Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 2x04 (spanyol LOST)

2012. november 24. 17:03 - Sigismundus

Valeria mesél, ki más... Új diákok jönnek év közben az osztályba, a régiek megmutatják a szobákat, a WCt, az ágyakat. A Sarkcsillagon is így van, a 4 csónakos újdiákot vezetik körbe a régiek. Persze ha eldugult a lefolyó, akkor azt nem ők hanem az iskola takarítónője és takarítója Salome és Buborék takarítja.

Clipboard02.jpg

Főleg a lány vált ki nagy figyelmet, Dulce igazi szépség. Ráadásul nem akar társaival aludni, beköltözne a srácok kabinjába. Akik nem tiltakoznak, csak azt nem veszik észre, a lány fél a másik háromtól.

Aztán a négy túlélő, az Ebédlőben elmeséli mi történt. Főleg Leonor viszi a szót, Tom és Victor csak néha szól bele, Dulce meg csak szomorúan néz. Az egésznek előadóstól-hallgatóságostól van egyfajta alternatív színházas hangulata,. Mesélik, hajójuk egy nagy viharba került, az óceánjárót ellepték a hullámok. Több száz embert rántott be a víz, mégis, a mentőcsónakokba nem fért el a maradék ember. Ők is 20-an voltak maradtak 4-en mostanára. Hát könnyfakasztó a történet, zokog is mindenki. Majdnem mindenki, mert Julia és Gamboa nagyon gyanakvón néznek. A végén Kapitány köszönti a túlélőket, a Sarkcsillag mától az új otthonuk. És a színházas hasonlatomat megerősítendő, a diákok megtapsolják őket, a négyes meghajol boldogan. Majd Leonor kéri, telefonálhatnak már családjuknak? Szóval ők még nem tudják a Világvégét, mindenki könnyes szemmel néz rájuk - kivéve Juliát és Gamboát.

Clipboard06.jpg

Közben, a csónakosok esetén felbuzdulva, újraindul Gamboa tanár úr túlélőórája. Csak épp Ainoa nem figyel, táskájába rejtett rádión beszélget Ulival. Aki a Raktárban nézegeti közös vetésüket. És dumálgatnak egymásról, két szerelmes kamasz. Mígnem Gamboa tanár úr el nem kobozza a mobil- Röhögne az osztály, de a borostásnak sikerül a nyert helyzetből szánalmasba átmennie, annyira hisztisen követeli, kivel beszélgetett a lány. Persze hiába. Ja és Piti is kapott egy 24 órás határidőt Vilmától, döntse el, szereti-e?

Gyanúsak az újak. Victor és Tom nagyon merően nézik Juliát az Orvosiban, de nem mint ahogy a jónőket nézik a férfiak, inkább várakozva. Ricardo pedig Leonort a kapitányi kabinban találja. A nő egyfajta transzban van, kezében az elhunyt Montreroné urnájával. Majd utánna könnyes szemmel beszélget Kapitánnyal, hísz nemrég tudta meg, nincs Föld. Ricardo, a jóságos erre biztatásul elmeséli, egy repülőgép Fekete Dobozából megtudták, van legalább egy Sziget valamerre. Leonor tovább fonja hát a csapdát, elmeséli, épp a házassága napján, az igen kimondását követően süllyedt el hajójuk. Pár percig volt asszony hát. Kapitány meghatódik, bíztatja, Nagy titokzatoskodva adja elő Leonor hogy hihetelen dolgot fog mondani. Ricardo megmosolyogja, ejnyemár, mi lehet még hihetelen az elmúlt két hónap után? Hát az, hogy a csónakosnő üzenetet hozott feleségétől, aki 4 hónapja halott.

Clipboard10.jpg

Másik csónakos is akcióban. Dulce a szépség, könnyü prédát választott, Pitit behálózni nem nagy ügy. Elöbb elbájolognak a kabinról, majd könynek közt kéri hülyegyereket, aludjon vele éjjel, nem akar egyedül lenni. Csak a vak vagy hülye nem látja, a lány ténynleg fél, Piti meg hülye, így beleegyezik.

Újabb rejtély, Buborék és Salome jelentenek Juliannak. A szösz vagy mi a manó befészkelte magát mindenhova, csövekről lóg már. Pókharapó szerint takarítani kéne inkább, félkegyelmü boldogan közli, ezek valaminek a bábjai, mozognak ! Valami bogáré, ami mindjárt meg is csípi Buborék nyakát.

Clipboard12.jpg

A sorozat írói magasabb sebességre kapcsoltak és rejtélyeket szőnek az érzelmek frontján is. Ainoa észrevesz egy Neruda kötetet a padlón, felveszi, levél esik ki. Mit tesz a női kiváncsiság, beleolvas és épp neki szól.! Nyomtatott betükkel írta valaki, valaki aki nagyon szeretne vele kibékülni, szeretné újrakezdni, elfeledni a szörnyű múltat. A szépséges kérlelést természetesen már Ulises hangján felolvasva halja Nagylány, boldogan a levél végére írja hogy Igen, és visszateszi a könyvvel a polcra. Jujj de jó, megint titkos üzenetek , de romantikás.

Clipboard14.jpg

Érzelmes vihara máshol is, Julia vall Pókharapónak, Kapitány este szerelmet vallott neki. És tetszik, ez mert a férfi akármilyen gyámoltalannak tünik, valójában biztonságot sugal. Salome gratulál, ismerkedjen csak. Aztán elromlik a hangulat, mert jön Vilma, hogy görcsöl a hasa és vérzik.

Úgy tűnik Leonor kissé tűllőtt a célon. Kapitány kirohan kabinjából, le a Raktár felé, mérgesen. Nő utánna, bocsánatozva, de azért megemlíti, egy fehér falú szobában látta Marissát, kék függönyökkel. Ricardo visszakérdez, és hány ilyen szoba lehetett még? De azért könnyek csillognak szemében. Szóval csak úgy tünik, hogy csónakosnő túllőtt, valójában célbatalált..

Piti az Ebédlőben gyötrődik majd gyónni kezd. Hogy szerelmes Vilmába, és az visszafogadná, de itt Dulce a szépség, aki kikezdett vele máris. Akinek gyón, az Palomares, aki ugye pap is és szerelmes is. De jó gyerek papocska, mert azt a tanácsot adja, ez bizony próba mint az ókeresztényeknél az oroszlánverem. Mennyire erős a hite ! És meg is jelenik egy oroszlán, Dulce, aki nem talál párnát egyedül, segítsen neki hülyegyerek.

Clipboard11.jpg

Orvosiban vizsgálat. Itt van Palomares is, és Kapitány mellett Leonor valamiért. Julia ultrahangozik, majd közli, nem lát kóros változást a magzaton, pihenjen kismama. Közbeszólott Leonor, aki kijelenti hogy ő szülészorvos, és magzatnak nincs is baja. A méhnyak kezdett korábban kitágulni, ezért vérzik, de ezért a magzat elveszhet. Gyors mütétet javasol. Julia tiltakozik, jön ez az ismeretlen nő és elcsábítja álmai férfiját, csak kijelent egy komoly diagnózist ! Kapitány dönt hát, Juliának ad igazat, maradjon Vilma mellett, de jelentsen minden változást. Leonor mégis elégedett, hisz Doktornő helyhez kötve, ő meg megy Ricardo után. Érdekes fordulata az könyves-postás rejtélynek, hogy Ulisses és Gamboa is pont a Neruda kötet polca elött fut össze. Keménykedés, beszólások, invitálás bunyóra.

Clipboard17.jpg

Este van este van. Ainoa elveszi a Neruda kötetet és vacsizik a családdal. Tündibündinek nem tetszik az új néni, Ainoa meg nem érti apja hogy válthat hirtelen amikor Juliával olyan jól alakulnak a dolgok? Kapitány nyugtat, de azért megkérdi lányait, meséltek-e Leonornak régi otthonukról? Nem. Közben Tom és Victor a két csónakos kissé úgy viselkedenek Dulcéval, mint a stricik, tessék elvegyülni, másokkal is dumálni, nem csak a hülyével! Salome takarít, Buborék nem segít, bogaras könyveket lapozgat inkább. Pókharapó kezéből kiesik a söprű amikor meglátja mekkora kelés van Roberto nyakán.. Aki tud róla amúgy, kicsit izgul csak, mert az őt megcsipő, az szúnyog, de azok nem bábozódnak. Úgyhogy ez valami új mutáns lesz. Ainoa is olvas, a Neruda kötetben üzenet hogy reggel az oktatóban találkozhat a vele kibékülni akaróval.

Clipboard26.jpg

Ricardot csak nem hagyja nyugodni a szoba-rejtély, folytatást követel. Erre Leonor szépen mondja is, volt ott egy kis kert kék székkel, egy könyv, egy földgömb, és Kapitányunk elbőgi magát az Ebédlő közepén.

Clipboard16.jpg

Salome riasztja Juliant, így mennek félkegyelműhöz. Aki mégis megtalálta a keresetthez hasonlító szúnyogot, egy boliviai maláriaterjesztő fajta, extra erejü méreggel. És a sarkcsillag csöveiben, légkondirendszerében már kezdenek kikelni a kis lárvák. Másik durvaság, Gamboa kabinjánál kopogtatnak, borostás ajtót nyít, erre szemébe spréznek hogy megvakul. És megveri valaki elég durván.

Clipboard22.jpg

Orvosiban egyenlőre nincs vészhelyzet, így széparcú és doktornő elcseverésznek arról hogy mindketten várnak egy választ a maguk választottjától és biztosak hogy az igen lesz. Szegény csajok ha tudnák, álmaik pasijai mit müvelnek ugyanekkor. Piti leglazább nőfogó ruhájában (Chichagó Bulls szerelés) alkudozik önmagával, és úgy dönt, éjfélig megdugja Dulcét majd 24:00kor igent mond Vilmának egy életre, ez így oké. Kapitány meg felesége képeit nézegeti könnyezve, és Leonort hivatja.

Aztán érdekesen alakulnak a randik. Piti mellé becsúszik a szépség és valami igen bizalmasat akar a fülébe suttogni magáról. De hülyegyerekre épp ekkor jön rá a lelkiismeretfurdalás és inkább távozik kicsit. Saját kabinjukhoz, ahol kitesz magáért hülyeségben megint. Feloldozást kér Palomarestől, mert ma este még vétkezni fog, de holnaptól csak Vilmáé. Nem kapja meg a feloldozást, mert papocska szerint nem érdemli meg a terhes lányt. JA és azt nem árulja el Pitinek, hogy Vilma az Orvosiban van amúgy. Kapitányiban Leonor átajdja az üzenetet " Nézd meg Bobbyban" Nem érti, de Ricardo igen, Valeria legnagyobb maciját hívják így, és tényleg. A bélésben tényleg van egy levél Marisa kézírásával. Búcsúlevél ez a szerelmesnek, melyben felesége sajnálja hogy már nem lehet velük, de azt kivánja férjének, törekedjen a boldogságra.

Clipboard24.jpg

Piti akciózna, de Victor és Tom fogadják, akik az elöbb még nem voltak a kabinban. Dulce fáradt, alszik, majd máskor, ola, Piti. Hülyegyerek lelép, Dulce meg némán zokog és fél. Buborék tovább olvasgat bogarakról, egy lárva 40000 tojást is rakhat le, 24 óra alatt kikelnek, még szerencse hogy mindent kitakarítottak – gondolja ő. Kapitányiban közben Ricardo a sok sírástól elaludt, leionor kihasználja az alkalmat, és kutatgatni kezd, nahát. Meg is találja a kapitányi páncélszekrányt, de az kivételesen nincs spanyolosan tárva nyita.

Reggel van, a hajó nőinek ez rosszul fog kezdődni. Buborék első dolga hogy a folyosón meghalja a bogarak zümmögését, benéz a légcsőrendszerbe és meglát sokszor 40000 szúnyoglárvát, ahogy a repülést gyakorolják. Ainoa napsugaras mosollyal siet az oktatóba, és lefagy amint meglátja ott Gamboát. Hoppá, borostás írta hát a gyönyörű titkos levelet? Nincs békülés, nem segít az sem, hogy Gamboa reggelre összevarta arcán cérnával az éjjel szerzett sebhelyeit.

Clipboard28.jpg

Julia is lefagy kissé. Mikor siet a Kapitányiba, ott Ricardóját és Leonort találja, - felöltözve és szűziesen összeölelkezve ugyan de - egy ágyban. Megalázottsága csak fokozódik, mikor jelenti, Vilma rosszul van, mégis a csónakosnőnek volt igaza, kell a mütét. Dulce a szépség pedig, rémálomból ébred. Fogja az első Ipadot, maxra a hangerőt és úgy megy mosakodni.

Clipboard29.jpg

Így azt sem halja meg hogy felvisítanak a tűzriadó szirénák. Julian és Buborék jönnek rohanva, jelentik hogy perceken belül szúnyoginvázó lesz.Olyan amiből 5 csípés már halálos. Ricardo csak áll, Leonor jön az ötlettel, füstöljék ki őket ecettel. Így lesz, Elsőtiszt, Buborék és Pókharapó beöltöznek festékvédős ruhákba, a hangosbeszélőn pedig mindenkit a kabinokba parancsolnak.

