Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x34 - Csütörtök 19 óra, András és Tamás (7)

2012. december 07. 17:00 - Zsoofka

Múlt csütörtök itt.

Csütörtök van. A tegnapot egy nagyon drámai véggel zártuk. Máté halott. E tény valószínűleg rányomja majd a bélyegét a mai és leginkább a pénteki részre. Andrással nyitunk, egyedül van a szentélyben, újságot olvas. A téma természetesen a baleset, amely lehet hogy nem is volt az, talán öngyilkosság történt.

1.jpg

Egyébként Blikket olvas. És, hogy teljesen biztosak legyünk, hogy ez az egész dráma a mai Magyarországon zajlik, íme az olvasott úság hátoldala. :)

11.jpg

Kopogtatnak. De nem Petráék jönnek, a lakórész felől Judit érkezik. Udvariasan érdeklődik a férje hogyléte felől, de mást is akar: bejelenti, hogy neki további gondolkodási időre van szüksége. Ráadásul gondolkodni csak egyedül tud, ergo elköltözik, már keresi a lakást. Ez most képes itt hagyni a 9 éves fiát? Remélem nem, mert az számomra nagyobb bűn, mint a párizsi hétvége. Vagy viszi a gyereket is, kizökkentve az otthonából? Bár ha belegondolok, az sem jobb, ha folyamatosan itt ölnék egymást apukával. Háááát nem jó ez sehogy sem. Dargay rezignált, nem szól semmi érdemlegeset, de mit is mondhatna? Fáj a dereka, a fizikai fájdalomba menekül a szomorú tények elől…. Judit örömét fejezi ki, hogy az ura eljár Ágneshez és reméli ott kap a férfi segítséget… Bár nem mondja gúnyosan, nekem mégis visszás, nem biztos, hogy csak Andrásnak kell a segítség. De az is lehet, hogy a megjegyzésével a Mátéval történtekre utal és akkor jogos lehet, ha valamikor, hát most kelleni fog az a szupervízori támogatás.

3.jpg

Ma is egyszemélyes párterápiát tartunk, csak épp ma Tamás az „áldozat”. A férfi rezignáltan simogatja a kanapét, talán épp a vérfolt helyét. Tamás már a válóperre készül, Dargayt tanúnak akarja. Semmi más célja nincs, csak a fiát (Misi) akarja megszerezni. Bogyót is akar, nyugtatót. Érzi kezd szétcsúszni. A doki NEM DOKTOR, most már mese nincs és bogyó sincs. Én néha továbbra is dokizni fogom, a már leírt okok miatt, meg mert csak.

Tamás elköltözött otthonról. Nem rögtön a múlt heti vallomás után, előbb Petra még próbálkozott: kedves volt (olyat is tud?), közeledni próbált. De Tamás érezte, nem fog menni. Képtelen volt úgy tenni, mintha mi sem történt volna. Aztán egy éjjel feladta és úgy érezte nem akar e mellett a nő mellett megöregedni. Csúnya vénasszony lesz belőle. „Nehéz közeledni egy ilyen affér után” –mondja Dargay, én pedig nem tudom a saját házasságáról beszél-e vagy a Tamáséról. Lesz még ma este ilyen dilemmánk sőt, egy idő után már egyértelmű lesz, nemcsak a páciens, a terapeuta is a saját házasságát gyászolja. Egy barátjához indult akkor éjjel, de rájött, hajnal 3kor talán még sem kellene. Így beült a kocsiba és a szülei felé vette az irányt, Szegedre. Oda is ért hajnal 5re, de nem akart ott sem zavarogni, így hát ült a kocsiban és várta a reggelt.

4.jpg

Innestől már Tamás a terápia tárgya és a szüleivel való kapcsolata.Kezd komolyan frusztrálni, hogy ennyiféleképp el lehet baszni a gyerekünk életét. Örök igazság, hogy mindenhez papír kell az életben, csak szülő lehet minden félbolond egy boldog fertályóra után….

Szóval Tamás szülei egyetemi tanárok, polihisztor apukával, docens anyukával. Anyuka 2 havonta látja az unokáját és viszonylag apukával is jó a kapcsolata Misinek. Miközben Tamás mesél, Dargay arcáról lerínak a hét borzalmai. Tamás meg is jegyzik, tessék összekapnia magát, szükség lesz még itt egy jó pszichomanusra. Dargay nem is próbálja meg titkolni a nyűgösségét, és ígéri megteszi, amit tud. Közben András egyszer a telefont is felkapja, fontos hívást vár, bár ez most nem az a telefon volt, ezt a hívót lerázza. Nem igazán derül ki, mit és kit vár. Talán a híreket Mátéval kapcsolatban…

7.jpg

Tamás végül is nem ment be a szüleihez. Találkozott viszont egy gyermekkori barátjával, aki rendőr van, volt és lesz. Mert ez volt a gyermekkori álma. És mi akart lenni a kicsiTomika? Cowboy. Végül is majdnem összejött neki, csak épp annak helyi verziója, a szegény lovászlegénységig futotta neki… A lovardája dűl-borul, a biznisz se nagyon megy, kevés tanítványa van csupán. Kérhetett volna lóvét Petra szüleitől, vagy kérhetne most a sajátjaitól, de büszkeség is van a világon. És hogy hogyan lett érettségizetlen bunkó az egyetemi tanárok gyerekéből? Túlzott elvárások, ezt így hívják. Nem volt a kicsiTomi hatos tanuló a középiskolába, nem várt rá tudományos fokozat, hát inkább lelépett, elmenekült. Az édes jó apja például cikinek érezte, hogy anyuka korrepetálja a gyereket, hát megtiltotta neki. Gratulálunk. Apukának úgy sem felelt volna meg a fia, ha a feje tetejére áll, akkor sem. Akkor már kiderült, hogy kicsiTomiból nem lesz atomtudós, így akkor már levették róla a kezüket a szülők.

6.jpg

Tamás folyamatosan alábecsüli magát, mintha ez a BUNKÓ szerep már hozzánőtt volna. Bezzeg Misi, ő egy kis zseni. A férfi igazi rajongással beszél a fiáról. „Még sose tudtam megunni, ahogy beszél.” A maiTamás ugyanakkor megveti a szüleit, különösen az apját. Apja egy terrorista volt, a 7 éves gyereket szépbeszédre oktatta. Anyuka talán jobbfej lehetett volna, de egy ilyen férj mellett ő is csak alárendelt szerepet játszhatott. Pedig anyuka okos volt és bölcs, jó humorú, de a teljes életét apuka alá rendelte, csökkentve még a saját szakmai érdemeit is. Mintha Tamás és Petra viszonyának a fordítottját látnánk. A mi házaspárunk esetében Petra van felül, minden tekintetben. Tamás is rejti az értékeit, csökkenti a képességeit, hogy hízelegjen Petra egójának. Lehet, hogy Tamásunk nem véletlenül választott egy ilyen feleséget magának? Megszokta, hogy neki kuss a neve, az apja után ezt a szerepet most önként választotta? A másik motiváció az lehetett, hogy szemben az anyjával, ő nem akart egy megalázkodó, alárendelt nőszemélyt magának. Azt hiszem, abban megegyezhetünk, hogy ez utóbbit maximálisan sikerült elérnie. A férfi mind az apját, mind a feleségét NAGYÁGYÚként jellemzi, bár szerinte ebben ki is merül a hasonlatosságuk. A feleségének pont az ő bunkó volta és szegénylegény élete tetszett meg: Petra-királylány leereszkedett az elefántcsont-tornyából és elvegyült a pórnép között.

5.jpg

Tamás megint rátér a gyerekelhelyezés problémakörére. Mi van ha nem tudja megszerezni Misit? Egyrészt belehal a gyereknélküliségbe hisz rajongásig imádja a fiát, másrészt retteg attól, hogy a félbolond Petra tönkreteszi egy életre a gyereket… Hát valljuk be, ennek azért megvan a reális esélye. Dargay azonban igyekszik felhomályosítani: ő nem lehet tanú ebben a filmben, neki más lapokat osztottak. Vajon ezek a dilemmák már a rész elején felvetődött párhuzamot táplálják: kivel maradnak a doki gyermekei?

Miközben ezen polemizálnak sötétség borul a szobára. Nocsak. Dargay „házvezetőnője” még le sem lépett, máris elfelejtette valaki befizetni a villanyszámlát? De úgy tűnik, a hiba nem a pszichológus készülékében van, áramszünet van az egész utcában… Dargay felajánlja, hogy ezen vis major miatt oszlassák fel magukat, de Tamást nem zavarja a homály.

8.jpg

Talán a sötét miatt, talán a hangulat okán, Tamás egyre mélyebbre ás a lelkében. Úgy érzi tényleg vége a házasságának. Erősebben érzi ezt, mint amikor a nője bejelentette a válási szándékát vagy az orvul megcsalást. Most Ő ÉRZI ezt, bár nem tudja, mit kell éreznie annak, akinél elmúlik a szerelem. Neki ezidáig Petra volt az első és utolsó szerelme. „Olyankor hatalmas szomorúságot érez az ember, mert tudja, hogy mit veszített el.” –mondja Dargay. És ezzel sok-sok mindenre választ ad. Úgy beszél, mint aki saját élményből merít, a nem túl távoli múltból. Úgy beszél, mint aki most vallja be saját magának, hogy a saját házasságával kapcsolatban is csak ezt az őrült szomorúságot érzi. Nem azon agyal, hogyan lehetne azt megmenteni vagy meg lehet-e azt megmenteni. Már csak gyászol. Gyászolja önmagát és Juditot. Mindezt a csaknem teljes sötétségben. Kérem aki ismeri az amcsi és az izraeli verziót, referáljon, ott is benne volt e ez a dramaturgiai elem vagy a magyar készítőket dicséri!

9.jpg

De vissza Tamáshoz. A férfi apja természetesen nincs meglepve, hogy a fia házassága befuccsolt és ennek hangot is ad. Dargay azt mondja nem véletlen, hogy a férfi első útja a szüleihez vezetett a válási döntés megszületése után. Mintegy házhoz ment a pofonért. És nem véletlen, hogy egy ilyen apai ház után egy Petrát vett feleségül. Mert belé van ivódva önmaga lekicsinylése, alárendelése. Tamás azt mondja ez az egész nem érdekes. Egy dolog számít, Misi. És az, hogy ő fényévekkel jobb apa, mint az övé volt valaha. Neki ezt el is hiszem, szemben a keddi Mátéval.

Tamás fél, retteg attól, hogy mi vár rá. Segítséget, útmutatót kér. Dargay válasza kiábrándító: nincs recept, nincs segítség. Nekünk magunk kell megtalálni az utat – mondja így, többesszám első személyben. Hogy egy szemernyi kétségünk se legyen arról, itt már megint nem csak a T+P házasságról van szó. „Egyedül vagyunk, mint a fűszál, olyan egyedül.” A hangulat jelen pillanatban olyan, hogy ha hazafelé Tamást autóbaleset éri, egy szemernyi kétségem sem lesz afelől, hogy öngyilok történt-e.

10.jpg

Ülnek a sötétben és siratják a saját elbaszott életüket, a saját félrement házasságukat. Reménytelen.

Címkék: terápia
73 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szombatreggel 2012.12.07. 17:35:00

Tamás sokkal szimpatikusabb volt most mint az eddigi részekben.

beacska 2012.12.07. 18:15:46

@szombatreggel: ki is derült, hogy miért: most volt először Petra nélkül, nem játszotta a "szerepét"

Kekszemu 2012.12.07. 18:24:07

Ez a rész már már művészi volt :-)

Azért a kezdő képsorban feltűnt egy magyar nemzet ami quasi sújt ad a tragikus hírnek.

