Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 2x06 - Csak a holttestemen át

2013. január 14. 15:00 - nyauuuuu

Az idézet a Kígyó három levele című meséből való, ez most tényleg Grimm. Nyitóképben szőke, elegáns cicus érkezik kisrepülővel, kiszállva telefonálni kezd. Hoppá, főrendőrt hívja, és rendkívül bizalmas hangot üt meg vele szemben. Példának okáért nem mutatkozik be, elvégre nem hiszi, hogy a százados elfelejthette volna az ő hangját, illetve tartott tőle, hogy talán neheztel rá Bécs miatt, és szeretné kiengesztelni. Ezt főrendőr is szeretné, úgyhogy megtudjuk, hogy a cicus átutazóban Tokióból a Deluxe-ban száll meg. Nick hazatér, és Juliette bizony nemcsak, hogy otthon van, de még főzőcskézett is neki. Főhősünk először rettentően megörül, mikor szíve hölgye közli, hogy a kedvencét csinálta, mert azt hiszi a kis buta, hogy a nő végre emlékszik valamire – de persze nem, csak a receptre volt ráírva, hogy Nick szereti. Nője közli, lehet, hogy sosem fog emlékezni rá, de legalább szeretné megismerni. Monroe is főzőcskézik, gyönyörű cselló-zenét hallgat, gyertyafényes terítéket készít, és ízlik neki a saját főztje. Egy bárban egy borostás fazon elég hernyótalpas módon udvarol Angelinának (a dúvadnak, aki régen Monroe szerelme volt), és mert fizetett neki három sört meg a csirkefalatokat, úgy gondolja, ez feljogosítja arra is, hogy vele ünnepelje meg, hogy munkát kapott. Természetesen szexre gondol, de a csaj inkább lelépne a szituból. Míg a fickónak csörög a mobilja, és közli, hogy a munkaadója hívja, a lány ki is sétál a motorjához, de a pasi követi, mire Angie fejbe csapja a bukójával. A fazon valami gyíkfélévé válik, de a lány is átalakul, nyakon harapja a gyíkot, az meg simán meghal. Angie kizsebeli a hullát, és már épp elégedett lenne magával, mikor egy másik pasi pisztolyt szorít a tarkójához.

01.jpg

Monroe – minő meglepetés – Rosalee-vel vacsorázik. Kölcsönös udvariaskodás után a rókalány az óráiról kérdezi a dúvadat, az meg persze elszáll, és hosszasan mesél az egyik őse által faragott kakukkos óráról. Főrendőr a cicussal pezsgőzik, előbb a tokiói utat beszélik meg (politika), aztán jönnek az egyéb nyalánkságot. Cicustól megtudjuk, hogy főrendőr megölte az unokatestvérét, és hogy a nő nem biztos benne, hogy neki nem ezt a sorsot szánja-e. És hogy a fattyú-herceg vissza akar térni az őt megillető helyre, bizonyos feltételek mellett. A tesójával, Erikkel meg eddig mindig meg tudtak egyezni. (Remélem, egyszer összerakódik tényleg ez a sok mozaik, mert nekem még mindig túl homályos.)

Angelinát betuszkolják egy autóba, ahol egy kopasz férfi akar beszélgetni vele. A megölt pasekot ő bérelte fel egy munkára, úgyhogy a nő miatt ugrottak a tervei. Mikor Angie védené magát, a fickó kobrakígyóvá alakul, és a nyelvével végigszagolgatja a nőt. Minekutána ebből megtudja, hogy az valójában fél, felsorolja a lehetőségeit: 1. meghal a kocsiban, 2. elvégzi a melót, amit a hullának kellett volna, 3. feljelentik a rendőrségen emberölésért. A nő a kettest választja, úgyhogy kap egy borítékot az elvégzendő feladatról (valamit le kell szállítania), tízezer dollárt, ami a meló ellenértékének az első részlete, és egy mobilt, mivel 24 órája van arra, hogy végezzen, és azon fogják keresni. Ja, és egy fenyegetést is: ha megszökik, úgyis megtalálják. Ezek birtokában száll ki a kocsiból.

02.jpg

Juliette és Nick is vacsorázik (ez egy ilyen rész), a lány a megismerkedésük részleteiről kérdezősködik, minden nagyon romantikus. Monroe és Rosalee zenehallgatás közben döbbenek rá, hogy mindketten egy különös osztrák citerás nagy rajongói, és ettől a dúvadnak rögtön csókolózhatnékja támad, de megint nem jut el odáig, mert Angelina berúgja az ajtóját, mondván, beszélniük kell, Rosalee-t meg dobja ki. A lány menne is, de Monroe nem engedi, inkább elnézést kér tőle, és kimegy a konyhába Angie-val beszélgetni – de Rosalee közben mégiscsak lelép. Jó fordulat, hogy Monroe kérdésére (mégis miért jöttél ide?) Angelina beköpi: azért, hogy megöljelek. Megmutatja neki a papírt, amit a királykobrától kapott: fényképpel, névvel-címmel bizony Monroe szerepel rajta. A szokott felfokozott érzelmek közepette Angelina összefoglalja a megbízása részleteit, és felajánlja, hogy segít csomagolni. Eddie viszont nem akar elmenni, inkább kideríti, hogy ki és miért akarja megöletni őt. Ezért Nicket szeretné felhívni, de Angie nem engedi, hiszen a rendőr le akarja őt tartóztatni a pórsertések meggyilkolása miatt. Eddie viszont szeretné, ha a lány segítene, hiszen csak ő látta a megbízót. Ezen addig vitatkoznak, míg mindkettejük szeme bevörösödik.

03.jpg

Juliette azon szántogat, hogy Nick tényleg megkérte-e a kezét. Arra is rákérdez, hogy miért mondott ő vajon nemet, mire a férfi közli, hogy a titkolózás miatt. Mielőtt jobban belemélyednének a témába, természetesen csörög a mobil – és bár Nick inkább Juliette-tel szeretne lenni, mégis felveszi a telefont, és mivel Monroe élete a tét, otthagyja a finom vacsit és a barátkozós beszélgetést függőben. Monroe-nál előbb feltesz egy csomó kérdést, mire a dúvad ötöl-hatol csak, erre Angie előrobban, hogy mondja már meg a frankót. Nick persze rögtön pisztolyt ránt, és le akarja tartóztatni a lányt, aki erre átalakulva morogni kezd. Monroe közli, hogy ne lovagoljanak a részleteken, mert hát a lány eljött hozzá mégiscsak, ahelyett, hogy simán megölte volna a huszonöt rugóért. Mivel elég ütősen érvel, így a két fél fegyverszünetet köt – Eddie meg elmegy telefonálni, mert Rosalee hívja. Nick gyorsan megtudja Angelinától a részleteket, és hogy ma este már megölt egy fickót, ami nem javít kettejük kapcsolatán. Rosalee-nak el kell utaznia a városból, mert a nénikéje szélütést kapott, ezért arra kéri Eddie-t, hogy vegye át a boltot egy-két napra. Ő ezt boldogan vállalja, de mivel Nick jön felháborodva, be is rekesztik a csevejt. Nick nem tudja lenyomozni a mobilt, úgyhogy Eddie-t 24 órára őrizet alá helyezi, Angelinát meg megkéri, mutassa meg, hol találkozott a kobrával. Még villonganak egymásnak kicsit, de azért az ügy érdekében ezt is piánóban nyomják.

04.jpg

Nick Hanket kéri meg, hogy vigyázzon a dúvadjára, és távozik, a két ottmaradt pasi meg úgy dönt, isznak egyet. Angie nem bízik Nickben, hogy ki tudja deríteni a kobra kilétét, de ő közli, hogy leszámol a megbízóval. Hank arról érdeklődik, fáj-e a Voge, és hogy ő látná-e, ha Eddie átváltozna. A dúvad szerint kétféle átváltozás van, ha ideges vagy fél, azt nem biztos, hogy látná egy átlagember, de ha pokoli dühös, és akarja is, hogy Hank lássa, akkor biztosan látni fogja. Nicket az teszi veszélyessé, hogy ő akkor is látja őket, amikor egy átlagember nem. És – mivel már elég alkoholt ittak – megpróbálja szemléltetni a különbséget. Előbb átváltozik a szemünk láttára, de Hank szerint ugyanúgy néz ki. Aztán még egyszer átalakul, de úgy, hogy akarja is, hogy Hank lássa – mire az másfél métert ugrik hátra, úgy megijed. Ettől függetlenül megkéri, hogy csinálja még egyszer.

05.jpg

Már reggel van, mire Nick és Angelina a bárhoz érnek, a nyomozó megkéri a nőt, hogy maradjon a kocsiban. Az éppen helyszínelő helyi zsarutól próbálnak információhoz jutni, de az csak annyit tud, hogy valószínűleg többen, vascsövekkel és baltákkal agyonverték a hullát, és ki is rabolhatták, mert sem iratokat, sem pénzt nem találtak nála. Erre Angie megjelenik, Nick társaként mutatkozik be, előadja, hogy önvédelemből ölt egy nő, hátulról, és mikor kizsebelte az ürgét, elhajította a tárcáját – és már megy is, hogy megkeresse. Nick erősen kamillázik. Annyi eszük azért van, hogy hagyják, a helyi rendőr találja meg a tárcát. Ennek birtokában már többet tud: a pasi rendszeres vendégük volt, általában nemi erőszak vagy testi sértés miatt, így a halála egyáltalán nem sajnálatos, és milyen bátor lehetett az a nő, aki lenyomta. Még megjegyzi, Nick milyen szerencsés, hogy ilyen csinos és okos társa van. A kocsiban Nick rákérdez, hogy Angelina mit szedett fel a bokrok között (mert ő nem is a tárcát kereste), és kiderül, hogy a hulla mobilját, amin, ugye, még az első jelenetben felhívta a megbízó. Nick lenyomoztatja az utolsó hívást, de persze tovább torzsalkodnak ők ketten.

06.jpg

Egy vaskereskedés előtt álldogáló fickót nézegetnek a kocsiból, ő az, aki Angelinára fogta a pisztolyt, a kobra segítője. Nick működő mobillal a keblén beküldi a pasihoz a lányt, mert hallania kell a beszélgetést. Angie lehengerlő társalgási modorával gyorsan kiszedi a férfiból, hogy miért akarják megöletni Monroe-t. A dúvaddal példát akarnak statuálni: aki lepaktál egy Grimmel, pórul jár. Nick a kocsiban ezt eléggé szenvedő arckifejezéssel hallgatja. Ja, és a kobrát is csak felbérelték, az igazi megbízó kiléte ismeretlen. Nick elmegy Hank-hez, és beavatja, hogy Angelina ül a kocsijában, ő a „bérgyilkos”, és ha zavarja, hogy egy körözött gyilkossal paktálnak, akkor nem kell benne lennie. Hank persze egy jellem, és segít így is. Összefoglalják gyorsan, amit megtudtak a megbízóról, meg hogy az egész Nickről szól. A nagy brainstrormingban a Grimm benyögi, hogy talán egy herceg lehet az igazi felbujtó, mert ő hallotta, hogy van egy Portlandben. Oda lyukadnak ki, hogy valahogy le kéne szállítani estére Monroe holttestét, különben mindkét dúvad veszélybe kerül. Eddie-nek szerencsére van ötlete – nyugovóval lehetséges a dolog. Átvonulnak mindannyian a boltba, és felhívják az éppen buszozó Rosalee-t, hogy segítsen az elkészítésében.

07.jpg

Főrendőr rákeres a cicababára, és egy fénykép alapján rájön, hogy Tokióban a nő a Sárkánynyelvvel találkozott (ők küldték az én kedvencemet). A mobilján épp ő hívja, újabb randit beszélnek meg. Rosalee-nak nagyon nem tetszik az ötlet a nyugovóval, nagyon veszélyes, ha nem ébred fel időben Monroe, akkor meghal. Amúgy a cucc hibernációhoz hasonló állapotba ringatja azt, aki beveszi, talán még a királykobrát is meg lehet vele téveszteni, annyira halottnak látszik majd tőle. A rőtbundás iszonyúan aggódik, de addig-addig győzködik, míg beadja a derekát. Közben Angelina mobilja is csörög, kap egy találkozóhelyet, ahová a hullát viheti. Főrendőr telefonál, hol van a nő, kérdezi. A másik oldal azt közli vele, hogy éppen most távozott, a gépe a kifutópályán áll, engedélyt kért a felszállásra. Monroe megissza a löttyöt, Rosalee pedig elsorolja, mire figyeljenek: két órán belül újra kell éleszteni. Ha elsápad az arca, vagy behajlítja az ujjait, akkor már a halálán van. Eddie még – szemében könnyel – megígéri, hogy túléli, majd meghal.

08.jpg

Angelina leszállítja a megbeszélt helyre a hullát, Nick és Hank a közelben várakoznak. Angie a hulla átadása közben felfigyel rá, hogy Monroe ujjai már be vannak hajlítva – kevés az idő. A kobra megszagolgatja, és elégedett ugyan, de pénzt nem ad, mert az ő dolga csak a vizsgálat volt. A lány a megbízónak kell átadja a hullát. A kígyó telefonál, mire újabb autó érkezik – de közben Monroe ujjai már határozottan rángatóznak. Az autóból a szőke cicus száll ki, főrendőr vacsorapartnere. Megdicséri Angie-t, majd távozik – mire az nem bírja tovább, és nekiáll újraéleszteni Monroe-t. A három pasi előbb csak undorodik, hogy smárol egy halottal, de mikor Eddie felül, rögtön pánikba esnek. Közben megérkezik a két nyomozó is, és hangos „rendőrség” felkiáltások közepette tüzet nyitnak, a szőkeség sofőrjét le is lövik. Fegyvert ránt a harmadik pasi is, és meglövi a ráugró farkaslányt, őt jutalmul Monroe tépi szét. A kígyó elszalad, Nick utánaveti magát. A szőke cica a kormányhoz ül, és lelép a szituból. Nick nem készült fel előre a könyveiből a kobrából, így az simán ráugrik a fáról, és maga alá gyűri. Persze, nem harapja meg, mert akkor vége lenne a sorozatnak, nekiállnak verekedni egymással. Nick előbb sikeresen egy fához szorítja, és arról érdeklődik, ki bérelte fel a kelgyót, de az kitör a szorításból, és fegyvert ránt elő. Mielőtt lőhetne, Hank érkezik a sörétessel, és kinyírja. Angie még óva inti a szőke nőtől Monroe-t, majd közli, hogy afrancba, és meghal.

09.jpg

Szőke nő a repülőjéhez hajt, ahol főrendőr várja. Az, hogy megöli-e a nőt, attól függ, elmond-e neki mindent. Nick hazaér, felhívja Rosalee-t, hogy Eddie jól van. Lerogy a kanapéra, ahol cetli várja: Juliette köszöni neki az új emlékeket. Monroe eltemette Angelinát, a sírjára kövek mellett az óráját teszi, amit teátrális mozdulattal összetör, majd átalakulva, fejét az égnek fordítva, farkasordítással siratja el exkedvesét.

Címkék: grimm
80 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.01.14. 16:46:41

Köszi a hogyvótot!! A nyomorult TV2 korábban kezdte, így az eleje lemaradt a felvételről.
Az a jelenet, amikor Hank és Monroe iszogatnak, dúvadunk meg átváltozik neki kicsit, rohadtul tetszett. És az is, hogy Hank így a dolgok mellé áll és segít.
Kíváncsi vagyok, hogy a Főrendőrös szálból mit hoznak ki. Hogy végül gonosz lesz-e vagy jófiú, mert most még nem egyértelmű. De nem is baj, hogy nem mindenki csak fekete vagy fehér.
(Most nézem, hogy sehol egy Főrendőrös kép. Na jó, nem is nekem kellene reklamálni ez ügyben:)

Gabba 2013.01.14. 17:03:38

"a kígyó elszalad" - mert kapott lábsót dr. Bubótól :)

amúgy jó rész volt, kelgyót még nem is láttunk eddig

Pácsó Ármándó 2013.01.14. 17:53:55

Jó rész volt, Angelina maradhatott volna még! Élvezettel olvastam a hogyvoltot és köszi a kitűnő képeket!

@Dogla: Szerintem gonosz.

@Gabba: Volt már egyszer kígyó csapos, asszem a hatalom érméi részben.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.14. 20:40:38

@Dogla: az előző részhez írtam nyaunak, hogy perpill neheztelek fr-re, erre közölte, hogy nem lesz kép róla. bevallom, azt hittem csak fenyegetőzik, de mint kiderült, komolyan gondolta. @Pácsó Ármándó: nem. nem gonosz.
nyau: ismét nagyon jó volt az összefoglaló, és ez egy nagyon nagyon izgis rész volt.
Angiről azt hittem, vampír, amíg nem mondták el a fajtáját. nem emlékeztem rá a kiskucuk lemészárlásának részéből,de utána beugrott.

nyauuuuu 2013.01.14. 20:49:02

@Pácsó Ármándó: A Vadászidényben volt, lőttem is róla képet, de az nem ilyen kobrás volt, csak olyan simás.
hogyvolt.blog.hu/2012/10/27/grimm_1x18_vadaszideny
Ugye tudod, hogy Rosalee-t te kaptad? :)
@Dogla: @aggyistenbiri: Mondtam, hogy nem lesz. Majd ha biri szól, hogy már nem neheztel, akkor lesz újra. Addig minek fájdítsam a szívét?
@mindenki: Köszönöm szépen a dicsérő szavakat, érdemtelen vagyok rá. Ez tényleg egy izgalmas, jó rész volt, bár kb. az ötödik percnél tudtam, hogy szegény Angie-nak annyi, mert azért bizonyos sablonokat nem hajlandóak átlépni a forgatókönyv írói. De a többi bejött.

2013.01.14. 20:58:22

@nyauuuuu: Khm. Esetleg az én kedvemért beletennél a kövibe egy Főrendőrös képet? Csak a szememnek hiányzik némi rágógumi. Pont a rész nézése közben gondolkodtam, hogy tényleg nem is rossz pasi.
(Biri, mielőtt megijednél, nem viszem el előled, én Jim Caviezel fan vagyok, de róla képet a Célszemély hogyvótban kérés nélkül is kapok, lévén, hogy főszereplő :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.14. 20:59:02

@nyauuuuu: ne hülyéskedj már! nem vagy érdemtelen! ha valaha valamely sorozat-fanatikusnak nem tetszik a hv író stílusa, annak mindig hangot is adott! ne legyél már ilyen kishitű! :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.14. 21:07:28

@Dogla: "csak a holttestemen át" mint ahogy az epizód címe is mondja. a grimmben az enyém fr, te csak bámészkodj a célszemélyben, azt pl nem nézem. ott a tiéd lehet (SE!!! OTT SEM!!!!)
@nyauuuuu: jó, berakhatsz dogla barátosném kedvéért egyet (kettőt) FR-ről. jó pasi, egyre több a vetélytárs. ppphhhh. majd osztozunk doglával: páros napokon lehet az öve,páratlanokon az enyimé.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.14. 21:09:36

@Dogla: opszi, hamarabb sült el a kezem, a szövegértelmezés csak később jött. nem is játszik a célszemélyben. béna biri. bocsánatot kérek.

2013.01.14. 21:15:44

@aggyistenbiri: Áááá, nem kell osztozni. Meghagyom Neked a rajongást, nekem elég egy kép a szépérzékem miatt :)
Oszt háttérképnek betetted-e már?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.14. 21:24:18

@Dogla: naná hogy. kellett is magyarázkodnom utána a férj előtt. de kilambadáztam magam a szituációból, mert ő meg Salma Hayekért van oda. beletörődött FR-be :D

Pácsó Ármándó 2013.01.14. 21:49:04

@nyauuuuu: Pirulok és köszönöm szépen Rosalee-t!! Hálából drukkolok neked egy újabb sárkánynyelves férfiért, aki megborítja a hormon háztartásod :-)

Igen, az tényleg csak sima kélgyó volt!

@Dogla: Hű, nekem most esett le, hogy Te lány lehetsz :-)

@aggyistenbiri: Majd meglátjuk gonosznak tartod-e majd FR-t, ha beszorítja Julist egy sarokba és nem csak kő-papír-ollózni akar vele :-)

2013.01.14. 22:26:32

@Pácsó Ármándó: Na szép. Utoljára 18 éves koromban nézett fiúnak egy vaksi nyugdíjas a BKV-n, mini szoknya és a hosszú haj ellenére :))
Téged mi tévesztett meg?

nyauuuuu 2013.01.14. 22:44:10

@Dogla: Beteszek. Pláne, ha mondjuk a szokásos érzelemmentes módján meghenteli a szőke cicust. Mert szerintem kinéz neki, amiért beleköpködött a levesébe.

nyauuuuu 2013.01.14. 22:46:47

@Pácsó Ármándó: Sárkánynyelves? Ja, hogy Akira... Nem kell ám, hogy japán legyen, vagy hogy gonosz, vagy egzotikus, én szimplán a pszichopata tekintetre bukok. Ha amellett nem teljesen csúnya, akkor már oké :). Én meg drukkolok, hogy Rosalee szaktudására minden részben szükség legyen, mert pl. az előzőben egyáltalán nem szerepelt. Főrendőrrel ellentétben őt sokszor hanyagolják, pedig jó kis karakter.

Pácsó Ármándó 2013.01.14. 22:48:48

@Dogla: Hát nem is tudom. Biri elég hamar vonzódni kezdett FR-hez, meg amúgy is csapong mint denevér az ereszt sodorván, szóval egyértelmű volt hogy nő. Nyauuuuu-t olvasva is kiderülnek a dolgok és Gabba is írt már jó néhány posztot. Veled meg csak itt találkoztam és a Dogláról a dogra asszociáltam és ha dog akkor Scooby Doo, ő meg ugye fiú. Szóval valahogy így :-)
És melyik járaton utaztál tegnap? :-)

Pácsó Ármándó 2013.01.14. 22:56:06

@nyauuuuu: Vagy amikor "meghenteli" Julist :-)
Hát remélem a következő részben már hazajön Rosalee, mert egyrészt hiányozhat Monroe-nak, másrészt a patika is egy forgalmas helyszín a filmben jó ha ott van.

nyauuuuu 2013.01.14. 22:57:15

@aggyistenbiri: @Dogla: Na jó, eredetileg ezzel kezdtem volna a posztot, de akkor megkapjátok kicsinyítés nélkül, hátha tényleg háttérképnek használjátok. Itt a cicussal telefonál:
kepfeltoltes.hu/view/130114/fr3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2013.01.14. 23:22:00

@Pácsó Ármándó: Ez aranyos!!! A Dogla amúgy egy ritka nagymacska fajta.
index.hu/tudomany/liger1017/
(A táblázatot nézd.) Akkor vettem magamhoz ezt a nevet, mikor ezt a cikket olvastam. Megtetszett a hangzása. Azt elég volt tudni, hogy macskaféle.
Tegnap melyiken utaztam? Itthon voltam :)) De már nem is vagyok 18. Sajna.

@nyauuuuu: Köszi a képet!!! Igazán rendes Tőled! Háttérnek meghagyom Birinek, én már beállítottam magamnál Jim Caviezel-t.

Pácsó Ármándó 2013.01.14. 23:45:39

@Dogla: Dogla=Leopárd+Tigris? Tiszta Grimm féllény :-)
A Leopon de furcsa! Nagyon tetszik!

2013.01.14. 23:50:19

@Pácsó Ármándó: Most hogy mondod, tényleg. Keveréklényként eladhatnánk a Grimmbe :) Na jó éjt mindenkinek!

nyauuuuu 2013.01.15. 00:01:34

@Dogla: És még egy macska a blogon :). Nincsenek véletlenek, ugye. És a hasonlók mindenütt megtalálják egymást.
Egyszer csinálunk egy "mindenki meséljen a macskákkal kapcsolatos élményeiről" interaktív csoportot is :).

2013.01.15. 00:07:35

@nyauuuuu: Oké, csináljunk. De oda engem csak nézni/olvasni engedjetek. Mert ha én macskás sztorikba kezdek, úgy kell lelőni.
Na, csak nem bírok elsunnyogni alukálni. Holnap meg majd vérvörös szemekkel megyek melózni... Nyauuuu, Te holnap nem kelsz korán?

nyauuuuu 2013.01.15. 00:29:07

@Dogla: De, viszem a lányaimat oviba-isibe, de amúgy a héten szabin vagyok. :)
@aggyistenbiri: Biri, akartam már mondani, csütörtök este kilenc után tíz perccel nem szoktad nézni a Viasat 6-ot? Ismétlik a Caprica-t. Ott aztán sok-sok képet láthatnál a kedvencedről :).

nyauuuuu 2013.01.15. 00:36:28

@nyauuuuu: Ja, és végre volt időm megkeresni, a House-ból a hetedik évad tizedik epizódjában ő a heti beteg :).

nautilus64 2013.01.15. 09:26:48

@Dogla: csináljunk, csináljunk! :D a macskás sztorikból sose elég, nem szabad senkit se lelőni ezért! :)

de hogy a poszthoz is hozzászóljak, remek rész volt, bár engem Angelina mindig is zavart, nem szimpi, nem baj, hogy nincs többé. :) nyauuuuu posztjai pedig tényleg jók, csak a Grimm és a 13-as raktár miatt jövök ide mostanában, ezekért a posztokért érdemes ide feljönni! :)

nyauuuuu 2013.01.15. 11:04:05

@nautilus64: Köszönöm szépen. Neked is van macskád?

