Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 1x11 - Mindenes

2012. december 18. 11:05 - AaannnaaA

Miután az előző részt ott hagytuk abba, hogy Johnt a CIA csúf emberei lepuffantották, most a túlélésért való küzdelemmel nyitunk. Főncsit látjuk orvosi köpenyben, amint a meglőtt Johnt tolja egy kórházi ágyon, egy folyosón. Beér egy terembe, ahol egy férfi fáradtan konstatálja, megjött a mai harmadik holttest. Ez tehát nem egy kór, hanem boncterem lesz. De Főncsi felhajtja a lepedőt, alatta pedig a még nagyonis élő, bár cudar állapotú John fekszik. Főncsi már sorolja is az orvos nevét, és hogy milyen jó orvos volt, de persze nem ámerikában, itt nem tudja kiváltani az engedélyét, nincs pénze rá. Kiönt egy valag pénzt az asztalra, és kéri: hozza rendbe Johnt, ne kérdezzen semmit, és mindenki jól jár. Egy másodpercnyi gondolkodás, majd fellélegzünk, nekilát.

1.jpg

Reggel van, Carter távozik a lakásáról. A háza előtt kedvenc CIA ügynökünk, Snow várja. Megfenyegeti, mert szerinte segített Johnnak menekülni, és kapcsolatban van vele. Carter dühös lesz, Show lelép. Carter az őrsön gondolkodik, hogy ő már ismeri Főncsit. Végül is, egyszer már találkoztak, Főncsi akkor ugye álnevet használt (lsd. 4. rész). Előkeresi az adatait - persze Fuszkó gépén, még szép, gyanítja, hogy őt figyelik. Meg is van Főncsi száma, de persze már nem él. Cartert azonban nem ilyen egyszerű lerázni, a telefontársaságtól kiéri a szám GPS adatait, talán azzal majd nyomára bukkan Főncsinek. Egy ilyen paranoiás embernek? Én szkeptikus vagyok.

2.jpg

Ebben a részben is múltba pillantunk, 2005. Főncsi kocog, itt még nem sántított.De ez csak álca, épp lehallgat valakit. A társát látjuk, akit már az első részekben láthattunk, Nathan Ingram. Tárgyal egy nővel a kormánytól, bizonyos Alicia-val. A nő számon kéri rajta, hogy évek óta csak öntik át nekik a titkos kormányzati megfigyelési adatokat, ugyan mikor lesz eredménye? Nathan erre egy számot ad át, okos néni vagy te, kezdj vele valamit. Alicia el, Főncsi meg elő. Úgy látszik a céges leosztásban Főncsi az agy Nathan pedig a test. Még Nathan is szkeptikus, de Főncsi szerint nyugi, be fog válni.

3.jpg

Ismét a jelenben járjuk, és végre konstatálhatjuk: John él. Egy sokemeletes társasházban járunk, ide érkezik éppen, tolókocsin gurul. Egy szószátyár gondnok kíséri, aki sokadjára ismétli, hogy Trasknak hívják, és John keresse bátran. Elég locsifecsi az ürge, de John hidegvérrel bírja. Olyanokat dumál, hogy valamikor 6 night klubja volt, meg fehér tigrise, de az egészsége miatt ma már csak gondnok. Persze. Végre lelép, a szobából pedig előlép Főncsi. John köszöni a kényelmes lakosztályt, és Carterről kérdez. Még kérded, hiszen feldobott  CIA-nak?! Csak tartsd szemmel, míg jobban leszek. Apropó, ha már erre járunk, az nem véletlen. A gép nem vár senkire, új cél személyünk van. És ki lenne az, kérdi John? Az előbb még itt locsogott, a gondnok az.

4.jpg

Főncsi már sorolja is az adatait, bár abból nincs sok. Ernest Trask, 14 éve mindenes ebben a házban, ergo se night klubok, se tigris. Főncsi kérdi, Johnnak hol a cucca, de ő lazán előkap egy stukkert, ez minden, amit csomagoltam. Naná. Tehát ha gondnokunkkal bármi történik is, az itt fog lejátszódni, nem ártana hát a lakókat figyelni, vannak pár százan. De az is lehet, Trask a leendő tettes, pár napja egy olyan üzletben járt, ahol illegális fegyvereket árulnak. Rejtvény feladva, ki kellene hát deríteni.

5.jpg

Snow ügynök közben Cartet figyeli egy kamerán keresztül a rendőrségen, aki látványosan nem csinál semmit, csak a papírmunkát, így nincs mit lehallgatni. Johnnak semmi nyoma, nem lesz ez így jó. Közben Főncsi kipakolja a felszerelést, ideiglenesen itt lesz az iroda. Előzékenyen hozott Johnnak olvasnivalót és egy lyukas ülőpárnát is, amit én nemes egyszerűséggel el is nevezek fingó párnának. Főncsi már el is kezdett dolgozni, először is feltörte a házban található összes wifi jelszavát, így a lakóknál lévő webkamerákon át látni is lehet őket. Én megborzongok. Nézik a képeket, és találgatják, ki és miért akasztja össze a bajszát Traskkel. De ezzel ugye az ügy nincs megoldva, John sérült, tehát Főncsi megy terepre. Király.

6.jpg

Kezdetnek elrejtőzik Trask lakása mellett, míg fent John egy kalapáccsal kárt tett a fürdőszobában, és hívta a gondnokot. Amíg az elmegy javítani, Főncsinek szabad a pálya. Egész jó betörő lenne belőle, már bent is van. Amíg lent túr, fent Johnnak mondja a gondnok, hogy ez a szétment fürdőszoba pont úgy néz ki, mintha kalapáccsal estek volna neki. John somolyog, én meg teli szájjal röhögök. Főncsi sikerrel járt, talál egy halom képet az egyik lakóról Lily Thorntonról. A gondnok tehát az ő megszállottja lehet. Közben ő az emeletről elindul vissza a lakásába, Főncsinek pucolnia kell, ha nem akar lebukni. Nem jön össze. A lakásból még kiér, de farkasszemet néz a gondnokkal, aki tolvajnak gondolja. Kínjában beugrik egy liftbe, és Johnra marad, hogy a kamerák képét figyelve segítsen neki, merre iszkoljon.

7.jpg

Nem megy egyszerűen, mert Főncsi egy folyosón épp a ház biztonsági őrével fut össze, aki egy lakásból jött ki. Megállítja Főncsit, John pedig közben visszanézi a felvételeken, ugyan mit kereshetett a biztonsági őr egy lakásban. Hát bizony, ő egy tolvaj. John a felvételt gyorsan elküldi Főncsi telójára, aki szembesíti vele az őrt, így kiszabadul. Huhh.

8.jpg

Újra a múltban járunk, Főncsi szalad Nathan irodájába. Egy pohár kávéval használhatatlanná teszi a laptopját, majd közli, látogatójuk jött. Így is van, Alicia csörtet be egy férfival. Főncsi távozik, Nathan be sem mutatja, ezek szerint ő tényleg csak a test, az agyat távol tartja a nyilvánosságtól. Főncsi távozóban még letesz az asztalra egy tollat, ami persze poloska, így kintről mindent jól lát. A férfi Alicia főnöke, a neve Weeks. Elmondják, hogy a kapott szám egyik saját ügynöküké, akit két hétig követtek, és végül lebukott, mint fegyverkereskedő. Nathan mégis hogy csinálta?? Hát nem ő, hanem a gép. És ő hogy? Hát azt én sem tudom, de képes rá. Oké, de ez egy kicsit akkor is drága mulatság. Tényleg? Egy dollárért vállaltam az egészet, mint jó állampolgár. Erre már Weeksnek sincs több érve.

9.jpg

Visszatérünk a jelenbe, ahol John készít egy álkulcsot Főncsinek, hogy ezzel legközelebb már bárhova bemehessen. Közben lenyomozta Liliyt, aki egy menő étterem séfje, de a lakásából nincs képük, mert a wifijét még nem lehetett feltörni. Így hát folyamatosan szemmel kell tartani, ami Főncsi dolga. És Johnról is el kell terelni a figyelmet, meg ha jön új szám, míg ő beteg, azzal is foglalkozni kell. Nyugi, Főncsi mindent megold. John a biztonság kedvéért elmond néhány önvédelmi fogást Főncsinek, például hogy a támadójának egy ujjal nyomja ki a szemét, meg ilyesmi. Főncsi kiakad, őt ilyenekkel ne vegzálja. Ez mondjuk érthető, nem mindenki képes ilyesmire. Asszem.

10.jpg

Főncsi a kapott álkulccsal betör Lilihez, hogy elhelyezzen egy kamerát a szellőzőben, de döbbenten tapasztalja, hogy ott már van egy. Ami vezeték nélküli, bárkié lehet, ez tehát az egyik új feladat, kideríteni ki figyeli Lilyt. Carter közben megkapja Főncsi telójának GPS adatait, és útra kel lenyomozni. Előtte még az egyik gyanúsítottól kedvesen elveszi a sim kártyáját, hogy a sajátja alapján ne lehessen őt követni. Az utcán aztán észreveszi, hogy nem hiába ilyen óvatos, a CIA  a nyomában van. Betér egy épületbe, kabátot cserél egy emberrel, a hátsó kijáraton távozik, taxiba ugrik, és már nincsenek is követői.

11.jpg

Főncsi hívja Fuszkót, aki közli, hogy Carter a nyomában van, de Főncsi ezt már tudja. Viszont küldött Fuszkónak egy gyógyszeres üveget, amin John ujjlenyomatai vannak, legyen szíves vigye el jó messzire, hogy elterelje a CIA figyelmét. Okos, bezony. Főncsi amúgy Lily éttermében ül, itt figyeli a nőt. Látja, hogy vörös rózsákat kap, és azonnal kihajítja őket, tehát van egy zaklatója. Trask is rózsákat gondoz, lehet ő küldte? John azt is kiderítette, a gondnoknak volt korábban egy felesége, csak az állítólag lelépett a szüleihez, bár John szerint ott nincs. Akkor nem Lily az első, aki eltűnik a közelében. Este van, Carter elért oda, ahol Főncsi telójának GPS jele megszűnik. Egy nyilvános készülék mellett áll, ami meg is szólal. Főncsi van a vonalban, nézz hátra anyukám.

12.jpg

Carter csatlakozik Főncsihez, egy kávézóban ülnek. Főncsi rögtön a mélyvízbe dobja, felhívja ugyanis a figyelmét a pultnál egy srácra, akinek a neve Derek Watson, nemrég elvesztette mindenét, teljesen kilátástalan a sorsa. Nem ártana, ha Carter szemmel tartaná. Majd egyéb magyarázat nélkül távozik. Mézes madzag elhúzva. Carter felhívja a kollégáit, utána kérdez és kiderül, Főncsi igazat mondott. A bank elvette a srác házát, Carter pedig látja, a pasas egy bankárt követ. Carternek több sem kell, a nyomába szegődik. Főncsi hazafelé tart, Lilyt követi, John pedig a gondnokot. Szerinte Trask Rickre pályázik, aki szintén a házban lakik, és Lily udvarlója. Egész nap a lakása körül szimatolt, talán el akarja tenni az útból, hogy szabad legyen a pálya. John meglátja a képernyőn, hogy Trask már a fegyverét tölti, így Főncsi taxiba vágja magát. A gondnok azonban az udvaron útját állja Ricknek, zsebében a fegyverrel, baj lesz ebből. John nem látván más megoldást, a mankójára teker egy rongyot, meggyújtja, megszólaltatva ezzel a tűzjelzőt, elodázva ezzel egy gyilkosságot.

13.jpg

John szerint ezzel még nincs vége. Lily zaklató sms-eket kap, amiket Főncsi is lát a klónozott mobilon. John Trask lakására megy véget vetni az ügynek, de a férfi tagadja, hogy Lilyt zaklatná. Épp ellenkezőleg, Ricktől próbálja megvédeni. Közben az is kiderül, hogy a kamerát Rick helyezte el Lilynél. Akinek a szobájában meg is jelenik Rick, és letámadja. Elsőnek Főncsi ér ide, akinek nem jut más eszébe, tényleg megpróbálja kinyomni a pasi szemét. Behalok. Lilyvel elfutnak, közben ideér a gondnok. Ő is nekiesik Rickkel, de valamit a karjába vág, szerintem egy levélbontó kés lesz az. Végül Johh is ideér, aki mankóval sántikálva és hadakozva végül kiüti Ricket, és kitessékeli az ablakon a sokadik emeletről. Probléma letudva. Most már mindenki boldog, Rick mentőkocsin távozik, a tolvaj biztonsági őrt névtelen füles alapján letartóztatják Trask pedig megdicsőült hős lesz. Johnék feltűnés nélkül távoznak, miközben Főncsi elmeséli, hogy Trask igazából tanúvédelem alatt áll, valaha tényleg nagymenő volt, night klubokkal és tigrissel. Beszarás.

14.jpg

Kedvenc CIA ügynökeink is értesülnek róla, hogy John felbukkant egy másik városban, mert az ujjlenyomatai ott vannak egy betörés helyszínén talált gyógyszeres üvegen. Pá-pá. Közben Carter még mindig követi Dereket, aki egy bárban végül megpróbálja lelőni a bankárt, akit követett. Carter épp időben közbelép, és lekapcsolja. Ekkor megszólal a telefonja, Főncsi beszél: Johnnal ez a munkánk.

15.jpg

Végül pedig visszaugrunk a múltba, ahol Nathan megtudja Főncsitől, hogyan is működik a gép, észrevéve a legjelentéktelenebb összefüggéseket a rossz szándékúak között. Megtudjuk, hogy a gép még nincs kész, de ha elkészül, senki sem fogja tudni feltörni a rendszert, ami nem is baj, mert például Weeks, aki amúgy a kormánynak dolgozik, már hónapok óta próbál betörni a rendszerbe, és az nem lenne jó, ha ez bárkinek is sikerülne.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása