Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűnök és szerelmek - 1x04

2013. január 11. 13:00 - Bella Tangolita

Azt nem állítom, hogy olyan ünnepélyes izgalommal ültem le a Bűnök és szerelmek 4. része elé, mint hajdanán a Klinika elé, amikor az volt a tét, hogy Brinkmann professzor fölépül-e az infarktusból. De igenis érdekelt, hogy a 3. részben családi műtét céljából az ebédlőasztalra kötözött Bodzás Lajos fog-e olyan földön túli élményekről beszámolni, mint Schobert Norbert. Erre azonban majdnem 4 percet kellett várnom, mert a sorozat készítői abban a régi bölcsességben bíznak, hogy ismétlés a tudás anyja, és az előző részek tartalmával kezdünk. Így biztosan beépül a hosszú távú memóriába, hogy Erzsi Bodzás nője volt, Margit meg a felesége, és golyó általi halált haltak. Rögtön az első részben! Azért ez nagy kiszúrás a mai világban, ahol színész és amatőr csak úgy vadássza az olyan igényes produkciót, mint ez itt.

1_31.png

A kórházban Valter nem akarja elhinni, hogy Fruzsi meghalt. A nővér ezért szeretetteljesen megtapogatja a mellkasát, de Valter ennek ellenére is csak ordít keservesen. A nővér ekkor boncolásról beszél, mint végső érvről, de mióta a csatorna másik sorozatán nevelkedett néző tisztában van a tetszhalott mibenlétével, nem hiszünk mi már ebben sem. Jól is tesszük, de ez csak később derül ki. Addig is a jelen lévő rendőr megfenyegeti Valtert, hogy ha tovább hisztizik, akkor be fog pöcceni. Bele is billenti a műanyag székbe a nyomaték kedvéért. 

3_51_1.png

Végre Bodzáséknál vagyunk, postailag: Árnyas köz 4-ben. Frenki jó fiú, addig matatott apja combjában, hogy megtalálta a golyót. Ünnepélyesen föl is mutatja. Jöhet a varrás, de tyúkfronton nincs egyetértés: Frenki nője, Brigi nem tudja befűzni a cérnát a tűbe. Igazából azért, mert a másik nő, a kék ruhás Tina nem hagyja kibontakozni.

5_12.png

Rómeó eközben felkeresi a barátnőjét, Blankát. A lány emeleti szobát kapott jó szüléitől, ezért Rómeó kénytelen az ablakon át bemászni hozzá. Ha felgyorsították volna a felvételt, tisztára olyan élmény lett volna, mint az Alkonyat,  amikor a nagyfejű Robert Pattinson beugrik Kristen Stewarthoz, hogy nézzen merően pár percig. Szerencsére itt azért pörögnek az események, Blanka ráveti magát Rómeóra, és cuppognak egy jót.

 b_11_21.png

Vissza Bodzásékhoz, ahol mindenki iszik. A műtétnek még nincs vége, úgy látszik, ezek nem tudják, hogy nem iszunk előre a medve bőrére. A narrátortól ezen a dramaturgiailag kiemelt helyen kell megtudnunk, hogy Frenki lesz a trónon a király, hiába Lorenzo az idősebb. Előkerül a körtepálinka, de hirtelen kitör a pánik, mert a Faternek nincs pulzusa. A vágót nem nagyon érdekli a néző idegállapota, jobbnak látja, ha megint a kórházban kötünk ki, ahol Valter és a rendőr tovább civakodnak a folyosón. Utóbbinak föltett szándéka, hogy még az évad első hetében valakit letartóztasson. Amúgy is átlát a szitán, mert tudja, hogy Valter ahelyett, hogy utazni vitte volna Fruzsit (ahogy ígérte), eladta prostinak (ezt nem ígérte meg). Valter nagy műveltségéről tesz tanúbizonyságot, amikor arra hivatkozik, hogy ő csak fel akarta világosítani azt a szegény tudatlan lányt. Tiszta Rousseau ez a fiú! Aztán visszajön a klotyóról Zsóka (csupa víz a felsőruházata), de menten tovább szalad, mikor megtudja, hogy Fruzsinak annyi. Nem bánom ezt a kórházi etűdöt, mikor látom, hogy Bodzás papa felül, és egyből meghúzza a flaskát. Kelj fel, és igyál! - mondhatná Frenki, de nem mondja. Ehelyett nagyon gyakorlatiasan megkérdi a kedves papát, mi légyen a másik női holttetemmel, ami Erzsié. Választ nem kapunk, mert a Don a saját temetéséről morfondírozik, miközben az azóta szőnyegbe csavart felesége képét nézegeti.

b_6_20.png

Több új szimpatikus szereplő jelenik meg ezután. A nevük is cuki: Szöszi és Zénó. Szöszi ráadásul tar kopasz, és a látottakból ítélve nehezére esik neki üres dobozokkal úgy csinálni, mintha lenne bennük valami. Jön a két Bodzás gyerek, nagyon idegesek, mert szeretnének az anyjuknak rendes nyughelyet biztosítani a szőnyeg helyett. Szöszi ezt nem érti, szerinte a temetéshez csak ásó és lapát kell. Nesze neki, föl is nyomja mérgében a Frenki gyerek egy darabka drótkerítésre azt az oktondi Szöszit.

b_1_34.png

A következő jelenetben a szőke hajú Brigi leendő apósa lábát mosogatja, és bevallja a meghatódott férfinek, hogy 1. frenki az igazi 2. az apósa meg szerinte hidegvérű. Erről a kedves papának egy Seriff nevű tag jut eszébe, aki meg is jelenik a villában, és illetlenül leül Bodzás lábtartó puffjára. Rómeóról pusmognak, meg a halott Erzsiről, hogy mi legyen. Eközben Rómeó és Blanka tovább csókoloznak, bár Blanka néha megáll panaszkodni, hogy elege van a szobájából. Rómeó egy újabb csókkal tapasztja le a balga lány száját, de ekkor hirtelen az ajtóban megjelenik egy rémisztő arc. A képaláírás szerint ő Blanka anyja, és Panninak hívják. Panni annyira pipa, hogy nem tudja rendezni az arcizmait, és féloldalasan artikulál. Ettől függetlenül Blanka arra kéri tajtékzó anyját, hogy ne árulják el a történteket az apának, a Tibinek, tehát a sikerorientált rendőrnek. Az anya erre nem hajlandó, mivel Csernus dokitól már megtanulta, hogy nem lehet élethazugságban élni!

b_10_58.png

A kórházban eközben Zsóka jókedvűen végignyargal a folyosón azzal az örömhírrel, hogy Fruzsi él, és fönt van a másodikon (nem tudni, milyen bravúrral ugyan, mert a legutolsó hír szerint a földszinti vizsgálóban halálozott el). Az érzelemgazdag rendőr erre azt mondja Valternak : ' Na mindegy, add a kezed ! " Valter nem adja, ehelyett elfut, és egy csellel még Tibor fegyverét is elveszi. Az előzetesből aztán kiderül, hogy azzal fog hadonászni a kövekező részben...

15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csigataposó 2013.01.11. 14:19:40

Nekem az jutott eszembe igy kozben-e, hogy ha Seggszpir szerint szinhaz az egesz vilag es szinesz benne minden ferfi es no akkor kurvaisten, hogy ez a sorozat tele van foldonkivuliekkel. Szoval valojaban ez egy szkifi.

Mitya Ivanov 2013.01.11. 14:26:44

Bella Tangolita, ha szavazni kell, akkor eddig te vagy a nyerő.

bug jr. 2013.01.11. 14:57:15

a négy nulla négynél belógó kamera, meg a két percen át tartó dobozhurcolás maradt meg ebből a részből, máson asszem nem is röhögtem, messze ez volt eddig a leggyengébb. remélem tovább már nem zuhan a színvonal.
a previously meg tényleg indokolatlanul hosszú.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2013.01.11. 18:05:20

Nem rossz, de azért sixx jobban nyomta.

raar-pingvin 2013.01.11. 18:06:57

nagyon tetszett a műtét! Hol pálinkát locsoltak a sebbe, hogy fertőtlenítsenek, hol sima varrótűbe két nő által is megnyálazott cérnával sebet varrtak. A lélegzetemet is visszafojtottam közben.

raar-pingvin 2013.01.11. 18:07:44

varrótűVEL. Még mindig a jelenet hatása alatt vagyok, bocsánat.

Chuck Νorris 2013.01.11. 18:55:19

SPOILER
biztos nem tudjátok de Don Bodzás és a Kapus rendörfönök gyerekkori jóbarátok voltak, akik néhai Bodzásné Margitka miatt vesztek össze. Kapusnak feltünik hogy gyerekkori szerelme eltünt, Igy Kondásék ördögi tervet eszelnek ki. leitatják a régi havert, és a Margitnak öltöztetett Lorenzóval nyugtatják meg Kapust. A pityókás Kapus viszont ráindul Margitra, és a Bodzás kúria udvarán egy nagy kupac sárgarézdróthalmon análisan megkótyavetyéli a magát érthető okok miatt le nem leplezhető Lorenzó/Margitot.
SPOILER VÉGE
szóval lesznek még izgalmak. :)

Chuck Νorris 2013.01.11. 18:55:53

Kondás-Bodzás akart lenni :)

Santa Fe 2013.01.11. 19:13:22

Kedves Tangolita! Nagyon jó az írásod, kíváncsian várjuk a továbbiakat!

miszerint 2013.01.12. 11:47:02

jaj, gyerekkorom melyik zseniális operettjében volt la bella tangolita? és nagyon jó írás ez is! köszi!

zöldbagoly 2013.01.12. 15:00:23

Bocsánat, de egy nagyon fontos részben téved a poszt írója.
A cérnát ugyanis (az ominózus műtétnél) nem a szőke hölgy nem tudja befűzni, hanem a kékruhás, már potenciális meny. A "majdnemmeny" fűzi be végül.
Azért ezt be kell látni, hogy ilyen fontos eseményt nem szabad másként leírni.
Azonkivül én még arra lennék kiváncsi, honnan szedték ezt a sok kiváló színészt, akik olyan semmitmondó módon tudnak beszélni, ahogy a valóságban is kevesen. Valamint, hogy mikor fogják betiltani a műsort...(((((((

gershwin g 2013.01.13. 20:56:36

Nem rossz hogyvolt, bár van benne több hiba is. Azért elvártam volna Sixx-től, hogy bevállalja.
süti beállítások módosítása