Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 2x09 - A síró asszony

2013. február 04. 15:00 - nyauuuuu

Az idézet egy Közép-Amerikában honos legendából van, állítólag azték gyökerekkel, úgyhogy a Grimmhez a világon semmi köze sincs. Apuci horgászni készül a kisfiával, mikor meglát egy fehér ruhás nőt, aki hangos zokogás közepette konkrétan vízbe öli magát. Apu a fiúcskát hátrahagyva bevágtat a vízbe, és hosszasan próbálja kimenteni az addigra teljesen elmerült nénit – aki viszont ekkor már a parton vezeti kézen fogva a fiút. Apuci rettentően kétségbeesve ordítja Rafael nevét, és rohan utánuk – de nem éri őket utol. Felér egy parkoló-félébe, de ott sem látja őket, bárhogyan is forgolódik.

01.jpg

Nick a fegyverszekrényében válogat, egy gyönyörű láncos buzogányt vesz nehéz sóhajjal magához. Borzalmas sírokat, rengeteg koponyát, csontváz-asszonyokat látunk – ja, hogy itt a Halloween, és Monroe bizony megadja a módját. Létezik ugyanis egy keveréklény-hagyomány: a mindenszentek-éjszakai Woge. Bizony, ilyenkor rohangálnak, és halálra ijesztik az embereket. Sajnos, Portlandben nincsenek falusiak, bezzeg a régi szép időkben! Monroe-n látszik, hogy állatira sajnálja, hogy nem néhány száz évvel ezelőtt élt, de azért a láncos buzogányt örömmel elfogadja, egy csontváz kezében lesz a helye, aki gombnyomásra lecsap vele egy tökre – csak senki ne sérüljön meg, ez már Nick kitétele, akinek persze csörög a mobilja is.

Egy új nőci a fehér ruhás gyerekrablóról álmodik: a folyó fenekén látja, ahogy alszik, majd szörnyként emelkedik ki a vízből. Erre persze felébred, látunk a falán egy térképet, amin különféle gyerekrablások helyszínei vannak ábrázolva, meg a fehér ruhás nőről készült rajz. Új nőci nagyon elszántnak látszik. Az első jelenet apucija hevesen magyaráz spanyolul Wu-nak, aki láthatóan egy árva szót sem ért belőle. Azért összefoglalja a két kiérkező nyomozónak: Alvarez úr arról karattyolt, hogy elrabolták a nyolc éves fiát, Rafaelt. A srác akár vízbe is eshetett volna – de a parkolóban lévő kajakosok épp videóztak, a felvételen pedig jól látszik, ahogy a fehér ruhás nő kézen fogva vezeti a fiúcskát. A rendőrségi spanyol-tolmács épp szafarizik Botswanában, így Nick Juliette-et kéri meg, hogy fordítson.

02.jpg

A kapitányságon Nick és Hank összefoglalja főrendőrnek a történteket, a mentőcsapatok nem találtak semmit, az FBI még nem üzent vissza. Érkezik a kissé idióta segéd, hogy megjött a tolmács. A herceg és Juliska összenéznek hosszan, de a nő észnél van, és inkább munkába áll. Alvarez úr elmeséli a történteket, és menni akar, hogy keresse inkább a fiát. A nyomozók mindent megtesznek, de át kell kutatniuk a lakását is. Alvarez – aki egyébként özvegy – beleegyezik, csak haladjanak már.

03.jpg

Új nőci idegesen járkál a szobájában, mikor kapást jelez a számítógépe. A kis Rafael eltűnését olvasva a nő szépséges kékmacskává alakul, és már foglalja is a jegyet a következő portlandi járatra. Alvarez úr házának környéke majdnem úgy fel van díszítve, mint Monroe-é. A szomszédok is aggódnak a kisfiúért, be is özönlenek a nyomozókkal együtt a lakásba. Alvareznek nincs rögzítője, csak mobilja, a kisfiú szobájában viszont van egy kép róla az anyukájával együtt. Közben Juliskát megtalálja egy elég banyás kinézetű szomszéd, és megtudjuk, hogy Nick amnéziás nője azért beszél ilyen jól spanyolul, mert a nagypapája is az volt, és kiskorában sokat volt nála. Kis sajnálkozás után a nő közli: tudja, hol van a fiú. Apuci szerint téved, ki van zárva, hogy La Llorona rabolta volna el. Szóval a banya csak a régi kísértettörténetet meséli el a síró asszonyról, aki gyerekeket rabol és fojt vízbe. Igaz, a videón is őt ismeri fel, de Alvarez nem akarja, hogy erről több szó essen. Mielőtt egészen egymásnak esnének, Wu érkezik, úgyhogy beindítják a tervszerű kutatást. A banyának feltűnik Juliette karmolása, és mindent elmond a betegségéről is – Julis viszont leinti, hogy ő erről nem akar beszélgetni, csak a kisfiút akarja megtalálni. Nick érkezése véget vet a beszélgetésnek, Juliette már úgyis nagyon kényelmetlenül érezte magát tőle. A nyomozók visszamennek az örsre, Juliska marad.

04.jpg

Miközben az új cicus szörnyen elszánt arckifejezéssel bevágtat a rendőrségre, míg főrendőr telefonál: valakit arra utasít, derítse ki, Duval vallott-e a szörnyű kínhalála előtt, mert akkor minden társuk szörnyű nagy bajban van. A segéd kopogtat, bejelenti az új cicust, aki nyomozó Albuquerque-ben, és tud valamit az eltűnt kisfiúról. Nick és Hank telefonálgat, mikor főrendőr bekíséri hozzájuk Valentina Espiňoza nyomozót. A csaj nem kertel: még két eltűnésre lehet számítani a nap folyamán. Már öt államban történt meg ugyanez korábban. A gyerekek reggelre halottak lesznek, ha nem cselekszenek gyorsan. A fehér ruhás nő a földön fekvő Rafaelnek énekelget, és közben néha visszataszítóan ronda zombi.

05.jpg

Monroe-hoz megérkeznek a gyerekek, és öröm nézni, mennyire élvezik a morbid díszletet. Eddie is boldogan éli bele magát az ijesztgetésbe, meg a nyalóka-osztogatásba, a farkasember-jelmezes gyereknek meg külön megörül. Azt viszont rossz szemmel nézi, hogy három nagyfiú egy kis boszorkánytól el akarja szedni a cukros táskáját. Gyorsan közbeavatkozik, igazságot oszt kis testi fenyítéssel, és nem nagyon zavarja, hogy a bűnös fiú megígéri neki, hogy ezt még visszakapja. Valentina közben tovább magyaráz: mindig két fiút és egy lányt rabol el a nő, hét és tíz év közöttieket. A bűntényeket mindig Halloween napján követik el, és mindig van három áldozat. Valentina teljesen izgalomba jön, hogy nem csak rajzuk, felvételük is van az elrablóról, épp ezért amikor a képernyőt nézi, besárgulnak a szemei – amit viszont Nick vesz észre azonnal, de nem teszi szóvá. Sokkal érdekesebb, hogy a gyerekeket mindig olyan helyről rabolják el, ahol két folyó összefolyik, a három gyerek mind más-más folyóágnál tűnik el. Valentina ismeri a síró asszony történetét: egy anya vízbe fojtotta a három gyermekét, mert a férje elhagyta egy fiatalabb nőért. Szerinte a tettes a síró asszonynak képzeli magát, vagyis nem egy szellemet keresnek.

06.jpg

Főrendőr kap valamilyen aktát, és utasítja a slapaját, hogy kéresse ki Valentina aktáját az albuquerque-i rendőrségről. Az ő dossziéjában viszont Adalind utolsó tartózkodási helye van – vagyis rájön, hogy a nőci a bátyussal cimborál. Park, fák, mindenfelé jelmezes gyerekek rohangálnak, ijesztgetik egymást. Egy kis szőke királylány halálra rémül egy ördögálarctól, és lerohan a folyópartra. Apu hiába szólongatja, mert a kislány már a síró asszony kezét fogja. Az őrsön Valentina még magyaráz, hogy honnan tűnnek el a gyerekek, de már jön is a hívás a kislány elrablásáról. Wu és Juliette Alvareznél értesülnek az újabb eltűnésről. Mikor Julis lefordítja ezt az apának, az ráordít a banyára: nem hiszek a szellemeidben, és feldúltan berohan sírni a kisfia szobájába. A banya közben tovább magyaráz Juliette-nek, fájdalomról, meg arról, hogy választania kell a két férfi között. Julis visszakiabál, hogy neki nem kell választania senki közül, mire a nő csak megveregeti a vállát, és mindentudó mosollyal otthagyja.

07.jpg

Az újabb helyszínen megtalálják a kislány koronáját, és van egy horgász, aki látta a nőt. A nyomozók visszamennek a kocsikhoz, és éppen magyaráznák főrendőrnek, hogy milyen nyomokat találtak, mikor ő leállítja az egészet. Valentina nyomozót három évvel ezelőtt menesztették, ezért őrizetbe kell venni, mert hivatalos személynek adta ki magát. Hank a védelmére kel: a nőnek igaza van, minden, amit mondott, tényleg úgy van, szükségük van rá a nyomozáshoz. Valentina is győzködi, hogy higgyen neki, de főrendőr hajthatatlan: ültessék be a kocsiba, és vigyék vissza az őrsre. Nick lefogja az elinduló nőt, mire az átalakul. Gyorsan tisztázzák, hogy a lány egy balamb (ötször hallgattam meg, de nem értettem ennél jobban, aki tudja, mondja meg, mi is, most nincs könyv, amiben leírva látnám), Nick meg egy Grimm, de ez a gyerekeken nem segít. Nick nem fogja megölni, csak bekíséri a rendőrségre, de ha támadni akarna, akkor Hank agyonlövi. Ebben maradnak.

08.jpg

A fehér ruhás kísértet elviszi a kislányt Rafael mellé a kis kalyibába, a gyerekek pedig megállapodnak, hogy a néni egy angyal. Főrendőr kihallgatja Valentinát, kiderül, azért menesztették, mert az ügy megszállottja lett. És ott a személyes szál is: a nővére fiát is elrabolták, ráadásul akkor éppen ő vigyázott a kisfiúra. Ő is látta a nőt, ő is beszaladt a folyóba, hogy kimentse. Ezért megszállott, és ezért tud ennyit az ügyről. Főrendőrt semmi sem hatja meg, az FBI úgyis átveszi az ügyet, Valentina meg marad őrizetben. Monroe-hoz újabb csapat gyerek érkezik. Közben a három lopós nagyfiú szemléli a házát, a főgonosz fiúcska bosszút forral. Hank morog, hogy ez így nincs rendben, ő hisz a nőnek, és Nick is. Úgyhogy elmennek a grimmoire-okhoz információt szerezni. A könyvekben természetesen ott van La Llorona, Lehet, hogy mégis vannak szellemek? A könyv beszámolója mindenben megegyezik Valentináéval, egy érdekes kifejezést találnak csak: abraso del rio. A folyó ölelése. A bejegyzés 1519-ből származik, szóval a síró asszony már évszázadok óta rabol gyerekeket. Nyomozóink arra jutnak, hogy az FBI ezt sosem fogja megoldani, nekik kell kideríteniük az esetet.

09.jpg

Monroe kifogy a nyalókákból, amikor csöngetnek. A három gonoszdi az, és a buzogánnyal lecsapó alakot úgy fordították át, hogy az betörje az ablaküveget. Ráadásul az egészet felvették telefonra, és még röhögnek is hozzá, úgyhogy Eddie szeme kicsit bepirul. Valentina nem nagyon érti, mit akar a két nyomozó, de azért elmegy velük, hisz Nick nem az FBI-nak akarja átadni, hanem kockáztatni akar. A folyó ölelését ő sem érti. Mire a kocsihoz érnek, már hallják is a riasztást: újabb tíz éves fiú tűnt el. Gyorsan térképre rajzolgatják az eltűnési helyeket, és kiókumlálják, hogy a két folyó torkolata kell legyen a hely, ahol vízbe fojtja a gyerekeket. Valentina szerint oda kell érniük éjfélig, különben eltűnik a nő nyom nélkül.

10.jpg

A síró asszony dalolászva vezetgeti ki a kalyibából a három gyereket a folyóhoz, és a saját gyerekeit szólongatja-kérleli. Amikor a bocsánatukért esedezik, a három kísértet-gyerek kiemelkedik a folyóból. A három élő gyereket azért hozta, hogy átvegyék a szellemek helyét. Már épp megindul velük a folyóba, mikor nyomozóink kirontanak a fák közül. A három gyereket Valentina és Hank kapja el, Nick meg besodorja a nőt a folyóba, és birkózni kezd vele. Amikor az asszony átvált zombi-arcra, Nick felúszik a felszínre, de a zombi elkapja a bokáját, és visszarángatja. Nick fojtogatni kezdi, mire visszaalakul eredetivé, aztán kisiklik a keze közül, és semmivé válik. Egy perccel múlt éjfél, a kísértetek ideje lejárt.

11.jpg

A gyerekeket visszaadják a szüleiknek, Juliette csodálattal nézi Nick-et, a kis nyomi segéd meg ájuldozósan gratulál. Hank megkérdezi Valentinát: mégis léteznek szellemek? A nő szerint ez majd jövőre kiderül. Főrendőr még kicsit leszúrja őket, de nem indít eljárást Valentina ellen, és az FBI-t is leállítja. Juliette együtt látja a két szívszerelmét, és a pillantásából nagyon úgy tűnik, hogy választott a kettő közül, és nem főrendőr a nyerő. Kis színes még a végére: a három rosszcsont a videót nézegeti az ablakbetörésről, mikor Monroe kikapja a kezükből a kütyüt. Közli, hogy csak akkor adja vissza, ha kifizetik az ablakát, mire a kis pszichopata képen röhögi, hogy ők nem félnek Eddie-től. Erre persze a dúvad átalakul, a gyerekek meg világgá szaladnak. Monroe végre őszintén mosolyog.

Címkék: grimm
347 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyauuuuu 2013.02.07. 22:24:20

@aggyistenbiri: Ó, én annyira el vagyok maradva sorozat-szinten (mivel szinte sosem nézek tévét), hogy teljes örömmel néztem a cool-on az ezer évvel ezelőtti, első évados Dr. Csontot. Azt úgy volt, hogy kevertem egy adag Bacardi-kólát, mert le akartam ülni posztot írni holnapra a másik blogba, de pohárral a kezemben nem tudok játszani, úgyhogy benyomtam az egyszeműt - és ott ragadtam :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.07. 22:30:19

@nyauuuuu: durván 40 perc múlva el kell kezdened a koncentrálást. Neked, aki nem sorozat-függő :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.07. 22:39:24

@Pácsó Ármándó: @nyauuuuu: a sorszámot
már csak te figyeled, ki hanyadik. :D jól itt is hagylak Benneteket, az online realtime kibeszélést légyszi téllleg csak privát diszkréten intézzétek. minden mást megoszthattok velünk :)

nyauuuuu 2013.02.07. 22:41:22

@Pácsó Ármándó: Persze. Ott kicsit mások a szabályok, heti egy poszt helyett heti öt kell, és bár hárman vagyunk rá, időnként azért rám kerül a sor :). De nagyon cuki játékot találtam holnapra, élvezet vele játszani, úgyhogy mindjárt kész a poszt is.
@aggyistenbiri: Hol van az még? :) Voltam sokáig sorozat-függő, kemény meló volt leszokni róla, de sikerült. A Grimm az egyetlen kivétel :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.07. 22:44:09

@nyauuuuu: ácsi, ez betegség, amiről le kell szokni? én több sorozatot nézek, de nem tartom emiatt kezeltetni valónak magam (ez a tagadás fázis?) :D

nyauuuuu 2013.02.07. 22:49:15

@aggyistenbiri: Onnantól betegség, ha már az életvezetésedet akadályozza. Amikor már azért fekteted le nagy nehezen fél kilenckor a gyerekeket, mert nézni akarod a sorozatodat, és nem azért, mert fáradtak. Amikor már arra gondolsz, miközben a szerelmeddel sétálsz, hogy jó lesz belehúzni, mert kezdődik a sorozatod. Amíg nem éred el ezt a fázist, nem vagy függő.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.07. 22:50:54

@nyauuuuu: pont tegnap néztem a játékaid, csak a szénbányában nincs időm játszani, itthon meg leköti manapság a sok (3-4) hv az érdeklődésemet.
Armando meg folyton belémköt, vele is foglalkoznom kell. (nem, Dogla, nem kérte meg a kezem, de nem is mondhatnék neki igent, még beleőszülne.)
Nem fenékig tejfel az életem. :D

Pácsó Ármándó 2013.02.07. 22:56:36

@aggyistenbiri: Te is egy csomó időmet elveszed. Azért ritka pillanatokra megéri :-)

@nyauuuuu: Nekem egy kis plusz időt kéne posztolni, mert sokkal többet szeretnék játszani :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.07. 22:58:39

@nyauuuuu: ohhh. ilyen van? gondolom igen, különben nem írtad volna. én nem a Te szakodon végeztem, de ilyenkor nem lehet hogy más ok van? és nem a sorozat-függöre tolnám a 100%-os felelősséget.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.07. 23:02:43

@Pácsó Ármándó: ritka???? ha nem lennék itt, biztos sírnál utánam (ne feledd, a szerénység és én még csak köszönő viszonyban sem vagyunk)
idő. igen az több kéne nekem nekem is.

nyauuuuu 2013.02.07. 23:11:16

@aggyistenbiri: Az összes függőség ilyen. Teljesen mindegy, hogy mire kattansz rá, amíg valóban tőled függ, hogy élsz-e vele, vagy sem, addig nem vagy függő. Az addikció onnan kezdődik, hogy a döntéseidet a függésed tárgya határozza meg. Ebből jól látszik: a szerelem is egy súlyos függőség, szerencsére a legtöbb esetben kezelés nélkül is maradványtünet nélkül gyógyul :P.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.07. 23:23:34

@nyauuuuu: jó, de akkor a függőségnek van minősége (nem jó kifejezés). pl ha szerelmes vagy, nem mész el kikezeltetni magad. ha alkoholista vagy, akkor de, elmész, csak nem biztos hogy önszántadból. játékfüggő, detto. sorozatfüggő. na, ezzel a kategóriával nem tudok mit kezdeni. sem a kezelési módjával. kezelik ezt valahogyan, ha igen, hogyan.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.07. 23:27:56

@nyauuuuu:a definíciód alapján nem vagyok függő egyik témában sem, engem megnyugtattál :)

nyauuuuu 2013.02.07. 23:28:13

@aggyistenbiri: Ezt majd kitárgyaljuk később, kezdenem kell a figyelést, a poharam meg üres :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.07. 23:30:52

@nyauuuuu: kezdődik!!!! (töltsd tele :) )izgis rész lesz.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.07. 23:41:25

ne már! ez olyan amatőrség. FR zavarban van, mert randit kér Juliette-től. ez nem rá vall. és nicsak, reklám :)

nyauuuuu 2013.02.08. 01:35:37

@aggyistenbiri: Reklámokkal együtt??? Nem is hiszem el :). Jó kis rész volt, én végig izgultam, kivéve a nyálas főrendőrös jeleneteket. De hát azt a szálat is kell folytatni, van itt rajongótábor rendesen :). A kis izét nem sokáig hagyták szerepelni, én azt hittem, több részig fog majd kavarni. De így legalább valóban izgalmasra sikeredett a rész, és a csavar is tetszett a végén. Elég virágnyelv voltam? :)
Addiktológiára majd a következő bejegyzésnél térnék ki, ha lehet, addig összeszedem a gondolataimat a témában.

Pácsó Ármándó 2013.02.08. 06:28:18

@aggyistenbiri: Pirospont, szerizlek! (Aú! Az ujjaim!)
És óvatosan a tartalom közlésével!

nautilus64 2013.02.08. 09:19:18

@Pácsó Ármándó: @nyauuuuu: @aggyistenbiri: eh, megint elaludtam 8 órakor, én mindig rosszkor alszom el! :) köszönöm a virágnyelvet, ha így haladunk/haladtok még a végén meg lesz a 300 :D

2013.02.08. 09:38:52

Sziasztok!
Látom jól elvoltatok tegnap. Bocsánat a kedves cívódóknak, hogy nem rondítottam bele az édelgésükbe este, de elég ramatyul voltam, inkább mentem vízszintesbe. Még most sem az igazi, de húzni kell az igát.
Épp most veszem meg az internetboltban a tegnapi részt, úgyhogy este megnézem.
Kire kell ügyelni a kitárgyalásnál, ki nem látta: nau, Ármándó (Te láttad?), Gabba??

nautilus64 2013.02.08. 10:32:09

@Dogla: én is ma nézem meg felvételről :)

Gabba 2013.02.08. 14:04:20

@Dogla: én is felvételről majd a hétvégén

Pácsó Ármándó 2013.02.08. 17:29:27

@Dogla: Én már a forgatáson is ott voltam, én játszom azt a szereplőt aki miatt FR nem fut össze Julissal az öltözőben, amikor kigyullad a rendőrségi étkezde mert a patkánylények elrágják a drótokat, hiszen Monroe rosszul keverte össze megint a kotyvalékot és Adalind ezért tudott megint megmérgezni egy macskát és most Nickre ráuszítani aki hangtompítós nyílpuskával átlőtte a fülét.
Ja és vigyázzatok, mert ez az egész spoiler volt!

nautilus64 2013.02.08. 18:25:52

@Pácsó Ármándó: a spoiler szót az elejére kellett volna kirakni! :D
na én már megnéztem felvételről az aktuális részt, nagyon jó rész volt! :)

Pácsó Ármándó 2013.02.08. 19:48:34

Akárki akármit mond, Bud (jéghód) az egyik legjobb színész a sorozatban :-)

Pácsó Ármándó 2013.02.08. 20:20:27

@nautilus64: Most megint tele lesznek sütivel és takaróval :-)

Pácsó Ármándó 2013.02.08. 20:32:32

@nautilus64: És mi lehetett az az izé a végén? Féllény? Valami új, mint a szellem? Remélem, hogy a következő részben azért kiderül.

nautilus64 2013.02.08. 20:35:37

@Pácsó Ármándó: nagyon úgy tűnt mintha nem akarnák, hogy kiderüljön, de egy ritka randa valami volt, majdnem sajnáltam szegény fiút

Pácsó Ármándó 2013.02.08. 21:57:04

Spoiler: Na, megnéztem a bestiáriumomat, ez egy életszívó volt. Hajlamosak az önutálatra, identitászavarra és az alkoholizmusra.

2013.02.08. 22:33:09

Na helló. Most néztem meg ezt a részt. Háááát. Nagyon jó volt, de az utolsó két percet fél szememet behunyva bírtam csak ki. :))
Biri???? Te mit szólsz mindehhez?

2013.02.08. 22:37:42

@Pácsó Ármándó: Szerintem is Bud a legjobb :)
Juliette arca a végén?? Szerintem botoxozzák, azért nem látszik rajta semmilyen érzelem. A szeme meresztgetésén kívül más nem nagyon megy neki.

Rájöttem, hogy nagyon bírom a főcímet amit erre az évadra csináltak, tök jól van megcsinálva. A legjobb benne Rosalee, nagyon cuki feje van. De FR átváltozása is tecc benne.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.08. 23:09:26

@Dogla: sziasztok! :) ma újra megnéztem az egészet (reki nélkül:) ), az utolső két percet még vissza is tekertem, szóval azt a jelenetet 3szor láttam, de nem kavart fel :) nem volt az az igazi beindulásos, nyugodt vagyok, na :) a többit majd holnap, jó kibeszélést...

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 13:44:21

@aggyistenbiri: Én csak szörnyülködtem az utolsó két percen. FR jó, de Julis? Az ember nem is tudja, hogyan lehetne neki szimpatikus egyszer ez a nő. Csak az időt pazarolják rá.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 13:54:26

@Pácsó Ármándó: @Dogla: a varázslat miatt. épeszű embernek nem kéne.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 14:01:31

@aggyistenbiri: FR sem volt jó. szerelmes ember nem így csókol. ha azt akarták ábrázolni, hogy ez csak a bájital műve, akkor viszont jól sikerült a jelenet.
@Dogla: szerintem nem csak botox, mintha a szájszerkezete is dundibb lenne, mint korábban. hogy is hívják azt a szájfeltöltős holmit? nincs kedvem kiguglizni.

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 14:07:10

@aggyistenbiri: Szerintem talán még Te is különbül eljátszanád a szerepét. FR becsöngetne hozzátok (az ajtód, ugye nincs bezárva, hátha) elkapnád a nyakkendőjét, berántanád és letépnéd az inget daliás felsőtestéről. Közben az arcodon tükröződne a sz.....ni akarok sürgető érzése :-DD

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 14:11:02

@Pácsó Ármándó: egyáltalán nem így csinálnám, ez így nagyon olcsó krajcáros nőcskeként hatna. az én forgatókönyvem másként szól.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 14:15:54

@Pácsó Ármándó: csalánnak :D na most ezen tényleg nevettem. mindegy, szerintem jól játszották, hogy "én-nam-akarom-de-valamiét-muszáj" mindketten. most az én ujjaim törtek bele, amíg ezt leírtam Juliról. szerintem (hangsúlyozom, és ez a kutyát sem érdekli), jó és hihető volt. ezért nem kavart fel.

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 14:20:14

@aggyistenbiri: Nekem nem jött át Julis lelkében dúló kavar

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 14:22:39

@Pácsó Ármándó: Az van, hogy pár perc alatt nyertél két plusz pontot: az egyik a Julisos véleményed, a másik a Julis poén(csalán) miatt. ez már egy hétre is elegendő lenne. ez túl sok, de ami jár, az jár. Szerencsére ismerlek már annyira, hogy seccpecc le fogod nullázni magad és még mínuszba is fogsz menni, mielőtt lemegy a Nap.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 14:26:51

@Pácsó Ármándó: még pluszos vagy, ne idegeskedj. nullánál figyelmeztetlek, a mínuszt pedig már megérzed a bőrödön.

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 14:27:22

@aggyistenbiri: Oké. Nem fogok vitatkozni egy harapós banánhalllal.

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 14:28:46

@aggyistenbiri: Na, de lehetek plusz 10 is vagy plusz 3 is. Nem mindegy. vagy csak kamu az egész statisztikád...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 14:29:38

@Dogla: @nautilus64: @nyauuuuu: Szép jó napot, Lányok, jöttök beszélgetni? Nyauuu még egy addiktológiai kiselőadással is fog minket okosítani :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 14:33:54

@Pácsó Ármándó: nincs számozva. plusz, majd az origó, és egyből utána jön a szabadesés a szakadékba.

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 14:36:54

@aggyistenbiri: És ha (csak elméletileg) tartósan tartok majd plussz irányba, akkor a szakadék ellenpontjaként van valami jutalomféle is a koordináta rendszer másik végén?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 14:39:17

@Pácsó Ármándó: igen, a túlélés, életben hagyás. már megérte.

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 14:46:35

@aggyistenbiri: Hát, hogy idézzem Döncikét aki az ötödik karácsonyra is csak sálat és sapkát kapott a nagymamától: Köszi...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 14:53:05

@Pácsó Ármándó: de remélem szorult annyi udvariasság és jó érzés abba a megátalkodottan KONOK fejébe, hogy a köszönömöt komolyan gondolta???
ne offoljuk már szét huszonmillimodnyira nyauuuuu topicját, viselkedjünk, maradjunk a témánál.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 15:00:16

@Pácsó Ármándó: tök jó, hogy utánanéztél az életszívónak (eleve úgy is nézett ki, mint egy bélféreg) meg a jellemzőinek. fog még szerepelni vajon?

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 15:04:00

@aggyistenbiri: Nem fog. A maszkmester összeveszett a rendezővel, mert lebélférgezte a piócáját. (Esetleg még egy haszontalan plusszpontot szereztem az utánanézésért?)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 15:07:29

@Pácsó Ármándó: nem, most megint plusz+++ nál vagy. te hülye! már megbocs. (a maszkmester monológja miatt).

2013.02.09. 15:35:14

Jajj, légyszi még offoljatok! Annyira jól szórakozom, cukikáim :)
Jövök majd beszélgetni, de most munka folyik nálam.

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 15:44:38

Sajnos elromlott a netkapcsolatom, alig tudok elküldeni valamit :-(

nautilus64 2013.02.09. 15:56:09

@aggyistenbiri: vigyázz, mert lehet csak viccel, hogy megkönnyebbülj :D

ez a bélféreg teccett, van benne valami! :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 15:57:31

@nautilus64: de nem úgy nézett ki? a hideg megdermesztette a gerincemet tőle.

nautilus64 2013.02.09. 16:04:13

@aggyistenbiri: de, teljesen igaz, úgy nézett ki

@Pácsó Ármándó: hol lehet megnézni a féllényalbumot? hol találtad?

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 16:41:42

@aggyistenbiri: Vagy a gerinceden futott végig a hideg vagy megdermedtél tőle, de ilyen hibrid kifejezés nincs amit használtál.

@nautilus64: Ott ahol AB írta.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 16:45:23

@Pácsó Ármándó: megjavult a kapcsolat( francos franc) és máris kötekedik... írói szabadságról nem hallott még. igazából nem tudok rá haragudni, sokan vannak ilyenek.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 16:47:27

@aggyistenbiri: hibrid kifejezés miért ne lehetne ott, ahol hibrid lények élnek. ehhhh.

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 16:50:24

@aggyistenbiri: És ki az író?
A második választ elfogadom!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 16:55:19

@Pácsó Ármándó: nem is volt kérdés, miért is várnál választ.

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 16:57:18

@aggyistenbiri: Mondjuk nagyon kilógott a lóláb az új rendőrgyakornoknál, hogy készülnek vele valamire. Mielőtt meglátták volna az árnyékát már lehetett tudni, hogyha beépített ember van a rendőrségen az a nemrég feltűnt túljátszottan/gyanúsan béna új ember lesz.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 16:59:19

@Pácsó Ármándó: egyértelmű. és nyauuuuunak lett igaza, hogy beteg.

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 17:08:32

@aggyistenbiri: Igen. Kár hogy Nyauuuuu-t olyan ritkán látni errefelé :-(

A rész elején megijedtem. Kezdett minden elHarryPotteresedni, (aki miután az előző részben gyakorlatilag megmentette a világot, az új részben mindenkinek gyanússá vált és a barátai is sandán méregették, ezért újból meg kellett mentenie a világot) szóval nem szeretem az ilyet. De aztán hála a Grimm sorozat családbarát felfogásának, hamar tisztázta a dolgot Hankkel és Monroe-ra már nem terjesztették át a gyanakvó attitűdöt a forg. könyv írók.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 17:16:16

semmi köze nem volt HP-hez, HP-t akárhányszor is olvastam, nagyon szívesen lenyestem volna neki egy-két-sok pofont. (és nem, soha nem ő mentette meg a világukat, hanem az agyas Herminone, HP csak mindenkit bajba sodort a butaságával). nem vagyok érett az anyaságra, nem vagyok elnéző gyerekek hülyeségei iránt.

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 17:31:07

@aggyistenbiri: Mint jelenséget írtam. Ha eddig jóban-rosszban együtt voltál a barátaiddal, akkor ne kezdjenek már el gyanakodni rád egyből ahelyett, hogy meg lennének győződve az ártatlanságodról és ebből kiindulva érdeklődnének, hogy szerinted mi történhetett. Szerencsére a Grimmben nem erőltették ezt a vonalat.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 17:36:44

@Dogla: @nautilus64: @Gabba: @nyauuuuu: nyau+sok u : 330 felett van a kommentek száma. remélem, büszke vagy. vasárnap jön a Downton Abbey, nézitek? megvásároltam a net boltban, köszi Dogla a kifejezést :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 17:38:25

@Pácsó Ármándó: a HP-nél nem a közeli barik kezdtek el gyanakodni.

Pácsó Ármándó 2013.02.09. 17:39:56

@aggyistenbiri: Ezt a nem vagyok érett dumát meg hagyjuk. Sz@rrá fogod bőgni magad, amint megtudod hogy ketten(+n, ahol n= vagy >0) vagytok a testedben.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 17:50:36

@Pácsó Ármándó: Tessék?!?! egyrészt semmit sem tudsz rólam, másrészt nem ide tartozik ez a téma, ezért nem fogok semmit megosztani veled itt. Sem. Értem?
nem az x.dik részben, már az első részben is. olvasd újra figyelmesebben.

2013.02.09. 18:46:33

Nah, munkás el, én meg netre fel. Jelen!
Ugye nem kell a cívódók között igazságot tennem (szétcsapnom)?? Amint ketten maradtok, rögtön húzzátok egymás haját. Ejnye! :))
Birikém azt mondod, vegyem meg az internet boltban a D. Abbey-t? Kipróbálom az első részt. Bár ha kosztümös és angol, azt nem lehet elrontani. Ebben a műfajban a kedvencem az Észak és Dél (nem a Patrick Swayze féle amerikai sz.r, hanem az Elizabeth Gaskell regény feldolgozás Richard Armitage főszereplésével, aki azóta a Hobbittal üget a világhírnév felé). Na az a sorozat (amúgy mindössze 4 rész) megunhatatlan sokadik nézésre is.
Na megyek is a boltba DA-t venni :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 18:55:28

@Dogla: össze ne fussunk. Észak és Dél rajongó vagy? Mániám a a polgárháború.

2013.02.09. 19:00:17

@aggyistenbiri: Nem, ez nem abban a korban és országban játszódik. Az a Swayze film. Ez Angliában játszódik, és az ottani észak és déli ellentétet mutatja be. Ebben nincs háború, csak ellentétes világnézetek. De a sori rohadt jó. Vedd meg a boltban.
Képzeld, DA nincs egyik boltban sem, amit én ismerek. Dobnál priviben egy mélt ha szépen megkérlek, hogy Te hol vetted? Köszi, Drága!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.09. 19:11:09

@Dogla: láttam, valamelyik csatorna adta, a másik Észak és Délt viszont nem szabad összekeverni az eredeti sok kötetes John Jakes regénnyel. Ég és föld a sori és a könyv.
Antikváriumban tettem rá szert. és akkor jöjjön a zene, nekem :D

nyauuuuu 2013.02.10. 21:48:02

Anyám, mennyit írtatok. :D A bestiáriumot köszi, már éppen töprengtem, honnan fogom most tudni, hogy mi a búbánat volt a segéd valójában. Így bele tudom írni a hogyvoltba a bélférget :).

Pácsó Ármándó 2013.02.10. 22:21:04

@nyauuuuu: Nehogy tényleg a bélférget írd!

2013.02.11. 09:16:56

Tegnap eléggé Grimm szünet volt errefelé úgy látom :)) Egész szépen termeltünk hsz-t.

Kulcsár Kinga 2014.01.17. 16:26:56

Énnekem tetszik de ezt valahol nem lehetne megnézni? Jó lenne!:)
süti beállítások módosítása