Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 2x08 - Versenyszellem

2013. január 28. 15:00 - nyauuuuu

Az idézet a Pinokkióból származik, ami nem Grimm, de elég közismert. Diákvetélkedőn kezdünk, öt fiatal közül Pierce szinte mindent tud, de azért nem mindent. Nick öltöny-nyakkendőben várja a kis fekete felöltésén fáradozó Juliette-et, és persze segít neki a cipzárt is felhúzni. A szemén látszik, hogy inkább lefelé húzgálná, sőt, a parfüm illata is bejön neki, elvégre ő vette, de Juliska nincs hangulatban. Főrendőr valami kitüntetést kap, oda igyekeznek, és a százados is beszélni fog.

01.jpg

Vége a vetélkedőnek, mindenki nagyon ügyes volt. A gyerekek beülnének valahová kajálni, Pierce-t az anyukája, akit Dr. Higginsnek szólítanak, nem nagyon akarja elengedni, de aztán mégis, este tízig engedélyt ad a kimenőre. A többiek vacsi közben azzal húzzák Pierce-t, hogy mivel az anyja Nobel-díjas, így a válaszok már születésekor az agyában voltak, persze, hogy jól megy neki a vetélkedő. A fiú rögtön javít, anyuci nem Nobel, hanem Nobiczky-díjat kapott a genetikai társaságtól, nem mindegy. Kicsit még ugratják egymást, hogy ki fogja megnyerni a döntőt, de aztán végre hazafelé indulnak, mindenki szétspriccel, egyedül indul haza. Brandon gyönyörű fasorban battyog, zajt hall, és neki is ugrik valami, ami leginkább a Disney-féle Szépség és a Szörny címszereplőjére hajaz. A fiú hiába könyörög irgalomért.

Főrendőr tényleg beszédet mond, bár mikor meglátja Juliette-et, kicsit megakad benne, de ügyesen kivágja magát. Kis Wu-féle poénkodás után, míg Nick telefonál, szerét ejti, hogy néhány semmitmondó szót is váltson a nővel. Nyomozóink – szabadnap ide vagy oda – kénytelenek helyszínelni menni, főrendőr viszont merő elhivatottságból felajánlja, hogy majd ő hazaviszi Juliette-et. A leányzó gyorsan leküld egy dupla whisky-nek látszó italt ennek örömére. A százados elég bugyihúzogató tekintettel nézegeti.

02.jpg

Szegény Brandont csúnyán elintézték, a fél nyaka el lett rágva, a helyszínelő rendőr szerint fűrészelve. Nick már épp kezdené megfejteni, hogy is történt, mikor Brandon elejtett mobilja csörögni kezd. Grimmünk felveszi, a vetélkedős társaság egyetlen lánytagja keresi a fiút. Főrendőr hazaviszi Juliskát, illendőn elbúcsúzik tőle, majd végignézi, ahogy a csaj a közbiztonság csúcsaként az ajtó melletti cserépből veszi elő a kulcsot. Juliette bemegy, vetkőzni kezd, mikor is fordul az ajtógomb, kattan a zár – a herceg belopakodik. Felfelé indul a lépcsőn, mert hallja, hogy a nő zuhanyozik. Lesekszik kicsit a zuhanyfülke előtt, majd óriási önuralommal elfordul, Nick és Juliette közös képét kezdi szemlélni. Julis üvegcsörömpölést hall, azt hiszi, Nick az – de már csak az összetört üvegű képet találja meg. Főrendőr már-már kóros elmeállapotban hazafelé hajt. Ennek eredményeként majdnem elüt egy jóembert, aki részegnek hiszi, úgy is beszél vele. Az átváltozás eluralkodik, a herceg félig boszis arccal jól leüti az okvetetlenkedőt, majd sunyi módon elhajt. És ő egy főrendőr, nahát.

03.jpg

Nyomozóink a gyerekeket faggatják, az előző este történéseiről kérdezgetnek. Brandont mindenki szerette, jó fej srác volt, ahogy az már lenni szokott. Jenny-vel nem jártak, csak dumcsizni akart, azért telefonált neki. Pierce anyja arról érdeklődik, hogy a rendőrök szerint ki lehetett erre képes. Mindazonáltal Nick nem látott a gyerekek között keveréklényt, bár ettől még lehet valamelyik az, csak jól titkolja. A ház előtt összefutnak a gyerekeket edző tanárral, aki azonnal önbíráskodást helyez kilátásba, és villámgyorsan át is alakul valami hasonló szörnyikévé, mint amilyen Brandont kinyírta. Az alibije is illékony, egyedül volt otthon, tanúja nincs. El is kérik gyorsan az elérhetőségeit. Nicktől megtudjuk, hogy oroszlánnal állunk szemben, olyanok már hemzsegtek ebben a részben is.

