Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x27 - Kedd reggel 10 óra, Máté (6)

2012. november 28. 11:00 - Zsoofka

Máté korábban itt.

Kedd van, Mátét várjuk. Kíváncsi vagyok, hogy a múlt heti majdnem pofon után visszamerészkedik-e még gyógyszergyáros barátunk? Jön, persze, hogy jön.

1.jpg

A két férfi még mindig gyanúsan méregeti egymást. Mintha mindkettő attól tartana, hogy megbocsáthatatlan bűnt követett el a másik ellen. Dargay - mert talán mégsem kellene sorra verni azt a sok félbolondot, aki idejár (bár egyik-másik, köztük Máté, tuti megérdemelné….); Máté – mert nagyon nem fair a terapeutánk magánéletét kinyomozni és aztán megtudott dolgokat módszeresen a fejéhez vagdosni (bár valljuk be, azért jól esett neki Máté májának….).

Végül is valahol mindketten belátják bűneiket, megegyeznek a békés folytatás mellett.

Máté azért nem hazudtolja meg magát. Dargay majdnempofonját elsőként az ő félelmetes hatalmának tulajdonítja, amely ijesztő a pórnép számára. Véletlenül sem a köcsög viselkedésének, amellyel a legbékésebb embert is kihozná a sodrából… Később mégis elismeri, olyan területen vájkált, ahol nem lett volna szabad, sőt azt is, hogy ő Dargay helyében a múlt héten ütött is volna, de nagyot.

2.jpg

Máté, hogy bizonyítsa, továbbra is bízik a vele szemben ülő pszihomókusban, belekezd éjszakai álma elmesélésébe. A gyárban van, ahol épp egy álarcos tartja rettegésben a dolgozókat, fel akarja robbantani az egész kócerájt. Egy másik alak is érkezik, ő sörétes puskával üldözni kezdi a támadót. Gyárosunk mindezt kívülről szemléli. A két férfi álomfejtésbe kezd, ki kicsoda ebben a mesében? A terrorista vagy a puskás ember-e Máté, esetleg mindkettő? Talán Máté is többes személyiség, aki utálja, sőt undorodik a menekülő énjétől. Nagy Ervin arca kész tanulmány, igazi mély vívódás sugárzik róla. A menekülőMátéban a gyöngeséget gyűlöli, meg szeretné semmisíteni azt. Aztán észbe kap és megijed önnön érzéseitől. A mai ülés alkalmából nem utoljára keríti hatalmába ez a félelmetes érzés. Ő, a szfinx, a rettenthetetlen ólomkatona, most majdnem könnyezik…

4.jpg

44.jpg

Máté még egy darabig kergeti saját magát a saját álmában, majd egy huszárvágással áttér a jajistenembuzivagyok kezdetű műsorra…. Na témánál vagyunk, már vártam… Mert ugye kétféle ember jár agykurkászhoz, a nők és a buzik…. és mivel ő átoperálást még nem tervez, így marad az utóbbi. De azért ez sem túl jó perspektíva.

Végül is a homoszexualitása megmagyarázna sok mindent. Hogy miért volt szar a dugás Laurával, miért kellett viagra és egy nagy adag vodka a megcsinálásához…. Hogy miért nem feküdt le a múlt héten a felajánlkozó és őt visszahívó feleségével…. Felesége helyett egy meleg-bulit választott a mostani lakótársaival egy menő bárban. Elment (nem úgy) és ott jól érezte magát. Sőt. Az banzáj után az egyik lakótárs viccesen (és melegéknél az ilyesmi mindig csak félig vicc) fel is ajánlkozott, hogy elveszi a férfiak téren még fennálló szüzességét. Máté ebbe végül is nem ment bele, de talán jobb lett volna. Végre kiderült volna, feláll-e akkor, ha egy másik hím a partner… (Amikor arról beszél, talán jobb lenne menni és kipróbálni, jót mosolygok magamban: pont ugyanaz az elhatározás ül az arcán, mint amikor elindult szakítani az asszonnyal, vagy amikor elindult újra megdugni Laurát. Ez még a végén nekiindul és lekapja az első útjába kerülő férfit. Jaj. Az Dargay. Így még viccesebb.) „Addig nem tudtam mi az élet értelme, amíg jól seggbe nem kúrtak”- mondja a buzi barát. Hát egészségére. Gyárosunk rendesen frusztrált a témától. Ő, a menő faszagyerek, most faszok után vágyik. Így múlik el a világ dicsősége….

6.jpg

Máté nem bírja már a feszültséget, feláll, de érdekes módon nem a kávégéphez lép. Ha most pszichológus lennék azt mondanám, már nincs szüksége segédeszközre ahhoz, hogy feloldódjon a terápián…. Dargay hajóit szemléli, furcsa metafórába kezd, az érzelmekről és azok kifejezi módjáról. Majd egy saját történetet kezd el, egy mikulásünnepségről mesél, ahová kivételesen az apja is elkísérte. Kisgyermek volt, kapott csomagot a fehérszakállútól, amit apuka annak rendje és módja szerint kidobott a kukába. Mondván, azok a büdös komcsik negédes bácsikát csináltak Szent Miklós püspökből, aki amúgy mellékállásban pont a gyógyszerészek védőszentje. (Most már azt is tudjuk miért lett a magyar változatban Abonyi Máté gyógyszergyáros és nem vasöntöde tulajdonos.)

5.jpg

Szóval apuka nem hajlandó parádézni a komcsik Télapójával, kukába a csomaggal. A gyerekMáté persze ordít, apuka lekever egy pofont, mert MI NEM SÍRUNK. És onnastól kezdve a kis Máté már nem sírt többé. Mert sírni a gyöngéknek szabad, meg a nőknek, meg a buziknak. És mit kíván egy kisemmizett gyógyszergyártulajdonos Szent Miklóstól (persze kizárólag az ima erejével, mert hogy katolikus a szentem)? Természetesen azt, hogy a komcsik vesszenek ő meg kapja vissza a kis gyáracskáját. És a komcsik eltakarodtak, ő pedig visszakapta a tulajdonát. Az előbbit a történelem szele alakította így, ki tudja, talán a fent nevezett szent is segített, de az utóbbit azt csakis Máténak köszönheti. Mert Máté sorsa eleve elrendeltetett. Egy terrorista apa, aki kijelöli a fia számára az utat. És nincs megalkuvás. Nincs sírás. Nincs érzelgősség. Nincs gyengeség. Apuka ütni ugyan csak egyszer ütött, akkor ott a mikulás-ünnepségen, de a lelki terror az jól működött. Máténak elő volt írva mit tegyen, mit érezzen.

3.jpg

Csak mostanában került bibi a gépezetbe: Máté, talán az öngyilkos alkalmazott okozta sokkhatás miatt, olyat kezdett el érezni, ami nem illik a képbe. Hirtelen olyan viharok kezdenek dúlni a lelkében, amit eddig messze elnyomott. És itt most nem a buzi-nem buzi kérdés a mérvadó. Hanem minden olyan emberi érzés, amit normálisék szabadjára engednek: ha kell sírnak, ha kell veszekednek az apjukkal és a feleségükkel. Mert így nem válik métellyé, így tudjuk elviselni a mindennapokat és lépünk túl a történéseken. Megéljük az érzelmeinket, a kicsiket, nagyokat egyaránt. Hogy aztán, ha tényleg nagy baj jön, már edzettek legyünk és ne akarjuk rögtön a falnak futni. Mert már gyakorlottak vagyunk, túléltük az x méretű bajt és ha szembejön x+1 méretben, már van önbizalmunk megküzdeni vele.

Szabad-e férfinak kimutatni az érzelmeit? Szabad-e gyengének mutatkozni? KATONADOLOG. Rémlik? Ha egy kicsi fiú rácsap az ujjára, igyekszünk ezzel elütni a bajt, egy kislányt felveszünk és megvigasztalunk. Mert egy férfi legyen férfi, már 3 évesen is…. Attól, hogy neki y kromoszómája van, neki pont annyira fáj, nem? Vagy léteznek szerepek, és a szerint kell élnünk és éreznünk? Helyes ez a megkülönböztetés? Kérdés, hogy ma is legyen miről elmélkednünk....

Máténak nem fájhatott soha. Ami fájt, azt elrejtette. Jó mélyre. És itt most nem az ujjra csapásra gondol Dargay, hanem a lélek fájó hullámaira. És most, hogy előtörnek, ijesztőek. Mennyire? Ennyire:

8.jpg

Máté a mosdóba menekül, kitör belőle az, aminek ki kell. Nem nyugszik meg tőle, még inkább megijed. Kitántorog az ajtón. Működik a régi reflex, egy Abonyi Máté nem sírhat. Főleg nem egy másik férfi előtt. Azt mondja nem bírja, nem akarja. Nem jön többé. Mert lám milyen dolgokat hoz ki belőle a picológus. (Megy inkább vissza dógozni a gyárba, ott talán visszerezi a talajt a lába alá.) Persze mi jól tudjuk, ez a szakember dolga.

