Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x22 - Kedd reggel 10 óra, Máté (5)

2012. november 21. 11:00 - Zsoofka

A múlt keddi események itt olvasható ....

Szerda van, Máté érkezik, talán egy picit ismét korábban, mert a pszichológus még laptopozik. A belépő férfin egy rút fehér dzseki van, ami talán menő, de nekem nem tetszik. Elég zaklatottnak, vagy inkább eltökéltnek látszik, lássuk mi történt vele az elmúlt hét alatt.

1.jpg

Máté, amint leül a pamlagra, rögtön a tárgyra tér. „Szakítottam Laurával” – mondja, úgy tűnik neki ez fontosabb történés mint a nőnek. Elmeséli, hogy volt még egy második, egy viagrás menet kettejük között, ami gondolom szívbetegeknek különösen ajánlott. Lehet, hogy tényleg nem gerjed a nőkre? Lehet, hogy ezt a meleg-szálat meg csak én erőltetem?

„De vége van, megnyugodhat.”- szól ki a szituációból, várja Dargay reakcióját. Merthogy a jó Máté megneszelte, hogy Laura és a doki, a doki és Laura….. Szerinte dugnak. Mi tudjuk, hogy még csak majdnem, de Máté szerint dugnak. És ez nagyon bassza a férfi csőrét. Az meg még jobban, hogy semmiféle reakciót nem bír Dargayból kicsikarni. Pedig provokálja ám rendesen. Dargay hajthatatlan, sem igen-t, sem nem-et nem mond. Ez így még rosszabb, Máté még idegesebb lesz. Bár valljuk be, hogy az a vád, mi szerint Dargay azt mondja: Máté kreálta a háromszöget, amibe őt és Laurát vonja be maga mellé, az igazságtalan. Ebben a háromszögben Máté az áldozat, ő csak rosszkor volt rossz helyen. Máté radarjai jól működnek: egyrészt levette, hogy Laura sokat, túl sokat kérdezősködött nála a pszichológus felől, másrészt a vele szemben ülő férfi reakciója is érdekes volt, amikor ő a laurás aktusról mesélt.

2.jpg

Dargay még mindig hallgat. Pontosabban folyamatosan visszakérdez, ami tovább bőszíti a férfit. Bár valójában mit is tehetne: nem mesélhet a másik pácienséről, sem annak iránta tanúsított érzéseiről. Abban végképp nincs Máténak igaza, hogy visszahúzódással vádolja a terapeutáját, amikor annak érzelmeiről kérdez. Elvégre nem D.A. érzéseiről szól a mai nap, az a pénteké, ott, Ágnesnél. És, hogy mi fáj jobban Máténak, hogy a nője Dargayba szerelmes – vagy az, hogy Dargay játsza a "megközelíthetetlen félisten”-t, akiről lepereg az élet sara és a páciensek nyűgje, arról lehet szavazni.

4.jpg

Mindenesetre Máté vált és most épp azért ekézi Dargay-t, mert szerinte az csak ül itt és játsza az ítélőszéket, az apját és a jóistent egy személyben, miközben úgy tesz, mintha vele, az ő életével minden rendben lenne. Könyörgöm, még ha így is van, ez miért fáj Máténak. Inkább tiszteletre méltónak gondolom, hogy a terapeuta túl tud lépni saját magán-nyomorán és dolgozni tud. De Máté nem nyugszik. Csak mondja, mondja.

Hogy igazából mi a baja Máténak, azt csak sejthetjük: azzal, hogy a vele szemben ülő férfit beavatta az ő egy döntését követő tragédiába (a kirúgott alkalmazott gyilkos és öngyilkos tettébe, ami végül is a Máté ténykedése miatt következett be, azaz kvázi felelős érte), úgy érzi kiszolgáltatott helyzetbe került Dargayval szemben. És ezt még tetézi a laurás affér. Máté nincs ahhoz szokva, hogy ő kiszolgáltatott valakivel szemben. Úgy viselkedik, mint egy sarokba szorított kutya.

5.jpg

Az apákra keveredik a szó, Máté megint a pszichológus apját kérdezi. Válasz ismét nincs. Máté a saját apját ugyanakkor vasként jellemzi. Dargay a vas negatív tulajdonságát idézi, mi szerint a vas rideg és kemény, mint Máté apja a feleségéhez és a fiához. Zsarnok, terrorista, ezek voltak a jelzők a korábbi ülésekről. Nem lehet könnyű egy ilyen apa árnyékában felnőni… Máté csak a harcot ismeri, ezt hozta a szülői házból. Egy ilyen apa mellett Máté sose lehetett önmaga, nem élhette meg a bűntudatot sem.

Dargay ítélete: Máté féltékeny apja tökéletességére, annak vasakaratára, kudarcélménye van vele szemben és mindezt a pszichológuson vezeti le…. Ahogy mondja: „nincs ezzel semmi baj, ezért vagyok….” az a kissé lekezelő hangsúly, az nem kellett volna…. Máté kezd bekattanni: „Én tudom, hogy maga távolról sem olyan tökéletes, mint mutatja magát.”

8.jpg

Ebben a lélektani pillanatban kopogtat be az épp hazaérkező Judit. Valljuk be, tényleg nem a legszerencsésebb így beleszólni a terápiába… Dargay visszafojtott hangon elküldi. Máté folytatja. „Maga azt hiszi, hogy egy áthatolhatatlan páncélfal a számomra, pedig nem….”

Amikor a gyáros megint rátér a "dugodelaurát" témára, Dargay már kezdi kurvára unni, pedig hol van még az igazi meglepi: Máté egy rövid tőmondattal bemondja a Judit által lakott párizsi lakosztály címét, szobaszámát, elmondja tud a drogossal kefélő tinilányukról és még sok minden másról. Még a terapeuta apját is belekeveri. Mert ne már, hogy ő, Abonyi Máté, idejön és kiszolgáltatja magát egy ismeretlennek úgy, hogy az adja itt neki a félistent, és ő meg nem tud róla semmit!

99.jpg

Máté faszagyerek, egy-két telefon és megtudott ezt-azt a drága pszichológus úrról. Hangosan röhögök és várom, hogy Dargay mikor üti le. Mert megérdemelné. Akármi is lehet Dargay családjával, ahhoz neki semmi köze és nincs joga ahhoz, amit tett. Kegyetlen és/vagy beteg ember. Dargay hatalmasakat nyelve hallgatja a fröcsögést, de amikor Laurát is belekeveri az őrjöngő Máté, felpattan. Talán mert ez fájt a legjobban? Talán ez volt az utolsó csepp abban a bizonyos pohárban? Mindegy is. Felpattan, megragadja a páciens grabancát, aztán.... Aztán mégsem üt. Pedig tuti jogos önvédelemnek számított volna, én felmentem tettéért. Tudom, le se írjátok, nem tehet ilyet, mert ő a szakember és ez itt a terápia. Csak csudajó volt a jelent és maximálisan átérzem a feszültséget belőle! Ember (pszichológus) legyen a talpán, akinek nem viszketett közben a tenyere!

10.jpg11.jpg

Dargay megdöbben önnön reakciójától, Máté megdöbben Dargay reakciójától, talán saját szavaitól is… Némán veszi a hülye fehér kabátját és lelép. Én meg azon mosolygok, hogy pszichológusunknak lassan nem marad páciense, a hétfőit kirakta, a keddit – majdnem – megverte….

És tényleg: ő is úgy érzi, hogy ma már nem kellene dolgoznia…. Telefonálni kezd, lemondja a mai betegeket. Az utolsó lemondótelefont már Judit is hallja. Belép a szentélybe. Meglepett, talán még nem is hallott olyat, hogy D.A. lemond egy ülést. Judit szép, jól ápolt. Kedves. Hozott egy pár cipőt a férjének Párizsból. Ezzel önmagában nem is lenne baj, de az adott körülmények között ez inkább megalázó…. Dargay sem érti, ironizál, de nem akar beszélgetni. Judit kiböki: a lamúr félresikerült, nem a szeretővel töltötte a hetet, egy nap múlva elváltak útjaik, nem bírt a férfival lenni, talán mással akarta volna ezeket a párizsi napokat eltölteni, talán...

13.jpg

Dargay nem hatódik meg. Még mindig be van zárva. „Nincs erőm a PROBLÉMÁIDra”. Hahó! Ez nem a Judit problémája, ez a TI PROBLÉMÁTOK! Ember, csinálj már valami, látod, hogy közeledik a nő! Sőt. Még azt is felajánlja Judit, hogy elmegy pénteken Ágneshez. Végre. Dargay András! Tessék megölelni a feleségedet. De nem. Judit nem kap ölelést. Csak Laura kapott, tegnap. Pedig amikor Dargay beszámol a bunkó Mátéról, a majdnem-pofonról, már egész úgy beszélgettek, mint két ember, akik szeretik egymást.

15.jpg

Kemény két részen vagyunk túl, és még csak most jön Zsófi. Folyt.köv.

Címkék: terápia
47 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoofka 2012.11.21. 11:06:28

Kedves posztíró! Rögtön az intro nem lenni magyar. Nem is merem tovább olvasni. Bocs :)

Bergamott 2012.11.21. 11:19:16

@mokamini: meghasonlottál, hogy szóba állsz magaddal? :D Most, hogy a hétfő felszabadult, lehet fogad Dargay.

Itt követem a sorozatot, tetszik, ahogy írsz a hozzászólások is érdekesek. Kíváncsian várom, mi lesz a véleményetek, ez a kibéküléshez vezető első lépés vagy a békés elváláshoz?

Andal 2012.11.21. 11:24:41

Azért furcsa volt, hogy miután majdnem behúzott egyet Máténak, nem is szóltak egymáshoz, legalább egy "ide se jövök többet/ide ne merjen jönni többet" hiányzott szvsz.

Zsoofka 2012.11.21. 11:24:41

:)
Erre mindig azt szoktam mondani, hogy félek, ha engem egy psz. meghallgatna ott tartana egy puha szobában, muszájkabátban :) Persze Mácsaihoz azért elmennék.... :)

Mindig kissé félve várom a posztot, hiába olvasom át, mindig találok benne hibát és frusztrál :)

Zsoofka 2012.11.21. 11:25:58

@Andal:
Mert mind a ketten megdöbbentek. És szerintem legalább annyira saját maguktól, mint a másik reakciójától. Máté tuti bocsánatot fog kérni és Dargay is :)

Zsoofka 2012.11.21. 11:27:08

@Bergamott:
Én amúgy házasságpárti vagyok és drukkolok Judit és András boldogságáért :)

rambo13 2012.11.21. 11:46:28

@mokamini: Szerda van, Máté érkezik ???

Zsoofka 2012.11.21. 11:54:25

@rambo13:
Ezért (is) írtam az első kommentet... Meg, hogy figyeltek-e. Meg mert egyre rosszabbul viselem a sorozat-terhelést. Meg mert ma szerda van. :)
Bocsánat még egyszer.

W.Jack. 2012.11.21. 11:58:33

@rambo13: Valóban szerda van, és a Mátés poszt most "érkezett" hozzánk, ergo teljesen igaz ez így.

@mokamini: Nem kell félve várni, és ne frusztráljon. :) Én inkább izgatottan várom, főleg mert egy ideje már csak itt tudom nyomon követni az eseményeket, és szívesen olvasom, amit és ahogyan írsz. Köszönöm a munkádat, és a rá fordított időt, energiát :)

Bergamott 2012.11.21. 12:06:12

@mokamini: Én meg egy elvált házasság párti. Lehet nekem kéne a "hétfői felszabadult" hely :)).

Zsoofka 2012.11.21. 12:27:51

@nughop:
Köszönöm,igyekezni fogok. Nagyon jó esik, hogy néhány általam vagytok a részesei ennek a - szerintem - zseniális sorozatnak!

Andal 2012.11.21. 12:38:49

@mokamini:
Azért az András helyében nem találkoznék többet a Mátéval, max. a bíróságon. Lenyomoztatni valakinek, vagyis a saját orvosának a teljes családját elég aberrált, inkább pszichiáternek való eset.

Gondolom azért lesz folytatása a dolognak, hiszen ez egy sorozat, amibe kellenek a sokkoló események.

Tillike 2012.11.21. 12:57:46

En nezem a sorozatot, de a hogyvoltokat is szivesen olvasom. Es hazassagparti vagyok, remelem Andrasek kibekulnek. Laura nagyon nem szimpatikus, meg nem is valo Andrashoz (szerintem). Matet meg nagyon utalatos volt, egy pszichologusnak nem kell hogy tokeletes eletet eljen ahhoz hogy esetleg segiteni tudjon. talan pont azert tud segiteni mert O sem tokeletes.

Zsoofka 2012.11.21. 13:34:49

@Tillike:
Az meg külön jó, ha valaki a műsor megnézése után még a hogyvoltomra is kíváncsi :)
Éljenek a házasságok!
Mondom ezt én 7 év vadházasság után :)

beacska 2012.11.21. 15:16:56

@mokamini: nem osztom meg itt a házasság intézményéről alkotott véleményemet, mert még meg találtok kövezni ;)

Bergamott 2012.11.21. 15:19:21

@beacska: én kíváncsi vagyok és nincs kövem sem :).

beacska 2012.11.21. 15:26:00

engem sokkolt ez a rész. Eddig minden agresszivitásával együtt kedveltem Mátét. Számomra érthető és szerethető volt, de ez a ki-, és lerohanása teljesen érthetetlen volt számomra. Bizonyára meg fogjuk tudni, hogy mi volt a VALÓDI oka, mert hogy nem Laura, az tuti. A múlt héten olyan szenvtelenül beszélt a viszonyukról, hogy kizárt, hogy a "szakítás" váltotta ki belőle.

Azért az is érdekes, hogy jóformán mackó-felszerelésben volt. Olyan, mintha teljesen szétesett volna, és a "nyomozása" és dühe adta volna neki a régi életéhez a fogódzót.

Én nem úgy értettem Jutka félmondatát, hogy szakított a pasival, hanem, csak hogy nem egy szobában laktak. Jaaa, a külön szobát is fizethette András...a marhája (Jutka) ;))

Zsoofka 2012.11.21. 15:31:51

@beacska:
Máté szerintem sem Laura miatt balhézott, hanem mert Máté sarokba szorítottnak érezte magát,amiért kiadta a lelkét egy ismeretlennek. És nem elég, hogy ismeretlen, még lúzer is, de játsza itt a nagymenőt. És egyszerűen mindig neki, Máténak kell felül lenni. Most meg ő volt a kisfiú szerepben.

beacska 2012.11.21. 15:32:25

@Bergamott: @mokamini: :)))

szóval 20 évvel ezelőtt (majdnem. 19), amikor készülődtünk az emberrel az oltár elé, én megmondtam neki: nem válok. Élje úgy az életét, állítsa be úgy a gondolatait, hogy nincs menekvés, nincs válás. A problémákat együtt kell megoldani, nincs gyáva menekülés. És nincs félredugás sem...Hiszek benne, hogy csak hozzáállás kérdése a dolog.

Ha öreganyáink és apáink egy életet képesek voltak együtt leélni, mi is képesek vagyunk rá.

beacska 2012.11.21. 15:34:21

@mokamini: igen, de ez így volt már a múlt héten, meg az előtte való héten is. Volt ideje megszokni, sőőt, András mondta is neki, hogy akkor nevezhetik Terápiának az üléseket, ha ezt elfogadja Máté. És úgy tűnt elfogadta, működött...de vmi mégis történhetett a héten...

Zsoofka 2012.11.21. 15:38:01

@beacska:
Hááát akkor nagyon egyetértünk.
Én is hozzámentem a 7 év vadházasság után az uramhoz, de az már csak formalitás volt. 13 éve vagyunk együtt. És nem tervezek válni. Remélem ő sem. A papír léte vagy nemléte lényegtelen. A monogámia a lényeg . Mese nincs.

Zsoofka 2012.11.21. 15:38:39

@beacska:
Ebben igazad van. Lehet, hogy ki fog derülni még valami.

Bergamott 2012.11.21. 15:41:58

@beacska: Igazad van, ha az ember nem kapkodja el a döntés. Ha nagyon rosszul választott, akkor a válás a kisebbik gond.

beacska 2012.11.21. 15:42:26

@mokamini: a papírhoz én csak azért ragaszkodtam (mert konzervatív vagyok, azért IS), mert volt a IX. kerben nem egy osztálytársam, akik úgy nevelkedtek, hogy egész életükben azt hallgatták, vagy hitték, hogy hallják, hogy az apjuk csak azért vette el az anyjukat, mert jött a gyerek. És ez rányomta a bélyegét az életükre. Én nem akartam, hogy az én gyerekeim ezt higyjék, még ha veszekszünk is néha-ki nem-, így gondoltam, a fogantatás előtt egy papírral el lehet intézni a dolgot ;)...konzervatív vagyok, no...

Zsoofka 2012.11.21. 15:46:21

@Bergamott:
Ha mégis nagyon elromlik valami, akkor meg jobb külön mint egymást ölni....

Zsoofka 2012.11.21. 15:50:17

@beacska:
Remélem az én gyerekeim nem így élik meg, de én már csak a fogantatás után lettem papíron is feleség... Kabalából, csak a + teszt után voltam hajlandó házasodni.... Kinek a pap, kinek a papné.

Előtte lezavartunk egy-két lombikot, azt hiszem ezt írtam is ide, pont ez gondom a P+T párral, mert nem hiszem el, hogy egy olyan kihívás, minta kombik után így el tud romlani a házasság.... persze a valós életben is tudok ikerpárt szült lombikos nőt, akik aztán szétmentek, de megérteni, azt sose fogom tudni... Na ennek most se füle, se farka. Bocs.

Bergamott 2012.11.21. 15:59:08

@mokamini: A lombikos babákra rosszindulattal se lehet ráfogni, hogy "csak úgy becsúsztak" :)

Zsoofka 2012.11.21. 16:02:16

@Bergamott:
Ó, ennyire nem egyszerű :) Velem viccet űzött a természet: két lombikos kudarc, köztük egy meghalt baba után 2 spontán terhesség, 2 egészséges gyerek :)

vénszivar 2012.11.21. 18:25:47

@mokamini: egy vagy több terhesség hogyan lehet "SPONTÁN" ?????????
Meg szállt a szent lélek.......?!

2012.11.21. 18:25:59

csakhogy örülj: én sem tudom nézni a sorozatot, de téged mindig elolvaslak. Pedig megfogadtam, nem olvasok előre - állandóan késésben vagyok a letöltéssel - de nem bírom megállni. :)
Marha jó ez a sorozat, nagyon jó színészekkel, jól megírt karakterekkel, és tök olcsó lehet, végül is két helyszín és csak beszélgetnek. Mégis annyi dráma, annyi feszültség, annyi fejtegetni való történés velük, bennünk. A Mácsai, hát Mácsaira nincsenek szavaim. Engem kilóra megvett, jó régen láttam már valamiben, talán vasárnap délutánonként a Lyukasórában, szétröhögtem magam azon a finom fanyar humorán. Szóval a Mácsai remek, egyre jobb lesz, ahogy telnek az évek, nem tudom mi lesz ennek a vége. :) És annak is nagyon tudok örülni, hogy vége minőségi magyar sorozatot nézhetek, persze tudom, az alapötlet izraeli, de mégis.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.21. 18:30:04

Dargay, mit csinálsz?
Hétfőn Imrét szapulod, most Mátét?
Laura, te nyavalyás boszorkány, mit tettél?

Azt hiszem, lenyomoztatni valakit nem bűn (miért menne bíróságra emiatt, de érdemes volna cicomókust váltani), de érdekes, hogy D.A. csak Laurára ugrik. :(

zoxó 2012.11.21. 18:34:52

Zseniális sorozat (nem nézem, mondták:) ), zseniális hogyvolt. Nagyon tetszik.

A két egészséges gyerek két lombik után: volt egy nagyszerű magyar dokufilm, a Sejtjeink. Abban az egyik főszereplő az n+1. lombik (azt hiszem, 4. vagy 5.) után esett teherbe spontán. De ehhez az kellett, hogy lelkileg már teljesen feladja a dolgot, ne görcsöljön a sikerért. Bejött. Lehet, hogy tudat alatt nálad is valami hasonló játszódhatott le, nem?

zoxó 2012.11.21. 18:36:26

@beebeer: A jó férfi olyan, mint a jó bor: minél idősebb... :).

Zsoofka 2012.11.21. 18:40:45

@vénszivar:
hahaha ezzel próbálkoztam én is de a zuram nem hitt nekem, így nem lettem 2. Mária :) Így hívják a mesterséges ellentettjét :)

Zsoofka 2012.11.21. 18:43:16

@zoxó:
Igen, valami hasonló. + vszínűleg "kellett" a halott baba után a kaparás, ami teljesen új hámszövetet eredményezett és megágyazott az új életnek. De ez már tényleg nagyon off, bocsánat érte.

2012.11.21. 18:47:14

@zoxó: ez így van! :) Kár, hogy nőkre nem szokás mondani. :)

vénszivar 2012.11.21. 18:53:17

@mokamini: tehát az urad köti az ebet a karóhoz, hogy ő volt a lepedő virtuóz ?
ha jól forgatom az értetlenség ellentettjét........:)

Zsoofka 2012.11.21. 18:56:18

@vénszivar:
Egyem azt a vén szivarodat... :)

beacska 2012.11.21. 20:23:42

@mokamini: hát én is hallottam már furcsaságokat gyerekfogantatás-ügyben...lényeg, a lényeg: gratula ;)

kicsit nekem is furcsa volt, hogy Petrának a lombik-program után hirtelen milyen fontos lett az alakja, meg a karrierje...de lehet, hogy átállította az agyát a sok kudarc után.

vénszivar 2012.11.21. 20:34:22

@mokamini: Állok elébe, aranyoska. Most jól fogok aludni ! És szépeket álmodni. :):D

genevieve 2012.11.21. 21:10:40

most azért nyakon vágtam volna zsófit, ahogy az anyjával beszélt...

genevieve 2012.11.21. 21:13:48

na és ahogy most a dokival beszél......

genevieve 2012.11.21. 21:16:14

viszont zseniálisan játszik:-)

Bergamott 2012.11.22. 11:44:54

@mokamini: Az elejét nagyon sajnálom, de örülök, hogy végül sikerült!

LacrossE · http://tovabbangliaba.blogspot.hu/ 2012.12.17. 23:28:15

Érdekes volt megnézni az amerikai verzió ezen részét, Dargay reakciója az amcsihoz képest visszafogott és elegáns volt.
süti beállítások módosítása