Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Túlélés terepfokozaton 1x04

2012. október 11. 17:27 - Nico Tindeath

Már megvolt a dzsungel és a fagy is, nem meglepő, hogy a negyedik részre egy sivatagban dobták ki Wut és Garyt a műsor perverz producerei. Annál meglepőbb, hogy ezúttal is Chilében vagyunk, a fene gondolta volna, hogy van egy ország, amibe az egész világot belezsúfolták, mint valami éghajlati skanzenbe. Ahhoz, hogy három nap alatt kijussanak a Jeeppel a homoktengerből, először fel kell jutniuk a kocsihoz, amit egy tíz emeletes homokdűne tetejére installáltak a készítők. Az első gond az, hogy Wu nem hogy sivatagban nem szokott túrázni, de szemmel láthatóan ő az az ember, aki szeretné, ha mozgójárda lenne a McDonald’s-ban a pult és az asztalok közt. Mire felérnek a méretes dombra, Wu már úgy liheg, mintha lenyomott volna egy maratont, de kézen állva.

És hogyan lehet lejutni egy lakótelepi ház tetejéről egy kocsival? Hát a homokfalra merőlegesen, mert ha egy picit is oldalra húzná Wu a kormányt, az autó rögtön felborulna. Az ázsiai sofőr most már a főnök, miközben a titkos bevetéseken rutinból túlélő Gary úgy majrézik, mintha az iráni forradalmi gárda kivégzőosztaga felé száguldanának nagy sebességgel. És a szuronyok mögött lenne még egy betonfal is. A betonfalon túl meg egy medence kiéheztetett aligátorokkal.

vlcsnap-2012-10-11-16h06m55s250_1.png

Ahogy megáll az autó, rögtön Gary lesz a főnök: először is csak ő tudja megmondani, hogy merre van nyugat, Wu GPS nélkül valószínűleg San Franciscóban sem találná meg a legközelebbi szusibárt. Gary egy botot tűz a homokba, majd megjelöli az árnyékát, és figyeli, hogy merre halad az. Mert ugye a nap keletről nyugatra halad, tudja ezt minden cserkész. Már, ha nem talál mohával borított fákat.

A száguldás közben persze néha elakadnak, de olyankor csak ki kell venniük az autószőnyeget, a kerekek alá rakni, és már mehetnek is tovább. Ja nem, azért nem árt, ha azért visszamennek a műanyagszőnyegekért, jól jönnek majd még azok.

A következő rész csütörtökön, este tízkor a Discoveryn! Ismétlés pénteken délután ötkor!

Az első nap végén egy dűne mögé parkolnak be, hogy ne kapja le a fejük a szél. Már csak vizet kell szerezniük, mert az a fél kanna nem lesz elég, főleg ha Wu is be akarja majd lőni reggel a séróját. Gary egy gödröt ás, nejlonnal fedi le, és egy edényt rak az aljára. És ha most rápisál a nejlonra, akkor reggelre ugye kicsapódik a nedvesség, bele az edénybe, és akkor máris ott a tiszta, Evian-izű víz. Persze Wu ettől rögtön kibukik, hogy ő nem iszik vizeletet, főleg nem egy angolét. Aztán mégis iszik majd reggel, és csak a műanyag bukéra panaszkodik, de biztos csak azért, mert rossz volt a nejlon évjárata. Ha a víz megvan, már csak tűz kell: egy fémládába homokot tölt Gary, benzint önt rá, majd meggyújtják, ezúttal az autó gyertyáit használják, mégse megint az akkus trükköt kelljen bemutatni, mint a dzsungelben. És tényleg, ég a homok, pedig ennek semmi értelme. Én rögtön számítógépes trükkre gyanakszom, de persze lehet, hogy csak túl sok Xénát néztem.

vlcsnap-2012-10-11-16h43m14s20.png

Másnap reggel továbbindulnak, de nemsokára egy szakadék állja az útjukat, de akkora, hogy az még a Tatuinon is elmenne látványelemnek. Lefelé még csak-csak, de a gödörből már nem tudnak kijutni. Nos akkor nézzük a megoldásokat sorba: először is le kell ereszteni a kerekeket picit, mert így nagyobb felületen tapadnak. Állítólag ez a legfontosabb szabály a sivatagban, ha elakadsz, szerintem meg, hogy mindig használj magas faktorú naptejet, de ki vagyok én, hogy ezt megmondjam. Aztán pedig kicsit körba körbe kell haladni a dombon, hogy amikor elég lendületet kap a kocsi, neki lehessen vágni a legmeredekebb részeknek. És végül: ki kell szállítani az autóból Garyt, mert az a sok izom csak felesleges többletsúly ilyenkor. Úgyis felgyalogol ő még a házfalon is.

Most hogy a dűnék már nem jelentenek akadályt, már csak az autóval kell megküzdeniük. Kezd ugyanis túlmelegedni a motor, talán valahol folyik a hűtővíz. Wu a régi jó trükköt dobja be: be kell kapcsolni a fűtést, attól majd lehűl a motor. Csak az a baj, hogy a sivatagban ülnek egy forró fémkaszniban, ha erre még ráengedik a fűtést, hát olyan lesz, mintha alágyújtanának egy szaunának.

És mit tehet két férfi, ha meleg van a sivatagban és még fel is tekerik a fűtést? Hát levetkőznek. Aztán soha többet nem beszélnek arról az élményről, amikor az egyikük átnyúl a kormányért, hogy közben a másik megvakarhassa az orrát. Vagy arról, amikor egymás izzadságában fürödtek.

vlcsnap-2012-10-11-17h02m51s12.png

Most jön a második éjszaka, Wu és Gary már összecsiszolódtak, sőt már a másik csupasz testének látványát is megszokták. Most is vizet kell gyűjteniük, de most már nem szarakodnak a nejlonnal és a pisával, Gary egyszerűen ugrál kicsit az autó motorháztetején, hogy legyen egy mélyedés, amin megáll a harmat. Merthogy Chilében a sivatag is nyirkos éjszakánként, amikor a tenger felől fúj a szél.

Estére rántottát esznek több napos, napon rohadó tojásból. Na ez az, amit senki ne csináljon utánuk otthon, mert lehet ám homokdűnék közt rohangálni padlógázzal, de a szalmonella még a legkeményebb exkommandóst is lenyomja. Nem is beszélve a puhány ázsiai sofőrökről.

De a tojás ezúttal nem nehezítő körülmény, vagy pár 18+-os felvétel indoka (meztelenül hányó kommandós, és a fölé hajoló ijedt ázsiai), hanem a megoldás: egy tojás marad ugyanis reggelre, amivel aztán be lehet foltozni a hűtőrendszeren ütött apró lyukat. Hogy mégis hogy? Hát kettéválasztjuk a fehérjét a sárgájától, a fehérjét betöltjük a rendszerbe, és megvárjuk amíg a forró vízben keménnyé szilárdul és eltömi a lyukat. Azt hinnénk ez a módszer nem működik, de mégis, hiszen látjuk a katarzist, ahogy a Jeep átjut a kaktuszokkal teleszórt sávon, és eljut a tengerpartig. Függöny le, mindenki könnyezzen, aztán menjen ki a hűtűhöz nassolni valamit.

Interjú a szereplőkkel

Az első rész hogyvoltja

A második rész hogyvoltja

A harmadik rész hogyvoltja

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.10.11. 18:39:06

nem a nejlonra hugyoztak (hogyan is teleportálna a hugy a nejlon tetejéről másnap reggelre a nejlon alatti tálba?), hanem a homokba a bödön mellé. és utána a hugyos homokot takarták le. mert a hugyos homok tud párologni ugye, a csontszáraz nem.

tojásos sztorit már hallottam máshol is.

"Marikanéni" 2012.10.11. 22:09:09

a tojásos hűtő tömítés tényleg működik. ideig-óráig.

LallyPop 2012.10.12. 00:28:21

A gumiszőnyeges kimenekülést a homokból kipróbálhatja bárki...nem müködik...:)))

vontod75 2012.10.12. 00:49:50

Nem azért, de nem úgy volt, hogy az egész sorozat Chilében játszódik? (egyébként meg tényleg van mindenféle éghajlati jellemző és domborzati képződmény.
Ha valakit bővebben érdekel az ország olvasgasson itt:
chile-beautiful.blogspot.hu/
A tojásos tömítés tényleg működik. A WU gyereket a boltba nem küldeném le GPS nélkül :) :) :)
süti beállítások módosítása