Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 1x07 - Ereszd el a hajam!

2012. március 26. 14:00 - nyauuuuu

A mai idézetünk a kőszívű boszorkáról szól, aki kikergette a kislányt a vadonba. Passz, a Hófehérkén kívül ilyen mesét nem tudok. Fiatal pár hátizsákos túrán van, évődnek, vitatkoznak, ám egy nagydarab kopasz fegyvert fog rájuk, és foglyul ejti őket. Milliókat érő füvet termesztenek itt, ezért veszniük kell, tudjuk meg a kopasztól, de még mielőtt lelőné őket, zajt hall a fák közül, aminek a buta persze utána akar járni. Valami elkapja a fák között egy hajfonattal a nyakánál fogva, hiába a kopasz remek éjjel-látós távcsöves puskája. A valami feldúlja a sátrat, közben a fiatalok meg meglógnak.

Nick és Hank quaddal jön helyszínelni, mivel mással. A mariskának annyi, lemacsétézik a zsaruk, a kopasznak meg kitörték a nyakát. A neve Dalmar Blake, és már három éve körözték drog terjesztéséért, viszont nem tudták, hogy termesztette is. Nick rögtön talál egy hajszálat, és okosan megjegyzi, hogy szerinte nem Blake-é, nahát. A sátorból eltűnt a hálózsák meg a kaja, azt tippelik, azért gyilkolhatták meg, hiszen épeszű ember vitte volna a füvet is, ugye? Nick még egy pillantást vet a halottra, észreveszi, hogy lőtt a puskával, és kiszúrja, hogy a hajszálat hagyó épp akkor ugrik le a fáról. Egy pillantást vethet csak rá, mert a lény elrohan, úgyhogy még nem tudjuk meg, mi lehet az, csak hogy szépen vicsorog, mert jön a főcím.

A fiatal pár mesél az élményeiről nyomozóinknak. Ők nagyon hálásak, elvégre a gyilkos megmentette őket, és azon kívül, hogy elvitt mindenfélét, nem tudnak mást róla. Ja de, morgott is. A hajszál DNS-ét még vizsgálják. Megy a találgatás, hogy ki lehet a gyilkos, akiről annyit lehet tudni, hogy éhes volt és fázott (de nem ő volt Micimackó), hiszen csak az ennivalót és a hálózsákot vitte el. Közben Blake öcsikéi is megérkeznek, akik mindenáron látni akarják a halott tesót. Az ősbunkók valami rettenetes nagy, terepszínűre mázolt terepjáróval járnak. A hullaházban simán megállapítják, hogy megfojtották a bátyót, és elég agresszív stílusban firtatják, ki a gyilkos. Milyen jó kis tesók, az sem zavarja őket, hogy a bátyó mekkora gengszter volt. Viszont láthatóan bosszúért lihegnek.

A tesók sárosak egy csomó dologban, de kábítószerrel nem üzleteltek, és most épp nem körözik őket semmiért. Közben megjön az eredmény: a hajszál egy 9 évvel ezelőtt eltűnt kislányé, Hollie Clark-é, ami Hank egyik legszomorúbb ügye volt. A kislány hét éves volt, amikor eltűnt a kertjükből. Előtte örökbe fogadták, mert az anyja drogos volt. Gyanúsított nem volt, van viszont több száz doboz az ügy aktáiból. Nick elmegy nyomozni, hogy a kislány és a kopasz ismerhette-e egymást, és hol volt Blake aznap, amikor a lány eltűnt. Tesók is nyomoznak, ők a szegény, a bátyó által már amúgy is összevert kiránduló srácot követik a szép kocsijukkal. Nick persze megint Eddie-hez megy, aki viszont éppen karácsonyozni készül. A lakása úgy néz ki, mint a legszörnyűbb amerikai áruházlánc-díszlet. Eddie fényképről nem tudja megmondani, hogy az eltűnt kislány dúvad-e vagy sem, de ha igen, kilenc évig életben maradhatott az erdőben. Valószínűleg szocializálatlan, és jól működnek az ösztönei. Mivel örökbefogadott, senki sem magyarázhatta el neki, hogy min megy keresztül, hiszen az örökbe fogadó szülők nem tudhatták, hogy mit kell neki elmesélniük. Eddie persze nem akarja megkeresni, mert ő már nem olyan dúvad, és nem biztos, hogy a kiscsaj elfogadja. Nick viszont a szívére apellál, így megegyeznek, hogy reggel érte mennek.