nautilus64 2013.01.15. 11:35:56

@nyauuuuu: a szülőknél, de az olyan mintha az enyém is lenne. :D

nyauuuuu 2013.01.15. 12:53:38

@nautilus64: Ez valami félreértés. A macskát az ember sosem birtokolja, nem mondhatja rá, hogy 'az enyém'. Nem az embernek van macskája, hanem a macskának van embere. Úm. háztartási alkalmazottja :).

nautilus64 2013.01.15. 13:06:03

@nyauuuuu: ne is mond, mindig úgy érzem, hogy csak megtűr minket, nehéz kibontani a konzervet a macskának... :D helyesbítek, olyan mintha én is az övé lennék :D

szilmarilla 2013.01.15. 19:54:54

köszi a hogyvoltot! Szeretem őket elolvasni, bár annyiszor megnéztem már a részeket angolul, hogy szinte kívülről fújom őket :) A főrendőr herceg a kedvencem. Ehhez az epizódhoz kapcsolódóan van egy kivágott jelenet vele és a cicussal... ágyban, félmeztelenül: youtu.be/AuE8HkHnMus <3

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.15. 20:21:49

@nyauuuuu: caprica: erre az időpontra pont nincs beállítva semmi, felveszem a repertoárba, kösz hogy szóltál. a macska+birtoklás általánosan érvényben lévő elmélettel egyáltalán nem értek egyet, a 2 enyém nem ilyen. jönnek, ha hívom őket, hallgatnak a nevükre, ha nem foglalkozom velük rám ciripelnek, a konyhában kukták akár én, akár a ZZuram főz éppen. és még a slozira is elkísérnek. komoly.

2013.01.15. 20:22:01

@szilmarilla: Hm. Megnéztem a kivágott jelenetet, köszi szépen. Már csak az a nagy kérdés, mi lehetett az oka a kivágásnak.
Kiváncsi lennék Biri milyen arcot vág, ha megnézi :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.15. 20:26:07

@Pácsó Ármándó: csapongok? ezt udvariasabban is meg lehetett volna fogalmazni. figyelj, mutatom és tanulj: "birinek gyors az észjárása és néha lemaradok mögötte, amikor egyik témába fűzi a másikat" na, valahogy így :)))))

2013.01.15. 20:29:59

@aggyistenbiri: Szia Biri! Cuki macskoszok lehetnek a Tieid, szinte már családtagok, nem?

Amúgy hogy tetszett szilmarilla videója?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.15. 20:33:12

@Dogla: megnézte, de mivel nem vakon és betegesen elvetemült rajongó, elnézően mosolygott közben. szép az a felsőtest, de ilyenből van itthon is :) a lábát nem láttam még, mert ami itthon van olyan biztos senkinek nincs. egyébként ez szemétség, hogy olyan igazi acélos lándzsalába, mint a pasiknak tud lenni, a nőknek semmilyen sporttal nem adatik meg. talán csak a sok éves gyorskorival.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.15. 20:41:56

@Dogla: konkrétan durván családtagok, igen. :) de ha belegondolok, furák. ezek szeretik a vizet is. van úgy nem egyszer, hogy engedem a fürdővizemet, és mire kimegyek az egyik ott pacsál benne. vagy pl reggelente megyek fogat mosni, és a mosdókagyló tele van cicvarekkel, úgy kell őket kitessékelni. lehet, hogy nem is macskák.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.15. 21:02:56

@nyauuuuu: @Dogla:@Pácsó Ármándó: macskás gyűjtőposzt? :) jó! elég szép számban idegyűltünk. tényleg, mi lett szegény, Julie-t megkarmoló SziámiUltrarock cicvarekkel? valószínűleg tényleg elcsapta egy ótomobil csórikámat...
Ja, Pácsónak múltkor írtam, hogy Rozalie gyermeket vár, azért szerepel ritkán és csak mellkastól felfelé, és el is utaztatták nénikéjéhez. egy darabig nélkülöznie kell őt Ármándó Velaszkez Pácsó 'Ernandeznek és nekünk is, sajna.

Pácsó Ármándó 2013.01.15. 21:58:23

@szilmarilla: Hoppá, még egy FR szimpatizáns, lassan tényleg sorsolni kell :-) Köszi a videót!

@Dogla: Szerintem tudatosan vágták ki. Erdei vattafarkúnyúl legyen a nevem, ha nem valami még ütősebbel készülnek :-)

@aggyistenbiri: Na és a "Családi kör" idézet az smafu!? Gyöngyöt a disznók elé ... :-))
Rozálkát meg adják vissza! Mi lesz így szegény Monroe-val? Tisztelettel: P. Á. tigrincs.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.15. 22:02:52

@szilmarilla: keblemre, te a barátném leszel, ha hagyod magad :) közös az érdeklődési körünk :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.15. 22:11:31

@Pácsó Ármándó: egy kicsit átdolgozás volt az, nem pontos idézet :) de tetszett, hogyne tetszett volna, a denevérek márpedig édespofa állatok, bírom őket :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.15. 22:21:37

@Pácsó Ármándó: egyszerűen csak megjelöltem a birodalmamat, hátha ettől egyértelműbb lesz mindenki számára :)

Gabba 2013.01.15. 22:25:25

höj, 43 komment egy poszthoz, és még nyauuuu kishitűsködik :)

@nautilus64: én is köszönöm a bókot

@aggyistenbiri: pöpec az avatárod!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.15. 22:25:28

@Pácsó Ármándó: rajzfilm: fel van véve a megnézendők listájára (de nem moziban, mert azt utálom). erről csak ők tehetnek. túl hangosak az effektek, nem én irányítom a hangerőt, és zajosan eszik a többiek a popcornt. és hangosan röhögnek,én meg nem hallom a beszédet. (én nem röhögök hangosan, mert nincs humorérzékem, ez tudott).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.15. 22:27:58

@Gabba: "höj, 43 komment egy poszthoz, és még nyauuuu kishitűsködik :)" eskü, pont ezen gondolkodtam! és ez nem egy valóságsó, vagy barátokközt, csak egy egyszerű sori! :)

nyauuuuu 2013.01.15. 22:46:09

@aggyistenbiri: Amiről a lehető legkevesebb szó esik a kommentekben :). Volt itt már minden, macskáktól családi körön át vámpíros rajzfilmig. De én ennek úgy örülök! Komolyan mondom, lassan már csak azért írok hogyvoltokat, hogy utána jóízűen olvashassam az alatta lévőket :). Tök jó, hogy vagytok.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.15. 22:53:10

@nyauuuuu: ne gondold! mi csak asszociálgatunk az írásaid alapján, gondolatokat indítasz el, tehát köze van -nagyon is sok- az írásaidhoz. agymenés van :)

2013.01.15. 23:04:43

@aggyistenbiri: Csatlakozom, nekem is ez a véleményem. Jó kis közös agymenés ez itt :) Nemsokára közösség leszünk. Lassan leülhetnénk kávézni :)
Tetszik az avatarod Biri!!
@Pácsó Ármándó: Köszönöm a képet!! Honnan van? Szerinted ez egy képzelt rajz, vagy az igazi alapján készült? Merthogy én nem bírtam a neten fényképet lelni egy dogláról sem. Avatart még nem teszek, mert bár a kép nagyon tecc, de szívem szerint én is területet jelölnék, mint Biri, csak persze nem Főrendőr képével. :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.15. 23:15:22

@Dogla: :) köszi, pacsi. megyek aludni, mert muszáj.
mindenkinek szia holnapig.

Pácsó Ármándó 2013.01.16. 06:48:21

@Dogla: Szerintem művészi fantázia lehet.

Rakhatsz be Jim Caviezel avatárt is, meg cserélheted is FR-re bármikor, ha Biri kisasszony megint bedurcul rá :-)

szilmarilla 2013.01.16. 08:34:45

@aggyistenbiri: az tény, hogy Sasha Roiz az egyik legvonzóbb érdeklődési kör :) még a Capricában figyeltem fel a felsőtestére... mármint a színészi tehetségére, aztán rácuppantam a Grimmre.
@Dogla: Szerintem azért vágták ki a videót, mert rájöttek, hogy túl sokat mutogatják ruha nélkül FR-t. Még is csak Nick a főszereplő, a női rajongóknak őt "kellene" imádniuk, neki drukkolni, nem pedig gyönyörködni a félig-meddig gonosz hercegben.

nautilus64 2013.01.16. 08:59:58

@aggyistenbiri: tudtam én, hogy korábban írta valaki, hogy gyermeket vár, és eszerint is néztem ezt a részt, hogy tényleg-e! :) és tényleg úgy mutatták, hogy ne lehessen az alakjából semmit se kivenni és gondolom ezért is utaztatták el... :(

nautilus64 2013.01.16. 09:02:10

@Pácsó Ármándó: pont tegnap előtt néztük meg párommal a Hotel Transylvania-t, tetszett nekem! :) mindenkinek csak ajánlani tudom! :D

2013.01.16. 09:24:58

@Pácsó Ármándó: Mint látod, végül a macskosz győzött :) Köszi még egyszer a képet. Egy darabig biztos marad.

2013.01.16. 09:34:17

@Dogla: Illetve valahogy mégsem az igazi. Nyilván a méretek nem stimmelnek. De akárhogy vágom, nem jön össze. Leesik a farka szegény macseknak. Lehet törlöm és mégis valami pasi jön majd :)

2013.01.16. 09:36:39

@Dogla: Hát, ez sajna nem volt hosszú életű :(

Pácsó Ármándó 2013.01.16. 11:00:20

@Dogla: Akkor lehet pasi, csak nehogy annál is arra panaszkodj, hogy nem fért bele a farka :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.17. 18:04:47

@Pácsó Ármándó: "Akkor lehet pasi, csak nehogy annál is arra panaszkodj, hogy nem fért bele a farka :-)"
ezen felnyerítettem.
FR avatarhoz egyelőre nem járulok hozzá, idővel lehet, de nem most, bocsesz Dogla, remélem nincs harag ::)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.17. 18:06:34

@nyauuuuu: nyaukám, Te meg hegyezd a tollad, bocs, a klaviaturád az esti műszakhoz :)

Pácsó Ármándó 2013.01.17. 18:21:13

@aggyistenbiri: Pedig nincs is humorérzéked, ez tudott! :-)

Ma este következik a műsorújság szerint a "Borzalom" című rész. Ez most vagy szójáték (borz-alom) vagy FR lépéseket tesz Julist megközelítőleg és átváltozik borzalmas lándzsalábú/farkú ördöggé.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.17. 18:27:36

@Pácsó Ármándó: 1. ez a mondatod valami véletlen folytán átcsúszhatott az anti-humor szoftveren, csak így szakadhatott ki belőlem a nevetés.
2. mikor értitek már meg, hogy mióta megitta azt a lötyit, és letépte magáról a ruhát, és fetrengett, jóvá változott, hiszen csak így tudta felébreszteni az a...MACÁT.

Pácsó Ármándó 2013.01.17. 19:29:09

@aggyistenbiri: 1, Rengeteg ilyet tudok még :-)
2, Hiszem ha látom! Majd ha apró hódgyerekenek mesél a jóságos fogtündérről! :-)
Na jó, egy kicsit mégis hajlok rá...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.17. 19:39:42

@Pácsó Ármándó: 1. akkor hát ne fogd vissza magad. szeretek nevetni, csak erős és sűrű a szűrőm, csak az igazán jó (és morbid) poénok hatolnak át rajta, de akkor azokon sokáig tudok rötyögni, ha későbben eszembe jutnak.
2. most nincs.

nyauuuuu 2013.01.18. 00:20:51

@aggyistenbiri: Hát, a mai rész első egy perce szerintem rettentően morbid humor volt. Teljesen lefagytam, és egy hang a fejemben folyamatosan csak közösülésre szólított fel egyes szám harmadik személyben. Az járt a fejemben, hogy én ezt nem írom meg, képtelen vagyok rá. Még jó, hogy csak vicc volt :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.19. 13:30:34

@nyauuuuu: az álomra gondolsz? mert az nekem nem volt sem humoros, és morbid sem. az én értékrendemben ez a szívás kategória. annyira éreztem végig, hogy itt lesz valami csavar, hogy meg sem lepődtem. túl sok sorit nézek. vaaaaaaagy, te vagy túl romlatlan :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.19. 13:37:52

@nyauuuuu: Nick színész képességei viszont tényleg határozottan fejlődtek,ideje is volt, és kezd sokkal szimpatikusabb lenni. Nagyon édespofa volt ebben a részben, bár nem szekszi. (még nem cserélem le rá az avataromat, drága dogla, bocsika). És ha valaki beszól FR és Juliette kezdődő románca miatt, személyesen fogom megkeresni és leszedem a fejét. Valamint a gerincét is kitépem, érzéstelenítés nélkül.
@Pácsó Ármándó: Pácsó? vetted? :)

Pácsó Ármándó 2013.01.19. 14:31:23

@aggyistenbiri: Beszólok rájuk? Dehogy! Én mellettük állok és bátorítani fogom őket, légy nyugodt! :-)

@nyauuuuu: A mondanivalómat az új poszthoz tartogatom

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.19. 15:56:40

@Pácsó Ármándó: gerinced van? nincs, keresek mást. szíved nincs, az már kiderült. fejed mennyi van, mennyit kell letépnem?

Pácsó Ármándó 2013.01.19. 16:23:31

@aggyistenbiri: Ez az! Add ki magadból a dühödet! Kezdjünk el együtt számolni lassan 10-ig, lélegezz mélyeket. 1, 2 (ne siess), 3, 4, (lassan), 5, 6 (látod megy ez), 7, 8 (figyelmedet a légzésedre koncentráld), 9, 10! Most kezd előröl és folytasd önállóan ...

Meglátod idővel jobb lesz majd és Te is nyugodtan tudod élvezni a forgatókönyvírók által eléd tárt egyszerű, ámde mégis változatos, érzelmektől sem mentes képi világot, kedves Birikém! :-)

2013.01.19. 16:34:10

Nyugi gyerekek, lesz ez még így se... Ármándó ne húzogasd a macska bajszát, mert ráfázol :) Biri még a végén kárt tesz benned :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.19. 16:55:26

@Pácsó Ármándó: képzeld, segített. megint hangosan nevetettem, elejétől fogva.már az 1-nél elkezdődött. Fejlődőképesnek ítélsz meg?
@Dogla: nem fog.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.19. 16:58:35

nevettem, nem nevetettem. nem tudtam az írásra koncentrálni. elnézést :
mert nevettem. többet nem fordul elő.

nyauuuuu 2013.01.19. 19:04:49

@aggyistenbiri: @Pácsó Ármándó: @Dogla: Cukik vagytok. Jó ide betérni. Készül az új rész, hétfőn ott folytatjuk :).

Pácsó Ármándó 2013.01.19. 21:55:16

@aggyistenbiri: Jól van, büszke vagyok rád!

@nyauuuuu: Várom már!

@Dogla: Én csak az odafigyelek rá :-)
Tényleg, mi lesz az avataroddal? Dogla vagy Férfi? Kifér vagy nem fér ki?

2013.01.20. 06:09:09

@Pácsó Ármándó: Most még nem lesz. Egyre több jelölt van, akit betennék (Dogla, pasik, cica), úgyhogy még agyalok :)
Csók mindenkinek az új rész hogyvótjáig!
süti beállítások módosítása