Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-faktor 3x09 - 1. döntő

2012. október 15. 09:00 - candyperfumegirl

Elkezdődött ez is, X-faktor élő adások, egyenes kiesés, dráma, könnyfolyam és persze bulváretetés egyenes adásban, most pár hétig ez lesz a program. Előzetesként bevágnak pár jól megválasztott mondatot a mentoroktól, meg Ildit smink nélkül, ez utóbbit nem gondolták át eléggé. Közös playbackeléssel dallal nyitunk, David Guetta Without You-ja lesz az áldozat, az egész leginkább arra jó, hogy megállapíthassuk, milyen ámokfutást végzett a stylist csapat a versenyzőkön. Egy óvatlan pillanatban DevilNóri is betáncol közéjük, így nyitja az első élő show-t, amúgy jó a haja, és a ruha sem übergáz, de ne kiabáljuk el, ez még csak az első adás. Kiderül, hogy olimpikonokkal és paralimpikonokkal töltötték meg a stúdiót, és vagy én vagyok vak, vagy egyetlen ismerős arcot nem bírt befogni az operatőr, minden esetre ezt kénytelen vagyok elhinni Nórinak. Behívja még a mentorokat, Ildi arannyal futtatott kisestélyiben, Feró meg idétlen nyakkendő/sál hibridben követ el merényletet a közízlés ellen, és már kezdjük is a versenyt.

01.png

Elsőként a PJZ-n esünk túl, kisfilmek tematikája ma eléggé egységes, családi- és háttértörténetek, ez nem túl érdekes egyetlen esetben sem. Srácok itt főleg arról beszélnek, hogy milyen szoros köztük a barátság (Facebookon indult, erre még emlékszünk), és a „tesó" szó átlag háromszor hangzik el tőmondatonként. Black Eyed Peas-t hoztak, Feró ezek szerint nem adott esélyt a fiúk saját szerzeményeinek kiélezett versenyszituációban. Az igazán rémisztő eleme a számnak a bohócsmink-izzasztókabát kombó, amit azóta is sikertelenül próbálok értelmezni, és akkor még nem beszéltem az elhadart rap szövegről, amiről képtelenség volt megállapítani, milyen nyelven folyt. Mentorok is ezt nehezményezik, de amúgy láthatóan még mindig az első élő adás okozta sokkos állapotban leledzenek, mert alig bírnak épkézláb kritikát megfogalmazni. Olyan fajsúlyú vélemények hangzanak el, hogy ilyen az X-faktor színpadán még nem volt, meg nagyon jött az energia. Lesz ez még jobb is, csak kéne valami jó kis katalizátor, hogy elinduljon az az igazi teátrális hajtépés, amiért annyira szeretjük őket.

Kvaka Andrea családi életébe kapunk bepillantást a kisfilmben, meg megtudjuk, hogy hobbija a villanyóra-leolvasás, ezzel most nem tudok mit kezdeni. Még pár próbatermi jelenet bevágva, Spar pia a zongorán, nagyszerű, ezt is kipipálhatjuk, akkor lássuk a produkciót. Sweet Child O' Mine-t hozott, ami nem lett volna rossz ötlet, de egy ilyen dalnál különösen zavaró, hogy a gitárosok csak dísznek vannak a színpadon, semmi élőzene, ezáltal semmi koncert feeling. Feró egy pillanatra megfeledkezik magáról, és túlzásba viszi a rajongást, annyira bejött neki, mi lesz így a csapataival? Azon megy még egy kis okoskodás, hogy Andrea lelke túl tiszta-e a rockhoz vagy sem, nem az igazi még mindig, túl nagy az egyetértés a mentorok között. A legnagyobb poént Devil tartogatja a blokk végére, képes benyögni, hogy „szavazzanak, akik szeretnék tudni, mit tartogat Andi az ezüstdzseki alatt!" Azt hiszem, az egy másik műfaj, de köszönjük Emese.

02.png

Fehér Zoli és kiscsaládja című blokk következik, kislánya már most nagyon vágja a témát, Dreamgirlsre riszálja magát, de úgy, hogy én jövök zavarba helyettük is. Zoli azt mondja, nagy törés volt az életében az a pillanat, amikor a tavalyi első döntőt nézte kívülállóként, ki nem bírta volna, ha idén kimarad a jóból. Még egy kis öltönyház bemutató, majd irány a színpad. Hatalmas kivetítőkön most mindenki megcsodálhatja, milyen jól sikerült Zoli fogsora, amúgy nem szól rosszul, és nagy előny, hogy már tényleg nem mulatós a stílus. Mentorok részéről imádás van, de már most rájárnak a sablonszöveg kártyákra, és azokból puskáznak, „jó lesz ez, csak hidd el, hogy itt vagy!", ezt sem hallottuk még elégszer a 2 évad folyamán.

