Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény motorosok 1x03 - Vidám park

2012. április 30. 11:00 - szepi79

Üdvözlök mindenkit az eheti Sons hogyvolton! A múlt héthez képest két karaktert is átneveztem közkívánatra, az egyik a banda főnöke (Clay), aki ezentúl a Vörös helyett a Hellboy vagy HB névre fog hallgatni, a másik pedig az ügyeletes pszichopata Gronke, őt mostantól Tigrisnek fogom hívni, ha már ilyen találó nevet kapott alapból a sorozatban. Vágjunk is bele, a kemény legények a vidámparkban szórakoznak, saját mércéjük szerint kultúráltan, elvégre az irritáló bohócot is csak félig fojtják bele a medencéjébe, csak néha állnak le beszélgetni a helyi tisztes polgárokkal, és csak a hátuk mögött szólnak be nekik, és arra is csak HB vetemedik, hogy Peggyt megcsöcsöréssze a fotóautomata fülkéjében, egyszerűen nem is történhet olyasmi, ami az ilyen tökéletes reggelt elbassza. Kivéve, hogy érkezik a fegyverszállítmány az írektől.

A fegyverek olajoshordókban érkeznek, szétszerelve, és ez lesz a probléma forrása. A motoros srácok ugyanis abban a raktárban szerelték össze a puskákat, ami az első részben égett porrá, most nincs erre megfelelő helyszín, a klubban márpedig nem fogják. Szimpatikus ez a "ne szarj oda, ahol eszel" felfogás, de sajnos az ír csávó nem így gondolja, ő meggyőződésből öli a hitetleneket, és nincs is ideje 2-3 hónapot várni, amíg új raktár épül, inkább keresne új vevőket. És akkor ugorjunk a kettes számú kellemetlen eseményhez, ami szintén képes elkúrni egy idilli reggelt: az egyik kislány eltűnik a vidámparkból, szülei hiába keresik, a park melletti erdős területen találnak rá, mocorog ugyan, de nincs jó bőrben, elég véres mindenhol, és a nadrágja sincs a helyén, nem nehéz kitalálni, mi történt. Főcím.

Ismét a klubnál járunk, Sebhely jelent Hellboynak, beparázott az ír csávó, előre kéri a következő szállítmányt KPban, honnan szüljek pénzt, kérdi HB, hát mindent elvisznek az ácsok az új raktárnál, és még csak nem is melóznak rendesen, hanem söröznek naphosszat, már amikor megjelennek. Ha már a megjelenésnél tartunk, a tegnap megerőszakolt kislány apukája bukkan fel a klubban (nem mellesleg a fickó ingatlanokkal foglalkozik és nem túl szegény), fel akarja bérelni a srácokat, hogy találják meg a disznót, aki ezt tette a lányával, a pénz nem számít. HB tekintetéből süt a Keresztapából ismerős szöveg: "Bonasera, Bonasera, mit tettem, hogy ennyire nem tisztelsz engem?" Megcsináljuk ingyen apjuk, az én városkámban nem lesz erőszak, fejti ki ars poeticáját HB. Csak aztán, ha elvisszük neked a fickót, számítunk arra, hogy igazság legyen szolgáltatva, ugye érted? A klubból mindenki így érez, kivéve Tigrist, aki nem érti, mire ez a nagy felhajtás, hiszen elő kell teremteni 200 rongyot sürgősen, nem is ő lenne, ha értené. Persze mivel mindenki benne van a buliban, ő sem hátrálhat ki a feladat alól. Összedugják a srácok a fejüket, mivel itteni ember ilyet nem csinál (pedig simán lehetne, nem néznek elég Dextert), ezért vagy a vidámparkosok, vagy Szalonnáci emberei lehetnek, ezirányba kell elindulniuk az önjelölt Sherlockoknak.