Kocsmai beszélgetés, a titokzatos Grimmről, bizony a hűtőgépszerelő patkuci mesélget Nickről a haveroknak, akik nem akarnak neki hinni, így fogadás lesz a dologból. Szegény túrázó srácot a két tesó elrabolja. Patkányék Nickre lesnek a házánál, majd olyan pánikban menekülnek el, hogy Nick kiszúrja őket. Juliette a kislányt sajnálgatja, meg a farkasok által felnevelt gyerekekről értekezik. A főgonosz kerülni akarja a feltűnést, így egy napot ad a nyomozóknak, hogy bizonyítékot találjanak. Hank az örökbe fogadó szülőket vállalja, Nick meg a kislány megtalálását.

Nick és Eddie bevetésen. Megbeszélik a körülményeket, Eddie-t érdekelnék a részletek, Nick szerint amit látott, egy dúvad volt, hosszú hajjal. Eddie bojtorjángyökeret talál, ami fájdalomcsillapító, a gyökerét kell rágcsálni, persze ez most nem fontos. Aztán végre elindulnak. Találnak egy állattemetőt, aminek spirituális jelentősége van. Meg pisiszaga is, mert a lány megjelölte a területét. Erre meg is látják a lányt, tényleg nagyon hosszú a haja. Üldözni kezdik, Nick lemarad, mint a borravaló. A lány és Eddie acsarkodós eszmecserébe merül, de a lány nem hallgat a farkasunkra. Rohannak tovább, gyönyörűséges fák között. A lány fárad, úgyhogy kezdik beérni, majd hirtelen eltűnik. Persze Eddie még érzi a szagát, Nick megsejti, hol lehet. Felmászott egy fára, amin még egy házikó is van. Eddie mászik elől, Nick utána.

Hank közben megtalálja az örökbefogadó szülőket. Anya még mindig reménykedik, hogy megtalálták Hollie-t. Kiderül, hogy anyuék néhányszor táboroztak abban az erdőben, a kislány imádott ott lenni, mindig az egyik szomszédtól kérték kölcsön a felszerelést. Anyu nem emlékszik, merrefelé táboroztak, apu meg öt éve meghalt. A szomszéd, Mr. Addison, aki a túrázáshoz a felszerelést kölcsönözte, már elköltözött évekkel ezelőtt, és anyu nem tudja, hová, viszont ő tudhatja, hogy ők hová jártak túrázni, úgyhogy Hank megkeresteti.

Eddie közben felért a fára, a lányt ájultan találja. Csúnyán megsérült az oldalán, és magas láza van. A lánynak nem tetsződik, hogy megtalálták, de Eddie próbálja megnyugtatni a szép farkas-tekintetével, és egyelőre úgy tűnik, működik a dolog. A régi aktákból közben kiderült, hogy Mr. Addison kórházban volt a lány eltűnésének napján, mert kirándulás közben megmarta egy kóbor kutya. Viszont az állítólagos harapás és a kórház egymástól 150 km-re volt, ami akkor nem tűnt fel senkinek, most viszont gyanússá válik, miért nem ment egy közelebbibe. Hank-ék elindulnak begyűjteni a jó szomszédot.

Nick kimosná a sebet, de a lányka magához tér, és nem nagyon akar érteni emberül, úgyhogy jön a dúvados megértetés. Nick végül egy kislányos csattal igyekszik visszaemlékeztetni Hollie-t, ami használ: a lány sír és meg is szólal, majd gyorsan elájul. Nyomozóink örömködnek. Tesók közben szegény túrázó kissrácot még rondábban összeverték, mert nem igazán akarják elhinni neki, hogy nem ő nyírta ki a bátyót. Majd életellenes fenyegetőzést követően elmennek az erdőbe, kideríteni, mi is történt valójában. Mr. Addison kertje elhanyagolt. Kopogtatásra ki is jön, majd nagy nehezen beengedi a nyomozókat. Hollie nevének említésére teljesen elszomorodik, hiszen kedves kislány volt. Hank igyekszik belekeverni a pasit az elbeszélésébe mindenféle ravasz keresztkérdéssel, és végül sikerül is, mivel Mr. Addison nem tudja megmondani, hogy hívják az orvosát, aki miatt 150 km-t utazgatott sérült lábbal. Kénytelen a nyomozókkal tartani, hogy újra átvegyék a vallomását.

Nick egy adag sörétet kiszedett a lányból, de nagyon kellene orvos, úgyhogy muszáj segítséget hívnia, kár, hogy itt nincs térerő. Miközben tehetetlenül körbenéz, rátalál egy Addison feliratú kempingfőzőre. Megkéri Eddie-t, hogy maradjon a lánnyal, míg ő elmegy segítségért. Eddie is lelép, a lánynak magas a láza, így elmegy bojtorján-gyökérért, ami ezek szerint mégis csak lényeges. Nick telefonálás előtt észreveszi, hogy itt a két tesó kocsija. Felhívja Hank-et, és elárulja, hogy megvan a lány, meg hogy a Blake-fivérek is megérkeztek. Mellékesen jegyzi meg, hogy egy kempingfőzőn ott van Addison neve. Nick elmegy megkeresni a tesókat, Hank-ék meg közben leszerelik az ellenállást tanúsító szomszédot.

Tesókák cserkelenek az erdőben, de csak Eddie-t találják, amint gyökeret áskál. Ebből baj lesz, én mondom. Követik őt a fán lévő házig. A lánykának nem ízlik a gyökér, de Eddie bácsi kedvéért azért megeszi. Mire teljes lenne a harmónia, a tesók elkezdenek lövöldözni, annyi a kislány szocializációjának. Eddie lemászik a barmokhoz, akik kérdezgetni kezdik, hogy mióta él az erdőben. Nem igazán nyitottak a válaszaira, akkor is ki akarják nyírni. Felülről zaj hallik, úgyhogy az egyik okos elindul a fára, hogy utánanézzen. Sajna, odafent megtalálja a bátyó cuccát, ami nem túl jó pont Eddie-nek. Viszont Nick időben érkezik, hogy mindenki sakkban tarthassa a másikat a puskával/maroklőfegyverrel. A lányka menti meg a helyzetet: elkapja az egyik tesót a cofijával, majd gyorsan beájul ő is. A másik tesót Nick lövi le, ez már amúgy is hiányzott. Végül Hollie összeborul Eddie-vel, úgy tűnik, ezt a lányt már ő fogja felnevelni, nem a mama.

Nick mégis a mamához viszi haza Hollie-t, pedig az láthatóan Eddie bácsit akarná, az legalább vér a véréből. Könnyes összeborulás mama részéről, a lányka eléggé idegenkedve bámul. Azért a végére ő is elbőgi magát. Hank és Nick meg összemosolyognak. Főgonosz nyilatkozik, szépen learatja a babérokat. Hollie az azonosításkor simán rámutat a szomszédra, mint aki elrabolta. Kész, vége főcím. Sosem tudom meg, hogy mi lett szegény összevert kiránduló fiúval, akit otthagytak a tesók megkötözve. És az is örök rejtély marad, hogy a lány hogyan gyógyult meg olyan gyorsan, hogy előbb még alig élt, aztán egy falat bojtorjángyökér után már anyához is haza lehetett vinni, nem kellett neki orvos. Hiába, az elvarratlan szálak, ugye.

Címkék: grimm
35 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

niaran 2012.04.16. 09:56:11

a hűtőgépszerelő szerintem nem patkuci, hanem hód...

nyauuuuu 2013.05.06. 21:43:03

Niarannak teljesen igaza van, a hód az hód. Pótolnám viszont a mesét, és bevallom őszintén, most aztán teljesen meglepődtem. A mese a Rapunzel, aminek az eredetijét én nem ismertem, most, hogy elolvastam, kissé megdöbbentem rajta:
egyszervolt.hu/mese/aranyhaju-leany.html

Pácsó Ármándó 2013.05.06. 22:10:50

@nyauuuuu: Elég jellegzetes a nagyon-nagyon hosszú hajú lány a nyugati mesékben. Galambbegy-salátáról (a linkelt mesében) viszont még nem hallottam!

nyauuuuu 2013.05.06. 22:21:31

@Pácsó Ármándó: Én már hallottam róla, sőt, már egyszer meg is kóstolhattam volna (reformkajás bemutatón), csak kihagytam. De most utánaolvastam, és nagyon jókat írnak róla, pl. itt:
www.edenkert.hu/konyhakert/levelzoldsegek-salatak/galambbegysalata-madarsalata-valerianella-locusta/5024/
és itt még receptek is vannak hozzá:
terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/salatagalambbegy.html

nyauuuuu 2013.05.06. 22:23:22

@Pácsó Ármándó: A hosszú hajú lány tényleg jellegzetes, de én ennek a mesének csak a Disney-változatát ismertem (szégyellem, és vessetek a mókusok elé), emiatt a pusztába kikergetés, mint olyan, a fejemben nem volt ennek a mesének a része. A hosszú haj elméletben kellett volna, hogy segítsen, de az eredeti idézet a kergetésről szólt, az meg passzolós volt. Még jó, hogy már ennyivel is okosabb vagyok - kikeresem az idézeteket, és tudom, hogy a hód nem patkány :). Már ezért is érdemes újranézni-olvasni a részeket. :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.07. 11:35:47

@nyauuuuu: a Viasat 6 is készül leadni a részeket :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.07. 17:19:44

@Pácsó Ármándó: Szervusz! @nyauuuuu: erre a részre nem is emlékszem, nem is baj, ha újra nézem.

nautilus64 2013.05.07. 18:37:28

én nagyon szerettem ezt a részt! :)

szerintem aranyos volt Monroe háza :)

nyauuuuu 2013.05.07. 20:06:04

@nautilus64: Mit szerettél benne?
@aggyistenbiri: Wow! Köszönöm, ez most jól esett. Kezdtem úgy érezni, hogy ez a "nézzük újra" mozgalom kezd kissé kifulladni. Így legalább egy kis megerősítést kaptam, hogy valamicske értelme mégiscsak van :). És, milyennek találtad? Nem véletlenül felejtetted el?

nautilus64 2013.05.07. 20:08:19

@nyauuuuu: az elveszett lány, akit meg kell menteni, kapcsolatteremtés, Nick és Monroe megint

nautilus64 2013.05.07. 20:09:40

@nyauuuuu: jó a végét tényleg hülyén oldották meg...

nyauuuuu 2013.05.07. 20:23:02

@nautilus64: Meg a közepét. Kapcsolatteremtés? Ez alatt mit értesz? Jó, Monroe cuki, de ő minden részben az.

nautilus64 2013.05.07. 20:26:17

@nyauuuuu: ahogy Monroe próbál a lánnyal kapcsolatot teremteni, a bizalmába férkőzni

2013.05.17. 21:29:54

@aggyistenbiri: Lehet, hogy így marad :) Én amúgy sokat ülök a gépnél, de senki nem jár erre, magammal meg uncsi beszélgetni...
Most épp ájulásig fáradt vagyok, de még bírom :)
Nem kellene már az új résznél rosszalkodnunk? Bár itt sem produkáltunk valami nagy termést.
Mi újság?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.17. 21:46:16

@Dogla: lehet, hogy nyitottak nélkülünk egy offoldát :) itt minden a legnagyobb rendben. na de Te hogy vagy? az fontosabb.
(basszus, ideért a vihar, olyan hangosan dörrentget, hogy kiugrottam ijedtemben a bőrömből, küldjük le délre, hátha felébred nyauuuuu).

2013.05.17. 22:00:59

@aggyistenbiri: Itt is minden oké. Vihartól nekem is a hajam áll égnek, de legalább nem kell locsolnom :)
Viszont a ruhákat be kellett szednem, megy a mosógép; de a friss illatot cseszhetem, odakint maximum ázott macska szaga lenne, az meg nem hiányzik :)

2013.05.17. 22:01:47

Ármi, drága, merre jársz? Gyere, nélküled még a rosszalkodás sem megy :)

nautilus64 2013.05.28. 20:20:22

@aggyistenbiri: @Dogla: @nyauuuuu: @Pácsó Ármándó: hejj de szépen leültünk! nyaralunk? hm? :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.28. 20:40:05

@nautilus64: még nem :) várjuk a friss részeket, majd akkor újra feléledünk.
addig más, most elérhető sorikkal töltjük ki az időnket. jó, csak a saját nevemben írtam. a többiek is megteszik észrevételeiket.

nautilus64 2013.05.28. 20:48:11

@aggyistenbiri: nyauuu-ról igaz, hogy új sorival tölti az idejét, egyre valószínűbb, hogy megnézem, jó lett a hogyvoltja :)

nyauuuuu 2013.05.28. 20:57:35

@nautilus64: Köszönöm! Már azt hittem, a kutya sem látta :(. Én imádom az új sorozatot, olyannyira, hogy sixx nem is gondolt rá, hogy kellene belőle hogyvolt, én meg felajánlottam. Szegényt nagyon lehúzták a kritikák, valszeg nem is lesz belőle folytatás, pedig imádnivaló a pasi is, a humor is, meg az alaphelyzet is. Meg persze a pasi is :). Mondjuk, a Universalon kész ideggörcs megnézni, a reklámok miatt, szóval inkább az internetbolt szolgáltatásait ajánlanám :).
Ja, és ez egy olyan hogyvolt, ahol nem fanyalgok :).
A Grimm tényleg leült, de úgy éreztem, nem érdemes erőltetni. Majd szeptembertől :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.28. 21:14:33

@Pácsó Ármándó: lassabban írom, hogy megértsd: LÁTHATÓ és HOL. direkt nem olvastam el a hogyvoltját.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.28. 21:23:02

universal channel. na, az nekem nincs. nem fogom tudni nézni, így olvasni- hozzászólni sem :) illetve :(((

nyauuuuu 2013.05.28. 21:35:15

@aggyistenbiri: port.hu/eszleles_perception/pls/fi/films.episode_list?i_film_id=141867&i_season_id=1&i_season=1

De mint említettem vala feljebb, internetbolt. A Universal iszonyú mennyiségű ajánlót nyomat az epizódok közepette, és az még hagyján, de ugyanazokat, ugyanabban a sorrendben. Rémes. Ja, és a részeket totálisan random sorrendben adják, kettő van egymás után, mondjuk a harmadik meg a hatodik, aztán a második meg a nyolcadik (na jó, ekkora ugrás még nem volt, de teljesen random a sorrend, nem az egymást követő részek vannak egymás után). Szóval ez a része gáz.

Pácsó Ármándó 2013.05.28. 22:08:40

@aggyistenbiri: Ó, de nagyon-nagyon sajnálom! De hát ez van, tudnunk kell elviselni az élet viszontagságait.

2013.05.29. 07:27:08

Na helló mindenki! Grimm ügyileg tényleg leültünk kicsit. Sőt, úgy nézem itt is az új sorozat hogyvótját tárgyaljuk ki :))
A Grimm évad múlt héten véget ért, szeptemberig azon a fronton csend van.
Észlelés listára véve, valamelyik nap megnézem. Már beleolvastam a hogyvótba, de lehet mégis a filmet kellene először néznem. Ja, és a pasi a képek alapján tényleg nem rossz.

nautilus64 2013.05.29. 08:05:06

@Dogla: ne is mond, nem tudtam megnézni még mindig, mert teljesen le vagyok foglalva :) remélem a csak lesz időm valamikor megnézni...

nautilus64 2013.05.29. 21:54:46

Grimm fent van az Instagram-on!

vigyázat, SPOILER képek is lehetnek fent! :)

instagram.com/nbcgrimm#

2013.05.29. 22:51:19

@nautilus64: Köszi az infót. Gyorsan végig is néztem. Tényleg spoileres.

@Pácsó Ármándó: Szijjja!
süti beállítások módosítása