Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x19 Csütörtök 19 óra, Petra és Tamás (4)

2012. november 16. 13:00 - Zsoofka

A múlt csütörtöki sztori itt olvasható.

Akár a sztorit nézem, akár a színészi teljesítményt, a szerdai résszel iszonyú magasra került a léc, lássuk sikerül-e megugrani. Petrát és Tamást várjuk, induljon a párterápia! És remélem az is kiderül, mi lett Zsófival. Majdnem úgy izgulok érte, mintha valós személy lenne. Lassan megértem azokat az embereket, akik a ’80-as években gyűjtés rendeztek Isaura felszabadításáért…

1.bmp

Ezek ketten, Tamás és Petra, nem bírnak egyszerre érkezni. Most Tamás az első, mélyen önmagába roskadva várja a feleségét. Aztán Petra is megérkezik és Dargayhoz már együtt lépnek be. Együtt, de nem egy párként.

2.bmp

A hangulat a szobában is fagyos, Tamás oldani próbálj, rágót kínál, sikertelenül. Azt várom, hogy Dargay megkérdezze tőlük, hogy tulajdonképp akkor most mit akarnak tőle…. És tényleg: a terapeuta monológba kezd, tanár bácsiként oktatja őket: Katika, Pistike lehet veszekedni, kiabálni, de aki verekszik, azt elviszi a rendőr bácsi – vagy legalábbis ki lesz tiltva a terápiáról.

Épp itt tart, amikor csörög a telefon. A pszichológus - a pár nagy meglepetésére – el is indul, hogy felvegye. A kórházból hívják, mi tudjuk, hogy Zsófi tegnapi akciója miatt. A lány jobban van, a pszichológus a lány orvosaival és anyjával konzultál, garanciát ígér, hogy nem lesz baj, engedjék haza nyugodtan. Én meg azt nem értem, hogy ő hogy lehet ilyen nyugodt. Egyrészt úgy tűnik nem veszi magára a tegnapi eseményeket és nem rendült meg az önbizalma a saját hülyesége után. Másrészt nem tudom, hogy hogyan meri azt mondani, hogy engedjék nyugodtan haza a lányt, nem fog még egyszer ilyesmit csinálni. Nem értem. Valaki?

4.bmp

Amikor a doki a beszélgetés végére ér, Petra rögtön számon kéri: mi az, hogy az ő 50 percükben mással is törődik a férfi. Amikor matematikai alapon próbálják meg kiszámítani az őket ért veszteséget (ha 50 percért fizetnek 12.000Ft-ot, mennyi egy perc terápia ára), Petra - jó szokása szerint – lealázza az urát a jobb fejszámolási képességével. Úgy tűnik Dargayban is felmerült az általam megfogalmazódott kérdés: tulajdonképpen miért jár még ide ez a két ember? Megmenthető még ez a házasság? Akarja még valaki egyáltalán megmenteni?

A terapeuta azt mondja, látszik a páron a széthúzás, de amikor közös ellenségre találtak az ő személyében, rögtön összezártak és fene nagy volt az összhang. A széthúzást és a mai különérkezést Petra világosítja meg: szétköltöztek a múlt heti balhé után, a csaj a kisfiukkal Petra anyjánál lakik.

7.bmp7_1.bmp

Petra duzzog, mert az ura halálosan megfenyegette, mondja ezt olyan rezignált arccal, mintha a villanyóra állást olvasná le. Dargay próbálja őket komolyan venni, de a nő szerint nem eléggé. Mi van ha tényleg megöli őt a zura? Ja. Tegnap öngyilkosság, ma gyilkosság. Kezd egy kicsit műfajt váltani a sorozat.

De Dargay nem hiszi, hogy e fenyegetés mögött valódi szándék húzódik. Petra megsértődik, és csúcsot készül dönteni: alig 7 perce folyik a 19. epizód és már pakol, indul haza… A pszichológus nem bírja tovább: felemeli a hangját. Tessék eldönteni, hogy akarják-e normális keretek között ezt itt folytatni, különben nincs semmi értelme, lehet menni haza. A pár megint egymásra talál, közösen szidják a terapeutájukat: mi az, hogy a szakember adja fel a terápiát és jelenti ki, csőd az egész…

8.bmp

Dargay újra nekifut. Tessék elmesélni, hogyan történt e halálos fenyegetés! Szóval: A csaj és a kisfiuk elköltöztek a mamához, szombaton beállított apuka, elhozni a kölyköt, „aztán valahogy úgy alakult, hogy szex lett a vége”. Se vele, se nélküle tipikus esete forog fenn. Úgy tűnik megint szex-tippeket fogunk hallgatni. De Dargay nem a pózra és az aktus hosszára kíváncsi, hanem arra az érzelmi hullámvasútra amelyen a pár épp utazik: hogyan lesz a szétköltözésből szex, majd halálos fenyegetés…. Bár Petra inkább undort érzett e fenyegetést hallva, mintsem félelmet.

Tamás – nem mellesleg – ki van akadva azon, hogy a gyerek a mamánál lakik. Szerinte anyuka halálra tömi a fiát cukorral, kajával. Már vagy 52 (!) kiló a gyerek. Petra szerint ez nem gáz, ő is duci kislány volt, majd tini korában ez leolvadt (?) és most már ugye bombanő, mint az korábban kiderült. Ez új infó, nekünk is, a terapeutának is. Mármint, hogy Petra túlsúlyos tini volt, annak minden pszicho-nyűgjével, kisebbségi érzésestől-gátlásosságtól, mindenestül. A csaj roppant bódog hogy szóba került ez egész súly-kérdést. Szemmel láthatóan frusztrálja. Megint óvodai szintre kerülnek, bunkó-kövér sziszegik egymásra. „Most megölsz? Örömmel megtenném, de sajnálnám András kanapéját, egyszer már úgyis összevéreztük!” – azért Tamás is tudja, hogy lehet szóval ütni….

5.bmp

Most jön az a rész, hogy a mai Petra nagyasszonyos, felsőbbrendű viselkedése annak a régi kislánynak a komplexusait igyekszik palástolni, csak egy picit túlkompenzál. Sőt, Dargay még ennél is tovább megy: azt mondja, azért gyalázza, bunkózza a zurát, mert ezzel akarja magát jobbnak érezni és magasabb rendűnek beállítani. Így nem kell szembesülnie a korábbi önmaga komplexusaival.

Figyelem, váltunk! Dargay igyekszik megfejteni a „halálos fenyegetés” értelmét. Azt mondja, Tamás azt, ott és akkor, nem úgy gondolta. Sokkal inkább ő fél attól, hogy ő halna abba bele, ha a felesége elhagyná. Hát érdekes, de mindenképp megfontolandó ezen ítélet. Petra pedig, az eddig határozottnak és férfiasnak látott uráról most ösztönösen megérezte, hogy elgyengült. És számára ez a gyengeség szánalomra méltó, vagy mondjam inkább azt, hogy undort keltő. Ezért nem az ijedtség volt az, amit érzett, hanem az undor, amikor elhangzott a „fenyegetés”. „Pedig Petra sem volt mindig ilyen önbizalommal teli!” „Tamás sem volt mindig ilyen durva és kemény” – csak le lett tiltva szegény a gyengédségről, mert az a gyengeség jele a felesége szemében. A doki szerint Petrának azért van szüksége egy ilyen férfira, mert mellette nem kell emlékeznie arra az önbizalom-hiányos kislányra, aki régen volt…

7_1.bmp

Petra ezt az egész gondolatsort elutasítja és előáll mondandójával: Ő most azért jött ide, hogy bejelentse azt a szándékát, hogy véget akar vetni a házasságának. Kész, vége, válni akar. Tamást ez az egész hideg zuhanyként éri, nem tud mit kezdeni a helyzettel. Dargay segíteni próbál, de hamar befuccsol: kínos magyarázatba kezd a házasság nehéz döntéseiről, a házaspárok kínlódásáról, a lehetséges harmadik személyekről. Petra és Tamás is érzi, hogy ezen pillanatok alatt a doki saját élményből (is) merít. „Egy párnak időnként el kell jutni egy szakadék szélére, hogy megértsék, mit jelentenek egymásnak.” Ahonnan vagy leugranak, azaz elválnak, vagy közösen visszahőkölnek és a szerelmük megerősödik. Szép gondolat. Vajon Tamásék és Dargayék házasságában még van visszaút?

