Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Túlélés terepfokozaton 1x01

2012. szeptember 23. 09:00 - Nico Tindeath

A túlélés terepfokozaton olyan, mintha Bear Grylls után dobnának egy régi Jeepet is, hogy mégse unatkozzon annyira ott, a világ végén. Mert ugye az autóban van szivargyújtó, arra meg bármit rá lehet kötni a mikrótól a Playstationig. Persze ez persze nehezítés is, hiszen bármennyire kisportolt is egy exkommandós, azért pár ezer kiló acélt mégsem tud a hátán elvinni ott, ahol nincs autópálya. Bear Grylls helyett Gary Humphrey a sorozat túlélője, ő is brit és egykori kommandós, vagyis az angol akcentus, meg a bazi nagy izmok adva vannak. Ezúttal azonban a különleges erők egykori tisztje nem egyedül menti meg saját magát, ott van neki Bill Wu, a kaliforniai hülyegyerek, aki neve ellenére nagyon is amerikai: rohadtul ért az autókhoz, ámde van rajta némi hamburgerháj, és egyébként is, azt hiszi, hogy a természet az olyan, mint a Rain Forest Caféban. Vagyis fél óránként pusztít a természet, de csak show-jelleggel, és akkor is kettőt fizet egyet kap koktélakcióval kompenzálják a nehézségeket.

1.png

A tíz éves Jeepet a sorozat első részében egy dél-amerikai vulkán tetejére dobják ki, a két fickó pedig mehet utána. Ja, amúgy pont ilyen autóval nyomul Lorelai a Szívek szállodája első évadában, de az én hibám, hogy ez eszembe jutott: egész idő alatt azt vártam, hogy Wu helyett a csinos Gilmore-lányok tolják majd meg a kocsit, amikor beragad.

Wu már az első száz méteren kifullad, ami nem meglepő, mert ugye a magas légköri levegő, meg nincs is autó a segge alatt. De aztán csak rátalálnak a Jeepre, és neki is vágnak a fagyott tájnak. Egyenesen lefelé. Az utat nem csak a jég nehezíti, hanem azok az akár száz méter mély árkok is, amik a repedező jégben nyíltak. Garry megy előre, a kocsi csörlőjéhez kötve, és megpróbálja kitaposni az utat a másfél tonnás terejárónak. Közben Wu a melegben kormányozgat.

Persze Garry jól bele is esik az egyik árokba, gondolom az izgalom kedvéért, éppen a reklámblokk előtt. Bear szuperhősként kiáltozva küzdené vissza magát, de Garrynek ugye ott van a csörlő, ezért egyszerűen csak visszahúzza Wu a semmiből. Olyan is ritkán van, hogy egy kövér ázsiai amerikai fiú menti meg egy kommandós életét. Garry persze rögtön vissza is adná a szívességet, ezért szélvédett jégbarlangot építene éjszakára, de Wu inkább az autóban aludna: puhák az ülések, és egyébként is ez a civilizáció egyetlen emléke ezen az elhagyatott környéken.

2.png

Garry a jégbarlangban, Wu a kocsiban. Mínusz tíz fok alá zuhan a hőmérséklet. Garry elvan ezzel, Wu viszont kurvára fázik. Hiába a kényelmes ülés, az acél hidegen öleli, ezért egy idő után csak feladja: bekönyörgi magát a jégbarlangba. Már csak az elhaló hangokat halljuk a sötétben, ha jól veszem ki Wu még a kis kifli- nagy kifli formációval is megpróbálkozik, de Garry nem vevő a Túl a barátságon remake-jére. Wu az elutasítást azzal üti el, hogy megvádolja Garryt, hogy befingott a jégverembe. Hát ilyen poénokat Bear Grylls nem tudott volna lenyomni, kivéve persze, ha magával visz az útra egy mocskos szájú kesztyűbábot.

Minden idők legszebb napfelkeltéje a hegyen, a vörös és a hideg kék minden árnyalata. Második nap. Garry és Wu megpróbálnak a gleccserről lejutni a sziklás terepre, szerintem ez nem lehet nehéz feladat, én például seggen próbálnék lebucskázni, de ugye én ehhez nagyon nem értek. Állítólag autóval ez a terep szinte leküzdhetetlen, de mit tudhatom én, aki nem is olyan régen még azt hitte, hogy a kuplung az valami olyasmi, mint a turbó gomb a Knight Riderben.

3.png

A fagyot hólén bukdácsolnak lefelé a Jeeppel, már majdnem elérik a hóhatárt, ahol már csak a kihűlt láván kéne végigrobogniuk, hogy elérjék az erdőt. Wu a hólánc mellé csomóval tarkított kötelet is rak a kerekekre, hogy ezzel is növelje a tapadást, de így is csak nagyon óvatosan mernek ereszkedni. annyival mehetnek, mint a kezdő női sofőr, amikor megpróbál tolatásban beparkolni Louis Vutton márkabolt elé.

Akárhogy is próbálkoznak azonban, csak megfeneklenek a jég és a vulkáni kőzet határán. az egyik hátsó kerék egyszerűen kiesett a tengellyel együtt. Wu precízebb megfogalmazásában: a tengely kicsúszott a differenciálból.

Rövid nap volt, Garry újból menedéket épít, és valahonnan még fát is szereznek egy esti tábortűzhöz. Minden olyan mint egy kellemes hétvégi cserkésztúrán, leszámítva talán a szelet, meg a mínuszokat. Ráadásul a hangualt sem olyan mint tegnap: Garrynek elege van, hogy Wu semmit nem hajlandó dolgozni, neki elég a kocsi meg a vezetés, a menedéket meg csinálja meg, akinek két anyja van, azok is az SAS-nél szolgálnak.

4.png

Harmadik nap, Wu szerint ez a legszebb napfelkelte, amit valaha látott. Szerintem meg a tegnapi, de ki vagyok én, hogy veszekedjek vele, még a stáblistán sem szerepel ugye a nevem.

Wu és Garry egy emelő és némi erőlködés segítségével megbuherálják a kereket, de ezzel a terepjáróval már biztos, hogy nem állítanak pályacsúcsot. Lassan csordogálnak le a hegyről, és így is időnként meg kell állni, hogy visszarugdossák a tengellyel együtt kifelé kívánkozó kereket.

Az erdőben viszont már annyira kilazul a kerék, hogy nem lehet tovább halogatni a kerékcserét. Mármint a kerék cseréjét egy fára. Garry kivág egy nagyobb széles, rugalmas fát, és az íves ágat pakolják a kerék helyére. Az autó egyik fele inkább szánkóra hasonlít most már, de legalább most már nem kell pár méterenként megállniuk, hogy visszakalapálják a kereket.

5.png

És igen, így sikerül a határidő, azaz éjfél előtt elérkezniük a célba, vagyis a civilizációhoz. Jó, ez még nem a Time Square, de legalább egy erdő széli viskó és szerelőműhely. Na és mi Wu utolsó mondata a stáblista előtt? Hát, hogy mégis hol van a legközelebbi steak house.

Interjú a szereplőkkel

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása