Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-faktor 3x01 - Válogatás

2012. szeptember 03. 10:00 - candyperfumegirl

Hihetetlen, de újra itt van, már a harmadik X, először is a válogatókkal, és a kérdések egyre csak szaporodnak! Mikor tölti be a képernyőt az első Csudálatos Táblagép és/vagy Spar reklám? Mikor fogja először elbőgni magát Keresztes Ildikó? Eljutnak a verseny feléig a csapatok? Lesz minden adásban Tóth Gabi? Idén végre rájönnek, hogy egy zenei tehetségkutatóban élőzenét alkalmazni nem árt? Idén talál végre az RTL legalább egy használható énekesnőt? És elsősorban: van annyi jó hang/érdekes karakter nálunk, hogy tartalommal töltsön meg egy újabb X- szezont? Mert tehetségkutatóink számából erősen úgy tűnik, hogy Magyarországon az egy főre jutó tehetségek száma rendkívül magas, meglátjuk, hány emlékezetes figura kerül ki az idei etapból. Először is felidézzük a műsor már két éves magyarországi történelmét. VastagCsé, Veca, Muri Enikő meg Kocsi Tibó mondanak ilyen-olyan okosságokat, amikből az maradt meg, hogy a tavalyi nyertes szerint az X-faktor olyan, mint az olimpia, megnyered, és megváltozik az életed. Na, ez kellőképpen hatásos mondat is ahhoz, hogy betolják utána vágóképnek az RTL székház előtt hömpölygő végeláthatatlan tömeget.

01.png

DevilNóri idén is elmondja, mint eddig minden alkalommal, akár Csillag, akár X, hogy most még SOKKAL többen jelentkeztek, mint eddig bármikor, ezt illusztrálandó visításokat és könnyeket vágnak be gyors egymásutánban, egyikből sem lesz kevés, azt hiszem. Van új szlogenünk is: „A hangerő velünk van", érezzük az éles váltást a tavalyi „A zene jövője" után, ezt lehet, hogy intő jelnek kéne tekinteni? Simon Cowell is beköszön, sok sikert kíván az ÁrTíEll Klábbnak, majd jönnek a pompás X-faktor rendszámú szponzorkocsik a mentorokkal, idén sem a hetes busszal, ejtőernyővel,  autóstoppal, vagy a BKV hajóval érkeznek, csalódott vagyok.  Geszti annyit mond, hogy nem akar idén unatkozni, majd megnézzük a mentorok új ültetési rendjét, és Nóri kiválaszt egy random (nem!) produkciót a kordonok mögött, ma ők lesznek az első színpadra lépők.

Két kicsit izzadságszagúan rapperesre fazonírozott fiúka érkezik, ők egy nagy család, mondják, és igen, ketten vannak. A gettósabb fazonnak minden mondata aranyköpés egyébként, a hiphop és a rap között az a különbség, hogy a rap gusztustalanabb. Kaptak a versenyzők egy öltözőt is, aminek első és egyetlen célja, hogy az énekesek totál hülyét csináljanak magukból színpadra lépés előtt, ahogy a tükörbe rejtett kamera rögzíti, hogy a hónuk alá kenik az alapozót, meg a szemükbe fújják a hajlakkot. Nagy család nem sokat igazít magát, színpadkészek voltak ezek már akkor is, amikor Nórika beterelte őket, na halljuk.

02.png

Mentorok mindenáron beszéltetni akarják őket, és mivel a magasabb olyanokat mond, hogy „nagyobb a szívem, mint az agyam"', ezt nem is csodálom. Kiderül, hogy a duó tagjai Facebookon ismerkedtek meg, azóta pedig közös Tom és Jerry nézéssel meg lekvároskenyér evéssel mélyítették a barátságukat, és dolgozták ki a művészi irányt, amit követni fognak. Simán vannak ennél unalmasabb standup comedy produkciók. Mentorok is röhögnek, de már készítik elő a füldugót. Tehetségkutatós hagyományok szerint a „saját dallal készültünk" mondatot az esetek 99,9%-ában nem követi semmi jó (köszönet Caramelnek a statisztika javításáért), na ehhez képest mindenki meglepődik, hogy nem kell lelőni a produkciót az első két hang után. Hallgathatóbb, mint azt az előzetes várakozások alapján sejteni lehetett, mentorok nagy szemeket meresztenek. Rapet is sikerült káromkodás nélkül megoldani, azt a mondatot meg, hogy „sokkal könnyebb egy full káromkodós dalszöveget megírni, mint egy olyat, ami tiszta érzésekről szól", Geszti egy teátrális öleléssel jutalmazza. Keresztanyu azt mondja, majdnem elbőgte magát, és mindezt vérkomoly fejjel, imádom. Geszti annyi tanácsot ad még, hogy rappelés közben a farokverős mozdulatokat hanyagolják, valóban kellemetlenül elvonta a figyelmet. Négy igennel távoznak a srácok, és ami a legjobb, hogy a szokásos visongós-bőgős, csoportos ölelkezős reakciók helyett a magasabbik csak ennyit mond: „anyu, akkor csinálsz mákos gubát?" Epic.

