Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 3x07 - Végrehajtási utasítás 13224

2012. április 17. 14:00 - fuszulykavirág

Az eheti ügyfél Danny Marwat, aki arab is, muszlim is, amerikai is, 2007-ben pedig tolmácsként dolgozott Afganisztánban. Ez jutatta őt most a tárgyalóterembe is: azt állítja, hogy az amerikai hadsereg foglyul ejtette, kínozta, ezért most kártérítést követel. Az állam viszont még azt is tagadja, hogy valaha letartóztatta volna Dannyt, így aztán nehéz bármit is bizonyítani. Főleg, hogy egy ilyen ügyben aztán minden adat titkos, így ha az ügyész azt mondja, hogy nem volt letartóztatás, akkor arról nem is fog előkerülni semmilyen bizonyíték. A terembe váratlanul betoppan egy régi kedves ismerős, Glenn Childs (ő volt az államügyész, amíg Peter a börtönben pihente ki a pozíció fáradalmait), és az állam képviseletéhez csatlakozik. Dannytől a kínvallatások során azt akarták megtudni, hogy ismert-e egy bizonyos törzsi vezetőt, de ő sose még csak nem is találkozott vele.

Peter és kis csapata (Cary mint helyettes államügyész hirtelen jobb kezévé lépett elő) átnézi elődei ügyeit, és olyan ügyeket akarnak továbbvinni, amik vagy droghoz kapcsolódnak, vagy belbiztonsági ügyek. Dananak van egy ügye, amit szeretne továbbvinni, bár ő már csak két napig dolgozik a hivatalban: Willnek volt egy kellemetlen ügye 45 ezer dollárral, amit egy hétvégére leemelt egy ügyfél számlájáról, hogy elvesztett fogadásait kifizesse, de ez már egy 15 éves ügy. Nem is foglalkozhatnának vele, de talán több hasonló ügyre utalhat. Peternek felcsillan a szeme, hogy Willen fogást találhatna, de át akarja még gondolni a helyzetet.

Az irodában Diane és Kalinda telefonon beszél Willel, és Danny ügyét vitatják meg. Diane közben valami rágót csócsál, és ez a kérődzés valami hihetetlen módon kilóg a helyzetből. Miért kell ez? De nem ez a lényeg, hanem hogy miközben beszélgetnek, Willtől beszűrődik a telefonba Alicia csengőhangja (elég jellegzetes, mert Grace rögzítette a saját hangjával, hogy „Anya, vedd fel a telefont!”). Ettől egy picit megfagy a beszélgetés, Alicia kipattan Will mellől az ágyból, mert bizony ott volt, és elhallgattatja a telefont, de Diane és Kalinda már hallotta, amit kellett. Diane rákérdez Willnél, hogy mégis hol van, aki azt mondja ebédelni. Végeznek a beszélgetéssel, és Diane megpróbálja elérni Aliciát, de a titkárnő azt mondja, hogy kiment ebédelni. Na ilyen egy lebukás. Grace egyébként azért hívta az anyját, mert bibliaórára akar járni. Talált a neten valami hittérítő fiatal srácot, aki arról beszél, hogy az elvált szülők a pokolra kerülnek, őt meg elkezdte érdekelni a téma. Alicia végülis rábólint, mit árthat egy bibliaóra, ugyebár alapon.

A tárgyalóteremben a hadsereg élelmiszer ellátásért felelős cégétől hallgatnak meg valakit – a fogvatartottaknak is ők készítették el az ételeket. Danny ugye muszlim, tehát muszlim szokások szerint étkezik, sőt, laktózérzékeny is, vagyis elég speciális étrendet igényel. És mit ad isten, abban az időszakban éppen volt ott valaki (mert az ugye szupertitkos, hogy ki), akinek ilyen ételeket készítettek. A bírónak ez elég, folytatódhat az eljárás, Glenn Childs viszont erre a bizonyos végrehajtási utasítás 13224-re hivatkozva azt kéri, hogy a terrorista-gyanús személy ügyvédjének a pénzügyi tárca rendelkezésére kelljen állnia. Diane úgy dönt, ez Alicia fog rendelkezésre állni, senki nem tudja, mire számíthatnak.

Alicia találkozik is a tárca kijelölt emberével. Kerekszemüveges, őszszakállas, pici kis ember, aki megszállottja a sütiknek. Nem sokat kertel, konkrétak a kérdései: Dannyt bevonják-e a stratégiatervezésbe? Igen. Bevonnak-e olyat, aki nem a cég ügyvédje? Nem. Olyat, aki közel-keleti származású? Nem. És akkor kicsoda Kalinda Sharma? Na ugye, hogy de. Danny telefonál-e a tengerentúlra? De telefonálni azért szokott? Hányszor látta Alicia őt telefonálni? Milyen nyelven beszélt ilyenkor? Említett valaha Danny egy kimondhatatlan nevű afgán területet? Ha valaha említené, azt Alicia legyen kedves és jegyezze fel. Alicia kifakad, hogy ő ugyan nem a pénzügyi tárca nyomozója, de a bácsi nem is kéri őt erre, csak beszélgetnek. Milyen kellemes beszélgetések lesznek. Egyelőre ennyi a kihallgatás, majd folytatják.

Az ügyészség volt olyan kedves, és rengeteg szupertitkos anyagot a cég rendelkezésére bocsátott, persze minden jegyzőkönyvben nagyjából minden második szó van elfedve, mert ami szupertitkos, az mégiscsak szupertitkos. A maradékból kell összerakni bármit is. Will nem igazán érti, miért is viszik ezt az ügyet, de Diane meggyőződéses embervédő, ezért ez nem is lehet kérdés. A két partner vitáját Bob szakítja félbe, aki biztosító, és Diane kérte, hogy ugorjon be, Bob ugyanis nagyon olcsón megszámít nekik szexuális zaklatás oktatást. Nem ráoktatást, hanem leoktatást. Az üzenet több mint egyértelmű, Will Diane-re bízza a kérdést, de érti a célzást. A félig üres nagyon titkos szövegekből Caitlin és Alicia azonosít egy orvost, Alicia pedig beszámol Diane-nek a pénzügyi tárca kihallgatásán történtekről. Várna egy kis támogatást, jó tanácsot, bármit, de Diane hideg, mint a kő.

Peter és Cary a Will ellen indítandó eljárást vitatják meg. Cary nem támogatja, szerinte, ha nem Willről szólna az ügy, nem is foglalkoznának ezzel. Meg egyébként is, se drog, se belbiztonság. Peter mégis úgy dönt, hogy menjenek utána a dolognak (vagyis Cary menjen utána a dolognak), és megtalálja a drogot is a történetben: Willék drogdíler ügyfele, Lemond Bishop. Peter mamája, Jackie csörög rá kedvenc fiacskájára munka közben, mert mi az már, hogy az unoka bibliaórára akar járni. És Alicia megengedte neki! Peter is kb ugyanígy van ezzel, a bibliaóra még senkinek nem ártott, menjen a gyerek, ha akar.

A tárgyalóteremben a szupertitkos szövegekből azonosított orvos. A kérdéses napon megvizsgált egy rabot egy kihallgatás után, de csuklya volt a rabon, nem tudja, hogy ki. Najó, de azért hallotta, hogyan szólítja a rabot a tiszt. Hát igen, Danny. Ezzel meglehetősen bizonyítottnak tűnik, hogy Dannyt bizony tényleg vallatta a saját kormánya. Az ügyészség viszont Dannyt kéri a tanúk padjára, ahol bemutatnak neki egy fotót, amin azzal a bizonyos afgán törzsi vezetővel cseveg, akit állítólag nem ismer, és soha nem is látott. Will és Diane eléggé kiakad Dannyre, mert mi az hogy hazudott. Danny állítja, hogy csak a fickó haldokló lányának vitt gyógyszert, de ez kb mindegy, a lényeg, hogy ismerte, és hazudott.

Danny megemlíti a kimondhatatlan nevű afgán régiót, amitől Diane kétségbe esik, mert tudja, hogy ezt Aliciának jelentenie kell majd. Innen már nincs mit tenni, megtörtént a baj, nem lehet visszacsinálni. Will és Diane Alicia feje fölött vitatják meg, hogy most éppen mi is történik, végül inkább elvonulnak kettesben vitatkozni. A partnerek megegyeznek, hogy ejtik az ügyet, Danny hazudott, így nem csinálják tovább. Alicia találkozik újra a pénzügyi tárca emberével. Azt hiszi, rövid lesz, mert csak bejelenti, hogy már nem képviselik Dannyt, és ezzel ennyi. De nem, mert az ügyészség vádat emelt Danny ellen, így Aliciának akkor is válaszolnia kell minden kérdésre, ha már nem ő képviseli Dannyt.

A pénzügyes ember arra kíváncsi, említette-e Danny a kimondhatatlan nevű afgán térséget a legutóbbi találkozás óta. Alicia nem akar válaszolni, pedig muszáj, mert ha nem, akkor az 8 év börtön, és 250 ezer dollár bírság. Alicia ügyvédet kér. Elmondja Willnek és Diane-nek, mi történt, de őket elsősorban csak az érdekli, a céget érheti baj ebben az ügyben. Azért kiajánlanak valami szuperügyvédet Aliciának, de ő inkább magának keres egyet. Alicia ügyvédje nem más lesz, mint Elsbeth Tascioni, aki állítólag szerepelt már a sorozatban, de én komolyan nem emlékszem rá, sajnálom. Pedig felejthetetlen jelenség, rikító vörös haja van, és elég flúgosnak tűnik.

Mindenesetre az ügyet átlátja: ha Alicia beszél, Danny börtönbe megy, ha nem beszél, ő megy börtönbe. Nem jó ez sehogyse. A nagy ötlet annyi lesz, hogy addig kéne valahogy halogatni a pénzügyes fickó kérdéseire való válaszolgatást, amíg le nem zárul az ügy, és értelmét nem veszti az egész. A hogyan még kérdéses. Cary és Dana érkezik meg Willhez egy kellemes csevejre, ami minden, csak nem kellemes. A 45 ezer dolláros fogadási pénzzel szorítják sarokba Willt, de ő nem igazán ijed meg. Hiába akarják rajta keresztül Lemond Bishopot elérni, ők még mindig csak a legális üzleteit kezelik.

A tárgyalóteremben a bíró összefoglalja a lényeget: Diane perelte a kormányt, most ejteni akarja az ügyet, Glenn Childs, aki eddig dolgozott az eljárás leállításán, most vádat emel. Másnapra ígér döntést. A pénzügyes fickót meglepi ebédszünetben Tascioni, a flúgos vörös ügyvédcsaj. Azt állítja, hogy Alicia hajlandó válaszolni a kérdésekre, ha mentelmi jogot kap. Nyilván, ez csak időhúzás. Ami ezután történik, végtelenül fura: Tascioni megkéri Aliciát, hogy segítsen neki egy biztosító társaság képviseletében, nézze át a papírokat. Külön felhívja Alicia figyelmét, hogy jól jegyezze meg, mit mond most neki, hátha visszakérdezik majd. Alicia se érti, miről szól ez az egész, de majd kiderül.

Will kisebb vitába keveredik Peterrel, hogy mégis miért fenyegeti őt az ügyészség, és hihetetlen éleslátásról tesz tanúbizonyságot, amikor kijelenti, hogy Aliciáról szól ez az egész. Alicia és új ügyvédje leül beszélgetni a pénzügyis pasival. Tascioni kér egy röpke 30 percet, hogy átolvassa a limitált mentességről szóló anyagot. Mikor végez, végre előkerülhet a kérdés: beszélt-e Danny a kimondhatatlan nevű afgán térségről? De nem, nincs válasz, mert a biztosítótársaságos anyagok átnézésével Alicia résztvevője lett a cég képviseletének, akik egyébként Dannyt is biztosítják, így nem válaszolhat Dannyről szóló kérdésekre úgy, hogy azzal ne sértené meg a biztosító felé fennálló titoktartási kötelezettségét. Ezért volt fontos, hogy Tascioni tényleg nem mondott mást, csak annyit, hogy segítséget kér. Így aztán nincs több kérdezősködés.

Caitlin a nagyon hiányos szövegkönyvekből azonosítja még egy szereplőjét a történetnek, egy katonát. A tanúk padjára is ültetik, aki viszont egyetlen kérdésre sem hajlandó válaszolni, mert hogy az bizony szupertitkos információ lenne, így a bíró meg úgy dönt, hogy akkor ejtsük az ügyet, ha már nem beszélhetünk róla. Danny szabad ember. Grace erősen propagálja az apjánál, hogy talán nem kéne elválni, Dana pedig marad az ügyészségen, mert az új munkahelye mégsem veszi fel. Dühös, Peter és Cary szerint ettől csak jobb ügyvéd lesz. Peter kivonja magát a Will ügyből, Cary és Dana viszi mostantól. És hogy a végére kapjunk még valami szórakoztatót: Diane beülteti a teljes irodát egy munkahelyi szexuális zaklatás elleni vetítésre. Alicia és Will faarccal nézik végig az első sorból a nyilvánvalóan nekik szóló üzenetet.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2012.04.17. 16:49:06

nagyon koszonom, mar komoly elvonasi tuneteim voltak:-)

miszerint 2012.04.18. 09:44:41

E.T. a legjobb figura Kalinda mellett a sorozatban! egy zseni a csaj! :)

Babette · http://admission.blog.hu 2012.04.18. 14:24:23

@miszerint: tényleg zseniális :) nehéz egy ilyen rövid kis összefoglalóban kitérni a hülyeségeire, de próbálkozni fogok, mert megérné :)

fuszulykavirág 2012.04.18. 14:25:18

@miszerint: bocs, az előző is én voltam, csak megzavar a többszörös identitásom :D

miszerint 2012.04.18. 18:07:13

@fuszulykavirág: csak óvatosan!
sztem pont attól zseniális, h. hülyeségnek tűnik, de ő nyer a végén! :) ja, és köszi a hogyvoltokat!! :)
süti beállítások módosítása