Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 4x03 - Head Case - Hideg fej...

2012. július 26. 10:00 - Zenóbia

Te jó ég, ha egy UFO lesz a gyilkos, agyvérzést kapok az tuti. Az űrből közelítünk rá villámlásokkal tarkítva egy hatalmas vérfoltra, ami fölül egy furgon hajt el épp. Castle még mit sem sejtve hozza be a postát, amiben Alexis felvételi értesítője is benne van, vajon most miért imádkozik magában, hogy felvegyék, vagy hogy ne. Alexis is megérezte a boríték illatát, mert egyből megjelenik, és basszus erre az egyre nem számítottam, és hát nyilván pont ezért is, de nem vették fel. Miafene. Hullánk nincs, legalábbis a helyszínen nincs, helyette van több liter vérünk. A holttestet elmozdították, és egy fehér furgont láttak többen is reggel hét körül elmenni onnan. Keréknyomunk van, meg kétfajta, minta nélküli lábnyomunk, meg egy táskának a nyoma a földön. Castle szerint természetesen bérgyilkos osztag csapott le valamiféle nukleáris rakéta hadművelet miatt, a hullát meg azóta már rég bedobták a tengerbe. Nekem mindegy, csak ne az UFO-k.

4x03_castle1.jpg

Ryannek a minta szóból beugrik a közeledő esküvőjük Jenny-vel, gyanús, hogy őt sem köti le a szalvéta megfelelő elhelyezése a tányérok mellett. Nem is értem. Esposito körbekérdezte a szomszédokat, akik 6:40 körül lövöldözést hallottak. Most már csak arra kéne rájönni, hogy akkor miért vártak még húsz percet a furgonnal, az indulás előtt. Nem akarták, hogy piszkos legyen a furgon, ezért inkább kivéreztették az áldozatot, vagy mi? A táska lenyomata alapján megvan, hogy ez egy nagyon márkás nagyon drága táska, amit csak két helyen árulnak a városban. Hogyne. A vérből sikerült megállapítani, hogy az áldozat férfi. A Vaslady nincs különösebben elájulva ettől a roppant célravezető nyomtól, és Castle még mindig iszonyúan irritálja még azzal is, hogy egyáltalán levegőt vesz. Muszáj megtalálniuk a hullát, mert amíg nincs hulla, addig egyszerűen nem tudnak mit lépni. Kezdetnek megvan a furgon, meg a raktár ahova be van jegyezve. A raktár előtt ott parkol a furgon, véres is, tán menjünk be. Odabent sehol senki emberi lény, viszont vannak nagy tartályok, olyan az egész mint egy alien-telep.

A tartályokban fagyott emberek vannak, lehet, hogy hibernáltatták magukat a szebb jövőig, mert sok pénzük volt, de kevés eszük. És tényleg, mert közben találunk két fickót, akik elmondják, hogy az Átjáró nevű krinoikai vállalatnak dolgoznak. Ami annyit jelent, hogy haláluk után fagyasztva tartják őket addig, míg fel nem találják a halál ellenszerét. Arról pedig, hogy meghalt az ügyfél ők értesülnek leggyorsabban, mert pulzusmérő órát viselnek beépített GPS-el. Mivel a lehető leggyorsabban kell fagyasztaniuk amiatt, hogy az ügyfél agya ne sérüljön, így az is hidegen hagyja őket (hidegen - haha), hogy egy gyilkosság helyszínét bolygatták meg. Beckett közli velük mert kegyetlen, hogy ez az ember halott, nincs neki agya, nekem gyanús, hogy életében sem volt sok, de ez olyan, mintha a krampuszoknak akarná megmagyarázni, hogy nincs Mikulás. Dr. Ari Weiss az Átjáró elnöke is befut, Johnny Rosennel, az ügyvédjével. Az ilyenek szarni is ügyvéddel járnak. Na végre tudjuk, hogy az áldozat Lester Hamilton, biológia professzor. Ennek ellenére egy kretén volt mégis, a jelek szerint.

4x03_castle2.jpg

Mellesleg Ari régi barátja az orvosi karról és azt kutatta, hogyan lehetne meghosszabbítani az életet. Úgy tűnik nem túl nagy sikerrel. A holttestet csak bírói végzéssel vihetnék el, de azt nem kapnak, így nehéz dolga lesz Lanie-nek. A fagyasztók azért azt elárulják, hogy kétszer lőtték mellkason Hamiltont, valószínűleg nagy kaliberű fegyverrel. Biológus Úr reggel még táskával távozott otthonról, a fagyasztók szerint viszont a helyszínen nem volt táska. Három napja betörtek az irodájába az egyetemen, összetörték a számítógépét is. Éles elmémmel rájöttem, hogy valakik valamit nagyon kerestek a profnál. Azért vagyok ilyen okos, mert nekem még van agyam. A feleség persze nem adja a holttestet, mert akkor örökre eltávozna a férje. Beckett megint szkeptikus, de a prof kollégája, Philip Boyd is közbeszól, hogy Hamilton igazi hívő volt, itt nincs mit tenni. A prof azért kutatta a hosszabb élet titkát, mert annyira szerelmes volt a feleségébe, hogy ehhez a szerelemhez egy életet kevésnek tartott. Azta kurva. A táskában az Ambrózai projekt kutatási anyaga volt, a prof mindig magánál hordta.

4x03_castle3.jpg

Kifejlesztett egy gyógyszerészeti implantátumot, ami fiatal sejtekre cseréli az elöregedett sejteket, ez úgy tíz év pluszt jelent. A gyógyszergyárak nyilván versengtek volna érte, bár a pénz nagy része úgyis Beau Randolphoz a pornókirályhoz került volna, mert ő volt a támogató, míg Lester ki nem rúgta. Lester nyilvánosságra akarta hozni a projektet, hogy a többi kutatóval tovább tudják fejleszteni, így viszont senki nem birtokolhatta volna egyedüliként a felfedezést. Ez Beaunak nem tetszett, de vajon mennyire nem? A prof fél hétkor reggelizett egy kávézóban Beauval, nem túl békésen, tíz perc múlva pedig már halott volt. Legalább nem éhesen halt meg. Beaut miután úgy döntött így első ránézésre, hogy szívesen szerepeltetné Beckettet az egyik filmjében, Castle-t pedig egy pillantásra sem méltatta, beviszik kihallgatni. Nem ő ölte meg a profot, de tudja ki volt. Mintha az előző részben is lett volna egy ilyen mondat, ezek mostnában ilyen okoska gyanúsítottak. Szóval az NIH múlt hónapban megtagadta, hogy emberi kísérletekbe kezdjenek, de Lester úgy döntött, hogy mit neki a tiltás. Megcsapolta a számlát, amit Beau nyitott neki, és titokban folytatta a kutatást.

4x03_castle4.jpg

Beau szerint a tesztalanyokat nem éppen a felső középosztályból szerezte Lester, hanem inkább a drogos maffiózók közül, és ez vezetett a halálához. Koppanás van, mert a fegyverét elsütötték aznap reggel, o-ó. Először azzal próbálkozik, hogy nem tudott aludni a galamboktól, ezért azokra puffogtatott, meg másodszor is, mert úgysincs bizonyítékuk addig, míg a golyó belefagyott Lesterbe. De azért kér egy ügyvédet. A Vaslady beveti magát, megfenyegeti az Átjárót, hogy ha nem engedik át a holttestet, akkor rájuk uszítja az ügyészi hivatalt. Dr. Weissnek van egy javaslata egyből, azaz mivel nekik a lényeg az agy megőrzése, ezért odaadja nekik a prof testét, a feje kivételével, mert mire kiolvasztják, addigra úgyis olyan fejlett lesz a technika, hogy nem lesz akadály az újraélesztésben az, hogy Lester csak egy fej. Ja, becsatlakozhat majd például az Addams Family-be mint új családtag. Cipőre sem kell majd olyan oltári sokat költenie. Természetesen nem egyezik a golyó Beau fegyverével, marhára meglepődtem. Castle-nak van elmélete, ezen is marhára meglepődtem, ti is ugye?

4x03_castle5.jpg

Szóval nyilván nem csak Beau akarta megszerezni az anyagot, hanem esetleg egy másik kutató akarta a magáénak tudni. Míg a többiek ezt kinyomozzák, addig Castle hazamegy  Alexishez, mert szegény kezd irtóra kiborulni, hiszen eddig minden sikerült neki az életben, akkor ez most miért nem. Amúgy nála ez még nem is irritáló, mert annyira jó kislány, hogy hát neki ez valójában tényleg járna. Ryan járt az egyetemen a kirabolt irodában, Esposito meg a döglött galambot nézegeti az asztalán, mint Beau alibijét, Ryan szerint le kéne fagyasztani, hátha. Egyel kevesebb legalább, a galambokat még a macskáknál is jobban rühellem. Na szóval a prof összetört gépén ott figyel az egyik diák, Eddie Peck ujjlenyomata, akinek az apja egy gyógyszergyár vezető kutatója. Micsoda véletlen egybeesés, nahát. Peck zsákutca, mert ő csak a jegyét akarta egyesről ötösre változtatni, mert ha egyest kap bioszból, az apja megöli. Mivel nem tudta a jelszót, ezért inkább földhöz baszta a gépet, az jó megoldás ilyen esetekben. Aztán végül sikerült rávennie Lestert a jegye javítására, mert másnap beszélni akart vele, ezért követte, míg a prof be nem ment egy lepukkant hotelbe, de nem adta fel, megvárta, míg kijön.

4x03_castle6.jpg

Lester nagyon nem örült neki, és átírta a jegyét, ha cserébe nem mondja el senkinek, hogy ott járt. Egy hónapja vett ki szobát a hotelben és nem kért takarítást. Nem véletlen, itt rendezte be az ideiglenes műtőjét. Alexis totál kiborult, ki akarja hajítani az összes díjat meg kupát amit valaha kapott, és felteszi a kérdést amit én is mindig mikor azt mondják valamire, hogy ne törődj vele, ne gondolj rá, lépj tovább, azaz: oké, de hogyan? A helyszínelők találtak a hotelszobában egy üzit, amiből kiderül, hogy valaki nem annyira volt elégedett a műtéttel, mint azt a prof remélte. De akkor miért csak az ő ujjlenyomata van a szobában, és miért csak az ő vére van a műszereken? És miért nem talált rajta Lanie egy bemetszés nyomot sem, amiből tudnánk, hogy beültetett magának egy implantátumot. Na viszont, a tűkön talált agyszövetet is, ami annyit jelent, hogy nem ő végzett műtétet másokon, hanem valaki végzett el egy agyműtétet rajta. Miafene?! Persze a feje nincs nálunk, csak szólok. Meg a fagyasztóban sincs, valaki lenyúlta. Ollé.

4x03_castle7.jpg

Dr. Weiss a meglepődés élő szobra, hogy jé nincs meg egy fejünk, nem nagyon vevő az ötletre, hogy ő tüntette el, vagy ne adja az ég, ő nyírta ki Lestert. És tényleg nem, mert van felvétel a betörésről, előző éjjel fél négykor. Aki lenyúlta Fejet az pedig nem más, mint dr. Boyd, a kolléga. A tűzlétrán menekül a fejjel a hóna alatt, képzeljétek már ezt el. Leejti, egy konténerben landol, hál istennek puhára esett. Beckett megszerzi Boydot, Castle meg Fejet. Kicsit meg is rázogatja, hogy rendben van-e, de nem szólt ki senki, úgyhogy biztos. dr. Boydot a prof pár hónapja megkereste, hogy akkora agydaganat van mint egy grapefruit, ami már nem operálható, nincs már sok neki hátra. Ennél még azért több lett volna. Boydnak a daganatok célzott kezelése a szakterülete, még ugyan nem kísérletezett soha embereken, de hát ha egyszer van egy önként jelentkező, akkor van egy önként jelentkező. A Beau számlájáról elemelt pénzből vették meg a felszerelést, és Boyd elvégzett a profon öt beavatkozást egy hónap alatt. De hiába, mert a halála előtti MRI-n látszott, hogy a grapefruit tovább nőtt. Ezért akarta Lester közzétenni a kutatás anyagát, hogy ha ő már nem lesz, akkor legyen aki folytatja a projektet. Alexis jelenik meg az őrsön, Castle pedig örökbecsűvel szolgál neki, nem a visszautasítás a kudarc, hanem az, ha feladás. Hímezzük terítőre.

4x03_castle8.jpg

A gyilkos valójában szívességet tett Lesternek, hiszen ha az agytumor végez vele, akkor nem lehetett volna lefagyasztani. Jön a megvilágosodás, mert kinek áll az érdekében, hogy Lesternek legyen agya, mikor eljön a szebb jövő? Hát annak, akivel nem elég egy élet együtt. Az összetört számítógépről kiderült, hogy Lester fel akarta mondani az Átjáróval a szerződést, mert fontosabbnak ítélte a kutatását, minthogy lefagyassza magát. Azaz a felesége értelmezésében fontosabb volt neki a kutatása, mint az örök szerelmük. A táskát megtalálták a lakásuk alagsorában, ennyit erről. Dr. Weiss-t is szabadon bocsátják végre, de mielőtt még távozna jelez a csipogója, hogy meghalt egy ügyfél. Úgyis tudjátok, hogy most az a mondat jön, hogy aki kitalálja ki az újabb fagyasztásra váró, az kap egy cukorkát. Cián tabletta a gyűrűbe rejtve, mellkasra szorított közös kép a proffal. Együtt fagynak most már, szép is ez. Beckett is ezt mondja így a végére már, hiszen erről szólnak a nagy szerelmi történetek, az akadályok legyőzéséről. Mindketten remélik, hogy sikerül nekik, és mindketten roppant sokat sejtetően néznek közben egymásra. Mi is reménykedünk tovább. 

4x03_castle9.jpg

Címkék: castle
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása