Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x32 - Kedd reggel 10 óra, Máté (7)

2012. december 05. 11:00 - Zsoofka

Máté múlt héten itt.

Kedd van. Máté ma egy hete katartikus élményt élt át itt, a Terápiában. Sírva törtek elő belőle olyan érzések, amelyek létezéséről eddig mit sem sejtett. Akkor úgy érezte nem akarja ő ezt, nem bírja elviselni ezeket az intenzív élményeket, nem jó felé haladnak a dolgai, nem jön többet ide. Lássuk tiszteletét teszi e mégis és merrefelé haladnak tovább a dolgai.

1.jpg

Ma – úgy tűnik - egy elégedett, energikus Mátét láthatunk, aki duzzad az életerőtől. Ruházata hű lenyomata a sugallni kívánt érzéseknek. Boldog. Mert meggyógyult. Ahhoz képest, hogy eddig nem is hitte magát betegnek ez azért nem biztos, hogy nagy teljesítmény. Máténk happy, újra dolgozik, hasznosnak érzi magát. Most épp Zágrábba készül, nyélbe ütni a szerinte elcseszett fúziós üzletet. Nélküle azért nem mentek túl jól a gyár ügyei, de majd ő jön és a régi-új lendületével kiosztja az észt és minden visszakerül a normál kerékvágásba. Miközben beszél, nyakkendőt köt, felvillan a nyakában egy aranykereszt.

Dargay szkeptikus. Próbálja finoman árnyalni a páciens által hangoztatott világmegváltós hangulatot. Egy hete még nem épp itt tartottak, sőt egy egész más irányba haladtak. Máté a szokásos ellentmondást nem tűrő hangnemben bizonygatja, hogy újra tudja merre áll a farka, minden nagyon szép, minden nagyon jó. Tessék örülni, mert ő is örül. Két lendület között elmeséli, hogy hazaköltözött az asszonyhoz, újra ő lett Kinga kicsi POCOKja. A nő szerint is neki ott a helye az ő lábánál és a céges csapat élén. Végre megjött az esze. Máté még a Laurás sztorit is bevallja, de ez sem okoz nagy törést a felesége lelki világába. Legalább egy kis kurva kielégítette az alantas vágyait (még mindig jobb, mintha Gabibarát avatta volna be) és most már ezen is túl vagyunk – nyugtatgatja a feleség.

3.jpg

Viszont Dargayt és a terápia-látogatást tagadja a feleség előtt, mert ha MINDEN SZÉP ÉS JÓ, akkor ugye nem is kell agykurkász. Különben is: nem kell mindig mindent kibeszélni. Nem egészséges – mondj Máté. Dargay szerint meg pont ez a titkolózás a jele annak, hogy kaki van a palacsintában, de Mátét lehetetlenség meggyőzni. Azt mondja, a múltkori katarzis épp azt értette meg vele, hogy véget kell vetnie a töketlenkedésnek, vissza kell szereznie a saját, régi életét. Szerintem, ha van díja a „HOGYAN ÉRTSÜK FÉLRE A PSZICHOLÓGUSUNKAT?” című életérzésnek, akkor Máté esélyes egy ilyenre.

Máté ezen reakciója egyértelműen a félelem szüli: a múlt heti ülésről azt mondja, ha még egy centit mélyebbre ás a lelkében, abba ő belehal. Ez nagyon őszintének tűnik. A korábbi Máténak, a korábbi beidegződéseinek meg kell „halnia” ahhoz, hogy egy új, egészséges lelkű Máté születhessen. Ez a múlt hét üzenete. De a helyett, hogy Máté bevállalná az ezzel járó szenvedést, inkább visszamenekül a régi életébe. És mivel magyarázza mindezt? Azzal, hogy a cégének, a családjának szüksége van arra régi, oltalmazó, „erős” Mátéra. nem hagyhatja őket cserben azzal, hogy ide jár sírni a pszichológushoz, mint egy nő vagy mint egy buzi.

4.jpg

Dargay nem osztozik Máté hurráoptimizmusában. Próbálja megérteni a férfit, de szkeptikus. Máté egyre idegesebb, amiért nem hatnak az érvei és a pszichológus nem simogatja meg a buksiját, hogy jól van fiam, meggyógyultál. Pedig úgy érzem, valamiért ez fontos lenne Máténak. Mint ahogy fontosnak érzi elmondania, hogy pl. az elköltözése is Dargay ispirálására történt. Holott mi vagyunk a tanuk rá, hogy a doki lepődött meg a legjobban azon, hogy két félmondat után, Máté az elköltözésben találta meg a megoldást minden bajára. Továbbra sem egyeznek. Dargay a múlt heti előremutató lépéseket dicséri, Máté szerint ugyanakkor ezen lépések egy szakadék felé irányultak. Szemléletes kép, jó replika. Nem nyavalygunk, megyünk és élünk: mint felelős gyárvezető és mint felelős családapa. (Mert ezt KELL tennie, ezt várják el.)

7.jpg

Aztán, hogy ez utóbbit magyarázza, mintegy dicsekvésképp elmesél egy sztorit a fiáról (Márk). A gyermekéről már korábban is beszélt: csendes, okos, visszahúzódó kiskamasznak írta le, aki boldog a maga kis világában. Ő, mint apa, korábban aggódott, de rájött a gyerek egy más világ, önálló személyiség, nem szabad ráerőltetni az ő saját elvárásait. Nem lesz a gyerekből parti-man, de ez legyen a legnagyobb baja. Na most, hogy hazaköltözött, a mi Máténk mintha elfelejtette volna ezt a már megtapasztalt tényt és mint elefánt a porcellánboltba belemászott a gyerek magánéletébe. A fiú ugyanis „szerelmes” egy nálánál nagyobb lánykába, de bártortalan lévén, apuka „segítségére” szorult. A gyerekből szinte erőszakkal húzta ki a vallomást. Apuka – persze csakis a fiú érdekében – szó szerint rákényszerítette a gyereket, hogy egy, általa vásárolt virágcsokorral valljon színt és szerelmet, mindezt a lány barátnői előtt, az iskola kapujában. Hogy érte el, hogy a gyerek nyilvánosan hülyét csináljon magából? Megzsarolta, hogy lemondja az internet-előfizetést…. Elvégre egy kis ráhatás sose árt. Így tanul a gyerek, még ha ez a „szerelem” soha nem is fog kiteljesedni, mert a fruskák még azóta is nevetnek. És, hogy mit tanult ebből Márk? Hogy soha a büdös életben semmibe nem szabad édesapát beavatni, ami számára fontos….

Az egészben az a legdurvább, hogy Máté ezt a sztorit, mint az IGAZI apa-fiú kapcsolat mintapéldáját mesélte el. Mert milyen is az? „Tudunk egymás dolgairól.” De amikor a terapeuta azt kérdi: ez azt jelenti-e, hogy Máté beavatta valamibe a fiát, akkor a férfi rögtön hárít. Itt nem az ő titkáról van szó, „csak” a fiáéról….

6.jpg

Máté végig önelégülten mesél, egy szemernyi kétség sincs benne, hogy mindent jól csinált. A párhuzam duplán ül: egyrészt a Máté és a saját apja vonatkozásában (valószínűleg a nagypapa is szentül hiszi, hogy ő a legjobbat tette mindenben a fiával, amikor nem akart egysíró-pityogót nevelni és egy jól irányzott pofonnal elzárta a könnyek útját ott, a Mikulásünnepségen); másrészt Dargay és a gyerekei vonatkozásában (mert ugye Dargay is jól teljesít e téren, vagy nem).

Most hitkérdések kerülnek szóba… Tudjátok: nyakkendő-kötögetés közben látszódik Máté nyakán a kereszt. Pedig a férfi már nem tud hinni Istenben. Édesapja nem tud arról, hogy a fia ateistává vált, Máté sose merné ezt megmondani neki (nem is kell, szerintem). Máté mindkét szülője hithű katolikus, de míg apja a szigorú, ítélkező Istenben, addig anyja a szelíd, megbocsátó Istenben hisz.

Dargay arról kérdezi a férfit, mikor tért le a keresztény útról, mikor veszítette el a hitét? Máté gyerekkorában, a szülői házban rettegett Istentől, nem akart bűnt elkövetni, nehogy bűnhődnie kelljen. Aztán a bencéseknél tanult, ahol már annyi volt a szabály, olyan nagyon meg kellett volna felelni, hogy az teljességgel lehetetlen volt. Az esélytelenek nyugalmával hol itt, hol ott vétkezett. Az átlagember úgysem tud maradéktalanul megfelelni a követelőző istenségnek… Ezért fokozatosan eltávolodott a hittől. De nem csak a szigorú istentől, hanem az édesanyja által rajzolt kegyelmes isten-képtől is. Ezeket az Isteneket kidobta ugyan, de a lelkében a megüresedett helyre semmi és senki nem került be…. (Nem igazán értem merre haladunk, miért erőlteti a terapeuta ezt a vallásos vonalat, nekem hajánál fogva előrángatottnak tűnik, mintha csak benne maradt volna az amerikai vagy az izraeli változatból….) Az azonban biztos, hogy Máté egyre szarabbul érzi magát, testbeszéde sok mindent elárul:

8.jpg

Dargay, hogy megerősítse elméletét, előveszi a Bibliát és olvasni kezdi. Néhány sort idéz, azokat, amelyek egy korábbi ülés alatt már elhangoztak Máté szájából, legalább is részben. Jézus szavai a bűnösökért szólnak, akik irgalmasságot nyernek hitük által. „Irgalmasságot akarok és nem áldozatot!” Máté az idézet ezen részét nem mondta ki akkor, mert nem mondhatta. Irgalmasság ugyanis gyengeség, női szeszély és mint ilyen Máté lelkében mélyen el van nyomva. Nem törhet elő, apuka nem engedi. Lám mégis vezet valahová a vallási félóra, a végére talán megvilágosodok én is….

10.jpg

Máté feszeng, talán a múlt hetinél is rosszabbul érzi magát, hol van már az a felhőtlen bizniszmanus, aki belépett azon az ajtón… Dargay tovább magyaráz: senki sem akar Mátétól áldozatot, lehet, hogy bűnös, de ki nem az? Létezik megbocsátás, létezik irgalom. Az embernek meg kell tanulnia megbocsátani – még saját magának is. A pszichológus kimondja az ítéletet is: ennek a terápiának bezony nincs vége, sokat kell még Máténak tanulnia önnön lelkéről.

9.jpg

Máté még pár pillanatig meredten bámul maga elé, majd öltözik és indul. Ő nem ér rá erre, neki menni kell, dóga van. Dargay tovább győzködi, kimondja azt, ami a mai ülés első percétől nyilvánvaló: Máté még nincs kész visszalépni a dolgos hétköznapokba, rosszabb állapotban van, mint volt. Most, hogy lassan már nemcsak ösztön-szinten, hanem félig meddig tudatos szintre emelték a bajt, talán még ijesztőbb lehet a saját élete – saját maga számára. És a makacs tagadással ezt még tovább súlyosbítja.

11.jpg

Máté rohan (indul Zágrábba, ebbe a fasza lelkiállapotban...), fizet, kifizeti a jövő hetit is, mintegy nyitva hagyja maga előtt a kaput, hogy talán még jár erre…. Dargay az ajtóban belőle is zsófis ígéretet akar kicsikarni, mi szerint tuti visszatér, de ezúttal nincs becsszó. Majd meglátja…. És mi is.

Címkék: terápia
35 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

genevieve 2012.12.05. 11:19:48

tegnap én is úgy éreztem, hogy nagy a baj, nagyon nagy, tényleg nagyobb mint amikor elkezdték...és ez erősen átjött a két színész játékán...

Zsoofka 2012.12.05. 11:50:08

@genevieve:
igen, hihetetlen milyen ívet leírt Nagy Ervin játéka.... Ahogy megmerevedik a szeme brrrrr
egyértelműen feladta, hogy szembenézzen önmagával és ez ilyenkor, amikor már felfelé tör mindenféle érzelem, veszélyes...
Dargay is aggódott, látszott a végén...

genevieve 2012.12.05. 12:48:46

@mokamini: egyébként nem szeretem nagy ervint, de az utóbbi két részben nagyon jól hozza a figurát.., zsófi után a legjobban...

genevieve 2012.12.05. 13:39:16

egy érdekes kommentet találtam lauráról:)

"Furcsa egy szerzet ez a Laura.
SPOILER
Végre kiderült, miért jár terápiára, illetve volt erre némi magyarázat a tegnapi részben, az 1. alkalomra való visszatekintéskor. Mégse értem. Öt éve jár terápiába 29 éves kora óta, 3 évet lehúzott egy női terapeutánál. Mert "minden jó, de mégsem". Ahogy egy stabil kapcsolatba kerülne, megunja, ha jól értem, pedig már családot kellene alapítania, mint mondja, 34 évesen. Mi itt a baj? Ez azért láthatólag nem kínozza túlságosan, de a rengeteg hasonszőrű ismerősömet sem... Nem értem továbbra sem, 29 évesen mi vitte az első terápiájába, és ebbe is.
Ráadásul amiket mond. Már az első alkalommal el akart varázsolódni és varázsolni, ehelyett egy fásult pasi fogadta ugye, aki leszarta, már bocsánat. Ennek a nőnek minden pillanata magáról szól, hatásvadász pillangó, és ha elérte a hatást, a varázst, már semmi nem kell. Az illúziói vonzzák, azokba szerelmes, saját magába. Magát tömjénezi, mit is tett a terapeutával, "kinyitotta", meg ilyenek, nekem ez annyira azért nem jön át, fene tudja.
Nem szimpatikus Laura jelenleg nekem, lehet ezért kritizálom, Dargay meg igen, és kár érte, ha ennek bedől. :-)"

Zsoofka 2012.12.05. 13:46:22

"Ennek a nőnek minden pillanata magáról szól, hatásvadász pillangó, és ha elérte a hatást, a varázst, már semmi nem kell. Az illúziói vonzzák, azokba szerelmes, saját magába. "
Én ezzel tökre egyetértek!

Kekszemu 2012.12.05. 13:58:50

@genevieve:
Én Dargayt a kanapé beszélgetésnél amikor a sütit ették inkább kiábrándultnak láttam a csajból.

subidubidu 2012.12.05. 14:00:00

@genevieve:

Ezek is nagyon jó meglátások. Hogy Te hol találsz ilyesmiket!? :-)

genevieve 2012.12.05. 14:03:45

@Kekszemu: hát...én azt láttam, hogy csillogó szemmel zabálják a sütit:-)
nem éppen a kiábrándultság mintapéldányai voltak:-)

genevieve 2012.12.05. 14:04:22

@subidubidu: a port.hu-n szoktam elolvasni azon műsorok kommentjeit amit meg akarok nézni:-)

karinn 2012.12.05. 18:33:54

@genevieve: Szerintem ott egy pillanatra valóban megtört a varázs, mikor Laura elmesélte, hogy az első alkalommal András bóbiskolása után sms-t írt a mosdóból Bálintnak, hogy mekkora f*szkalap ez a Dargay, miért hozzá küldte?
Mondjuk attól még én sem mondanám, hogy kiábrándult, de talán egy pillanatra elgondolkodott, hogy jobb lenne mégis "a pszichológus" szerepében maradnia.

Egyébként én már ezt sem értem, mikor megjelent első alkalommal ez a könnyűvérű nőszemély, aki nem tudta magát hogy beállítani a kanapén, és közben azt meséli hány évig járt terápiára, az utolsó pszichológusára meg ő maga unt rá.. Nem is értem, hogy nem lehet egy ilyen nőre csupán "betegként" tekinteni, mikor annyira átlátszó az egész viselkedése, pláne - azt gondolnám - egy pszichológus számára.

genevieve 2012.12.05. 19:27:55

@karinn: lehet a barátja azért küldte adráshoz, mert azt gondolta a doki már nem lehet potenciális zsákmány laura számára:-)

magyarán vén fasz:-)

genevieve 2012.12.05. 19:29:27

azt hittem ez a mátés rész több kommentet generál majd, hiszen nagyon erős érzelmi, szakmai töltete volt...ehhez képest laura picsogása semmi...

Susie201 2012.12.05. 20:03:00

Mikor először láttam Mátét a hideg rázott a nagyképű fölényességétől. Munkám során találkozom hozzá hasonló "kilóra megveszlek" emberkékkel, ritka ellenszenves fajta.
Sajnos Máté mostanra sem lett szimpatikus, legfeljebb sajnálatot érzek iránta. Az apja anno rendesen elcseszte a nevelését és ezt a vonalat sikeresen folytatja a saját gyerekeinél is. András nem semmi fejet vágott amikor előadta a virágcsokros sztorit. Nem értem miért hagyta szó nélkül. Értem én, hogy a pszichológusnak nem feladata az ítélkezés vagy vélemény nyilvánítás, de mégis hogy lehetett ez mellett csak úgy elmenni? Vagy ezt majd a terápia további részére tartogatja, hogy rávezesse ezt a barmot, milyen rosszat tett a fiával?
Tegnap ébredtem rá, hogy hamarosan vége lesz a sorozatnak. Vagyis nem várhatunk egyik történetnél sem rendes lerázást, és ezt már előre sajnálom. Jó lenne, ha több évadot is készítenének!

Susie201 2012.12.05. 20:07:38

Akkor én is kicsit rátérek Laurára, ezt írták:
"Ennek a nőnek minden pillanata magáról szól, hatásvadász pillangó, és ha elérte a hatást, a varázst, már semmi nem kell."
Erről eszembe jutott valami, méghozzá Laura foglalkozása. Orvos ugye, de milyen orvos is? Aneszteziológus. Nekem valahogy nem passzol ez a fenti jellemzéshez. Ő nem gyógyítja az embereket - ugye ott aztán lehetne gyűjteni a csodálókat - hanem elaltatja.
Úgyhogy nem értek egyet a fenti jellemzéssel.:)

genevieve 2012.12.05. 20:13:44

@Susie201: de ő nem mint ember gyüjti a csodálókat, hanem mint nő:-))

karinn 2012.12.05. 20:28:17

@Susie201: "András nem semmi fejet vágott amikor előadta a virágcsokros sztorit. Nem értem miért hagyta szó nélkül. Értem én, hogy a pszichológusnak nem feladata az ítélkezés vagy vélemény nyilvánítás, de mégis hogy lehetett ez mellett csak úgy elmenni?"

Szerintem nem akarta sokkolni evvel Mátét. Főként arra feküdt rá, hogy biztos, hogy kéne már neki menni dolgozni, és valós-e ez a hurráoptimizmus, és ne hagyja még abba a terápiát. Ha szembesítette volna, hogy ez a remek apa-fia élménye se biztos, hogy kölcsönös volt, elképzelhető, hogy még ramatyabb állapotba ment volna Zágrábba. Szóval én úgy gondolom kímélni akarta.

genevieve 2012.12.05. 20:33:11

@karinn: szerintem a doki sokkolódott le tamás látszólagos hurráoptimizmusától...

Susie201 2012.12.05. 20:36:04

@karinn:
Valószínű ez lehetett az ok. Kár, hogy Ágnes előtt nem beszél már a pácienseiről, mert Judit is ott van. Emlékszem az első pár Ágneses találkozónál volt néhány velős véleménye a pácienseiről és azt nagyon élveztem, sokkal inkább, mint ezt a házassági krízis témát.

karinn 2012.12.05. 20:59:39

@genevieve: Ez sem kizárt.:)

@Susie201: Ebben totál egyetértek! Annyira nem élvezem a pénteki részeket mióta ketten mennek.. Persze érdekes az is, de pont mikor ilyen események voltak, hogy Máténak ugrik, Laurának szerelmet vall.. hát nem ártott volna ezekről négy szem közt is konzultálnia Ágnessel.

beacska 2012.12.05. 21:33:00

@karinn: én pedig nem nagyon értettem (egyet) azzal, hogy András nevesítve kibeszéli a pácienseit...nekem nagyon fura volt. Már csak azért is, mert Ágnes csak András által elmondottak alapján tud véleményt mondani, az meg, ugye, közel sem "valós"...

genevieve 2012.12.05. 21:52:34

huhhh.......

egyrészről megnyugodtam, zsófi részéről akár sikert is hozhat a terápia...

sajnos úgy tünik máténak nem...

subidubidu 2012.12.05. 22:27:57

@karinn:

Igen, engem is felettébb érdekelt volna, hogy meséli el ezeket a mozgalmas eseményeket.
Persze fontos volt a sztori szempontjából ez a szál is, de remélem, Lesz legalább egy olyan péntek, amikor nem lesz ott Judit.

@beacska:

Szerintem éppen arra való a szupervízió: esetmegbeszélés, ahol a másik felet is köti a titoktartás.

És jaj, de kár, hogy közel a vége.

Lehet tudni valamit, lesz második vagy többedik évad?

karinn 2012.12.06. 07:06:29

@beacska: Na igen, lehet, hogy vezetéknevet nem kéne hozzácsapni a sztorikhoz. Viszont az szerintem nem baj, hogy András szubjektív véleményét hallja csak Ágnes, végül is András is ezt csinálja, még is el tudja osztani kettővel, ami gyanús.
Pl. milyen volt már, mikor András előadta szupervízión, hogy Petra elvetélt és "mindenhol folyt a vér". Akkor is látszott Ágnesen, hogy azért sejti, hogy ez nem pont így festhetett.

@subidubidu: Amúgy azt sem értem, mikor Ágnes nem reagált András szerelmi vallomására Laura iránt, hogy nehogy valami rosszat mondjon, inkább elment vele "halászlézni", aztán ez a szál úgy el lett felejtve, ahogy volt. Pont emiatt fordult segítségért, erre most senki nem felügyeli mit művel ő hétfőnként?

subidubidu 2012.12.06. 08:32:41

@karinn:

Ami a szerelmi vallomást illeti, talán Ágnest is sokkolta abban a pillanatban, mert nem gondolta, hogy ennyire bele van zúgva. És nyilván ismerte András előéletét (apja történetét).
De előtte megadta az alaphangot: nem szabad, nem lehet, sehogyan sem. És erre András kiterítette a kártyáit.
Lássuk, mi lesz most pénteken.

Zsoofka 2012.12.06. 10:45:27

@genevieve:
Szerintem az lehet az ok, hogy a Laura-Dargya-Judit-Ágnes vonalat nagyon sokféleképp lehet nézni, értelmezni.
Szegény Máté esete meg sokkal "egyértelműbb", nemigen lehet ragozni... :(

genevieve 2012.12.06. 10:55:44

@mokamini: nagyon várom a zsófis hogyvoltodat:-)

Zsoofka 2012.12.06. 11:08:19

@genevieve:
Csak délután lesz, tegnap este lefoglalt a Mikulás :)

genevieve 2012.12.06. 11:28:24

@mokamini: akkor dolgozom tovább:-D

Katica Bogár 2012.12.06. 17:27:43

most, hogy mindjárt vége muszáj elmondanom, hogy nagyon szeretem a hogyvoltjaidat mokamini! érdekes olvasni a kommenteket is, hogy mennyiféleképpen lehet értelmezni egy dolgot.

örülök, hogy megvártam a zsófis részt és addig visszafogtam magam, mert akkor nem tudtam volna lemosni magamról, hogy előre néztem és még el is kotyogom a végét.:) nekem úgy tűnt, hogy máté konkrétan búcsúzni megy és 'megadta az esélyt' a jó piszológusnak, hogy megpróbálja megmenteni. hát nem sikerült.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.12.06. 20:40:43

Az Isten-vonal azért (lett volna) fontos, mert a hívők könnyebben találnak lelki megnyugvást, kitölti valami azt a közmondásos, megmagyarázhatatlan űrt. Persze, Máténak még a hite is a tökéletesség oltárán vérzett el: Apuci addig ijesztgette a Bosszúálló, Hatalmas Istennel, míg teljesen ki nem irtotta belőle (mint Zsófi apagyilkos-álma) a Jó és Szerető Isten képét. Tökéletes Máté a bencéseknél sem az altruizmus irányába sodródott, inkább cinikussá vált, mint sok, vallási iskolába járó teljesítménykényszeres gyerek: ha nem lehetek a legjobb, a legszentebb, akkor alamuszi, álnok módon eljátszom ezeket az érzelmeket és mégis én leszek a legjobb, legalábbis látszólag, mert kiismertem a rendszer működését. No, most jön az űr: ha valaki megjátssza a hitet, valamivel ki kell töltenie az űrt,. ahol addig a hit lakozott: tudományos érdeklődér, politizálás, saját hitrendszer felállítása, család stb., valami olyan, sikerrel kecsegtető elfoglaltság, ami bebizonyítja: ha van Isten, ha nincs, én attól függetlenül is tökéletesen működök, nagy dolgokat hozok létre,
Erős Egyéniség Vagyok,
akinek nincs szüksége a malasztos mankókra.

MátéApu sokkal többet ártott, mint Zsófiapu. :(

Szeretem a Máté-napokat, számomra érdekes egyéniséget boncolgat.

@Susie201: Az Ágneses szupervizíó átment párterápiába. :( Ráadásul legutóbb a kedves, elhagyatott "szalmaözvegy" asszonyka is kihúzta a gyufát, amiért folyton meg akarta alázni az egyébként arcoskodó férje urát (pl.: antibébi-íratás a gyereküknek).

@beacska: Nos, inkább név nélkül kellene emlegetnie Egy Fura tornászcsajt és Perfekcionista Vállalkozót, mint Asszonnyal a Professzorasszony előtt kidumálni, hogy kinek a hibája a kölcsönös fapofa.

Segna 2012.12.06. 20:45:34

@subidubidu: szerintem Ágnes egyszerűen nem picológusként reagált, hanem magánemberként. Nem tudott szakember maradni, és a halászlézésbe menekült, zavarban volt. Azóta meg mindig ott van Judit. Kíváncsi vagyok ha újra kettesben lesznek mi lesz?

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.12.06. 20:48:45

"Az Isten-vonal azért (lett volna) fontos, mert a hívők könnyebben találnak lelki megnyugvást, kitölti valami azt a közmondásos, megmagyarázhatatlan űrt."
Talán ilyesmit akart üzenni Dargay a Biblia-olvsaó prédikátor pózzal. (Szuper teológus lenne.)
Máté a munkával, a szex-szel (Laura, te dög), és a langymeleggé fokozódó érzelmekkel próbálta betölteni az érzelmi sivárságot, amire talán az Öngyilkos Kolléga tette ébresztette rá.
Mint a gyereknevelés: most azzal tömi be a lyukat, hogy mintaapuka lesz, aki csajozni, vezetni, focizni, vitorlázni tanítja a fiát.
Az Atyai örökség, persze kiütközik, s mint a többi érzelmi pótlék, ez is a Tökéletesség áldozatává lesz.

genevieve 2012.12.06. 23:19:56

@Segna: andrás nem vele halászlézett:-))

Segna 2012.12.07. 11:38:07

@genevieve: úgy értem, h szinte kidobta Andrást, elküldte halászlézni, bár előtte beszélték, h menjen ő hozzá, majd idétlenül valami régi közös nőt is emlegettek (Franciska?) és erre Ágnes csúfondárosan valami olyasmit mondott, h ő meg tapintatosan lelépjen, kettesben hagyva őket?
Nekem ez eléggé úgy tűnt, mint amikor tesztként "hülyeségből" felvetünk a másiknak valamit, h hogyan fogadja, és ha "vevő rá" akkor komolyra fordítjuk a dolgot. Ha Ágnes akkor igent mond a meghívásra biztos komolyan meghívta volna magához.
Ez nekem sehogyan sem illik abba a képbe, h csak szakmai kapcsolat volt köztük. Ilyen hülyeségeket az ember csak régi és lezáratlan szerelmek esetében csinál. Legalábbis az én keserves tapasztalataim alapján.
Persze lehet, h a forgatókönyvírók nem ilyenek, vagy a zsidóknál ez másképp van. ;-)
Ettől olyan izgalmas ez a sorozat, nem olyan toposzos amcsi sorozat, h a főhős, akinek zűrös a gyerekkora/ifjúsága/családi élete utálja a hősnőt, de aztán mégis összejönnek előbb-utóbb és boldoganélnakmígmegnemhalnak... bla-bla-bla.
Várom a pénteken erőst! :-)
süti beállítások módosítása