11.bmp

Tamás támad: Petrát, mint már oly sokszor, megcsalással vádolja. Mégis csak van 3. fél, hisz Dargay is arról beszél, nem? A pszichológus többet tud, mint a férj? Dargay dühös lesz: ne őt baszogassák, egymással törődjenek. Tessék, mondja Tamásnak: ha meg akarja menteni a házasságát, NYISSA KI A SZÁJÁT ÉS MONDJA EZT MEG PETRÁNAK: Petra, szeretlek, szükségem van rád!

111.bmp1111.bmp

Tamás megdöbben: a hangnemtől is, a feladattól is. Aztán, aztán sírni kezd. Nem, nem tud élni Petra nélkül. Nem is akar. Könyörög. A feleségéhez bújik. A nő szánja a férjét, de az arcát csak mi láthatjuk és Dargay. Nem tud és talán már nem is akar mit kezdeni a helyzettel. Nem sok jót jósolok ennek a házasságnak.

12.bmp121.bmp

Ma nem volt szaltó, nem volt öngyilkosság, de azt hiszem a mai hullámvasút legalább olyan ívet írt le, mint a szerdai. Ma nem volt Judit, de Dargay házasságának a sorsa legalább annyira téma volt, mint az csütörtökönként lenni szokott. Vajon D.A. is odaáll a felesége elé, ő is be meri vállalni a vallomást, amely végül is kibukott Tamásból és amely úgy tűnik mégis kevés lesz az ő esetükben?

Azt hiszem azt a bizonyos lécet ma is átugrottuk! Folytatás Ágnesnél!

Címkék: terápia
46 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2012.11.16. 14:08:00

Hát igen, a tegnapi rész után nem is gondoltam volna, hogy itt ebből még ki lehet hozni valamit. Zsófi története is és az őt alakító lány is annyira erős, hogy oda vagyok meg vissza :)

Na, de a mai rész engem várakozásommal ellentétben megérintett. A férj, Tamás, annyira szerencsétlen és gyámoltalan volt, hogy összefacsarodott a szívem. Kicsit olyan volt, mintha nem is a férje, hanem a gyereke lenne Petrának. Másrészről én látni véltem mást is a nőn, nem csak azt, hogy nem tud ezzel mit kezdeni, hanem hogy elbizonytalanodott.

Az HBOGO-n miért nincs fent az összes szolgáltató? Olyan igazságtalanság, hogy nem tudok regisztrálni, pedig HBO előfizetők vagyunk...

genevieve 2012.11.16. 14:08:04

elsőőőőő:-)

hogy a hagyományokkal éljek:-)

genevieve 2012.11.16. 14:09:14

áááááá, a francba:-D

pedig annyira vártam már, hogy 5 percenként frissítettem:-)

genevieve 2012.11.16. 14:10:10

@igenapu: én is azt láttam, hogy a feleségben már nincs szerelem, csak szeretet, és ahogy a dokira nézett abban benne volt mindez...hogy most mi a fenét csináljon,kellett ez az egész szitu?

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2012.11.16. 14:18:41

@genevieve: bocs, nem sokon múlott :D

Az elég nyilvánvaló, hogy nem sok jövőjük van, gondolom, még kihúzzák a jövő hétig :)

genevieve 2012.11.16. 14:25:37

vagy egy huszárvágást csinálnak és kibékülnek:-)

egyébként érdekes dolgot mondott tegnap nekem valaki...

eddig úgy gondolta, hogy a párterápia arról szól, hogy a párok egymásra találjanak ....de, igazából az is lehet, hogy arra is való, hogy az derüljön ki, ha nincs értelme tovább folytatniuk egymással

szombatreggel 2012.11.16. 14:28:50

@igenapu: én még mindig azt mondom hogy szerintem lesz itt még valami csavar. Nem hinném hogy ennyire egyszerű lesz.

szombatreggel 2012.11.16. 14:31:34

@genevieve: Szerintem ez teljesen igaz, nem kell feltétlen minden kapcsolatért küzdeni. Van amiről el kell fogadni hogy már nem működik, pl mert nagyon sokat változnak az emberek akár pár év alatt is.
Ha így van, akkor jobb a lehető leghamarabb kimondani és befejezni a kínlódást.

Zsoofka 2012.11.16. 14:32:44

Nekem eddig nem volt szimpi a Petrát játszó színésznő, de a tegnapi arcjátéka, végig a 25 perc alatt, nagyon nagyon tetszett! Különösen a végén. De a mosolygásai is, amikor összenevettek a férjével Dargay ellen :)

Annyi jó rész volt, hogy el sem hiszem, hogy mindez csak 25 perc se.... Amikor Dargay óhatatlanul becsempészte a mondandójába a saját nyomorát, brrrr

Zsoofka 2012.11.16. 14:33:57

@igenapu:
Mindig szidom az invitelt és most az a csoda van, hogy ők benne vannak valami jóban :) Mondjuk csak a hbogo miatt fizettem elő az egész csomagra :)

szombatreggel 2012.11.16. 14:34:41

@igenapu: Ez a rész engem is nagyon megérintett, személyes okokból is. Nem olyan régen kellett hallgatnom ahogy szinte teljesen ugyanígy könyörögnek nekem...

szombatreggel 2012.11.16. 14:36:46

@mokamini: Szerintem pont azért nagyon jó színésznő mert ilyen remekül eltalálta ezt a kemény és rideg karaktert, az a jó ha ellenszenves volt eddig :)akkor jól játszotta.

Zsoofka 2012.11.16. 14:38:45

@szombatreggel:
Nekem eddig túljátszottnak tűnt, de ahogy most bejöttek ez a tinikori sérülések, fóbiák az sok mindent megmagyaráznak. Petra túlkompenzál, azért ilyen, és igen, jó színésznő nagyon.

szombatreggel 2012.11.16. 14:41:20

@mokamini: Kemény, valóban, főleg ha már úgy érzed hogy nincs mit tenni. De attól még fáj. Félelmetesen hasonlított a jelenet.

szombatreggel 2012.11.16. 14:46:22

@mokamini: Én eddig is úgy láttam hogy ez a kőkemény külső ez védekezés. Szerintem nekem is van egy kicsit hasonló oldalam - persze azért nem ennyire durva (remélem) - és nálam az mindig védekezést jelent.

genevieve 2012.11.16. 15:06:35

@mokamini: azért ne feledjük tamás nézését sem amikor petra kimondta azt, hogy válni akar...ahogy ránézett a dokira...mint egy megrémült kisgyerek...és utána úgy is viselkedett

azért tud a doki, ráérzett a dolgokra

(ill. tudnak a forgatókönyv írók:-DDDDD

Zsoofka 2012.11.16. 16:20:54

@genevieve: Tamás nekem a korábbiakban is bejött, az ő színészi eszköztára azért nem lepett meg :)

genevieve 2012.11.16. 16:32:06

@mokamini: na igen, csak pont azt a tipust játssza amitől idegbajt kapok..

kiváncsi lennék rá egy vígjátékban:-)

Zsoofka 2012.11.16. 16:32:49

Utólag vettem észre, hogy az első kép mennyire kifejezi a rész hangulatát: a nő fenn, lenéz a padlón lévő férfira...

genevieve 2012.11.16. 16:38:22

@mokamini: igen, meg az a beszólás...

240 forint....einsten...

és csóró pasi még utána is számolt a telefonjával...

genevieve 2012.11.16. 16:39:02

@mokamini: de azért mégis összefekszik vele még akkor is amikor már elköltözött ...

genevieve 2012.11.16. 17:08:43

remélem ma nem maradok le az aktuális részről:-)

beacska 2012.11.16. 17:24:09

én azt gondolom, nem véletlen, hogy minden alkalommal eljön a csaj...meg lennék lepve, ha egy házasság széthullását kéne végignéznünk. láttunk abból már eleget (legyintés)...

judy7 2012.11.16. 18:02:10

Ma 18 órától a Klubrádióban Rangos Katalin Mácsai Pállal beszélget - többek között a Terápiáról is.
(interneten is hallgatható - ha vki nem vételi körzetben lakik és érdekelné a beszélgetés)

genevieve 2012.11.16. 18:05:14

@judy7: köszi, most hírek mennek:-)

judy7 2012.11.16. 18:07:57

Nincs mit :)
Mostmár az interjú megy! :)

genevieve 2012.11.16. 18:08:44

@judy7: hallagatom

tisztára ugy válaszolt vissza a műsorvezető első kérdésére mintha a doki lenne:-D

genevieve 2012.11.16. 18:16:44

na ezt a műsorvezetőt:-DDD

nincs ráhegesedve erre a sorozatra, csak pont annyit nézett meg belőle, hogy tudjon a mácsaival beszélgetni......

judy7 2012.11.16. 18:26:37

Jah.. De a Mácsait nem tudja elrontani :)

genevieve 2012.11.16. 18:30:34

@judy7: nem tudom honnan szalajtották a műsorvezetőt, de volt egy-két paraszt megnyilvánulása....

genevieve 2012.11.16. 18:31:58

@judy7: de mácsai hozza a formáját:-)

genevieve 2012.11.16. 18:42:41

ez a nő tiszta hülye:-)

azt mondja mácsainak, hogy szerinte csonka bandi hogy örülne annak, ha mácsainál arthur millert játszhatna:-D

judy7 2012.11.16. 18:58:27

Meg h. a náci az nagyon megy Mácsainak... :))
De Mácsai tudja kezelni és őt tökjó hallgatni. Bírom ezt a pasit nagyon :D

genevieve 2012.11.16. 21:11:25

nagyon érdekes, hogy milyen visszafogott most a dokinő:-)

genevieve 2012.11.16. 21:25:04

na ez is egy durva rész volt:-)

szombatreggel 2012.11.16. 21:28:32

@genevieve: az :) engem nagyon meglepett hogy így kimondta hogy mit is érez valójában...

genevieve 2012.11.16. 21:29:44

@szombatreggel: főleg mert előtte fél órán át tagadta:-)

beacska 2012.11.16. 21:30:17

@szombatreggel: én eddig nem éreztem rajta. azt hittem, csak kerüli a kellemetlen helyzetet. Bát pl. Petránál jobban kezelte, de ő nem is volt ilyen erőszakos

szombatreggel 2012.11.16. 21:37:06

@beacska: én gondoltam hogy vonzódik hozzá, de azt nem hogy ennyire, és főleg hogy ilyen nyíltan beismerni nem csak saját magának hanem másnak is.
Most már minden rész tud vmi olyat nyújtani hogy csak nézek :)

genevieve 2012.11.16. 21:42:15

@szombatreggel: végül is igy logikus:-)

mindig emelni kell a tétet minden egyes epizódnál, különben unalomba fulladna a sorozat

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.11.17. 11:30:26

Én mindennap elhatározom, hogy nem nézem többet, mert nem akarok tévét nézni, de aztán mégis muszáj néznem. És már megint a hétfőt várom.:)
Az mondjuk nekem furcsa volt most pénteken, milyen gyorsan átsiklottak a felett, hogy Zsófi bevette András gyógyszereit. "Nem vagyok normális, hogy elől hagytam, a gyógyszert." Ennyi?!

beacska 2012.11.17. 12:54:01

@PuffCinq: valljuk be, felelőtlenség lett volna előlhagyni a gyógyszereket, ha ez nem a saját háza, a saját szekrényei. Illetlenség máshol turkálni, elvenni más dolgait. Nem számíthatott rá, hogy Zsófi így viselkedik. Az, hogy használom vki WC-jét, kezet mosok a kitett szappannal, megtörlöm a kezem a kitett törivel, az egy dolog, de nem nyitogatok, és nem turkálok idegen helyen. Ez alap.
Zsófi hülyeségét mégsem lehet másra hárítani.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.11.17. 13:16:41

@beacska: én egy szóval nem mondtam, hogy Zsófia aztán nem tehet semmiről. De nekem akkor is furcsa, hogy Ágnes és András egy félmondattal elintézi, ami Zsófival történt.

szombatreggel 2012.11.17. 13:51:18

@PuffCinq: Ez nekem is furcsa volt, és hogy gondolkozás nélkül rávágta hogy nincs bűntudata amiért ez történt Zsófival. Szerintem ez egy nagyon durva hiba egy pszichológustól hogy elérhető helyen hagy egy ilyen gyógyszert.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2012.11.17. 17:55:05

Petra jeges tekintete, ahogy vádolja Andrást, miközben épp, hogy el nem löki a síró férjét félelmetes volt...
Valóban elhitette velem, hogy utálja a gyengeséget. Kizártnak tartom, hogy újra szeretni és tisztelni tudja a férjét. Ennek a házasságnak annyira vége van!
süti beállítások módosítása