Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x17 - Kedd 10 óra, Máté (4)

2012. november 14. 13:00 - Zsoofka

A múlt keddi hogyvót itt olvasható

Kedd van, Máté napja. Tegnap Laura szájából meghallgattuk a közöttük lezajlott katasztrófa-szex történetét. Kíváncsi vagyok hogyan fog ma ugyanez a sztori elhangzani a férfi nézőpontjából. Lássuk.

Viccesen indulunk, ha nem is olyan keményen, mint tegnap. Máté ott ül Dargay rendelője előtt a kisszéken és vár. Megint összefut a pszichológus egy betegével, bár gyanítom ezt nem fogja megdugni.

1.jpg

Mi van itt? Most nem a napot baszta el, hanem az időpontot? De nem. Tisztában van azzal, hogy korábban jött kissé, ennek az oka is megvan, meg fogjuk hallgatni. De előtte egy boríték: Laura Mátéval küldte el a tegnap át nem adott honoráriumot. Ha most meg akarnám fejteni ezt a lépését azt mondanám: ezért tette, hogy egy kicsit mára is idecsempéssze a szellemét, jelen legyen az ülésen, ha csak a gondolatokban is….

Szóval Máté bemegy, elég búvalbaszott. Vajon a szex volt ilyen szar számára is, vagy már előre fél attól, hogy vallania kell róla? Hiszen nem hülye, pontosan tudja, hogy a csaj tegnap már kitálalt.

2.jpg

Zavarát bunkósággal próbálja leplezni. Pénzügyi vitát gerjeszt, hamarabb jött- többet akar fizetni, csak hogy ne érezze, adósa a pszichológusnak… Mert szüksége van ám rá rendesen, most már érzi ő is. Dargay felveszi a labdát, lehet szavazni, ki a frusztráltabb és ki hergeli a másikat inkább. Mindenesetre Máté korábbi érkezésével – Laura késős sztorija után – azt is megtudjuk, hogy ennek is van üzenete: A beteg így üzen, hogy fontos számára a terápia, a bunkó viselkedése pedig pont ez ellen hivatott demonstrálni. Érthető, nem?

De Mátét sem kell félteni „Miért gondolja, hogy minden magáról szól?” „András! Érdeklik a tények is, vagy megdönthetetlen az elmélete?” Hihihihi. Jogos. (Ezt a kérdést jó lesz, ha Dargay tartalékolja péntekre, ha ő lesz az, akit Ágnes letámad a „megérzéseivel” és a mondvacsinált elméleteivel.)

Hogy az igazát bizonygassa, a férfi elmeséli végre, miért ért ide hamarabb: Máté ma reggelre, az ülés előttre gyárlátogatást tervezett a saját gyógyszergyárába. Csakhogy már a kapuból majdnem visszapattant, mert az új biztiőr nem ismerte meg. Kopp. Bement az irodába, de egy vezető sem volt ott, elutaztak mind külföldre tárgyalni. Kopp. Ő meg az egész stratégiai tárgyalásokról semmit nem tud. Kopp. Ki is a az, aki azt mondta 3 héttel ezelőtt, hogy nem tud kiszorulni a gyárvezetésből, hiszen ő tulaj?

10.jpg

Háááát elég szarul esett mindez szegény Máté fiúnak, és akkor még nem is mesélte el a Laurás hétvégéjét. Máté nem naiv és/vagy jó emberismerő. Pontosan tisztában van azzal, hogy Laura már kitálalt a naturális részletekről. „Furcsa lány ez a Laura.” Na ebben egyetértünk itt jó sokan. A beszámolója a szexről sokkal jobban tetszett, mint a tegnapi Laura féle leírás. Máté elmeséli, hogy Laura hívta meg vacsorára, a vacsiról rögtön kiderült, hogy csak egy előjáték az utána következő szexhez. Mert az az első perctől kezdve nyilvánvaló volt, hogy szex az lesz, bármit is tervezett Máté. Amikor azt kérdezi Dargaytól, hogy kíváncsi-e az ő szájából is a részletekre és közben elmosolyodik, imádom. Amikor megjegyzi, hogy nagyon szar volt a szex közöttük („minősíthetetlen teljesítményt nyújtottam”), és – bár lehet, hogy Dargay szokott fantáziálni (ááááááááá, dehogy szokott) a betegeiről, azok szexuális meséjéről – na de az ő szar sztorijukról tuti nem fog, akkor már hangosan röhögök. Pedig, ha tudná!

4.jpg

Viszont amikor megkérdezi, hogy „tényleg ennyire fontos- e a szex?”, akkor megint eszembe jut a „meleg Gabi” barát és az is eszembe jut, vajon arrafelé kanyarodunk-e egyszer, hogy azért nem élvezi a szexet Máté, mert momentán a társadalom rossz 50%-nál keresi a kielégülést? Lehet, hogy fiúkkal jobban menne neki? Közben megint nevetek, mert eszembe jut, mi van, ha ő is Dargayt fogja akarni. Na jó, ez utóbbi már tényleg csak gyenge poén.

Végül csak elmeséli Máté is a szex intim részleteit. Nem sok újat a Laura-féle interpretációhoz képest. Elmeséli ugyanakkor, hogy minden adandó alkalommal szóba hozta a feleségét. A pszichológus szerint ezzel meg akarta alázni Laurát. Máté furcsán gyengének érezte magát Laura ágyában, gyengének és tehetetlennek, úgy érezte, hogy akarata ellenére került a nő ágyába, csapdájába. És hogy újra erős legyen, vissza akart vágni a nőnek, ezért kezdett el a feleségéről beszélni. Szándékosan alázta a partnerét, mert szarul érezte magát. Mint ahogy a ma reggeli érkezésekor is szarul érezte magát a gyárban történt események miatt, ezért alázta ma a pénzezéssel a dokit…

3.jpg

Az, hogy ez mennyire helyes és találó, az Máté reakciójából látszik. Egyrészt pont úgy ül, összefont karral, mint Dargay Ágnesnél péntek. Másrészt, amikor kimondják az ítéletet, felpattan - csak ő nem a budira rohan, hanem ahhoz az átkozott kávégéphez.

6.jpg

Máté igyekszik észhez térni, felteszi a heti nagykérdést: „Mondja meg nekem őszintén, tud rajtam segíteni?”. De a válasz kiábrándító: „Ezt nem tudom előre megmondani.” Sejthető volt, hogy egy Máté beállítottságú ember ezzel nem fog megelégedni. Dühöngeni kezd, garanciát akar. Dargay elmond egy tanmesét, aminek a lényeg, hogy nem lehet mindent nagy ugrásokkal, egyszerű megoldásokkal, két kék és három piros bogyó elfogyasztásával megoldani. Szépen finoman kell haladni, fenntartani az egyensúlyt. Dargay nem bűvész, nem tudja jobbá varázsolni Máté életét, de tud vele együtt kis lépésekkel haladni. Egy fogcsikorgatásra nem lehet elköltözés a válasz, egy kiírtott családot nem hoz vissza egy kifizetett temetéssel. Ezek nem valódi válaszok. A kérdés az, hogy Máté elfogadja-e a kis lépések taktikáját és elfogadja-e ehhez társnak Dargayt.

Máté egy műszerhez hasonlítja a pszichológust, aki majd megmutatja a helyes irányt. Eddig csak a pénzügy és a statisztika volt az istene, a műszere, az vezette – és lám hová, egy ember családja meghalt, mert a pénzügyek szerint ki kellett őt rúgnia. Mi van, ha a mostani „műszere” sem lesz jó és Dargayban is csalatkoznia kell?

De Dargay nem akar irányt mutatni, ő azt mondja: menjen minden Máté érzései szerint, ne keresse a férfi a „helyes” válaszokat, mert helyes válaszok nincsenek. Érzések vannak, amik után lehet menni. És a saját megérzései után kell mennie mindenkinek. A szerint kell cselekednie, amit tenni szeretne.

7.jpg

És, hogy mit szeretne most tenni Máté? Menni és megrakni Laurát, de ezúttal úgy istenesen. Hááát úgy látszik, hogy lassan annak is hagyománya lesz, hogy a keddi ülések alatt Dargay mond valamit és Máté egy elég érdekes következtetést von le belőle (lsd. 2 hete az elköltözés-döntés). Laura egy zakkant csaj (mert hát ide jár, tehát az), ezt Máté is elismeri. Sőt a tegnapi poszt, általam költőinek szánt kérdésére is választ ad: igen, az az ölelés, ott a kapuban, Máté és Laura között az a terapeutának szól. Ezt persze Máté nem tudja. Csak azt érzi, hogy van egy harmadik (negyedik, ötödik) aki miatt foglaltak Laura érzései, hogy ez pont a vele szemben ülő pszichomanus, na azt még nem sejti. De ami késik….Azért majd remélem láthatjuk a fejét, amikor ezzel szembesül. Azt hiszem az lesz az a pont, amikor új terapeuta után kell néznie….

Címkék: terápia
21 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

genevieve 2012.11.14. 15:03:20

hehe, máté kicsit másként adta vissza a romantikus randi történéseit:-)))

az nagyon tetszett amikor máté bemondta a dokinak, hogy most megy és jól megdugja laurát...azt a fejet amit a doki vágott:-)

Zsoofka 2012.11.14. 15:08:45

@genevieve:
Neked nincs olyan érzésed, hogy Laura ninfomán?

genevieve 2012.11.14. 15:11:51

azért érdekes, hogy máté a dugás alatt azért beszélt a feleségéről, hogy megalázza laurát, és a dokinak meg azt mondta, hogy laura alázta meg őt,mert laura élővibrátornak használta és ezért fog visszavágni a "jólmegdugással"

azt viszont nem értem, hogy intelligens, iskolázott emberek miért várják el egy pszichológustól, hogy majd az konkrétan megmondja mit tegyenek...pedig azzal nagyjából mindenki tisztába van, hogy ilyet nem tehet...nem sebész, hogy kivegyen egy nem működő szervet és akkor a beteg meg jól meggyógyul..

genevieve 2012.11.14. 15:16:11

@mokamini: nincs:-)

nagyon is ki tudott elégülni:-)

ha már nimfománia, akko inkább érzelmileg az...hajszol valami érzelmi megnyugvást (kielégülést) amit tini kora óta nem kapott meg a férfiaktól, és azt hiszi, mivel férfiakról van szó, a szexel elérheti ezt...

abban nem is téved, hogy a dokit igenis féltékennyé tudta tenni, az is ahelyett, hogy a saját házasságát próbálná rendbe tenni, csak laurán kattog az agya....

mondjuk ha én a helyében feltenném laurának a kérdést: oké, elhagyom a feleségem, összefekszem magával.... és? hogyan gondolja tovább kedves laura? boldogan élünk míg meg nem halunk?

Zsoofka 2012.11.14. 15:19:58

@genevieve:
Én pont a Máté másik véglete vagyok. Nemigen hiszek abban, hogy egy ilyen terápiával meg lehet oldani problémákat. Tudom, hogy ez így paradoxon, mert akkor meg minek nézem és főleg minek írom :) A téma maga érdekel és kíváncsi vagyok, hatha meggyőz engem ez a film.Én most is úgy gondolom, hogy kibeszélni a dolgokat az nagyon hasznos, de sokkal jobb egy barátnak, aki ismeri a körülményeket és esetleg tud segíteni. Az ilyen barát ritka, ezt is tudom.
Pont azért tetszett az 1-4 rész, mert Dargay nem ítélkezett, csak beszéltetett. Aztán az 5-ben Ágnes pont úgy viselkedett, ahogy az én fejemben a pszichológusok viselkednek: a páciens mond valamit, a pszich. meg ráhúzza valamelyik elméletét és abból nem enged. Szóval még nem dőlt el bennem semmi e témában.

Zsoofka 2012.11.14. 15:21:42

@genevieve:
Szerintem Laura úgy gondolja, hogy igen, ásó, kapa, nagyharang.... Hisz már mondta is, hogy bensőségesebb a kapcsolata a dokival mint a legtöbb házaspárnak...
Igen, talán nem jó szó a ninfomán. De szerintem is, ha meg lenne neki a doki, akkor hamarosan megint mást akarna....

genevieve 2012.11.14. 15:24:23

@mokamini: én mindig is úgy gondoltam, hogy a pszichológusnak annyi dolga van, hogy értelmesen hallgat, hagyja, hogy a páciens kibeszélje magából a dolgokat, és ha megakad picit terelje....

a problémákra mindenkinek saját magának kell rájönni (azt hiszem legtöbb esetben mindenki tudja is mi a baja, csak ki kell mondani, ez a nehéz dolog) és csak saját maga tudja megoldani...

a barát ilyen szempontból nem jó, mivel érzelmileg érintett (nem véletlen, hogy a pszichiáter családtagot, ismerőst nem kezelhet), és nem tudja távolságból nézni a dolgokat..
a segitség az más, ha már tudja a konkrét megoldást a páciens, akkor a barát esetleg segíthet annak megoldásában...

genevieve 2012.11.14. 21:07:20

nagyon bejön ez a szerelés ami zsófin van:-))

hogy figyelnek a részletekre,még a karszalag is rajta van a kislányon:-)

genevieve 2012.11.14. 21:13:44

szegény doki, mindenki neki meséli el a dugási élményeit:-)

bár, gondolom egy igazi pszichológus hall ennél különbeket is...

genevieve 2012.11.14. 21:16:13

ez a kislány nagyon-nagyon jól játszik!

Zsoofka 2012.11.14. 21:30:11

@genevieve:
Ugye mondtam egy hete, hogy nincs jó helyen az a kurva gyógyszer.... na ezt a sztorit nem teszi ki D.A. cégérként a falra. Mennyire gáz már, hogy a psz. rendelőjében lesz öngyilkos egy páciense...

genevieve 2012.11.14. 21:34:41

@mokamini: egyáltalán miért kell a rendelőben annyi gyógyszert tartani? főleg olyan ami árthat? egy doboz aspirin biztosan nem árthat

ha valakinek hirtelen kell valamiért, akkor legyen ott 2-3 szem...

genevieve 2012.11.14. 23:41:49

belenéztem a port.hu-n megadott linkekbe az izraeli és amerikai változatba....

nekem úgy tűnik a mi szereplőink jobban néznek ki:-)

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.15. 11:01:33

"Érdeklik a tények is, vagy megdönthetetlen az elmélete?"

Ezt de kiíratnám minden rendelő falára!

beacska 2012.11.15. 11:30:27

@mokamini: én nem is értem ezt a gyógyszer-szekrény dolgot. Milyen már, hogy a csap felett ott vannak a "szerek". Nálunk a spájzban egy dobozban vannak...igaz, még vannak gyerekek, de ha kiröppennek, akkor sem teszem kéz alá.

(csak neked: megnéztem már a mait, meg a holnapit is. DÚÚÚRVAAA! ;))

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.15. 11:32:44

@mokamiki
Reméljük, Máté gond nélkül át tudta adni Laurának a nyugtát.
Érdekes cég lehet, ahol a recepciós/gorilla nem ismeri a Főnököt, legalább névről, ugye.

"Megint összefut a pszichológus egy betegével, bár gyanítom ezt nem fogja megdugni. "

Jó kis fanficket lehetne belőle alkotni:
Máté kezeit törögetve ül a "kispadon", hiszen éppen most került "kispadra" a cégnél.
Távolról halk, majd egyre erősödő moraj hallatszik. Háromajtós, tetovált, kigyúrt, habzó szájú,lábbéklyóval ellátott őrültet vezet "kutyaláncon" két büntetésvégrehajtási alkalmazott. (Hűség, kötöttség ugye.) Az őrizetessel sitcomokból ismert dühöngő tömeg halad végig a folyosón. Egyik oldalt a lincselők követelik a halálbüntetés visszaállítását, míg a másik oldalon a szimatizánsok ordítják, hogy "védencük" nem volt, nincsen beszámítható állapotban, szükséges az eredeti orvosszakértői határozat felülbírálata.
-Hát így néz ki egy normális ember? -kántálják.
Máté szomorúan feltekint, nem látó szemmel bámul a hústoronyra és nem dugja meg. (Bizonytalanság, kavargó érzelmek, viszolygás a terápiától.)
A Rosszfiút (illetve: nehéz életkörülmények közé került embertársunkat) őrei átlökik a küszöbön. ARosszfiú magából kikelve őrjöng. Teljes erejéből lecsap a kávéfőzőre, őrei rongybabaként követik a kézmozdulatot.
-Áh. Ön nem teljesen biztos abban, hogy szeretne itt lenni, ugye?- kérdezi Dargay.

beacska 2012.11.15. 11:35:17

egyébként én már Laura történeténél is arra gondoltam, Máté azért emlegeti az asszonyt, mert szarul érzi magát. 10 (vagy több) év házasság után nem lehet könnyű egy másik nővel. Laura gyakorlatban van, hogy megy ez az "elsőrandinszex"-dolog, de Máté eléggé bénázhatott. Én már hétfőn is inkább Mátéval tudtam "azonosulni"...aztán kiderült, hogy ja.
Főleg, mert nem tudom Mátéról elképzelni, hogy csak úgy Hűbele Balázs módjára a szenvedély hevében szanaszét dobálja a holmiját. Szépen akkurátusan össze kell hajtani, mert a zakó hálátlan tud ám lenni!!! ;)

Zsoofka 2012.11.15. 11:55:56

@beacska:
Én is láttam, tényleg az, viszont egy jó csomó dolgot megvilágít :)
süti beállítások módosítása