Józsaru a faterjával beszélget, aki szintén ingatlanban és befektetésben utazik, valamint egy másik úriemberrel, aki meg építőiparos. A két pénzeszsák nagyon aggódik a kislánnyal történtek miatt, no persze nem feltétlenül a legjobb indíttatásból: Józsarunak még azelőtt le kell kapcsolnia a tettest, mielőtt a klub megtalálja, nehogy a lány faterja HB adósa legyen, mert ki tudja, milyen turpisságokra képes, még a végén betenne valami jó zsíros kis megrendelésnek. Józsaru, bár legszívesebben leköpné apucit, azt azért belátja, hogy nem engedheti, hogy a motorosok szolgáltassanak igazságot, így amennyire tudja, lassítja őket: szépen egyesével kikérdezteti őket a klub területén Kovács1 és Kovács2 járőrökkel, jó lassan, amíg ő kutat az erőszakoló után.

A kórházban Narkós és Dokinő dumálgatnak, tudom, ki csempészte be neked a drogot, de Narkósnak több esze van, mintsem beköpje Peggyt. Távozóban a Doki kap egy telefont egy emberkétől, aki egész szépen van öltözve, az irodájában pedig 2-3 zászló is található, vagy politikus az illető, vagy nagyonrendőr, mindenesetre kedvenc doktorunkon nem csak arckifejezése fagy meg a hang hallatán, le is teszi gyorsan. Józsaru érkezik, beszélne a kislánnyal illetve a szülőkkel, a lánnyal nem lehet, a szülők meg nem mondanak neki semmit, tehát a bizalom a rend őreivel szemben a szokásos. Balherét ráállítják Józsarura, hogy kövesse, Dzsúz ad is neki egy gyerekmotort. Mivel ezen viszonylag könnyen kiszúrják, valószínű ez utóbbi csak szopatja az újoncot, de hát aki nem bírja a meleget, ne igyon, vagy valami hasonló közmondásunk van. Közben Kovács1 és Kovács2 inkább a kávézással halad, nem a vallomásokkal, a kemény fiúknak is leesik, hogy nem a vallomásuk kell, hanem hogy nyugodtan üljenek a seggükön, így aztán Tigris belecsempészik valami port a rendőrök italába, amitől fél pillanat alatt elájulnak. Egyrészt ilyesmi hogy kerül hozzá, másrészt minek tartja magánál, harmadrészt lehet nem csak külsősöktől kéne félni, de ezek csak az én aggályaim.

Na mindegy, a lényeg, hogy a srácok nyomozni kezdenek az egyik divízió Szalonnáci után ered, a másik a vidámparkba, mivel Józsaru is ott kérdezősködik. A parkos fiúk nem túl közlékenyek sem vele, sem pedig a klubbal, pedig majdnem "fizikai konfrontációra is sor kerül". Peggy meglátogatja az unokáját, Dokinő persze nem bírja ki, hogy ne szóljon be neki: Narkós a detoxban van, ha esetleg hozni akarsz neki virágot. Na az ilyen arckifejezésekért szeretem én a sorozatot, mint amit Peggy produkál.

A kis feltartóztatásnak hála pont kiszúrja Szalonnácit, fel is hívja HBt, akik épp az említett úr egyik pribékjének a kartonját nézik, mint bejelentett szex-bűnözőt (erre találjon már ki valaki egy frappáns magyar jelzőt), így aztán felkerekedik mindenki a kórházba, kivéve dzsúzt, akinek az ájult rendőrökre kell vigyázni, Tigris még ad is neki egy kis vitamint, hogy időnként ezt adja be nekik; megható, mennyire ügyelnek a közszolgák egészégére. Ezalatt Peggy szóval tartja Szalonnácit, amíg megérkezik a felmentő sereg. Rövid bájcsevely és farkak összeméregetése után SzN elárulja, hogy a keresett pribék már nem áll az ő alkalmazásában, és még címet is ad hozzá, mert rendes, meg mert tudja, hogy minél hamarabb leülepszik a por, annál kevésbé kerül ő bajba. Kis közjáték: HB észreveszi a kismocin közlekedő Balherét, kérdőn néz Tigrisre, van értelme rákérdezni? Nincs, jön a vigyorgó válasz.

Tigris visszamegy a klubba a fegyverekért, keresi Dzsúzt is, de nem találja, ami nem is csoda, szegény flótás bevitaminozta magát, és a pult mögött fekszik, a nyálacska diszkréten csordogál a szájából, a metál meg ordít. Tud élni a fiú, az tuti. A többiek rajtaütnek a házon, amit Szalonnáci adott meg a pribék címének, de csak egy bibliakört és egy csapatnyi jó útra tért bűnözőt találnak, no meg egy papot. Lukra futottak a srácok, elnézést kérnek a betört orrokért, majd vidáman dudorászva távoznak. A klubban felfedezik a teljesen kiütött Dzsúzt, leidiótaseggfejezik, majd Hellboy közli, hogy valami nagyon különleges büntit szeretne.

A kórházban Józsaru ráveszi Dokinőt, hogy engedje be a kislányhoz beszélgetni, hátha elmond valamit, cserébe Dokinő kérdez egy merészet: ha egy másik államban van egy illető ellen távolságtartási végzésem, az itt is érvényben van? Csak mert a volt pasim kissé zakkant. Elég idegesnek tűnik szegényke, biztos titkol pár szaftos részletet. Józsaru nem tud válaszolni a kérdésre, de utánanéz, külön öröm látni, hogy a rend őre ennyire tisztában van a törvényekkel, amiket elvileg ő tartat be. Peggy mégis meglátogatja Narkóst egy csokor virággal, furfangos módon megtudakolja, mit mondott az első részben átadott tűről Dokinőnek, utána lealázza még egy kicsit a csajt, mert amúgy sincs elég mélyen, meg eleve, tanulja meg a helyét, majd dolgavégzetten távozik, és éppen hallja, ahogy a kislány anyja a sárga földig lebassza Józsarut, hogy meri az engedélye nélkül kikérdezni a lányát. Még szerencse, hogy Peggynek nincs szüksége engedélyre, és valószínűleg nagyságrendekkel empatikusabb, mint bármely rendőri szerv, így ráveszi a kislányt, hogy elmondja, amire emlékszik. (Olcsó epizód volt ez, legalább a felét a kórházban forgatták.) Az egyik bohóc volt az a vidámparkból, Szőke már rohan is intézkedni. Józsaru is menne, csak véletlenül épp defektet kapott, hát milyen peches napja van már?

A klub felvonul a vidámparkba, és nem túl vidáman szétverik parkos srácok arcát. Tigris "tol egy Tysont", és leharapja az egyik fülét, elég sokszor van olyan érzésem, hogy már csak emiatt a figura miatt is megéri nézni a sorozatot, hogy miket talál még ki. A bohócot elviszik, a többieket otthagyják, had vérezzenek békésen. Mire Józsaru megérkezik, már csak a motorosok hűlt helyét találja, a parkos fiúk meg nem köpnek, ki tudja, mennyi disznóságot követtek még el, nem akarnak lebukni ők sem, így azt lehazudják az égről, hogy egyáltalán volt bohóc a cirkuszban. Pedig volt, szegény bohócot az erdőben tartják fogva, amíg megérkezik IngatlanosApu, nagyon keménynek képzeli magát, még egy bikaherélőkést is hozott magával, de amikor ténylegesen le kéne vágni a fickó tökeit, becsirkul, eldobja a kést és elhajt a helyszínről. Hellboy azonban halál nyugodt, kesztyűt húz, felveszi a kést és gyors mozdulattal kiheréli a bohócot, aztán kiadja az ukászt: hagyjátok elvérezni a disznót, utána kaparjátok el, a sírt jelöljétek meg, ezt a kést meg rakjátok nejlonszatyorba, rajta van IngatlanosApu ujjlenyomata, jó lesz zsarolni, nehogy kiárusítsa itt a földjeit mindenféle jöttment befektetőnek. Szőke baszottul ki van akadva HBra, ez volt a terved végig, te köcsög, dehogy, jön a válasz, csak szerencsés egybeesés, hogy a polgárőri feladataink mellé anyagilag is jól járunk kicsit.

Szőke persze egy szót sem hisz belőle, valahol megértem, és ahogy ilyenkor mindig, a fater naplóját veszi elő, és miként az ilyen eseteknél lenni szokott, pont talál is egy idevágó idézetet. Ennek hatására, vagy épp ennek ellenére meglátogatja Narkóst a kórházban, és megnézik a fiúkat az inkubátorban. Kapunk egy közelit a kölyökről, én kurvára remélem, hogy műanyagbaba, mert nagyon rosszul néz ki, Narkós is ezen a véleményen lehet, mert szívszaggató zokogásban tör ki. Nagyon jó színésznő Drea de Matteo, de valamiért egy kiégett pornósztárra hajazó fejszerkezete van, így mindig csak drogos vagy alkesz ribancos szerepeket osztanak neki, amiért szerintem nagy kár.

Dokinő zaklatójáról kiderül, hogy valamiféle rendőrhatósági ügynök, átvesz egy jelentést szívszerelméről, akinek csodák csodájára van némi priusza, és felmerül a klub neve is, valamint Szőke és Hellboy kartonja is előkerül, nem lesz ennek jó vége az álmoskönyv szerint. Ugrunk térben és időben, a sármosi rendőrőrs előtt Dzsúz ébred egy pelenkában és egy táblával a nyakában, retardált vagyok, nem jön túlságosan zavarba, biztos megszokta már az ilyesmit, szép lassan elkacsázik, Józsaru fürkésző tekintetétől övezve. Taxival érkezik Zaklató, be is mutatkozik, ATF ügynök vagyok (alkohol, dohány és fegyvercsempészet elleni ügynökség, ha valaki meg tudja nekem mondani, mi köze az előbbi kettőnek az utóbbihoz, azt meghívom egy sörre. Mi a faszért nem a droggal párosítják az alkohol meg drogcsempészeket?), a motorosok után nyomozok. Józsaru mosolya nem is lehetne szélesebb, erre fáradjon, uram.

15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.03.09. 19:28:23

Na, csak végig olvastam. :D Még mindig hiányolom a képek feliratait:D

Az írás tetszett:)

szepi79 2012.03.09. 19:43:40

@Dorothy, a Vörös Cipellős- ladyandhenk: de hát az utolsó képen pont van felirat :D

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.03.09. 20:05:00

@szepi79, első ezen a néven: ja, igen:):)

Az jó kép, ha ránézek, azt hiszem, h a bal karja le van vágva és arrébb fekszik:D

Kullancs1983 2012.03.10. 11:24:33

@szepi79, első ezen a néven: Az ATF eredetileg az amerikai pénzügyminisztérium csapata volt, akik a házilag gyártott, meg innen-onnan csempészett ital, dohány, és fegyver (mint a vadnyugat legkelendőbb árúcikkei) után nyomoztak.Sebhely (alias Scotty) elég érdekes, ugyanis a sorozat elején még skót... Később már nem. :P

szepi79 2012.03.10. 12:18:31

@Kullancs1983: aha, köszi. hát, szerintem akkor is idejétmúlt a szervezet, mivel aki dohányt meg cigit csempészik, az vélhetően nem jelent akkora fenyegetést a társadalomra meg az őt letartóztatni akaró rendőrökre, mint a fegyverkereskedő.

Sebhely sorozatbeli neve pedig Chibs, és bár maga szinész tényleg skót, én úgy vettem észre, hogy végig írként van beadva, de ebben a 3. részben már tutira, mivel itt már képben van az IRA is. az első két részben tényleg skótként szerepelne? most csak ezért nem nézném végig mindkét részt, de tudnál rá példát mondani, hogy hol derül ez ki?

Kullancs1983 2012.03.10. 13:43:25

@szepi79, első ezen a néven: Az amerikaiaknak csak kevés hagyományuk van, de azokat komolyan veszik..:D Az ATF olyan pénzügyőrségszerű szervezet volt, csak mostanság a fegyverekkel meg a robbanóanyagokkal foglalkoznak a legtöbbet.
Sebhely meg tényleg Chibs, de a későbbi részekben lesz párszor Scotty is, meg lesz még egy-két utalás, aztán egyszercsak bumm, kiderül hogy ő ír. Lehet hogy újranézem a sorozatot...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.03.10. 18:18:36

Chibs skót???! Nálam is az ír vonal maradt meg.