Clipboard32.jpg

Feszült jelenetek a bezárt terekben. Diákok kabinjában csak most tünik fel Pitinek, hogy nincs itt Vilma! Megnyugtatják, az Orvosiban van már rég, baj van a babával. Hülyegyerek erre pokrócokat dobál magára és lerohan. Dulce az egyetlen aki nem hallotta meg időben a riasztást, így menekülnie kell. Berohan az utolsó pillanatban kabinjába. Ahol Tom és Victor fogadják, elég kegyetlen tekintettel. Elkezdik vallatni, mit mondott el? És nem hiszik el hogy semmit. De közlik is a szépséggel hogy veszélyezteti a küldetésüket, veszélyezteti a visszatérésüket.. Még a végén örökre ittmaradnak... Tovább nem magyaráznak, hanem kilökik a lányt a szúnyogokkal teli folyosóra. Ahol hiába próbál menekülni, végül egy pokrócba burkolt valaki talál rá.Clipboard38.jpg

Diákkabin ajtaján dörömböl valaki, Ulisses az, a pokrócos, hozta Dulcét magával. Akinek szegénynek csak percei vannak hátra, sok csípés az arcán, vége. Palomares feladja az Utolsó Kenetet, Ulisses meg tovább, Ainoát keresni. Orvosiban a mütét, Leonor szikével, Julia müszereket figyel. Kapitány meg Leonornak segít, Piti meg dumál hülyeségeket Vilmának. Leonor meg csak úgy közli, kislány lesz a baba. Kell is a bíztatás, mert hirtelen elkezd csökkenni a baba szívverése, de a csónakosnő tényleg szülész. Megállítja a bajt, öröm és könnyek. A Sarkcsillagnak új hőse van.

Clipboard40.jpg

Oktatóban Gamboa és Ainoa, férfi próbálna békülni, hiába. A lányt csak az érdekli, ki verte így meg. És azt vágja a fejéhez, soha nem tudott szeretni senkit sem, csak fenyegetni. Igaz mondja borostás-sebhelyes, de most talán kérne még egy esélyt. Eddig senki felöl nem kapott lehetőséget hogy megváltozzon, de talán most? Ha Ainoa hinne benne, sikerülne neki. És így és így szívhez szóló ravasz beszéd megy. Sikerül is meghatni Nagylányt, aki hagyja magát gyengéden átölelni. És ebben a gyönyörüszép ám félreérthető pillanatban lép be Ulisses. Közben a szúnyogválságnak is vége, a MrMusclee kommandó három tagja mint a 4 millió zümmögőt leecetpermetezte, már csak söpörni kell. Julia közli Kapitánnyal, talán hiba volt korábban szerelmet vallani, hísz hamar újra választott. Ricardo meg csak halgat, érzi hogy bűnös.

Aztán egy nagy cliffhangerrel zárunk. Gamboa megyeget a csónakosok kabinjába, és kérdi, hivattak? Ja ige, az éjjel Tom és Victor verték meg őt, így jeleztek neki. Leonor először is köszöni a Montrero családról készített részletes mappákat. Van ott minden, fotók a lakásról, kézíráselemzés.

Clipboard37.jpg

Aztán csak úgy megragadja Gamboa golyóit, a keményfickó meg csak tűri sziszegve. És a csónakosnő közli, lett volna lehetősége megszerezni a Fekete Dobozt, pár napja de akkor elszúrta. A transzporder is Gamboa hibája. Szóval Tom és Victor csak szelidek voltak az éjjel, több hiba ne legyen.

Címkék: el barco
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.11.25. 02:19:19

No, ez a rész engem konkrétan idegesített. Persze, Dulce a hajó hülyéjével akar titokzatoskodni, nem a kapitánytól kér védelmet, a kismillió szúnyogot meg a háromfős "különítmény" egy kis ecettel leszórja és kész is vagyunk, megdöglik mind és kész. És még sorolhatnám. Remélem ez a mélypont.

almafa5555 2012.11.28. 22:56:33

én spanyolul nézem, de mindent visz!

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.11.30. 18:38:37

@Hooshee: Ez még jó rész volt, a szúnyogirtást meg úgy kell elképzelni mint az Indiana Jones kalandokat, ponyva persze de legalább jól megírt ponyva. Hogy kire ment rá szegény lány, hát nem nagyon tudta, kihez menjen feltünésmentesen.

@almafa5555: Jah, én is spanyol eredetiben halgatom, magyar szinkront már nem is tudnám.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.11.30. 18:43:00

Hát nem tudom engem hülyére idegelt. Ja és természetesen volt náluk olyan 1000 liter ecet ami mindenhova elég :) Az első évadban ötletek voltak, pl Buborék ötlete a madarak ellen szellemes volt (még ha amúgy ponyva is). De ez??? Hagyjukmá.

És minek feltűnésmentesen? Amúgy marha jól csinálta, végülis csak az egész hajó tudta hogy mi történik, including a két társat. Ráadásul minek küldték oda, ballasztnak? Szal... na mindegy. Megnézem lassan az új részt, hátha :)

almafa5555 2012.11.30. 19:04:34

@Sigismundus: és láttad a 3x7-t részt???Most mi a véleményed Dulceról????

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.11.30. 22:24:52

@almafa5555: Még csak 3x05öt láttam, de annak a vége alapján sejtem mire célzol. De itt inkább nem folytatnám.
süti beállítások módosítása