Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Mob Wives 1x01 - Made in Staten Island

2012. március 01. 11:00 - k.im

Tisztelt publikum, az ember néha a Tumblr gif-rengetegében is meglátja a disznók közt a gyémánt félkrajcárt! Merthogy így bukkantam rá legújabb Hogyvolt-sorinkra, remélem lesz alkalmam bemutatni pár műremeket.

A Mob Wives című reality show-t Jennifer Graziano (mellesleg az egyik szereplő testvére) ötlete alapján készítette a JustJenn Productions és a Weinstein Company, és az amerikai VH1-on 2011. áprilisában mutatták be. A nézők kajálták, hiszen olyan, mintha a Született feleségek és a Sopranos elegye lenne, így nem csoda, hogy már a második évad is a 8. epizódnál tart, a Mob Wives Chicago pedig májusban indul. (Magyarul Maffiózófeleségek címmel a TLC-n ment, remélhetőleg ismétlik.) Számos tv-kritikus jókat írt róla, mondván: vicces és drámai egyben, de akadtak ellenzői is. Különösen azok szerint hiba dicsőíteni bármit, ami az alvilághoz kötődik, akiknek a rokonát a maffia ölte meg. Maffiakörökben sem rajongtak a sorozatért, árulásnak tartják, hogy a négy főszereplő nő kiteregette az életüket, míg Staten Island-i lokálpatrióták azért aggódtak, hogy a nézők hamis képet kapnak az ottani lakosokról. Szerencsére mi elég messze vagyunk ahhoz, hogy ilyesmivel ne kelljen foglalkozni, vágjunk is bele.

Elég CSI-s a kezdés, lesifotó-kattogás, szirénás vágóképek, gengszterrap, gyanítom ettől nem fogunk elszakadni. Megtudjuk, ki honnan jött: Renee Graziano bűne, hogy az apja egy őrült magas rangú gengszter, a büntetése, hogy olyan az élete, mintha ő is ülne, pedig sosem volt rács mögött. Karen Gravano esete hasonló, az egyik leghírhedtebb alvilági arcból az apja végül besúgó lett, a tetteiért viszont Karen is szív. Carla Facciolo elkövette, hogy hozzáment egy tőzsdei csalóhoz és azzal bűnhődik, hogy 8 éve egyedül neveli a gyerekeit. Drita D’Avanzo bűne, hogy beleszeretett egy hivatásos bankrablóba, a büntetése 10-12 év egyedülálló anyaként. Főcím indul: a négy nő bundában korzózik a vízparti sétányon, arckifejezésük sziklakemény, csillan a fuksz, koppan a Louboutin-magassarkú, persze eltaposva egy újságot, ami szenzációs gengszterfogást hirdet.

Kertvárosi képek, már látjuk is Renee-t, amint beszáll (bundában) egy fehér SUV-ba, közben meséli, hogy apja, Anthony Graziano mekkora fogás az FBI szerint. Mondjuk az öreg tényleg nem kispályás: a Cosa Nostra eredeti öt családja közül a Bonnanóban tevékenykedett, consigliere (tanácsadó) szerepben, ez a harmadik legfontosabb tisztség. Kérdezik Renee-t, mit tud a maffiáról, mire ő pókerarccal: milyen maffia? Mesél gengszterhercegnős gyerekkoráról: ajándéktengerek, glamúr, mindenhol tudták, ki ő, fényesre nyalták a kis seggét, és soha, senki nem mert belekötni. Imádta a hatalmat, most is, naná és elröhögi magát mély hangon, isteni karakter. Elmondja, hogy az erkölcsi értékeket milyen szigorúan veszik a maffiában: a család szent (neki van egy 16 éves fia), de alapvető a hűség, a becsület, a tisztelet is, és aki patkány, vagyis köp a zsaruknak, azt örökre leírják.

Ugrás Karen Gravanóhoz Arizonába. Az ő apja Salvatore „Sammy The Bull” Gravano, aki a Gambino család alvezére volt, de aztán besúgó lett, és több maffiavezért is az ő tanúskodása miatt ítéltek el. Ez volt az életében a legmélyebb pont, mondja Karen, az apja volt a legjobb barátja, de ezután senkije sem maradt. Hiszen a szokás miatt rögtön kiközösítették, Reneet is azonnal eltiltották. A családját Phoenixbe telepítették a tanúvédelmi programmal. Van egy 11 éves lánya, Karina, most ő a legjobb barátja. Nem tudom, milyen tanácsokat kaphatott egy csecsszopótól, mindegy. Úgy döntött, megírja, milyen volt egy maffiózó lányaként felnőni és emiatt visszatér Staten Islandre – tudja, hogy ennek sokan nem fognak örülni, de szarik rá.

Jön egy másik bundás csaj, Carla Facciolo, Renee őt is ismeri tinédzserkora óta. A férjét, Joseph Ferragamót notórius tőzsdei csalóként csukták le. Már megtapasztalta, milyen érzés, mikor a családból eltűnik a férfi, mert korábban az apját és nagybátyját is elkapták. Joe mellett hozzászokott a drága cuccokhoz, de aztán muszáj volt spórolni, mondja ruhapróbálgatás közben, az ikreket fel kell nevelni valahogy. A kölkök úgy tudják, apa dolgozni utazott el. Szép!

Egy csöcsi vörös, Drita D’Avanzo következik. Neki is olyan hangja van, mint aki kiskora óta talpas Szofit szív. A férje, Lee D’Avanzo másodszor ül bankrablás miatt, közben két évet bírt nyugton maradni. Két lányuk van. A következő képen Drita a fehér Audijában azt magyarázza, ő 100%-ig albán, ami tök más kultúra: törvénytisztelő és egyenes nép, ezért amikor hozzáment Lee-hez, kitagadták, szomi fej. Snitt, Dritától edzés közben megtudjuk, ő a verekedős sztorijairól hírhedt. Sajnos nem tudom szavakkal visszaadni, ahogy Renee eljátssza a megismerkedésüket, de hilárius. A lényeg, hogy Drita nem karmol és hajat húz, hanem a mentő fog elvinni, ha baszakszol vele. Verekedős albán repedtfazék maca, kitalálni sem lehetne szebben, megvan a kedvencem!

Csapó! Dritát hívja Lee a sittről a heti kajarendeléssel, kolbász, kiló mozzarella, csirkeszárny, stb. épp csak fél disznót nem kér. 15 csirkemell alap volt egy itthoni ebéden, tipikus spagettizabáló olasz, mondja Drita. Vaníliás kólát is szerezzen, nem érdekli, honnan, legyen! Még hogy a férfihoz nem a hasán keresztül vezet az út. Teleportálunk az edzőterembe, Carlával súlyzóznak. Na azért ezt majd kielemeztetem tanult gyúrós kollégámmal, gyanús, hogy Carla alibizik. Ja és sapkában tolják. Akkor lettek öribarik, amikor Drita terhesen egyedül maradt és Carla is ebben a cipőben volt. Közben arról beszélgetnek, mekkora szopóroller évekig a férjed nélkül élni, és hogy a férjek valami korcs logika mentén azt hiszik, ez megerősíti a kapcsolatot. Carla mindenesetre nem bírta, válnak, amint Joe 2 hónap múlva kijön. Drita szerint Lee örülhet, hogy nem egy szajhát vett el, mert ha az lenne, már százszor összefeküdt volna mással. Aki meg kívülről ítélkezik, kussoljon, fogalmuk sincs, milyen nehéz.

Eközben Karen összepakolt, a bátyját hívja, kell a támasz. Báty átadja, apuci is büszke rá, de Karen ideges, na meg itt kell hagynia a lányát. Eltörik a mécses, annyi rossz döntése volt már az életben, mi van, ha ez is az? Erre mondaná egy barátnőm, inkább azt bánd, amit megtettél, mint azt, amit nem. Aztán már azt magyarázza, Renee Graziano nem lesz oda a viszontlátás örömétől, de forduljon fel. Ez a spiné úgy gesztikulál, mintha egy rap-videóból tanulta volna, elég béna. Ugrunk, csajbuli Staten Islanden, egy „Jaj de szép mindenki” kör után persze a közös lájfsztájlról meg a pasikról témáznak. Carla szerint sík hülye, aki éveket vár a sittes férjére, valahogy az az érzésem, ezt csak a riportban meri mondani, Dritának nem. Renee randizna, de nincs kivel, poénkodnak, a legjobb pasikat már mind hűvösre tették. Íme a maffiózófeleségek érvelése: nem rosszfiúk, mert a családjukat nem bántják. Nem hát.

Karen még mindig otthon dekkol, soha nem fog elindulni? Búcsúest a helyi barinőkkel, az egyikük maximum 18, tényleg furán válogat ez a nő. Faggatják, fél-e, meg egyáltalán emlékeznek-e rá ott, de Karen túl van a depin, már akkora a mellénye, hogy Arizona ráfér. A bikát meg a szarvánál kapja el, mekkora meta-poén! Odaát Drita robbantja a bombát, Karen visszatér. Nem sül le a képéről a bőr, hogy ekkora csinnadrattával jön, mondja Renee, miközben sunyiban lépett le, különben meg mit képzel, ha patkány volt az apád, az leszel te is, ez a szabály. Ha Renee apja megtudná, szóba áll vele, kitagadná, na meg a zsebét se tömné tovább, nehéz döntés, nem mondom. Drita viszont nem a régi suli híve, fontos a hűség, de őt nem érdekli, mit csinált Karen apja, az ő gyerekeit se ítéljék meg a bűnöző apjuk után, Carla meg bólogat. Renee ellövi a „ha nem vagy ellene, akkor vele, ergo az apjával vagy” kártyát, de azért kicsit bizonytalan, mi lesz.

Na Karen végre húzza a gurulóst, megint elmondja, szarik mindenkire, ő is gengszter és hazatér, ahogy kell! Első dolga Dritát felhívni, nagy cimborák voltak, de aztán megszakadt a kapcsolat. Hopika, Drita csak nem Karen exéhez ment hozzá? De, és Karen szerint nincs lerendezve. Tuti lesz itt valami! Közben Carla Renee-vel szervezkedik, kit hívjanak Carla szülinapi bulijára? Kicsit gázos, mert Renee sok embert utál, de most azt mondja, nem számít. Persze Karen ellen agitál egy sort, Carla hümmög, neki nincs baja a csajjal, különben is Renee túl nagy feneket kerít ennek az egész maffia-dolognak. Renee azt nem érti, Carla mit nem ért, de eldöntheti, hogy vele játszik vagy ellene. Drita már Karennel italozik valami kocsmában, ennyi szájfényt én még életemben nem láttam, mint ezeken. Hamar előkerül a Lee-téma, Drita reméli, ezért nem utálja, és szegény naivan azt hiszi, ezzel el is intézték. Mekkorát téved! Karen úgy látja, Drita elbagatellizálja, hogy ő 7 évig élt a pasival, ő persze sosem tenne ilyet. Csak a kamerának mondja, mert azért Drita jó szövetséges lehet, úgyhogy koccint és alakoskodik tovább.

A Szabadság-szobor szép, a komp meg nagy. Eljött a zsúr napja, Drita sajnálja szegény Karent, és meghívatja Carlával. Carla ugyan azt mondta Renee-nek, nem hívja, de szerinte is csak így lehet megtörni a jeget. Karen átmegy Dritához egy spray-tan bulira, az első, amit meglát, egy festmény, ami már akkor is Lee falán lógott, amikor még őt dugta. Persze ezt sem Dritának mondja, inkább Renee-ről témáznak, mennyire az agyára ment a princesszkedés, Karen meg már leszarja ezt. Beszélni akar vele, lesz, ami lesz. Közben ki más telefonálna, mint Lee, Drita zavarában röhincsél, nem veszi fel. Barnulás után átugrik még Carlát profin kifesteni, ez a szakmája. Megegyeznek, hogy Carla azt hív a bulijára, akit akar, bár vágják, hogy Renee ennél kisebb dolgoktól is kiakad, mint a taxióra.

Renee otthon már parti-üzemmódba kapcsolt, kicsípte magát veszettül, dupla bunda alap. Minden szuper a klubban, pár rövid után végérvényesen robog a bulivonat, a másik kettő még itatja Renee-t, akkor jobb fej, de azért már Drita sem szomjas. Na kire igyanak? Hát Karen Gravanora, aki most lépett be az ajtón! Renee szája tátva marad, aztán úgy rohan a mosdóba, mint a nyúl. Ezeknek komolyan csak most esik le, mit kavartak? Renee iramodik kifele, de azért még beszól Carlának, na ki a hazug, Karen meg kárörvendve támasztja a pultot, mint aki direkt balhézni jött. Drita győzködné Renee-t, rendezzék le, Renee már ordít. Karen nagy arccal megindul, helyreteszi ezt a picsát, ha ennyire ragaszkodik hozzá, hogy családi ügy. Vajon lesz pofon?! Ahhoz képest, hogy Karent nem érdekli ez a gengszter-téma, megint jön ezzel a 50 Centes lingóval meg hadonászással, még mindig röhejes, biáccs.

Drita meg Carla inkább felesezik még egyet bent, míg ezek kint tombolnak. Karen próbálja higgadt dumálásra rávenni Renee-t, aki olyan ideges, a cigivel alig talál a szájába, de közben olyan megvetően néz, tanítani kéne. Karen már kakaskodik, azzal jön, hogy Renee gyengeelméjű, mert nem bírja elviselni, hogy egy helyen legyenek - na ezt nem kellett volna, pont olyanra lilul Renee feje, mint a felsője. Kóstolgatják még egymást, húzz el, én ugyan nem, na akkor mi lesz? Gondod van azzal, hogy az apám vallomása életeket tett tönkre, de nem zavar, hogy a maffia ártatlanokkal játssza ezt? Renee-be belefagy a szó, de aztán Karen belehadonászik az arcába, azt a fejet! Köpülik még a szart kicsit, titánok harca, egyik se enged, Renee láthatóan nincs ehhez szokva. A dráma megoldása jövő héten, én máris remegek az izgalomtól!

A Maffiózófeleségek itthon a TLC adásán látható.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása