Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 2x01 - Kardfogú

2012. november 26. 16:00 - nyauuuuu

Az idézet nem Grimm, hanem Yeats. Kezdésként az Atlanti-óceánon látunk egy hajót, belül konténerek, az egyikből szenvedős-halódós kiabálás hallatszik, mindez tíz nappal ezelőtt. Tegnap felirattal ugyanez a hajó befut Portland kikötőjébe. Egy órával ezelőtt már ki is kötött, francia zászló lengedez rajta, kövér egyenruhás fazon zseblámpával a kezében megy a konténerek között, az egyik ajtó alatt nagy vértócsa szivárog kifelé. Kihívja a parti őrséget, kinyitják a konténer, odabent elképesztő módon széttrancsírozott, darabokban lévő hullák, a falon vérrel írt, francia feliratok és egy kasza rajza. Mire megkérdezi az egyik a másikat, hogy vajon mi történt a potyautasokkal, már halljuk is a morgást, és valami tigrisféle lény ugrik rájuk, nem hagy belőlük túl sok értékelhető részt. Elérkezünk a most pillanatához, és az évadzáró utolsó jelenetében találjuk magunkat, csak épp anyuci szemszögéből: megérkezik Nick házához, végignézi kívülről, ahogy a kedvencem és a pici fia egymást csépelik, beavatkozik, mellkason szúrja Kimurát, megtörténik a nagy ráismerés. A tigrisszerű lény jóízűt eszeget az áldozataiból, majd visszaváltozik emberré. Új főcím, az első évadból vett képekkel, az előzmény rövid összefoglalójával.

01.jpg

És megint Nick nappalijában állunk, aki csak annyit tud kinyögni: hogyan, mire a mama közli, hogy a sakállal kell foglalkozniuk, mert ő az apja egyik gyilkosa. Anyu szerint tudniuk kell, hogy tényleg a Sárkánynyelv küldte-e, ezért az elkábított fickót a hasára görgeti, és megtekinthetjük az ízléses tetoválást a gyönyörű hátán. Közben megérkeznek a rendőr-kollégák, anya kámforrá válik, Wu detektálja, hogy a sakál még él, főrendőr meg a hátán lévő tetovát fixírozza. Főrendőrt Juliette hogyléte érdekli, döbbenten hallja, hogy kórházban fekszik. Kimurát bilincsben elviszik. Monroe és Rosalee közben végeztek a macsek elkábításával, és a lábikóját valami löttybe mártják, a nő szerint arra kíváncsiak, hogy sárgul vagy zöldül a folyadék. Az ehelyett égkékre színeződik, mire Rosalee közli, hogy szólniuk kell Nicknek.

Nyomozónk éppen anyucit keresné főrendőr távozása után, a mama a szokásos kámfor-módján kerül elő, és azt sulykolja, hogy Nicknek ki kell kérdeznie Kimurát. Ezen kissé összevitatkoznak, anyu szerint meg kell tudniuk, ki árulta el őket. A mamának nem volt ideje felkészülni, mikor eljöttek érte, de azt remélte, hogy apu és egy barátnője még el tudnak menekülni, Nicket meg Marie nénire bízta. A holttestek nem voltak azonosíthatóak, mert a gyilkosok levágták a fejüket, a többi maradvány meg túlságosan összeégett. Nick szemrehányást tesz, amiért végig azt hitte, hogy anya halott, a mama szerint viszont csak így védhette meg a fiát. Nick totál kiakad, de mielőtt a dráma kiteljesedne, kopogtatnak, Eddie és Rosalee érkezik. Először megdöbbennek a nappalit ért romboláson, majd a dúvad megérzi a mama szagát. Mindketten átalakulnak, mire anya ráveti magát szegény Monroe-ra. Nick megfékezi anyut, Rosalee Eddie-t, majd megtörténik a kölcsönös bemutatás. Döbbenet a köbön mindkét oldalról, Rosalee viszont gyorsan benyögi, hogy Juliette óriási veszélyben van (a mama ezen is döbben, nem ismeri a lánykát sajna). A boszorkány által alkalmazott varázslatot tévelygő elmének nevezik, és minél gyorsabban meg kell fékezni, mert egyre súlyosbodó demenciát okoz (na ugye, hogy semmire sem fog emlékezni!). Úgyhogy ők már ki is keverték az ellenmérget, de még tizenhat óráig kell főnie. Eddie és Rosalee el, de előtte anyuci gyilkos pillantásának hatására elhangzik a rész poénja (ismét Monroe az elkövető): a családi összejövetelek durvák tudnak lenni, a múltkor náluk is meghalt két unokatestvér és egy pásztorkutya, mondjuk az unokatesókért nem kár.

02.jpg

Főrendőr bámulja az üvegen keresztül a kómás Juliette-et, majd bemegy, és megtekinti a szemeit, amik még mindig ugyanolyan feketék (szerintem maradhatna is ilyen, akkor legalább nem látszana olyan kancsalnak szegény). Anya talál egy közös fényképet, megállapítja, hogy a nem-menyasszony csinos lány, majd csevegni kezdene, de Nick leállítja, kérdezvén, hogy hol volt tizennyolc évig? Anya bejárta szinte az egész világot, az apuci és a barátnő gyilkosait üldözve. Az érmék kapcsán rájött, hogy a királyi családok újból hatalomra akarnak kerülni, mint az előző évszázadban. A világ válságainak zömét az ő ügynökeik idézik elő. Az érméket el kell pusztítani, úgyhogy Nicknek minél előbb át kell adni azokat anyának, mert ő csak így tudja megvédeni.

03.jpg

Főrendőr Adalind anyján keresi a boszit, aki persze nem tud semmiről. Renard nem örül, hogy mielőtt lelépett, a lányka kómába küldte a Grimmje barátnőjét. Boszianya fel van háborodva, de főrendőr dühe erősebb. A lány köti ide, Portlandbe Nicket, ha meghal, a Grimm önállósul, ami nagy veszélyt jelentene rájuk, főrendőr nem azért dolgozott ennyit Nicken, hogy most engedje elmenni. Boszianya lesz felelősségre vonva, ha ez megtörténik, és azt, ugye, nem szeretné. Juliette közben álmodik, az idétlen közös vacsorát látja Eddie-vel, de hirtelen eltűnik Nick fél arca, majd az egész ember is. Hoppácska, a felejtés működésbe lépett. Hank ül a foteljében, kezében a mordály, és elbóbiskolva flashback-el az előrontó dúvadról. Felriad, bevesz néhány élénkítő bogyót, és szorongatja tovább a sörétest. Anya reggelit csinál, elvégre sokat mulasztott a fia életéből, igyekszik pótolni valamicskét. Nicket a szénné égett pirítós nem hatja meg, különben is, helyszínre hívják, eset van.

04.jpg

Miközben Hank-kel semmitmondó társalgást folytat a hajóra felfelé menet, a tigrisszerű ember jól szemügyre veszi Nick-et, majd egy ott álló kisteherautóval elhajt. A hajó külföldi, úgyhogy az FBI az illetékes, úton is vannak, tudjuk meg Wu-tól. Lemennek a konténerbe, megnézik a borzalmas mészárlást, találgatják, mi csinálhatta, közben Nick észreveszi a kaszát a falon, meg a francia feliratokat. Közli is, hogy a konténer nem arra volt, hogy ne tudjanak bejutni, hanem hogy valami bent maradjon. A kapitányságon kiderül, a konténert két hete rakták fel Le Havre-ban, a GQR holdingtársaság adta fel, mást nem tudnak. Az ügyben az FBI nyomoz, meg is érkeznek, Nick hiába tiltakozik ellene, akkor is át kell adniuk az ügynököknek az aktát. Az őr ellopott kocsiját köröztetik. Kimura egy kies cellában üldögél, nagyon csúnyán össze van verve, így már nem is szép. Renard érkezik csevegni kicsit, közli, hogy azt fájlalja a legjobban, hogy nem ő találta meg, mert akkor nem is lett volna letartóztatva, hanem kivégezte volna. Kimura már tudja, hogy ő valamelyik uralkodócsalád tagja (bár nem értem, miből, ha korábban, míg verte-alázta, nem tűnt fel neki, akkor most miért). Azért Kimura még meg tudja lepni: közli, hogy megszerezhette volna az érméket, mert tudta, hogy lesz ott egy Grimm, csak azt nem, hogy ketten vannak. Főrendőr addig azt hitte, Nick egyedül intézte el a sakált.

05.jpg

Nick hazatér, a lakásban csodaszép rend fogadja, anya takarított. Nick elviszi a lakókocsihoz, szeretne mutatni valamit. Anyát nem sikerült meglepni, a kocsit ketten vették Marie-val, mikor az ő apjuk megbetegedett, csak azt nem hitte, hogy valaha is viszontlátja még. Azt is megtudjuk, hogy a családból csak nagypapi, dédmami, anya és Marie voltak birtokában a képességnek, a többieknél nem jelentkezett, ez amúgy is csak jön, nem tudni, mikor, hogyan és kinél jelentkezik. Jelzem, a nők ebben is jobbak, náluk hamarabb jön elő. Anya tízéves volt, mikor nála elkezdődött, és hónapokig nem tudott aludni utána, mert a papa ráadásul el is mondta neki, hogy mi vár rá a további életében. 18 évesen vitte el a papa először vadászni, eleinte rettegett, de aztán belátta, hogy ez a kötelessége. Nick odaadja az érmeket, a mama meg közli, hogy visszaviszi őket Zakynthos szigetére, mert csak ott lehet megsemmisíteni őket. Nick előbb szemrehányóan közli, hogy akkor újra el fog menni, aztán békülékenyen hozzáteszi, hogy nem kárhoztatja a kényszerű döntéseiért, mert ő is átélt egysmást, majd megint durcásan hozzáteszi, hogy még mindig fáj neki, hogy anya nélkül kellett felnőnie. Ancinak is fáj, úgyhogy könnyek között összeölelkeznek, ezek szerint szent a béke. Ennek örömére Nick megmutatja anyának a tetthelyen készült véres-kaszás fényképet. Anyu már hallott a két-fej-visszaküldős történetről, csak nem tudta, hogy az a kicsi fia volt. A fényképek láttán előránt egy könyvet, és megmutatja a tigrisszerűt: rosszabb a kaszásoknál, úgyhogy anyának nem az érmék kellenek, hanem látni akarja a hullákat; bizonyosságot akar, hogy tényleg a kardfogút küldték-e el Nicknek.

06.jpg

Na, előkerült egy karakter, akit mintha láttam volna már a sorozatban, de hiába olvastam át az összes eddigi részt, nem leltem rá. Valakinek ötlet? Na mindegy, hóhérféle korbáccsal ver egy szegény férfit, közben poétikus tincsű már-láttam-barátunk arról szövegel neki, hogy az ellenálló barátai úgysem segítenek rajta, ő nem szeret ilyen középkori módszereket alkalmazni, inkább vacsizhatnának együtt, mondja már el az ellenállók neveit, és szabadon elsétálhat. Neki is csörög a telefonja, a tigris van a vonalban, látta a Grimmet, és ütött az utolsó órája. Ha végzett, majd felhívja, amit a tincses repesve vár. Rosalee boltjába boszimama érkezik, listát hozott. A rőtbundás kicsit ellenkezik, de a boszi átváltozik, úgyhogy megígéri, hogy mindent beszerez, mama meg megadja a számát. Anyuci és Nick a biztonsági őr hulláját nézegetik, anyus nem szívbajos, az ujját a sebekbe dugva bizonyosodik meg arról, tényleg egy kardfogú az elkövető. Megátalkodott gyilkológép, egy is képes kiirtani egy egész falut. Olyan, mint egy macska, figyel, lesben vár, és megpróbálja csapdába csalni az áldozatát. Nicket Eddie hívja, beszámolnak a boszimamáról meg a listájáról, véletlenül épp azokat a dolgokat akarja, amik Juliette ébresztő-italához kellenek, amitől magukhoz térnek a kómában lévők. A telefonszám alapján szerencsére lenyomozható.

07.jpg

Boszimama hívja főrendőrt, Adalind nincs, de Juliette-et meg tudja gyógyítani. A főzetet el tudja készíteni, de kell valaki, aki beadja neki, és mennyire fontos vajon főrendőrnek, hogy Csipkerózsika felébredjen. A választ nem tudjuk meg, Nick viszont boszimamánál vizitel. A mama átváltozik, Nick meg mosolyogva közli, hogy ne fáradjon, tudja, hogy boszorkányszörny, viszont kerítse elő Adalindot. A mama megdöbben, hogy ő most meg lett fenyegetve, mire Nick egyértelművé teszi: ha Juliette meghal, ki fogja nyírni őt. A kocsiba szállva anyával beszélget, nem értik, miért akarta Adalind megölni Marie-t, majd anya rátér, hogy adott-e valamit a nagynéni Nicknek, mielőtt meghalt. A kulcsról anya kérdés nélkül is tudja, hogy térképet rejt, viszont látni akarja. Főrendőr franciául cseveg valakivel arról, hogy Kimura két Grimmről beszélt, és hogy nem lenne jó, ha ezt a család megtudná, úgyhogy gondja lesz rá. Anya és Nick a nyomtatott térképet szemlélik, és végre kiderül, miről szól a legenda. Hét kulcs van, a királyi családok lovagjai készítették a negyedik keresztes hadjáratban. A hét térkép együtt megmutatja, hová rejtették Konstantinápoly kincseit, miután elfoglalták a várost. Ők a Grimmek ősei, anno az volt a feladatuk, hogy a királyi családok mellett harcoló lényeket kordában tartsák. A kincsek közé elrejtettek valamit, ami sokkal nagyobb erővel bír, mint bármi más. Ha a királyi családok megkaparintanák, ők uralnák a világot. Épp ezért biztosan tudják, hogy Nicknél van egy kulcs, mert csak nekik van akkora hatalmuk, hogy ideküldjenek egy kardfogút, aki a kulcsért kellett jöjjön, meg persze azért, hogy kinyírja Nicket. Meg kell kérdezni Kimurát, ő tudhat valamit erről.

08.jpg

A sakál épp szendvicset kap a cellában, de egy falat után erősen fuldokolni kezd. A tigris az FBI-os csajnak aggódó polgárként bejelenti, hogy az őr ellopott autója egy elhagyott fűrésztelepen áll. A két ügynök oda is rongyol, kivont stukkerekkel faggatni kezdik az egykedvűen ott álldogáló tigrincset, mire az szépen hagyja magát, majd bilincselés előtt átváltozva torkon harapja a hapsit, a nő meg csak döbbenten nézi. Nick holtan találja Kimurát a cellában, nagyon ronda látvány, teljesen feldagadt szegény. Tisztára kiakadva meséli anyunak a kocsiban, mikor az ügynökcsaj felhívja, és a fűrésztelepre invitálja, mondván, hogy a tigris a társával már végzett, most ő következik, hacsak Nick oda nem megy egyedül. Anya közli, hogy a kardfogú csapdába csalja őket, de Nick szerint muszáj belesétálniuk. A telepen anya kámforrá válik szokása szerint. Nick meg szálegyedül bemegy, szokása szerint. Széles vércsík segíti az eligazodását, így hamar megtalálja az ügynökök hulláját, természetesen a nő is széttépve fekszik, a keze is hiányzik, mellette a pasi nekünk háttal fordított teste. Mielőtt jobban szemügyre vehetnénk, csörög Nick telefonja, Eddie és Rosalee az, elkészült a főzet, de negyvenöt percen belül be kell adni, különben kezdhetik elölről az egész tizenhat órás melót. Nick közli, hogy siet, ahogy tud, közben hátat fordít a hulláknak. A hulláról kiderül, hogy a nagyon is eleven kardfogú az, és a rész úgy ér véget, hogy a megforduló Nickre támad, egészen közelről vicsorító pofája az epizód záró képe. Jövő hétig be kell érnünk a „folytatjuk” felirattal.

Címkék: grimm
34 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2012.11.26. 17:38:46

Köszi a szörnyképeket, főleg a Boszimamát!
Nekem nem rémlik az a fazon, volt már hasonlóan darabosfejű szikár szereplő, de az nem ez volt.
Ha Julis tökre elfelejti Nicket, akkor még értetlenebb lesz mint eddig. Változzon inkább macskává! :-)

nyauuuuu 2012.11.26. 18:26:20

@Pácsó Ármándó: Felejtse el. Akkor legalább Nick - az ő érdekében - szépen elengedi, és végre elfelejthetjük mi is.
Szívesen :). Gondoltam rád is, meg birire is :).

2012.11.27. 10:52:03

Köszi a hogyvótot!!
Szerintem rohadt jó volt ez a rész. Csak az bánt, hogy Főrendőr szerepe szerint eddig szimpi volt, lehet ezentúl nem lesz az :( Amúgy tök izgalmasra írták az új évadot, úgy látom.

Amikor az évad végén Nick mondta a nőnek, hogy "anya???" hangosan felröhögtem, rögtön Hawaii Five-O második évad zárása jutott eszembe. Bár ez csak annak vicces, aki azt látta.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.11.27. 21:15:08

@nyauuuuu: @Dogla: hááááháááá, de jó rész volt! majd anyu oson és megmenti a fiát. főrendőr jó, nem vagyok hajlandó elhinni róla, hogy nem az. a többi arisztokrata elől, akik hatalomra szándékoznak kerülni, titkolja a 2 grimm létezését. de lehet h azért, mert ő akar lenni a fő-fő?? majd megtudjuk. izgulok, és csak ez számít. a Baltametszett Álkapcsú másban, máshol játszott, azért ismerős mindenkinek.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.11.27. 21:19:46

@Dogla: a hawaii five-ban mikor játszik Marc Dacascos? megnézném azokat a részeket, mert a nagy favoritom a "Le pacte des loups" óta. szerelmem. ő is.

Pácsó Ármándó 2012.11.27. 21:29:59

@aggyistenbiri: Azért védi, mert tudja, hogy Nicknél van az egyik Kulcs és ő akarja magának megszerezni mint pl. az Adalind-féle zsarolási akciónál.

@nyauuuuu: Te is eszembe jutsz, ha macskát látok :-)

2012.11.28. 10:39:54

@aggyistenbiri: Hááát, fejből nem tudom elsorolni, melyik részekben játszik, de a hogyvótokból kiderül gondolom. Csak úgy emlékszem nincsenek még végig fenn a második évad hogyvótjai. Elég sokat szerepel abban az évadban. Az évadzáróban biztosan benne van és harmadik évad első részében is. Azóta viszont egyikben sem szerepelt, az biztos. A második évadot már kicsit régebben láttam, azért nem vágom fejből.

Múltkor kérdeztem Tőled a főrendőrös képeket, de egyértelműen nem válaszoltál. Töltsek le olyan részt, amiben sokat szerepel, és fényképezzek ki Neked párat?? Ha igen, jelezd, és már csinálom is. :)

Gabba 2012.11.28. 19:42:25

jó kis évadnyitó volt, mondjuk ha Julist még vagy 20 részen át altatnák, pöpec lenne az egész évad :P

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.11.28. 20:28:49

@Pácsó Ármándó: "Azért védi, mert tudja, hogy Nicknél van az egyik Kulcs és ő akarja magának megszerezni mint pl. az Adalind-féle zsarolási akciónál."
ez nem bizonyíték :) lehet, h azért kell neki a kulcs, hogy eldugja és a naggggyon gonoszok, akik igazán gonoszok, ne kerülhessenek hatalomra és magában jobban bízik, mint Nickben. Bocsesz, de nem vagyok hajlandó elhinni, hogy FR gonosz :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.11.28. 20:29:50

@Gabba: ha már nem ette meg senki, akkor ez is egy jó megoldás lenne.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.11.28. 20:32:56

@Dogla: uupszala, nem akartam bunyec lenni, efelett elikkadtam, ne hari. nagyon köszi az ajánlatot (FR letöltikézése), de nem élek vele, a látszat ellenére nem vagyok ennyire fan :) (ő a háttérképem). de nagyon köszönöm kitüntető ajánlatodat, igazán :)

Pácsó Ármándó 2012.11.28. 20:58:52

@Gabba: Aztán felkelne a kómából és lekardozna mindenkit sárga bőrszerkóban :-)

@aggyistenbiri: Pedig az (lesz). Eddig még azért nem láttad meg az igazi arcát, mert a forg. könyvírók nem találták meg a megfelelő gonoszságokat. Fog ő még hópelyheket égetni öngyújtóval karácsonykor! :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.11.28. 21:28:51

@Pácsó Ármándó: jó duma, tetszett, levédett, vagy használhatja más is? :) továbbá találgatsz vagy már előrébb jársz a sztoriban?

Gabba 2012.11.28. 22:32:12

@Pácsó Ármándó: de akkor azt a sorit már úgy hívnák, hogy Kill Bill

@aggyistenbiri: nem akarlak elkeseríteni, de FR nekem is gyanús, már csak azért is, mert
folyékonyan beszél franciául :)

Pácsó Ármándó 2012.11.28. 22:57:16

@aggyistenbiri: Csak találgatok, nem nézem előre nélkületek.
Ez jutott eszembe, nem védetem le :-)

@Gabba: Hát ja. Sokáig nem fogják altatni, mert most főzik neki a varjúlábat pókepével.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.11.28. 23:52:24

@Gabba: az nem gyanús, hanem szekszi. jaj,férfiak...itt megint egy lemondó sóhaj. van aki az intellektusra bukik (nem összekeverendő a pozícióval!!!), nem pedig a kockás hasra. pphhhhej. okos pasikat szeretjük, főleg ha még jól is néznek ki. baj? nem. köszönöm. kis gonoszság belefér, a lányok sem szentek.

nyauuuuu 2012.11.29. 17:33:48

@aggyistenbiri: Ennél én szánandóbb vagyok, kifejezetten a láthatóan pszichopata, okos pasik jönnek be, akik nem kicsit gonoszak :). Főrendőr ehhez képest csak intelligens, és ahogy franciául beszél, az maga a mennyország :).

Pácsó Ármándó 2012.11.29. 18:11:42

@aggyistenbiri: Szóval az ideális férfi legyen okos, humoros és jó legyen franciában.

Pácsó Ármándó 2012.11.29. 18:13:37

@Pácsó Ármándó: Izé.. -ból!
(Csak sikerült összekevernem a poziciókat:-))

Gabba 2012.11.29. 20:40:20

már csak azt mondjátok meg, miért Mannheimben van a fransziául beszélő kaszások központja? ősi gall város?

Pácsó Ármándó 2012.11.29. 21:16:27

@Gabba: Mann=férfi, heim=otthon vagyis Mannheim=férfiak otthona, a kaszások pedig csak férfiak lehetnek. :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.11.30. 22:47:05

@nyauuuuu: ugyehogyugye? ott vesztem el végleg, amikor hallottam eredetiben franciául beszélni.
@Pácsó Ármándó: igen.
mint a férjem:)
nehéz volt levadászni, de csak siekerült leteríteni a vadat.. és igen, a nők választanak :)

nyauuuuu 2012.12.01. 00:19:50

@aggyistenbiri: Már nagyon várom, hogy olvassam a mai részhez fűzött kommentárjaidat. Nem volt semmi, és a felétől már folyton csak azon mosolyogtam, mit fogsz szólni a történtek ilyetén alakulásához :P.

Pácsó Ármándó 2012.12.01. 18:48:56

A köviben olyan jó arcokat vág Monroe mikor Grimm-mamával társalog :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.02. 12:21:56

@nyauuuuu: oh, nyau, végleg elvesztem :) ez határozottan az ÉN részem volt :) és tiszta szívű lett, és félmeztelen is volt :) és ésésés :) wháááá :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.02. 12:22:40

@Pácsó Ármándó: azokon a fejeken akkorákat hahotáztam, nagyon jó volt Monroe :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.02. 12:25:20

@Dogla: felülbírálnám az előző "elutasításomat", ha még nem késő : igenis fan vagyok, jobban mint gondoltam volna, kérek képeket :) köszi :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.02. 12:32:27

@nyauuuuu: azért az 1 másodpercért ott a kórházban úgy irigylem juliet, azóta is esz a penész :)

Pácsó Ármándó 2012.12.02. 14:47:33

@aggyistenbiri:
Hát ha gondolod kotyvasztunk neked valamit amitől fekete ufó-szemed lesz! Már csak egy önkéntes macskafelajánlást várunk valakitől a karmolásos átvitel miatt :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.02. 15:48:44

@Pácsó Ármándó: van macskánk, de azok nem karmolnak. rám nem emelnek mancsot. az uram mellkasát dobbantónak szokták használni, mikor egymást üldözik. az ér? ha közben hétvégi délutáni ebéd utáni phenőjét tölti, az plusz pontot ér? de fekete szemet nem akarok, jó nekem a saját szölözőld.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.02. 15:51:07

@Pácsó Ármándó: de a cél érdekében jöhet a fekete szem. illetve mégsem. attól függ, mit/kit felejtek el cserébe.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.02. 15:54:44

@nyauuuuu: jaj nagyon izgulok milyen hogyvoltot állítasz össze ebből a részből (engem ne is említs meg). lehet tőled valahol valami mást is olvasni, nagyon jó a stílusod, értékelném, ha máshol is találkozhatnék az írásaiddal.

Gabba 2012.12.02. 21:12:16

@aggyistenbiri:
@nyauuuuu: csak jelzem, hogy főrendőrös képet a ma megjelent 13-as raktár posztban is találtok :)

Pácsó Ármándó 2012.12.03. 06:50:48

@Gabba: Aztat én is láttam, de tartottam Aggyistenbiri túladagolásától :-)
süti beállítások módosítása