kedves, nem akarnám elrontani. Nyugodtan hátradőlhetsz megkönnyebbülve. És töröld meg a homlokod. :)

Pácsó Ármándó 2013.02.22. 21:18:11

@aggyistenbiri: Köszönöm, ó változás asszonya, köszönöm!

Volt már akit elrontottál?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 21:29:03

@Pácsó Ármándó: Nem tudok róla. Visszajelzések alapján eddig mindig csak pozitívan befolyásoltam mindenkit. Akit nem...olyanról nem is tudok, nyilván mert nincs is olyan. :DDD
@nyauuuuu: @Dogla: @nautilus64: már megint hol vannak a csajok?! @Gabba: meg a Hutt?

nautilus64 2013.02.22. 21:59:17

@aggyistenbiri: itt vagyok, itt vagyok, csak sült kolbász és hurka kaja-kóma után vagyok :D

hmmm, jó, megkapod Nick-et, de utána nincs visszaút, nincs utána FR! :D

nautilus64 2013.02.22. 22:04:14

@aggyistenbiri: @Pácsó Ármándó: @nyauuuuu: @Dogla: én benne vagyok, ha csak hétfő délután beszéljük ki az új részt az új frenetikus posztban, bárhogy fűztem a barátomat, nem vásárolta meg az új részt, hogy meg tudjam nézni a hétvégén... :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 22:05:12

@nautilus64: jó de kell cserébe FR, vagy adod ingyen Nicket? :) jó, hogy újra itt vagy :)

nautilus64 2013.02.22. 22:06:18

@Pácsó Ármándó: @aggyistenbiri: engem már elrontott, annyira szeretem BIRIT, hogy lemondtam róla Nick-ről :)

nautilus64 2013.02.22. 22:13:26

@aggyistenbiri: én ingyen, nem kell FR, én ilyen jószívű vagyok :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 22:13:37

@nautilus64: Tényleg szeretsz? de jó! akkor eddig miért nem mutattad ki? :D
avatar csere következik.

nautilus64 2013.02.22. 22:15:24

@aggyistenbiri: én folyton írom, hogy mennyire szejetlek, de baszol rá :D

nautilus64 2013.02.22. 22:16:52

@aggyistenbiri: én már lecseréltem egy egységes képre :) várjuk az új képedet :)

Pácsó Ármándó 2013.02.22. 22:18:15

@nautilus64: Ne szidd le, mert magát fogja marcangolni és ha elfogyott akkor engem (bár mostanában jó kislány) :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 22:19:03

@nautilus64: hopp, egy csúnya szó! :D bizonyára a sok csapongás miatt kerülte el a figyelmemet, mikor ilyet mondtál. én is, nagyon! :) és köszi. :)
ez de nagyon csöpögős komment lett, szégyellem is miatta magam.

nautilus64 2013.02.22. 22:21:20

@Pácsó Ármándó: nem szidom, csak helytelenítem, hogy azt állítja, hogy még nem mondtam neki, hogy szeretem... pedig de! :D ha meg nem is vette volna észre, akkor magától kellene tudnia :D

nautilus64 2013.02.22. 22:22:46

@aggyistenbiri: ne szégyelld! vállald fel! :D

nautilus64 2013.02.22. 22:23:36

na skacok, én megyek, holnap mosogatás vár rám, már nagyon várom :D

Pácsó Ármándó 2013.02.22. 22:24:53

@nautilus64: Én láttam mindig, hogy írod, akartam is mondani, hogy nagyobb betűkkel és sárgán villogjon és akkor minden tizediket, talán :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 22:32:43

@Pácsó Ármándó: folyton bele kell kotyognod, ugyen? :) visszatetted a régi képed, miért?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 22:34:33

@nautilus64: disznótor utáni mosogatás. undok dolog. viszlát hétfőn (vagy hamarabb) :)

Pácsó Ármándó 2013.02.22. 23:04:15

@aggyistenbiri: Ez szokta meg a nagyközönség és hogy újra tudjál kalaposnak hívni :-)
Dogla is el van veszve.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 23:11:14

@Pácsó Ármándó: Dogla is bevásárolt valamit a netboltban, vagy azt nézi, vagy bealudt. este volt eszemben, mikor néztem ezt a részt, hogy az Adalindes nickemre hirtelen azt hitte, hogy az ő. Nézd, ha lesz blog találkozó, csúnyán kimaradsz. :D

2013.02.22. 23:23:32

Sziasztok, itt vagyok.
Vendégségben voltam Rákosborzasztón. Aztán nem jött a BKV (sajna én még azzal prosztóskodom), 35 percet álltam a megállóban. A végén már sikítozni tudtam volna. Most arra várok, hogy bemelegedjen a lakás, aztán befekszem a zuhany alá.
Még nem láttam az új részt, mert már megvettem, de végül meló után nem tudtam megnézni. Majd ma éjjel.
@aggyistenbiri: Tegnap egy netboltban vett sorozatba néztem. Ismered a Spooks-ot? Engem a 7-8-9 évad érdekelt, de lényegében csak áttekertem, pár perceket néztem belőle. Így is fél háromra végeztem. De arra jó volt, hogy tudjam, nem érdekel :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 23:36:59

@Dogla: Nem, de rákerestem, nem kedvelem az ilyen lövöldözős terroristáskodós sorozatokat. BBC kedvelős vagy, észrevettem, tetszik :) BKV-val ne kezdjen az ember :(
én ezt készülök megnézni valamelyik nap:
www.port.hu/ordogi_szinjatek_-_a_pap,_a_varur_es_a_boszorkany_the_reckoning/pls/w/films.film_page?i_film_id=61167

2013.02.22. 23:44:14

@aggyistenbiri: Én is csak az eye-candy-faktor miatt tekertem át :)
Jah, a BBC nagyon jókat is tud.
Amúgy a lövöldözősöket többnyire bírom, lásd a Célszemély a kedvencem. Uhh, azt nagyon imádom.
Az ördögi színjáték rohadt jó, kb. tízszer láttam. Megvan itthon DVD-n. Úgy két hete néztem újra.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 23:46:19

@Dogla: hááááááááááá! jaj de barátosném vagy! :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.22. 23:54:44

@aggyistenbiri: soha nem hallottam erről a filmről, valamit kerestem a guglin, és feljött ez ajánlatnak, rákattintottam, és megvásároltam.
A Célszemély első részét néztem, de nem kötött le, kaszáltam. Nagyon vibráló a figyelmem (más ezt csapongásnak hívja, jogosan), ha valami nem köt le az első pár percben,azt nem nézem később sem. Nekünk sok egyeztetni valónk és ajánlani valónk van, film és sorozat miatt.

Pácsó Ármándó 2013.02.23. 00:00:30

@aggyistenbiri: Ezt már láttam, nekem tetszett, de szerintem Dogla már ajánlotta ezt a filmet.

@Dogla: Örülök, hogy megvagy! :-)
Te hasonlítasz Adalindre?

2013.02.23. 00:04:53

@Pácsó Ármándó: Szia, én is örülök Neked! Persze, hogy hasonlítok, nekem is hosszú szőke hajam van. ?:) (Csak az enyém természetes.) Ááááá. Adalind egy szép nő, én meg erősen átlagos.
Egyébként igen, ajánlottam már itt pár hete az Ördögi színjátékot, mert akkor néztem újra :)
@aggyistenbiri: Majd ha talizunk, úgyis sorozatokról fogunk beszélni. Naná.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.23. 00:10:01

@Pácsó Ármándó: Tényleg! Dogla ajánlotta. Most hogy mondod, már emlékszem is. Dogla, ne haragudj, hogy elfelejtettem, és valótlanságot állítottam a guglizással.

2013.02.23. 00:13:38

@aggyistenbiri: Miért haragudnék, és miért kellene említeni? Hetekkel ezelőtt beszéltünk róla pár szót. Milyen valótlanságot állítottál? Nekem nem tűnt fel.

2013.02.23. 00:14:47

@Dogla: Ja, hogy a guglin találtad, közben meg én ajánlottam? Nagy cucc. Listányit tudnék még ajánlani. Majd ha találkozunk jegyzeteljük egymásét :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.23. 00:25:41

@Dogla: jó de annyi felé áll az a HÉT fejem, néha már azt sem tudom ki is vagyok :D és kivel mit is beszéltem/tünk :D

Pácsó Ármándó 2013.02.23. 00:32:42

@aggyistenbiri: Majd én segítek, ne aggódj!
@Dogla:
Csak szerénykedsz!

2013.02.23. 00:33:54

@Pácsó Ármándó: Sajna nem. Majd meglátod :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.23. 00:41:20

@Dogla: egyetértek a Kalapossal (kivételes eset, basszus, beletörik az összes ujjam, amíg leírom, hogy egy követ fújok vele), de ne szerénykedj :) aki szép, az szép :)

2013.02.23. 00:45:05

@aggyistenbiri: Ezzel én is egyetértek. Csak nem vonatkoztatom magamra, rohadtul nem. Na lapozzunk.
Lábméret - kitárgyalva.
Horoszkóp - kitárgyalva.
Lakhely - kitárgyalva.
Most mi jön?

Pácsó Ármándó 2013.02.23. 00:51:23

@Dogla: Haj és szemszín kipipálva.
Kedvenc kaják?

2013.02.23. 00:55:28

@Pácsó Ármándó: Hááát, az részemről nem lesz hosszú. Soha nem eszem normális kaját, legtöbbször csak rágok valamit, mint az egér. Úgyhogy nekem mindegy.
Gyerekkoromban nagyon sok nyuszit hamiztam, azt mondjuk nagyon szerettem. Bárhogy, ahogy anyu elkészítette.
Többiek???

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.23. 01:04:01

@Pácsó Ármándó: @Dogla: passzolom a témát. Húsleves cérnatésztával és anyukám zöldborsólevese. A répát egyikben sem vagyok hajlandó megenni karikára vágva, csak egészben megfőzve.

nyauuuuu 2013.02.23. 13:30:10

@Pácsó Ármándó: @Dogla: @aggyistenbiri: Ja, hogy ti itt beszélgettek :). Én kedvenc kajám a töltött káposzta. Meg a csokoládé. Ez utóbbiból teljesen Gombóc Artúr vagyok. És imádom a sütiket is. Mindenfélét, de főleg a krémes-finom tortákat. Múltkor csináltam brownie-aljú túró rudi tortát. Meg a brownie-t magában, sok-sok csokiöntettel. Meg az oroszkrémtortát. Meg a feketeerdőt. Meg a csokitortát. Meg a... na, szóval rettenetesen édesszájú vagyok :).

2013.02.23. 14:01:25

@nyauuuuu: Uhh, én is. De nagyon. Úgyhogy nem árt az óvatosság, ha nem akarok magam is Gombóc Artúrként kinézni :)

Gyerekek, most néztem meg a legújabb részt. Wow! Azta! Meg minden. Leesett az állam. Én tuti első leszek, aki az amerikai premier után a következő részt megveszi a netboltban. Nincs az a pénz, hogy kibírjam, mire hazahozzák.
Alig várom az új hv-t, hogy kidumcsizhassuk :)

Pácsó Ármándó 2013.02.23. 16:13:50

@Dogla: @nyauuuuu: Nemtom: itthon még nem játszottból lehet hv-t írni (netboltos verzió)? Vagy csak ha már elkezdik itthon is vetíteni?

Szintén édesszájú vagyok, de nagyon :-)
Csoki megtalálásban és eltüntetésben profi vagyok. Egy sütemény-készítőnek lelkes barátja tudnék lenni :-)
Répát, hagymát, paprikát csak nyersen fogyasztok. Minden magyar ételt szeretek kivéve a grízes tésztát és a lebbencs levest. Én a kacsasülttel vagyok úgy, mint Dogla a nyúllal! Még nem ettem homárt, csak garnélarákot (polipot kelkáposzta főzelékkel viszont már igen :-) ), de egyszer nagyon szeretném megkóstolni. Töltött káposztából különösen szeretem a nyírségi "szárma" verziót, nagymamám csinált belőle remekműveket.

nyauuuuu 2013.02.23. 17:18:30

@Pácsó Ármándó: Netboltból nem írom tovább. Sőt, nem is nézem a feliratos változatot. Még én is hallom, mennyire nem jó sokszor a felirat, ráadásul azokat a nyelvi leleményeket, amiket a sorozat mostani fordítója bevezetett, a feliratozók nem ismerik, mert nem nézték magyarul a sorozatot.

2013.02.23. 17:55:54

Arra emlékszem, hogy amikor tavaly szünetet tartott az évad, nyauuu is megvárta az itthoni sugárzást a hv-val. Ez egyébként jó is.
Mondjuk én netboltból biztos megveszem a kövi részt, mert nem bírom ki őszig. Aztán majd meglátom. A feliratok egyébként nem rosszak, én rengeteg mindent nézek felirattal. De embere válogatja, ugye :)

nautilus64 2013.02.23. 19:39:24

@Pácsó Ármándó: uuuu, igen, a szárma vagyis töltött káposzta a best, ahogy anyukám készíti :D

Pácsó Ármándó 2013.02.23. 19:55:02

@nautilus64: Te most a disznó vágás után ne gondolj a töltött káposztára, mert megfekszi a gyomrod! :-)

nautilus64 2013.02.23. 20:02:21

barátom megvette a 12-es részt, meg tudom nézni holnap, hétfőn meg jól ki tudjuk beszélni :)

Pácsó Ármándó 2013.02.23. 20:19:13

@nautilus64: Remek! Addig is gondolj a pirítós kenyérre :-)

nautilus64 2013.02.23. 20:47:06

@Pácsó Ármándó: szerinted kretén dolog egy kicsit, ha azt írom, hogy amikor fel lett téve a kedvenc kaja kérdés, akkor én a töltött káposzta után a láblevesre gondoltam? :D

2013.02.23. 21:00:08

@nautilus64: Nem tudom Ármándó mit gondol, de szerintem az :))

Amúgy nau, csak mondom, múltkor láttalak. Tuti Te voltál (maximum valamelyik góré az embereid közül), mert egyedileg vásárolt rendszámú céges autóban ültetek. Hogy honnan tudom? NAU-001 volt a rendszám :)

Pácsó Ármándó 2013.02.23. 21:09:22

@nautilus64: Én szeretem az ilyen hozzáállást! :-)
Amikor először láttam az Alien sorozat valamelyik részét, én megéheztem, szóval jöhet minden ilyen!

Pácsó Ármándó 2013.02.23. 21:13:28

@Dogla: Hű, lehet hogy 64 autója van?

nautilus64 2013.02.23. 21:26:35

@Pácsó Ármándó: köszönöm, köszönöm, vannak kretén dolgaim :D

nautilus64 2013.02.23. 21:29:03

@Dogla: majdnem stimmel, csak nem barna Octavia-val viszik a seggem, hanem kék Fabia-val :D

2013.02.23. 21:47:54

@nautilus64: Tudtam, hogy Te voltál :)

nautilus64 2013.02.24. 09:33:14

@Dogla: nem én voltam, csak rákerestünk a rendszámra :D

2013.02.24. 11:57:12

@nautilus64: Kár, pedig azt hittem olyan menő vagy, hogy egyedi rendszámokra is futja :))

Pácsó Ármándó 2013.02.24. 13:36:58

@Dogla: Akinek tengeralattjárója van (64 tagú szolgálatkész legénységgel), az felénk az alföldön menőnek számít :-)

Pácsó Ármándó 2013.02.25. 17:22:50

Ó, azt hittem már kint lesz az új poszt.

nyauuuuu 2013.02.25. 20:40:07

@Pácsó Ármándó: Bocsánat, én késtem el, csak ma reggel fél hétkor küldtem be az aktuális részt, így mára már nem fértem be. Holnap talán :).
süti beállítások módosítása