9.jpg

És Dargay András ma igazán jól végezte a dolgát. Respect.

Címkék: terápia
50 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

genevieve 2012.11.28. 11:30:04

Sose értettem azt,hogy egy ember szexuális izlése miben befolyásolja azt, hogy milyen ember, munkaerő, stb.

Zsoofka 2012.11.28. 11:33:43

Tudod ki jutott eszembe? Lee a szuletett felesegekbol :) Most o a kedvenc meleg karakterem.

Kekszemu 2012.11.28. 11:43:50

@genevieve:
A másikhoz a többiekhez való viszonyulást határozza meg még akkor is ha nem tudatos. Szerintem egyébként dohányossal sokkal rosszabb együttdolgozni ahogy látszik a szenvedés h menne ki rágyújtani aztán mikor bűzőlögve visszajön :)
Végülis h ki a búza nem kell tudnod

genevieve 2012.11.28. 11:58:40

@Kekszemu ;-): nos, ha munkatársról beszélünk nekem teljesen mindegy, hogy férfival vagy nővel él szexuális életet....kivéve, ha azt nem az én íróasztalomon teszi:-)

genevieve 2012.11.28. 11:59:22

@mokamini: a szülifelit már régóta nem nézem, de mostanság fedeztem fel, hogy te hogyvoltoltad:-)

majd vissza fogom olvasni:-)

etzel 2012.11.28. 12:07:26

Én mint Abonyi Máté inkább megdugatom magam, semmint szembenézzek a saját érzelmeimmel és az azok okozta gyengeséggel. Egyébként András mostanság csendes-kimérten figyel, aztán megmondja a tutifrankót. Kezd végre igazi analitikusként dolgozni.

Zsoofka 2012.11.28. 12:09:56

Lee isteni meleg volt benne.Se sok se keves. Nekem nagyon bejott ez a svedcsavar. Bejott e meleg szal, de igazabol mindegy meleg-e, apukanak egy erzelgos hetero pont annyira elitelendo, mint egy meleg.

etzel 2012.11.28. 12:10:44

@mokamini: Igen! És reag egy tegnapi kommentedre: igen, sejthető volt ez a látencia, hiszen ha 15 év után elköltözöm otthonról, akkor magányra vágyom, magam megismerésére mert a húspiac felmérésére, nem a meleg futópartnerem lakosztályára. Ja és hogy volt a futás is? Futottak 10 sziget-kört, aztán összeesett. Végig flörtöl a meleg baráttal, saját macsóságát bizonyítva, hogy itt vagyok, kemény vagyok, keményebb mint te.

Zsoofka 2012.11.28. 12:13:35

És igazabol csak apuka itelete szamit, szerintem mindenki mas elott siman elvallalna a melegseget

etzel 2012.11.28. 12:17:03

@mokamini: Igen, lehetne meleg, vagy szobafestő, vagy szimplán érzelgős - ez mind gyenge. És az én fiam nem lehet gyenge. Máté apja egyébként a fián éli ki azt az uralkodási vágyat és hajlamot, amit a kommunisták által elvett gyárban nem élhetett ki. Ha már a gyáramat nem én irányítom, a fiamat ezerszázalékig. És retteg attól, hogy elveszíti a KONTROLLT Máté élete (és a saját család-birodalma felett). Máté meg azonosul is ezzel: fel is néz rá és utálja is az apját, hogy ezt tette vele. Máté helyében úgy lelépnék a gyárból, mint a 21.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.11.28. 12:33:19

A sorozatot nem nézem (asse tudom, hol megy), így ne is kérjétek, hogy elolvassam a vonatkozó hogyvoltokat, de a fenti képen ki az a Mesterházy Attila kinézetű színész?

genevieve 2012.11.28. 12:33:39

@etzel: arról nem is beszélve, hogy aki meleg az gyenge és nőies dolog egy sztereotípia,

a "meleg" irányultságban is van egy nagyon is kemény, "macsós" viselkedés..

etzel 2012.11.28. 12:57:26

@genevieve: Vagyis Máté apja sztereotípiák alapján ítéli meg a melegséget.

Lapos Elemer 2012.11.28. 13:41:21

@genevieve:
"nos, ha munkatársról beszélünk nekem teljesen mindegy, hogy férfival vagy nővel él szexuális életet....kivéve, ha azt nem az én íróasztalomon teszi:-)"
Lefogadom, hogy nem ezt akartad mondani;))
Nem tudom mar nezni a sorozatot, csak szorgalmasan olvasok. (en egy kicsit orulok a nem E/1-nek, igy ohatatlanul is hitelesebbnek hat a beszamolo.)

beacska 2012.11.28. 13:49:44

számomra nem volt egyértelmű Máté látens melegsége....és megint Andrással értek egyet...

Alterra 2012.11.28. 15:32:14

mokamini, látom a hétfői adag irónia is ide jutott. :-)
Nagyon jó a leírás.
Nagyon jó, h a forgatókönyvíró nem állt meg a meleg szálnál. (ahogy egy poulárisabb sorozatban tették volna)

beacska na itt megvolt az a felelősségvállalás, amit a másik részben hiányoltam.
Nagyon profi volt András, amikor Máté nekiszegezte, h bocsánatot kérhetne. Nem támadt neki, h de hát milyen bunkó volt (mint én tettem volna :-)) hanem azt mondta igen, bocsánatot kér, de azt is hozzátette, h nagyon megbántotta. Ettől lett Máté sztem rögtön engedékenyebb.
Egyébként kedvenc részem, valamiért imádom ezt a karaktert. Talán mert látni, h a kemény fiú hogy lesz mégis érzékenyebb?

Kekszemu 2012.11.28. 15:56:27

@genevieve:

akkor derül ki ha figyeled ki mosolyog, ha ránéz az asztalodra :D

Kekszemu 2012.11.28. 16:07:21

Szerintem is nagyon jó a leírás és jók az észrevételek, itt kezdtem olvasgatni és cask azután találtam oldalt ahol megnézhetem.

Off
Egy oldalon ódákat zengtek az amcsi változatról, cask az első hetet és a pénteki részből néztem az első ötöt, fura de ameddig nem láttam, Für Anikó játéka nagyon nem teccet, viszont így összehasonítva sokkal őszintébb, emberibb, valósághűbb a magyar változat.
Egyedül a csütörtöki párossal nem tudok megbékélni, a többiek nagyok jók.

genevieve 2012.11.28. 16:08:12

@Lapos Elemer: de, valami hasonlot, ,csak finomitottam a szavakon;-)

mézescsók 2012.11.28. 17:12:30

Előrebocsátom, hogy nem láttam ezt a részt, véleményem csak a hv-n és a hsz-ken alapul.
Nagyon egyszerű és hiteltelen lett volna, ha Máté csak azért lett volna gyógyszergyáros, mert egyszer eldobták a mikulás csomagját és kapott egy maflást. Egy családját uraló apával súlyosbítva már érthető. De: volt szó arról valaha, hogy inkább vasöntő szeretett volna lenni? Vagy fel sem merült? Zsigerből nem szereti azt, amit csinál, vagy csak most a dolgozó öngyilkossága miatt jött elő? Ugyanis ez utóbbi esetben nem hiszem el. Az ember pszichéjének is van valamiféle védekező képessége. Az rendben van, hogy adott esemény megzakkant, kifordít valakit önmagából, de a dolgok logikus magyarázata, továbbá a mindennapi talpaló, az un. élet tovább is lendíti ezeken.

