Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x40 - Péntek, egész nap - András (ÉVADZÁRÓ)

2012. december 15. 08:39 - Zsoofka

Előző péntek itt.

Péntek van, de a szokásostól eltérően már délelőtt Andrással vagyunk. Ül azon a bizonyos kanapén és telefonálgat. Igen, kitaláltátok, még mindig Laurát hivogatja. (Vajon Judittal is próbálkozott beszélgetni ennyiszer az elmúlt egy év alatt?) Viszont ő lepődik meg legjobban, hogy a nő fel is veszi a telefont. Dargay gondolkodott (na az mindig veszélyes) és randit kér, nem a rendelőbe, valamilyen civil helyre. A nő rááll, sőt meginvitálja a zaklatott pszichológust az otthonába. Szerepcsere?

1.jpg

A pszichológusunk készül lelépni otthonról, titokban, kulcsot elcsenve. Azt persze – ahogy ilyenkor az lenni szokott – hangos csörömpöléssel leesik. A távolból egy boldog család nappali zaja hallatszik, Judit is otthon van (még nem talált lakást?). Kedvesen kérdi az urát, hova-hova? Épp főz, elfogyott a tejszín, kéne hozni. Dargay hazudhatna, megy a gyógyszertárba, fodrászhoz, de ő közli, nem ér rá tejterméket venni, Laurához megy. Ha fáj, had fájjon nagyon. Judit arcáról leolvad a mosoly.

2.jpg

A következő képen a doki már egy lepukkant gangon ácsorog. Becsöngetve egy hasonlóan lepukkant Laura nyit ajtót.

3.jpg

Mókás, ha házhoz megy az agykurkász. Laura azért ilyen megviselt, mert megtámadtak a vírusnyokok, napok óta fekszik. A lakás elég minimálkészletes, mintha nem futotta volna tárgyakra, minden, csak nem otthonos. Viszont a háttérben feltűnik egy dobszerkó. Túl kevés a fantáziám ahhoz, hogy mögé képzeljem Laurát. De szerencsére nem ennyire félreismert a nő jelleme, a cuccot még az ex hagyta itt, jöhetne már érte, útban is van. Csak azt nem tudom mi miatt… Ja, meg van egy narancsfának látszó tárgya is, ez most mű vagy komolyan elhiggyem, hogy terem a 3. emeleti lakásban? Mindegy, hagyjuk. Valaki majdcsak leírja, mit jelképez ez az idióta berendezés vagy csak ilyen egy átlagos magyar orvos lakókörnyzete? Úgysincs otthon, folyton ügyel. Oké, lekattantam a témáról.

4.jpg

Szóval ott ülnek egymással szemben, zavarban vannak, nem kicsit. Dargay próbál bátor lenni, rögtön kérdi: mi ez az új módi, hogy nem veszi fel a csaj 1 hete a telefont. Laura enyhén mosolyog, semmi érdemi magyarázatot nem ad. Megmondom én helyette: most, hogy már le van terítve a vad, telefonálgat neki, sőt házhoz megy, már nem érdekes, már nem kell. Pont, ahogy nem kell már Bálint meg az a bárban-dugni-akaró valaki.

5.jpg

Miközben Andrásunk lelkizni próbál, Laura meg főzőcskézni kezd: húslevest, takonykór ellen. És mit csinál a pszichológus? Leül mellé, krumplit pucolni. Imádtam a főzős párhuzamot Judittal. Laura beszámol arról, hogy épp azon dolgozik, leváljon Dargayról egyszer és mindenkorra. A férfi azonban nem épp ezirányba akarja terelni a dógokat. Vallomással indít: elmondja, nem a nő érdekei miatt kellett abbafejezni a terápiát, hanem az ő saját érzelmei miatt- mert ő nem volt képes ellenállni a csábításnak. Hiányoztál, mondja a nőnek. Az rezignáltan pucolja tovább a répát. Szép páros. A férfi már majdnem könyörög, a nő épp a kezét égeti oda…

Laura hisztis: oké, itt vagy. De nekem nincs kedvem pszichológusosat játszani. Mondd meg nekem, ki vagyok én neked: a szeretőd (még) nem, a páciensed (már) nem, a barátod nem (sosem)? Akkor? A férfi elszánt: itt vagyok, határozzuk meg most a státuszokat. Ja és nem mellesleg, most, hogy végeztek a zöldségekkel, közli a nővel, hogy SZERETI. Én miért nem érzem, hogy ez tényleg így van? Homályos vágyak, oké, de szerelem? Laurának új az info, ezért már érdemes volt találkozni, mondja. De az ő lelkesedése is véges. Nem ugrik a férfi nyakába, nem sugárzik a boldogságtól. Egyszerűen csak bekönyveli. S talán igazából el sem hiszi. A férfi tovább bizonygatja, hogy komolyan beszél, akarja a csajt. Nem változott semmi, csak rájött, elveszítheti Laurát és ezért inkább egészen akarja.

6.jpg

Laura nem akar analizálni, sőt egy életre elege van a terápiákból. Nem érti, hogyan kellhet ennek a férfinak, aki nem egészen 2 hete még azt magyarázta neki, hogy az ő egyetlen kommunikációs csatornája a szex. Dargay szerint ezen egy hét alapján (amikor a nő éretten és felnőtt módjára nem vette fel a telefont a férfi keresései nyomán) bebizonyosodott, hogy Lauránk átlépte a saját árnyékát és végre nem függő módjára viselkedett vele. Hurrá, mondja Laura. Akkor most, ha lakáskulcsot ad a férfinak, akkor megint függővé nyilváníttatik és mint ilyen ismét elveszíti Andrást? Egy kicsit kusza ez így. A lényeg: András szerint Laura gyógyult (mondom, ezt az 1 hét alapján állapítja meg – hiába, jó volt a pszichológusa – ezt meg én mondom, mert gonosz vagyok) és mint ilyen, már alkalmas a vele való kapcsolatra. De akarja-e még Laura a férfit? Sőt! Akarja-e igazán András a nőt? Vagy neki meg csak a csikicsuki izgalom kell. Jó kérdés, Laura. 10 pont. De Laura már se nem kérdezni, se nem válaszolni nem akar. Csak lenni. Nem hiszi, hogy a férfi mindezt igazán akarja. Én sem.

Ekkor feláll a nő és elindul kifelé a nappaliból. Közben fő a húsleves. Közben Andrást bámulja. Most akkor hová megy? András utána fog menni? Ezek most dugni fognak a bacifelhőben? A férfi sem igazán tudja mit akar…. Elindul a csaj után, megáll a hálószoba ajtó előtt, mint egy rakás szerencsétlenség. És közben rájövök, hogy ez egy próba volt. Ha van merszed utánam jönni, dugunk, aztán meglátjuk. Ha nincs, akkor meg már most sincs miről beszélnünk.

András lassan belép a szobába.

9.jpg

És a kép ugrik. András már a jól ismert kapucsengőt nyomja Ágnesnél. Nocsak. Ma repetázunk. Futva érkezett, folyik róla a víz. Valami nagyon félresikeredett Laurával… Most vagy a nő hajtotta el az utolsó pillanatban, vagy ő menekült el egészen Ágnesig.