Én úgy éreztem D. szeretné Tamással kimondatni, h a feleségével való kapcsolatban az apjával küzdött, mert az igazival nem mert.

A másik, ha annyira szereti a fiát, látja a feleségén a pozitív változást, akkor a megoldás nem a válás a család szétbarmolasa, hanem a megbocsátás.

A mai ítélkezési rendszerben egy biztos egzisztenciaval rendelkező anya nem veszíthet a valópernél/gyerek-elhelyezésnél. Ezt tudja Tamas is.

beacska 2012.12.07. 18:27:37

@Kekszemu: a kisfiú nevelésével kapcsolatban eddig is voltak vitáik. Tamás tudja, hogy csak a csoda segíthet neki, de nagyon nem akarja, hogy Petra és az anyja kényeztessék a fiát.

hát igen, vannak helyzetek, amikor a bíróság keze is elhajolhatna az Otthonaliglevő anya felől...

beacska 2012.12.07. 18:28:56

egyébként az érdekes volt, hogy Misi hogy rajong a vizilbdáért, mégsem sportol, csak bemagolja az eredményeket. Pedig ez a sport csodát tenne egy 9 éves kisfiúval!!!

Kekszemu 2012.12.07. 18:32:50

@beacska:

Legfeljebb akkor ha Petra költözött volna el otthonról és szintén válni akarna. Ha azt látja h Petra 'küzd' a házasságaért, a család egyben maradásáért, csalás ide oda, nem ő tűnik annak, aki felrúgja az addigi életetüket.

beacska 2012.12.07. 18:34:39

@Kekszemu: hát igen, az az elköltözés hiba volt...

Kekszemu 2012.12.07. 18:35:21

@beacska:

A sport iránti szeretetét az apjától, a jó memóriát a nagyapjától a lustaságat az anyjától örökölte :-D

beacska 2012.12.07. 18:38:13

@Kekszemu: a gyerekek többnyire lusták. Szeretnek mozogni, sportolni, csak elindulniuk nehéz. A szülők feladata, hogy beírassák vhova. Tamás igazán megtehette volna

Zsoofka 2012.12.07. 18:38:20

@beacska:
Én nem is értettem ezt az elköltözést. Azt hittem a lovarda mellett valami tanyán van az otthonuk, ahonnan meg elég érdekes a lovásznak elköltözni. De ezek szerint tévedtem.
Szerintem is nem jó lépés neki az elköltözés.
Szerintetek a pszichológus gyerekeinek az elhelyezése is téma lesz.

Zsoofka 2012.12.07. 18:38:57

Az utsó mondat végén kérdőjel....

beacska 2012.12.07. 18:41:53

@mokamini: háááát...esetleg a köv. évfolyamban. A lány már nagy, 16 éves, őt megkérdezik, de kisfiú...

Kekszemu 2012.12.07. 18:45:29

@beacska:
Nem hinném h a gyerekek lusták, ráadásul egy lovasoktató apa mellett nem lovagok a gyerek?! A lovaglásnál kevés örömteli és fogyasztó sport van, ami az egész testet átmozgatja. Fura.

Sok lovarda van ahol van bértartás, lehet ő ott csak egy alkalmazott és van néhány saját lova vmi melléképületben, amivel kiegészítésképpen keres vmennyi pénzt.

beacska 2012.12.07. 18:58:25

@Kekszemu: nálunk mindkét gyerek sportol kicsi kora óta. De kb. ujjal mutogatnak rájuk a suliban. A lányomra a "sportoló" jelzőt aggatták a FB.-on egy képen. Pedig őt néha úgy kellett elrugdosni. Ma már nem. A fiam 5 éves kora óta úszik-vizilabdázik. de ritkák, mint a fehér holló...