Melegség. Egyetlen esetben érdekel: a vágyam egyáltalán nem titokzatos tárgya milyen identitású. Aki szexuálisan nem érdekel, azt szerethetem,tisztelhetem mint embert, mint kollégát, szomszédot, rendőrt, stb., de tökmindegy, Rómeó-e vagy Júlia, esetleg mindkettő.
Máté esetében biztos ez a buzulás? Volt ennek valamiféle előjele? Sosem volt jó nővel a szex? Milyen volt az előélete? Korábban is felmerült már, hogy milyen lenne pasival? Volt rá próbálkozás? Csajozott fiatalon? Feleségével milyen volt a kapcsolata? Szerintem van még nyitott kérdés ebben a témában bőven - nekem is lenne ezer -, de az fel sem merül, hogy ez megint csak egy kibúvó: azért érzem magam ilyen szarul, mert heteroként kellett élnem, el kellett nyomnom valódi ösztöneimet, stb, holott..Az, hogy Laurával nem volt neki különösebben jó és csak viagrával ment a dolog, az ég egy adta világon nem mond semmit. Két okból: Az egyik az az, hogy mostanában hallom, szinte divat ilyen-olyan eszközökkel befolyásolni dolgokat, jelen esetben a szexről beszélek, ami meggyorsítja és megkönnyíti azt, ami normál esetben megy természetes úton is. Pont olyan, mint amikor a sajtó mindenféle fajtája nyomja a pofámba a különféle vitaminokat, de egyik sem mondja, hogy egyél több gyümölcsöt kisbutám! A minap többször felmentem egyik internetes oldalra, kb. hatszor kérdezte meg tőlem, hogy van-e korai magömlésem. Nem bírtam eltüntetni azt az átkozott sütit. Ettől függetlenül, akik ezzel a problémával élnek együtt, fontolják meg, hogy esetleg természetes úton is megoldható a gond: szeretett partnerrel, türelemmel és a helyükben én hinnék magamnak!
A másik ok Laura személye. Hogy nekem személy szerint nem szimpatikus karakter, az most mindegy, de a hölgy a ragadozó csajok tipikus példája.Szép és értelmes, de annyira nem, hogy belássa, annak, hogy egyedül van saját magában is kereshetné az okot. A sorozatban eddig három pasivonalról volt szó bővebben. Imre nem csábította el, ez tegnap kiderült. Ott a megrontó a lány volt, a pasi vette e jeleket és a helyében ezt tenné a teremtés koronájának zöme. Andrásba szerintem azért zúgott bele, mert a terapeutája. Megvárja, amig a pasit meg nem szerzi, ezt diktálja a ragadozóösztöne, aztán sebzett lélekkel tovább vonul. Máté ötletszerű lépés volt: a visszautasítást akarta így megtorolni, tudta ugyanis, hogy Dargay meg tudja. Gyerekes bosszú voltaképpen.

mézescsók 2012.11.28. 17:16:35

Jaj, elfelejtettem: az összefoglalók nagyon jók. Szellemesek, gondolatébresztők és még azoknak is élvezhetővé teszik a sorozatot, akik nem látják vagy nem minden részt.
Az előző hsz-emben meg akad néhány elütés, de már mindegy.

Zsoofka 2012.11.28. 18:33:27

@mézescsók:
Én sem bírok megbékélni Laurával. Más helyen belinkelték az amcsi verziót és azt írták ott működik a kémai a terapeuta és a Laurát játszó között. Lehet ez a gond, hogy itt nem. Mintha tényleg nem szerelmes lenne csak a ragadozó énjét akarná kiszolgálni a hódítással....
Máté meleg vagy sem, szerintem szándékosan nem feszegették. Mert Máté problémája szempontjából mindegy is. nem bír megfelelni apukának, akkor sem, ha nem meleg, mert egy érzelgős hetero ugyanolyan gáz apuka szemében.

beacska 2012.11.28. 20:46:39

@mézescsók: András azt mondta Máténak, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ő meleg, attól még, hogy felmerült benne. Ő párhuzamot állított az apja alapján kőbe vésett elvek közt (ben, mellett): aki pszichomókushoz jár, az buzi. Aki sír, az buzi. Akinek érzései vannak, az buzi. András szerint, egyszerűen arról lehet szó, hogy mivel Mátéban mindezek beindultak, automatikusan buzinak hiszi magát. De ez nem feltétlenül van így...szerintem is...

beacska 2012.11.28. 20:47:28

@beacska: sem...osszátok be magatoknak...ma nem mennek a ragok...

mézescsók 2012.11.28. 23:11:10

@mokamini: Esküszöm attól tartottam, hogy Laurát egyedül én látom ragadozónak. Nem biztos persze, hogy ez a helyes kifejezés rá, de egyelőre nem találok jobbat. Mindenesetre nem áldozat. A fizikai megkívánást Dargay részéről érzem, Laurának meg nem hiszem el.
Máté talán melegségével kapcsolatban igazad van, egy diktátor hajlamú szülő mellett ez már csak hab a tortán. Értetlenül azért álltam a fejlemény előtt, mert egyrészt eddig semmi sem utalt rá, másrészt, mert nem a látens melegség lehet az igazi baja. Megrázó lehet persze, ha egyszercsak rádöbben az ember, hogy amit eddig magáról tartott, az hazugság volt. Azok legsúlyosabbika, mert hazudik mindenki valamikor, valamilyen szinten, kicsit-nagyot, önérdekből-másokért, másoknak-önmagának, stb., de ezt a legutóbbi hazugságot lehet a legnehezebb belátni és felvállalni. Viszont a nemi vonzódás felismerése nem villámcsapásként éri az illetőt, de legalábbis nem előzmények nélküli.
Problémáinak eredője az apja lehet. Szerintem.

mézescsók 2012.11.28. 23:31:44

@beacska: Nagyon klasszul végigvezetted, egyet is értek vele, de azért nagyon furcsán működik az ember. Saját példa: három gyerek közül a legkisebb, későn született voltam. A család meghatározó személyisége anyám volt, főleg az enyémé. Imádtuk egymást. Elvileg tehát természetemben, dolgaimban rá kellene hasonlítanom. Gyakorta meglepődök, hogy megnyilvánulásaimban, a családomhoz való viszonyomban, stb. mintha apám alteregója lennék, akihez messze nem fűzött olyan intenzív kapcsolat, csak mindig jelen volt.
A ragokkal meg ne törődj. Van ez így.

Segna 2012.11.29. 00:34:26

"Ő, a menő faszagyerek, most faszok után vágyik. Így múlik el a világ dicsősége…."
Ezen konkrétan besírtam!
Ez a buziság nem buziság elég érdekes, de szerintem egy életválság és elgyengülés meg terroros apa nem hozza elő a Jajistenemlehethogybuzivagyok? érzést. Az ember tudja, h megkíván-e egy másik férfit, néz-e rá másként, úgy mint egy nőre, vagy sem. A ffi lélek nem ilyen bonyolult.

Kekszemu 2012.11.29. 09:49:04

@mézescsók:
már egyik szülőd sem él?

Más. Szerintem aki buzi az 13 éves korától tudja magáról, családot alapítani legfeljebb egy biszexuális tud úgy, h teljesen elnyomja a meleg énét.
A Máté féle domináns üzletemberek esetében inkább 'az ellentmondás hiánya' szokott gondot okozni, de itt ez is tisztázva lett az elején, hiszen megtalálta domináját a felesége személyében, aki igen kifejezően kicsinyíti az egóját, pocoknak hívja,
illetve az apjában.

Nagyon várom Blaskó Páter színre lépését, mint apafigura.

beacska 2012.11.29. 09:57:59

@mézescsók: köszönöm, köszönöm, de az érdem nem az enyém, András vonta le ezt a konzekvenciát. Majdnem szóról szóra idéztem...

Nálunk pölö a lányom tiszta apja. Nem kinézetre, belsőre. Nem is tud más olyan hirtelen, óriási veszekedést provokálni a családban, mint ők ketten! Hihetetlenek együtt, pillanatok alatt összevesznek a "nagy" semmin. Mindez azért, mert annyira egyformán reagálnak a világra.

mézescsók 2012.11.29. 13:48:43

@Kekszemu ;-): Egyik szülőm sem él már és az idősebbik nővérem is meghalt.

@beacska: Az első hsz-mben jeleztem, hogy az adást nem láttam, csak a hv alapján szólok hozzá, de azért ne hárítsd az elismerést, mert Te jöttél rá, hogy mi maradt ki nekem.
Az én lányom külsőre az apja, belsőre vegyesen örökölt tulajdonságokat. Valamivel többet tőlem, de vele értik meg jobban egymást.

Alterra 2012.11.29. 15:21:32

@mézescsók: "Imre nem csábította el, ez tegnap kiderült."
szerintem az epizód épp az ellenkezőjét akarta mondani..
" Ott a megrontó a lány volt, a pasi vette e jeleket és a helyében ezt tenné a teremtés koronájának zöme. "
Nagyon remélem, hogy nincs igazad... Egy 15 éves még gyerek, és azt gondolnám, egy felnőtt férfinak tudni kell ezt kezelni, bármilyen erőteljesen is próbálgatja a macskakörmeit. Főleg ha tudja, hogy a gyerek családjában gond van (az anyja épp meghalt).
Az abúzus után lehetett belőle ragadozó, sőt szerintem pont ezért lett.

mézescsók 2012.11.29. 17:45:51

@Alter E: A mai 15 éves lányok már régen tűl vannak - sajnos - a macskakörmeik próbálgatásán. Nem akarom felmenteni Imrét, de nem tett volna semmit - ebben biztos vagyok -, ha a lány nem megy be hozzá. Hogy elháríthatta volna Laurát, ez is valószínű, de azért nem lehetett egy akkora jellembajnok, hogy ne éljen a kínálkozó alkalommal. Arról már nem is beszélve, hogy nem kevés tapintat és bölcsesség kell ahhoz, hogy úgy történjen mindez (a visszautasítás), hogy ne okozzon sérülést. Egy 15 éves lázadó kamasszal szemben az észérvek sehol sincsenek.
Egy 15 éves már felnőttnek tartja magát, pedig még gyerek. Ha nem lenne az, akkor nem hinné felnőttnek magát. Akkor tisztában lenne vele, hogy a felnőttségnek nem a fizikai fejlettség, a magabiztosság, a határtalan öntudat, bécsi kapu méretű száj az ismérve. Többek között.
Persze, nem biztos, hogy igazam van, de tudod legutóbb a nőgyógyászomnál várakozott két 12 éves is a pedagógusával. Az egyik terhes volt, a másik nem.

Alterra 2012.11.29. 18:10:22

Azt hiszem egy 12 éves esetében nagyon is ott a kérdés, hogy mégis kinek a felelőssége, h teherbe esett.
Vadóc tinilány kezelésének témakörében az Amerikai szépség c. film tetszett nekem igazán.
(Adott egy bombázó szőke lány, aki állandóan arról beszél, h kivel hogy szexel. Adott 40-es apuka, aki fülig beleszeret. Amikor a film végén végre eljut oda, h egymáséi lehetnek, rájön, h a lány szűz. Fogja és szépen betakargatja.)

Alterra 2012.11.29. 18:15:35

egyébként lányaim vannak, kamaszkor küszöbén, parázok rendesen :-)

mézescsók 2012.11.30. 00:55:10

@Alter E: Nagyon messzire mennénk és még jobban eltérnénk a témától, ha most belemennénk, hogy ki a felelős egy 12 éves terhességéért, főleg ha a tettestárs még maga is iskolás.
Az Amerikai szépség c. filmet láttam, az említett jelenet nem jutott eszembe, de a pasas gesztusa sajnos nem tipikus. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy a filmbeli főhős (Kevin Spacey játszotta, ha jól emlékszem) házassága e nélkül a szerelem nélkül is igencsak a végét járta.

Nem minden kamasz rettenet, de nemcsak a szülőnek, neki sem könnyű túlélni ezt az időszakot. Ha normális a kapcsolatod a lányaiddal, akkor nagyobb veszteségek nélkül megúszható. Nem tapasztalatból beszélek ugyan, de talán, ha a szülőnek eszébe jutna, hogy milyen kamasz volt Ő (általában maga sem jobb a Deákné vásznánál) - valahogy átvészelhető ez az időszak is.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.30. 12:29:48

A végén még igazam lesz, és komolyan elgondolkodik Mr. Tökély, hogy megszeplősítsen egy másfél mázsás őrizetest.
A végén Vadmacs Laura után Síró Tamást is becserkészi.;)

Viszont nem értettem, hogy most mit akar. Az öngyilkos kolléga esete érzelmeket váltott ki belőle, és érzerlem=buzi?

Zsoofka 2012.11.30. 12:36:50

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár:
Az alapkoncepció, hogy egy Abonyi Máté semmit sem csinál félig-meddig. Ha már érzelem - meg sem áll a buziságig :)

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.30. 12:46:39

@mokamini: Pengéget elrejteni, gyógyszeres szekrényt kiüríteni, mielőtt emo lesz.
...ö, dehát méreggyáros, nem?

Alterra 2012.12.03. 11:04:42

@mézescsók: Köszi a választ.
Gondolkodtam még a hétvégén is, de ismételten arra jutottam, nem normális és nem tisztességes dolog, ha egy 45 éves lefekszik egy 15 évessel. Pont amiatt, amit a 11.29. 17:45:51 - ben a kamaszokról olyan jól leírtál. Imre tisztességtelenségét jelzi, hogy még oltotta is a lányt ("Te már érett vagy, Te már egy kész, felnőtt nő vagy") Arról már ne is beszéljünk, hogy egy szerelmes férfi nem a filmben elmondott módon közelít bármely korú nőhöz.
Talán még nem a tisztességes magatartás a normális, talán ez a film, a terapeuta reakciója is segít abban, hogy tudatosuljon az emberekben, egy kamasz érzéseivel, indulataival visszaélni mélyen tisztességtelen, akkor is, ha úgymond ő jött oda.
Számomra az ilyen férfi emberileg nulla. Mondom ezt úgy, hogy Laura karaktere végtelenül ellenszenves számomra.

mézescsók 2012.12.03. 11:53:06

@Alter E: Én nem mentettem fel Imrét, ha ez jött le, akkor rosszul fogalmaztam.
Arra akartam rámutatni, hogy a 15 éves Laurában bőven meg volt a hajlandóság (már akkor megtetszett neki a férfi, amikor kint volt náluk Németországban). Azt is akartam hangsúlyozni, hogy a mai tizenegy-két évesek már másként viszonyulnak a szexhez, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt a hasonló korúak. Ez a világ nagyon hülyén megfordult: manapság státuszszimbólumnak számít, hogy kinek hány "kapcsolata" volt (annyira gyerekek még, hogy a szavak jelentésével nincsenek tisztában, hiszen egy 2-3 hetes együttjárás, nem kapcsolat és ha jól belegondolok, akkor még együttjárás sem).A koncerteken, bulikon ll-12 évesek csápolnak, hogy mi a fenét keresnek ott, nem tudom. Már nem hökkenek meg, de elborzadok, amikor fejletlen gyerekek eszetlenül fényképezgetik magukat meztelenül és teszik fel a netre. Sorolhatnám még, de példákat mindenki tudna hozni.
Imre persze, hogy tisztességtelen:egy genyó alak, írtam is: nem jellembajnok, de ez azért egy nagyoncsak kétoldalú dolog volt és Lauráról símán el tudom képzelni, hogy megadta a jelzéseket és kellette magát.Ezért nem áldozat.
Tegnap este - azt hiszem, hogy az RTLII-n, de még az is lehet, hogy a Supertv2-n- volt egy amerikai film, Gyönyörű lányok címmel. Ha

mézescsók 2012.12.03. 12:08:55

És ekkor egyszercsak rákönyököltem az egérre és elment félig!
Tulajdonképpen már éppen törölni akartam az utalást a filmre, mert ha nem láttad, akkor hosszú lenne kifejteni az apropót, ami miatt eszembe jutott. Mindenesetre abban is van egy felnőtt férfi (29 év) és egy fiatal kamaszodó lány (13 év)kölcsönös vonzalmáról szóló szál (nem ez a fősztori különben), ami hallatlanul bájosan és bölcsen zárul.

Alterra 2012.12.03. 12:11:06

@mézescsók: akkor most már értem és azt hiszem, megtaláltuk a közös nevezőt. Igen, ma a pornókultúra sajnos eláraszt mindent, ez nyilván hatással van a gyerekekre, pont ezért féltem a lányaimat. (Vajon a "szerelem" szó ma egyáltalán létezik a fiúk fejében?)
A hsz-ed vége lemaradt.

Alterra 2012.12.03. 12:11:46

most már látom. :-)
(nem ismerem a filmet)

Alterra 2012.12.03. 12:12:48

Még annyit: Laura viszont 20 évvel ezelőtt volt 15 éves. ;-)

mézescsók 2012.12.03. 13:18:06

@Alter E: Ez viszont érv, vitatkozni nem tudok vele, nem is akarok, mert nem tudom, mi volt akkoriban ezzel a korosztállyal. Hogy mostanában nagyon elvadult ez a szexes vonal, az biztos. Hogy mikor kezdődött ez az eszeveszett hajsza, és hogy nyilvánult meg, azt nem tudom.
Egyébként semmi bajom a nemiséggel, prűdnek sem tartott soha senki. Azt viszont tudom, hogy több örömet okoz érettebb fejjel, mint egészen fiatalon (17), Nekem.

A film különben jó. Nem a filmművészet csúcsa, de kellemes vasárnap esti kikapcsolódás és legalább egyszer érdemes megnézni. Jellemző, hogy 11 h után kezdődött, addig ment mindenféle 96-szor látott gagyi.
süti beállítások módosítása