03.png

Most sok olyan próbálkozó jön, akik az esélytelen kategóriát gazdagítják újabb színekkel, lapos, hamis, hallgathatatlan, heréltmacska, lapozzunk. Van itt egy buggyos gatyás, Hello-feldolgozást hozó próbálkozó is, aki annyira borzasztó, hogy a szerkesztők le is keverik a hangot, épp elég pusztító szőnyegbombázás a jóízlés ellen a higanymozgása is, igazuk van. Jön egy újabb hosszabb blokk, egy Axl Rose hasonmásversenyről vigaszágon továbbjutó illető érkezik, akit eleve csak a kockás ingje, a kendője, meg a modellcsaj az oldalán kvalifikált a versenye, mert egyéb hasonlóságot egy vak sem fedezne fel szürkületben. Ennek megfelelően Sweet Child O' Mine-t tol, borzalmasan, kár is erről beszélni, ehhez képest a mentorok mégis megteszik. Sőt, még egy Queen-nel is próbálkoznak, ami igazán érthetetlen, hogy minek erre értékes perceket pazarolni a műsoridőből, egyértelmű, hogy rossz, de ilyet már annyit láttunk, ennyire lapos volt az idei felhozatal? A kamerák persze elengedhetetlennek tartották a kiesést követő drámát is felvenni, barátnő szemében könny, meg nem értett művész siráma, jaj.

04.png

Most kapunk egy kis összeállítást a sminkszoba pár jobb pillanatából, ami alapján csak ez elvinne egy teljes műsort, ezt megfontolásra bocsátanám a szerkesztőségnek. Csak egy elkapott beszélgetés egy fiú és egy lány között illusztrációként: Fiú: Nagyon feltűnő a rúzs? Lány: Jézusom!!! Olyan képek következnek, amik örökre beégtek a retinámba, Elvis fazon izomból az arcába fújja a hajlakkot, és kenik az alapozót a fejükre ipari mennyiségben olyanok, akik életükben nem láttak még ilyet, de kiderül az is, hogy a sminktükör koreográfiák elpróbálására is tökéletesen alkalmas.

Megkapjuk az első Spar reklámot is arcunkba (később, mint vártam), majd egy újabb hosszabb blokk következik, egy széplány indul a nagyvárosba szerencsét próbálni. Ezeket az otthoni készülődős felvételeket mondjuk nem értem, legalább a látszatát fent lehetne tartani, hogy nem kell még tudnunk ezen a ponton, hogy kikre kell nagyon odafigyelni, mert nyilván nem kellett minden versenyzőnek fogmosós meg táskapakolós kisfilmmel készülnie. Na mindegy, lássuk ezt a babarózsaszínben pompázó mosolygós lányt, aki bájosan válaszol a mentorok minden kérdésére, emelkedik a cukiságmérő szintje, ahogy kell. Amikor bejelenti, hogy AC/DC-t hozott, szaladnak fel a szemöldökök rendesen, pedig láttunk már ilyet ugye. Zseniális zene a You Shook Me All Night Long, ez vitathatatlan, jól is tolja a lány, de azt a szintű beájulást nem értem, amit kap, mert annyi erő nem volt benne, hogy ne fenyegetne az unalmassá válás esélye 2-3 adáson belül. Meglátjuk, egyelőre négy gigantikus igent kap, meg Ilditől azt a bókot, hogy csaj még rá nem volt igen hatással, jöhet  a grouphug és az össznépi bőgés.

05.png

Újabb otthoni készülődés képei, úszógumis has villan a kamerába, legközelebb írják már ki, hogy a műsör a nyugalom megzavarására alkalmas képeket tartalmaz. Egy kicsit Takács Nikolaszosra fazonírozott fiúka jön, akinek ha nem jön össze az X-faktor, javaslom a szinkronszínészi szakmát, mert ha Hevér Gábor pont nem ér rá, simán leszinkronizálhatja ő is DiCapriót, tisztára olyan a beszédhangja. Produkció, You Can Leave Your Hat On lesz, és a dal minden egyes szavát parancsnak tekinti, dobálja le magáról a textilt ütemesen, de olyan határozottsággal, hogy folyton az jár az ember fejében, hogy megáll-e alsógatyánál, vagy megtörténik az X-faktor első faszvillantása? Mennyire hálás lehet a szerkesztőség, amikor befut egy ilyen figura a válogatóra, 6 perc garantált szórakoztatás a műsoridőből. Ildi már az inges-gatyás résznél elfordul, az a kinyúlt szürke alsógatya tényleg erőteljes merénylet az ember szépérzéke ellen, és azt még követik a rángatózó hájpárnácskák is a biztonság kedvéért. Gatya marad hála a magasságosnak, és valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva a zokni is, kell még értékelni ezek után? Geszti persze szarozza, Feró meg értetlenkedik, tán nem erről szól a szórakoztatás? Egyikünk sem tudott sehova máshova nézni, akkor meg ne pofázzatok! Csúcs az, hogy a srác láthatóan baromi büszke magára a produkció után, és csak úgy fürdik a közönség határtalan imádatában. Feró és Ildi ennek örömére ad egy-egy igent, majd Miki és Geszti rendet teremt a káoszban, versenyzőnk meg igazi gatyaszedős-ablakon kiugrós manőverre emlékeztető mozdulatokkal távozik.

06.png

Következő blokk elején megnyugszom, hogy rend van még az Univerzumban, pár percet szentelünk a műsorból Az Csudálatos Táblagépek dicsőítésére. Idén lehetőségük van a versenyzőknek üzenni a mentoroknak, de a legfontosabbat pont nem tudjuk meg, hogy a megmérettetésük előtt vagy után? Nagyon nem mindegy. Jön egy kétméteres fiú, aki elsősorban Ferót szeretné lenyűgözni, hogy miért, arra nem derül fény, és tovább dagasztja a rejtélyt, hogy Demjént hozott. Feró valahogy érezte, hogy szar lesz, a produkció igazolja is a várakozásait, egy hang nem volt a helyén, ha jól figyeltem, Miki meg fahangon elereszti a nap beszólását: „magasan veri a mezőnyt." Ha már Ferónak szólt a produkció elsősorban, akkor leszinkronizálja mentortársait is, mindenkit elég hitelesen egyébként, és az ő szájából hangzik el a négy egységes nem szavazat is.

07.png

Ha már így belejöttünk, Feró őszinte percei következnek, vagyis most megtanulhatjuk, hányféleképpen és milyen választékosan tudja a magyar nyelv kifejezni az „ekkora szart még életemben nem hallottam" –jelentéstartalmat. Csak a legjobbak: „ne rontsd el a csöcsrázást énekléssel" vagy „ez olyan volt, mint a bánatos libafing." Ezek közé a szerencsétlen céltáblák közé vegyül egy színjátszásból kiábrándult hölgy is. Azt mondja, hogy az a szakma erkölcstelen, mert térdelni kell, hogy bejuss, hát nem biztos, hogy a popszakma az a terület, ahol ezt a csalódást fel kéne dolgozni, de ő tudja. Az a veszély mondjuk nem fenyegeti, hogy messzire jut ezen az úton, mert hallgathatatlan, nincs az a szereposztódívány, ami ezen segítene, mondják a mentorok, azt hiszem, ez az a kritika, aminél már nem nagyon van keményebb.

08.png

Ismerős arc jön, Barna Gergő, ő volt az a srác tavaly, akinek nagyon szép hangja van, de a könnycsatornái kontrollálása terén van még mit tanulnia, és tavaly a mentorházból bocsátotta el Keresztanyu  -  könnyek között természetesen. Állítása szerint most már sokkal magabiztosabb, az egyetem első éve van mögötte, az sokat tud segíteni egy ember jellemfejlődésén. Ildi egy nagy ölelgetéssel-puszilgatással üdvözli, „nézd már a két síróst" – így Feró, ez talált. Bazsalyognak a fiúk is a viszontlátás örömére, halljuk, tud-e most is olyan nagyot énekelni. Azt mondja, hogy egy Amy Winehouse medley-t hozott, az mondjuk nem medley, ami két dalból áll, és a kettő közt van egy fél perces hatásszünet, de majd megtanulja ezt is egyszer. Jól szól, de hogy hogy tudott két ilyen érfelvágós dalt beválasztani, és még azokat is extra siralmas hangulatban előadni, az teljesítmény, be is vágnak ebben a pillanatban egy ásítós arcot a közönségből. Mentorfiúk látványosan szenvednek, Miki már nem bírja hallgatni, ez nem néz ki túl jól Gergő számára. Kemény percek következnek, Gesztinek csalódás volt, Ferónak öncélú művészieskedés, Mikinek meg erőtlen és unalmas. Az igazán durva az, hogy Keresztanyu az egyetlen, aki igent mond neki, a fiúk kivágják, csak így, az első rostán. Ezek után Ildi puffog, Geszti meg értekezést tart az X-faktorba többször jelentkezők és első próbálkozók közti egyenlőtlenség eredetéről és alapjairól, és igaza van, hogy nehezebb annak, akit ismersz, mert azzal szemben már van egy elég nagy elvárásod. Eddig csak Murinak sikerült újrázni, ami mondjuk nem túl meggyőző példa, jegyzem meg.

09.png

Ezek után Nóri spontán (nem!) kiválaszt egy mosolygós lányt a sorban, na így kell megjelenni egy X-faktor válogatón! Lány charlestonos rojtos ruciban érkezett, amit az öltözőben megfejel még egy neccharisnyával, tüllös kis kalappal meg egy csipkekesztyűvel is, helyes egyébként, nem áll rosszul neki a dolog. Mentorok előtt nagyokat vigyorog, Miki oktalanul megkérdezi, hol van Nagykároly, amire egy műfelháborodott „Erdélyben, Miklós!" a válasz, van fogalma a lánynak a szereplésről. Azt mondja, hogy egy charleston számot fog hozni, ha mér így a stílushoz öltözött, és ahogy ő adja elő, úgy biztosan nem lesz unalmas. Az előadás kifejezetten klassz, jazzes és vidám, és a csaj szerethető. Pont egy hajszál választja el attól, hogy túl sok legyen, de még azon a határon belül mozog, hogy megjegyezhető és érdekes, ha meg inkább ripacs, mint jelenség, az nagyon hamar ki fog derülni. A választása mindenesetre újszerű volt, mentoroknak is nagyon tetszett, Geszti megzabálná, de kár, hogy idén tutira nem a lányokat kapja. Ja, négy igennel továbbjut, ha még nem mondtam volna.

10.png

Most olyan továbbjutókból kapunk egy gyors vágásokkal szabdalt válogatást, akikre fejenként jut 5 másodperc, na ők lesznek a következő rosta kiesői szerintem. Van egy vegyes csapat is, akik egész hallgatható Moves Like Jagger feldolgozást dobtak össze, ezt akár végig is lehetett volna hallgatni. Utánuk jön egy bácsi, akinek már az interjúja élményszámba megy, ő Johnny Dee (nem ám Kovács Józsi bácsi vagy hasonló), és erőteljes akcentussal beszél. Ő már minden volt, csak akasztott ember nem, még szhájharmóunika szhólista is, az egész életét zenéléssel töltötte, amit amúgy most itt el is mesél a mentorok előtt születése pillanatával kezdve. Geszti alig bírja leállítani, de miután tisztázódott, hogy a Johnny bácsi kezében tartott hangszer nem egy ukulele, hanem egy jukulele, már jöhet a produkció. Bácsi egy vidám songot hozott (ő mondta így), tényleg kedves, meg aranyos, olyannyira, hogy nincs is szívük kivágni, inkább csak udvariasan megmutatják neki az ajtót, és felajánlják, hogy használhatja, ha épp úgy adódik.

11.png

Ezek után összedugják a mentorok a fejüket egy kicsit, és parancsra aggodalmas képet vágnak, szarban a haza, alig találtak még használható énekest, fejenként ha 2-3 előadót fel tudnak idézni. Pedig tavaly ilyenkor Ildi fejében már kész Top6-os csapat volt, hát igen, lehet, hogy sok az az évenkénti 3 vagy 4 tehetségkutató az országnak, ez a gondolat persze nem hangzik el. Hogy ne kedvetlenedjenek el teljesen, érkezik Zámbó Krisztián, és persze a név nem véletlen, Jimmy fia áll a színpadon, aki nem a Fásy Mulatóban akar érvényesülni. A fater dalát hozta persze, aki egyben a példaképe is, és próbálja hasonlóan énekelni, van hangja amúgy. Nem tudom, nekem egyrészt nagyon imitátoros volt, másrészt képtelen vagyok a stílustól elvonatkoztatni, de a mentorok nagyon nagy szemeket meresztenek, tehát ez továbbjutás lesz. A gondolat, ami minden értékelésben elhangzik, hogy ne akarj apádra hasonlítani, hanem járd a saját utadat, és ezzel, meg négy igennel útjára is bocsátják, majd a táborban elénekeltetik vele a U2-tól a One-t. Ezzel ér véget az első adag a válogatókből, még három hátra van, részemről jövő héten ugyanitt.

Címkék: x faktor
59 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézescsók 2012.09.03. 10:51:22

Az egész kínálatból a két rappes srác, valamint a charlestonos lány tetszett. Az első X-factorban egy Mazsi bece-(művész-?-nevű lány énekelt AC/DC-t, na, abban volt spiritusz, de a szombati produkció nekem bizony lájtos volt nagyon. (Az 1. sz. X-factoros lány neve valamilyen Kriszta volt és indult a másodikon is, most nem jut eszembe a neve.)
Barna Gergőtől nem vártam más stílust és ordítóan igazsága volt a zsűrinek.
A Zámbó-família zenei tevékenységével kapcsolatban sajnos olyan mérvű ellenszenv van bennem, hogy képtelen vagyok tárgyilagos füllel hallgatni.Még akkor sem, ha a fiú istenáldotta tehetség. Azt nem tudom, hogy kommentelek-e a jövőben, de Zámbó-ügyben soha.Antipátiámtól függetlenül végig fog menetelni fiatalember, mert apuka rajongói eszméletlenül nyomni fogják az sms-ket. Ha szentté avatják, pláne...
(Minden Zámbó-fannak üzenem, tudom, hogy rosszindulatú vagyok!)

mézescsók 2012.09.03. 10:53:26

Ja, Candy - jó volt az összefoglaló nagyon!

Tóthi 2012.09.03. 11:22:38

@mézescsók: A fiatalember már tizenévesen sem jellemóriásként mutatkozott be. :-) (Volt szerencsém olyan iskolában tanítani, ahol vendégszerepelt néhány hónapig.)

rohadjmegARCgeci 2012.09.03. 12:42:59

Kibaszott szánalmas már,hogy állandóan ugyanazok a zsűri tagok,mint ha más művészek nem is lennének ebben a tetű országba!Vagy bebetonozták magukat végleg.Hányok az egész xfaktortól és a zsűri tagok unalmas pofájától is!

Baptista Barry 2012.09.03. 12:48:35

Bár ez nem az x-faktorhoz tartozik, csak az rtl-hez. Az a k......b...f.....pó aki a faktor után leadott feláldozhatókat megvágta, b.....m.. a f........k.....a....t!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.03. 12:51:38

@mézescsók: "Antipátiámtól függetlenül végig fog menetelni fiatalember, mert apuka rajongói eszméletlenül nyomni fogják az sms-ket."

Na pont ezt mondtam én is a páromnak, amikor néztük.

Legalább ne egy ilyen kaptafa-nyál számot vett volna elő az apuka életművéből, hanem mondjuk az egyetlen értékelhető darabot, a Füstös éjszaka blues-t:

youtu.be/rdedycvmFuc

De nem :-(

Nem Penny hajója 2012.09.03. 12:57:33

Ez az Adél sem a semmiből bukkant fel, a tavasszal már megnyert egy erdélyi tehetségkutatót.

Azért pedig respect a zsűrinek, hogy a meleg srácot kivágták. Nem azért, mert az, hanem azért, mert ilyen labilis idegekkel nem való a színpadra. Mondjuk mondta is, hogy a szülei eltiltották az X-Faktortól, rájuk kellett volna hallgatnia.

Baptista Barry 2012.09.03. 13:10:53

Hogy a témához is szóljak. Nem pont tv2-ős voice az ahol régóta próbálkozó, de eddig be nem futott "sztárokat" keresnek? Bár a dal nekem nem tetszett, de nem énekelt rosszul a Zámbó gyerek.Szerintem az élő műsorba nem fog bekerülni, de addig is, egy jó reklám neki, meg a faktornak is. A fókusz biztos leforgatott már egy-két riportot.

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2012.09.03. 13:25:28

Szólni kéne a charlestonos kiscsajnak hogy
Nagykároly nem Erdélyben van.
Lassan már Debrecen is Erdély lesz.
Azt a részt úgy hívjuk hogy Partium.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.09.03. 13:26:09

@Tóthi: " A fiatalember már tizenévesen sem jellemóriásként mutatkozott be. :-) "

Mert most mi baj is volt a jellemével?

(nem Zámbó-rajongó vagyok, csak úgy)

virágméz 2012.09.03. 13:30:14

Kivételesen a TV mellett voltam szombaton, és többé-kevésbé láttam is az adást, de így kommentben sokkal-sokkal élvezetesebb, generáljavításban részesül általa a műsor - a csatorna értékeli ezt?
Sztem ne bőszítsük véleményünkkel a zámboistákat, mert csak több sms küldésre "ösztönözzük" őket, és nem lesz az a kis település, amely lakóinak összefogása pariban lehet majd velük - ha egyáltalán lesz kiért voksolni.

Novbert 2012.09.03. 13:31:41

@Nem Penny hajója: Rákerestem erre az Adélra és tényleg. Azt írták idén májusban (!) hogy
"Csobot Adélt és Szász Andreát választották be a magyarországi X-Faktor tehetségkutató verseny menedzserei a népszerű televíziós műsorban való részvételre. A show menedzserei, akik résztvettek a Médiabefutó regionális döntőin, közölték: a két erdélyi énekeslány a felkészítő tábor előtti szakaszban kapcsolódik be a X-Faktorba."
Forrás: mediabefuto.transindex.ro/?menu=article&id=60

Ezt valaki értelmezné számomra?

Baptista Barry 2012.09.03. 13:34:46

Nem láttam szombaton csak a Zámbó gyereket. Most néztem meg youtube-on a többit. Nem kellene átírni a címet: karaoke Ildivel. Eddig nagyon gyenge a színvonal.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.09.03. 13:53:24

@bornemissza.zsolt: Köszönöm, köszönöm! Szó szerint ez jutott eszembe nekem is!

vladimir964 2012.09.03. 13:58:47

Én ugyan csak hallgattam az "előadókat" mert a lányom nézte a TV-t én meg dolgoztam, de sajnos - ezt sem gondoltam, hogy valaha le kell írnom - az egyetlen, akire bementem a szobába, hogy, na végre, valakinek van hangja is, az épp a Zámbó gyerek volt... Hát ennyit a színvonalról.

gastro, missing in action 2012.09.03. 13:59:29

az a röhej, hogy az egész műsorban a Zámbó gyerek volt a legjobb.. Szerintem ezt a számot elég jól megtanulta, mondjuk jobban örültem volna a Nézzlerámnak :D
Kiváncsi vagyok mit fog csinálni, ha mást kell énekelnie majd..

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.03. 14:04:58

De jó! Alig vártam! Végre megint nem lesz semmi érdekes a TV-ben és olvashatok nyugodtan! ;)

M_Runcájsz 2012.09.03. 14:07:27

Tizenéves voltam a Zámbó apuka karrierje csúcsán, pont azért nem szerettem amiért a fia inkább bejön: nincs a srácban az az eltúlzós cigányos giccsfaktor, mint az apjában.

Nem Penny hajója 2012.09.03. 14:11:40

Szász Andreát meg a jövő heti X-Faktorban fogják felfedezni?
tv.transindex.ro/?film=719

:)

Nem Penny hajója 2012.09.03. 14:15:37

@Novbert: "Ezt valaki értelmezné számomra?"
Nem volt elegendő megfelelő jelentkező, ezért keresni kellett még bevethető embereket. Velük valószínűleg utólag forgatták le a beválasztós casting műsort is.

candyperfumegirl 2012.09.03. 14:19:38

@Novbert: ez csak annyi, hogy mindketten szerepeltek abban az erdélyi tehetségkutatóban, majd eljöttek az X-faktorba. Hogy hívták őket, vagy maguktól, az nem derül ki a cikkből.

csicserierika 2012.09.03. 14:33:24

hö,hö. ezt a faktort Zámbó gyerek nyeri meg, a néplelket ismervén :)

tb79 · http://www.ukulele.hu 2012.09.03. 14:43:28

Én csak fél szemmel láttam a műsor negyedét, de örültem az ukulele megjelenésének :))).

Koky_ 2012.09.03. 14:48:03

@csicserierika: Pont ezt mondtam én is :)

Amúgy az a műcsodálkozás a zsűritagoktól,mikor "megvilágosodtak", hogy ez a Zámbó gyerek a Jimmy fia... Annyira szánalmas és megjátszó volt! Mintha nem ismernék, legalább látásból.

LandaGp 2012.09.03. 15:08:59

Ha jól tudom, Barna Gergőt is ők hívták vissza, a dalát sem ő választhatta ki. Neki a showműsor "töröljük fel a padlót valakivel" szakaszát szánták :(
Malek látványos, nyúlongós beszólásakor ment el végleg a kedvem az egész bagázstól - túljátszották a "spontán" jelenetet...

hókuszpókusz30 2012.09.03. 15:28:49

A nagykárolyi csaj, tényleg a határon mozgott pimaszságban, de slágfertig volt,és baromi tehetséges, több, TERMÉSZETESSÉG van benne, mint 10 Tolvaj Reny féle, megcsinált, műnőben.
Jimmyben, sose hallottam, pláne láttam a művészetet, a fia MOST szimpatikus volt, és van hangja.A You Tube-n megtalálható felvételein, sokkal jobban énekel, mint szombaton.A Jimmy rajongók úgyis szavaznak rá ezerrel, mint ahogy a Tabáni rajongók is (Who wants to lieve Queen), közös éneklés után, elsőnek SMS-ezték be a Mészáros háromnevű tiszteletes félét tavasszal. Ezen nemcsak az RTL,a közönség,hanem, maga a nyertes is elcsodálkozott!!
Z. Krisztián,olyan típus, mint Vastag gyerek, csak szebb a hangja, nem hamis, és egyelőre manír nélküli, és nem hiszi, hogy Ő tojta világot! Viszont ezzel együtt is teljesen felesleges 5 percenként, ilyen énekléssel tupírozott valóságshow-kat csinálni. Egyrészt, minden tizedik ember jól énekel, másrészt, 10 év alatt 10 művészt sem adtak, ennyien, meg amúgy is a felszínre kerültek volna.
Ha kenyér nincs, vagy alig, akkor kell a cirkusz!A Zsűri, meg elkoptatott, kicsit unják is. Betanult produkció,és mára már Malek is elvesztette az egyéniségét. Közülük, van akinek hangja nincs, van akinek esze nincs,és még több variáció létezik :-)

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2012.09.03. 15:28:51

Leszel szíves végighogyvoltolni az egészet, kedves poszter, mert hogy nézni nem fogom, az fix, viszont így meg jókat röhöghetek :) A műnagynézést tényleg el tudom képzelni a zsűritagok részirül a Jimmy gyerek láttán. Tényleg nem ezek folytak a csapból, meg nem is hasonlít a gyerek a faterjára... ehhh. Egy rakás szemét, nem más. A poszt meg jó, amire kíváncsi voltam, megkaptam :D

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2012.09.03. 15:38:37

Mondtam már korábban is, de ismét kell: AC/DC-t nő ne. Soha.

csicserierika 2012.09.03. 15:39:16

@Koky_: akkor megerősítettelek :)

téglagyár 2012.09.03. 15:47:16

Magyarorszag legnagyobb ellensege az szdsz!
O pedig az szdsz arca:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg
Terjesszetek, hogy nekik veszniuk kell!!!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.03. 15:59:54

@téglagyár: Gratulálok a témához szorosan illeszkedő, és valóban aktuális hozzászólásodhoz.

Esetleg fáradj vissza a kurucra, ott résmentesen elvegyülhetsz.

SarahConnor 2012.09.03. 16:00:49

A reppergyerekek jobb stand-upot tudnának tolni, mint egyes sóderklubbosok. Az előadásuk egyáltalán nem érintett meg, bár minden rendben volt vele.

A Guns-imitátor meggyalázta az egyik legkedvesebb számom, de a legocsmányabb az volt, hogy a végén, mikor a barátnőjével lelkizett ("jaj az utolsó pénzünkön jöttünk ide, semmi bevétel, nincs meló, és most megint egy bukás"), akkor még a képébe is tolták a kamerát.

Kvaka Andrea jó számot választott, erre nem lehet nem bulizni, de a hangja alapján nem lesz erős versenyző. Ja, és hát roppant tenyérbemászó, unszimpatikus, de ez megint csak az én bajom.

A vetkőzős csávót WTF fejjel néztem végig. akinek se teste, se hangja, az miért dönt az énekes sztriptíz mellett vajon? és hát a végén zokniban és alsógatyában... Videómegosztón írta az egyik kommentelő, hogy a csajok erre tuti rámozdulnak, hát az igazság az, hogy ez a fazon nagyon kevés hozzá. Hazaküldték, jól is van így. ez a színvonal a négy fal közé való, az aktuális barátnőnek.
Puzsér ítéletét meghallgattam volna mindazonáltal ezen a ponton.

Adél egy igazi színpadra való, állandóan szerepben lévő csaj. Ami jól is van így. Ráadásul jól énekel. Más lapra tartozik, hogy ha személyesen ismerném, két perc után kivetném magam a tizedikről, amilyen stílusban nyomul.

A bácsi a legnagyobb vagány volt, aki valaha megtisztelte az X Faktor színpadát. Olyan fazon, akivel napokig tudsz beszélgetni, pusztán mert akkora élettapasztalat van a háta mögött. Mindenhol volt már minden. Felsorolta a fél világot, hogy hol járt, utána mielőtt zenélni kezdett, még bedobta - "Mert mikor voltam Tahitibe..." :) Az ilyen embert nem szavazod le, csak ha megengedi, akkora fazon.

Zámbó jól énekelt, az apja legrosszabb hagyományait egyelőre nem követi, de félő, ha a nagyközönség megkívánja tőle, II. Jimmy-vé növi ki magát és megy a gyertyát lobogtató nyugdíjasokhoz a mulatós műsorokba. Ami amúgy mindegy, neki legyen jó, az számít. Csak nem tartom ígéretesnek azt a kijelentést, miszerint szívesen marad apja árnyékában.

Eddig a bácsin kívül egy énekes se volt, akire azt mondtam volna, hogy na ezt jó lesz nézni. a bácsi meg nem jutott tovább, szóval ennyit erről.

SarahConnor 2012.09.03. 16:03:39

Na és hát Barna Gergő, aki egy siratódalt hozott. Ez a stílus csak és kizárólag annak áll jól, akinek olyan hangja van, mint Amy Winehouse-nak. A többieknek kell a zenei alap, mert elvesznek.

Johnny336 2012.09.03. 16:07:54

Ezzel a Zámbó-gyerekkel azt nem értem, ha nem abból akar megélni, hogy ki az apja neki, meg az mit csinált és ért el, akkor mi a mákért Jimmy-dallal próbálkozik?
írt volna sajátot, és hajrá. Vagy keresett volna valami kedvére valót. Kivágnám, mint macskát szarni, húzzon vissza a balettba ugrálni. Vagy a NótaTV-re.

candyperfumegirl 2012.09.03. 16:12:30

@Johnny336: nem, erre való a Tábor. Ott úgyis azt énekel majd, amit adnak neki, és be is teszik majd egy formációba, majd meglátjuk akkor, hogy jimmytlenítve hogy teljesít.

Johnny336 2012.09.03. 16:14:47

@candyperfumegirl: áhh...szerintem lát akkora nézettséghozó potenciált a csatorna benne, hogy elviseljék a hisztijét. Márpedig ha valóban csak a pénzre hajt, akkor tuti addig hisztizik, amig nem Jimmy-dalt kap magának.
Aztán két adás múlva elhajtják a rákba, de utána is lehet majd menni hozzá Fókusz meg Reflektor riportokért.

candyperfumegirl 2012.09.03. 16:21:19

@Johnny336: nem ismerem a srácot, de miből gondolod, hogy hisztis? Eddig nem úgy tűnt nekem. Első adásba, első találkozásnak vele, szenzációnak ezt pont így kellett összerakni. Legközelebb már nem játszatják el vele ugyanezt.

LenaLondon 2012.09.03. 16:45:54

Most van aki erre rácsodálkozik, hogy behívnak tehetségkutatót nyert embereket is? Meg olyanokat is, akikből töltelék lehet?
Ismerős zeneakadémiát végzett, nem akármilyen énekes, őt is megkeresték.

Engem kifejezetten zavart a charlestonos lány, mert hangja nem sok vót, viszont ki volt találva nagyon.

LandaGp 2012.09.03. 17:05:08

@LenaLondon: nem csodálkozom, sőt...
Itt nem sok dolog történt és történik spontán, ez egy sok szereplős szappanopera, forgatókönyvvel. Ami bánt, hogy vannak, akiknek megalázó szerepet szánnak, valószínűleg tudtukon kívül! Persze, eddig is így volt, de ott még voltak kivételes esetek, "szerencsés kimenetelű balesetek" by Geszti - de most már gondolom, jobban vigyáznak :)

LenaLondon 2012.09.03. 17:08:37

@LandaGp: Tuti, hogy az Axel Rose utánzó csávó is meg volt hívva így, hiszen volt róla próbáról bevágás.
A végén meg a nyafogás, hogy tönkrement az aksi is, és így mi lesz velük. Hát röhögtem...

vitaygeorgina 2012.09.03. 17:53:00

Nem is tudom, hogy minősítsem az ilyen eseteket, hogy valakit behívnak, aztán meg jól pofára ejtik. mert nem kötelező menni, de gondolom, fűt-fát ígérnek, aztán meg körberöhögik-röhögtetik.
Eszembe jut egy emlékezetes eset a Megasztárból, mikor behívták az az idős bácsit, aki dudán játszott. Az nyilván a szemétség teteje, én meg nem gondoltam, hogy X-faktor ugyanezt megcsinálja.

Pácsó Ármándó 2012.09.03. 18:42:19

Sziasztok!
De jó hogy van ilyen poszt is és ilyen rátermett az írója.
Vártam már az X3-at, szoktam nézni. A füstösebb rapper gyerekről Plazma ugrott be egyből, a másiknak nem volt minden szava érthető.
Az Axl utánzat halvány volt, a rózsaszín csajszinál már hallottunk erősebb You Shook Me All Night Longot. A vetkőzős gyerek olyan volt, mint aki fogadásból szerepel.
"Idén lehetőségük van a versenyzőknek üzenni a mentoroknak, de a legfontosabbat pont nem tudjuk meg, hogy a megmérettetésük előtt vagy után?"
A colos gyereknél elmondták, hogy ő előre üzent Ferónak.
Barna S. Gergő ha akart volna, akkor se tudott volna unalmasabb számot énekelni. Pedig nekem tetszik a hangszíne.
Adélnak jól állt ez a szerep és a csípőrisza :-)
A Zámbó gyerek szépen énekelt, de ha ezután is az apjától énekel, akkor nem fog tetszeni.

@vitaygeorgina: "gondolom, fűt-fát ígérnek" Pénzt ígérnek és adnak is, mintegy fizetésként. Pár évvel ezelőtti CSISZ-ben már így volt. Meghívták a produkciódat x összegért x időre.

manes 2012.09.03. 19:06:41

Fiam egyik ismerőse jelentkezett ezen műsorok valamelyikébe.Tovább is jutott majd behivták és "kezébe adtak" egy kitalált élettörténetet,hogy mi is történt vele és hogy jutott el a műsorig.Erre Ő nemet mondott mire fel is út-le is út.Ennyire hiteles a versenyzők egy részének a sorsa.
Amúgy meg az öreg úr volt a legjobb fej az egészben...

vitaygeorgina 2012.09.03. 19:09:48

@Pácsó Ármándó: tényleg? Hmm, akkor nem sajnálom őket annyira. Pénzért eladják a méltóságukat. Azért így is kiábrándító.

rosewis 2012.09.03. 20:02:46

Nem tudom, volt-e már, de a nagykárolyi kislánytól sztem nem kell annyira elájulni. Ezt a számot a kb már egy éve egyre ismertebb és játszottabb Caro Emerald dolgozta fel, és sztem a csaj is egy az egyben énekelte:

www.youtube.com/watch?v=e9Xtl22x5Sg

nyuszi01 2012.09.03. 22:03:18

Jajjj annyira vártam már az X-Faktor posztot!!! :D Örülök, Candy, hogy megint te hogyvoltozod az X-faktort :) Én szombat este házibuliba voltam hivatalos, de előtte még beiktattam az X-nézést is, nehogy már a válogatóról lemaradjak lol :D
Hát mit mondjak, elég halovány az idei felhozatal... Nekem tetszett a pink csaj a You shook me all night longgal, de lehet, h csak azért, mert egyik kedvenc számom, és a csaj is hallgatható stílusban adta elő. De tény, h Rúzsa Magditól fényévekkel le van maradva. A Zámbó gyereknek nagyon szép a hangja, ez tény, de félek, h az apja miatt fogják továbbjuttatni vagy ilyesmi, és mondjuk ezt nem kéne...
A Barna Gergőt sajnáltam, mert őt tavaly is imádtam, de azt el kell ismerni, hogy idén nagyon nem volt jó választás ez a szám, tényleg erőtlen volt és nem volt rám se semmilyen hatással. A tavalyi jobban ütött, az jobban is illett hozzá. Mindegy, azért kár érte, egy esélyt még megérdemelt volna, max ha nem tetszik a következő válogatón se, akkor kirakják. De így...

Az Axl Rose imitátor csávó nagyon szar volt, a vetkőzős csávón csak vinnyogni tudtam, a papa nagyon aranyos volt a jukulelével, meg a beszólása, hogy "itt az is továbbjut, akinek nincs hangja se, akkor én is megpróbálom"... EPIC :D

Összességében ez a véleményem a szombati adásról, várom a következőt. :) Meg persze a köv, hogyvoltot is, imááádooom!!! :D :D

Flankerr 2012.09.03. 22:17:15

Idén is csak olvasni fogom az X-Faktort, de itt az összes részt..:)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.09.03. 23:26:41

Jaj, ez már nekem annyira kellett, köszi:D

@Pácsó Ármándó: te is élsz még?:D

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2012.09.03. 23:37:50

Kihagytátok az egyedüli igazán jó Arustei Andreát: www.youtube.com/watch?v=Ur14yof58Sk - A többi katasztrófa!

Pácsó Ármándó 2012.09.04. 06:47:01

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: (Állítólag szívem :-))
Még mindig gazdátlanul?)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.09.04. 09:54:08

@Pácsó Ármándó: ennek nagyon örülök, hogy még mindig tetszik élni. Ez mindenképpen boldogsággal tölt el:)

Még nincs gazdám, de keresem:P:P:P

Tóthi 2012.09.04. 13:45:03

@Sigismundus: Az a típus, aki fölfelé nyal, lefelé tapos. Élénken emlékszem a bemutatkozására:
Az osztály vezéregyénisége (elég kemény csapat volt, hetedikesek) megrendszabályozta, bár ZK tudtommal egy-két évvel idősebb volt náluk. Berohant az igazgatóiba, felhívta a külföldön forgató apját, aki azonnal intézkedett. Megjelent két ötajtós szekrény az iskolában (!!!), akik közölték a sráccal, hogy nem kéne szívózni a nagy Jimmy fiával. Bár ezután kialakult valamiféle status quo, és ZK vagányan feszített a továbbiakban a srác jobbján, részemről hányok az ilyetén ügyintézéstől.
Pár évvel később még egyszer láttam, éppen a barátnőjét fenyítette egy pláza előtt. Zengett tőle az utca. Ocsmány, alpári szöveget nyomott le annak a szerencsétlen lánynak, a lényege az volt, hogy becsülje meg magát, amiért egyáltalán szóra méltatta.

Tóthi 2012.09.04. 13:54:01

@Tóthi: Az igazságnak tartozom annyival, hogy ez tizensok évvel ezelőtt történt. Azóta lehet, hogy megváltozott, benőtt a feje lágya, és tényleg olyan kedves, szerény férfivá érett, mint amilyennek a bemutatkozáskor látszott. (Csak én cinikus vagyok, és kevéssé hiszem, hogy valaki ki tud bújni a bőréből.)

Szilvamama 2012.09.13. 14:50:09

"Pont egy hajszál választja el attól, hogy túl sok legyen, de még azon a határon belül mozog, hogy megjegyezhető és érdekes, ha meg inkább ripacs, mint jelenség, az nagyon hamar ki fog derülni."

Bicskanyitogatóan idegesítő kis pitsa volt, tengernyi önbizalommal megáldva... Az a tipikus tenyérbemászó típus.
süti beállítások módosítása