Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 1x09 - Egérfogó

2012. április 09. 11:00 - nyauuuuu

Piros pólós fiatal fickó feldúltan kerget valakit, kezében egy csavarhúzóval, egy földalatti parkolónak látszó helyen. Folyamatosan arról szövegel, hogy bújjon elő a pondró, előle úgysem menekülhet. Hirtelen zajt hall, erre nagy örömmel odarongyol. Kis ideig nem látjuk, csak dulakodás zaja hallatszik, majd előkerül – a csavarhúzóval a torkában, és kb. 30 évvel idősebb fejjel. A gyilkosa szépen kivonszolja, majd bedobja egy szemetes konténerbe, és rácsukja a fedelet. A reggel érkező kukáskocsi annak rendje és módja szerint szépen kiborítja a szemetet, a hullával együtt. Vágás, már Nicket és Hank-et látjuk, ahogy a veszteglő kukásautónál helyszínelnek, mivel a hulla megakasztotta az emelőszerkezetet. Megfordítják a néhait, és egyből levágják a halál okát – nyilván, mert a csavarhúzó még mindig a torkából meredezik elő. Viszont a plusz harminc év nyom nélkül eltűnt, megint a kezdeti fiatal fickó arca látható.

A hullát Leonard Lewis Drake-nek hívják, és agresszív figura lehetett: testi sértések, ittas vezetés és három családon belüli erőszak volt a számláján. Ja, és a kukásautó útvonalán lakott, úgyhogy nyomozóink elmennek hozzá. A vonszolás szép hosszú vérnyommal járt, úgyhogy gyorsan megtalálják, hol történt a gyilkosság. A parkoló a felette lévő házban lakást bérlők kényelmét szolgálja, a házfelügyelő pedig igen készségesen ad felvilágosítást. Lenny előző este összebalhézott egy másik lakóval, bizonyos Mason Snider-rel, aki ügyvédként dolgozik, és tűzpiros autója van. Ja, és Lenny barátnője, Natalie nagyon rendes lány, csak rossz ízléssel válogatja a pasijait. Hank rögtön Lenny lakását akarja átkutatni, ami szörnyen rendetlen, és Natalie láthatóan sietve távozott.

A körözés alapján nagyon gyorsan megtalálják az egyébként helyes, de momentán ronda lila monoklit és véraláfutásokat viselő szőkeséget. A kihallgatásán elmondja, hogy mivel előző este meg merte kérdezni Lennyt, miért éppen a konyhaasztalon szedi szét a motort, a kedves szó nélkül szájon vágta. Natalie erre csomagolni akart, mire Lenny még jobban megverte, és csak azért nem sikeredett kinyírnia a lánykát, mert az alsó szomszéd, Marty – aki egyébként mindig mindent hallott – bekopogtatott. Lenny üvöltözni kezdett Marty-val, mire Mason Snider is felbukkant. A veszekedés immár az ügyvéd úrral folytatódott, olyannyira, hogy Lenny életellenes fenyegetést is eleresztett irányába, közben Marty angolosan távozott. Nati közben összecsomizott, és Mason kísérete mellett a saját autóján ment a motelig, ahol a rendőrök rátaláltak. Attól viszont totál nem kap szikrát, hogy a volt fiúja halott.

A csajszi sztorijának hitelesítése végett előbb Marty-t hallgatják ki, aki ócskavastelepet működtet. Az ócskás kis termetű, félénk fickó, és szóról szóra megerősíti, amit Natalie elmondott. Lenny szerinte is kiállhatatlan féreg volt, de személy szerint inkább sajnálja, mert biztos rossz dolgok történtek vele, azért ilyen. Ja, és a jó Marty-nak egérfeje lesz, amikor kicsit elengedi magát. Az alibijét az apukája igazolhatja, mert vele lakik, és a veszekedés után visszament a lakásába. Közben Juliette arra biciklizik haza, hogy egy narancssárga furgonból őt fényképezik. Kimenne a házból, hogy kérdőre vonja a kocsiban ülő férfit és nőt, de azok elhajtanak. A rendszámot meg majd én jegyzem meg.

Snider tenyérbe mászó pofa, nem hiába ügyvéd a szentem. Simán leutolsótetüzi szegény Leonard-ot, de mosolyogva bizonygatja, hogy ő biza nem ölte meg, még akkor sem, ha elküldte a nénikéjébe veszekedés közben. Mivel csörög a telefonja, és fel is veszi, gyorsan kiderül: ő meg kígyóból van. Mi lesz még ma, a teljes Brehm-et felvonultatják?! Nick persze rögtön a lakókocsiba fut, elvégre itt az ideje szakirodalmi hivatkozást keresni. Egy fojtókígyót egy régen élt, Crawford nevű Grimm úgy ölt meg, hogy egyetlen csapással leszelte a fejét. A gyomrában eltűnt gyerekek maradványai voltak. Vagyis az ügyvéd biztosan rosszfiú, a kérdés csak az, hogy Lenny-t is ő nyírta-e ki, vagy inkább az egérke tette el láb alól.

Mivel a szokásos forgatókönyv ezt diktálja, további infóért ismét Eddie-hez fordul. Az egérkékkel a Grimmek azért nem foglalkoznak, mert teljesen ártalmatlanok, azon kívül, hogy létrehoztak egy nagy rajzfilmstúdiót (na vajon melyikre gondolnak?). A fojtókígyók viszont előszeretettel fogyasztják őket, szóval nem jó kettesben hagyni velük az egereket. Monroe telefonja csörög, melót kap, úgyhogy Nick távozik, hogy meghallgathassa Juliette mélyen átélt beszámolóját a fényképezkedő párocskáról. Szerencsére tényleg leírta a rendszámot, úgyhogy gyorsan meglesznek, hurrá. Annál a pillanatnál, mikor Nick közli, hogy biztos benne, nincs semmi baj, zaj hallatszik kintről. A varázslámpásával ügyesen utánanéz, és nagy izgalmak közepette kiderül: egy mosómedve falatozgatna a kukájukból, ha nem zavarnák bele. Kapás van a telón, megvan a leselkedő neve és címe, Nickifiú akkurátusan le is jegyzi az adatokat. Juliette csinálni szeretne valamit, de Nick leszereli, hogy majd odaküld valakit, menjenek aludni. A cetli viszont ott marad az asztalon.

Újabb gyilkosság történik. Egy autószerelőnek látszó fickó fennhangon elküldi a nem látható beszélgetőtársát, mivel az ő szava áll a másikéval szemben, és perelje be, ha akarja. Erre ő is gyorsan öregszik harminc évet (összevágtam egy előtte-utána képet, hogy látszódjon), és legközelebb már vonszolódik is a kuka felé, kerékkulccsal a mellében. Az áldozatot ezúttal Andrew Salazar-nak hívják, a saját szerelőműhelyében ölték meg. Kukásautó most nincs a történetben, az egyik szerelő találta meg a konténerben a főnökét, aki viszont egy igazi görény volt. A szerelő azon csodálkozik, hogy csak most szúrtak bele valamit, és szerinte egy elégedetlen ügyfél lehet a tettes. A hulla viszont újra fiatal, akárcsak az előző esetben is.

Szegény Eddie ráfaragott. A megbeszélt órajavítás ügyében menne nagy izgalommal egy házhoz, amit gyönyörű homlokzati óraritkaság díszít, ott viszont egy jó nagy csapat meselény lepi meg, és rémesen megverik szegényt. Nyilván, mert segít egy Grimmnek kinyírni a többieket. Juliette Nick cetlijével felszerelkezve elmegy a kukkolókhoz. A fényképezkedős nőci épp a két gyerekével játszik vidáman a ház előtt. Mikor megpillantja a kocsijából kiszálló és bámuló Juliskát, rettegve terelgeti be a gyerekeket a házába, és ahogy az ablakon kinézegetnek, az sem egy agresszor, sokkal inkább egy áldozat magatartásának felel meg. Marty bekopog Natalie-hoz, és sajnálkozva látja, hogy a lány csomagol, el akar költözni. Persze, a szőkeség illendően megköszöni a segítségét, sőt, még meg is ölelgeti, meg Lenny cuccait is rábízza, hogy majd adja el a telepén, de a költözködésben bizony Mason segít neki, az az álnok kígyó. A parkolóban az ügyvéd be is támadja szegény egérkét, heves fojtogatás közben közli vele, hogy a lány is az övé, meg Marty is. A fiút csak az menti meg, hogy más lakók érkeznek az autójukhoz, így be tud szállni a sajátjába, és kihajt a parkolóból. Az arca láttán nem lennék a kígyó helyében, az ártalmatlan egérke szerintem bosszút forral.

Eddie összetörten tér magához, de legjobban akkor törik össze, mikor meglátja, hogy a szép kis autójára valaki egy kaszát festett vörössel – nyilván a Grimm-vadász Holda-horda üzen ilyen finom kis célzással. Nick viszont rálel egy számlára, az ócskás srác kocsiját gyenge ezerkétszáz dollárért szerelte meg a halott autószerelő. El is mennek apucit kérdőre vonni, hogy hol volt a kisfia előző éjjel. A lakásban tízezernyi lom mellett erős füstölőillat terjeng – na meg a legalább két napja halott apa bomlásának bűze is. Mivel éveken át kellett apát ápolnia, Marty nyilván a halálával felszabadult, hisz végre levezetheti a közben felgyülemlett dühét.

Ügyvéd úr éppen telefonon oltogatja a kliensét, hogyan tettesse magát betegnek, amikor Marty meglátogatja, és arra kéri, hagyja békén Natalie-t. A kígyó válaszul jó hosszasan alázgatja az egérkét, hogy sosem viszi semmire, úgyis csak egy rágcsáló marad. Marty láthatólag nagyon fél, de azért amikor Mason feje apuciévá válik (hát ezért öregszenek az áldozatok), gyorsan lecsapja egy felkapott tompa tárggyal, és jó alaposan agyonveri. Ennek örömére az ügyvéd álomszép Camarro-jával megy Natalie elé, virágcsokorral és bókokkal kedveskedik neki. A kérdésére közli, hogy megvette a kocsit, és meghívja ünnepi vacsira is. Mivel a saját kocsiját az ügyvéd irodája előtt hagyta, az őt kergető rendőrök gyorsan megtalálják a hullát. Hank-nek rögtön beugrik, hogy akkor a tűzpiros csodát kell keresniük, hogy Marty is meglegyen.

Az étteremben az egérke épp arra biztatja a lányt, hogy ő írja a saját sorsát, menjen nyugodtan messzire, elvégre szép is és okos is. Natalie meg is állapítja, hogy olyan, mintha a fiút kicserélték volna. Na ja, csak éppen nem jó értelemben. Marty meghallja, hogy egy apa nem túl barátságos hangnemben okítja a fiát, erre odalép, és rövid szóváltást követően megüti apucit. Lassan már minden férfiban a saját apját látja, ahogy rosszallóan őt bámulja. Natalie gyorsan kivezeti az étteremből, megelőzendő a további atrocitásokat. A szép autóval öngyilkos tempóban haladnak, a lány aggódik is erősen, a fiú meg csak arról hantál, hogy eddig úgyis lassú volt az élete, és többé nem lesz az. Mivel ezt egy rendőrautó előtt áthajtva adja elő, rövid úton üldözőbe veszik őket. Szőkeség hozza a klisét, nekiáll hisztérikus hangon könyörögni, hogy álljon meg. Marty persze nem áll meg, hanem száguld tovább a 17. utcán.

Nick a hírt meghallva rögtön tudja, hogy a boltjához tart, elvégre az a menedékhelye – és mint az elején megtudtuk, az egérkék abban erősek, hogy baj esetén elbújnak az egérlyukban. A csajszi már nem élvezi igazán a kirándulást, úgy kell berángatni a boltba, közben a tatyóját is elhagyja. Nick persze odaérkezve rögtön megtalálja, úgyhogy annak tudatában hatolnak be Hank-kel, hogy a csaj is ott lesz. Marty nem fogja be időben Natalie száját, úgyhogy a rendőri felszólításra a szőke simán segítségért tud ordítani. Polcok között járkálós-bujkálós rész következik közel egy percen keresztül, majd a tükör-szekciónál sikerül fegyvervégre kapni a párost. Nick rászól Martyra, hogy nézze már meg, mit csinál a barátjával, erre az minden tükörben maga helyett apucit kezdi látni. Ettől halálra rémül, majd „nem vagyok olyan, mint te” felkiáltással elengedi a lányt, és bebújik a lomok között lévő lyukba. Újabb harminc másodperces kúszás-csövekben mászkálás után Nick elér egy olyan részre, ahol csak ajtók vannak, amik ráadásul nyílnak-csukódnak, a fene tudja, miért. Az egyik mögött (minő meglepetés) ott rejtőzik az egérke, vesztére rátámad Nick-re. Földre kerül, majd nyomozónk egy igazságügyi szakértő magabiztosságával megállapítja Marty szövegéből, hogy az bizony azt sem tudja, mit csinált, hiszen minden gyilkossággal csak a már halott apját akarta megölni.

Nick még vitatkozik kicsit Juliette-tel, hogy miért ment el meglátogatni a kukkolókat, megdöbben, hogy azok féltek a lánytól, de igyekszik kimagyarázni, hogy biztos összetévesztették valakivel. Aztán meglátogatja Eddie-t, mert az korábban felhívta, hogy beszélniük kellene. A dúvad állapotát látva, és a körülményeket meghallva úgy dönt, többet nem kér segítséget Eddie-től. Erre – totál logikátlanul, és engem nagyon felbosszantva – az eddig folyton húzódozó, tiltakozó farkas közli: jöjjék csak bármikor, ő magasról tesz az egészre, és már csak azért is segíteni akar a Grimmnek. Ennek örömére csatos üveges sörrel koccintanak.

Címkék: grimm
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása