Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 1x22 - A fekete ruhás nő (évadzáró)

2012. november 19. 12:00 - nyauuuuu

Kis emlékeztető az előző részekből: Adalindból kiszáll a boszorkányosság, Colt elejti az érméket Nick pofonjától, és Hank látja visszaváltozni Nagylábat dokivá. Az idézet Csipkerózsikás, kíváncsi vagyok, ki fog száz évig alucikálni. Hank rémálmodik, Monroe-t látja, ahogy dúvadként ráront. Nick és Eddie egy kávézóban beszélik ezt meg, nyomozónk nem ismer a társára, nagyon aggódik érte. A dúvad szerint ez érthető, hiszen amikor megpillantotta őt, halálra vált. Ezen elszántogatnak még egy darabig, közben látjuk, hogy egy fószer őket fényképezgeti, ahogy kilépnek a kávézóból. A fazon otthon ki is nyomtatja a fényképeket, majd telefonál, a hívottal annyit közöl, hogy megtalálta a barátját, ideje Portlandbe jönnie. A másik visszakérdez: Marquesa-t? (Ő a fősakál az érmés részből, aki Nick szüleit is megölte.) Nick a negyedik elkövetőt nézegeti a gépén, mikor Hank kávét hoz neki. Kitárgyalják, hogy szegény nem sokat aludt, majd Akira Kimurára terelődik a szó, az Interpol küldött róla infót, utoljára egy hamburgi aranykereskedőt ölt meg, azt, aki Portlandbe adta el az aranyérméket. A gyönyörűség halántékán a félelem sisakja nevű tetkó virít, ami legyőzhetetlenséget jelent. Utolsó ismert tartózkodási helye Lisszabon, 14 hónappal ezelőtt. Ehhez képest már meg is érkezik a fényképezgető csókához. Főcím.

01.jpg

Adalind egy tál tejbe csepegtet valami méregfélét, amit aztán megitat egy szépséges cicussal. A magánnyomozó elmeséli Kimurának a tizenharmadik rész tartalmát, kiemelve, hogy a fősakál mindenáron a főrendőrt akarta kinyírni. Mutogatja a fényképeit is, Nick, Hank, Monroe és Renard százados szerepel rajtuk, szerinte négyük közül az egyik tudja, hol vannak az érmék. Azt kezdi bizonygatni, hogy ő mindenkiről mindent tud, úgyhogy Kimurának szüksége van rá. Erre a szépség szörnyeteggé válik (ő is sakál, mint a másik három), és pontot tesz az ügy végére. Kicsivel később idősebb, fekete ruhás nő érkezik a szobába, átfordítja a halott magánzsarut, és közli, hogy a kíváncsiság káros az egészségre. Adalind a gyönyörűséges cicust Juliette-hez vitte, némi szabadkozó társalgást követően közli, hogy szegény macsek gyengélkedik, keveset eszik és ellustult. A cica dorombolni kezd, majd megkarmolja Juliette kézfejét. Azon kívül a szeme tiszta fekete, a nyelve meg sárga, de azért rendes kiscica. Nyomozóink a szállodában helyszínelnek, a magánkopó úgy néz ki Wu szerint, mint akit fűkaszával nyírtak ki. Nick kiszúrja, hogy a testet megfordították, mert nem stimmelnek a vérnyomok. Találnak egy kocsikulcsot is, ami szerencsére riasztós, így azonnal meg is találják a hozzá tartozó járgányt. A csomagtartó tele van fényképezős cuccokkal. Bejárónő-féle viszi ki a szemetet valahol, de Akira elkapja. Nick letölti a képeket a talált gépről, és meglátja, hogy bizony őket és a főrendőrt fotózta az áldozat, meg a házi dúvadját is. Azonnal rendőröket rendel hármójuk házához, ide értve a századost is, akit meg is próbál felhívni.

Főrendőr épp hazaér, a lakásába nyitva őrült nagy kupit talál. Fegyvert ránt, leteszi a kezében szorongatott mobilt egy asztalkára, és körbenéz. A konyhapult mögött megleli az imént elintézett bejárónőt. Csörren a mobil, ezért megfordul, így még éppen látja a rárontó sakált. A telefonon látjuk, hogy épp Nick próbálja őt elérni. Kissé homályosan tér vissza a százados látása, de csak sikerül képbe kerülnie: a sakál faggatja arról, hol is vannak az érmék, és bizony, nem riad vissza a testi erőszaktól, biri kedvence csúnyán összevertnek tűnik. Mondja ő, hogy fogalma sincs, de Kimura csak nem hisz neki. Annyit azért elmond, hogy a sasembert, Coltot három napig faggatta ugyanerről, de a századosra nem fog ennyi időt pocsékolni. Hogy gyorsítson a vallatáson, egy hatalmas kést (nem vagyok szakértő, lehet, hogy machete az) szorít főrendőr nyakához. Ebben a pillanatban Wu kopogtat, a századost szólongatva. Mivel nem kap választ, elszalad a kulcsokért, a társát az ajtó előtt hagyva. Nick és Hank is odaérnek a ház elé, sőt, a fekete ruhás nő is arra sétál épp. A három rendőr felrohan a kulcsokkal főrendőr lakásához, ahol az ott hagyott társ már alig lélegzik, nem kicsit lett megtámadva. A százados szerencsére még él, de a házvezetőnő halott. Kimura a motelszobájában a főrendőr képét félredobva Hanket és Nicket kezdi el szemlélni.

02.jpg

Főrendőr elmeséli, mi történt vele, és hogy nem hiszi, hogy Colt még él. A kapitányságon gyorsan azonosítja is, hogy valóban Kimura akarta őt megölni. Nick közben kiderítette, hogy Akira egy japán titkos szervezet, a Sárkánynyelv tagja. Főrendőr kiadja az ukázt: tűvé kell tenni a várost a rohadék után. Nick beszámol Monroe-nak a történtekről, és kéri, vigyázzon magára. Azt is elmondja, hogy mivel köze lehet a szülei meggyilkolásához, nemcsak élve szeretné a fickót, hanem kettesben, hogy néhány Grimm-fogással tudja szóra bírni. Innen egyenes út vezet a lakókocsiba, Monroe gyorsan talál is megoldást a régi könyvekben: nyílpuska kell, meg egy altatóval töltött lövedék. Persze, a csodakocsiban minden van, így Nick hazamehet. Otthon épp romantikázáshoz látnának, Juliette asztalt foglalt egy étterembe, kilencre és tízre is, ha elszaladna az idő, mikor Nick kiszúrja a karmolást a kezén. Amint megtudja, hogy Adalind macskája a tettes, szinte eszét veszti, azonnal kórházba akarja cipelni szíve hölgyét. Az meg persze nem igazán érti, minek, hisz naponta megkarmolják-harapják, a szakmával járó kockázat. Nick kiböki, hogy Adalind boszorkány, mire Juliette kiröhögi. A vita hevében oda lyukadnak ki, hogy Nicknek ideje lenne elmondania, hogy mi folyik itt, ha egyszer szerinte Juliette-nek sejtelme sincs semmiről. Erre hősünk nagy elhatározásra jut: közli a lánnyal, fenyegető hangsúllyal, hogy most megtudja az igazat.

03.jpg

Bár teljes szárazság volt, mikor otthonról elindultak, a lakókocsinál szakad az eső, mire odaérnek. Juliette ellenáll: volt már a lakókocsiban, látta Marie néni eszement holmijait, mit keresnek ők itt. Nick felidézi neki azokat a támadásokat, amiknek a lány is részese volt, a kőmorzsolót, a sárkányt (na jó, tűzdémont, de az mindegy), Erre Juliette megbízik benne, úgyhogy bemennek a lakókocsiba. Szegény Nick, egymás után pakolja elő a jobbnál jobb cuccokat, és apránként csak elmondja, hogy ő egy Grimm, és a mesék bizony igazak, de hiába. A csaj nem hisz neki, sőt, halálra rémül, és szakorvoshoz szeretné cipelni a szerinte tébolyodott párját. Nick még egy esélyt kér, hogy bebizonyíthassa, hogy igazat beszél. Természetesen Monroe-hoz mennek, aki nem érti a helyzetet, amíg meg nem tudja a karmolást (jelzem, nála sem esik már az eső, milyen érdekes). Onnantól persze meggyőzhető, és kér egy percet, hogy rákészülhessen a vogéjára. Ám erőfeszítése kárba vész: mire dúvad-arccal megfordulna, Juliette elájul, lehet kórházba vinni.

04.jpg

A fekete ruhás nő Kimura moteljánál sétikál. Betör a szobájába, és kutakodni kezd. Közben Wu épp a motel portását kérdezgeti, látta-e a gyanúsítottját. Mivel az látta, sőt, még szobaszámot is mond, odasietnek. A sakál helyett viszont csak a nőt találják ott, épp kilép a szobából, miután hosszasan nézegette Nick fényképét. A felszólításra nem áll meg, menekülni igyekszik a rendőrök elől, és kicsit Mátrixos-Trinity-s módon legyak egyszerre kettőt, leugrik az elsőről és elrohan, bottal üthetik a nyomát. Juliette kórházban, hatan tanácskoznak felette, közben Nick és a dúvad kitárgyalják, miért is kellett a nem-menyasszonyt ilyen hirtelen beavatni mindenbe (kis buták, nem tudják, hogy csak azért, mert ez az évadzáró, na). Az orvos hazaküldni Nicket, így úgysem segíthet, nekik még sok vizsgálatot kell elvégezniük, a lány állapota meg stabil. Közben Eddie arról győzködi nyomozónkat, hogy ide kevés lesz az orvosok tudása, szerezzék meg a macskát. Hank közben telefonál, beszámol a fekete ruhás nőről, meg hogy valószínűleg ő Kimura társa, legyen óvatos.

05.jpg

A rendelőben gyorsan megtalálják Adalind macskáját. Hank hazaér, a házára vigyázó rendőr szerint minden a legnagyobb rendben. Közben a macskát elviszik Rosalee-hoz, aki megígéri, hogy mindent megtesz. Nick elindul, hogy megkeresse Adalindot. Elhangzik az erre a részre kiutalt poén: a dúvadak nem szeretik a házi kedvenceket, bár egyszer-egyszer jól esnek vacsorára. Hank benyit a házába, és azonnal pisztolyt ránt, mert nála is óriási kupi van. Totális pánik uralkodik el rajta, zseblámpával elkezd körbemenni a házban. Végre eszébe jut, és lámpát gyújt, aztán a kinyitott gardrób-ajtó lesz neki gyanús. Míg ahhoz közelít, támad némi flashback-je a dúvad-támadásról, közben a fekete ruhás nő kiosonkodik a háta mögött a szobából. A szekrényajtó megmoccan, erre Hank odaereszt három golyót. A szekrény üres, a belépő rendőr meg nem érti, Hank kire lövöldözött.

06.jpg

Nick beront Adalind házába, de nem találja, közben kapja Hank telefonját. Közli, hogy indul haza, mert akkor Kimura biztosan nála fog próbálkozni. És valóban, látjuk, ahogy a sakál éppen betör hozzá. Eddie és Rosalee a macska megbénításán ügyködnek valami gőzölgő főzettel. Hank otthon ül, egyik kezében pisztoly, másikban egy sörétes puska, és eléggé dúltnak látszik. A kórházban hirtelen felpattan Juliette szeme, és éppen olyan mélyfekete az egész, mint a macskáé volt. Nick hazaér, magához veszi a nyílpuskát, és bemegy a házába. Nála is őrült rendetlenség, de a felső szintről léptek zaja is hallatszik. A lépcsőn lefelé bandukoló Kimurára lő, de elhibázza, mire az ráveti magát, és láthatóan erőfölényben a sarokba rugdalja. Gyorsan sakállá alakul, és beszélgetni óhajt: megállapítja, hogy Nick a Grimm, elvette az érméket, és adja oda neki. Nick közli, hogy azt lesheti, és újabb verekedés következik. Ezúttal Nick üt, és közben érdeklődik, hogy a sakál miért végzett a szüleivel. Lebontja kissé a berendezést, főként Kimura testével, de betoppan a fekete ruhás nő. Nick rákérdez, hogy megtalálta-e, amit keresett, majd a nőt is meg akarja ütni. Nem sikerül, sőt, ő kap egy nagy pofont, de aztán a nő félrelöki, és a közben a nyílpuskát megszerezni akaró sakálra veti magát. Nem lacafacázik, kést vág a szívébe. Nick pisztolyt fog rá, mire a nő a nevén szólítja, és közli: én vagyok az. Erre Nick döbbent arcot vág, leereszti a fegyvert, és visszakérdez: anya?!

07.jpg

Na, hát ennyi. A következő évadot jó sok bonyodalommal fogjuk elkezdeni, szerencsére nem kell rá sokat várni, pénteken már remélhetőleg minden kiderül.

Címkék: grimm
27 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2012.11.19. 12:41:16

ej, csak nem ette meg senki Juliette-et az évadzáróra, de a karmolás legalább jó kezdet :P

nyauuuuu 2012.11.19. 18:26:37

@Gabba: Én már előre gyanítom, hogy a következő részben "kigyógyítják", és semmire sem fog emlékezni, a nagy coming outra sem.

Gabba 2012.11.19. 19:56:30

@nyauuuuu: előtte azért hátha megrágcsálja mondjuk a seblázas főrendőr

nautilus64 2012.11.19. 20:25:03

@Gabba: ne álmodozz! :D utána csak még jobban fáj, ha nem úgy lesz.

2012.11.19. 20:47:09

Köszi a hogyvótot!
Én csak azt nem értettem, hogy Juliette-t miért a kórházba vitték, hiszen ott ilyesmin bajosan segítenek. Most lehet a macskán varázsolni, aztán az alapján Juliette-n segíteni, ha sikerül. Na mindegy.

Pácsó Ármándó 2012.11.19. 22:13:34

@Gabba: @nyauuuuu: Én is ebben bízom, hátha 6 részig fekszik a kómában.

@Dogla: A kórházban, ha meg nem is tudják gyógyítani, életben tarthatják addig amíg a cicuson kísérleteznek Rosaleeék.

Nyauuuuu: "gyönyörűség", "szépség" :-DD

nyauuuuu 2012.11.19. 22:20:46

@Pácsó Ármándó: De hát már felébredt. Csináltam olyan képet is, ahol a nagy fekete szeme látszik, de aztán inkább a sakált raktam be, különben szörnytelen lett volna a rész.
Jóvanna, tényleg tetszik. Illetve tetszett, szegény, hiszen elhalálozott. Pedig de helyes volt!

Pácsó Ármándó 2012.11.19. 22:27:01

@nyauuuuu: Felébredt, hogy lássuk a szemét, azután visszakábul (hátha):-)
Köszi a szörnyes képet! Nekem szimpatikus hogy bevállalod az ízlésed! :-)

2012.11.19. 23:09:38

Amúgy magam sem használtam volna kevésbé hízelgő jelzőket a macsekra, lévén tényleg szép, és amúgy is macskabuzi volnék.
A nevéből gyanítom, hogy nyauuuu is rokon lélek. Ugyeugyeugye? :)

Pácsó Ármándó 2012.11.19. 23:16:41

@Dogla: :-)
Nyauuuuu kisasszony főleg a tetovált kandúrra gondolt :-DD

nyauuuuu 2012.11.20. 00:20:01

@Dogla: Nyauuuu a hogyvoltokat is két macska társaságában írja :). Imádom őket, és tényleg szép volt ez a cicus is, de a gyönyörűség és a szépség, mint arra Ármándó is rámutatott, a japán gyilkosra vonatkozott :).

2012.11.20. 09:30:21

@Dogla: Látod, az meg sem ütötte a szemem. Én csak addig jutottam, hogy szépséges cicus. Jellemző rám :))

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.11.20. 20:26:33

@nyauuuuu: akkor már két közös vonásunk van :) nekem is két massskám van, meg amikor még Kisbiri voltam, japán férjet szerettem volna magamnak, aztán nem úgy alakult :) de a férj stimmel :)

nyauuuuu 2012.11.20. 22:26:34

@aggyistenbiri: Nekem egy macskám van, meg egy macskának én vagyok az embere, illetve a személyzete :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.11.21. 21:16:23

@nyauuuuu: részletkérdés, kettő macska van a családban, és kész. a képválasztás viszont menő lett, mindenki szerepel:Akira Kimura, Főrendőr (pacsi, kösz), van egy kis Nick, kicsivel több mimikával, mint eddig, Félszerzet átváltozott állapotban. Tökéletes, mindenki boldog lehet. Azt nem szeretném, ha a mi drága kedvelt Julie-nk elfelejtené a kóma előtt történteket, mert nem bírnám ki, ha még egyszer azt a hisztit, amit ebben a részben levágott, újra meg kelljen néznem. Ms Mastrantonio-nak sajnos az évek ártanak. Kár.

Pácsó Ármándó 2012.11.21. 21:26:26

@aggyistenbiri: Mondjuk Nick is jól beválasztott egy olyan nővel aki kapásból őrültnek gondolja annyi év együttélés után.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.11.21. 21:32:05

@Pácsó Ármándó: ez van, előfordul, hogy valaki nem a megfelelő partnert választja, aztán így jár...de mit eszik rajta, nem értem, nem tudnak egy jóízűt dumálni sem. de ez egy sori, nem megyek bele mélypszichológiai (így mongyák?) fejtegetésbe :) szórakoztat, felidegesít, ez pont elég nekem, tudom: sekélyes vagyok :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.11.21. 21:33:53

@Pácsó Ármándó: @aggyistenbiri: vaaaagy!! egyszerűen jók a forgatókönyv írók :)

nyauuuuu 2012.11.21. 21:44:40

@aggyistenbiri: Nem vagy sekélyes. Én pont azt szoktam magamban szidni, hogy ha már ennyit ráköltöttek erre a sorozatra, ilyen jól kitaláltak sztorikat, szörnyeket, passzították a mesékhez, meg minden, akkor mi a manóért nem képesek egy icipicivel élettelibb figurákat írni bele? Juliette gyakorlatilag nem is létezik, annyira nincs egyénisége, Nick egy munkamániás állat, a személyiségében nulla darab titok van, annyira egyszerű szegény, és tk. minden szereplőről elmondható, hogy egysíkú, mindenre ugyanúgy reagál, kiszámítható, pedig hát mi, hús-vér emberek egyáltalán nem ilyenek vagyunk. Egy kicsivel több pszichológiát, egészen kicsivel kevesebb klisét és kartonpapír-ízt annyival többre tudnék díjazni!

buranyl 2012.11.22. 00:39:49

@nyauuuuu: A 2. évadban már plasztikusabbak lesznek a karakterek.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.11.23. 22:20:21

@buranyl: ma indul a 2. évad, nagy szükségünk van arra, amit mondasz, mert ez a gumicsonton rágódás kikészít idegileg (gyengék, ez tudott), megrekedtünk egy szinten a forgatókönyvírók miatt, holott mi már rég tovább fejlesztettük itt a karaktereket és magát a sztorit is. Mrs Nicket már meg is etettük az egyik gonosszal, de akkor nem lenne feszültség, nem igaz? de. ugye.

Pácsó Ármándó 2012.11.23. 22:43:46

Mire fog emlékezni Juliette? Összejön-e Monroe és Rosalee? Nick anyja mennyire lesz része a 2. évadnak? Hány fajta féllény van még a tarsolyban? Nick apja is megúszta? Látjuk-e még Adalindot? Mennyit szerepel majd a Főrendőr? És egyáltalán: Lesznek-e még őrült tekintetű macsók a sorozatban? :-)

nyauuuuu 2012.11.24. 00:24:01

@Pácsó Ármándó: Á, a rohadékok azt az egyet is kinyírták, és milyen csúnyán. Fúj.

buranyl 2012.11.25. 19:21:59

aggyistenbiri:

Csodákat azért ne várj, de pl Nick legalább annyira Grimm mint rendőr (az elején még csak rendőrnek tekintette magát, aki lát dolgokat, a 2. évadban viszont sokszor hallhatjuk, hogy "nem rendőrként vagyok itt, hanem Grimmként" :)).
Nick és Hank, Hank és Monroe, Nick és Juliett kapcsolata is sokat fog változni.
A főrendőr is többet fog szerepelni, és többet tudunk meg róla.

Gabba 2012.11.25. 23:16:07

@aggyistenbiri: amíg itten izgultam a 2. évad nyitányáig, elolvastam a nickedet ihlető művet :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.11.26. 12:10:53

@Gabba: remélem, megérte. cserébe majd a közeljövőben én is újranézem a trilógiát, különös tekintettel arra a részre, amelyikben te is szerepelsz :)
süti beállítások módosítása