Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 8x13 – A ház ura (Man of the House)

2012. szeptember 13. 11:00 - PuffCinq

Chase szavaival éve, hetibetegünk foglalkozása, hogy arról győzködi férfitársait, viselkedjenek nőiesebben. Ausszi ezért egyből megnézné, nem elmebeteg-e véletlenül. House igazán büszke lehet e felvetés hallatán, de persze nem mutatja. Hetibetegünk, akit Joe-nak hívnak, egyébként marha jól keres ezzel a győzködéssel. Tömegek hallgatják áhítattal, amint ahhoz hasonló okosságokat mond, hogy a férfiaknak már nem kell mamutra vadászni és kőbaltát pattintani, a nők már azt várják tőlük, hogy mutassák ki az érzelmeiket és legyenek megértőek. Az egyik nagysikerű előadásán aztán lázas lesz és összeesik. Irány a kórház.

01_1.jpg

House irodájában mindenki feltűnően udvarias ezen a reggelen, a mester alig bírja hallgatni. Szerencséjére amint Chase elmebetegséget emleget, kirobban a vita. House szerint a beteg szimplán idióta, mert az evolúciónak próbál ellentmondani. Adams szerint csak jó az üzleti érzéke, mert a legtöbb önsegítő könyvet a nők veszik meg. Park az egyetlen optimista, szerinte egy kapcsolatban igenis létezik kompromisszum. Ezek után szépen meg is egyeznek, mivel kezdjék a beteg vizsgálatát. House meg csak úgy mellékesen, vicceskedve megjegyzi, hogy helyettest keres, aki összetartja a csapatot. Azt mondja azért, mert kell a rendszer az osztályon, most, hogy Chase majdnem meghalt. De mindannyian tudjuk, mennyire szereti nézni, ahogy az alkalmazottai versengenek.

Mindeközben csinos fiatal nő közeledik a folyosón, és csábos pillantásokat vet House-ra az üvegfalon át. Ez meg ki a fene? Adams és Park szinte egyszerre kérdeznek. Chase magabiztosan felel: House felesége. Ő csak tudja, hiszen annak idején ő maga adta hozzá Dominikát House-hoz. (Mégis ki más, ugye.) House a 7. évad vége felé vett feleségül a 29 éves ukrán csajt, hogy zöldkártyához segítse, és persze, hogy Cuddyt szenvedni lássa. Dominika most azért jött, hogy lássa, House túlélte-e a börtönt, na meg azért, mert esedékes az ellenőrzés, amelyben megkérdezik a házaspárt, hol nyaraltak legutóbb, mennyire szeretik egymás szüleit és ki hol alszik az ágyban. House válasza: nem szoktunk nyaralni, a szüleidet utálom, és mindig én vagyok fölül, haha. De Dominikát nem lehet ilyen könnyen lerázni, van egy visszautasíthatatlan ajánlata. Hoppá.

02.jpg

Joe-t Adams és Taub vizsgálja. Adams gúnyolódik kicsit, így aztán Joe elmeséli, hogy három éve jól megverték a kocsmában, mert férfiasan vitatkozott a fociról. Ez után döntött úgy, hogy fejleszti női énjét, és ezt elmondja másoknak is. Nem sokkal később találkozott a feleségével, lemondott a vörös húsról és a gluténról, az élete megváltozott, azóta boldog. Szuper. House megy Wilsonhoz, mert kellenek a lakáskulcsai, amiket neki adott. Most szakítasz velem? Wilson kb. addig vicces, amíg ezt kimondja. Utána már halál komolyan kérdezi, hogy House miért kockáztatja a börtönt Dominikáért. House nem aggódik. Dominika amúgy ételfutár céget alapított, ami marha jól megy, szóval, ha meglesz a végleges zöldkártya, House simán kap 30 ezer dollárt. Hát most tényleg, ki az, aki ezt vissza tudná utasítani.

house03.jpg

Csipetcsapat letámadja House-t, mind együtt lifteznek, ritka pillanat. Adams elmondja, hogy Joe három éve megvilágosodott. Adams is megtért egyébként, most már úgy látja, Joe tök jó fej. Változtatni mert az életén, az ösztönei ellen cselekszik. Aha, szóval jó fej, mi, mert elnyomja magában, ami természetes? Te meg pont az ilyen hülye kijelentésekkel fogod elérni, hogy nem leszel csapatvezető, mondja House. Furcsamód ez a csapatvezető dolog senkit sem izgat igazán. House be is dobja, hogy 50 dolcsi fizetésemelés jár hozzá. Park egyből jelentkezik, ez izgi lesz. Úgy tűnik, a beteggel nem jutnak sokra, de House az utolsó pillanatban megkérdezi, hogy a megvilágosodást megelőzte-e bármilyen fizikai sérelem. Igen? Na, akkor Adams és Chase velem jön, a többiek mennek kulcsot másoltatni Dominikának, ha már az a gaz Wilson merő szívjóságból nem adta a kulcsait.

house04.jpg

A kórteremben aztán House csodás kísérletet hajt végre. Tárgyak eldobálásával Adamst és Chase-t is ráveszi, hogy mutassa meg a fenekét. A kórház két legformásabb feneke! Igen! House elismeri, hogy Chase-nek szuper adottságai vannak! De a beteg még csak nem is figyel! Mire következtethetünk ebből? Természetesen arra, hogy Joe-ba úgy beletérdeltek a verekedés során, hogy a tesztoszteron szintje még Justin Bieberénél is alacsonyabb, muhaha. Ezt a poént én köszönöm, House. Joe tehát gyakorlatilag nő volt az elmúlt három évben, nem csoda, hogy úgy imádja őket. De most jön a hormonkezelés, és mehet is haza, férfiként. Ennek Joe felesége is nagyon örül, pláne, hogy a tesztoszteroninjekció a libidót is növeli, a nő kezdte már úgy érezni, hogy az ágyban is mindent ő irányít. Éppen örülnének, hogy ez most már nem így lesz, amikor Joe rájön, hogy bepisilt. Nem mehet haza.

house05.jpghouse06.jpg

Differenciál diagnózis kell bepisilésre, plusz House-nak be kell vágnia Dominka teljes családfáját. Egyik se megy túl jól. De Park kitartó, mint egyetlen jelöltet, House ki is nevezi csapatvezetőnek. Chase és Adams enyhén bunkó módon méltatlankodik, és hirtelen mindketten jelentkeznek a posztra. Aha, szóval nem érdekel titeket az állás, csak az enyém ne legyen, mondja Park. Hát nagyjából igen. Chase és Adams persze ezt nem mondja ki. Parttalan vita kezdődik arról, mire jó ez az egész csoportvezetősdi. Taub végül leállítja a többieket. Ne marjuk egymást, ahogy House akarja, várjuk meg kit választ és kész. Joe-t Adams és Taub lumbálja, Joe közben izgul, mi van, ha az, hogy megváltozott az élete, nem egyéb, mint a hormonhiány tünete. Mi lesz így vele? Adams szerint tekintse úgy, hogy a hormonhiány megmutatta neki a helyes utat. Taub ezek után alig bír megszólalni, olyan szép ez a bíztatás. Chase Foremanhez megy nyavalyogni. Minek nekünk csapatvezető, állítsd le House-t. Foreman nem állít le senkit, ez most látszatra sem rossz ötlet Hose-tól. Szóval Chase, te nem akarod az állást, de azt sem akarod, hogy másé legyen. Remek. Nem sok értelme volt ennek a jelenetnek, és Foreman lila nyakkendője (már megint) förtelmes.

house08.jpg

House és Dominika otthon. House egy „szexi a nagymamád” kíséretében kirakja Tarasz Sevcsenko portréját a falara. Dominika erre elmondja, ki is Sevcsenko valójában, hogy minden House-néző megjegyezze. Éles váltással már Amy Grant Every heartbeatje bömböl, és Dominika tánc aerobikozni kezd. House egy pillanatig úgy néz, mint aki mindjárt a falnak megy, de végül is egy dögös csaj dobálja magát a nappalijában, olyan hevesen, hogy mindjárt leesnek a ruhái. Nem olyan rossz ez. Kár, hogy jön Park, hogy vizsgáztassa a házaspárt életük eseményeiből. Még szögmérőt is hozott basszus, hátha kell majd kördiagramot rajzolni. Én kezdek félni Parktól, komolyan. Nagyon teper azért a csapatvezetői állásért. House és Dominika is aggodalmas pillantásokat vált. Hosszú éjszakájuk lesz.

ho9.jpghouse10.jpg

Joe MR-vizsgálaton, Adams és Taub figyel rá, közben férfiakról és nőkről beszélgetnek, milyen meglepő. Adams már éppen összegezné, hogy Taub szerint a nők sokkal értelmesebbek, mint a férfiak, amikor kiderül, hogy Joe-nak kettős látása van. Lehet újra ötletelni. A differenciál alatt megint minden jelentkező nyomul a vezetői posztért. Park zöldháttér és digitális fényképezőgép segítségével családi emlékeket gyárt House-éknak. Nászút, kalandozás a kemény ukrán télben, Elvis imitálás Memphisben, ilyesmik. Chase valami pöpec orvosi eszközt szerez, és úgy vigyorog hozzá, mint egy rajzfilmfigura, akit megrázott az áram. Adams közszemlére teszi valóban jó melleit. Ha már House egyértelművé tette, hogy vonzónak találja, miért ne? Park erre csak annyit mond, hogy ennyi erővel le is térdelhetnél elé, tudod… durva, erre még House is nagyot néz.

house12.jpghouse13.jpg

Taub az egyetlen, aki nem igyekszik, mégis neki jut eszébe valami csúcsszuper ötlet Joe bajával kapcsolatban. Még Dominika is azt mondja House-nak, hogy a picurt kéne előléptetnie. De Taubnak semmi kedve versengeni, ő azt akarja, hogy a csapat összetartson, ne mindenki ölje egymást. Ezt meg is mondja House-nak. A mester erre elkezdi magyarázni, hogy a gyereknevelés csökkenti a tesztoszteron szintet, Taubot bizony kiherélték a lányai. A gond csak az, hogy bazinagy Elvis-parókában House-t sem lehet komolyan venni. Taub egy „vagy éppen segítettek felnőni” után ott is hagyja.

14.jpg

Joe a kettős látást kivéve jobban nem is lehetne, durván megdicséri a felesége fenekét, majd közli, hogy meghozott végre egy fontos üzleti döntést. A felesége egyelőre mindkettőnek örül. House, Dominika és Park Wilson irodájában gyakorolnak, mert az emlékeztet leginkább egy lelketlen kormányhivatalra, höhö. House már az egész ukrán szappanoperát kívülről fújja. Olyanokat tud, hogy asszongya: „Dominika szóba nem áll Okszánával, amióta a gaz ribanc megcsókolta Pablót, pedig tudta, hogy Dominikának is bejön a csávó.” Atyaúristen. Wilsonnak égnek áll a haja, amikor ezt meghallja. Nincs az a férj a világon, aki ennyi baromságot megjegyezne a feleségéről. Igen, és ki is vált el háromszor? Park kérdése jogos, de Wilson még így is 12 évvel több ideig volt igazából házas, mint bárki más ebben a szobában. Ezzel Jimmy át is veszi az irányítást.

house11.jpg

Chase és Park megnézik, hogy van Joe. Park közben ecseteli, hogy jól jönne neki a plusz pénz, ezért is akar csapatvezető lenni. Jól jönne a pénz? Milyen szöveg ez már? Így tuti nem fogsz nyerni, mondja Chase. Már éppen belelendül, hogy a manipuláció fontosságáról magyarázzon Parknak, amikor észreveszik, hogy Joe-nak besárgult a szeme (amivel egyébként újra mindenből egyet lát). Ó, de szuper, lehet megint gondolkodni. Csak úgy pörögnek az ötletek, mindenki nagyon penge, le akarja nyűgözni House-t. Adams ezúttal a mellei helyett a gyakorlatiasságával villogna, de nem megy vele sokra. Egyébként két használható ötlet van. Adamsé: cöliákia és Parké: Lyme-kór. House a Lyme-kórra szavaz, antibiotikumot rendel a betegnek, majd rohan haza, nehogy a kamu felesége igazán berágjon.

Amíg House hazaér, Joe-ról kiderül, hogy bunkó lett, sőt, egy a karrierjét érintő fontos döntést is meghozott a felesége nélkül. A nő jól föl is háborodik, pedig csak a tesztoszteron hat. House és Dominika fölhúzzák a gyűrűket (House megtartotta őket, mert egyik bejáratott prostijának sem kellettek fizetségként, milyen romantikus), jöhet a bevándorlási hivatal embere. Chase megkeresi Joe feleségét, arra kéri, adjon időt a férjének. Joe tulajdonképpen most kamaszodik, lesz ez még jobb is. A nő nem ennyire derülátó. Talált néhány videót abból az időből, amikor a férje még karrier tanácsadó volt. Tanácsainak lényege: aki nem nyertes, az vesztes, aki kompromisszumot köt, az idióta. Mindezt agresszív, taszító stílusban adja elő. A felesége sosem randizott volna a felvételeken látható Joe-val.

house07.jpg

A kamu házaspárnál bezzeg minden a lehető legjobban halad, House Wilson férjképző kurzusának hála meggyőzően bizonytalan Dominika barátait illetően. Dominika közben sós sütit kínál. A ház specialitása, ezt a poént magam találtam ki, mondja. És ettől tényleg jó poén lesz. House is vigyorog, a házaspár évődik. Nagyon szép, már csak egy szomszéd kell és minden oké. Na és, vajon ki a szomszéd? Hát persze, hogy Wilson. A ruhája és az akcentusa alapján nagyjából az Edward-kori Angliából csöppent ide időgéppel. Elmondása alapján Dr. és Mrs. House-nál csodálatosabb pár a világon nincs. És ekkor megjelenik az igazi szomszéd, és dühös, hogy House zajosan videojátékozó barátja az ajtajánál babrál. Szívás. House és Dominika mehetnek a bevándorlási hivatalba.

A hivatalban aztán csapat is és Wilson is House-t zaklatja telefonon. Csapat: nem hat az antibiotikum, mit tegyünk? Wilson: hagyd Dominikát, a saját bőrödet mentsd. De mindegy is, hogy Jimmy mit beszél, mert most jön Dominika nagyjelenete. Könnyes szemmel, remegő hangon előadja, lehet, hogy átverésnek indult ugyan a dolog, de ő bizony tényleg beleszeretett House-ba. Ha ő megy is vissza Ukrajnába, House-t ne küldjék vissza a börtönbe, azt nem bírná elviselni. House ennek hallatán elfelejt levegőt venni, a hivatalnok bezzeg tuti nem olvasott egy Jane Austen-regényt sem, Dominika egyetlen szavát sem hiszi. De azért nem olyan kőszívű, Dominika maradhat. Mostantól kezdve azonban fél éven át az ellenőr bármikor kopogtathat House lakásának ajtaján, hogy megnézze vajon az orvos és felesége együtt ülnek-e a kanapén, miközben kidülledt szemmel bámulják az NCIS-t, és közös kanálról fagyit nyalogatnak. Meghitt családi pillanat, de szerintem House-nak a Sherlock jobban tetszene, csak mondom. Dominika egyébként totál jó színésznő, House teljesen beijedt, hogy igazán belészeretett, pedig dehogy.

15.jpg

Joe közben megint vitatkozik a feleségével, most már nagyon férfi. Az étrendje is változott, ez alapján Adams csak megvizsgálná, nem cöliákiája van-e. A tünetek egy része szerint cöliákia, más része szerint nem. Akkor most mi van? Csak a szokásos, House elrendel egy kockázatos kezelést, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Taub közben Joe régi karrier tanácsadó videóit nézi, hátha talál valami tünetet, ami bizonyítaná, hogy ő is tökös, és tud teperni, nem csak a többiek. De megint elszúrja, amikor észreveszi, hogy Joe három éve rekedt volt, House jön rá elsőként a megoldásra. A krónikus rekedtség autoimmun betegségre utal, amely a pajzsmirigyet megbolondítva beindított vagy ötféle betegséget. Kell némi szteroid (mint minden betegnek mostanában), és minden rend bejön.

16.jpg

House ünnepélyesen megnyitja a világ első második helyért folyó versenyét. Az esemény komolyságát hangsúlyozandó franciául is megnyitná, de Adams, Chase és Park beléfojtja a szót, hogy csapna beléjük a villám, vagy valami. House-t épphogy hagyni kéne kibontakozni, amikor franciául akar beszélni. Taub beadná Joe-nak a következő tesztoszteroninjekciót, de a férfi nem kéri. Bármilyen jól is érzi magát tőle, az egész élete arra épül, hogy ő nem férfias. Tesztoszteron nélkül egyszerűen jobb ember, például nem bunkó a feleségével.

17.jpg

House chipset majszolva figyeli, ahogy a versenyzők valami orvosi műszert kalibrálnak, vagy tisztítanak, nem is tudom. Jön Taub, House még egy kicsit sértegeti, hogy milyen töketlen, még ebben a versenyben sem vesz részt. De aztán csak megegyeznek, hogy elfelezik a béremelésre szánt 50 dolcsit, szép mondhatom. Megint Amy Grant szól, és amikor House benyit a lakásába, kb. olyan lesz a feje, mint Harry Potteré, amikor először meglátta Umbridge irodáját. Tényleg csak a szaladgáló kiscicás tányérok hiányoznak a falról, émelyítőn cuki lett a hely. Lobog a tűz a kandallóban, Dominika pedig vadul tánc aerobicozik a konyhában.

Címkék: house
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gertrudstein 2012.09.18. 15:30:14

Igen, van itt némi csúszás most már, de ez egy nagyon jó rész volt, a színészek még ennyi év után is lubickolnak a szerepben, Wilson, ahogy ott áll a folyosón, mikor épp lebuktatta House-t, úristen, de jó!

vincentmarvinjules 2012.09.18. 15:33:08

szerintem meg kifáradóban az egész, ehéz újabb és újabb marhaságokat kitalálni, viszont tetszik a hogyvolt, kösz, ha késéssel is

tenesseeblues 2012.09.18. 16:14:52

kösz a betét dalt!!! szuper! jó kis rész volt ez!

IamSherLocked 2012.09.20. 08:43:14

Ez szerintem is nagyon jó rész volt, adott némi gondolkodnivalót arról, hogy milyen is a férfi, kell-e a nők szerint ideálisnak lennie, stb. És a hogyvolt is ismét nagyon jóra és szellemesre sikerült.

ChristineJane 2018.06.10. 14:37:10

Most, hogy megint elolvastam, megint rá kellett jönnöm, hogy ez az egyik legjobb rész az évadban!
süti beállítások módosítása