Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Pan Am 1x09 - Kiss Kiss Bang Bang

2012. április 16. 13:00 - CYR

Pillanatok a múltból: Tepsihomlok a bölcsész bojfrendjének bizonygatja, hogy világot kell látnia, Szőke Kapitány pofára esett házassági ajánlatával az azóta felszívódott Bridzsitnél, aki azonban figyelmeztette Vöröskét, hogy a CIA nem fogja egykönnyen elengedni, ha egyszer nekik kezd tevékenykedni. SZK az iménti kosarat Franciska ajkain való csüngéssel feledi, Első Tiszt Címlaplányéin csüngene, de az nem engedi a szükséges közelségbe még JFK megindító berlini beszédén sem.

01.jpg

NYT Vöröskénél kopogtat, aki kelletlenül engedi be, mert úgy érzi, hogy ő már kiszállt a bizniszből. NYT felvilágosítja, hogy most akkor vagy elvisz egy hamis ügynöklistát Londonba a brit titkosügynöknek, amivel majd jól bebuktatnak egy másik kémet, aki eladná az amerikai titkosembereket a szovjeteknek, és a légies kémnő majd akkor száll ki, amikor a hírszerzéssel közös az ebbéli szándékuk, vagy kibaszarinttatják a Pan Am-től, ha ezzel ellentétes véleményen volna a CIA-vel. Vöröske ráérez, hogy Bridzsittel hasonló röppályára került, de ezt NYT nem kommentálja.

Tepsi és Címlap a My Baby Calls Me Honey című korabeli megasláger fülrepesztő dallamaira szedelőzködnek, minthogy két óra múlva irány London. Eközben beállít Tepsi bölcsész bojfrendje bőrönddel, hogy a rendkívüli fejű leányzónak fel kell őt juttatnia a gépre, persze az első osztályra, mert menne Angliába atombomba-ellenes megmozdulásra. Ezek a hippik mindig ilyen igényesek voltak? Franciskát Szőke Kapitány várja a korábban már szerepelt kabriójával, meg egy permetező repülőgép kulcsaival, hogy ha már csőröztek a múlt epizód végén, akkor egyrészt sofőrködik Francinak, másrészt meg tanítgatja repülni, hiszen a francia légilány erre vágyott.

02.jpg

Tepsi a reptéren azon morcolja orbitális fejtetőjét Címlaplánynak, hogy a hippije hogyan fog megférni a bizniszklásszon Halifax grófjával, néhány mozisztárral meg egy kongresszusi képviselővel. A befutó ET-től megtudjuk, hogy SZK beteget jelentett mára, és Címlap hozzáteszi, hogy Franciska is, szóval valami lehet a levegőben. Ja: egy mezőgazdasági permetező, és ha szerencséjük van, Franci nem kormányozza majd egyenesen beléjük. Tepsi tájékoztatja Címlapot, hogy a kijelölt pótkapitányt már ismeri: háborús sztorik és végtelen tapogatási kísérletek jellemzik, és egyikben sem túl jó részesülni.

03.jpg

Tepsi Hippije már a felszállás után röviddel heves antiatom kirohanást tart az első osztályon utazó képviselőnek, aki azonban nem hagyja, hogy ET eltávolítsa a szpíkert, hanem hadd folytassa csak, ezegyszabadország. Hippi Tepsivel akaszttatná le magáról ET-t, innentől ugye kiderül, aminek nem kellett volna. Tepsi gyorsan leülteti a helyére Hippit, felhívja a figyelmét, hogy a továbbiakban lehetőleg a levegővételt is mellőzze, nemhogy a pofázást. Ez erősködik, hogy a képviselő pont az egyik legnagyobb háborús uszító, és most jól megmondhatná neki. A nézeteltérés abban csúcsosodik ki, hogy Tepsi szerint Hippi most az egyszer kicsit alkalmazkodhatna a helyzethez (=kuss), Hippi viszont úgy látja, hogy elsők az elvek és a meggyőződések.

04.jpg

ET-t az agyvérzés kerülgeti, amikor Pótkapitány egy újabb remek hadiélményét kezdi ecsetelni a pilótafülkében. Felmentő seregként Címlap érkezik kávéval, de ET nem könnyebbülhet meg, mert Pótkapitány közli, hogy sztoriban van, majd szól, ha kérnek kávét, a sztyuvi szívódjék fel, mindehhez még meg is paskolja Címlap farát. A légilányon látszik, hogy komolyan fontolóra vette a kezében lévő tálca és Tapi Kapitány fejének ütköztetését, de ET heves tiltakozó integetésére ebbéli szándékát feladja, s távozik. A háborús sztori folytatódik, ET reményvesztetten süllyed az ülésbe. A nagy amerikai vidékben ezalatt Franciska kíséretében SZK egy piacon almát vesz kedves édesanyjának, merthogy mindjárt találkozni fognak vele, a taneszközként kiszemelt repülőgép ugyanis SZK édesapjának tulajdonát képezi. Franci nem tartja túl jó ötletnek, hogy már a családlátogatásnál tart a még szárba sem szökkent kapcsolatuk.

05.jpg

Tepsihomlok egy ingyen itallal próbálja kiengesztelni a Hippi által imént letámadott képviselőt, de ez nem szorul engesztelésre. Egyrészt megállapítja, hogy az első osztályon amúgy is ingyen van a pia, másrészt közli, hogy mindenkinek joga van a saját véleményéhez, még ha az tök marhaság is, harmadsorban pedig kokettálni kezd Tepsivel, hogy az milyen okos, hogy hallott az atomkongresszusról, amin a politikus beszédet fog mondani. Vöröske ezidőtájt a szokásos aggodalmaskodó pillantásait veti a csomagjában fellelhető szivartárcára, amely a hamis ügynöklistát tartalmazza, mindennek jelentősége csupán annyi, hogy ne felejtsük el, hogy ő küldetésben van. Tapi Kapitány csenget a kávéjáért, és úgy tűnik, hogy a hadisztorik után a következő napirendi pontra térne, minthogy az egyik koszosnak mondott műszer letisztítására kéri Címlapot, akinek a művelet végrehajtása közepette erősen befigyel a melle közé. A szőke légilány ezt észlelve „véletlenül" meglöki a kanosodó Tapi Kapitány kávét tartó kezét, aki így azonmód leforrázza izgalmi állapotba került szervét.

06.jpg

London, Heathrow. Tapi Kapitány felkeresi az üres gép hátuljában rejtőzködő Címlaplányt az iménti kávés incidens végett, és közli, hogy ezért a magatartásért majd jól megbüntetik. ET magához hívja a tajtékzó beugró pilótát, valamit beszélgetnek tíz széksorral odébb, majd Tapi el. ET nem árulja el a hálálkodó Címlapnak, hogy hogyan intézte el a dolgot, cserébe viszont szívességet kér. Nem, Címlapnak nem kell térdre borulnia, egy másik nő ügyében kellene segítség ET-nek. A hatmellűek (Franciska ugye távol) becsekkolnak a szállodába, Vöröske telefont ragad, de a készülék mellett már ott is van, akit hívna: brit tikosügynök cigit kér, nyilvánvalóan véletlenül pont a hamis ügynöklistát tartalmazó tárcából kellene kiszolgálni. Vöröske átadja a cuccot, majd lépne, de a brit ügynök közli, hogy változott a küldetés, még csak most kezdődik igazán. Egy szobában folytatják a csevelyt: a listát három nap múlva kellett volna odaadni a szovjeteknek, de azok ma jönnek érte. Vöröske kellene legyen a csalétek, akivel a brit ügynök eltereli az igazi ügynöklistát birtokló ékszerész figyelmét, amíg az ügynök kicseréli a széfben az igazi listát a hamisra. Vöröske azt mondja, hogy hidegen hagyja a dolog, Brit Ügynök szerint talán majd érdekelni fogja, ha megtudja, hogy a szovjeteknek eladandó igazi listán ismerős lehet neki pár név, például Bridzsité meg Nikóé. Vöröske természetesen mégis marad.

07_1.jpg

SZK és Franciska befutnak előbbi családjának farmjára, ahol anyuka és apuka köszönti a gyermeket, majd Francihoz fordulnak, hogy ez akkor biztosan Bridzsit. Hát nem, zavarban is van mindenki. Hagyjuk is őket békén, inkább csatlakozzunk ET-hez, aki egy londoni parkban Címlapnak mesél a becserkészni való nőről. A szüleik ismerték egymást, és régen marhára tetszett neki, de a spinkó lepattintotta, és most is a szülők kavartak be, hogy ha már mindketten (ET és nő) egy időben lesznek Londonban, akkor találkozzanak, de ET bosszút akar állni a csajon, így Címlapnak a randijuk helyszínén kellene felbukkannia, és eljátszania ET barátnőjét. Címlap benne van a buliban.

08.jpg

Tepsi Hippire bukkan a bárban: ez azért tölti Molotov helyett hagyományos koktélokkal az idejét, mert a tüntetőket idő előtt feloszlatták meg letartóztatták, ő meg most odavan, hogy nem lehetett velük, pedig még a dutyit is bevállalná szívesen az elveiért. Tepsi értetlenkedésére meg odateszi, hogy a lyány korábban meg akarta változtatni a világot, most meg csak egy turista benne, pedig kihasználhatná, hogy fontos emberekkel beszélhet a repülőutakon.

09.jpg

SZK-ék idilli családi ebédjén SZK-anyuka kedvesen érdeklődik Franciról, míg SZK-apuka belefingik a nulláslisztbe, hogy oké, de mi a rák lett Bridzsittel, akit SZK valami eljegyzés kapcsán emlegetett itthon legutóbb. SZK későbbre tenné ezt a beszélgetést apcival, de annál már borul a bili, hogy SZK nem szólt nekik, amikor otthagyta a légierőt, meg akkor sem, amikor a Pan Am-hez ment dolgozni, és akkor most hadd tudja már meg, hogy mi van: Francihoz fordul, hogy lesz-e eljegyzés, vagy terhes-e, vagy mifaszom. Franciska tisztelettudóan elnézést kér és elhagyja a helyiséget, SZK és anyja rosszall. SZK a pajtában éri utol Francit, aki szembesíti azzal, hogy még mindig Bridzsitet szereti, ezért nem szólt előre a szülőknek, hogy változás állt be az oldalán feltűnő fehérnép személyében. SZK szerint a francia légilánynak pont azt kéne észrevennie, hogy Bridzsitet egyszer sem hozta el a szülőkhöz raportra, őt meg már két hét után, és hogy ez jelent valamit. Naná, hogy csók, meg beledőlés a szalmába, testiség iránt vágytól indíttatva.

10.jpg

Vöröske Brit Ügynök szeretőjét játszva próbálgatja a smukkokat a veszélyt hordozó ügynöklista birtoklójának boltjában, majd azt kéri az ékszerésztől, hogy a kiválasztott karkötőt igazítsa neki méretre, és vigye este időre a szállodába (hogy amíg a férfi ott van, addig lecseréljék a papírt a hamisra a széfjében – de ezt persze nem mondja, mert nagyon profi). A hotelben ET megszemléli a féltékeny barátnő szerepére készülve fekete csöcsmutogatósba öltözött Címlaplányt, aki közli a program miatt izguló másodpilótával, hogy a spiné még bánni fogja, hogy egyszer dobta őt, mert milyen kedves arc már. Tepsi ugyanott némi alkoholneművel együtt bátorságot önt magába, majd leszólítja a képviselőt, és beszélgetésbe elegyedik vele az atomkísérletek betiltása mellett érvelve. A politikus nem küldi el a náthába, hanem ad neki három lépcsőfordulónyi időt, hogy kifejtse a nézeteit. Tepsi annyira belelendül, hogy még a képviselő szobájában is folytatja a süketelést, amihez a szenátor konyakot mellékel, és szóban inkább a léginő utazási élményeire, gondolatban meg nyilvánvalóan a vulvájára kíváncsi. Még több konyak után itt is szex foganatosítódik.

11.jpg

SZK és Franciska már túl vannak a koituszon, ennek megfelelő alulöltözöttségben a vidéki éjszakai égbolt, valamint egy pléd alatt hogyvoltoznak az előző részbeli haiti le- és felszállásról, meg a szöktetett feka lányról. A beszélgetés eredménye, hogy SZK ismét a francia délvidék felé navigál. ET-t az étteremben lerohanja a barna egykori jégkirálynő, aki azonban most ölelgeti, meg bókol neki, hogy hogy megvállasodott az emberünk. Furamód a vacsi alatt is jól érzik magukat. Címlaplány a bárpultnál néz az órájára, épp indulna szétrobbantani őket, amikor Tapi Kapitány érkezik, kedvesen a keresztnevét ajánlja használatra a leányzónak, majd közli, hogy ET mindent elmondott kettejükről, és Címlap milyen szerencsés, hogy ET milyen szépeket mondott róla. Na, a szőke innentől őszinte átéléssel adná a féltékeny barátnőt ET asztalánál – de onnan meg mostanra távozott a másodpilóta meg a barna menyecske.

12.jpg

Tepsihomlok is kielégült a republikánus képviselővel, az ágyában már a következő napokat tervezgeti, de a politikus aszongya, hogy neki sajna az atomtudósokkal van konferencnivalója. Tepsi erre mindjárt beindul, hogy akkor hadd lássa a beszédét, és felkapja a vonatkozó mappát az asztalról, majd beleolvasva elszörnyed, hogy milyen fasiszta dumát akar nyomni ez az atomereknek. A képviselő megpróbálja visszaszerezni a papírt, de Tepsi bezárkózik a slóba, és a kukában felgyújtja a beszédet, és véletlenül az egész fürdőszobát is. Futnak.

13.jpg

Vöröske telefonon kér megerősítést a brit ügynöktől, hogy ha letudta ezt a melót, akkor szabad, az meg a hallból biztosítja, hogy úgy van, de most jön az ékszerész, tessen lekötni fél órára, de csak óvatosan ám. Az ékszerügyi maffiózó hozza a karkötőt, Vöröske smúzol, hogy milyen gyönyörű, de a félórás feltartás nem jön össze, mert Tepsi iménti akciója miatt megszólal a tűzriadó. Az ékszerész visszaveszi a karkötőt, és indul, hogy akkor majd a kitartó úr a boltban fizet. Vöröske rohan utána. A vészcsengő okozta felfordulásban Címlap összefut ET-vel az emeleti folyosón, és bocsánatot kér, hogy nem tudott közbeavatkozni lent, de mindjárt dob is egy hátast, amikor a zilált öltözetű ET mellett feltűnik a szintén eléggé gyűrött leányzó, akit láthatólag ET nem is akar már annyira lerázni. A republikánus kongresszmanus a lépcsőfordulóban elkapja Tepsi kezét, hogy a nő a legirritálóbb és legfafejűbb ember a világon, és igazából neki ez tökre bejön.

14.jpg

Vöröske elér az ékszerész boltjába, ahol a sötétben két árny dulakodik. Az egyik pisztolyt venne elő, a másik kiüti a kezéből, a fegyver a földön csúszik végig az ijedt kémnő lába elé. Az ékszerész jó erőben van – biztos bazinehéz gyűrűket fényesítget naponta –, földre küldi Brit Ügynököt, és amíg az szenved, rugós bicskát vesz elő, és elvágólag rendezné a nézeteltérést. Vöröske azonban lelövi.

Címkék: pan am
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2012.04.16. 14:39:25

Csak úgy szólok hogy ez a jövő héten lesz a Fem3-on!

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2012.04.16. 16:51:15

Ja, a FEM3 nem a gyári sorrendben adja le a részeket, de ezzel nem igazán tudok/akarok mit kezdeni. Esetleg olvasd el ezt jövő héten ilyenkor.

teardrops 2012.04.16. 20:45:32

@CYR: ...de úgy tűnik, a gyári sorrend nem (feltétlenül) egyezik a sztori időrendi sorrendjével.
Legalábbis a korábbinál volt utalás pl. arra a részre, ami itt kimaradt (aktfotó készítése).

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2012.04.16. 20:56:03

@teardrops: Aktfotóügyben nekem eddig nem hiányzott annak a filmbeli megjelenése (na jó, legalábbis a sztori szempontjából...), kerek volt az így is, hogy a truth or dare játéknál bevallotta, amit eddig nem tudtunk, és összekötötte azzal a fotóssal, akit viszont láttunk már. Persze az ciki lesz, ha a már bevallott fotózás később fog megtörténni, vagyis meg fog történni. Dehát az élet kegyetlen.

teardrops 2012.04.16. 21:00:45

@CYR: Jajaja, a történet szempontjából így nem hiányzott, de ahogy leadták szembetűnő volt.
Ha jól emlékszem, azt olvastam, csak ennél a pár résznél volt egy kis sorrendi gubanc - túléljük.;-)

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.04.16. 22:38:44

Szar ám, amikor valaki humorosan akar írni, de semmi humorérzéke nincs.

Látható, hogy megpróbálod sixx stílusát lopni - mert sajátod nyilván nincs -, de sajnos, az a különbség kettőtök közt, hogy neki van humora, neked meg egy szál sincs.

Valamint hogy ő valamennyire tud írni, te meg semennyire sem.

Nem kéne ezt erőltetni.

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2012.04.16. 22:52:35

@dr. Közbiztonság Szilárd: Au. Azért fáj, ha ennyire éles szemmel rátapintanak a lényegre. De tudod, hogy van ez: az internet végtelen, szóval elfér rajta az én humortalan, szar, erőltetett írásom is, akinek meg nem tetszik, az nyilván keresni fog magának más olvasnivalót, amit jobban élvez majd, nem igaz?

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.04.16. 23:10:00

@CYR:
Na ja, csak hát minek ez a szellemi környezetszennyezés, amit elkövetsz?

Ráadásul valós környezetszennyezés is, mert a szerver fenntartása, legyártása stb. mind-mind környezetszennyező.

Lehetnél annyira környezetbarát, hogy hagyod a faszba az egészet, mert tehetséged nulla, és legalább a világ jobban járna.

Utána elmondhatnád legalább azt, mint egyetlen érdemedet az életben, hogy megmentettél pár fát azzal, hogy nem írsz.

dez01 2012.04.17. 08:50:37

Szerintem nem teljesen reménytelen az író.

bendix21 (törölt) 2012.04.18. 20:55:26

@dr. Közbiztonság Szilárd: Elgurult a gyógyszered, vagy csak nem elégítetted ki magad, mert akkor szaladj gyorsan!
süti beállítások módosítása