Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 4x01 - Megküzdöttem a törvénnyel

2013. február 12. 09:00 - fuszulykavirág

Emelje fel a kezét, aki emlékszik, mivel ért véget az előző évad. Elég fontos, úgyhogy tessék erősebben gondolkodni. Sőt, percre pontosan onnan folytatjuk, ahol fél éve abbahagytuk, úgyhogy javaslom a harmadik évad záróeseményeinek felfrissítését, ha mégsem, akkor pedig itt a gyorstalpaló: Kalindának van egy rejtélyes módon felbukkanó férje, aki elől eddig mindig csak menekült, de most már nem menekül, hanem fegyverrel a kezében várja, amikor is kopogtatnak az ajtón. Na ez a kopogás az, ahol abbahagytuk, és innen is folytatjuk. Az ajtó kinyílik, belép rajta egy férfi, de gyorsan kiderül, hogy ő még nem a férj, csak az előfutár.

1.JPG

A férj viszont vissza szeretné kapni Kalindát, és „nemcsak a pénzről van szó”, bármit is jelentsen ez. Kalinda bizalmatlan, pisztolyával térdre instruálja a látogatót, orrba vágja, amiért Aliciát az otthonában zaklatta, majd amikor az új barát a fegyveréért nyúlna, Kalinda lesújt a faltörésre vásárolt pörölyével. Nem hiszem, hogy maradt a fickónak ép csont a kezében. Közben a férj telefonál, Kalinda pedig megmondja neki, hogy a pénzt megtartja, ő pedig kopjon le, nem menekül tovább előle. A Florrick család éppen egyetemnézőből autózik hazafelé, Zach vezet, anyu a hátsó ülésen bóbiskol, amikor leszirénázza őket egy rendőrautó, és igazoltatja Zachet.

A kocsi mögött vált néhány szót a fiúval a zsaru, majd Alicia is érdeklődik, hogy amúgy miújság. Hát az van, hogy a rendőr szerint Zach gyanúsan viselkedett, szóval ő most a drogkereső kutyájával körbejárná a kocsit, ha nem gond. Persze gond, de azért csinálja csak. Alicia bepöccen, szerinte profilozás eredménye, hogy megállították őket (a rendőr látott két gyereket korareggel az autópályán kocsikázni, egyből drogra gondolt, de ez nem lehetne alap a megállításra), ezért bepöccen, és megadja a járőr adatait Carynek, hogy nézzen utána. Közben a cég a csőd szélén áll a legutóbbi nagy ügyfél távozásával, és David Lee is lépne már a cégtől, sőt, perelne is.

2.JPG

A drogkereső kutya jelzett a kocsi egyik részénél, úgyhogy most rendőr barátunk átkutatja a járművet alaposan. Így Alicia kapásból magára haragítja Elit, amiért nem fog odaérni a következő szuper fontos kampányrendezvényre. Közben egy riporternő Peter egyik ellenfelének kampányfilmjét vetíti Peternek, van benne beteg gyerek, meg minden, ami kell. A fickót ebben a részben láttuk először, Chandler az, nem számít, hogy itt most amúgy Krestevának hívják. Chandler kampánya arról szól, hogy ő milyen remek apa és férj, Peternek meg ugye tudjuk, hogy vannak hiányosságai ezen a téren. Peter addig nem akar Chandler kampányáról beszélni, amíg hivatalosan nem ő lesz a demokrata jelölt. Lesz erre idejük utána is.

3.JPG

A rendőr nem talál drogot Zach kocsijában, csak egy kis hulladék füvet, biztos azt jelezte a kutya. Ad büntetést, meg figyelmeztetést, és mindenki mehet a dolgára. Vagyis csak mehetne, ugyanis a rendőr kiszúrja, hogy Zach felveszi a beszélgetést, ami pedig bűncselekmény. Felszólítja a fiút, hogy törölje a felvételt, de Zach éppen hősnek érzi magát, úgyhogy törlés helyett elküldi egy emailben a felvételt, ezzel pedig kiérdemel egy letartóztatást. Zachnek meg kell jelennie a bíróság előtt, Alicia meg aggódik, hogy lesz ebből így egyetem, de Cary megígéri, hogy utánanéz a dolognak. Diane egy bíró előtt ismerteti a helyzetüket: a cégnek 60 millió dolláros adóssága van, őszintén szar a helyzet, de legalább Will már egy hét múlva visszatérhet dolgozni. A bíró viszont kekeckedik, nem lehet így üzletet vezetni.

4.JPG

Az irodába visszatérve egy új ügyfél, Nick várja Aliciát és Caryt, akinek autómentő cége van, és egy állami megbízást akar megcsípni. De vannak valami múltbeli ügyei, ami miatt nem jöhet ez össze neki, de van két jelöltje, akiken keresztül lebonyolíthatná a bizniszt, csak át kéne őket világítani, hogy a kettő közül mégis melyiket válassza társnak. Eli megszervezi az interjút a riporternőnek Aliciával, aki kellően gátlástalanul vájkál Alicia magánéletében, hogy akkor most együtt vannak-e Peterrel vagy sem, fuj. De Aliciát sem kell félteni, csak annyit mond, amennyit ő akar, szóval lényegében semmit. Alicia visszatér a munkához, és megnézi a felvételt, amit a Zachet igazoltató rendőrautó rögzített, persze talál is valami gyanúsat, és Kalinda egyik ismerősénél kér időpontot, aki keresőkutyákat képez ki.

5.JPG

A bíró úgy döntött, hogy tovább működhet a Lockhart & Gardner (tényleg, még mindig ez a cég neve? ezen is vitatkoztak valamit tavaly…), viszont kinevezett a céghez egy pénzügyi biztost, aki segít nekik majd talpra állni ebből a vacak gazdasági helyzetből. Meg amúgy vétó joga is lesz, szóval felforgathatja a dolgokat. A többi partner persze dühös. A biztos meg is érkezik, Clarke-nak hívják, tipikus kis könyvelő mókus, és azonnal munkához is lát. Számba veszi az értékes festményeket, és belenget egy leépítést, majd bejelenti, hogy mára ő végzett. Zach közben kutakodott kicsit az interneten, rájött, hogy csak hangfelvételt nem készíthetett, a videóval nincs baj. És mint kiderül, az ő felvételén csak videóanyag van, illetve a hang az a zenelejátszóból származik.

6.JPG

A bíró ejtené is az ügyet, de a helyileg illetékes ügyészség beugrik, és azt állítják, nem is a felvétellel volt baj, hanem az igazságszolgáltatás akadályoztatása volt a fő probléma. Alicia szerint meg jogtalanul lettek megállítva, szóval mind a két kérdést megvizsgálják majd. Alicia leteremti a helyi ügyészt, hogy akkor ez most politikai ügy-e, vagy mi történik, de majd a bíróságon folytatják. Kalinda kutyatréner ismerőse megerősíti, hogy a zsaru csikarta ki a kutyából a pozitív jelzést a kocsi átvizsgálásakor. Kalinda meglátja az irodában az autómentős Nicket, és úgy tesz, mintha szellemet látna. Csak nem ő lenne a férj? Ó, dehogynem. Alicia és Cary megmutatja a két partnerjelölt vizsgálatát Nicknek, megmondják melyiket válassza, Nick viszont a nyomozó (vagyis Kalinda) szájából szeretné hallani a részleteket, aki ezalatt a pár pillanat alatt rejtélyesen felszívódott.

7.JPG

Nick távozik, Kalinda pedig beugrik mellé a liftbe, és mire a parkolóig érnek jóformán laposra verik egymást a viszontlátás örömére. Clarke, a biztos Diane-nel cseveg, és arra kéri, gondolja át, szükség van-e a cégben Willre. Komolyan gondolja, hogy meg kéne tőle válni. Zach beleásta magát a témába, talált is három sorstársat, akiket ugyanez a zsaru állított meg mondvacsinált indokokkal. Alicia átlátja gyorsan a rendszert, hogy a más államból származó autókra szállnak rá. Eli szervez egy találkozót Peternek és Aliciának, hogy legyenek kedvesek megvitatni, és egyeztetni az álláspontjukat a kapcsolatukat illetően. Alicia elmondja Peternek a szomszéd ügyész akcióját, de azt kéri tőle, hogy ne ártsa bele magát az ügybe. Zach be akar segíteni a kampányba, de Eli határozottan elutasítja. Alicia nem akarja a gyerekeket a kampány közelében tudni.

8.JPG

Diane és Will rájönnek, hogy Clarke egymás ellen akarja kijátszani őket, és mindkettőnek belengette, hogy váljanak meg a másiktól, de ez most nem jött be. Peter csak nem tud nyugton ülni a seggén, felhívja a szomszéd ügyészt, hogy ejtse a vádakat, tüntesse el az intézkedés nyomait, és vegye rá a rendőrt, hogy kérjen bocsánatot Zachtől, különben. A fickó kér egy napot minderre, de nem ellenkezik. Nick és Kalinda viszontlátása az erőszak után kicsit romantikusabb vonalra terelődik, de még mindig az érzelemkifejezés agresszívabb formáit részesítik előnyben. Kalinda végül fegyveres segítséggel paterolja ki Nicket a lakásából, azzal a felszólítással, hogy többé látni sem akarja, de Nick nagylelkűen megbocsát neki, és haza akarja magával vinni. Nem közelítenek az álláspontok.

9.JPG

A minden lében két kanál riporternő bejelentkezett Willhez egy interjúra, ami őt is, meg Aliciát is aggasztja, de abban maradnak, hogy úgysem tudhat semmiről. Clarke interjúzik David Lee-vel is, aki már fél lábbal kint van a cégből, és rávilágít számára, hogy most, hogy már nem lesz partner, csak egy hitelező, a pénze töredékét látja majd csak viszont. Úgyhogy David Lee maradni fog, hogy viszontlássa a 3 millió dollárját, amije a cégben pihen, és amit csak partnerkén kaphat vissza, közönséges hitelezőként nem. A cég pedig addig is szépen gyarapszik majd az ő ügyei által is. Nem olyan buta fiú ez a Clarke. Zach meghallgatásán Alicia rávilágít, hogy a helyi ügyészség igazából nem a drog ellen harcol, csak a drogkereskedelemből származó pénzt gyűjti be a forgalmi ellenőrzéseken, úgyhogy ez már régen nem Zach megállításáról szól.

10.JPG

Alicia érzékeny pontra tapintott, a szomszéd ügyész azonnal szalad reklamálni Peterhez, hogy az asszony elvette a játékát. David Lee hivatalosan is bejelenti a maradását, Will és Diane pedig kezdi felismerni, hogy nem akkora sorscsapás ez a Clarke. Zach csinált egy vicces kis videót az esetéről, illetve mások kísértetiesen hasonló eseteiről, feltolta a netre, és több százezren szórakoznak rajta. Úgyhogy az eljáró rendőr végül felhívja Zachet, töredelmesen bocsánatot kér, ejtik az ügyet, és törlik az eljárás nyomait. Diane bejelenti Clarke-nak, hogy Will marad partner, ők együtt egy csapat, ami klassz, viszont akkor holnap elkezdenek egy 30%-os létszámleépítést, mondja Clarke. Will újra ügyvéddé válik, erre koccint is Diane-nel, Alicia pedig későn érkezik a pezsgővel, inkább nem zavarja a partnereket. Ez volt hát az évadnyitó, ezek az aktuális viszonyok, innen megyünk előre(?). 

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.02.12. 10:12:37

Köszi a hogyvótot!!
Uhh, én nézem az évadot folyamatosan, így jóval előrébb járok, viszont nagyon jó újra olvasni ezeket a részeket. (Itthon most kezdték adni, gondolom).

Kalinda férje egy idióta, nem is kell jobban ragozni. Ettől függetlenül jó volt az évadkezdés, nekem bejött.

fofofo 2013.02.13. 16:07:37

Szokás szerint szuper volt, köszi!

MACISAJT 2013.02.15. 13:32:41

de melyik csatornán és mikor fut?

fuszulykavirág 2013.02.15. 18:04:47

@MACISAJT: A Universal adja magyarul, hétfőnként, azt hiszem valamikor 9 óra után.

fuszulykavirág 2013.04.04. 14:28:54

@Rabyn: egy ideig biztos nem lesz.
a Bosszút is én hogyvoltozom, a kettő együtt nem megy. ha annak vége, akkor tervezem bepótolni ezt majd.

mézescsók 2013.04.19. 11:36:14

A FEM-en most megy a 2. évad, tegnap és tegnapelőtt botlottam bele. Még csak három rész ment le belőle. Azt nem hogyvoltozza senki? Jó lenne. Legalább így utólag, mert csak az 1. és 3. évadről készült hv.

fuszulykavirág 2013.04.19. 13:18:28

@mézescsók: szabad a pálya bárki előtt :)

mézescsók 2013.04.24. 13:54:21

@fuszulykavirág: Kivéve engem, mert én nem tudok hv-t írni.
süti beállítások módosítása