04.jpg

Tantóbácsi mintatanár, és bár elvált, és a felesége távoltartási végzést kért ellene, meg egyszer gyorshajtott is, de priusza nincs (ez most nem a kocsi :D), úgyhogy nem annyira valószínű elkövető. Főrendőr nem is engedi, hogy utána kutakodjanak, ne törjön derékba a pályája, keressenek közvetlen bizonyítékot. A százados szétszórt, ami a nyomozóknak is feltűnik. Wu új gyakornokot hoz, bemutatás céljából, nagy rajongója a két detektívnek, régóta figyelemmel kíséri a nyomozásaikat, és persze kétballáb is, hátrálás közben feldönti a szemeteskukát, mire az ott lévő rendőrök jól kiröhögik.

05.jpg

A helyszín Bécs, operát hallhatunk, és hoppácska, Adalind a hercegi testvér társaságát keresi. Kellően virágnyelven folytatott társalgás közepette megismerkednek, kissé hízelegnek egymásnak, Adalind utal arra, hogy ő mindent tud Sean-ról és a Grimmjéről. Egymásba karolva távoznak, lesz itt még bonyodalom, és ennek Főrendőr nem fog örülni. Monroe még mindig a fűszerüzletben helyettesít, akadémiai kiselőadást tart a teákról, amit az egyszeri vásárló nem nagyon értékel. Jön helyette viszont igazi nagyvad: a herceg személyesen sétál be, megszállottság ellen keres orvosságot. Monroe idegesítő precizitással érdeklődik a részletek iránt, mire főrendőr bevallja a csókot, és hogy valószínűleg fekete mágia áll a háttérben. Monroe-nak gyanús, hogy ismeri a főrendőrt, meg a sztori is rémlik neki, nem volt olyan rég, hogy Juliette-nek bájitalt főztek (és biztos a macska is emlékezetes neki), úgyhogy kutakodni akar, meg a herceg nevét szeretné megtudakolni. A százados persze inkognitóban marad, majd másnap jön a cuccért, csak legyen meg.

06.jpg

Pierce házit ír, az őt telefonon hívó Jenny ki is akad rajta, hogy tud ilyenkor ezzel foglalkozni. Nem nagyon tud, de hát anyuci megkérte rá. Jenny magát okolja, amiért nem vitte haza Brandont, ezért kimegy kicsit levegőzni, megbeszélik, hogy a pályán találkoznak. A fiúnak közben nagyon fáj a feje. A lány egyedül ácsorog a pályán, Pierce-nek se híre, sem hamva, mikor rápisszeg valaki. Besétál a lelátó alá, hogy megkeresse a hangforrást, mire hátba támadja valami.

07.jpg

Nyomozóink helyszínelnek, Jenny is meghalt, jaj szegény. Nick-ék rögtön felismerik, meg is állapítják, hogy a tettes ugyanaz, aki Brandonnal is végzett. A lány kezében egy letépett karórát találnak, benne vésés: Pierce-nek, a bajnokomnak anyutól. Nick felveti, hogy talán a fiú is egy oroszlán, úgyhogy majd ösztökélik, hogy kiderüljön. Ennek szellemében felkeresik a fiút, és felváltva kérdezgetni kezdik arról, hol volt egész nap, és persze hogy mennyi az idő. Anyu is kijön, ki van akadva, hogy miért kérdezgetik a fiát – aki nem tudja, mikor látta utoljára Jenny-t, viszont nem oroszlánná, hanem valami gyíkfélévé alakul át. Anyu is ugyanolyan fajta, és szeretné, ha békén hagynák a fiát. Nem rázza meg, hogy a halott lánynál találták meg a fiú óráját, szerinte valaki nekiadta, a fia ilyenre biztosan nem lenne képes. Nick megnyugtatja, hogy nem akarják letartóztatni a fiút – amin Hank rendesen elcsodálkozik, de hát nem látja, amit mi meg igen, úgyhogy Nick mondja el neki, hogy egyikük sem oroszlán, bár nem tudja, hogy mik is valójában.

08.jpg

Anyu kakaót csinál a kisfiának, és biztosítja a szeretetéről. Pierce inni kezdene, de a kispárnájára önti a kaksit, úgyhogy leveszi a huzatot, és bele akarja tenni az éppen járó mosógépbe – ami jól láthatóan véres-enyőkés cuccokat mos. Anyu elhajtja onnan, hogy majd ő kimossa a cihát, Pierce csak pihenjen a szobájában. Csörög a telefon, a tantóbácsi közli anyuval, hogy visszalépteti az iskolát a versenytől. Anyu kiakad, az ő fiacskája annyira rengeteget készült erre a megmérettetésre, nem tisztességes vele szemben lefújni mindent. A tanár szeretne a fiúval is beszélni, de anya lecsapja a telefont. Megmondja a fiának, hogy ohne verseny, mire az feldúltan elrohan.

09.jpg

Anya és fia szelíd teknősök, ezt már a lakókocsiban tudjuk meg Nicktől. Nagyon ritka lények, a Galapagos-szigeteken találta meg őket egy Grimm, aki Darwinnal utazgatott. A faj szelíd, félénk és visszahúzódó, értelmesek, barátságosak és béketűrőek – épp ezért a rokon könnyen tudott velük végezni, ezen Hank ki is akad rendesen. Mivel Pierce nem lehet a tettes, de az órája mégiscsak a lánynál volt, biztos volt egy cinkostársa, egy oroszlán, vagyis a tanár – vezetik le ügyesen. De bizonyítékuk továbbra sincs, hiába nőtt kettőre az áldozatok száma. A történet nem kerek, de azért bekopogtatnak a tantóbácsihoz, hátha most jobb alibije van. Hiába kopácsolnak, a tanár nem nyit ajtót. Az ablakon belesve felborult székek és vérnyomok látszódnak, úgyhogy bemennek. Követik a vérnyomokat a lépcsőn le, ahol a tantóbácsi hulláját találják csak. A ház üres, Hank pedig nem nagyon érti, mi lehet a gyilkos, ha simán kinyír egy oroszlánt is. Elindulnak körbeszaglászni.

10.jpg

Adalind a hercegi kastélyban beszélget bátyóval, főrendőrrel való kapcsolatáról értekezik. Végre megtudjuk, hogy kerül a félvér herceg Portlandbe. A bátyó még csak várakozott a trónra, mikor megtudta, hogy apja egyik szeretője egy boszorkányszörny volt. Ez persze elég nagy skandalum, ezért Sean édesanyja kivette a fiát a svájci magániskolából, és apuci gépén Amerikába menekült. A hercegné ugyan nem szeretett volna egy boszorkányszörny-rokont, de a tesó nem ilyen előítéletes. Viszont lesz szíves Adalind is kiteregetni a kártyáit ezek után. A leányzó beveti csalinak a tesót, és persze annak Grimmjét is, amire a tiszta vérű herceg rá is harap – minden érdekli, ami Nick-kel kapcsolatos.

11.jpg

Pierce felhívja Nick-et azzal, hogy azt hiszi, tudja, ki a gyilkos. A fiú rettenetesen fél, és mindenáron Nick-kel akar beszélni, mert szerinte csak ő érti meg. Közben anyuci bejön, és azt akarja, hogy a fia tegye le a telefont – mire a fiú elfut, Nick meg bamba arccal bámul a telefonjába. Anyu próbálná elmagyarázni Pierce-nek, hogy el kellett volna mondania, hogy mit csinált, hogy a fiú is megérthesse, eközben a fiát még mindig kínozza a fejfájás, és nem akar anyuval beszélgetni. Anya szerint a fiú semmit sem ért, ő meg azt gondolja, hogy mindent ért – ez egy ilyen mély értelmű párbeszéd kettejük között. Pierce berohan a mosókonyhába, kikap egy ruhadarabot belőle, azt kiabálva, hogy az anyja a gyilkos – aztán csak néz, mikor rájön, hogy az bizony az ő pólója, nem anyáé. Anci nem akarta, hogy a fiának baja essen, mert tudta, hogy az okosság manapság már nem elég, de nem sejtette, hogy ilyen következményekkel fog járni. Mielőtt tovább mentegetőzhetne, a fiú gyorsan oroszlánná válik, és rátámad az édes anyukájára.

12.jpg

A nyomozók a sikoltozásra érnek oda, pisztoly kézbe, elölről-hátulról behatolás, ahogy tanulták. Nick megszívja, mert berongyolva csak anyát látja a földön feküdni, az oroszlán meg rátámad hátulról, földre viszi, és kiveri a kezéből a pisztolyát. Persze, mit neki egy oroszlán, puszta kézzel is simán dobálgatja a nappaliban, és addig üti, amíg mozog. A berontó Hank ki is akad, hogy egy fiúcskát ver, akiről ő maga mondta, hogy ártalmatlan. Anya szolgál a magyarázattal: a fiú nem is tud róla, hogy ő tett volna valamit, a tettes az oroszlán – anyuci születése előtt módosította a génállományát, több gént adott hozzá. Pierce sosem bántotta volna a barátait, de az oroszlán-fele veszélyesnek gondolta őket. Mire ezt tisztázzák, a fiú elmenekül. Nick kiadja a körözést rá, és utánaindul.Pierce fut-szalad, törölgeti a vért a szájáról, és a járőrök már jelentik is: egy parkban van a víztoronynál. Mire Nick odaér, a fiú az épület tetején üldögél, lábbal a mélység felett. Rettenetesen gyötrődik, amiért megölte a barátait, közben felváltva hol teknős, hol oroszlán, hol ember. Az ember ugrani akar az önvádtól, szegény teknős semmit sem ért, az oroszlán meg azt bizonygatja, hogy ő csak segíteni akart a fiúnak, hogy meg tudja védeni magát. A fiú nem tud megoldást a problémára, mert ő senkit sem akar bántani, közben Nick elővesz egy bilincset, és az egyik karikát a saját csuklója köré zárja. Pierce leugrik, Nick fél kézzel elkapja, a másikkal meg megbilincseli.

13.jpg

Főrendőr a nyomozókkal beszéli meg az ügyet, az elmezavarról és a genetikai módosításról is szó esik. A herceg sajnálgatja, hogy mi lesz szegény fiúval majd a börtönben. Erre csattanós választ kapunk a következő jelenetben, két benga állat akar belekötni Pierce-be a sitten, aki eleinte szeretné elkerülni a konfliktust, de aztán oroszlán-üzemmódba vált, a képernyő pedig elsötétül, a képzeletünkre bízva, mi történik. Monroe hangos ’ó, öcsém’-mel üdvözli a belépő főrendőrt. Megvitatta a főnökasszonnyal, és van egy jó meg egy rossz híre. A jó az, hogy van egy nyugtató-féle, a viagra ellentéte, ami enyhíti a testi tüneteket. Az érzelmi összetevőt viszont csak akkor lehet kezelni, ha főrendőr behozza a nőt, aki iránt lobog, páros kezelésre van szükség. Sean persze közli, hogy ez képtelenség, Monroe viszont azt, hogy másként reménytelen, mint a szerelem általában, és kezelés nélkül a tünetek súlyosbodni fognak. Nem fog tudni uralkodni magán, és nem csak ő lesz veszélyben, hanem az is, aki elválasztja az imádott személytől. Ha semmit sem csinál, akkor nem lesznek jók a kilátásai.

14.jpg

És itt van vége, anélkül, hogy megtudnánk, mi is lesz ezzel a szállal. Kell valami izgalom a következő részre is.

Címkék: grimm
233 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 20:55:11

@nautilus64: @Pácsó Ármándó: valóban, nagyon bátortalan fajta vagyok, kár hogy a környezetem ezt a véleményt nem osztja, de eskü, elmesélem nekik, remélem elhiszik :) (ki fognak röhögni a hátam mögött, mert szemtől-szembe nem mernének) :)

nautilus64 2013.02.01. 20:59:22

@aggyistenbiri: jól van na, holnap megnézem :P

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 21:08:35

@nautilus64: holnap???? jó. megmondjam, ki a gyilkos?

Pácsó Ármándó 2013.02.01. 21:09:21

@aggyistenbiri: CSI: Miami helyszínelők - "Anita Torres" epizód:Killer Regrets
vagy Bordertown – Átkelő a halálba - Elena Diaz

2013.02.01. 21:09:37

@aggyistenbiri: Birikém, ez az új szuper macsek, aki most annyira bejött Ármándónak, eddig többnyire két forintos mexikói szappan sorozatokban játszott (Ramona, Dél királynője, ilyesmi). Én is csak az imdb-ről vagyok okos. Szerintem onnan lehet ismerős az arca, hogy ezeknek a fos sorozatoknak rengeteg előzetesét adják itthon, reklámszünetben stb.

2013.02.01. 21:10:36

@Pácsó Ármándó: Már megint egyszerre mondjuk ugyanazt. De most 16 mp különbséggel :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 21:13:51

@Dogla: IGEN! mivel nem tudtam a nevét, nem is volt kedvem keresgélni a neten, de tényleg. Dél Királynője ajánlóknál futottam bele. Minőségi csaj, nem vitás.

Pácsó Ármándó 2013.02.01. 21:15:32

@Dogla: "Megtaláltuk a hullámhoszt" :-)
Örülök neked és ... , lassulsz! :-DD

2013.02.01. 21:18:56

@Pácsó Ármándó: Aha. Előzékenyen előre engedtelek. Ma. :)

Pácsó Ármándó 2013.02.01. 21:19:18

@aggyistenbiri: Nauszika65-1 fényképén Julisnak milyen csontos x-lába van! Wu is aranyos.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 21:21:35

@Dogla: @Pácsó Ármándó: belekotyognék. a gyorsaság nem mindig erény, Pácsó. És nem, nem ugyanazt mondtátok. Mivel nem sűrűn nézek CSI-t, az infod nem mondott semmit nekem, reklámba-ajánlóba viszont akarva-akaratlanul belefut az ember, Doglé ezért informatívabb volt. Bocs Pácsó. Győzött Dogla! :D És Pacsi!!!

2013.02.01. 21:25:33

@aggyistenbiri: Oké, pacsi. De Ármándónak meg dobjunk egy pusszantást. Végül is ő is rögtön ugrott segíteni!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 21:25:55

@Pácsó Ármándó: az szandál is borzasztó. betiltanám. és lecsuknám a tervezőt.

nautilus64 2013.02.01. 21:26:50

nekem Pácsó írása adott több információt :D

nautilus64 2013.02.01. 21:29:07

@aggyistenbiri: ha van rajta sapka azért, ha nincs rajta sapka azért bántod szegény Julist :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 21:33:49

@Dogla: legalább 3 órája kérdeztem, hogy ki ez a csaj. ne essünk már hirtelen-váratlan túlzásokba! tőlem biztos nem kap pusszantást a Kalapos:) DoglaDrága, tudod, túl lágy a szíved, ez lesz a veszted :D

Pácsó Ármándó 2013.02.01. 21:33:56

@nautilus64: Aranyos vagy! Engem is így szokott bántani, ok nélkül :-(
@Dogla: Köszi-nyuszi! Izé, cicus! :-)
@aggyistenbiri: A Bordertown Jennifer Lopezes, azt meg szokták nézni a lányok.

Pácsó Ármándó 2013.02.01. 21:36:37

@aggyistenbiri: Épp edzésre mentem, különben megírtam volna.

@nautilus64: Ugye! Imádnivaló :-)

nautilus64 2013.02.01. 21:36:42

@Pácsó Ármándó: hát ha ez az igazság ;) CSI többet nézek, mint Délkirálynőjét :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 21:41:17

@nautilus64: "ha van rajta sapka azért, ha nincs rajta sapka azért bántod szegény Julist :D" pedig tényleg nem. annyira nem szimpi nekem ez a nő elejétől fogva, hogy nagyon. egyetlen pozitívuma, hogy állatorvos, azon kívül semmi. és az ellenszenvemhez most tényleg semmi köze FR-hez vagy Nickhez fűződő viszonyáról.

nautilus64 2013.02.01. 21:43:41

@aggyistenbiri: szóval ha más nő játszaná, akkor lehet, hogy szimpibb lenne... igaz, a kancsal nézésével néha rám hozza a frászt :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 21:43:51

@Pácsó Ármándó: JLo-t szintén nem kedvelem, a Bordertown nem miatta van fenn a jó-filmek-térképén.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 21:49:21

@nautilus64: Juliett szerepét? szerintem igen. nekem a színésznővel van problémám, nem a szerepével. nézz már rá a képekre kedves Nau. És kérdezd már meg a 64 fős legénységedet, hányan tartják őt értékes nőnek? (de még a kikötőből kifutás előtt, nem amikor már 95napja a mélytengeri vizeket hasítjátok az Arktisz jege alatt). :)

Pácsó Ármándó 2013.02.01. 21:50:35

@aggyistenbiri: Nekem a szerepével is bajom van, ritka bénára írták meg.

nautilus64 2013.02.01. 21:53:48

@aggyistenbiri: höhh, jól van na, én se csípem, meg romantikus fajta vagyok, szeretem ha egy sorozatban a főhős és a főhősnő nincsenek összejőve, hanem folyamatosan aggódni kell azon, hogy összejönnek-e valaha :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 21:56:30

@nautilus64: jujj de jó kép!!! megmájnolmám, ha nem lennének már foglaltak a szereplők itt a kis közösségen belül. :D

nautilus64 2013.02.01. 21:57:35

@aggyistenbiri: ááá, merül az elemem, mi az a "megmájnolnám"?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 21:59:01

@Pácsó Ármándó: tudom, hogy utálni fogsz, mert megint ellent mondok (tényleg nem direkt), de egy jobb színésznő még egy gyengécskébbre írt szerepből is sokkal jobbat tudott volna kihozni.

nautilus64 2013.02.01. 22:02:55

@aggyistenbiri: hát lehet, de az első évadban nem írtak nagy szerepet Julisnak, egyszerűen csak volt...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 22:14:03

@nautilus64: elnézést, szakmai ártalom :D
Julisnak meg jó szerepet írtak, csak jobban kellene eljátszani.

Pácsó Ármándó 2013.02.01. 22:20:23

@aggyistenbiri: Nem mondtál ellent, szerinted is gyengécskébb a szerep én meg nem mondtam, hogy Julis jó színésznő. (Nem utállak ha ellenkezel, annál édesebb lesz amikor megadod magad :-D)

@nautilus64: Birinek szárnyalnak (egyesek mértékadó körök szerint csaponganak) a gondolatai ezért néha nehéz követni. Tényleg elég kevés dolga akadt az 1.évadban

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 22:34:02

@nautilus64: @Pácsó Ármándó: pedig nem lenne annyira rossz ez a szerep, de olyan bambula. a szeme nem tetszik nekem, mert a tekintetet üres. a szemöldöke is rosszul áll. jó, befejeztem, nem bántom (ma már többet).

Pácsó Ármándó 2013.02.01. 23:10:06

@aggyistenbiri: Nem mindig és ha igen akkor is jól áll. Hozzátartozik az imidzsedhez :-)
Én csak azért piszkállak vele, mert ..., mert ..., mert CSAK. :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 23:12:30

@Pácsó Ármándó: akkor meg ne piszkálj, a többieket se szoktad :)

Pácsó Ármándó 2013.02.01. 23:19:47

@aggyistenbiri: Ez csak úgy van és kész. Van akivel már kezdettől fogva szép szelíden elbeszélget az ember, de van aki biri-zgálja a fantáziáját, pláne ha tele van energiával és érzelmekkel. Óhatatlan egy kis csipkelődés. Haj, nehéz ez, nehéz...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 23:27:21

@Pácsó Ármándó: ühümm. békejobbot nyújtottam, de nem kaptam behódoló választ. marad a kard-ki-kard stílus.

nyauuuuu 2013.02.01. 23:29:58

@aggyistenbiri: @Pácsó Ármándó: Addig civódtok, hogy meglesz a kétszáz is :). Pácsó, tetszik az új cicád. Már csak birinek kellene valami macsek, teljesen egyedül marad itt FR-rel a sok cicus között.

Pácsó Ármándó 2013.02.01. 23:30:07

@aggyistenbiri: Behódoló? Én az egyenlőség híve vagyok. Maximum.

Pácsó Ármándó 2013.02.01. 23:33:42

@nyauuuuu: Ezt már mondani akartam neki én is, csak ő olyan szerelmetes fajta és nem tágít az FR képtől.
Köszi! Ez egy Maya mitológiai Balam-cica.
És most nem civódtunk, hanem percekre beszélgettünk is. De az megárthat :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 23:35:46

@Pácsó Ármándó: rossz kifejezést használtam, bocsi. az egyenlősdi bőven jól megfelel.
@nyauuuuu: nyauuuuu, végre! hogy haladsz? hadd ne legyek én is macskásos, úgy is hamarosan véget ér a sorozat, majd akkor keresek másikat. :)

2013.02.01. 23:35:49

Ahogy olvaslak itt benneteket úgy látom ez egy szép barátság kezdete :)

2013.02.01. 23:38:08

Nyauuuu mikor lesz új poszt?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 23:38:17

@nyauuuuu: FR-hez hűséges vagyok, amíg Grimm poszt van, addig FR is itt lesz a nevem mellett.

nyauuuuu 2013.02.01. 23:42:41

@Pácsó Ármándó: Az a pár perc valahogy kimaradhatott nekem, biztos nem olvasok elég figyelmesen :).
@aggyistenbiri: Haladnom kellene? Tradicionálisan régebben vasárnap, mostanság szombat este írom a posztokat, úgyhogy most nem is foglalkoztam vele. Amúgy is kell egy kis idő, míg megemésztem, és már normál narratív stílusban tudom előadni. Tőlem maradhatsz FR az idők végezetéig is :).
@Dogla: Hétfőn. Ezt nem én döntöm el, én csak feltöltöm, aztán valamikor élesítik. A Grimm napja a hétfőn.

nyauuuuu 2013.02.01. 23:43:30

@nyauuuuu: - n. Megyek aludni, nem igazán tudok már koncentrálni :). Holnap elolvaslak benneteket :D.

Pácsó Ármándó 2013.02.01. 23:43:32

@Dogla: Szerintem itt már mindenki barát :-)
Asszem hétfőn szokott lenni

Pácsó Ármándó 2013.02.01. 23:47:02

@nyauuuuu: Rózsás álmokat a nyugodni térőknek! A még ébren maradókat arra kérjük, halkítsák le készülékeiket!

2013.02.01. 23:47:21

Tőlem is jó éjt mindenkinek!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 23:48:42

@nyauuuuu: ??? biztos nem neked írtam, hogy haladnod kéne, ha igen, akkor csak félrenyomás volt. soha eszembe sem jutna sürgetni.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.02.01. 23:54:26

@Dogla: @Pácsó Ármándó: @nyauuuuu: Papírmacskák! én még fenn kuruttyolok, de mindenkinek jó éjt, sziasztok. :)

Pácsó Ármándó 2013.02.02. 00:01:30

@aggyistenbiri: Pihend ki magad te is, legyél szép holnap!

nautilus64 2013.02.02. 16:15:21

@Pácsó Ármándó: Biri mindig szép :)

na, megnéztem a részt, hát elég érdekes epizód volt, Monroe lakása volt a legjobb:D

Pácsó Ármándó 2013.02.02. 18:39:10

@nautilus64: Ezt nem tudhatom :-)
Én azon gondolkodtam, hogy ezt a sok gyereket direkt a film miatt öltöztették ilyen profi jelmezekbe vagy Portlandben a valóságban is ennyire komolyan veszik az egészet.

nautilus64 2013.02.02. 20:32:30

@Pácsó Ármándó: szerintem az amerikaiak ennyire komolyan veszik ezt az ünnepet

Pácsó Ármándó 2013.02.02. 20:51:14

Azt figyelted, hogy az eltűnt kis Rafael házánál is ki voltak rakva a rémek? Először azt hittem Monroehoz mennek.

nautilus64 2013.02.02. 20:54:49

@Pácsó Ármándó: igen, tényleg, én is azt hittem először, hogy odamennek :D
de Nick-től rendes dolog volt, hogy kölcsön adta Monroe-nak a grimmes cuccokat :D

Pácsó Ármándó 2013.02.02. 20:58:40

@nautilus64: Igen, képzeld, ha a nyílpuskát kéri :-)
Azt se tudtam eldönteni, hogy Monroe tényleg kergetett-e falusiakat régebben. Olyan élvezettel beszélt róla!

nautilus64 2013.02.02. 21:01:53

@Pácsó Ármándó: lehet, hogy nem figyeltem eléggé, de Monroe milyen idős? mert néha úgy érzem mintha ősöreg lenne :D

nautilus64 2013.02.02. 21:04:56

gondoltam gyorsan linkelek valamit, mielőtt megvádolnak, hogy lopni akartad a 200. kommentet is :D

Pácsó Ármándó 2013.02.02. 21:05:19

@nautilus64:
Ó, te kis 200-as! Gratulálok, ügyes voltál. És Nyauuuuunak is!!

nautilus64 2013.02.02. 21:07:17

@Pácsó Ármándó: bocsi, bocsi! nem akartam, a TE képed jobb lett volna 200-nak :)

igen, igen, gratula myauuu-nak :)

nautilus64 2013.02.02. 21:09:50

na akkor ezt a kérdést meghagyjuk másnak, hátha valaki tudja rá a választ, milyen idős Monroe

Pácsó Ármándó 2013.02.02. 21:11:18

@nautilus64: Nem-nem, nagyon jó képet találtál!
Most olyan voltam mint tudjukki, nem szóltam előre mire készülök!
De mivel arany szivem van, ezért kedvezni akartam nektek csajok :-)

Pácsó Ármándó 2013.02.02. 21:13:08

@nautilus64: És egyébként is: Meddig élnek a féllények, ha természetes halált halnak? És a Grimmek?

nautilus64 2013.02.02. 21:13:46

@Pácsó Ármándó: Nick-ről nincs? :D ez sem rossz, de ő inkább Biri zsánere :)

nautilus64 2013.02.02. 21:15:51

@Pácsó Ármándó: ugye hogy ugye? bennem is ez a kérdés merült fel! meddig élnek a féllények? egy rugóra kattogunk most :D

Pácsó Ármándó 2013.02.02. 21:16:04

@nautilus64: Asszem másnak is tetszik, de nem titkolom ki volt az első számú célközönség :-)
Majd körülnézek :-)

nautilus64 2013.02.02. 21:22:57

@Pácsó Ármándó: ó te! ez egy nagyon szőrös Nick! ha jól emlékszem amikor nem forgat, akkor ilyen dzsungelt növeszt az arcára, nem tetszik! :D

nautilus64 2013.02.02. 21:28:51

úgy látom a többiek a családjukkal töltik az időt, majd meglepődnek, hogy meggyarapodott a hozzászólások száma :D

Pácsó Ármándó 2013.02.02. 21:36:21

@nautilus64: Igen, pedig nem is civódunk édesen :-DD

Pácsó Ármándó 2013.02.02. 21:45:35

@nautilus64: Egy kicsit :-)

Na de veled is szívesen vagyok, úgyhogy voilá :-DD

www.listal.com/viewimage/4112617h

nautilus64 2013.02.02. 21:47:31

@Pácsó Ármándó: óóóóóó, most nagyon de nagyon elpirultam :)

Pácsó Ármándó 2013.02.02. 21:50:12

@nautilus64: A képtől?

Pirulj Nau és süsse le a szemét szemérmesen a 64 tagú legénység is!!

www.listal.com/viewimage/4112621h

nautilus64 2013.02.02. 21:51:37

@Pácsó Ármándó: hajjajaj, nem fogok tudni elaludni, de annyi biztos, hogy vele fogok álmodni :)

Pácsó Ármándó 2013.02.02. 21:59:53

@nautilus64: Akkor fantáziadús álmokat kedves Nau! :-D

nautilus64 2013.02.02. 22:00:49

@Pácsó Ármándó: köszsönöm, lépek is, míg friss az élmény! :D
köszönöm a képeket! :) jó éjt!

Pácsó Ármándó 2013.02.03. 12:56:01

Ilyen szemeket meresztett Nyauuuuu amikor meglátta a hozzászólások számát :-)

kepfeltoltes.hu/view/130203/cicaszem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2013.02.03. 19:58:01

Látom jól elvoltatok hétvégén :)) És micsoda képek. Ööööö. Lehet valamit tudni arról, hogy ezek milyen apropóból készültek Nickről?
És FR-ről sem kispályás képet találtatok..
Biri szemeire kíváncsi lettem volna, amikor látja :)
Szép mennyiségű hozzászólást hoztunk össze. Hétfőn már az új helyen találkozunk, nemde?

Pácsó Ármándó 2013.02.03. 20:28:11

@Dogla: Szia! Szerintem Nicknek lehetett egy másik filmje is, talán abból vannak a képek, de címet nem tudok.
Biri szemeire én is kíváncsi lennék :-)
Vajon értékelni fogja az "ajándékot" vagy csak legyint egyet? Nála sosem lehet tudni :-)
Hétfőn jön az új poszt, már várom nagyon Nyauuuuu írását!

nyauuuuu 2013.02.04. 00:52:43

@Pácsó Ármándó: Ne számíts valami jóra, engem tényleg nagyon megrázott ez a rész, többszöri megnézésre is folyton a hatása alá kerültem. Alvarez úr szerintem rettentően hiteles az apa szerepében. Emiatt most kevésbé tudtam a szép nyelvi megfogalmazásra ügyelni :(.

Pácsó Ármándó 2013.02.04. 01:28:00

@nyauuuuu: Szeretjük a szubjektív hogyvoltot!

2013.02.04. 09:21:19

@nyauuuuu: Nem baj, csak jöjjön :) Elolvassuk aztán majd megrágjuk a témát, ahogy szoktuk.
Biri hol vagy???

Pácsó Ármándó 2013.02.04. 13:58:24

Grimm poszt hiányom van! Kérem az illetékeseket, hogy lehetőség szerint orvosolják gondomat. Köszi!

2013.02.04. 14:04:39

@Pácsó Ármándó: Ez a részt is hétfőn du. 3-kor kaptuk, úgyhogy kitartás, ha jól tippelem, nemsokára olvashatunk. Addig dógozzá. Vagy edzzé. Vagy nem tudom mit csinálsz ilyenkor, ami mellett van időd kommentelni :))

Pácsó Ármándó 2013.02.04. 14:09:46

@Dogla: Jó, majd számolom a perceket. Ma hamarabb hazajöttem a poszt miatt :-)
Edzés H-Sz-P 19.00-20.00-ig van

2013.02.04. 14:47:06

@Pácsó Ármándó: Megjegyzem :)
Nekem csütörtök 20.00-21.00-ig van :)

Még 15 perc, és kiderül, hogy jól tippeltem-e az új poszt miatt...
süti beállítások módosítása