03.png

Keresztanyu azt mondja, most jön a zigazi férfi bikaerős hanggal, vagyis Stone, aki kettős funkciót tölt be az idei mezőnyben, mert nem csak versenyző, hanem Ildi személyi testőre is, ezt is megtudtuk még a műsor elején. Kisfilmben kapunk egy kis szegedi városnézést, mert itt indult Stone előadói karrierje, amikor egy szórakozóhelyen, ahol ő kidobóként dolgozott, az előadóművész lebetegedett, és a főnök őt állította be jobb híján. Már ez is épp elég anyag lenne egy kisfilmhez, de belesűrítenek még egy kis tetoválósztorit is, rákerült az X-faktor csudálatos X jele Stone izmos vádlijára, erre akár egy másik kisfilmet is fel lehetett volna húzni, de sebaj. Produkció van, kerítettek két táncosnőt, akik nem magasabbak Stone-nál, és most úgy vonaglanak körülötte, mint akiket áramütés ért. Zanzibárt utalt ki neki amúgy Keresztanyu, tisztességgel eltolja, de az a baj, hogy ennél többet nem lehet rá mondani. Mentorok is ezt a gondolatkört járják körül, Geszti szerint kicsit gazdaságos volt, és már majdnem célzást tesz a korára is, de ezt megelőzendő Keresztanyu háborogni kezd, alakulunk már. Devil is beszambázik, és ledobja a magassarkúit, hogy egy magasságba kerüljenek, ez aranyos, de az is lehet, hogy csak nem akarta, hogy a Stone fejéről visszaverődő fény elvakítsa.

04.png

Maximalista Antal Timi jön, vörös hajzattal, értem már, az volt a koncepció, hogy három lány, három szín, csak Kvaka Andival bánt el kegyetlenül a fodrász. Timi filmje az otthoni kisvárosi élet-néptánc-Telenor reklám hármasságra van felépítve, és az egyik legkirályabb Madonna szám, az Easy Ride szól alatta, ezt külön köszönöm a zenei szerkesztőnek. Timi a színpadon, Whitney Houston: All The Man That I Need-et kapott, nagy vállalás, de akkorát énekel, hogy felrobban a stúdió, így szabad. Még Keresztanyu sem tudja visszafogni magát, és felállva tapsol, majd szinte megfeledkezik arról, hogy nem az ő versenyzője, „te egy minibomba vagy, az egyik kedvencem, szeretlek, imádlak!" Feró odáig merészkedik, hogy miatta szereti a 2012-es X-faktort, sőt még Nóri is végigsikoltozta a backstage-ben, de kár, hogy ebből nem vágtak be semmit. Timi azt mondja, hogy az ő maximalizmusa még ebben is talált hibát, nem semmi a csaj.

05.png

Feró úgy harangozza be a Like formációt, hogy az a három lány, akik ma Magyarországon egyedüliként képesek Adele dalokat énekelni. Gubik Petra hétköznapjait látjuk a kisfilmben, amint szerel, de kár, hogy nem hegeszt, mert akkor jöhetne akár a What A Feeling is. Következő állomás a Keleti, csajokat visítozva össze kell szedni, majd beülni a Sugar Shopba, és már lehet is a színpadra menni némi sütizés után. Kelly Clarkson Strongerjét hozzák, amit lehet jól nyomni csajbanda formációban, de itt sajnos ez nem bizonyosodik be, kicsit szétesik a dolog. Petra a biztonság kedvéért már most megkapta azt a bőrgatyát a stylisttól, amit minden egyes X-faktoros női előadónak magára kell öltenie a műsor folyamán legalább egyszer; a vörös csajt meg jól megstylingolták, tényleg ő volt a legcivilebb a háromból. Értékelünk, Geszti erre csak egy kis lájkot tud nyomni, istenem, ezt hányszor fogjuk még végighallgatni. Ildi szerint ők már most a legerősebb csapat az X-faktorban evör, hoppá.

06.png

Most Zámbó Krisztiánt szólítja a Nagyasszony, akinek a kisfilmje csak a szerény otthon mutogatásáról szól. Kis borozgatás meg séta a hatalmas gyümölcsösben, luxusvilla, kiskutya, Jimmy szentély, Edit asszony, közben meg elhangzik a „szeretném, hogy önmagamért szeressenek" mondat, sok ez így egyszerre. Halljuk inkább a produkciót, Incomplete lesz, és ez a dalcím eléggé beszédes is ebben az esetben, nem sikerül jól. Remek táptalaj ez egy igazi jó kis hajtépéshez a mentorok között, Feró azt meri mondani, hogy nem volt jó a dalválasztás, mire Keresztanyu azonnali óbégatásba és hárításba kezd, Feró meg hirtelen átmegy zenetanárba, roppant szórakoztató a dolog. Geszti sem akar kimaradni a jóból, ő azon a vonalon filozofálgat, hogy ne akarj magadra több terhet rakni, Ildi meg kategorikusan kijelenti, hogy „kiléptél édesapád árnyékából, ami már csak azért is vicces, mert jelenleg nincs ember Magyarországon, aki ne úgy emlegetné a srácot, hogy „a Jimmy fia".

07.png

Abrosz Trió jön, vagyis a Spirit, csak megszokom már egyszer. A kissé Wolf Kati-jellegű csajszi beköltöztette magához a srácokat, hogy majd jól összeszoknak, meg felhizlalja őket kicsit lecsóval meg pörkölttel, úgy lesz az igazi. Srácok azt mondják, lelki közösség van köztük, azért Spirit a nevük, meg van egyenmedáljuk is, aranyosak egyébként. We Are Youngot adnak elő, amit hallottam már erőteljesebb verzióban is, de legalább illik hozzájuk, csak a bulis-megőrülős hangulat hiányzik. Ilyenkor miért nem lehet egy hadseregnyi táncost felterelni a színpadra, hogy teremtsenek egy kis bulihangulatot? A PJZ-nél se ártott volna pár tucat seggrázós forrónadrágos csajszi a fiúk köré, ezek a produkciók valahogy olyan vérszegények tudnak lenni kellően összerakott körítés nélkül. Értékelünk, Keresztanyu megállapítja, hogy jól állnak egymásnak, Geszti meg még ennél is messzebbre meg, ti vagytok az X-faktor eddigi legcukibb csapata! Hol van már a tavalyi hó, meg az Ikrek ugye. Feró a kettes számú sablonszöveg kártya tartalmát zúdítja ránk, „mindent megcsináltatok, amit kértem!".

08.png

Oláh Gergő következik, és megtudjuk, hogy Karancslapujtőről származik, imádom az ilyen városneveket, lehet villogni az ismerősök előtt, hogy egy levegővel ki tudom mondani, hogy Jászkarajenő meg az Ököritófülpös, rögtön megy ez is a repertoárba. Kiderül az is, hogy Gergőnek több köze van a tánchoz, mint azt sejtettük, mert hiphop tánciskolát is üzemeltetett, ahol megismerte a feleségét, na akkor ebből remélem, látunk is valamit ma. Produkcióban nem lehet kifogásolnivalót találni, jól énekel, jól táncol, és él a színpadon, táncosok is vannak, felveszi velük a ritmust, egy szóval szórakoztat, így kell ezt! Nem fogom vissza magam, tetszett, na. Mentorok is lelkesednek, hirtelen mindenki Gesztit kezdi irigyelni, hogy neki ekkora tehetség jutott a csapatába, Geszti meg (ál)szerényen csak annyit mond, hogy tisztelettel felhívná mindenki figyelmét, hogy MalekMiki állva tapsolt, helló.

09.png

Miki most Csobot Adélt szólítja, akinek a kisfilmjét arra hegyezték ki, hogy mennyire megosztotta pár hét alatt a nézőket, ügyes. Adél produkálja magát otthon egy kicsit, de nem ez a lényeg, mert máris mutatják a kritikai hangvételű cikkeket (ha jól láttam, még comment.com-ot is), majd Miki leül Adéllal beszélgetni , hogy érint ez téged, kislány? Hát, egy kicsit rosszul, de igazából úgy ahogy van, leszarom, valami ilyesmi sül ki belőle, na lehet menni bizonyítani. Nem is kéne mást csinálni ezzel a lánnyal, csak visszahozni azt a stílust, amivel felfigyeltek rá a válogatón, mert azóta kiderült, hogy rágógumipop nem áll jól neki. A retro viszont igen, és hálistennek most újra ilyen produkciót hoz, Caro Emerald, és legyünk őszinték, ezt baromi jól tolja. Sőt, nem is kéne neki más stílust erőltetni, van elég jazz meg swing a zenetörténelemben, és nem lenne baj, ha lenne egy olyan előadó az X-faktorban, aki ilyen stílusban utazik. Azt még hozzátenném, hogy Adél mozogni is tud ehhez, és el tudta érni, hogy figyeljen rá az ember elejétől a végéig, jöhetnek a kövek, engem ez a produkció megvett. Geszti azt mondja, hogy nem látott még nőt, akin egyszerre ennyi minden mozog, a dicséretekhez meg Miki még hozzáteszi hogy ilyet senki más nem tud a mezőnyben, ami igaz, az igaz, Stonetól pl. furcsa is lenne.

10.png

Szabó Dávid jön, és teszünk egy kis utazást az Operettszínházba, megnézzük, hogy búcsúztatták. Dallal természetesen, elbocsátó szép üzenet Kerényi direktortól, majd Geszti hangsúlyozza már nem először a műsor folyamán, hogy számára Dávid testesíti meg az ideális popsztárt. Most Enrique Iglesias: Hero-t hozott, ami nekem maximálisan giccsfaktor, de nagyon szépen elénekli, ezt el kell ismerni. Keresztanyu a változatosság kedvéért megint állva tapsol, egyszerűen nem tud átállni, hogy nem a fiatal fiúkat mentorálja most. A „tökéletes, kedves és profi" szavak hangzanak el különböző szépen megszerkesztett körmondatokban, majd Dávid kicsit félresikerülten Pretty Womant idéz: "majd összecsináltam magam a gyönyörűségtől, hogy itt vagyok!" Nóri úgy érzi, ezek után nem ártana váltani vele még néhány szót, hogy ne ez legyen már a zárómondata. Dávid rajzfilmrajongására tereli a szót, és kiderül, hogy Family Guy-jal hangolja magát a versenyre, ez pedig hirtelen nagyon szimpatikussá teszi a szememben.

11.png

Ma utolsónak Lass Beát hagyták, archív színművészetis felvételeket látunk, majd azt nyilatkozza, hogy nem elégítette ki őt az a pálya, azért van most itt. Otthoni pillanatok, tesóval, kávéval, amivel le is önti magát, na lássuk inkább a produkciót, ebből ennyi elég volt. Nem túl előnyös tüllszoknyában áll a színpadon, és Lady Gaga: Speechlesst hozott, hát ebben biztos, hogy lehet színészkedni. Ami megy is neki, lehet, hogy kicsit túljátssza, de legalább nem unalmas, és nem is hallgathatatlan. Feró bevallja, hogy titkos rajongója, és külön köszöni, hogy most nem sírt, pedig amikor megtudta, hogy Ildihez osztották be, minden képzeletet felülmúló cunamira számított. Negatív kritika talán nem is hangzik el, Ildi meg azt mondja, régen vallott már szerelmet, pláne nőnek, de most megteszi, mert meg kell, áradnak az érzelmek!

12.png

Most már mindegyik produkciót hallottuk, jön még egy közös dal, valami magyar óborzalom, amit azon kívül, hogy látványos playback volt, képtelen vagyok felidézni, de azt hiszem, így a legjobb ez mindenkinek. Ezek után Kocsis Tibor érkezik, ő már új dalt hoz, de baromira hiányoznak a mentorok a székekből, pláne úgy, hogy a dalt jegyző Malek Miklós arcát azért illett volna megmutatni a produkció közben. Az RTL meg még mindig nem bírta lecserélni azokat a hetvenes évekből itt maradt csehszlovák gyártmányú füstgépeket, amik már tavaly is sok bajt okoztak, konkrétan vagy háromszor durván belehallatszik a produkcióba a gép zaja. Nórika még szerencsére hódolhat most kedvenc hobbijának, mert egyszerűen imádja a „Kocsis Tibor" nevet kiabálni, de ezek után vége az emelkedett hangulatnak, mert le kéne zárni a szavazást.

13.png

Újítás, hogy eredményhirdetésnél a mentorok is ott állnak versenyzőik gyűrűjében, és szorítják ki a vért a kezükből, mire Nóri baromi lassan és vontatottan felsorolja a továbbjutó neveket. Utolsó kettőnek most Fehér Zoltán és Kvaka Andrea marad, KisJimmy meg látványosan meresztgeti a szemeit, hogy ez után a produkciója után nem került szopóágra. Párbajra most felkészülni esély nincs, Nórika épphogy kimondja, hogy ki kezd, Fehér Zolinak máris el kell kapnia a mikrofont, és belekezdeni a párbajdalba, ez azért kemény. Nem lehet egyszerű amúgy sem első adásban párbajozni, és egyik sem teljesít valami fényesen. Na, döntsünk, Geszti és Miki persze papírforma, viszont Feró és Ildi sem szarozik sokat, minden cécó nélkül kimondják, hogy Andi menjen haza. Őt azért tovább maradónak tippeltem volna, ez a kiesés kicsit meglepő, és basszus, megint Miki versenyzője távozik elsőként. Jövő héten meglátjuk, hogyan tovább.

Címkék: x faktor
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.10.15. 14:22:34

@pushpang (univerziális határeset): és a melle is megnőtt - a fölöttem belinkelt képek szerint.

armisz 2012.10.15. 14:50:31

Nóri hízott pár kilót, hogy mitől, akár erhes is lehet, vagy többet eszik, de sajnos ő az a típus, aki lábra is hízik.

Szilvamama 2012.10.15. 15:07:01

"...Jimmy szentély, Edit asszony, közben meg elhangzik a „szeretném, hogy önmagamért szeressenek" mondat,..."

Candy, Krisztián anyja is Edit asszony? Mert ő Jimmy első házasságából született, de nem vagyok otthon annyira a témában, hogy vágjam a nevét, csak feltűnt... :)

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.10.15. 15:09:01

@Szilvamama: attól még lehetett a kisfilmben Edit asszony. Sőt.
Mindenhol ő szerepel, ha jimmyről v. a családról van szól.

candyperfumegirl 2012.10.15. 15:44:44

@Szilvamama: mintha ő lett volna a kisfilmben, de lehet, hogy benéztem. Az biztos, hogy ismerős volt az arca, ezért rögtön rá asszociáltam. :)

mézescsók 2012.10.15. 15:48:16

@pushpang (univerziális határeset): Én csak szerződéseket tudok írni, meg bevásárlólistát.

Kivlov 2012.10.15. 16:11:03

Tiplizhet Stone is, meg a 3 csajos csapat, meg zámbóimi, meg gergő is.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2012.10.15. 16:13:46

Basszus, olyan szar volt az egesz, hogy nincs ra eleg negativ jelzom. Talan Gergo meg Adel es esetleg Lass Bea volt valamennyire elvezheto.
A Like olyan borzalmas volt, hogy en szegyelltem magam miattuk.
Szabo David siralmas angoltudasa meg a jelentest is torzitotta. A You Can't Take My BREAD Away mondatnal mar visitoztam a rohogestol... Az ehezo kisfiu panasza, nem adom a kenyeremet... MIVAN?????!!!!!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2012.10.15. 16:17:31

@andrush: de Norika bezzeg nem tudja meg az angol abecet sem. Mondjuk, Fero sem. Folyamatosan P.G.Z.-t mondtak P.J.Z. helyett.
Gizike-Gozeke. :-(

Ditti82 2012.10.15. 16:20:11

@Kivlov: Gergő? Mert? Legjobb.

Arch$tanton 2012.10.15. 16:34:06

Nézi még valaki ezt a szart?

hazank fia 2012.10.15. 16:57:21

@mézescsók: Kvaka anyukaja olvas villanyorakat, Andi csak segit neki neha, ezert hobbi. Ugy emlekszem ezt mondta... :)

ribizli gizella 2012.10.15. 17:40:23

Nóri szerintem csak simán hízott egy 5 kilót, mivel az arcán is látszik, kicsit tokásabb, és mindenhol egyenletesen husisabb lett.
A bejátszásban Krisztián anyja volt látható, aki nem Edit asszony, aki mostanság amúgy is vörös.
Az összefoglaló pedig megint hihetetlen jó lett, köszönjük! :)

Eurydice 2012.10.15. 18:07:36

Köszi a hogyvoltot! Én ma néztem meg, jobbanmondva hallgattam, amíg a gyerekkel játszottam. Hát, a csapatok élvezhetetlenek voltak, Jimmy Jr. különösképpen fájt a dobhártyámnak. Aki azonban hang alapján teljesen a helyén volt: Gergő, Timi, Adélka meg SzabóD, bár utóbbinak inkább magyar dalt adjanak már legközelebb, mert az angolja nagyon szörnyű.

haruka 2012.10.15. 18:28:28

Gergő, Timi jó volt, el kell, hogy ismerjem, hogy Adélcicamica is, de szintén kíváncsi vagyok, mit tud kezdeni más stílusokkal, bár ahogy eddig láttam, semmit.
A csapatok mind szarok voltak, a Spirit meg a Like is olyan hamis volt, mint a fene, PJZ-éket meg egyszerűen nem lehet érteni. Ifjabb Jimmy, Stone értékelhetetlen.

haruka 2012.10.15. 18:29:13

Ja, és imádom, hogy mindig van utalás a Glee-re! :)

Hurri Kán 2012.10.15. 18:59:39

Nem lehetne inkább átkeresztelni a műsort "hogyan faragjunk bohócmajmot minden indulóból" címre? :)

candyperfumegirl 2012.10.16. 10:37:36

@haruka - a túracipős: @haruka - a túracipős: nem véletlen, szerintem a zenei szerkesztők is oda-vissza tudják a teljes Glee repertoárt, csak akkor nem csak a dalokat kéne átvenni, hanem azt a felfogást, kreatív hozzáállást is, ahogy átdolgozzák őket.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.10.16. 11:16:55

@Arch$tanton: nem, csak írunk a róla szóló blogba.
Pont, mint te.

Riley? 2012.10.16. 12:17:04

@kisRita: igen-igen, a combján láttam először valami gyanúsat, aztán tűnt fel a hasa, meg az a fura varrás a ruháján:)

dilon 2012.10.16. 17:53:56

A Malek néha totál ijesztő. Olyan mint a hasbeszélők ocsmány babája csak nagyban

haruka 2012.10.16. 19:23:14

@candyperfumegirl: Pl. American Idolban, ha nem teszel hozzá semmi pluszt, elküldenek a búsba, hogy karaokézni más is tud. De itt nem is erre mennek rá, ugye.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.17. 10:32:09

"Ma utolsónak Lass Beát hagyták, archív színművészetis felvételeket látunk"

Én azt vártam, hogy ebből vágnak be pár kockát :-)

velvet.hu/blogok/gumicukor/2012/10/09/iylen_lass_bea_szex_kozben/

Egyébként komolyan nem értem ezt a nagy Stone utálatot. Oké, valszeg nem ő fog nyerni, de hogy semmi keresnivalója nem lenne ott? Tudnék sorolni pár nevet a 12-ből, aki rosszabb volt nála.

Antal Timi - Oláh Gergő döntő lenne a kívánatos az eddigiek alapján.

jack o'neill 2012.10.17. 10:43:37

Adél egészen jó volt, de még mindig idegesít.
"Jimmy fia Kriszitán" szar volt. Nagyon.
Antal Timi kurva jó volt, ő lett nálam a kedvenc.
Gergő gyerektől én speciel nem dobtam úgy hátast, mint ahogy látom divat lett.
Stone-t bírom, de itt sok helye nincs. Kvaka Andreát sajnálom, nem őt vártam kiesőnek, inkább a F. Zoltánt. A három csapat nem volt túl emlékeztes, talán a P.J.Z. Mert őket a színpad közeléből is kitíltanám olyan botrányosan értékelhetetlenek...
Feró néha túlzásba viszi a szar fényzését. Keresztespók meg még mindig máshol van.
Malek és Geszti oké. Nórika meg pokoli sok, visszavehetne. A műsor meg gyenge volt - pl az operatőri munka nettó szánalmasra sikerült.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.10.17. 12:04:50

@pushpang (univerziális határeset): Nekem is az jutott eszembe hogy terhes. pl. lett dekoltázsa, neki eddig nem volt (mármint melle hozzá).

dvidd (törölt) 2012.10.17. 14:40:48

Lehet kicsit fanyalgónak fogok hatni, de hát na, nem szórakoztatott valami nagyon a műsor most... Azt hiszem a mentorok is pironkodtak magukban, mert a jól kitalált kritika akkor ül, ha vannak ellenpéldák is és hát mégiscsak ez a műsor (képzavar) a kenyéradójuk, azt nem szabad a nézőknek elárulni, hogy mindenki bűnrossz!

Pedig az előadások jó része iszonyat hamis volt, lásd kisjimmyt, aki már annyiszor bukott el, ahányszor a bolognai rendszerben sem lehet már ismétlővizsgázni, vagy a három csajt, akik egyenként se nagy számok, de most együtt és külön-külön is elbuktak, a másik csapatot már nem is ekézem, mert eleve mit vár az ember egy olyan formációtól, akik azokból lettek összedobva, akik még a legjobb félszázba se tudtak bekerülni - nem véletlenül.

Van egy csomó középszer, mint Stone, a vidéki lebujok sztárja, legalább nem árul zsákbamacskát, stabilan hozza azt a keveset, amit tud; vagy "popsztáralkat" srác, akinek alapvetően nincs rossz hangja, biztos jóképű srác is, de semmi izgalmas nincs benne, ahogy a másik kölyök, a nembuzi, aki ugyan tűrhetően énekel, de ha Gesztinek sikerül lenyesegetni róla mindazt, amit ki nem állhat benne a közönség akkor ő is egy szürke kisegér lesz.

A műsor nagy tragédiája, hogy az egyik legjobb hangú versenyzőben, Antal Tímeában nagyítóval kell keresni az őszinteséget, viszolygok tőle egyszerűen, olyan, mint egy éneklő robot. Na persze őszinteségben Lass Bea felveheti még vele a versenyt, remélem legalább megfizetik a szerepéért.

A kiscsaj kiesése nem is azért meglepő, mert olyan jó lett volna (nem volt az), de én is sokkal rosszabbakat éreztem nála. Látom a villanyóra-leolvasós sztori nem csak nekem tűnt fel, de én inkább sajnálatot éreztem, hogy nem tanul, nem dolgozik, csak néha anyucinak segít leolvasni a villanyórát. Ilyen fiatalon.

Jah és Ördög Nóri szerintem nem terhes, csak meghízott a sok Sparos energiaitaltól.

nyuszi01 2012.10.19. 20:37:09

Rájöttem, hogy még nem is véleményeztem az adást meg persze a hogyvoltot!! :D Szóval a hv stabilan nagyon ült megint, és nagyon jó volt, de ezt már megszoktuk. :)

Na, akkor sorba veszem én is az énekeseket, úgy egyszerűbb véleményezni.
PJZ: őket szeretem valamiért, szerintem jófejek, engem mindig felvidítanak, és oké, h egy kukkot nem értek abból, amit mondanak vagy rappelnek, de szerintem királyak. Most is azok voltak.
Kvaka Andi: őt mindig szerettem, az első válogató óta, de most óriási csalódás volt. Hamis is volt, semmi energia, nulla volt.
Gergő: örök kedvenc, imádom, remélem, ő nyeri meg az egész X-faktort, különben egy humbug az egész. Árad belőle a zene, a ritmus, és minden olyan könnyen jön, olyan természetesen, semmi erőlködés.
Adél: a hülye kisp...át nem bírom, de nagyon, viszont azt el kell ismernem, hogy bitang jó volt, az egyik legjobb az este folyamán. Ha tartani tudja ezt a szintet, már akkor meg is győzött. De azért mielőtt kijelenteném, hogy milyen jó, szeretném meghallgatni más műfajú dalokban is, remélem nem ússza meg az egész X-Faktort charlestonnal és Caro Emerald dalokkal.
Szabó Dávid: jó hang, popsztár alkat, kedves és szerény fiú, most is tökéleteset énekelt, de én még mindig unom, nem tehetek róla.
Fehér Zoli: buzi-e vagy kissrác, szerintem rossz volt megint. Nekem nem tetszik. Lehet, hogy nem volt hamis (bocs, már nem emlékszek), de egyszerűen van benne valami, ami engem taszít. És nem kiemelkedő, ez biztos.
Like: kedvenceim voltak az Adele medley óta, de az első élő adás meggyőzött, hogy a legjobbak is lehetnek szarok néha. Király szám szar interpretálásban. Abszolút szétesett az egész, bizonytalan volt, és azon kívül, hogy a refrént elharsogták vagy négyszer, nem sokat alkottak. Csalódás volt sajnos.
Antal Timi: az egyik legjobb volt az este folyamán, csillogott, szép volt, díva. Nem tudom nem szeretni. Bár egy picit még fel kéne engednie, de jó lesz ez.
Stone: na ne. Azt hittem, vmi jó kis rockot kap, erre Zanzibárt nyomott, el is rontotta. Falunapon elmegy, de nem az X-ben. Közepes volt, ahogy Geszti mondta (vagy Miki? Már nem tudom).
Lass Bea: meglepően jó volt. A szám is, az előadás is, és jól áll neki, hogy a stylist kiglancolta. Nagyon tetszett.
Spirit: egyik kedvenc, iszonyat jók voltak, a szám is illett hozzájuk, nem tudok rosszat mondani, hajrá. :)
Zámbó Krisztián: csalódás volt sajnos. Én nekem vele semmi bajom, jófejnek tűnik meg nem beképzelt egyáltalán, viszont most megint elrontotta, nagyon hamis volt és görcsös. Ha nem tud felengedni, akkor sajnos nem tud fejlődni és nem tud jobbat énekelni. El kéne engednie a terhét, amit cipel, és menni fog neki, tudom.

A párbaj: nem kommentálnám. Az tény, hogy Andi gyengébb volt, de a párbajban mind a kettő egyformán szerepelt, semmiféle érzelmet nem indítottak el bennem. A párbaj alapján nem lehetett dönteni, csak az első produkció alapján, az alapján Andi gyengébb volt, és sajnos ő esett ki. Sajnáltam, Zolit szívesebben küldtem volna haza.

Na hát ennyi, várom a holnapi adást. :)

nyuszi01 2012.10.19. 20:38:34

ja és még annyit, hogy a Like-nál nagyon zavart a borzalmas angol kiejtés... "vat DÁZNT kil jú"

sogeking 2012.10.20. 19:52:33

@Ditti82: Bea is rossz volt, de azért szurkolok neki :)

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 19:54:58

Hú, már elkezdődött az élő kibeszélő?
Lass Bea dalának feldolgozása olyan 007-esvolt. Tetszett,de LB néha eltolta.

Az Abrosz Triónál egyértelműen a csaj sokkal erősebb a két srácnál

sogeking 2012.10.20. 19:57:00

@Pácsó Ármándó: ez már egy új világ, ráadásul egy lányra két fiú jut :)

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 19:58:31

Nem valami jó ez a dalválasztás Timinél, valahogy nem passzol hozzá.

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 20:00:10

@sogeking: Azt a filmet én is láttam :-)

Ditti82 2012.10.20. 20:00:15

@Pácsó Ármándó: Nekem is fura volt. Azt hittem, egyedül vagyok ezzel.

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 20:06:27

@Ditti82: Nem vagy egyedül. A múltkori sokkal jobb volt!

Ditti82 2012.10.20. 20:13:29

Hű, hát ez a második élősó eddig nem valami ütős... :|

sogeking 2012.10.20. 20:15:22

majd szóljatok, ha lesz valami jó :)

Ditti82 2012.10.20. 20:15:51

Hoppá... Van azért ott felsőtest kérem szépen... :$ :D

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 20:16:39

Dávid! Az edzőtermi tükrök elsősorban nem arra szolgálnak,hogy a hiú emberek nézegessék magukat benne!

Ditti82 2012.10.20. 20:22:06

Megerőszakolja Ákost... :(

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 20:22:44

Stonenak jobb hogy keményebbre vette a figurát,ezt kéne fokoznia még.

sogeking 2012.10.20. 20:23:21

@Ditti82: igen, és a múlt héten is hasonlóan járt el :):)

Ditti82 2012.10.20. 20:28:23

Melyik lesz a mélypont???? :O

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 20:29:04

Így kéken nagyon zombis ez a P.J.Z :-)
Az éneklésre inkább nem mondok semmit

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 20:40:08

@sogeking: Szerintem elkommerszesítik őket, a saját dalaik jobban álltak nekik

sogeking 2012.10.20. 20:42:57

@Pácsó Ármándó: igen, de ez másokra is igaz - Kvaka Andrának sem az a stílusa, amit megálmodtak neki

Ditti82 2012.10.20. 20:49:20

Az eddigiekhez képest Zolika egész korrekt. Hangsúlyozom, az eddigiekhez képest.

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 20:55:55

Ezt a vöröst mindig sikoltatni kéne, mert az tetszett :-)

Ditti82 2012.10.20. 21:01:45

A múlt hetihez képest egyértelműen jobb.

sogeking 2012.10.20. 21:02:11

@Pácsó Ármándó: a haján sikerült egy kicsit javítani :D

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 21:05:08

@sogeking: Az eredeti Stay-t nagyon szeretem

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 21:08:35

Na, jön Csadél a "Rokizó Padlóváza" (by Mézescsók)
Kíváncsi vagyok milyen lesz

Ditti82 2012.10.20. 21:12:51

@Pácsó Ármándó: Ha Caro Emeraldot énekel, akkor jó. Ha nem, akkor nem.

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 21:20:33

Csak a refrénben jó, amúgy halvány

sogeking 2012.10.20. 21:22:24

még rádobjuk a szerkóra Ildi nyakláncát és egész jó lesz

Ditti82 2012.10.20. 21:24:27

Elkente a rúzst. :D

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 21:26:35

@sogeking: Úgy nézett ki mint az Immortalcímű sci-fiben a "cápa" fejvadász :-)

sogeking 2012.10.20. 21:27:00

@Ditti82: itt a hogyvolton erre most nem merek írni semmit :)

Ditti82 2012.10.20. 21:27:16

Igen, ezaaaaaaaaaaz. A legjobbat a végére.

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 21:27:33

Oláh Gergő már az első hangtól fogva remek!

sogeking 2012.10.20. 21:30:02

@Pácsó Ármándó: :) mondjuk a dalválasztás megint rossz volt

Gergő volt ma a legjobb

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 21:36:00

@sogeking: Nekem Gergő, Timi, Like a sikoltás miatt, az a nemszeretem Lass Bea és a többi a sorrend

sogeking 2012.10.20. 21:43:04

@Pácsó Ármándó: nálam Gergő, Timi, Krisztián (szurkolás Bea, Timi)

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 21:45:29

@Pácsó Ármándó: Neked JFK (Jimmy Fia Krisztián) tetszett? Nekem olyan erőtlen volt az egész

haruka 2012.10.20. 21:51:14

@Pácsó Ármándó: na igen, csak ahogy meghallottam az első sort, rögtön ez ugrott be, meg hogy ennél jobb sose lesz. :)

sogeking 2012.10.20. 21:52:37

@Pácsó Ármándó: ha tőlem kérdezed -
szerintem ma elég sok hasonló szintű (közepes) produkció volt, és még hamisan is az élbolyba került

Ditti82 2012.10.20. 22:06:22

Na innentől már mindegy. :)

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 22:07:26

Lass Bea sok érzelmet visz bele a párbajdalba úgy érzem

Ditti82 2012.10.20. 22:07:59

Várható volt. Amúgy miért kell ennek a kis rüfkének a nevét úgy ordítani?

Pácsó Ármándó 2012.10.20. 22:11:51

@Ditti82: Már a Big Brothers 1-től kezdve így ordítanak :-)

Piros Király nem barátja a magas hangoknak

Ditti82 2012.10.20. 22:15:23

Bea jobb. Egyértelmű.
@Pácsó Ármándó: Nem úgy. :D Csadél nevét mindig olyan irritálóan kiabálja.

foxglove (törölt) 2012.10.20. 22:20:32

@Pácsó Ármándó: Pácsó, megmondtam, hogy lesz ilyen párbaj:)

mézescsók 2012.10.21. 00:23:19

@sogeking: Rettenetes, hogy megint ennek a szerencsétlen Adélnak a ruhájával vagyok elfoglalva, de innen üzenem a sztájlisztnak, hogy a tapadós műbőr utoljára Michelle Pfeiffernek vagy Halle Barrynak állt jól és nemcsak azért, mert a ruci fekete volt! A kis hölgynek nincs dereka. Ezt nem kéne hangsúlyozni.
@Ditti82: Először azt hittem, hogy csak rosszul veszi a kamera, esetleg nem jól látok. De jól láttam. A mikrofonnal kente le vagy már így jött ki? Bár, ha utána gondolok, ez volt a kisebbik baj.

Az adást csak a rappesektől láttam.
PPHZ: Hát, ebben ennyi volt fiúk. Kár. A kelta istenek ezúttal nem az X factort nézték.
Fehér Zoltán: még nem jó, de jobb.
Like: Csak nekem tünt most Petra a leggyengébb láncszemnek? Egyébként hú, de rég hallottam Shakespeare's Sistert!Lehet, hogy ezért tetszett összességében a produkció? Ezt még nem tudom.
Zámbó Krisztián: Innen már nem lehet méltósággal visszavonulni, viseld a csapást, amit magadra mértél!
Csobot Adél: harmatgyenge.
Oláh Gergő: a számot utálom ugyan, de vele forevör.
Az elejét érdemes visszanézni?

Neotica 2012.10.21. 01:19:15

@mézescsók: Szerintem max Timit nézd vissza, mert ő most is nagyot alkotott a pár hamis hang ellenére is. Gergőt kivéve a többiek felejtősek voltak ma is.

candyperfumegirl 2012.10.21. 10:25:51

@mézescsók: az elejét? Ha Gergőt láttad, akkor nem. Jobban jársz, ha megkíméled magad, minden idők legrosszabb X-faktor adása volt, tényleg csak Oláh Gergő 3 perce volt megtekintésre érdemes belőle.
Most persze magam ellen beszélek, mert nem fogjátok elolvasni, ha nem is láttátok, de nem akarok én senkinek rosszat. :)

Pácsó Ármándó 2012.10.21. 11:00:39

@candyperfumegirl: Én láttam, kommenteltem is, de kíváncsi vagyok a hogyvoltodra

mézescsók 2012.10.21. 12:12:38

@Neotica: @candyperfumegirl: Kösz, nem vagyok a magam ellensége.
Csatlakozom Pácsóhoz: jöjjön az a hv.!

candyperfumegirl 2012.10.21. 22:55:57

Hát megírtam, de előre bocsátom, hogy nem lett szép...
süti beállítások módosítása