Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 1x06 - A három ordas farkas

2012. március 18. 11:00 - nyauuuuu

Három kismalacos idézet, amiről nekem persze rögtön egy zenei feldolgozás ugrik be. Kevéssé szimpatikus ember cigarettázik, borsmentás páleszt iszik, majd hirtelen felpattan, és – nekiáll súlyzózni valami tévés műsorra, de kevesli az ottani tempót, rázza a súlyt, mint az eszehagyott. Meg is van az eredmény: a súlyzó kiló hússzal kirepül az ablakon. Emberünk kirongyol a házból, és épp lehajol a súlyzójáért, amikor a háza egy nagy robbanásban tör ki. A pasi kissé rázza a fejét, nem akarja elhinni, erre kap egy második robbanást, ami már mindenféle darabkát is hozzávág, hogy örüljön. Snitt, már a helyszínelésen vagyunk, Nick és Hank kérdezgeti a romok között járkáló pasast arról, hogy ő készített-e bombát, és jobb, ha bevallja, mielőtt a szakértők derítik ki. Emberünk nem vall be semmit, főként azon sajnálkozik, hogy az egész élete megsemmisült (Xena képregény, meg a tesó baseballkártyái, jaj istenem), és hogy amúgy sem ért a bombagyártáshoz. Nick adná a telefonját, hogy hívja fel azt a kártyás tesót, hiszen valahol aludnia kell, erre a pasas farkasfejűvé alakul, és benyögi: a bátyját egy hónapja épp ilyen robbanással intézték el, őt már nem lehet felhívni. Főcím.

Emberünk a rendőrségen telefonál valakinek, hogy felrobbant az egész háza, és csak addig fogadja be a régi idők emlékére, amíg kicsit talpra nem áll. Mivel Nick érkezik, gyorsan véget vet a beszélgetésnek. A robbanás helyszínére teljesen feketített plexijű bukóban csinos bőrrucis nőci érkezik, érdekes megfigyeléseket tesz a ház körül (gázcső elvágva, illetve megnéz egy törött üvegű képet, amin néhány gyerek látható), majd elhajt. A farkasfejűről kiderül, hogy nem egy túl jó üzletember, hosszasan sorolja, mennyi embernek tartozik, mert a kivételes befektetési lehetőségei valahogy mindig rosszul sülnek el. Ezek a haragosok viszont nem állnak kapcsolatban Rolffal, az elhunyt bátyóval, aki igazán megbízható emberke volt, nem olyan életművész, mint az öcsike. Aztán jön a meglepetés: na ki jön a farkasfejűért? Hát persze, hogy a jól bejáratott saját dúvadunk, Eddie. Virágnyelven körbeírja Nick-nek, hogy korábban egy terápiát csinálták együtt Hap-pel, nyilván, hogy ő se legyen vérengzős fajta farkas. Eddie hazaviszi magával a pasast, és rajta tartja a szemét. A tűzszakértő szerint nem történt gyújtogatás, baleset mindkét házrobbanás, a gáz szivárgott, mert a gáztűzhely beömlő-szelepe korrodált, a vezetékeket meg elrágták a patkucik, és már kész is a bumm. Nincs bűntett, csak két tesó, akik (majdnem) kipurcantak – véletlenül.

Motoros nőci Eddie házához érkezik. Eközben odabent saját dúvadunk igyekszik Hap-nek a szigorú napirendjét ismertetni, amiből az levágja, hogy Eddie nem örül egészen annak, hogy ő ott van. A vitájukból az is kiviláglik, hogy Eddie-hez képest a másik bizony visszaeső: eszik disznóhúst és páleszt is vedel – gondolom, a jó farkasok vegetáriánusok és absztinensek. Végül viszont kibékülnek, csak rendes gyerek ez az Eddie, segít a bajba jutott fajtársán, még akkor is, ha nem tud azonosulni az általa képviselt életmóddal. Nick érkezik a házhoz, majd mielőtt kiszállna, a nőci az ablakon keresztül rángatja ki az autóból, és nagyon örül, hogy egy Grimm-mel hozta össze a sors – íme még valaki, aki rögtön tudja róla, pedig Hap láthatóan tökéletesen gyanútlan volt. Eddie-ék még idejében érkeznek, hogy megtudjuk, a csaj Hap húga, és nem kéne leöldökölniük egymást.

Amikor épp nem farkas, akkor egész csini a lány. Viszont rettentően forrnak benne az indulatok, nem érti, hogy a másik kettő miért áll szóba egy Grimm-mel, mikor azok mind egy szálig csak a dúvadakat irtják. Csevej közben kiderül, hogy a szép Angelina bizony nemcsak Hap húga, de Eddie exbarátnője is. Viszont alig lehet lecsillapítani, annyira szeretne Nick-ből vacsorázni egy keveset. Főleg, mikor kiderül, hogy Rolf biztosítása után a pénzt Hap kapta, őutána viszont Angelina örökölne. Ámde ő Rolf halálakor New Orleans-ban volt, egy baráttal, aki persze egy hentes, ki lenne más. A biztonság kedvéért – bár Eddie szerint Angie sosem ártana a családjának – Nick utánanézet a lány rendszámának.

Grimmünk a grimoire-okat bújja, hátha okosabb lesz. Közben Hap elalszik, Angie meg nosztalgiázni kezd Eddie-vel, és női csáberejével ráveszi, hogy igyon, és persze, elcsalja a háztól, egy kis éjszakai futkározásra, már csak a régi szép emlékek kedvéért. Hosszas űzőcskézés után végre megtalálják a megfelelő pozitúrát, és üzekedésbe kezdenek. Nick közben bizonyos érzékeny idegdúcokról művelődik, ám cseng a telefonja: Angelina gyorshajtáson kívül nem sáros másban. Erre szálegyedül elmegy a csaj házába, ahová szintén tökegyedül, a megszokott zseblámpa-maroklőfegyver alapon bemegy, csalinkázik egy kicsit, majd azt képzelve, hogy egyedül van, nekiáll a második bekezdésben szereplő törött üvegű képet bámulászni. Jól megérdemelt jutalma, hogy hátulról leüti valaki, akit lehanyatlóban azért még megnéz magának: egy újabb, eddig még nem látott fejű fenevad. Hurrá. Eddie-re és nőjére csodaszép új nap virrad, ám kicsit vadra sikeredhetett az éjszaka: mindketten csurom véresek, és mellettük széttépett tetem hever. Hap-nek viszont ez az utolsó reggele: gyanútlanul ajtót nyit a cocafalatozó futárjának, gondolván, hogy Eddie gondoskodott a reggelijéről, de téved. Egy malacfejű úr éppen négy golyóval honorálja elővigyázatlanságát.

A helyszínelésre fut csak be Eddie és Angelina, és bármekkora is a leányzó fájdalma, attól még a ruhája véres marad. Hank szeretné kihallgatni, de nem sokra megy vele, azon kívül, hogy Angie simán lerántja a véres pólót, hogy megvizsgálhassák. Nick viszont Eddie-ből próbálja kiszedni, hogy miért hagyta magára Hap-et. Eddie nem és nem mondja el, csak határozottan visszautasítja, hogy Angelina csalta volna el – bár mi tudjuk, hogy pedig de, ám dúvad nem öl dúvadat. Közben kiderül, hogy Angelina nyuszit evett, legalábbis a pólóján a vér erről tanúskodik. Erre Eddie látványosan megnyugszik, hogy mégsem embert rágcsált az éjjel. Nick pedig megbeszéli vele, hogy a csaj ugyan nem a legjobb hatással van rá, mégis vigyázni kellene rája, hiszen valaki lesett rá az éjjel a házában. Hank viszont, biztos ami biztos felkiáltással megvizsgáltatja Angie vigyázatlanul szétszórt ujjlenyomatait, hátha talál valami egyezést.

A két dúvad élénk vitába fog arról, hogy mit is kellene tenni. Eddie bármennyire is szeretné megóvni, a kishölgy végül egyedül motorozik el, és nem éppen békés hangulatban. Ehhez képest Nick és Juliette kedélyesen enyelegnek egymással, nyilván, hogy meglegyen az ellenpont az előző párocskához képest. Nem tudom, miért ilyen tökéletesek ők ketten, hiszen alig látják egymást, Nick vagy nyomoz, vagy a lakókocsijában olvasgat, de hogy részenként max. egyszer van otthon, az is biztos. De úgy tűnik, Juliette-nek ennyi is elég. Angie hazaér, és rögtön szép sárga szagnyomot fog, ki is mondja az eredményt: disznó! Hank-nek kapása van: Angelina a tesói ügyében ártatlan ugyan, de egy másik kettős gyilkosságnál ott az ujjlenyomata: két testvért öltek meg, akik ráadásul szomszédok voltak. Az áldozatok George és Stanley Orson (jaj, hol is olvastam már ilyen nevű disznóról), és minő véletlen, a tűzszakértőt is így hívják. Angie bizony egy zsaru testvéreit tépte darabokra. Főgonosz engedélyezi, hogy Angelina begyűjtése mellett Orson hadnagyot is leleplezzék.

Eddie barátunk épp a vért vakarja fel a teraszáról, mikor Angelina érkezik a hírrel: egy malac tette el láb alól a tesókat, ráadásul rendőr kell legyen, mert a szagát nemcsak a házánál, de a rendőrségen is érezte. Eddie szerint nem kellene bosszút forralni, mert az Hap-en nem segít. Angie csalódottan távozik, még kinyögve: az a legrosszabb, hogy még mindig szereti Eddie-t. Dúvad barátunk némi dühöngés után gyorsan befújja szívszerelmét Nick-nél, és azt tanácsolja neki, hogy védje meg a rendőrmalacot, mert Angelina vérre szomjazik. Nick épp meglátja a hadnagyot, és persze sikeredik annyira feldühítenie a kérdéseivel, hogy abból kibújik a disznó. Meg is nevezi szegényt, hogy ő egy pórsertés, mire az benyögi, hogy nincs Nick-kel semmi baja, a családjaik békét kötöttek, és ne rúgják már fel.

Nick persze Eddie-nél kopogtat, hogy adja elő Angelinát, ám az nem hajlandó erre. Részint, mert fogalma sincs, hol lehet, részint viszont azért, mert minden önuralmára szüksége volt ahhoz, hogy nemet mondjon a csajnak. Annak drukkol, hogy meghaljon a sertés, hiszen a dúvadak és a sertések közötti viszály évszázados már, és amúgy is. Felvázolják, hogy jelen esetben nincs jó megoldás, mert a nő elég őrült ahhoz, hogy nem sétál el csak úgy. Vagy megöli a disznót, vagy ha megpróbálják letartóztatni, minden eszközzel ellen fog állni – vagyis megint csak emberhalál lesz. Nick dolgavégezetlenül távozik.

Angie közben koktélruhában és körömcipőben sétál be a jardra, és kutakodni kezd Orson irodájában. Pech, hogy egy másik rendőr benyit rá, és kérdéseket tesz fel neki. Mielőtt lebukna, gyorsan a sarokba vágja a kérdezősködőt. Hank és Nick azonnal levágják, hogy a rendőrségen kutatgató nő csak Angelina lehet, úgyhogy utána vetik magukat. Csajszi motoron el, közben Orson egy jópofa sörétessel várja haza Eddie-t. Csevejük nagyjából arról szól, hogy a malac már nem olyan, mint rég volt, a csaj viszont még mindig a régi szabályok szerint él. Kinyírta a két Orsont, cserébe a hadnagy kinyírta az ő két bátyját, kész, mindenki menjen a dolgára. Eddie közli, hogy hiába is próbálná ezt megértetni Angelinával, az úgyis a saját feje után megy, de ez a malackát nem hatja meg. Tele gatyával hátrál ki dúvadunk házából. Közben Angelina házát valaki felgyújtotta, erre Nick Orsonhoz, Hank Angie-hoz indul. Miből gondolom, hogy a malackánál lesz a végkifejlet? Nick berongyol – megint egyedül – az elhagyatottnak látszó malaclakba, egyből a fürdőszobába megy, ám elkerüli a figyelmét, hogy a csurig tele lévő kádban valami bugyborékol. Ahogy elfordul, a malacka bukkan elő – fülig malterosan.

Nick frászt kap, mikor visszanézve meglátja Orsont. Persze, kiderül, hogy csak iszapfürdőt vett, mert az megnyugtatja és segíti gondolkodni. Kicsit elvitatkoznak azon, hogy egy oldalon állnak-e, de Nick nem vállal közösséget egy gyilkossal, még ha a malac erkölcsileg felsőbbrendűnek érzi is magát, hiszen nem embereket, hanem dúvadakat ölt. Ráadásul a tesóinak csak azért kellett meghalniuk, mert Angie unatkozott szombat este. Miközben jól elvitatkoznak azon, hogy joga volt-e évszázadok óta először visszavágni, hiszen nem akarja, hogy ezentúl is „elfújják a házaikat”, Angie támadásba lendül. Nick totál töketlenkedik, szegény malac visít, mert a nőci jóízűen harapdálja. Szerintem többször is lelőhetné a nőt, de nem, neki beugrik az olvasott élmény, és jó nagyot csap Angelina érzékeny idegdúcára. Erre a csajszi leszáll a malacról, és Nicket akarja megfizettetni, aki végre észbe kap, és – kivételesen nem hátulról – jól meglövi a nőt. Mire lefegyverzi a harciassá váló malackát, a magából vért csepegtető Angie eltűnik szem elől. Malacka kórházba megy, Nick viszont az épp fénykép-nézegetéssel nosztalgiázó Eddie-t hívja. Összefoglalja az eseményeket, mire Eddie közli, hogy nem fog segíteni elfogni a lányt. Aztán zajt hall, kimegy a háza elé, de már csak az összetört üvegű fényképet találja a teraszán, a nőnek nincs nyoma. A távolból farkasüvöltés hallik.

Nekem kicsit hiányzott, hogy nem folytatták a múltkor elkezdett „a boszorkányszörny behálózza szegény gyanútlan Hank-et” szálat, de ami késik, gondolom, nem múlik. A mai mesével viszont elégedettek lehetünk: egészen világos utalások voltak az eredeti mesére, ami persze sokkal ismertebb is, mint mondjuk a méhkirálynős történet.

Címkék: grimm
70 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JamiC 2012.03.18. 16:49:50

Örülök, hogy ebből a sorozatból is van hogyvolt! :)
(a Megasztár késői - és valószínűleg egyre későbbi - befejezése miatt egy idő után képtelenség lesz "normális" úton megnézni a részeket, attól tartok)

nyauuuuu 2012.03.18. 17:40:25

@JamiC: Szerintem is :-). Konkrétan most pénteken, pedig "hivatalból" meg akartam nézni, simán bealudtam rajta, és nem a sorozat, hanem a lehetetlen időpont hibájából

anyahajókabinajtóhajtogató 2012.03.18. 18:20:07

Már sokkal előrébb járok, nem akarok titkokat elárulni de a rendőrfőnökös szál egyre rejtélyesebb :)

nyauuuuu 2012.03.18. 20:39:11

@anyahajókabinajtóhajtogató: Nagy volt a kísértés, hogy én is sokkal előrébb járjak, de aztán rájöttem, hogy csak úgy fogok hitelesen rácsodálkozni a leendő fordulatokra - már ha lesznek -, ha az első benyomást írom meg.

Démétér 2012.03.20. 12:47:32

Nem maradt ki a patkányos rész leírása?

nyauuuuu 2012.03.20. 17:14:46

@Démétér: Nem, csak elfelejtettem címkét rakni rá, mindjárt megkérem az illetékest, hogy legyen szíves pótolni. Itt van:
hogyvolt.blog.hu/2012/03/12/grimm_1x05_halaltanc

2012.03.24. 20:08:28

Köszi a hogyvótot!
A késői időpont miatt én is csak felvételről nézem vissza, és az a hülye gép csak a felét vette fel. Így már tudom, mi lett a vége.
Várom a most pénteki rész hogyvótját is. Volt benne néhány kisebb logikai bukfenc, kíváncsi vagyok mennyire csípi a csőrödet.

nyauuuuu 2012.04.04. 16:44:15

@Dogla: Erősen csípte. Szerintem az volt az eddigi legkevésbé felépített, leginkább összefércelt rész, de ahogy a sorozat színvonalát nézem, biztos fogják még tudni alulmúlni magukat.

nyauuuuu 2013.04.29. 21:40:22

@Dogla: Na, senki sem ért át erre a részre? A többieket még megszólítani sem tudom, mert ide nem kommenteltek még :(.
Bár bevallom, nem készültem, ezúttal nem sikeredett még ezt a részt újranéznem, talán majd ma este kerítek rá időt :). Hiába, aki egybe lenyomja az összes részt, annak nincs ilyen gondja :).

2013.04.29. 22:08:44

@nyauuuuu: Szia Nyauuuu! Épp kiájulni készülök a gép elől :)
Nekem bejött ez a rész is, biztos uncsi mindig ezt olvasni, de ez az igazság - még újra nézéssel is.
Szegény cocát nagyon sajnáltam, és Monroe is annyira aranyosan esendő, ahogy elcsábul, és pláne ahogy utána megbánja. Sebaj, nemsokára jön Rosalie, mellette már nincsenek ilyen kilengések :)

nyauuuuu 2013.04.29. 22:28:57

@Dogla: Aludj jól! Majd holnap részletesen kitárgyaljuk! :)

nyauuuuu 2013.05.02. 21:57:37

Nem hiszem el, hogy az általam legjobban várt, kitárgyalni való rész előtt elfogy a lelkesedés! Hát ki fog velem fikázni a legkövetkezetlenebb, legkevésbé összerakott részen? Jaj-jaj-jaj-jaj. Gondoltam, hogy előbb-utóbb kifullad a lendület, hisz azért csak időtrabló ez az újranézés-újrakommentelés, de azért reméltem, hogy a hetedik részig kitartunk. Most nagyon szomorú vagyok :(.

2013.05.02. 22:17:25

@nyauuuuu: Szia Főcicc!
Én vagyok, de az a helyzet, hogy ezt a részt pl. nem tudom fikázni, mert elvoltam vele, mint írtam fentebb. Melyik is a következő?

nyauuuuu 2013.05.02. 22:36:05

@Dogla: Ereszd el a hajam. Itt a régebbi kommentekben még te is megemlítetted, hogy nem a legsikerültebbek közül való :). Teljesen zagyva összevisszaság, az volt a mélypont a sorozat eddigi történetében.

2013.05.02. 22:43:58

@nyauuuuu: Oké, akkor annál a résznél majd megtárgyaljuk a dolgot. Emlékszem, hogy min rugóztam.

Mélemre válaszolsz?

Többiek sehol? Hallllóóóóó???

nyauuuuu 2013.05.02. 22:50:25

@Dogla: Méledre azonnal válaszolok, amint fogom tudni a kis családdal egyeztetni, hogy mit is akarok tulajdonképpen. Még nem mertem előhozakodni a dolgokkal :). De a hét végén - már csak az anyák napi elérzékenyedés folyományaként is - előhozakodom az óhajjal, tisztázzuk a részleteket, és már meg is írom a levelet. Viszont tartok tőle (nem néztem még meg térképen), hogy világnyi távolságra fogok képződni tőled :(. Itten leszek napközben:
www.bedbreakfast.hu/megkozelites.html

2013.05.02. 23:02:11

@nyauuuuu: Annyira nem gáz. Majd lelevelezzük, jó?
Akkor írj, ha tudsz valamit!

Jó éjt, meg a többieknek is, akik nem járnak erre, de mi gondolunk rájuk! :)

nyauuuuu 2013.05.02. 23:04:46

@Dogla: Jó éjt, aludj jól. Hétvégén majd írok!

nyauuuuu 2013.05.03. 21:47:01

@aggyistenbiri: Nézd mán, hát kegyedet is lehet errefelé látni? :)
Miért járnánk külön utakon?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.03. 21:56:32

@nyauuuuu: Vagyok én, csak csendben figyellek benneteket innen a háttérből. Jössz Pestre és randizol Doglával? Jó a tippmixem?

nyauuuuu 2013.05.03. 22:07:02

@aggyistenbiri: Megyek Budára, és ha összejön, randizunk. Valóban. Miért figyelsz csendben? Hát a grimm már smafu? Hát egy árva megjegyzésed sincs a farkasos részre? Brühühühü :(.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.03. 22:16:23

@nyauuuuu: itt még gyerekcipőben járt a sorozat, nem is kommentáltam az eseményeket, azóta sem változott a véleményem. Te is írtad, hogy tele volt hibával, logikai bukfenccel, nem? nincs mit hozzáfűzni, és újra nézni sem áll szándékomban, nagyon bocsánat! :( de attól még rajtatok tartom a szemem, és ha váltotok következő és következő és következő részre, akkor elképzelhető, hogy becsatlakozom újra. (Monroe Farkascsaja viszont dögös)

nyauuuuu 2013.05.03. 22:25:56

@aggyistenbiri: Tényleg? Nekem Angi nem jött be annyira, valahogy nem komálom az ilyen rosszlány-típusokat. El is felejtettem simán, és mikor a második évadban visszatért, nem ismertem meg, csak arról, ahogy berongyolt Monroe-hoz. Mondjuk, ha pasi lennék, lehet, hogy emlékezetesebb lenne számomra, tudja a fene.
Amit én csíptem, az a malac. Teljesen elbűvölt (itt még), hogy nem csak rosszindulatú, alapból gonosz féllények vannak, hanem amúgy aranyosak is - még ha itt történetesen a malacka bosszúálló is volt. A sorozatban ekkor még nem volt nyilvánvaló, hogy vannak teljesen ártalmatlan figurák is - hisz Bud-ot ekkor még simán patkánynak hittem :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.03. 22:34:40

@nyauuuuu: Én alapból csípem a rosszlányokat, vonzanak. Csak a színészek ne játsszák túl a szerepüket, mert az a halálom.

nyauuuuu 2013.05.03. 22:36:47

@aggyistenbiri: Nem értem, miért szereted őket :). És a rosszfiúkra is buksz? (Mondjuk, azokra én igen, ha az értelmiségibb fajta rosszfiúk, és nem a sima macsó bunkók.)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.03. 22:43:19

@nyauuuuu: Fiúkban nem. Mivel egy elég erős nő vagyok, nálam erősebb egyéniségű pasikra bukom. Ez nem izomerőt jelent, hanem észbeli kapacitást.

nyauuuuu 2013.05.03. 22:46:42

@aggyistenbiri: Értelmes pasikban is léteznek rosszfiúk. Szíved főrendőre pl. nem igazán a makulátlan lovagok közül való :). Gátlástalanul öl embert, bájital kell neki, hogy királyfi lehessen, és amúgy is úgy kavar, mint egy boszorkány :).
Nekem kifejezett gyengéim a szuperintelligens pszichopaták. Csodálom, hogy annak ellenére, hogy ragyogóan okosak, mégsem leledzik bennük egyetlen grammnyi emberség, empátia vagy szeretet sem.

Pácsó Ármándó 2013.05.03. 22:56:04

@aggyistenbiri: Megtisztelsz! :-)

@nyauuuuu: És a nézés! Ki ne hagyd! :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.03. 22:59:26

@nyauuuuu: FR megitta a bájitalt, önös-és legfőképpen a többiek érdeke miatt, de nagyon is tisztában volt a visszhatásával. Emberi volt a megnyilvánulása. Pszichopaták: ez kissé elcsépelt jelző nem? "lelőtte, meglőtte, elásta, ezt lehet hallani a híradókban." Ott mindenki pszichopatának van nyilvánítva 80 ikúval. Nézed-e Hannibal sorozatot? imádom. És olvasol-e Skandináv írókat, vagy nézel-e skandináv filmeket?

nyauuuuu 2013.05.03. 23:04:08

@aggyistenbiri: Hannibált nem nézem, mert nem bírja a gyomrom, bocsi. Skandinávok tervbe vannak már véve, van könyv és film is a tarsolyban, de még nem jutottam odáig (persze, lehet, hogy ez csak ürügy, és valamiért nem fűlik hozzá a fogam, egyelőre még érlelem a dolgot - bár tudom, hogy te nagy kedvelője vagy). A pszichopata valóban egy teljesen elcsépelt szó, és nagyon sokat használják helytelenül. Ma már a diagnosztikából ki is irtották, mert átment olyan köznyelvi jelenségbe, aminek köze nincs a szakmához. Manapság hivatalosan disszociális vagy antiszociális személyiségzavarként kellene rá hivatkozni. És valóban van belőlük kétféle, az intelligens meg a nem intelligens. Utóbbiak arról ismerszenek meg, hogy bekerülni a bűnügyi hírek közé. Előbbiek általában nem szoknak lebukni, hiszen intelligensek :).

nyauuuuu 2013.05.03. 23:04:47

@Pácsó Ármándó: Na mi a helyzet, te is idetaláltál? :) Ha biri nincs, nem is jössz. Gyanús vagy nekem.

Pácsó Ármándó 2013.05.03. 23:07:06

@aggyistenbiri: " Mivel egy elég erős nő vagyok, nálam erősebb egyéniségű pasikra bukom. Ez nem izomerőt jelent, hanem észbeli kapacitást."
Na, azt hittem kedvenc tigrisedre gondolsz! :-)

Pácsó Ármándó 2013.05.03. 23:08:07

@nyauuuuu: Véletlen! Én egyébként emlékeztem Angira.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.03. 23:08:56

@nyauuuuu:Az "antiszociális" is átment már helytelen napi használatba. Az északiakat ne toszogasd balról jobbra és jobbról balra, megéri olvasni őket.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.03. 23:12:17

@Pácsó Ármándó: @nyauuuuu: Nem Biri miatt jött, hanem az erős egyéniség miatt.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.03. 23:20:15

@Pácsó Ármándó: Mi a foglalkozásod, tudjuk már? És ha nem, elmondod?

nyauuuuu 2013.05.03. 23:20:23

@Pácsó Ármándó: @aggyistenbiri: Ó, a manóba, épp most akartam hátradőlni, hogy úgyis elkezditek kicsit zrikálni egymást, nekem csak mosolyognom kell magamban :(. Jó éjt, Ármándó, köszönjük a villámlátogatást :).
Biri, majd igyekszem, csak épp ma kaptam meg az új Fable-t, amit muszáj olvasnom (és megyek is, csak eddig Ronnie-t néztem, ahogy snooker-isten főállásban, de már vége a meccsnek, ideje olvasni :D).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.03. 23:27:44

@nyauuuuu: Lerázott! De utálom! végre valaki partner lenne a genyáskodásban, és leráz magáról, mint kutya a vizet! csodálod, hogy ki nem állhatom???
Régen én is néztem a snookert, DE miután felfedeztem a skandináv krimiket, negligálom és olvasok.

nyauuuuu 2013.05.04. 00:11:58

@aggyistenbiri: Világbajnokság van. Ronnie ebben a szezonban csak most és csak itt lép fel, és szokás szerint mondogatja, hogy ezúttal végleg visszavonul. Ez már a muszáj kategória, hiszen ő az isten, és bár van még egy-két ügyes csóka a mezőnyben, de az ő stílusa felülmúlhatatlan. Ha ezen múlik, akkor sosem fogok skandinávokat olvasni :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.05. 08:59:36

@nyauuuuu: visszatérve a pszichopatákra, tegnap egy angliában élő magyar pszichológus fantazi regényét olvastam, és van benne pár mondat, ami erősen idevág a Grimmünkre is:
"a társadalom mindig is kivetette magából azokat, akik eltértek a normáltól. legtehetségesebb bűnözőknek általában kimagasló az intelligenciája.És ez magyarázatot ad arra is, hogy a hollywoodi filmekben a gonosz miért rendelkezik mindig átlagon felüli intelligenciával, a főhős meg a legtöbb esetben miért olyan bárgyú, együgyű. Mert a zsenik mások. Nem ismerjük őket. Amit meg nem ismerünk, attól félni szokás"

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.05. 09:02:26

@Pácsó Ármándó: ezen az a képen ez a tigrincs nem tűnik valami erős egyéniségnek, inkább cuki kategória, meg kell vakarászni a hasát :)

2013.05.05. 10:34:58

@aggyistenbiri: Aztán ha megvakarnánk, csodálkoznánk, hogy ez a cuki cicus hova tette a fél karunkat :)
De a kép attól még nagyon jó.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.05. 10:39:34

@Dogla: :DDD az enyémet nem bántaná :) Egy Fekete Párdüszét? :D
Hogy vagy bébi?

2013.05.05. 10:42:43

@aggyistenbiri: Szerintem mindannyiunkét megcsócsálná kicsit :)
Elvagyok, mint a befőtt. Szó szerint.
Veled mi újság?

2013.05.05. 10:43:26

Rosszalkodhatnál itt gyakrabban is, hm? :)
Nau is úgy eltűnt, hogy csak lesek. Vagy egy hete se híre, se hamva :(

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.05. 10:47:36

@Dogla: Nem, az enyémet nem! (árnyékpárducban nem lehet kárt tenni) :) vagyok én, olvaslak is benneteket, de várom a jó/jobb részeket.
Nauval nem tudom, mi van. Rászólhatnál :)

Pácsó Ármándó 2013.05.05. 10:55:18

@aggyistenbiri: Na jó, csinálhatod...

@Dogla: szia Befőttmacsek! :-)

2013.05.05. 10:59:44

@Pácsó Ármándó: Szia drága Kalapos Király! Csak fel-fel tünedezik a nép errefelé :)
Helyzet állása?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.05. 11:00:42

@Pácsó Ármándó: amúgy vajon életben melyik lenne erősebb, ha harcolniuk kéne?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.05. 11:03:19

@Dogla: muszáj adnod alá a lovat, mi???!!! (lásd király) legyezgeted a hiúságát. túl jó vagy te.

Pácsó Ármándó 2013.05.05. 11:06:22

@Dogla: Éppen festek kint, csak beugrottam. Volt tali áprilisban?

@aggyistenbiri: Nem kell nekik :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.05. 11:08:34

@Pácsó Ármándó: nem azt mondtam, hogy kell, de ha mégis, akkor mik lennének az esélyek? vajon.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.05. 11:54:14

@Pácsó Ármándó: nem, mert veszítenél. kényelmesebb azt mondani, hogy nem tudod.

Pácsó Ármándó 2013.05.05. 12:08:04

@aggyistenbiri: Ööö.. arra lehet tippelni, hogy ha én lennék a tigris te meg a noir párdüsz?

2013.05.05. 12:28:51

@Pácsó Ármándó: Nem volt. A Noir Párdüszre várunk, hogy ő is tudjon jönni.
Jó festegetést. Ha végeztél, hozzám is jöhetsz :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.05. 12:58:32

@Dogla: a árnyékpárduc ingatlant akar vásárolni, meg válik. biztos nem megy mostanában összejövetelekre.

2013.05.05. 13:03:14

@aggyistenbiri: Tudjuk Drága, de megvárjuk, amíg jöhet.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.05. 13:07:55

@Dogla: nem holnap lesz. mondtam, hogy ne várjatok rám.

nautilus64 2013.05.05. 14:36:36

vagyok én, csak mostanában hamar bealszom...

nem szeretem Angie-t, nem szerettem ezt a részt sem, de azt veszem magamon észre, hogy a sorozat elején csak a Monroe-Nick részek tetszenek igazán...

2013.05.05. 14:48:17

@nautilus64: Na szép! És velünk beszélgetni, az már smafu? Hm? :))

nautilus64 2013.05.05. 15:06:02

@Dogla: én itt voltam, de hát ha ti éjjeli baglyok vagytok!!! :) én aludtam :D

nyauuuuu 2013.05.06. 21:17:50

@aggyistenbiri: @nautilus64: @Dogla: @Pácsó Ármándó: Drágáim, Ronnie egy frame-re van a világbajnokságtól, úgyhogy hamarosan már képes leszek újra sorompóba állni. Gyertek, és savazzuk együtt a legvacakabb részt:
hogyvolt.blog.hu/2012/03/26/grimm_1x07_ereszd_el_a_hajam
süti beállítások módosítása