Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kiadó az Elementary és az Arrow hogyvoltja is

2013. január 16. 10:00 - sixx

A világhír ismét a nyakába szakadhat két hogyvoltozónak: jön az Elementary (Sherlock és Watson címen) és az Arrow is a magyar tévébe, előbbi január 30-án a Tv2-n, utóbbi február 1-jén az RTL Klubon lesz látható, várjuk a próbahogyvoltokat "hogyvoltoznék" tárggyal a hogyvolt kukac gmail pont com címre, de hamar.

nagy.png 

18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.01.16. 13:54:57

Nem lenne hülyeség a címlapon kijavítani a kezd szót kezdd formára.

Meg itt a hgyvoltot hogyvoltra.

Félek, hogy sokan komolyan veszik a felhívást, és ezzel akarnak világhírűek lenni, pedig nem ártana egy szűrő, hogy ki tud írni, és legalább ismeri-e a helyesírást.
Elég tré hogyvoltozók vannak már most is, ráadásul a többség téged vagy Hudák Hajnit akarja utánozni, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Eurydice 2013.01.16. 14:26:11

@dr. Közbiztonság Szilárd:
Szerintem a hogyvoltozás - legalábbis nekem - baromi nagy munka: iszonyatos időbefektetés 15-20 főszereplőt 45 percen keresztül végigkövetni, úgy hogy ugrálunk a jelenetek között, mindeközben "zanzásítva, viccesen, akár gúnyosan" írni, figyelni a helyesírásra.
Most kezdem a harmadik évadot a Downton Abbey-ból, és bár komment elvétve akad, remélem azért néhányan elolvassák és ha nézik a sorozatot, a fejükhöz csapnak, hogy "tényleg, ez olyan". És ez nekem nagyobb fizetség, mint a világhírnév.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.01.16. 15:14:20

@Eurydice:
Minden szövegszerkesztőben (az ingyenesekben is) van már magyar helyesírás-ellenőrző, és a legtöbbjükben az F7-re indul - igaz, ez az elgépeléseket veszi csak észre, azok közül is csak azokat, amelyek nem értelmes szót adnak ki (és - ás stb.), de legalább a (meglehetősen gyakori) higyje, bocsájt (tudom, ez sokak szerint helyes - javaslom felszólító módban elragozni, hogy kiderüljön, miért a bocsát a helyes: bocsájsa? bocsájtsa? bocsájtja? - más kérdés, hogy felszóító mód j-je t esetén s-re vált, pl. fut - fussa, de jt esetén nem vált semmire: szalajt - szalajtson), játsza típusú hibákat kapásból kiszűri.

Amúgy meg egyszer át kell olvasni. Vagy megkérni az Index korrektorát, hogy olvassa át. Meg odafigyelni olyan apróságokra, hogy és és vagy előtt csak tagmondatok elválasztásakor van vessző (akkor viszont kötelező), felsorolásban nincs. Meg az időnként suta mondatokra, képzavarokra stb.

Aki tud helyesen írni, annak nem nagyon kell odafigyelnie rá, megy kapásból.

Egyébként gondolom, te is a hírnévért csinálod, mert egyébként írhatnál egy - mondjuk - eurydice.blog.hu (vagy pláne valami nem az Indexhez vagy Origóhoz kapcsolódó és ott rendszeresen címlapra kerülő) ingyenes blogon is.

Csak hát a hírnévhez kell egy olyan írási stílus is (mondjuk az esetenként indokolatlan trágárságokat leszámítva), amilyen pl. sixxnek van - a hogyvoltozók többségének meg nincs.

(Nekem mondjuk már az is büntetés lenne, ha minden hét adott napján adott időben a tévé elé kéne ragadnom, hogy megnézzek egy többnyire meglehetősen butuska sorozatot (múlt héten kíváncsiságból belenéztem a Szulejmánba, hogy hátha lesz egy jó kis, magyar szemmel alternatív török-magyar történelemszemlélet, de az első részt látva ez totál esélytelen, valami jó kis gagyi lesz az is, nagyon gyenge színészekkel és dramaturgiával, ma már nem hiszem, hogy nézném).
Ha épp nem dolgozom, akkor inkább elmegyek tévé helyett valami koncertre vagy olvasok, esetleg előkapom a gitárt meg valami tabulatúrát.)

sixx · http://comment.blog.hu 2013.01.16. 15:19:54

@dr. Közbiztonság Szilárd:
1) a hírnév természetesen poén, ha ez nem jött le, sajnállak.
2) az index korrektorának semmi köze ehhez a bloghoz
3) nem te vagy a célközönség, ez világos. semmi baj, és köszönjük az F7-re vonatkozó tippet, de ha lehet, akkor legalább itt ne nyelvtannáciskodj, elég nekem, ha a cinematrixon fárasztasz.

Eurydice 2013.01.16. 15:43:33

@dr. Közbiztonság Szilárd:
Már elnézést, de vagyok annyira öntudatos, hogy tudjam, mit miért csinálok... A DA hogyvoltokat pl. a kosztümös drámák iránti rajongásomból fakadóan írom, nem azért hogy "világhíres" legyek.

Persze, tehetném hogy felteszem a saját magánblogomra, de az nem oda való. Oda mást írok.

Köszönöm a helyesírás-ellenőrzésre adott tippedet, bennem ha bármilyen kétség merül fel az írás alatt, hogy esetleg helytelen, utánanézek. Az hogy elgépelési hiba akad benne, hát Istenem, csak az nem téved, aki nem dolgozik.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.01.16. 18:35:56

@sixx:
1. Nekem lejött, de nem biztos, hogy azoknak is le fog, akik jelentkeznek (sőt, néhányan tutira komolyan fogják gondolni).
2.
3. Jó, majd megpróbálom. :-)

@Eurydice:

"Persze, tehetném hogy felteszem a saját magánblogomra, de az nem oda való."
Nyithatnál neki másik blogot. Szóval azt hiszem, ezt azért nem igazán hiszem el, legalábbis azt semmiképp, hogy valami hasznot ne remélnél belőle.

(Hidd el, nekem is mondták már többen, hogy mivel nem írok rosszul (meg ráadásul még helyesen is, ami a neten ritkaság :-)P (sajnos, most már sokszor a nyomtatott sajtóban is :-( ), miért nem kezdek el blogolni, mert X meg Y is annyira híres lett emiatt - többek közt sixxet is megemlítették, meg a Chilli és vaníliás csajszit, meg még néhány embert -, meg annyira bejött nekik, hogy azóta ebből élnek. Gondolom, aki akár itt nekiáll blogot írni, abban ez azért valahol ott motoszkál. Csak hát sixx annyiból is más, hogy ő magától kezdte ezt el, nem valamiféle létező dolog másolásaként.)

"ha bármilyen kétség merül fel az írás alatt, hogy"
Az a baj, hogy sokszor fel sem merül.

Ebben a pár soros szösszenetben is van pár ordító hiba is, pl. hogy a hogy elé vessző kell (szinte mindenhol elhagytad).

Az elgépelési hibákat pedig pont segítene kiszűrni a helyesírás-ellenőrző meg az átolvasás. Gondolom, annyira nem kerget senki, hogy 5 plusz perc ne férne még bele.

"csak az nem téved, aki nem dolgozik"

Nagyon ócska kifogás.
Ha az autószerelő nem húzná meg a kocsid kerekén a csavarokat, és emiatt nekimennél egy fának, akkor is ezt mondanád?
(Hiszen ő is dolgozik, ezek szerint joga van tévedni.)

sixx · http://comment.blog.hu 2013.01.16. 18:39:48

@dr. Közbiztonság Szilárd: könyörgöm, mindenre ami szent, hogy ne kezd már el ezt itt is. van benne hiba? van. a te dolgod kijavítani? nem. érted?

AaannnaaA 2013.01.16. 19:45:00

@Eurydice: Tőlem is +1
Pont tegnapelőtt dühöngtem ki magam (asszem a Castle aktuális hogyvótjában) egy hasonlóan kedves fikázón. Na jó, az nem volt ilyen meredek, mint a doktor úr itt feljebb. De aztán hagytam a francba. Ahogy az okosok mondják: "hagyd rá, eszéhez kell mérni". :)

Eurydice 2013.01.16. 19:52:22

@dr. Közbiztonság Szilárd: Az utóbbi kommented nyomán döbbentem rá, miért nem akarok én a blogoláson meggazdagodni/híres lenni etc. Mert mindig lesznek olyanok, akik főmunkaidőben azzal foglalkoznak, hogy nyammognak egy vesszőhibán, a stílusomon vagy a témán, nomeg azon, hogy ezen vajon mennyit kaszálok én ebből. És jobban tudják, még nálam is, hogy ÉN mit akarok.

Magánblogomról csak a családom tud, nekik írom, rólunk szól. A hogyvolt-hobbimról egy barátomnak meséltem, aki szintén nagy DA rajongó, és az öcsém felismerte a nevemet egy poszt mellett. Ennyi a "hírnevem", ennyi a "fizetségem".

Képzeld, visszaolvastam a kommentjeimet, mindet, amit ide beírtam és mikor láttam, hogy kimaradt egy vessző, gondoltam, panem et circenses, tolok estére is egy kis hamit a rászorulóknak, kivettem még párat. Csak a te örömödre.

A helyesírásról: annak idején, mikor a Tizenkét hattyúkat olvastam, arra gondoltam, hogy a francba lehet ez szépirodalom, tele van hibával. Most öregebben értettem meg, hogy a nyelvtani helyesség egy dolog, az, hogy valami élvezetes időtöltést ad, az egy másik dolog.

Aztán az "ócska kifogás", vedd úgy, én egy hobbi autószerelő vagyok, aki, ha lerobban egy kocsi az utcában, megpróbálja megbuherálni, kedvtelésből, ingyen. Ha csak a sarokig jutsz, hát sajnálom, tőlem ennyire futotta, legközelebb ne kanyarodj az utcámba. No, ezt a parabolát fordítsd le a blogolásra, és menj békével.
Én is megyek, van a hobbiblogoláson kívül rengeteg minden amivel még foglalkozhatok. Hála Istennek.

nadivereb 2013.01.16. 21:24:19

@dr. Közbiztonság Szilárd: A "bocsájt"-féle agymenésednek a világon semmi értelme. A bocsájt egy létező szó. Használják, létezik, pont.

Egyébként lehet másra is jelentkezni? A februárban induló Amazing Race-évadot pl. szívesen csinálnám, még ha nem is megy magyar adón.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.17. 19:27:20

@Eurydice: részemről +2000! Dr Elöl Dr Hátul Dr valahol máshol élvezkedjen, mondjuk egy helyesírási blogon, ne itt. egyáltalán hogyan is keveredett ide? Megáll az eszem, nem magyarórán vagyunk. ÉS igen, marha sokan járunk ide, mert itt vannak összegyűjtve a sorozataink, amelyeket nézünk és szeretünk. Kommentálva vagy sem. Fenébe már!@nadivereb: 2szeresen egyetértek, a bocsájt miatt is, az Amazing Race-t pedig iszonyatosan hiányolom innen! Melyik csatornán indul és kábé pontosan februárban mikor? Igényelném a hv-t :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.17. 19:30:34

@dr. Közbiztonság Szilárd: Kicsikét el kellene beszélgetned "Rosszindulatú Vászkával", elképzelhetőnek tartom, hogy helyre tenné a helyesírásról alkotott keménymagos, megmásíthatatlan véleményedet. Ez csak egy tanács, de még inkább csak egy ötlet.
Ez nem a te játszótered, hanem a miénk. A viszont nem látásra.

sixx · http://comment.blog.hu 2013.01.18. 09:56:41

@Fée verte: mert szóltam, hogy hagyjátok abba nyelvtannáciskodást. ez a blog nem erről szól.
süti beállítások módosítása