Megjegyzem, ez volt az a rész, ami végérvényesen belopta a motoros puskás csipetcsapatot a szívembe, és meg se fordult bennem utána, hogy ne nekik szurkoljak a rázós helyzetekben. Mondjuk olyan ellenségekkel, mint akik.... Kurt Sutter meg az ő kilóra megvevős stílusa. ,)

Kullancs1983 2012.03.11. 10:28:51

Rámhoztátok itt a frászt, de előbányásztam a dvd-ket, és leellenőriztem. A 8. és a 9. részben lesz "scotsman", azonkívül a II. évad 5. részében lesz majd szó a füstölt heringről és zabpogácsáról, ami a skótoknál nemzeti kaja, de az íreknél nagyon nem...

szepi79 2012.03.11. 13:22:53

@Kullancs1983: viszont felmerül a kérdés, hogy akkor miért ír akcentussal beszél az ürge... maradjunk annyiban, hogy nem volt eléggé átgondolva a karaktere a fickónak az íróknál :D

szepi79 2012.03.11. 13:36:34

SPOILER, aki nem látta a 3. évadot az ne olvasson tovább, bár remélem ilyen ember nem vasárnap délután kezd neki a pénteki HVnak

@Kullancs1983: na jó, utánanéztem wikin: eredetileg skót karakter, aki Belfastban nőtt fel, másnak is feltűnt, hogy hol skót, hol ír akcentussal beszél, tagja volt az IRA-nak és onnan került a SAMBEL-be, ami meglehetősen multinacionális szervezet, mer van ott ugye McGee is, ami tipikusan skót név. én amondó vagyok, hogy ezek után Chibs-et ugyanúgy lehet skótnak, mint írnek titulálni, egyik sem helytelenebb a másiknál.

Kullancs1983 2012.03.11. 15:22:30

@szepi79, első ezen a néven: Igen, én is utánaolvastam, megmagyarázták..:D Szerintem nem is igazán törődtek vele, csak amikor úgy alakult a történet, akkor eszükbe jutott, hogy Glasgow fele amúgy is ír, hát miért ne. Vagy valahogy így.

DóraTanár · http://www.doratanar.hu 2012.05.01. 09:35:57

@szepi79, első ezen a néven:
szia, itt vagyok, olvasom/nézem lelkesen... ez a rész tetszett, imádom a skót kiejtést amit Chibs előad. Lehet, hogy származásilag írt játszik, de akkor is skótosan beszéli az angolt. :-)

Segítsetek kicsit: már majdnem befejeztem az első évadot, csak az évadzáró van hátra de nem nagyon értem, hogy miért olvasgatja Szőke az apja irományát, pláne, hogy belevágta a tűzbe. Oké, tudom, hogy kiszedte, de hát valamiért csak elege lett belőle és beledobta... Változik valami tőle? Lehet spoiler is, megvan az összes évad csak még nem láttam :-)Köszi

szepi79 2012.05.01. 13:51:58

@DóraTanár: szia, köszi, hogy te megengeded, hogy spoilerezzünk, de általánosságban ilyesmit nem nagyon szabad kommentekben. szerintem az, hogy Szőke bedobja a fater könyvét a tűzbe, még határeset.

konkrétan nem fog kiderülni erről semmi világmegváltó (vagy legalábbis én nem emlékszem semmi ilyenre), lényegében akkor olvasgat, amikor nagyon tanácstalan, hátha a fater tudta, mikor mit kéne tenni. hogy miért vágta tűzbe, meg szedte ki, ez jó kérdés, lehet csak ő tud rá válaszolni.

DóraTanár · http://www.doratanar.hu 2012.05.01. 17:53:34

@szepi79, első ezen a néven: Bocsánatot kérek, elfelejtettem, hogy nem szabad spoilerezni, meg azt is, hogy az a rész amiben a tüzes jelenet van még biztosan nem ment magyarul a tévében.
Köszi, hogy azért válaszoltál, legközelebb inkább csak olvasok és nem írok.

szepi79 2012.05.01. 18:45:47

@DóraTanár: semmi baj, nem volt olyasmi a kommentedben, ami nagyon elrontotta volna bárkinek is az élményét. írjál nyugodtan ezek után, csak vedd figyelembe, hogy az aktuális történések utáni dolgokat még nem látta mindenki. :)
süti beállítások módosítása