Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény motorosok - Sons of Anarchy közlemény

2012. április 07. 10:00 - szepi79

Örömhírt hirdetek néktek, a CoolTV végre úgy határozott, hogy mégiscsak levetíti a Sons of Anarchy-t (Kemény motorosok címmel), amit már tavaly nyár óta terveznek, de ne legyünk telhetetlenek. Mivel azonban mi már a 6. epizódot is meghogyvoltoztuk, az előzetes tervek szerint az adott részhez igazítva újból meg fognak jelenni a HV-k, polkorrekt módon átnevezve a magyar címre.

Hogy erre a hétre ne maradjatok betevő HV nélkül, jöjjön egy SoA ki-kicsoda. Próbálom kevésbé jópofisra venni a stílust, egyrészt, hogy láthassátok, hogy ez sem megy jobban, másrészt pedig az a cél, hogy bárki elővehesse bármikor, és még meg is értse. Igyekszek spoilermentesen írni.

A banda neve "Sons of Anarchy" más néven "SAMCRO", esetleg "Sam Crow", ezek az angol hangzásból adódó becenevek.

Szőke (Herceg) - Jackson "Jax" Teller, főszereplő, a Sons elnökhelyettese. Igen, elnökhelyettes, ugyanis a Sam Crow egy legális motoros klub, ezt nem győzik a fiúk eleget hangoztatni, amikor épp bajba kerülnek a törvénnyel. Érzelmileg egyre inkább elhatárolódik a bandától, ám ezt főként csak verbálisan teszi; amikor cselekedni kell, sosem hagyja cserben a társait, még akkor se, ha elvei ellen kell tennie.

Hellboy vagy HB - Clay Morroe, a banda vezére, Jax apjának halála után feleségül vette az anyját. Nagyon érdekes a kapcsolata Jax-szel, ez utóbbi ugyanis mint fiú gyakran engedetlen, ám hűséges alelnökként. Erkölcsrendszere szilárd, ám fura: gond nélkül kinyír, átver bárkit, ám ha valaki nőt akar erőszakolni a városában, az kegyetlenül megjárja. Társai maximálisan tisztelik.

Peggy - Gemma Morroe, Jax anyja, Clay felesége, a banda királynője, a klubbért és a családjáért mindent megtesz, egyébként nagy szarkeverő. Nagyon érdekes karakter, és az őt játszó Katey Sagal is igen tehetséges színész, érdemes figyelni azokra az epizódokra, amikor ő van a középpontban.

Elvis - Bobby, alapítótag a bandában, az egyik régi motoros, szeret Elvis imitátorként fellépni, ért a könyveléshez, és bármit rá lehet bízni, minden parancsot szó nélkül teljesít.

Szakáll - Opie, pár évet lehúzott a sitten a bandáért, őrlődik a banda és a családja között; Jax legjobb barátja. Robbantási szakértő.

Oxigén - másik alapítótag, Opie apja, konstansan kapja az oxigént az orrába, már nem annyira aktiv tag, de sokan tisztelik.

Tigris - Tiger, pszichopata állat, bármilyen bérgyilkos melót vagy egyéb gusztustalan, esetleg erkölcsileg nehezen vállalható dolgot megtesz. Ha túl tudjuk tenni magunkat a szadizmusán, igen vicces karakter tud lenni.

Sebhely - Chibbs, ír/skót fickó, ez nagyon nincs eldöntve, ugyanis bár Glasgow-ban született skót családban, nagyrészt Dublinban nevelkedett, az amerikai verzióban felváltva beszél skót és ír akcentussal, bár a legtöbb angolul tudó magyar ember számára mindkettő egyformán érthetetlen. Ő a közvetitő az IRA emberével, akitől a banda a fegyvereiket szerzi. Neki sincsenek erkölcsi aggályai egy jó kis lövöldözés ellen.

Dzsúz - Juice, ő a kötelező számítógépes zseni a sorozatban, de amennyire ért a kódtöréshez, annyira életképtelen az egyéb dolgokban; gyakran kap (a többiek számára) vicces büntetéseket, mert rendszeresen elcseszi a feladatait.

Félgolyó - Ő az új fiú a bandában, az újonc, így vele végeztetnek el minden trágya melót. Vékony srác, és elsőre kicsit nyápicnak is tűnhet, de a látszat csal, az egyik legtökösebb (höhö) fickó a bandában. A becenevét onnan kapta, hogy Irakban egy bomba levitte az egyik heréjét.

Fegyenc - Ottó, a Sons börtönbeli segítője, egyébként bandatag lenne, de igen hosszú időre a rácsok mögé van bezárva. Egyik szemére csaknem vak.

Dokinő - Jax régi barátnője, középiskola után elhagyta a kisvárost, hogy Chicagoban orvos legyen, ám a gyakornoki ideje letelte után azonban visszajött a városba.

Narkós - Jax legfrissebb exe, drogfüggő, és a sorozat elején világra hozza Jax-szel közös babájukat

Rendőrök:
Parás - Unser, a helyi rendőrfőnök, saját és városa jól felfogott érdekében kiváló kapcsolatot ápol a bandával. A sorozat kezdetén épp rákot diagnosztizáltak nála, rendszeresen fogyaszt (orvosi) marihuánát, és vagy ezért, vagy alapjáraton ilyen, de mindig aggódik valami miatt.

Tpzs - mint Tipikus Fekete Zsaru, fingom nincs, mi az igazi neve, állami rendőr, szintén a banda fizetett embere 

Józsaru - Hale, megvesztegethetlen, idealista, minden vágya lecsukatni a bandát

Zaklató - Kohn, ATF ügynök (fegyver, dohány és alkoholcsempészet elleni ügynökség), Dokinő pasija volt Chicagoban.

Jégkirálynő - Stahl ATF ügynök, nem Kohn társa, tőle függetlenül kerül a Sons az érdeklődése körébe. Megszállottan akarja börtönbe juttatni a klub tagjait.

Ellenfelek, üzlettársak (gyakori a váltás):

Ombre - Alvarez, a Mayan nevű motoros banda feje, ősi ellenségek, állandóan tűzszünetet kötnek egymással, majd szegik meg

KopaszFeka - Leroy, a Kilencesek nevű, feketékből álló drogos banda főnöke, Clay-ék szállítják nekik a fegyvereket, a Mayan-ok ellenségei

Szalonnáci - drogterjesztő náci csapat feje, gyakran szövetkezik a Mayan csapattal, sose sül ki jó belőle

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cyd 2012.04.09. 01:37:06

Pár apróság
- Clay és Gemma Morrow nem Morroe
- Elvis (szerintem) nem alapító tag, az alapítóknak (Clay, Piney avagy HB és Oxigén) "First 9" felvarrójuk van

Abban volt tudatosság, hogy Jax a Szőke nevet kapta? Ugye valamelyik Shrekben Prince Charming magyar neve volt Szőke :)
Na és Pearlman is elmegy ogrénak :)

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2012.04.09. 01:47:41

Mikor kezdik vetíteni? Kemény motorosok néven fog futni?

Tök jó, hogy összefoglaltad, így hamarabb megismerjük a szereplőket.

Szepi: Amúgy ki/k/nek ajánlanád a sorozatot? :)

szepi79 2012.04.09. 02:37:26

@cyd: előfordulhatnak hibák, köszi a kiigazitást. igen, erős tudatosság volt Jax Szőkésitésében, az első HVban még párszor Szőke Hercegnek is hivtam, csak aztán untam állandóan kiirni a teljes nevét. Pearlman tényleg lehetne ogre, de már másik neve van, szerintem maradni is fog.

@mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani: ha minden stimmel, akkor április 15 lesz a premier időpontja. és igen, kemény motorosok cimmel.

leginkább olyanoknak ajánlom, akik kedvelik a motorokat, illetve a komolyabb hangvételű sorozatokat. humor csak elvétve van benne, és az is leginkább elég beteges, sötét. olvassad el az első 1-2 HVt, ha eddig nem tetted volna, és ha bejön, akkor minimum az évad végéig hűséges rajongója leszel az alkotásnak.
süti beállítások módosítása