Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x28 - Szerda 16 óra, Zsófi (6)

2012. november 29. 09:00 - Zsoofka

Zsófi korábban itt.

Szerda van. Zsófit várjuk. Nem szoktam az intro előtti részekről beszámolni, itt mindig „csak” a korábbi részek idevágó jelenetei futnak. Most egy kicsit meglepőek: Zsófi első jelenésekor zajló eseményeket idéznek. (Könyvekről, amelyek a pszichológus könyvtárát díszítik, amelyek a felső sorba szorultak.) Érzem, hogy valamit nem vettem/vettünk akkor észre, aminek ma jelentősége lesz. De lássuk sorban.

1.jpg

Az ajtó előtt ez az alak ácsorog. Ki ez? Zsófi úja outfitje? Meglepő és mulatságos. De nem, ez nem Zsófi. Csak egy futár, aki a mai zsófis kelléket hozza. Egy pizzát. Dargay is meglepődik. De hamar rájön, hogy ma szerda van, Zsófi fog jönni, így nemigen szabad meglepődnie semmin. Egy kis huzavona után kifizeti a kaja árát. Akkor most már jöhet az a lány.

A következő snitten már Zsófi tömi a pizzát. Jóízűen eszik. Vidám. Közben magyaráz. Ennie kell, csaknem parancsba kapta. Ez is furcsa egy tornászlánynál. Ennie kell, mert az erőnléti edzéseknél tartanak, izmot kell növeszteni, ami nehezebb a zsírnál, ergo nőnie kell a súlyának. De nem nő. Hiába eszik. Mi tagadás irigylem. Pedig az imádott Roli személyesen parancsolt rá, tessék enni. Ő pedig eszik, mégis csökken a súlya. És ma elfelejtett ebédelni, hát itt pótolja. Kínálja a dokit is, az nem kér, de újfenn örömét fejezi ki, hogy a lány ilyen egészséges étvággyal eszik. Zsófi jó hangulatban évődik. Szabad itt enni, itt a szentélyben? Itt bármit szabad, nyugtatja Dargay, a gyógyszerbekapkodás kivételével bármit. De ezt már megbeszélték. Nincs öngyilok, amíg ide jár. A pizza fogy, a hangulat remek. De mi már tudjuk: ez itt a való világ a terápia, itt bármi megtörténhet. És meg is fog.

4.jpg

Egyszer csak Zsófi lemerevedik. Leteszi a pizzát, még a felét sem ette meg. Elment az étvágya, mondja. Mindig ez van. Miért néz úgy rá a pszichológus, mintha anorexiás/bulímiás lenne? Mindig ez van, mindenki ezt hiszi. Felháborító. Ő aztán nem az. Dargay védekezik: nem, ő nem hiszi el ezeket a lányról. Sokkal inkább gondolja azt, hogy a lány azért nincs jó étvágya, mert szinte kötelezővé tették számára a zabálást. És a mi kötelező, azt nem szeretjük. És ami kötelező, az ellen lázadunk. Zsófi lázad. Lázad az ellen, hogy bárki ráerőltesse az akaratát. Még ha azt olyan szelíd formában is teszik, ahogy Dargay „elvárta” a jóétvágyat, kedves szavakkal jóérzését kifejezve. Mert az akkor már erőszak és Zsófi nem tűri, hogy ne az ő akarata érvényesüljön. Zsófi megrémül attól, ha valaki rá akarja erőltetni az akaratát, mert olyan, mintha akkor megszűnne maga Zsófi. A lánynak nem étkezi zavara, akaratzavara van. Ha valaki más rá akarja erőltetni az akaratát, a lány megfeszül.

Zsófi provokál: Most ő kérdez, és igyekszik fájó pontra fókuszálni. Dargay lányáról meg arról a drogos haverjáról érdeklődik. Fasza dolog lehet terapeutának lenni. Mindenki úgy érzi belepofázhat az életébe, hogy aztán kárörvendve tudomásul vegyék, hogy egy picomókusnak sem minden fenékig tejföl. Szóval polemizálnak ezen egy sort, majd Dargay rövidre zárja a témát. Ugorgyunk.

3.jpg

Jó nagyot ugrunk. Dargay az apjáról kérdezi Zsófit. A lány tart a témától, egyre jobban bezár. Hogy lehet, hogy apuka, a szeretett apuka nem tud a kísérletről, a kórházról? Semmiről. Egyre kevésbé szeretem ezt a vonalat, félő szembesülni azzal, ami felé gőzerővel robogunk. Apuka „távoli szeretete” eddig is gyanús volt nekem, de nem akarom, hogy más is legyen e dolgok mögött. A fenn leírt akarat-iszonynak, köze lehet apukához? Miért nem mondta el a lány, hogy apuka Bécsben él, miért nem mondta el, hogy az ég egy világon semmit nem tud a lányáról?

6.jpg

Zsófi kezd roppant ideges lenni. Nem számolt be apukának a dógokról, mert akkor apuka úgyis a „kuruzslót” vádolta volna, hogy elbacta a kezelést. Úgy tűnik apuka szerint mindenki hülye, csak ő repülő. Zsófi nem szólt apukának, még mindig azt mondja, hogy azért, hogy kímélje, mert „neki ő a legfontosabb a világon.” Dargay szerint ebben ellentmondás feszül: az emberek, ha már egyszer öngyilok kísérletre adják a fejüket, azt szeretnék, ha erről a szerettük, a legfőbb szerettük tudomást szerezzen. Mert ez egy segélykérés, sikoly az életért. Zsófi védi apukát, pedig a terapeuta nem vádolta meg semmivel. Ez már önmagában gyanús. Dargay kíméletlen, mert annak kell lennie: „Maga annyira haragszik az apjára, hogy titkolja előtte az egész életét!” Talált, süllyedt.

Zsófi majd fölrobban. Pakol, menekülne. De a férfi nem engedi. Sőt, emeli a tétet. Bár kissé vonakodva húzza elő az aduászt, mintha nem lenne biztos abban, helyesen cselekszik, vagy inkább jókor teszi-e azt, amit tesz. Aztán mégis belekezd. Felelevenít egy emléket valamikor az első ülésük képeiből. Zsófi akkor, szétnézett a szentélyben, megnézte a képeket, a könyveket. Tett egy megjegyzést azokra a könyvekre, ott fenn a polcon, amik valamiért nem fértek el máshol és fennragadtak csaknem a plafonon. Hogy nem tűnik lényegesnek? Nekem sem volt az. Ezért nem is írtam róla. Pedig annak akkor és ott, jelentősége volt. Dargay már akkor érezte, de nem tudta „miért azonosul a könyvekkel a lány”. Levesz egy könyvet és én még mindig nem értem. Mit akar ezzel? Nem az ottfelejtés a kulcs, ami elsőre logikusnak tűnne, hanem a könyv maga. Egy könyv, Dargay könyvtárában, ami női aktokat ábrázol. És amin apuka neve áll, mint elkövető. Ezt a könyvet a lány már az első alkalommal kiszúrta a sok százból. Apuka ugyanis művészféle, aki utálja azt a szót, hogy „művész”. Fotós. A lány apuka egy könyvét találta itt meg anno és most szembesítik ezzel a meztelen néniket ábrázoló albummal. Olyan zene szól, amiről a baljós árnyak kifejezés jut eszembe és itt most nem Jar-jar-binksre gondolok. Komoly, sejtelmes, rémisztő. Zsófi arca meg egy tanulmány.

10.jpg

9.jpg

És Dargay beszélni kezd: a szex és az evés hasonlatosságáról, hogy mindkettő vágyakon alapul, mindkettő a testiség megnyilvánulása. Zsófi közben mély sóhajokkal veszi a levegőt, szinte érzem, hogy fizikailag fáj neki ezt hallgatni. Én meg azon szurkolok, hogy ugye „csak” a fotózás, „csak” a meztelenkedés történt meg és ugye semmi tevőleges nem. Szeretnék ebben a naiv hitben megmaradni… Ugye ennek a lánynak Roli volt az első (már ez önmagában is gáz, de most ez a sokkal kisebb rossz)?

11.jpg111.jpg

És akkor Zsófi megszólal. Elmondja a terapeutát mindenféle féregnek, meg árulónak, aki visszaélt a bizalmával… Perverznek, trének, állatnak titulálja Dargayt, de már nincs visszaút. A lány verbális erőszaknak éli meg a terapeuta tettét, amiért az apjáról ilyen összefüggésekben kell hallania. „Állandóan arról pofázik, hogy az apám megerőszakolt, de maga erőszakol meg!” Dargay szerint pont ez az ami feldühítette a lányt: mindkét férfi – persze más indíttatásból – de ráerőszakolja az akaratát/elméletét Zsófira. A lány nem bírja tovább, felpattan és készül elrohanni.

Dargay bocsánatot kér, hevesen próbálja visszatartani.(A terapeuta soha, egy szóval sem mondja ki, miféle bűnt lát bele a apa-lánya kapcsolatba. Az egész "csak" elméleti síkon játszódik, "csak" a felvetésekre adott Zsófi-i válaszok azok, amelyek táplálják a gyanút. De azok nagyon.)

13.jpg133.jpg

Zseniális képek jönnek. A férfi állva magyaráz, a lány menne, de az ajtó mögött állva (áttetsző üveg, csak a sziluettjét látjuk) földbegyökerezett lábakkal hallgatja…. A pszichológus próbálja elmagyarázni, miért volt muszáj előhúzni a könyv-kártyát. Mert szimata szerint a könyvnek, apukának köze van Zsófi sérüléséhez és ezt a sebet fel kell tépni ahhoz, hogy kitisztíthassák. Dargay szerint a lány a könyvvel üzent, hogy baj van az apjával, de ő képtelen kimutatni az iránta érzett haragot. És segítséget kér. Mint egy mantrát, úgy ismételgeti mindkettő a mondókáját: A lány a férfi iránti bizalmának elvesztéséről beszél, arról, hogy idejött és lám milyen fájdalmat kell itt megélnie. A férfi arról, hogy sose fog az a seb begyógyulni, ha nem tisztítják ki. És ahhoz előtte vájkálni kell benne. Jó mélyen. Lám most én is látom azt a bizonyos áttételt: a lány Dargayra haragszik az apja által okozott sebek feltépése miatt. De Dargaynak ezt kellett tennie, hogy a lány egyáltalán haragot tudjon érezni és egyszer talán majd rájön, hogy e harag célzottja apuka és nem a doki.

14.jpg

Dargay még mindig folytatja: a lány kettős énjéről beszél. A sportolóról, aki erős, de egyben erőszakos a testével, „a másik énje, aki ki akar törni, enni akar, szeretni akar és élni”. A lánynak meg kell tanulni boldogulni a való életben és nemcsak a gerendán boldognak lenni. Mert a világon sok olyan hely van, ahol a szeretet és az élet vár egy 16 éves lányra.

15.jpg

És akkor Zsófi elmegy, bezárul mögötte az ajtó. Dargay, a nagy heveskedésben levert kishajót javítgatja, próbálja összerakni, pont mint Zsófi lelkét.Vajon sikerülnie fog neki?

Címkék: terápia
42 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

genevieve 2012.11.29. 09:08:11

Ez most nagyon jo lett!

nemon 2012.11.29. 09:27:11

Bár nincs HBOGO-m, és alapvetően rühellem a magyar sorozatokat, az írásaidat mindig elolvasom. Nagyon tetszik a sztori ahogy az írásaidon átjön, köszönet érte és csak így tovább! :)

beacska 2012.11.29. 10:07:20

kíváncsi voltam rá, neked hogy jött le, ez az fotósapu-album-megerőszakolás téma.

Én nem egészen értettem. Egyrészt inkább a könyvben lévő meztelen képekre fókuszáltam, azt hittem ott van vmi olyasmi. De András nem mondta, hogy "ejnye, apa milyen képeket csinál". Ehelyett az étkezés-szex párhuzamot hozta. Miért? Ráérzés? Ezt tanítják náluk a suliban? Egy 16 éves lánynál miért ne lehetne az apjától függetlenül kapcsolat a kettő közt...én nem értettem a dolgot, és kicsit úgy éreztem, Zsófi is ezért kiabált...

Nem derült ki, apa mikor költözött el Bécsbe, de nekem úgy tűnik jó régen lehetett...4-5 évről legalább szó van...

beacska 2012.11.29. 10:20:15

@beacska: jaaa, meg eddig nem volt baja a kajálással, ez egy újsüttetű fogyás. akkor meg még nehezebb apára fogni. szerintem

Darcint3 2012.11.29. 10:33:20

Az én olvasatomban nem biztos, hogy szó szerinti erőszakról beszél Dargay. Szerintem csak a lányával kezdte az akt-fotózgatást sok éve, ami persze szintén erőszaknak minősül. Ez a lány továbbra is a kedvencem, zseniálisan játszik.

Darcint3 2012.11.29. 10:37:10

@beacska: Zsófi mondta ki azt, hogy "állandóan arról pofázik, hogy az apám megerőszakolt". Ez nagyon sokat jelenthet, mert DA semmi ilyenre mégcsak nem is célzott.

beacska 2012.11.29. 10:47:09

@Darcint3: igen. Ez a rész elég kusza volt számomra. Zsófi kirohanása mindenképpen fura volt...én úgy éreztem, pislantottam egyet, és közben lemaradtam vmiről.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.11.29. 11:05:39

hmm... dehát mindenki csinál pucér fényképeket az 5 éves kislányáról. hiszen az tök normális, nincs abban semmi rossz. hiszen olyan szép vagy. na, ne kuporodj össze, sokkal szebb voltál az előbb, csinálj úgy megint. ne takard el magad, nincs rajtad semmi takargatnivaló. úgy, így lesz a jó, ez a tökéletes. hogy fognak örülni majd a bácsik, hogy egy ilyen szép kislányt nézegethetnek. ha felnősz, olyan leszel, mint a barbie-baba.

végülis, valóban nem történt erőszak...

genevieve 2012.11.29. 11:12:09

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

igen, ha nagyon bele akarunk beszélni dolgokat a dolgokba akkor valóban miért fotózzák az újszülötteket is pucéran.....

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.29. 11:32:51

@Darcint3: Nana! Valahogy végig a távollavő Apuról szedte le a keresztvizet. Minthogy Zsófi a Messziről Lesza.. izé, Szerető Aput istenítette. Talán Anyu is csak pocskondiázni tudja Aput, ezért érezte olyan fontosnak, hogy megvédje?

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Az egészséges többség csinál képeket a csecsemő/kisgyerekéről, akár fürdőruciban/pelusozás közben/ egy szál semmiben. Nem a bácsiknak. A családnak. Vagy már ez is bűn lett? Ajaj!

@genevieve: Mert MINDENKi beteg! Az a nyomorult exhibicionista csecsemő is aberrrált. ;)

Zsoofka 2012.11.29. 12:37:55

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár:
Ja, a múltkor az 5 éves kislányom lefényképezte a 3 éves öcsikéje kukiját :) Már ő is kezdi :)
Alig győztem kitörölni a fényképezőből a képet.

Stipistopi 2012.11.29. 13:00:47

A pizza 1.200 Ft volt. Valakinek feltűnt még (rajtam kívül), hogy befigyelt a régi, zöld, papírkétszázas? :)

genevieve 2012.11.29. 13:03:39

@Stipistopi: szerintem 1.500.- forintot adott, benne volt a jatt is:-)

Stipistopi 2012.11.29. 13:22:53

@genevieve: Igazad van! Visszanéztem. Tényleg 500-as :)

Kekszemu 2012.11.29. 13:40:28

@nemon:

nekem sincs hbo.m, de itt akár még mobilon is megnézheted, a többit is:

www.sorozatbarat.hu/video/view/42334/Terapia_online_sorozat_01_evad_28_resz

ezt a részt különösen ajánlom, nagyon jó alakítás volt.

Segna 2012.11.29. 14:05:14

@mokamini Te Nő! Te mi vagyol civilben? Én kezdek félni tőled! Tuti nincs közöd a picológus szakmához?! Vagy a nők többsége ilyen jól dekódol?! Nem tudom melyik alternatíva az ijesztőbb? ;-)

Alterra 2012.11.29. 15:06:43

Ezt a részt én is nehezen tudtam követni.
A lányát fényképezte apuka? Biztos? Arról már csak nem adna ki albumot? Nem az volt Zsófi baja, h idegen nőket fotóz így, meztelenül?

Alterra 2012.11.29. 15:07:54

Nekem már az is fura volt, hogy terápia közben kávézgatnak, kirohangálnak. Erre még enni is lehet? :-)
Vicces volt a jelenet a futárral.

Valandil 2012.11.29. 15:13:13

@Segna: "Vagy a nők többsége ilyen jól dekódol?!" Attól tartok, erről van szó. Olyan simán átlátnak rajtunk, mintha üvegből lennénk. Kivéve persze, ha félre lehet érteni valamit - mert akkor félre is értik, és az a mi hibánk...

Zsoofka 2012.11.29. 15:17:29

@Alter E:
Nem derült ki, pontosan mi a baj, gyanítom, hogy ki fog :) És meglepődnék, ha anyuka kimaradna a jóból, tuti vele is van valami defekt. Mondjuk tudott a képekről és hagyta...

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2012.11.29. 18:05:57

mokamini, hogy te mire nem világítasz rá... :-)
nekem az erőszak szál le se jött, igaz, hogy életem férfiasabb fele a tegnapi Terápia nézése közben osztotta meg velem napi élményei egy részét, így lehet, hogy elmulasztottam egy-egy fontosabb pillanatot.. de pl Máténál a meleg szál egyből lejött, az biztos tapasztalat, de ez .... :-D

meddig tart a sorozat?

Zsoofka 2012.11.29. 18:14:03

@igenapu:
Ezen kívül még 2 hét.

Az erőszakról Zsófi maga beszél, persze tagadólag. „Állandóan arról pofázik, hogy az apám megerőszakolt, de maga erőszakol meg!” Klasszikust csak szó szerint.
Amúgy Dargay nem beszél erőszakról, "csak" elkezdi elemezni az apa-lánya kapcsolatot. Plussz vannak ugye az aktfotók. Én a (gyermek-akt-pornó)fotózásra tippelek, amire itt többen mások is. De meglássuk.

Zsoofka 2012.11.29. 18:15:36

Ma is kemény esténk lesz, tessék figyelni! Öveket becsatolni.

Zsoofka 2012.11.29. 18:31:05

De addig is egy kis óvasnivaló.
www.hbo.hu/series/terapia

Én meg eldugulok mára :) Kezd belőlem sok lenni.

Lapos Elemer 2012.11.29. 20:44:04

@Kekszemu ;-): koszi a linket, igy mar en is meg tudtam nezni. (ha leszednek, mert elegge sanszos, valaki atdobna priviben az uj linket?:))
Oke, benne van a pakliban, hogy a csajt is fotozta az apuka tenyleg amiatt a bizonyos tagadolagos elszolas miatt, es most itt egy kicsit banom, hogy elobb olvastam, es utana lattam a filmet. Szoval nekem azert nem ez jott le. Sokkal inkabb sejtek egy csalodast egy tulfutott apuban, aki a noket targykent kihasznalja, ez talan anyunak nem tetszik es felrugja a csaladot. Igy lehet mar haragudni anyura, aput szeretni tavolrol es csak akkor felhaborodni ha a lenyegre tapint Dargay. Meg esetleg el tudok kepzelni egy kis apufele in flagrantit is a kislany reszerol, vagy valami egyeb hasonlot. De hogy apu szexi fotokat csinalt volna a kislanyrol...hatnemtudom. Akkor nem apu lenne a kisisten.

Kekszemu 2012.11.29. 20:56:29

@Lapos Elemer:
szia
a sorozatbaráton az összeset megnézheted nyugodtan :)
Én is itt szoktam esténként ráadásul mobilon, többnyire az összefoglaló olvasása után, de nem bánom m sok dolog elkerülné a figyelmem.

Minden kislány féltékeny egy kicsit az apjára. Én arra tippelnék h egyszer elvitte magával a fotózásra és egyrészt akkor tudatosult benne mi is az apja foglalkozása másrészt vmi iszonyú erős féltékenység alakult ki a meztelen nők iránt, akikkel esetleg apuka nem volt olyan távolságtartó, mint kellett volna. Ezt abból is gondolom, h milyen vehemenciával kurvázta őket, mintha a meztelen modellekre haragudott volna a tönkrement családi élet miatt.

genevieve 2012.11.29. 21:06:42

hihetetlen, mit ha petra férje agymosáson vett volna részt, csupa megértés, tolerancia a pasi:-)

genevieve 2012.11.29. 21:21:16

most nagyon jó a doki...

genevieve 2012.11.29. 21:25:56

azért ezt most a dokinak és érdekes szitu, tekintettel az ő házastársi viszonyaira:-)

Lapos Elemer 2012.11.29. 21:36:59

@Kekszemu ;-): +2 koszi! egy koszi: meg egyszer a linkert. viszont sajnos eleg paranoias vagyok, attol felek le fogjak szedni, amint erre nez egy erdekeben allo ember. megiscsak kaloz link, de azert szomoru, hogy kulfoldrol nincs mas lehetoseg megtekinteni a sorozatot, ha fizetnek, akkor sem. dvd-n megvenni: kutya vacsoraja, bar annyira tetszik, hogy hajlok ra erosen, de ront az elmenybol, hogy mindenki most beszel rola.
a masodik koszi: a szep megfogalmazasert, en is hasonloan latom, de te ugyesebben elmondtad.
a bulemias szall meg erdekes, ugy emlekszem hogy Zsofi mar meselt arrol, hogy regebben hanyt(atta magat).

beacska 2012.11.29. 22:08:40

@Lapos Elemer: ééés igeeen! én is ilyesmire gyanakodok!!!

beacska 2012.11.29. 22:10:56

@Lapos Elemer: mesélt hánytatásról? én nem emlékszem ilyesmire...ami nem jelenti, hogy nem volt, csak nekem kimaradt

Kekszemu 2012.11.29. 22:33:59

@Lapos Elemer: nem kell félned, ahogy látom mintha mindig egyre több link kapcsolódna egy egy filmrészhez.

Azért vannak butaságok a forgatókönyvben pl. vmi olyasmit mondott h a kaja ellenség, meg h azt mondta az edző h az izom építéshez fehérje kell (!) mikor valszeg szénhidratra gondolhatott és ezért eszik pizzát, ami ugyebár nem fehérje :-D

Szerintem az ilyen típusú sportolókra(tornasz,balettancos) nem jellemző a koplalás, iszonyú izmosak, amennyit edzenek felér a nehézfizikai -munka kalóriafogyasztásával, inkább azután szoktak elhizni, h abbahagyják az aktív sportot.
Ráadásul a profi sportolók manapság nagyon komoly szemelyreszabott étrend szerint étkeznek.
Kaloria nyomelemek folyadekszukseglet grammra pontosan kiszamitva beállítva.

Úgy egy hónapja a SzélKálmán térnél jártam, azon az emelkedőn, ahol rálátni az egész terre. Velem szemben futott egy húszéves körüli fiatal lány. Futott felfelé és olyan volt mint egy auschwitzi menekült. Csont és bőr. Meg soha nem láttam igazi anorexiast korábban.

Elolvastam a Macsay interjút és nagyon egyetértek abban vele, h remélhetőleg nagy hatással lesz sokakra ez a sorozat.
Sokan felismerik azt a lehetőséget, h a problémákra van megoldás és azt keresni kell, akár segítséggel.
Valamint komoly elvárásokat fog támasztani a szakmával szemben.
Valszeg sokan kezdik majd a bevezetőt azzal, h a sorozatot el kell felejteni, v hat a valóság azért egész más. :-)

genevieve 2012.11.29. 22:37:41

@Kekszemu ;-): az ELTE pszichológia szakán is a "Terápiá"-ból tanulnak a hallgatók:-)

Lapos Elemer 2012.11.29. 22:51:32

ajvh, bocs a helyesirasi hibakert!
@beacska: megvan a 13. reszben gyomorgorcsrol es hanyasrol mesel, mikor a Roliekhoz menekult a csaladbol. meg lattuk parszor oklendezni a lanyt pl a privat tornamutatvany utan (mokamini meg is jegyezte hogy rutinos a wc lehuzasban, hogy ne hallatszodjon semmi), valoszinuleg ezeket mostam ossze. szoval mindegy is, felejtsuk el:D igy legalabb feltunt hogy a 13. reszben adja Zsofi a hajot bucsuajandekkent, ami a mai resz vegere sikeresen eltort. tudod, a horvatorszagi sztori.
@Kekszemu ;-): neked legyen igazad! de sajna a youtube linket is ahogy fellottek ide, masnapra megszunt a csatorna:(

beacska 2012.11.29. 23:08:22

@Kekszemu ;-): nem vagyok avatott a dologban, de tényleg fehérje kell az izomépítéshez. És a pizzában legfeljebb ami rajta van, az alkalmas rá ;)

nekem talajtornás ismerőseim voltak, az anyukák ugyanúgy álltak a sporthoz, mint az itteni anyuka: utálták. A kislányok koplaltak, 10 évesen is a súlyukat méricskélték, menstruáció, mellek nuku. Sok kislány akkor indult növésnek, amikor abbahagyták...és volt, aki akkor sem...
Pedig valóban kell ide az izom, de vhogy mégsem az a legfontosabb

Kekszemu 2012.11.29. 23:09:26

@genevieve:

Erről most hirtelen a jövőévi felvételi jut eszembe:
- egyrészt szegény elte pszicho tanszék ahogy megbirkózik a tíz helyett ötvenszeres túljelentkezéssel, ami inkább a 15000ft/20percnek szól;
- másrészt a jelentkezők, akik boci szemmekkel pislognak, mikor meglátják h csak 15ember a nyerő, nehogy felhíguljon a szakma :-D

Kekszemu 2012.11.29. 23:23:05

@beacska:

Fehérje éppúgy kell mint a szénhidrat, a többi fontos dologról nem is beszélve.
Nekem az unokatesóm volt tornasz. Igaz ő fiú és mikor 18évesen abbahagyta akkor utánna még magasabb lett ő is. Ez elsősorban alkati kérdés, csak másodsorban megterhelés. Már eleve kisnövekedésű gyerekeket válogatnak tornazni. Elsőként tehát megnézik a szülőket mekkorak :-D
Engem úszni akartak válogatni, de anyám inkább teniszezni vitt ha már sport akkor legyen a gyerek arányossan mozgatva és ne nézzem ki úgy (majd ha abbahagyja), mint egy debella :)

Efacska 2012.11.30. 00:54:34

Ez után a rész után kicsit más értelmet nyer a két héttel ezelőtti Zsófi "elszólás", amikor lefeküdt a buliban azzal a sráccal (amikor azt mondta, hogy a srác szerint úgy dug, mint akit megerőszakoltak). Mert Rolival nem volt erőszakról szó, azt mindketten akarták.
Hm... Érdekes. Sajnálom, hogy nemsokára vége... :(
süti beállítások módosítása