Susie201 2012.12.07. 19:03:39

Most egyben néztem meg a Zsófis és Tamásos részt, és elég depis is lettem tőlük.
Máté halála eléggé sokkolt, fogalmam se volt, hogy ilyet meglépnek a sorozatban. Idegesítő még a gondolat is, hogy az apját láthatjuk kedden. Már előre irritál az az ember, de aztán lehet, hogy meglepődünk, ha az ő verzióját halljuk.
Tamást most először sajnáltam meg én is. Érdekes volt a szüleiről szóló elbeszélése. Mintha szándékosan nem akart volna olyan lenni mint ők. Szinte dicsekedett, hogy nem olvasott egyetlen könyvet sem középiskolás kora óta, nehogy már a művelt ősökre üssön bármiben is.
Tetszett ahogy András a saját életére utalt, ahogy a páciensével beszélt.
Számomra az egész sorozatnak az a tanulsága, hogy a léleknek nagyon sok bugyrai vannak, minél mélyebbre hatolunk, annál jobban megismerjük az embert.
És még ez eléggé félelmetes amit Mokamini írt: "Kezd komolyan frusztrálni, hogy ennyiféleképp el lehet baszni a gyerekünk életét." Hát ez engem is kezd egyre inkább idegesíteni....:)

subidubidu 2012.12.07. 19:11:26

@beacska:

Van olyan pszichiátriai kórkép, aminek az egyik tünete a sok közül az is lehet, hogy odavan valami konkrét dolog SZÁMAIÉRT.
Nekem van egy ilyen gyerekem.

Zsoofka 2012.12.07. 19:22:18

@subidubidu:
?
Kórkép? Te jó ég....
Én is büdös lusta gyerek voltam egy focimániás apával és lány létemre fújtam a 90es évek olasz meccseit, Milan kezdőcsapatot, mindent. Ennek is megvan a pszicho háttere: apuka "vigyázott" rám gyerekkoromban és ha beszélgetni akartam vele, kénytelen voltam a meccsekről :)

Susie201 2012.12.07. 19:38:45

Most olvastam, ma András egyedül megy Ágneshez, hurrááá!!!! :)

Zsoofka 2012.12.07. 19:41:30

@Susie201:
Nekem van egy olyan érzésem, hogy csütörtökön láttuk Juditot utoljára.

Susie201 2012.12.07. 19:48:06

@mokamini:
Lehetséges. Mikor bejelentette, hogy elköltözik, nekem is azonnal a gyerekek jutottak eszembe. És az, hogy András mennyire leszarhatja ezt az egészet, ha erre már rá sem kérdez.:(((

Zsoofka 2012.12.07. 20:04:18

@Susie201:
Amikor Tamás rákérdezett, hogy András is rajong e a gyerekeiért, azt mondta, hogy Réka már nagy (akkor azért már nem lehet rajongani), a fia meg még kicsi, így "természetesen" rajong. Mondta, mert ezt illett mondani. Vajon ő is ennyit beszélget velük, mint T. Vajon ő is fog harcolni a gyerekekért. Nem mintha egy ilyen harc egy kicsit is jól sülne el a gyerekek szempontjából.
Más: el tudom képzelni, hogy idővel T. is feladja, ha eldurvul a harc Petrával, csak hogy a gyerek ne sérüljön.

genevieve 2012.12.07. 20:08:44

mostanra azért úgy látom, hogy a forgatókönyvírók kicsit elrugaszkodtak a kezdetektől, néha olyan érzésem van mintha az sorozat eleje és vége nem passzolnának egymáshoz, vagy belekaptak egy szálba és nem viszik tovább...

ilyen pl. a doki családi háttere, egyszer láttuk a fiát, de most közte és a felesége között nem merült fel, hogy mi lesz a gyerekekkel

zsófinál is hirtelen megoldódott a probléma (hálistennek)

ja, laura és tamás azért ment a dokihoz mert nem tudták eldönteni, hogy megtartsák-e azt a gyereket ami előtt 5 évig próbálkoztak mesterséges megtermékenyítéssel...igazából, mint kiderült az első gyerek nem tervezett volt...most meg az is kiderült, hogy nem megy a vállalkozás, anyagi gondok vannak, pedig laura nagyágyú...ezek valahogy nem stimmelnek a sztoriban..

genevieve 2012.12.07. 20:10:24

@mokamini: és azt el tudod képzelni, hogy ha a dokival maradnak a gyerek, a doki meg összejön laurával, ő édesmostoha lesz?:-)

Susie201 2012.12.07. 20:12:11

@mokamini:
Még a sorozat elején volt egy jelenet, mikor a kisfia ki akarta kunyizni, hogy ne kelljen iskolába mennie. András elég röviden lerendezte a gyereket, ahelyett, hogy kiderítette volna, mi a baj igazából. Nyilván apaként sincs helyzet magaslatán.
Egyébként szerintem nem lehet könnyű pszichológusnak lenni, hallgatni a sok sérült ember nyavalyáját. Nem tudom , hogy lehet egyik percről a másikra ebből kikapcsolni és a saját életével foglalkozni. Andrásnak ez nem nagyon mehet, nem véletlen, hogy Judit azt érzi a páciensei fontosabbak mindennél.

Zsoofka 2012.12.07. 20:19:46

@genevieve:
NEM
Szerintem D. most hogy rájött, nem műkszik a házassága, arra is rájön, hogy L. csak egy nagyon gyenge pótlék lenne...

Zsoofka 2012.12.07. 20:21:06

Nagyon várom a ma estit, még nem láttam...

genevieve 2012.12.07. 21:13:50

ágnes feje egy tanulmány:-)))))

genevieve 2012.12.07. 21:14:56

spojler...

a doki most egy nagyon bunkó pacienst játszik:-)))

genevieve 2012.12.07. 21:21:34

kemény, nagyon kemény ez a rész....

szombatreggel 2012.12.07. 21:29:39

ez tényleg kemény volt

genevieve 2012.12.07. 21:33:58

@szombatreggel: és mi lesz itt a jövőhéten....

szombatreggel 2012.12.07. 21:36:41

Én nem hiszem hogy lenne még közöttük bármi is Laurával...úgy éreztem hogy mintha nem lenne igazi meggyőződés a szavai mögött, amikor hajtogatta hogy a szerelem milyen fontos...

subidubidu 2012.12.07. 21:39:29

@beacska:
A mi sulinkban egyáltalán nem ritka, aki sportol. :-O

genevieve 2012.12.07. 21:39:31

@szombatreggel: szerintem lesz, mert a doki képes volt kikésziteni ágnes csak azért, hogy kimondja...mehet laurához...

szombatreggel 2012.12.07. 21:42:15

@genevieve: végig olyan érzésem volt mintha igenis ki akarná kényszeríteni az engedélyt Ágnestől, de nem azért mert tényleg Laurával akarna lenni....hanem mintha ez vmi meccs lenne amit meg akar nyerni, hogy mindenképpen neki legyen igaza....

genevieve 2012.12.07. 21:44:20

@szombatreggel: igen ki akarta kényszeríteni belőle az "engedélyt"

viszont amikor arról beszélt, hogy kiábrándult a pszichológiából, és már a családjában sem bízik, nekem az úgy jött le, hogy menekülne ahhoz a nőhöz aki olyannak szereti amilyen...laura

szombatreggel 2012.12.07. 21:50:33

@genevieve: mindenáron el akarta érni hogy Ágnes kimondja hogy nem jól döntött hogy elmenekült Dávid elől, és ezzel is igazolta volna hogy Laurát választani az egyetlen helyes döntés számára

igen, egyértelműen ezt sugallta, hogy Laura a megoldás számára, de én akkor se éreztem úgy hogy komolyan is gondolja...de majd megtudjuk jövő héten :) még azt is el tudom képzelni hogy ő benne lenne, de Laura fog kihátrálni, amióta lehetne vmi a dokival, azóta fizikailag mindig tartja a távolságot, pedig előtte mit össze nyavalygott hogy jaj feküdjön már le vele...most meg egy arcsimogatás volt a maximum

beacska 2012.12.07. 21:55:55

@Susie201: reggelente én sem szoktam a gyerek lelkét ápolni, csak: felkelés, öltözés, nyomás a buszhoz....ezen nem nagyon van kurkászni.

beacska 2012.12.07. 21:58:09

@subidubidu: az én gyerekeim elég sok suliba jártak, ha azt mondom, minden 5. gyerek sportol, sokat mondok, de az meg kevés...

jaaa, sport alatt a rendszeres, talán verseny sportot értem, nem délután a tornateremben focizni. vagy a pályán

subidubidu 2012.12.07. 21:58:19

@genevieve:
Olyannak szereti, amilyen??
Na neee.

genevieve 2012.12.07. 21:59:59

@subidubidu: persze, hiszen ezt laura mondta neki, hogy látja a hibáit, esendőségét, de ő pont ilyennek szereti...

tudod..."úgy, ahogy van" :-)

subidubidu 2012.12.07. 22:06:36

@beacska:
Heti 2x1 óra edzés hobbisport, heti 4x2 óra edzés és hétvégi meccsek versenysport.
Nekem az első - megspékelve szabad délutáni és hétvégi focival, pingponggal, görkorival - sokkal szimpatikusabb.
Alsóban tuti, hogy sok gyerek jár minimum hobbisportra, akár többfélére is, és az osztály minimum negyede igazolt sportoló. Felsőben nem vagyok olyan biztos.

subidubidu 2012.12.07. 22:09:18

@genevieve:
Oh, persze. Ha Laura azt mondja, akkor az úgy is van.
Na, majd meglátjuk, mi lesz hétfőn. Hogy van az az úgy. :-D

beacska 2012.12.07. 22:09:33

@subidubidu: hát akkor te valszeg Budapesten laksz. Nálunk "vidéken" nem ilyen rózsás a helyzet. A tömegsport (értds NEM FOCI) egyesületek az önfentartás szélén egyensúlyoznak, és egyre kevesebb győz ebben a harcban.

subidubidu 2012.12.07. 22:14:47

@beacska:
Talált, süllyedt.
Szomorú, hogy így állnak a dolgok.
Mondjuk itt sincs kolbászból a kerítés, és nem kevés a tagdíj, meg egyéb hozzájárulás, amit a szülő kicsenget, ha igazolt sportoló a gyerek.

genevieve 2012.12.07. 22:16:55

@subidubidu: nos, valaki pár napja beirta mi lesz a sztory-k vége, akkor azt hittem kamuzott, de a mostani ülés fényében elhiszem, hogy igazat irt...

beacska 2012.12.07. 22:17:54

@subidubidu: hát erre mondtam, hogy ez első sorban a szülőn múlik ;)

subidubidu 2012.12.07. 22:22:29

@genevieve:
Engem az érdekel, hogyan fogják eljátszani, bárhogy is alakulnak a dolgok. Azt élvezem leginkább, hogy jön át a sokféle érzés, hangulat a testbeszédükön, hanglejtésükön át, szóval a metakommunikációs megoldásokat. A hogyvoltokat meg azért, mert olyan sokféle véleményt olvasni, sok értelmezést. Még egyszer sokszoros hála mokamininek, és remélem, ő csinálja a következő évadokat is, ha lesznek!

genevieve 2012.12.07. 22:47:10

@subidubidu: persze engem is a színészek játéka érdekel, hiszen az egész kitalált történet:-))

subidubidu 2012.12.07. 22:56:05

@genevieve:
Hát igen, jó színészek és a botlások ellenére is izgalmas sztori, ezért is a többféle vélemény. Örülök neki.

genevieve 2012.12.07. 22:56:55

@subidubidu: meg azért is mert mostanság alig látni magyar színészeket a tévében:-(

subidubidu 2012.12.07. 23:11:51

@genevieve:
Így igaz. Legalábbis jó színészeket friss alkotásokban (nem 10-20-30 évesekben), jól megírt szerepekben.
Én előző életemben nagyon szerettem színházba járni, hiányzik. Ha ez nem is ugyanaz, de nagyon jó élmény.

genevieve 2012.12.07. 23:14:17

@subidubidu:

én a jelenlegi életembe is szeretek színházba járni:-)

nem annyiszor mint szeretném, de azért igyekszem rendszeresen megtenni...

subidubidu 2012.12.07. 23:26:07

@genevieve:

Szeretni most is szeretek,de más volt gyerek nélkül és más négy gyerekkel (3-11).
De ha minden igaz, hamarosan mehetünk, van egy nagyon talpraesett bébiszitterünk bő egy éve. :-)

genevieve 2012.12.07. 23:31:24

@subidubidu: hát igen, az tényleg bonyolítja a helyzetet:-)

én a lányommal szoktam menni, még egészen kislány volt mikor először mentünk....
igaz, ő nagyon 7 évesen táncolt igy a művészetek nem álltak távol tőle...

genevieve 2012.12.07. 23:39:13

@genevieve: na ezt jól megfogalmaztam:-))

subidubidu 2012.12.07. 23:42:46

@genevieve:
Persze, gyerekkel is lehet, volt is rá példa, de nem ugyanaz az élmény, olyankor a színházban lévő szülő fél szeme a gyerekeken volt. A másik meg otthon legeltette a maradékot (olyan, hogy mindet ugyanarra, nem sikerült).

Viszont filmet nézni így is lehet, élvezem is.

Jó éjt! :-)

Lahertiolainen Dzsongobalszurjan 2012.12.08. 00:42:32

Balsai Mónika ebben a sorozatban szerepel, vagy az másik?

Lahertiolainen Dzsongobalszurjan 2012.12.08. 00:43:57

@genevieve: én is szeretem a színházat, főleg a fröccsöt, amit a büfében adnak

Alterra 2012.12.09. 11:43:36

En hanyagoltam sajna a szinhazakat az elmult 10 evben, de most elementaris erovel tort ram a mehetnek a sorozatnak koszonhetoen. Legeloszor is Nagy Ervint szeretnem szinpadon latni.:)
Annyira sajnalom Matet. Hogy neki nem sikerult. Egy pszichologus eletehez nyilvan a siker es a kudarc is hozzatartozik. Ezt sikerult suritve bemutatni a szerdai reszben.

Alterra 2012.12.09. 11:45:43

Annyira szep volt ez a csutortoki resz. Engem is erdekelne h volt e sotetseg az amerikaiban.

Alterra 2012.12.09. 11:50:57

Egyebkent en a szerdai resz vegebol csak annyit ertettem h baleset tortent. Szep fokozatos lett volna az adagolas - ha egyesek nem kozlik a FB-on is elore a fejlemenyeket.

Zsoofka 2012.12.09. 12:58:50

@Alter E:
Elsőre én sem hallottam, de nagyon fölhangosítva lehetett érteni!

foxglove (törölt) 2012.12.09. 22:48:27

@genevieve: hol a receptem?:) szükségem lenne rá:)

genevieve 2012.12.10. 10:47:38

@foxglove: hello:-)

melyik torta is volt? az epres?

genevieve 2012.12.10. 11:21:51

hajjaj...beleolvastam az előzetesbe a port.hu-n.....

foxglove (törölt) 2012.12.10. 12:18:23

@genevieve: igen, és számomra mint amatőr számára valamiféle ismeretlen bevonat volt rajta aminek nem tudtam megjegyezni a nevét:)

Alterra 2012.12.10. 13:03:59

Azért Judit időzítése milyen durva volt már. Ha sebész lenne a férje, akkor bemosakodás után közölné, h el akarja hagyni? Nem csoda, h az elején András alig tudott figyelni, pedig a páciens joggal tart erre igényt.
Jópofa volt, ahogy Tamás reagált és végül, a terápiás ülést tekintve pozitív hozadéka lett a párhuzamos kríziseknek.
süti beállítások módosítása