10.jpg

A férfi a szobába érve is csak két pohár víz után bír megszólalni. Elmentem hozzá, hebegi. Ágnes nem is tagadja, roppant kíváncsi, mondd már, biztatja. Dargay hajából csorog a víz, alig bír megszólalni. Kemény menet lehetett… A férfi panasszal kezdi: az a csúnya Laura egy hete nem akar beszélgetni vele telefonon. Hüpp. Vallomást tettem, kinevetett. Hüpp. Nem hitt nekem. Hüpp. Gúnyolódom, pedig itt már nagyon sajnálom szegényt. Szóval a kinevetés ellenére a hálószobában kötöttek ki. De nem történt semmi. Illetve de. Pánikroham. Az történt. Először azt hitte infarktus, de kiderült még az sem. Egy kocsog pánikroham. Kitántorgott az utcára. (És közben Laura mit csinált? Röhögött?)

11.jpg

Szegény Dargaynak sem a jó kis numera, sem a méltóságteljes és bölcs önmegtartóztatás nem jutott ki osztályrészül. Mert megtehette volna és akkor lett volna egy szép emléke öreg napjaira. Mert ellenállhatott volna a kísértésnek és akkor megmaradt volna a szakmaiság és felelősségérzet fölénye. De nem. Ő bepánikolt. Ciki. Ágnes viszont másképp látja: hisz a pánikroham is maga András volt. Az volt a döntés, hogy ellenáll a kísértésnek csak épp ezt ezen eszközzel érte el.

12.jpg

És ezt a diagnózist nem csak vigasznak szánja. Hiszi, hogy András tudatalattija vagy tudatfelettije így döntött. Dargay Lauráról azt mondja, lám, a csaj már nem akart rögtön a nyakába ugrani (nem, rögtön, csak úgy 13 perc múlva bement a hálószobába némán, közben vigyorgott, mint a tejbetök), mert már nem a kóbor dugás érdekli, hanem a hosszútáv, amitől eddig rettegett! Ez szerintük akár a sikeres terápiáját is jelentheti. Hát nem tudom. Én jobban hiszek a Puma-elméletben, mi szerint Laurának csak addig kell a férfi, amíg vadászni lehet rá. Ha háziállattá avanzsál, már uncsi lesz, kell a fenének. Szavazzunk: meggyógyult a Puma?

András férfiúi hiúsága azonban tuti, hogy a porban hever: egyrészt vajon mit gondolhat róla Laura ezután a műsor után, másrészt a nőtől kapott simogatás épp olyan volt, mintha az egy kisfiút vagy öreg tatát simogatott volna meg. Szegény. Tényleg szánom.

13.jpg

Látja, ő is látja, hogy ez már egy klasszikus kapuzárási pánik, aminek Laura akarva-akaratlan a részese volt. De Ágnes objektív: nem mindegy már mit gondol Laura? Oda már tuti nem kell Andrásnak még egyszer elmennie. A lényeg, hogy Dargay András jól döntött, kisebb-nagyobb kilengésekkel megmaradt úriembernek. Sőt, Laura szempontjából is ez volt a legjobb, ami történhetett. De András gyászol: lehet, hogy Laura lehetett volna élete utolsó nagy szerelme….

"MOST MI LESZ VELEM?"- kérdi a férfi?

"AKARSZ RÓLA BESZÉLNI?" – biztatja a nő.

Remélem igen, mert akkor lesz második évad. Köszönöm.

Címkék: terápia
115 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kekszemu 2012.12.15. 10:26:33

:DDD

Hát ugye, amikor már le kell vetkőzni...

Andal 2012.12.15. 10:30:04

Szerintem Laurának már nincs szüksége Andrásra, Ágnesnek volt igaza, sosem tudnának kilépni a terapeuta-páciens viszonyból, ami a nőt halálra idegesítette most is.

Keserédes lezárások voltak, nagyon tetszett ez a szokatlan téma és forma, remélem lesz következő évad új szereplőkkel.

Köszönet a nagyszerű hogyvoltokért is, remélem jövőre lesz ennek is folytatása.

beacska 2012.12.15. 10:36:02

1. jó szar húsleves lett belőle, egy kanyi sót, borsot nem tettek bele, plusz (ez a kisebbik) egyszerre tette bele a húst és a ződcséget
2. takonykórban vagyok, élni sincs kedvem, hát még szexelni, meg lelkizni pláne...
3. érdekes mód, milyen meglepő, nekem nem az volt a sorozat tanulsága, amit moka kiemelt, hanem ami előtte volt: "lehet, hogy Laura lehetett volna élete utolsó nagy szerelme".

genevieve 2012.12.15. 10:36:28

Nahat, micsoda meglepi poszt:-)

Zsoofka 2012.12.15. 10:46:18

@Kekszemu:
:)))))))))) nagyon tetszik, mottó is lehetett volna :))))

@Andal: szívesen!

@beacska:
Nekem a kiemelt rész nem mint tanulság volt fontos, hanem mint a mindennapi életben gyakran mondott szlogen és, hogy a végére nem bírták kihagyni :)

@genevieve:
Egy utsó meglepi :)

beacska 2012.12.15. 11:01:40

@mokamini: amikor elhangzott Ágnes szájából az "akarsz róla beszélni?", rájöttem (igeeen, akkor jöttem rá...), hogy ez a mondat volt Andrásra végig jellemző: Nem volt erőszakos a páciensekkel, ha ki nem is mondta a mondatot, nagyon tudott ÚGY hallgatni. Nem faggatódzott, csak néha kérdezett, ill. többnyire megállapított ÉÉÉS rá is ez jellemző: elvárja, hogy csak akkor kelljen beszélnie a dolgokról, amikor Ő akar róla beszélni...nagyon érdekes: élni és élni hagyni alapján, beszélni hagyni....

Kekszemu 2012.12.15. 11:50:09

@mokamini:

sajnos még nem láttam az utolsó két részt. Fene beléjük :-D

Köszönöm a nagyszerű hogyvoltokat, további jó munkát. Remélem lesz folytatás :-)

genevieve 2012.12.15. 15:48:11

@mokamini: köszi az összeset:-))

Nekem egyébként most az jött le, hogy laura tényleg nem tudja elhinni, hogy a doki szerelmes belé, és tényleg belefáradt az állandó elemezgetésbe...de persze ő sem tud kilépni ilyen gyorsan a saját árnyékából és mégis a szex a válasz minden kérdésre...ezért lépte meg most is...és valóban a dokinál ez az egész mégsem arról szólt, hogy ő laurát akarja...
akart valamit, mondjuk az élete nagy szerelmét, de az csak egy idealizált érzés, nem pedig testi vágy.....

úgy látszik még egy pszichológust is utolér az a bizonyos kapuzárási pánik és azt hiszi még tartogatnia kell az életnek számára egy utolsó nagy érzést, románcot, fellángolást....

laura és andrás nem ugyanazt akarta egymástól, és ezért nem is kaphatták meg

laura a szenvedélyt, vágyat, amivel felrázhatná adnrás és saját életét...

andrás pedig költői érzelmeket, vágyakozást, romantikát...

Zsoofka 2012.12.15. 15:53:20

Szívesen, örülök, hogy olvastátok és ilyen jót elmélkedtünk rajta.

Férfi és Nő, hogyan is érthetnék meg egymást. Mindkettő mást akar. A Férfi Nőt, a Nő Férfit. (Jó esetben. Ugye, Máté apukája?)

subidubidu 2012.12.15. 15:56:16

@genevieve:
Nagyon találó ez a kommented!
Az utolsó két mondatba besűrítettél sok mindent.

Alig várom, hogy megnézhessem. :-)

Én is köszönöm itt is, mokamini, és drukkolok, hogy legyen több évad még - a te tolmácsolásoddal együtt. :-)

Susie201 2012.12.15. 16:40:58

Na kész voltam ettől az utolsótól....
Az a jelenet Laura lakásában. Ahogy ez a pasi néz!!!Bevallom szétfolytam! :))))
Nekem is Laura úgy tűnt, mint aki nem akarja elhinni.
Hogy a hálószobába ment? Őszintén? Én a folyosón ráugrottam volna a pasira.:)))
Viccet félretéve, a pánikroham viszont számomra totálisan kiábrándító volt. Ment volna el szó nélkül, vagy dobta volna ki Laura! De pánikroham, és utána elrohan???? Könyörgöm, annyira szánalmas!!! Fel vagyok dúlva (most néztem meg..)!!!
Mokamini nagyon köszi a hogyvoltokat és mindenkinek a kommenteket! Olyan jó volt "beszélgetni" nekem senkim sincs, aki nézte volna..
Remélem lesz második évad és akkor majd ugyanitt is folyt.köv.:))

etzel 2012.12.15. 17:36:01

Laura borzasztó játszmás volt, egész héten uralt (a András érzelmeit) és büntetett. Ha beteg vagyok, akkor is felveszem, hogy nagyon beteg vagyok, bocs, majd ha egészséges leszek, akkor beszéljünk. Vagy legalább küldök sms-t.
Aztán az egész fogadtatás, hogy annyira vagy fontos nekem, hogy inkább levest főzök. Ilyen egy szerelmes, vagy bizonytalan nő? Bár az, hogy egyrészt répát hámozott, az nagyon Szindbád ("Vajon miért pucolják a nők olyan dühödten a répát?") és hát Fábry Zoltán... Meg ahogy kést és gyömbért ad András kezébe (nem gondolod, hogy nem veszel részt a főzésben, vazzeg) - meg hát a gyógyító gyömbért adja neki, amit András ajánl ("Te ajánlottál egy gyógyszert, hámozd meg, készítsd el, add nekem")
Aztán persze nem mutatom a megdöbbenésem, hogy szerelmet vall a férfi, inkább gúnyos vagyok: "Azért ez új". De pont itt tör meg a játszma, mert András nem megy bele a játszmába (irigylem a türelmét), hanem nyílt lapokkal játszik. Aztán még egy szurka: Nem hiszel nekem..?
Bocccccssssssss...
És az utolsó:
"Majd elmúlik. Tudod, az idő minden sebet begyógyít."

De végül kilép ő is játszmából és őszinte a saját érzéseivel kapcsolatban:
- Nem kellek?
- Dehogynem.
Aztán meg tesztel:
- Szerintem te nem akarod ezt az egészet.
- De.

Ok, akkor teszteljük le, mennyire akarod.

Zsoofka 2012.12.15. 17:39:58

@etzel:
Nagyon tetszik amit írsz, összevetve amit Juditról mondott András, hogy azért szeretett bele, mert nem játszmázott...

Pont Laura mondja, hogy Andrást a csikicsuki izgatja, hát szerintem meg ő maga az, aki játszik. És ez izgatja. Ha házhoz jön a vad, már nem kell...

etzel 2012.12.15. 17:47:03

@mokamini: Igen. A 30. rész környékén írtam, hogy Laurának ami nincs, az nagyon kell, ami meg van, vagy lehetne, nagyon nem kell. Nárcisztikus sérülés: a küzdelem éltet, amikor bizonyíthatok magamnak, hogy KÉPES vagyok megszerezni, amint elértem, az eredményt devalválom, értéktelen, szar. És nem tud örülni, élvezni egy eredményt, csak a küzdelem, a harc élteti.
András abból a szempontból zseniális pszichológus, hogy - amint genevieve írja - istenien tud hallgatni és így is tereli a témát, a beszélgetést. Bevallom, ez engem sokszor idegesít, hogy alapvető dolgokat sem mond ki (amikor Máté apja leül vele szemben, hogy természetesen nem beszélhet a terápiáról stb.)

Abból a szempontból meg nagyon felnőtt, érett a viselkedése, hogy a játszmát átlátja és ugyanazzal a birkatürelemmel van benne érintettként a helyzetben, mint amikor "kívülálló" pszichológus. Én egy ilyen játszmás helyzetből már rég kiléptem volna, nem tudok benne lenni - ő pedig benne marad de mégsem vesz részt benne.

etzel 2012.12.15. 17:52:21

És ne feledjünk három jelentet:
1. Judit arcát, amikor András bejelenti, hogy Laurához megy. Ráfagyott a mosoly. Már nem kell a főzőtejszín. Zseniális.
2. Laura nem mond semmit, nem simogat, nem csókol a konyhában, hanem csak a szemével int. Először nem tetszett, mert hiteltelennek éreztem. De másodszor, harmadszor megnézve már értem, hogy Enyedi Ildikó itt is mást, a kliséktől eltérőt akart. Nagyszerű.
3. Az utolsó jelenet: Akarsz róla beszélni? És erre András elkezd gyorsan beszélni, hevesen gesztikulálni, teljesen az ellentéte annak, ami addig történt. Testileg, érzelmileg kifulladva. Borzadály.
Értem, hogy Enyedi Ildikó a szokásostól eltérően akarta lezárni az évadot, és talán előreutalás, hogy lesz még itt akció kérem szépen, de az előző jelenetek fényében teljesen mű, ,megjátszott, hiteltelen az egész jelent, ahogy a kamera kisvenkel a szobából.

Zsoofka 2012.12.15. 18:00:03

@etzel:
Pont ezért írtam, hogy az az "akarsz róla beszélni" dolog már mennyire elcsépelt...

Kekszemu 2012.12.15. 18:11:01

Oh, most sikerült megnéznem ezt a részt, órási volt!
Főleg az utolsó előtti mondat:
- Most mi lesz velem?!

Azt hiszem ez a vesztés/veszteség/befejezettség felismerésének és főleg az elfogadásának kulcsmondata.

Zsoofka 2012.12.15. 18:25:23

OFF

Úgy alakult,hogy holnaptól lesz 3 szabad napom Pesten. Hirtelen jött, valami jó színházi programot kerestem last minute. Mit találtam?

www.pestiest.hu/rendezes/19102/kramer_kontra_kramer

Még sose láttam Nagy Ervint és hiszek a véletlenekben, így rendeltem jegyet :)

beacska 2012.12.15. 18:25:48

itt vki írta, hogy az amcsiban más volt vége (volt köztük, mármint András és Laura, szex, és Laura rúgta ki a pasit). Kíváncsi volnék rá, csak ezt az egy véget forgatták-e le a magyarok, vagy volt több is, és a nézői reakciók közül ezt választották ki leadandónak...;)

Zsoofka 2012.12.15. 18:27:29

@beacska:

Én is kíváncsi vagyok.
Nekem tetszett így a vége, olyan "terápiás" volt.... :)

beacska 2012.12.15. 18:33:15

@mokamini: nekem is tetszett...jó volt...Judit arca is király volt. Gondoltam is rá, András, ne légy marha, mondd azt, elmész sörözni...de még ha ráment a házassága, akkor is megérte ;). Bár szerintem, lehet, hogy pont ellenkező reakciót váltott ki. Tán Judit rájön (ami persze nem igaz, mi tudjuk), hogy a férje mégsem egy tutyi-mutyi öregember, akit le kell cserélni.

Katica Bogár 2012.12.15. 18:36:49

@Susie201: a szétfolyós résszel egyetértek! :))
Nekem ezért is volt egy kicsit fura ez az egész. Semmi közeledés, végig tisztes távolságban maradtak...az meg már valószínűleg csak az én csőrömet piszkálja, hogy ha Mátét és Laurát oda lehetett 'fantáziálni' a kanapéra akkor itt mért nem lehetett egy kicsit többet mutatni? és most nem konkrét ágyjelenetre gondolok.

A pités résznél tiltakoztam volna egy kicsit a puma-elmélet ellen, hogy Laura mikor megsimította az arcát akkor onnantól lezártnak tekintette ezt az egészet, mert Dargay úgysem lesz olyan, mint az apja, de úgy látszik puma egyértelműen puma maradt. Unja, hogy mindig az érzéseit elemzik, de azért jó róla beszélni és véletlenül sem akarja egy kicsit sem megismerni a vágyai tárgyát. én, én, én...

Nagyon remélem, hogy folytatják, mert ez így annyira nem lett befejezve.
Köszönöm a hogyvoltokat, jó volt olvasni! :)

Kekszemu 2012.12.15. 18:39:06

Reflektálva az előttem írottakra:

- Nekem nagyon tetszett, h Andrást nem engedték kilépni a pszichomókus szerepből Lauránál, kifejezve ezzel is, h a kapcsolat nem működőképes.már csak azért sem, mert a "szerelmével" olyan felszabadult viselkedést kellett volna látnunk rajta, mint Judittal vagy Ágnesnél.
-én igazából a pánikreakciót nem Andrásnál, hanem Lauránál hoztam volna elő, mert András őszinte, magabiztos, nyílt volt a saját érzelmeit tekintve, Laura viszont nem volt képes nyíltan kimondani, h "Már nem kellesz!", tele volt elfolytással.Inkább az ilyenekre jellemzőbb a pánik.

A nyertes asszem így is Dargay lett, aki felébredt egy ellaposodott életből.
Viszont nem értettem, h ha már a feleségét megszűnt szeretni, miért törlesztett neki olyan jéghideg kegyetlenséggel?!

beacska 2012.12.15. 18:41:50

@Kekszemu: szerintem még nem adta fel a házasságát, vívódik. Rékának is mondhatta volna, hogy vége, mégsem ezt mondta.

Hogy miért törlesztett? mert emberek vagyunk. Párizs után ez a kis szálka kijárt ;)

Zsoofka 2012.12.15. 18:49:17

@beacska:

Szerintem is azért, mert muszáj volt :)

Kekszemu 2012.12.15. 18:52:20

@Katica Bogár:

Azért egy ötvenéves férfi nem egy harmincas, sem a teste, sem az ágybéli teljesítménye :) pláne egy harmincas nőnek.
Nehéz az olyan nők helyzet, akik egy nagyon jó szeretővel kezdenek, de megtartani nem tudják, m az a teljesítmény lesz számukra a etalon. Minden olyan férfi, aki nem üti meg a mércét, kuka.
Márpedig Laura-féléket az etalon utáni vágy hajtja mindig a következő kapcsolatba hátha az jó lesz. De sosem lesz jó és jobb. Minél több férfin vannak túl annál csalódottabbá válnak.

szombatreggel 2012.12.15. 18:54:23

@mokamini: Köszi az összes hogyvolt-ot!
"(És közben Laura mit csinált? Röhögött?)" - Azt nem tudom, de én most nagyon, amikor ezt olvastam :D
Laura nekem itt se lett szimpatikusabb mint eddig - engem az se hatott meg ahogy bevonult a hálóba h kullogjon utána az öreg ha akar. El nem tudom képzelni hogy én így viselkedjek egy pasival ha akarom. Nem is érek hozzá, egy kedves szavam nincs, aztán bebillegek az ágyba hogy jöjjön utánam - brrr.

Katica Bogár 2012.12.15. 19:02:58

@Kekszemu:
annyi módon kifejezték már, hogy ez a kapcsolat nem működő képes, hogy szerintem ez még inkább ezt erősítette volna. Laurából én nem néznék ki pánikrohamot, mert őt már nem érdekelte Dargay. Ha utána megy a hálóban akkor jó, ha nem akkor úgy is jó. A doki meg oké, hogy magabiztos, nyílt és őszinte volt, de ez csak annak a képnek szólt, ami hiányzott, amit szeretett volna. és még nem teljesen mondott le Juditról, meg a családról és azért szólalt meg a vészcsengő. szerintem.

Én Dargay helyében már rég mondtam volna, még ha nem is igaz. Annyi nagyon is kijárt Juditnak.

szepi79 2012.12.15. 19:03:03

nekem nagyon nem tetszett András a mai részben. ilyen búvalbaszott szerelmi vallomást életemben nem láttam még. plusz akkora egy nyuszi, mint ide lacháza. mér kell 2 méterről a székből kiskutyaszemekkel nézni, miért nem lehet odaülni a csajhoz, és utána már adják egymást a dolgok. én se hittem el Andrásnak, hogy tényleg akarja ezt a nőt...

szombatreggel 2012.12.15. 19:07:43

@szepi79, első ezen a néven: Nem tudom, nekem tud vonzó lenni ha egy pasi kiskutyaszemekkel néz rám :) Van aki pl beijed kicsit. (Én is szoktam :)) Csak akkor én odamegyek hozzá és nem játszom a dámát. Amúgy se, de ilyen pasinak pláne nem.

Kekszemu 2012.12.15. 19:07:56

@szepi79, első ezen a néven:

Eleve a csaj úgy ült oda a kanapéra, h nem hagyott helyett maga mellett.
Az első pillanatoktól kezdve tiszta elutasítás volt minden mozdulata, nem volt feloldódás, még egy mosoly sem.

szombatreggel 2012.12.15. 19:09:13

@Kekszemu: Igen, amúgy én se csodálom hogy András nem mert közeledni.

Katica Bogár 2012.12.15. 19:11:41

@Kekszemu: nem teljesen értem, hogy mért írod, de egyetértek. nincsenek illúzióim :)
Laura tipikusan elcseszett ember és valahogy, mintha egyre több ilyen lenne..

Kekszemu 2012.12.15. 19:12:24

Nekem most hirtelen egy Tom Hanks Meg Ryan film jut az eszembe, amikor könyvkereskedelemmel foglalkoznak, és a csaj beteg a pasi meg megy meglátogatni :D
Kerülgetik egymást mint a forró kását és a csaj tisztára elutasító és nyűgös a pasinak meg egyre jobban teccik.

Kekszemu 2012.12.15. 19:18:15

@Katica Bogár:

Nem tudom miért írtam, :) valszeg, mert
láttam én is a környezetemben egy néhányat...
Nekem igazából egy fura dolog van, h egy menő sokat látott pszichológusnak nem tűnt fel milyen a casj már az elején, ennek egy okát látom, ha az első pillanattól elvarázsolta és megszűnt szakember lenni a terápiákon.

szombatreggel 2012.12.15. 19:22:20

@Kekszemu: Sztem akármilyen profi pszichológus lehet, de pasi...innentől már nem képes objektíven nézni egy ilyen nőt, főleg aki megpróbálja elcsábítani és főleg aki rendszeresen a szexuális életét részletezi neki....

Katica Bogár 2012.12.15. 19:24:45

@Kekszemu:
:)
dehát elmondták Ágival, hogy amint elkezd közeledni L. úgy fogja elutasítani. Tudta ő ezt csak nem sejtette.

Kekszemu 2012.12.15. 19:29:20

@szombatreggel:

Hát, elvileg azért profi és tapasztalt, h ne essen a kezdők hibáiba, másrészről - bár lehet csak én vagyok vele így - ha vki tetszik és elkezdi a mással folytatott szexuális életét részletezni az visszatetszést kelt, vagy legalábbis vmi keserűséget.

Kekszemu 2012.12.15. 19:34:37

@Katica Bogár:

Hát ez az, ezt már azóta tudta, h "próbára tette" a megelőző ülésen.
Nekem volt egy olyan érzésem, mintha ez egy bebeszélt szerelem lett volna, ugyanis Dargay sem volt hülye, h ne vegye észre, h ha szerelmes.De mégis csak Ágnesnél fogalmazódott meg benne és csak azután, h a felesége megcsalta.

genevieve 2012.12.15. 19:37:28

@Kekszemu: en is igy gondolom, eddig csak szoban volt szo a szexrol, es laura nagyon is szemleletesen adta elo, hogy mit var el.egy ferfitol...andras a szavak embere, de most tenni kellett volna...nem mellesleg a felesege iranyaba sem mozdult mar egy ideje, o suppedt bele ebbe a kenyelmes lanyhasagba, ami nem a felesege hibaja

Katica Bogár 2012.12.15. 19:50:24

@Kekszemu:
Dargay menekült és mikor Ági mondjuk rávezette, vagy ott tudatosult benne akkor ez egy elég jó kapaszkodónak tűnhetett.
Egyébként ez mindig egy nagy kérdőjel volt a számomra, hogy hogy lehet mások nyomorát kívülállóként végig nézni/hallgatni és miután vége a terápiának kikapcsolni az egészet. Ebbe azért eléggé bele lehet savanyodni és ez már magyarázná a doki viselkedését, azt hogy olyan lett, mint egy töketlen vénember és akkor jött egy laura, aki kicsit felrázta az állóvizet, de ez a nagy szerelem ez nem az volt.

szombatreggel 2012.12.15. 19:54:11

@Kekszemu: Valahogy nehezen tudom elképzelni hogy egy pasi ne csábuljon el ha 1 éve próbálkozik egy ilyen nő elérni ezt...és főleg ha a feleségével már csak alvás van az ágyban. Én se bírnám hallgatni a mással történt szexet, de sztem a pasik teljesen máshogy vannak felépítve ilyen szempontból.

szepi79 2012.12.15. 19:59:31

@szombatreggel: oké, a kiskutyaszem lehet akár vonzó is, de ebben az összeállításban nagyon nem volt az.

@Kekszemu: igen, nem nagyon hagyott helyet, akkor meg megbeszélni, hogy látom te szarsz a számba, akkor én mentem is, legalább némi méltóságot meg kellett volna őrizni.

genevieve 2012.12.15. 20:18:16

@szepi79, első ezen a néven: csak a szerelem egy nem normalis allapot, felfokozott erzelmekrol van szo, mindennek es mindenkivel szembemeno erzes, ha igazan szerelmes vagy feladod onmagad, nincs meltosag, onerzet

kis.herceg 2012.12.15. 21:26:17

Az amerikaiban amúgy 43 rész az 1. évad.Miért hagynak ki 3 részt?

Alterra 2012.12.15. 21:42:49

Na megnéztem (elég sok zavaró körülménnyel).
Hát nem jött be az az érvelés, hogy András csak tesztelésnek szánta volna a kanapéközeledést pár résszel ezelőttről. Mindenesetre a terápia szempontjából sikeres volt a dolog, ahogy Ágnes is megállapította, csak épp nem volt tudatos.
Akkor azt mondta D.A., ha lefeküdne Laurával, akkor olyan lenne, mint Imre. Hát majdhogynem olyan is lett. Számomra teljesen elfogadhatatlan, hogy ha a nő megszakítja a kapcsolatot, kerüli, akkor továbbra is nyomul férfiként. Ezt egy normál kapcsolatban megtehette volna, de terapeutaként nem.
(Pár éve olvastam egy valódi ilyen esetet egy fórumon, - egy pszichológus hívogatta volt páciensét, holott az már nem akarta - akkor is ki voltam rajta akadva.)
Ha Laurának azért nem kell, mert csak a zsákmány volt érdekes, akkor DA szánalmas helyzetben van, ezért nem kellett volna nyomulnia. Ha pedig azért, mert a terápia következtében L. végre rálátott motivációira és változtatni tudott, akkor meg a szakmai tisztesség miatt nem.
Laurának ebben a gesztusában, hogy a háló felé indult, ebben is a szánakozást láttam "Gyere b.meg, ha Neked is ez, kell, mint minden férfinek, hát megkapod, vedd el."
Azért örülök, h végül Ágneshez szaladt, már nagyon hiányoltam.
A heves gesztusokat a végén én sem éreztem természetesnek.
Viszont milyen jó volt már, hogy Lauránál DA ült a kanapén, a nő pedig a fotelben. :-)

Alterra 2012.12.15. 21:46:23

Mokamini köszönjük! Nem semmi munka lehetett! (Sokszor segített az írásod az értelmezésben.)

etzel 2012.12.15. 22:09:55

@Alter E: DA pont attól hiteles, hogy emberi, hogy vívódik mi helyes terapeutaként és mit kellene (utolsó szerelem) tennie férfiként. Egyébként nem Laura nem szakította meg a kapcsolatot, mert a megszakítás az, ha kimondja, hogy nem kellesz, ne hívj. Egyébként arról meg a pszichológusok is megosztottak, hogy mi szakmailag helyes. Az egyik elmélet szerint minimum fél, a másik szerint 2 év szünet után lehet emberi kapcsolatot kezdeni terapeuta és páciens között, ha addig ugyanis megmarad a szimpátia, akkor nézzük meg. Megint mások szerint soha sem jönnek ki az alá/fölérendelt szerepből és ezért az ilyen párkapcsolatok eleve kudarcra ítéltek, de például Popper Péter utolsó felesége is a páciense volt. Azt pedig DA nem tudhatta, hogy Laurának tényleg zsákmányként kell, vagy sem, ezt akarta tisztázni.

genevieve 2012.12.15. 22:14:44

@etzel: azért mint pszichologús, gyanithatott volna valamit:DD

etzel 2012.12.15. 22:22:18

@genevieve: Ne felejtsd el, hogy a pszichológus is ember, vagyis nem tudhat mindent, illetve az értékítéletét egyetlen dolog alapján hozza meg: heti 60 perc szubjektív elbeszélés. Vagyis a páciens nem mond el mindent, nem a valóságnak megfelelően mond el dolgokat, a terapeuta sem fog tisztán látni. Arra András maga jött rá, hogy Laura a szexualitással kommunikál és arra is, hogy ezt miért teszi. Ami nem tiszta, hogy Laura MIÉRT kezdett vonzódni Andráshoz? Mert a 15 éves énje a "mentsen ki ebből a halálos unalomból" miatt kezdett ki Imrével. És Andrással? Szintén mentsen ki a tökéletes Bálint-jegyességből? Vagy ha már egy éve vonzódik hozzá, mint azt már az első részben elmondja, akkor annak lehet az első perctől meglévő szimpátia/vonzódás az oka. És András egyrészt (igaz, Ágnes tanácsára, de) felvállalta az érzéseit, másrészt annak akart utánajárni, hogy a valóságban mit érez Laura. Ugyanis a terápiás 60 perc sosem a valóság.

genevieve 2012.12.15. 22:27:02

@etzel: egy év alatt heti 60 perc lehet több idő volt, mint amit a saját feleségével beszélgetett....

hogy miért vonzódott andráshoz? szerintem azt magas sem tudta...talán, mert csak....úgy tünt neki ez a vonzódás elég gyorsan ment

a meglévő barátja mellett 2 hónap alatt adrás, wc-s pasi, máté...

subidubidu 2012.12.15. 22:29:19

@etzel:
És most már tudjuk, mit érez Laura a valóságban?
Mert ennél többet vsz már nem tudunk meg róla. :-)

Érdekes, amit írtál a pszichológusokról és a dilemmáról, hogy lehet-e bármi is terapeuta és páciens közt.

etzel 2012.12.15. 22:31:16

@genevieve: Judittal előtte 25 évig beszélgettek.

Szerintem meg az intellektus és az érzékenység, az odafigyelés miatt. A megismert hímneműek egyike sem tűnt mélyérzésűnek, vagy a nőre nagyon odafigyelőnek, ld. Máté lábán végzett önkielégítés.

etzel 2012.12.15. 22:33:46

@subidubidu: Nem, de majd a második évadból megtudjuk. Remélhetőleg.

Lehetni lehet, a kérdés az, hogy mennyire a valóságon alapul (again: a terápiás 60 perc NEM a valóság), illetve az, hogy a páciens el tudja-e fogadni azt, hogy egy életre kiszolgáltatott lesz az ex-terapeutának. Mert az MINDENT tud róla (mármint, amit őszintén elmondott a páciens a terapeutának. De őszinteség nélkül nincs bizalom, anélkül meg nincs /hatékony,sikeres/terápia)

Alterra 2012.12.15. 22:34:44

Vívódás Ok, pszichológus is ember ok, de ha ő közeledik, miközben a másik nemhogy nem örül de elhúzódik (kanapén is, most is) az nekem nem ok.
Ez nem egy egyenrangú viszony.
Jobban tetszett volna, ha a temetői jelenetnél marad abba a dolog.
Fél év- 2 év szünet után- ez elfogadhatónak tűnik nekem.(Lehet h még előkerül L. valamelyik évadban ;-)ez alatt letisztulnak a dolgok, érik (érhet) a személyiség.
Popper- érdekes, nem tudtam. Egyébként a Praxis című könyvét nagyon ajánlom itt mindenkinek.

Judit egyébként miért főzőcskézett lelkesen otthon? nem akart mégse elköltözni?

genevieve 2012.12.15. 22:36:00

@etzel: nem vagyok biztos abba a 25 év beszélgetésben:-)

sajnos máté még saját magánval sem tudott mély érzésű lenni....

Alterra 2012.12.15. 22:39:25

60 perc nem a valóság - főleg, ha csak 45 perc ;-)
András szerintem nem tudta h ő zsákmány, azt csak mi tudtuk meg, amikor visszamentek a mmúltba.

subidubidu 2012.12.15. 22:40:30

@etzel:
Gondolod, hogy lesz Laura a 2. évadban? Ezek után? Háááát...

genevieve 2012.12.15. 22:41:20

@Alter E: ugyan, azt minden pasi tudja:-)

egy pszichológus meg pláne tudja:-)

etzel 2012.12.15. 22:41:26

@Alter E: Nem védem Andrást, de emberként és pszichológusként is normális, hogy utána akart járni, hiszen várható volt, hogy a többször is elutasított nő az első nem-elutasításnál így fog reagálni.
A fél/2 év szünet a valóságra vonatkozik, a sorozatban szerintem a következő évadban lezárul a dolog. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy világszerte forgatott/vetített sorozat - amely szakmailag nagyon is megalapozott, életszerű - olyan eseményt mutasson be, amivel a pszichológusok 90%-a nem ért egyet, elítéli, továbbá a család védelmezőjeként fellépő András pont a saját kapcsolatán bukik el.
Valahogy azért kötelező a(fél)happy end.

etzel 2012.12.15. 22:43:23

@genevieve: Nem tudom. Szerintem Máté tragédiája pont abban van, hogy volt benne érzékenység, de amit 35 évig nem gyengén, hanem szülői parancsra (vajon az apjától hány olyan pofont kaphatott, mint András elsőre?) elnyomott, azzal nem tudott mit kezdeni, amikor egy kicsit is szembetalálkozott vele.

subidubidu 2012.12.15. 22:44:03

@etzel:

"De őszinteség nélkül nincs bizalom, anélkül meg nincs /hatékony,sikeres/terápia)"
Azt gondolom, jól működő, harmonikus párkapcsolat sincs ezek nélkül (na jó, előtte nincs mélyanalízis ;-)).
Ha a pszichológus emberként is tisztességes, nem él vissza azzal, hogy valaha mélyre ásott. Ha meg nem az, akkor elég hamar ki lehet ábrándulni belőle.
De tény, van benne rizikó.

etzel 2012.12.15. 22:44:45

@subidubidu: Lehet, hogy nem lesz rendszeres szereplő. De ha a második évad András-Judit házasságának a megmentéséről is fog szólni, akkor mondjuk elképzelhetőnek tartok egy olyan csavart, hogy amikor épp kezdenek jobbra fordulni a dolgok, előbukkan Laura, hogy megkeverja Andrást.

genevieve 2012.12.15. 22:45:09

@etzel: ezért irtam, hogy máté még saját magának sem engedte meg, hogy érzékeny legyen, hogy érezzen bármit is

subidubidu 2012.12.15. 22:47:23

@etzel:
Na jó, azt én is.
Én szurkolok Andrásnak és Juditnak. Bár nagyon megbántották egymást, de hátha vannak tartalékok a rendszerben. Kíváncsi vagyok.

etzel 2012.12.15. 22:48:30

@subidubidu: Hát, a visszaélés nem feltételnül tudatos, szándékos, vagy inkább: nem a tisztességen múlik. A terapeuta MÁSZKÁL az általa feltérképezett páciens tudattalanjában. Akaratlanul is. Mert pontosan tudja, hogy mi a hiányérzete a páciensnek, mi a baja és befolyásolni, manipulálni tudja (nem szándékosan). Az ex-terapeuta pár tudattalanja PONTOSAN tudja, mikor melyik gombot kell megnyomni (pl. szex/biztonság vagy épp ezek megvonása). És így az expáciens pont olyan függővé válhat a kapcsolatban, mint a terápiában. Lásd Laura is hányadik terápiáján vesz részt? "Most kipróbálok egy férfiterapeutát."

etzel 2012.12.15. 22:49:07

@genevieve: OK. Egyről beszélünk.

genevieve 2012.12.15. 22:53:12

@subidubidu: akik bántják egymást, azok még éreznek egymás iránt:-)

ahogy andrás is mondta petrának és tamásnak:-)

ha juditnak nem jelentene semmit andrás, akkor azt mondta volna, hogy: na és, akkor dugás után hozz tejszínt:-))

genevieve 2012.12.15. 22:55:25

egyébként miután andrás 2 hete bevallotta laurának, hogy fontos neki...a csaj simán meghúzta ezt a most kicsit eltünök lapot...tudta, hogy ezzel andrást kizökkenti magából...

subidubidu 2012.12.15. 22:59:29

@genevieve:
Na ebben nagyon igazad van. András is mondta Juditnak, hogy szereti, és Judit meg fájdalmasan, hogy de nem úgy, mint Laurát.
Tudok olyan házaspárról, ahol a nő belezúgott valakibe (nem volt köztük semmi végig), de igyekezett tartani magát otthon. A férj észrevette, de kitartott, és később a nő végtelenül hálás volt neki ezért.
Persze sokkal több a válással végződő történet, de néha így is lehet.

etzel 2012.12.15. 23:12:48

És ki jön vissza még a második évadban? Máté nem, de az apja? Petráék valszeg. Zsófinál sem oldódott meg talán minden. És hát Laura... hm....

sylerolam 2012.12.15. 23:16:10

Köszönöm az egész évados munkádat. Sokszor sikerült más nézőpontot, összefüggést látni a segítségeddel. Bízom a következő évadban, túlzás nélkül állíthatom, hogy nem volt még ilyen magas színvonalú magyar sorozat, a következő, a Társas/játék is kilométerekre mögötte kullog.

subidubidu 2012.12.15. 23:30:39

@genevieve:
Nem kérdés, hogy a nőiességével nagyon tud manipulálni.

subidubidu 2012.12.15. 23:47:59

@beacska:
Az eredeti izraeli hány részes volt?

Kekszemu 2012.12.16. 00:17:21

@sylerolam:

Tök jó a nick neved :-D
----
Nemtom. A Máté szálat máshogy kezdem látni, szerintem nem volt jó az érzelemmentesség /elfolytás domboritasa, sokkal inkább a munkamaniat kellett volna kiemelni. Hiszen a pasi 15évig házasságban élt, az nem működött volna érzelmek nélkül. Kellett ott lennie szerelemnek vonzalomnak tehát érzéseknek, kezdetben mindenképpen és ha ilyesfajta érzések vannak vkiben kizárt, h másféle ne legyen.. A feleségét egy fogcsikorgató dominanak látta, ami nem is volt valós. Éppen ez ébresztett kétséget Dargayban a szakmáról. A felismerés h hamis képet alakít ki magában.
Máté házasságát sokkal inkább a kevés együtt-töltött idő viselte meg. Viszont tény h a fiával való kapcsolatában az apai mintát követte. Pont ugyanazokat a hibákat elkövetve, mint a saját apja vele szemben. És meg csak el sem jutott a felismerésig.

Mrs. Leto 2012.12.16. 02:41:05

Nem tudom, hol írhatták, hogy más az amerikai verzió (legalábbis ez a rész). Semmi sem történik ott sem. Sem az izraeliben. Mindkettőben bemegy a pszichológus Laura szobájába, ahol a nő vetkőzni kezd. Innentől snitt, és már a zaklatott dokit látjuk "beesni" a terapeutájához. A magyar csak annyiban különbözik tőlük, hogy az itteni Laura nem villant melltartót. :-D

Rendkívül érdekesek a különbségek az izraeli+amerikai között, az amcsik jól megdolgozták a sztorit. (nem negatív értelemben)

Ami a folytatást illeti, egyetlen pácienst sem visznek tovább a második évadba, csak Alex (itthon Máté) apját. Mivel licenszes a sori, gondolom, itthon sem lesz ez másképp.
Laurán sem fognak sokat rágódni. És szerintem ki lehet találni, mi lesz a doki házasságával....

Egyébként Laura volt ebben a részben a "biológia tanárnő". András akkor is elmenekült, pedig elmondása szerint nagyon akarta a hölgyet. De a nő rádöbbentette, hogy nem úgy van az. :-) Most Laura is ezt tette. És talán ez volt a legjobb dolog, amit tehetett- András és a maga érdekében is.

Mrs. Leto 2012.12.16. 02:53:34

@subidubidu:

Az izraeli 45 részes volt, az amerikaiak 43-at csináltak belőle (teljesen jogosan, nagyon el volt nyújtva az izraeli a vége felé), a magyarok pedig 40-re tömörítették. Megértem az okát, de olykor sajnálom is, néhol értékes dolgok potyogtak ki...

Zsoofka 2012.12.16. 06:49:47

@Mrs. Leto:
Fel nem foghatom, hogy Máté apja hogyan fog visszatérni. Valaki azt írta, hogy nem betegként. Akkor meg hogy? Kertésznek?

subidubidu 2012.12.16. 09:22:09

@Mrs. Leto:
Szia,
Hol lehet megnézni az izraelit és az amerikait? Ugyan egy szót sem értenék - főleg az elsőből -, de érdekes lenne. :-)

Kekszemu 2012.12.16. 10:44:16

@subidubidu: x
Az amcsi in treatment címmel megy, rengeteg oldal van, ahol meg a harmadik évadot is meg lehet nézni. Egy kettőbe én is belenéztem és jó volt látni, h legalább diana wiest összeszedte magát, legalább tíz kilót fogyhatott, az arca is normalizálódott.

beacska 2012.12.16. 11:09:09

@subidubidu: nem tudom. néha feltűnik itt egy-egy angolul tudó, és ők mondják az ilyesmiket ;)

beacska 2012.12.16. 11:14:26

@Mrs. Leto: és ott is a terapeuta futamodott meg? mert itt jósolgatta vki, hogy a csaj majd hűűű, de nagyon pofára fogja ejteni az "öreget"...

genevieve 2012.12.16. 11:46:28

@Mrs. Leto: ez egy érdekes szempont:-)

van benne ráció:-)

Mrs. Leto 2012.12.16. 11:56:55

@subidubidu:
Az In treatmentet akár online is tudod nézni, ha szeretnéd, dobok linket. A BeTipul viszont csak torrent oldalakon van rajta, és nincs hozzá angol felirat. :-(

subidubidu 2012.12.16. 11:57:32

@Mrs. Leto:

Milyen éles szemed van, hogy megtaláltad a párhuzamot! Tényleg!

Mrs. Leto 2012.12.16. 12:00:06

@mokamini:

"Kertésznek" :-D Ez jó. :-D Abonyi apuka, mint kertész. Ezt most magam elé képzeltem. :-D
Ha megengedtek egy kis "spoilert": Alex apja az amcsiban úgy tér vissza, hogy perli Pault, Őt vádolja azért, hogy a fia meghalt. Ginával, a szupervízióval is sokat beszélnek majd erről az ügyről. Ráadásul Paul egyik páciense egy ügyvédnő lesz (ha jól emlékszem).

subidubidu 2012.12.16. 12:01:26

És most arra gondolok, hogy lehet, hogy Laura mégsem egy álnok szörnyeteg? Hanem ráébredt, hogy le kell válnia a pasasról, mert az mindegyiküknek jobb. És intuitív módon követte a mintát, amiről tudta, hogy elijeszti a férfit.

Mrs. Leto 2012.12.16. 12:02:26

@beacska:

Persze, a terapeuta futamodott meg mindkét verzióban.

subidubidu 2012.12.16. 12:02:57

@Mrs. Leto:
Szia,

Megköszönném, ha küldenél egy privit linkekkel. Érdekel a héber verzió is, nem zavar, ha nincs felirat, úgyis a színészek játéka érdekel.

LacrossE · http://tovabbangliaba.blogspot.hu/ 2012.12.16. 12:08:24

Hogy Máté apja hogy tér vissza, az szerintem kicsit spoileres lenne, így inkább rátok hagyom, hogy találgassatok, de az egész 2. évadra hatással lesz a visszatérése.
Az 1. és 2. évad között lesz egy elég nagy időbeli ugrás, a páciensek is mások lesznek.
Szerencsére pénteken marad még Ágnes. :)

LacrossE · http://tovabbangliaba.blogspot.hu/ 2012.12.16. 12:09:55

Na mindegy, Mrs. Leto leírta, szóval igen, Máté apja perelni fogja Dargay-t.

genevieve 2012.12.16. 13:31:19

@subidubidu: de az is lehet, hogy csak nagyon beteg volt:-D

Mrs. Leto 2012.12.16. 20:53:03

@subidubidu:

Írtam privit a BeTipullal kapcsolatban. :-)

Segna 2012.12.17. 16:38:32

Nagyon köszönöm az egész évados munkád, és nagyon remélem, h lesz folytatás, és te is fogod folytatni. Magában nem olyan jók a részek, kell a hogyvolt - hiába a női szem - és kellenek a kommentek.
Mindenkinek köszi a hozzászólásokat, és "jövőre veled ugyanitt"...
egy rajongód

subidubidu 2012.12.17. 18:33:28

@Mrs. Leto:

Szia,
köszönöm, már nézem is!

Tillike 2012.12.18. 11:38:37

Koszonom a hogyvoltokat, jo volt megbeszelni a torteneteket :) Remelem lesz folytatas!
Kellemes unnepeket mindenkinek!!

Zsoofka 2012.12.18. 12:11:10

En is boldog karacsonyt kivanok nektek! Koszonom a kommenteket és az aktiv reszvetelt :) Sziasztok!

genevieve 2012.12.20. 10:40:06

@mokamini:

„Mindenik embernek a lelkében dal van,

És a saját lelkét hallja minden dalban.

És akinek szép a lelkében az ének,

Az hallja a mások énekét is szépnek.”

(Babits Mihály)

Békés, boldog, szép Karácsonyt és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánok !

skrtabc 2012.12.23. 22:30:00

Mindenkinek nagyon Boldog Karácsonyt kívánok!
Viszonylag sok kommentet olvastam vissza, de azért nem mindet. Felmerült már az valakiben, hogy Ágnes titkon szerelmes Andrásba? Valahogy ez van már egy ideje a fejemben. Mit gondoltok?

Zsoofka 2012.12.24. 06:16:55

@skrtabc:

Neked is boldog karácsonyt!
A-Á kapcsolatról, lehetséges túl a barátságon vonalról már más is elmélkedett, még az elején :) Nem tudom, lehet valami benne, de végül is ugye a szakmai "féltékenységet" emelték ki a forg.írók.Aztán ki tudja mit hoz a 2. évad ? :)

genevieve 2013.02.09. 17:21:49

nézi valaki újra?:-)

Zsoofka 2013.02.10. 11:57:42

@genevieve:
Hihi. Nem :)
Viszont épp tegnap emlegettem egy barátosnémnak a sorozat dilemmáit :)

Zsoozsy 2014.09.18. 17:51:23

@genevieve: én! :) Mostanra daráltam végig az egészet újra, je! :)
@subidubidu: héber verzió online itt, ez az első rész:
www.dailymotion.com/video/x11s0mx_%D7%91%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%94-1-%D7%A4%D7%A8%D7%A7-1-%D7%A0%D7%A2%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F_shortfilms
(eddig még csak ezt láttam, és az első egy perc után rávágtam, h a magyar jobb: szebb és jobb színészek, helyszín, rendezés, minden jobb) - ott van mellette a többi is, jelenleg, de egy kis szótár az újrakereséshez (avagy copy-paste esetére), ha netán innen törlődne: a sorozat neve בטיפול, évad=עונה, rész=פרק, a számok meg ugyanazok... :)

És most, hogy szóval másodszor is végignéztem a teljes magyar verziót, most jön nálam az eredeti, aztán meg az amerikai, de csak mert még mindig nincs kész a második évad a magyarból, pedig már nagyon várom...! :)

@mokamini: köszönet tőlem is a hogyvoltokért, tényleg sokat adtál hozzá nekem, és számítok rá(d) a második évadhoz is! :)

Zsoofka 2014.10.04. 09:58:48

@Zsoozsy:
Köszi! Jól esik a dicséret 2 év távlatából is. Sőt.

Zsoofka 2014.10.04. 09:59:52

Egy kis óvasnivaló az új évad előtt:

index.hu/tudomany/2014/10/03/pszichoterapia/

Mivel 2 éves is a pszichológus contra pszichiáter vitával kezdtünk.... :)
süti beállítások módosítása