Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 1x02 - Lássuk a medvét!

2012. február 23. 09:00 - nyauuuuu

Az előző rész tartalmának felidézése után egy hatalmas erdei házat látunk, melyet egy enyhén szociopata kinézetű párocska éppen feltör, majd sajátjaként igyekszik hasznosítani, már csak azért is, mert az ő szüleik ilyen luxust nem tudtak nekik biztosítani. Kicsit rácsodálkoznak a mindenhol kiállított maszkokra és egyéb vitrinben tartott cuccosokra, aztán igyekeznek egymáséi lenni a házigazdák egyik hálószobájában. Hancúrjuknak egy érkező teherautó vet véget, melyen ízlésesen egy elejtett szarvas teteme van elhelyezve. A leányka (hangsúlyozottan szőke természetesen) még nagy kacarászás közepette ki tud ugrani az ablakon, ám a fiúnak ugyanez nem sikerül, ordítás és morgás közepette visszarántják az ablakkeretből. A lány ennek hatására hősiesen elmenekül.

Kicsivel később megtudjuk, hogy Nick vérében a brazíliai vándorpók mérgéből volt egy kis adag, de ha többet kapott volna, biza meg is halt volna, csúnya fulladásos halállal. A néni, bár magához tért, még nem látogatható, úgyhogy hősünk ismét csak nem tud vele beszélni. A rendőrfőnök kicsit műaggódik, majd elrendeli, hogy őrizzék a nénit. A kórház biztonsági kameráin természetesen csak hátulról látszik a szép szőke fecskendős, úgyhogy nem azonosítható. Közben őrizetbe veszik a korábban hősiesen elmenekülő szőkét, Gildát, aki bejelenti a barátja elleni támadást.

A két nyomozó a lánnyal együtt kimegy a házhoz, ahol már helyszínelnek a betörés miatt. A tulajdonosok egyike nem mulasztja el megállapítani: valaki aludt az ágyunkban (ugye, már mindenki tudja, melyik Grimm-mese lesz ez?). A nappaliban feltűnik egy vitrinben tartott macimancs, később még lesz ennek jelentősége. Eközben kiderül, hogy a tulajdonosok azért gyűjtenek mindenfélét, mert nagy hagyományőrzők, és igyekeznek megvédeni mindent az őslakosok kultúrájából. Miután Nick társa kijelenti, hogy az eltűnt pasi biztos hazaszédelgett és otthon alszik, rögtön láthatjuk, amint egy barlangban összekötözve valami randa karmos-nagyfogú izé pofozgatja szegényt.

A kihallgatása során Gilda könnyek között bánja meg, hogy a sorsára hagyta szegény pasiját, és hogy fogalma sincs, mi vette őt üldözőbe. Kiderítik azt is, hogy a srác tényleg nincs otthon, erre Nick társa rögtön újabb pofás elmélettel áll elő: biztos valami baleset történt, a srác meghalt, Gilda elrejtette valahová, most meg játssza az ártatlant. Nick szerint viszont a csaj tuti őszinte, ezért újabb házkutit javasol. Maris néni azonnalra magához rendeli hősünket, aki azt is megtudja, hogy Marie szörnyen legyengült, és nincs sok ideje hátra. Némi semmitmondó társalgás (féltem, hogy elveszítelek, csak te maradtál és társai) után a néni előjön a farbával: Nick kutya kötelessége levadászni a gonoszokat, ahogy az ősei tették, hiszen nem véletlenül rendőr. Ja, és kaszásból is, meg Grimmből is több van, de előbbiekről a néni nem tudja, hányan lehetnek, utóbbiakkal meg nem szokott beszélni. A lakókocsiban minden le van írva, és meg kell védeni a gonoszoktól, mert nem tudnak róla, hogy létezik.

A nagy házhoz icipici, kétszáz hektáros telek tartozik, ráadásul szomszédos a nemzeti parkkal, ami ezer négyzetkilométeres. Szóval az eltűnt srác gyakorlatilag bárhol lehet. A háznál hőseink rögtön belebotlanak a házigazdák roppant szimpatikus fiába és annak két haverjába, majd megtudják, hogy Berry bizony a haverjánál aludt, dehogy volt otthon. Nick újabb látomása beigazolja, hogy ezzel a fiúval sincs minden rendben. Apucinak feltűnik, hogy Nick talán látott valamit, úgyhogy rögtön gyanakodni kezd rá, anya viszont teljesen felháborodik azon, hogy az eltűnt fiút rajtuk keresik, annak ellenére, hogy az tört be hozzájuk. Ja, és apa ügyvéd, saját irodával. Közben fecskendős szőke és rendőrfőnök megbeszélik, hogy főgonosz megszünteti Maris néni védőőrizetét, szép szőke meg embereket küld majd, hogy megöljék. Ja, és az is kiderül, hogy szőkeség képes megvédeni magát mindenféle csavargóktól. Szeretem, hogy bár elvileg horror-sorozat, nem igazán rémisztgetnek látványilag, inkább a hangeffektek felelősek a vérfagyasztó hangulatért. Lehet, hogy azok olcsóbbak?

Nick kikeresi a gazdagék háza előtt lévő totemoszlopot a világhálóról, így kiderül, hogy a maci a territoriális viselkedést hivatott szimbolizálni: a területük szent és sérthetetlen. Kis romantikázás is belefér Juliette-tel, majd látjuk, hogy a három srác egy hegyes karókkal gazdagon kibélelt gödröt tesztel egy ember nagyságú rongybabával. Nick rémálmodik egy rövidet Marie nénivel, melyből megtudjuk, hogy vér fog folyni, mikor lemegy a nap, és a néni kést vág hősünk kezébe. Mivel Juliette hajnali hétkor műt buldogokat, Nick beveszi magát a lakókocsiba, és talál egy ugyanolyan, csak kissé viharvertebb macimancsot, mint amilyen tulajék vitrinjében is leledzik.

Nick megzavarja a pilatesezésben az előző részben megismert, önuralommal rendelkező farkast, részint, hogy köszönetet mondjon a múltkori segítségért, részint, hogy informálódjon tőle a macikról. Farkas-barkas először húzódozik, de aztán még kávét is kínálgat meg sütikét, és mellékesen közli, hogy az ominózus macimancs a vadászmedvék belezésére szolgál. De persze nem szeretne grimmopédiává válni, így nem igazán tetszik neki, hogy Nick igyekszik egy kalap alá venni a dúvadakat a vadászmedvékkel. Azért elmondja, hogy a karmot a macik a hajszához használják, ami az ő barmicvójuk, és elhangzik a sorozat első poénja: amit a farkas csak bármackónak nevez, hahaha. Egyfajta beavatási szertartás a felnőtté válás előtt, de persze, a melldöngetés mellett levadásznak valamit az erdőben. Nicknek ettől rögtön mehetnékje támad, holott igazi guatemalai kávét készített neki a farkas, ő meg kóstolás nélkül képes otthagyni.

Maris néni rögtön felismeri a vadászmedvét rajz alapján, és kinyilatkoztatja: ha a család hagyományőrző, abból baj lehet. A hajsza pedig férfivá avatási szertartás alkonyatkor, és ronda egy látvány. Nick társa viszont kiderítette a család híváslistái alapján, hogy a medvévé változó fiúcska az eltűnés idején biza nem a haverjánál, hanem a házuknál volt, ügyvéd apa meg úgy tűnik, falaz a kisfiának, jaj. Főgonosz sajnálkozó arccal közli, hogy mivel nem volt bizonyíték a néni megtámadására, ezért nem jár többet a védőőrizet, milyen meglepő. Erre Nick barátunk az amúgy órás főfoglalkozású farkast kéri meg, hogy vigyázzon a nénire, pedig szegény kis farkas rémeket álmodik, mióta tud Mariskáról. Ám mivel Nick kinyilatkoztatja, hogy bízik benne, ez annyira meghatja a dúvadat, hogy mégiscsak elvállalja a védőőrizetet.

Gildánk időközben megszerzi a fiúja pisztolyát, és elindul önbíráskodni. Persze macifiú nem hagyja kibontakozni, megy ő is a pasija mellé, de legalább megtudjuk, hogy macifiú mamája sem az a tipikus ma született ártatlanság. Hőseink a házhoz érvén azt hiszik, Gilda még nem ért oda, ezért a társ balra el lezárni az utat, Nick viszont apucira kis lélektani nyomást gyakorol, így az indul vele megakadályozni a hajszát, ami ezek szerint csak anyuci és a fiúcska magánakciója. Társ útlezárás közben megpillantja Gilda autóját, amit tessék-lássék módon a fák közé rejtettek.

Eközben a barlangban a három félmeztelen, macis tetkójú srác némi késsel vagdosós-vérkenegetős jelenetet produkál, feltételezem, a harci kedvük feltüzelése a cél. A farkas a kórházban viszont erőteljesen ráizgul arra, hogy neki kell egy Grimmet őriznie, mikor azok csinálták ki szegény papikáját. Nem mulasztja el viszont az odasettenkedő, majd elmenekülő embereket, és az alagsorban picikét megdádázza őket, nevelési célzattal, csak sajna közben az egyiknek a karja vállból leszakad. Erre farkasunk gyorsan kereket old, a néni ismét strázsa nélkül marad. Apuci és Nick viszont megtalálják a macis barlangot – üresen. A hajsza megkezdődött. Ja, és apuci is vadászmedve, micsoda meglepetés.

Futkosás, sikolyok, morgás, extatikus kísérőzene, szóval minden, ami a hajszához kell. Nick persze sikeresen szembefut a menekülőkkel, és némi verekedés és figyelmeztető lövés után úgy tűnik, minden rendeződik, mígnem… hát bizony, a gyermekét védő anyamedve ügyesen beleesik a fiúk által gondosan kipróbált csapdába. Anya kórházba, a három fiú és a betörő párocska a dutyiba kerül. Farkasunk viszont riasztja Nicket, hogy siessen-rohanjon, őrizetlenül a néni.

Kórházi szobába közben decens lelkész érkezik, igaz, rontja az összképet, hogy kezében szikét szorongat, amivel rögtön le is támadja Marie-t. A néni, bár haldoklik, meg beszélni is alig tud, emberfeletti erővel képes védekezni, olyannyira, hogy a szike végül a lelkészben ér véget, kár, hogy közben szegény Maris is teljesen kifullad. Még képes az érkező Nick karjai közt elhadarni, hogy a fiú ne felejtse el, hogy kicsoda is valójában, valamint csak az ösztöneire hallgasson, majd kileheli a lelkét. Vége főcím előtt még látjuk, hogy Nick valahová elviszi a ház mellől a lakókocsit, amit csak Juliette lát (nekem egyre gyanúsabb a csaj, furcsákat kérdezget, nagyon figyeli Nicket, ráadásul kora reggel jár buldogokat műteni), és a néni sírkövénél valami eddig még nem látott vadállati szempár leselkedik rájuk. Slussz, ezúttal sem sikerült igazán meghaladni a szokásos kliséket, és tényleg roppant látványszegény a sorozat, de lassacskán legalább a szereplők kezdenek icipicikét kevésbé papírmasé figurák lenni.

Címkék: grimm
107 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nautilus64 2013.04.02. 20:07:38

@aggyistenbiri: hát igen, nagyon csúnya az a lakás! :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.02. 20:13:53

@nautilus64: az hagyján, hogy kívül milyen putri, de belül meg tele van többszáz éves ócskaságokkal, amiket a felmenők összehordtak és nem volt szívük kidobni. azt nem értem, miért nem a padláson meg a pincében tárolják ezeket a régi poros vacak pókhálós boraik mellett. vannak furcsa emberek. illetve féllények.

nautilus64 2013.04.02. 20:23:51

@aggyistenbiri: vannak ilyen nagyképű emberkék, akik szeretik mutogatni a dolgaikat. hagyománytisztelet, persze, beavatás, persze, a 21. században...

nautilus64 2013.04.02. 20:26:36

@Pácsó Ármándó: a ház szép, a múzeum belül, na az nem :D

nautilus64 2013.04.02. 20:28:22

Monroe milyen aranyos volt, amikor megszólalt a medvekarom megszagolása után, hogy most éhes lett :D

Pácsó Ármándó 2013.04.02. 20:30:17

@nautilus64: Jaj, azt én is mondani akartam! :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.02. 20:35:55

@nautilus64: én értem a szarkazmust, én találtam fel :DDD

Pácsó Ármándó 2013.04.02. 20:40:45

@aggyistenbiri: De miért iszik mustot a szarka? Mert nem bírja a farka?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.02. 20:54:10

@nautilus64: abban az esetben amikor ezt nem gondoltad komolyan:
"vannak ilyen nagyképű emberkék, akik szeretik mutogatni a dolgaikat. hagyománytisztelet, persze, beavatás, persze, a 21. században..."

nautilus64 2013.04.02. 20:59:11

@aggyistenbiri: magadra vetted? én erre a családra gondoltam

nautilus64 2013.04.02. 21:01:12

@aggyistenbiri: vagy már semmit se értek... sosem értettem ezeket az régi beavatási szertartásokat

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.02. 21:11:11

@nautilus64: dehogy vettem CSAK magamra :D Elég régi családom van, tele ereklyékkel, amiket nagy becsben tartunk, de attól még nem vagyunk sznobok. (de, azok vagyunk) :DDDD

nautilus64 2013.04.02. 21:13:22

@aggyistenbiri: és ti is vitrinben tartjátok?

Pácsó Ármándó 2013.04.02. 21:32:31

@aggyistenbiri: Sznob vagy és nincs humorérzéked. Ez tudott. Ezért is vágyódsz úgy a vicces és laza tigrisek után :-)

Nem baj az ha egyes dolgokban különbözünk, az a lényeg hogy mind szerethetőek vagyunk. Tuti, hogy így gondoljátok ti is! Sőt én még kíváncsi is vagyok más dilijére :-)

Pácsó Ármándó 2013.04.02. 21:34:24

@nautilus64: Kicsit összekuszálódtak itt a szálak .-)

nautilus64 2013.04.02. 21:40:28

@Pácsó Ármándó: én már megzavarodtam, de TE barátom, neked sikerült teljesen elsüllyesztened a tudatlanság sötétjében :D már semmit se értek XD

nautilus64 2013.04.02. 22:05:50

@Pácsó Ármándó: @aggyistenbiri: jó éjt nektek, megyek alukálni! sziasztok :)

Pácsó Ármándó 2013.04.02. 22:06:36

@nautilus64: Érteni? Minek?
Nem elég neked, hogy fiatal vagy és csinos?

Amúgy semmi gond nincsen, Biriéknél szokás elrakni a régi emléktárgyakat (pl.: Birike első seprűje), neked meg ez szokatlan, mert ahány ház annyi szokás. És ismét megtudtunk egymásról valamit. Happy End! :-)

nyauuuuu 2013.04.02. 22:33:06

Sziasztok! Bocsi, én csak most értem ide, mire nau már lelépett, pedig henyélt három napig :(. Arra rájöttetek-e, hogy mi maradt ki a leírásból?

nautilus64 2013.04.03. 19:04:41

@nyauuuuu: őszintén megvallva nem. :( mostanában kicsit szétszórt vagyok! :D

2013.04.05. 20:44:28

Na helló Drágáim! Hát hova lettek az esti beszélgető partyk, hm? Mindenkinek jobb dolga akadt? Nem, ugyeugyeugye?
Jelenésetek van, csak mondom!!!

@Pácsó Ármándó: @nyauuuuu: @nautilus64: @aggyistenbiri: Halló!!!!! Mindenki a fedélzetre!

Pácsó Ármándó 2013.04.05. 20:53:23

@Dogla: Szia te kis elveszett bárány! Mi itt teleírjuk a lapot, te meg sehol se vagy! :-)
Te rájöttél mi maradt ki a medvés hogyvoltból?

2013.04.05. 20:56:27

@Pácsó Ármándó: Én igazoltan hiányzom, nem állok a helyzet magaslatán (nem vagyok jól, de hagyjuk).
Nem, nem jöttem rá, mi hiányzik, pedig a részt újra néztem.
Sőt, stréber voltam, az egész évadot is :) /Tanár néni, hallod ezt??? Az egész évadot!!!/

Feléd mi újság, Drága?

Pácsó Ármándó 2013.04.05. 21:14:54

@Dogla: Gyógyuljál meg gyorsan! Én kitűnően vagyok, békésen telnek napjaim, várom a melegebb időt.
Lehet hogy szabadagazda lesz, ha nem jövünk rá! :-)

2013.04.05. 21:28:33

@Pácsó Ármándó: Na ja, a tavasz itt is elférne már. De legalább is némi napsütés. Zalában szerdán még havazott :(

Most újra elolvastam a hogyvótot, de passzolok.

Anyuanyuanyu!!!! Információt, léééégyszíííí!

nautilus64 2013.04.06. 07:38:07

@Pácsó Ármándó: @Dogla: persze, amikor bealszok, akkor vagytok itt... :D én itt voltam tegnap kivételével, de mivel senki se jelentkezett így már nem is fáradtam :)

nyauuuuu 2013.04.06. 11:19:22

@aggyistenbiri: @nautilus64: @Dogla: @Pácsó Ármándó: Sziasztok! Bocsi, a régi (végre leírhatom: volt!) munkahelyem még utoljára kiélhette magát, az elmúlt pár napban gyakorlatilag alvás nem nagyon volt, csak munka ezerrel, hogy úgy tudjak eljönni, hogy többet ne kelljen már velük foglalkozni. Kicsit ki vagyok merülve, de ez gyorsan meg fog változni :).
A kérdés valójában beugratós volt (tudom, szemét vagyok :D), legalábbis szerintem mindent sikerült leírni, és csak kíváncsi voltam, hogy találtok-e olyasmit, amit mégsem (van olyan hogyvolt, amiből tényleg maradt ki egy-egy jelenet, de az majd később jön).
Dogla, elképesztő, hogy az egész évadot végignézted újra. Remélem, hamarosan nekem is lesz időm rá, hogy egyben legalább 2-3 részt nézzek meg, mert most egy részt is öt-hat részletben tudok csak.
Ez a második rész már valahogy kevésbé tudott minket megmozgatni, ötven hozzászólás sem született. Menjünk tovább a harmadikra, vagy maradjunk, vagy hagyjuk az egészet a csudába, mert mindenki túl elfoglalt/fásult/nem jön a tavasz, hogy a manó rúgja meg?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.06. 11:47:55

@nyauuuuu: jó, akkor lefordítom: nyau játszmázott velünk :) mindenki elolvasta a hv-t 625ször, megnézte a részt újra és újra, van aki az egész évadot újranézte. Nem szégyelled magad?? kárpótlásért kiáltok.
és nem, nincs szmájli.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.06. 11:52:01

@nyauuuuu: már majdnem olyan szemét dög vagy, mint én! :DDDD naaaagy pacsi!
(mindezt suttogva és zárójelben írtam, mert így a többieknek nem hallják és nem látják)
node fordítsuk komolyra a szót! új munkahely? info?

nyauuuuu 2013.04.06. 12:06:53

@aggyistenbiri: Milyen kárpótlást szeretnél? (Kicsit szégyellem, megvallom, mióta láttam, mennyi energiát fektettetek bele. Ártalmatlan beugratásnak szántam.)

2013.04.06. 12:07:19

@aggyistenbiri: Szerintem csak biztos akart lenni benne, hogy mindenki megnézi és elolvassa :) Nem rossz taktika!

@nyauuuuu: Nem volt nehéz az egész évadot újra nézni, betegen ráér az ember. Valahogy elkapott a gépszíj, csak jöttek és jöttek az új részek. Van egy csomó benyomásom, de lehet, nem aratok osztatlan sikert. Szóval.
Így másodszorra, egyben, nekem nagyon bejött. Sajnáltam, hogy nincs nálam a második, akkor azt is végignéztem volna, mert épp annyira belelendültem. Most már mást csinálok, de akkor bennem volt a Grimmezhetnék.
Rájöttem, hogy egy rész sem volt, ami irritált volna, mindet bírtam a maga módján. Ez már első nézésre is így volt, csak akkoriban volt némi fanyalgás a hozzászólók / hv író körében, és azt hittem, másodszorra kritikusabb leszek. De nem, tök jó szórakozás volt.
Éééééés: Julis sem volt idegesítő, egyáltalán nem. Talán a második évadban? Nem tudom, azt nem daráltam újra.
Uhh, de elszaladt velem a billentyűzet :)

nyauuuuu 2013.04.06. 12:08:14

@aggyistenbiri: Továbbra is pszichológus maradok, továbbra is gyerekekkel fogok foglalkozni, csak már nem állami gondoskodásban élőkkel. A többit még én sem tudom, mert hétfőn fogják megmondani, hogy mi is lesz a dolgom, mit várnak tőlem.

nyauuuuu 2013.04.06. 12:10:08

@Dogla: Wow. Egy valódi rajongó :). Én ahogy elkezdtük újranézni, kicsit elfogadóbb lettem (talán azért, mert az első évad közepétől már tényleg kedveltem a sorit), de azért sok dolog még mindig irritál. Pl. az 'Ereszd el a hajam' részt továbbra sem tudom megbocsátani. És Juliskát sem.

Pácsó Ármándó 2013.04.06. 12:13:56

@aggyistenbiri: Te mindig olyan kíváncsi vagy Biri :-) Azután előfordul, hogy a kérdezett nem akar bizonyos dolgokat megosztani mindenkivel Mo. Lehet, hogy a találkozón többet meg fogsz tudni mindenkiről. Kivéve persze aki kivétel. Mint mindig. de azért jó hogy itt rontod a levegőt, mert másoknak már hiányoztál.

@nautilus64: Hát nem mondok erre a Nau aktivitásra semmit inkább, mert én sem voltam jobb :-)

@nyauuuuu: Nálam leginkább hangulat kérdése, hogy mikor akarom hosszabban szaporítani a szót, így előre sajnos nem tudok mit mondani. Remélem az új hely nyugisabb lesz! (((esetleg nem kell annyit cigizni miatta )))

@Dogla: Szorgalmas vagy! :-)

Pácsó Ármándó 2013.04.06. 12:17:57

@Dogla: Én is ilyen belelendülős vagyok. Részint megfontolásból, mert ki akar 1 egész hosszú hetet várni, részint meg engem is elkap a gépszíj :-)

2013.04.06. 12:21:29

@Pácsó Ármándó: Egyszerűen csak jó dolog darálni, szerintem. Több részt nézel meg egyszerre, jobban átlátod és érted a dolgokat. Nem feltétlenül egy egész évadot, az kicsit már a ló másik oldala :) De igen, a gépszíj a ludas...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.06. 12:23:02

@nyauuuuu: szerintem ezt TUTI nem írtad meg korábban, hogy psziként kivel foglalkozol. nagynénim munkája pont egyezik a tiéddel, állami gondozottak és kirekesztettek. és én sem estem messzire az almafánktól.
kivételezni márpedig nem ér, mindenki rajongó. az egészségesek is.

2013.04.06. 12:23:13

@nyauuuuu: Nem is pihensz a kettő között semmit? Tudom, néha nem lehet megtenni, de pár nap pihi két munkahely között mindig ideális. Főleg, hogy a régi helyen mindig megnyúzzák az embert búcsúzóul. (Ha máshogy nem ment, én pár nap betegszabadsággal oldottam meg - szigorúan a régi helyen :)

Pácsó Ármándó 2013.04.06. 12:26:19

@Dogla: Én is szeretem pár nap szünetet a 2 hely között!

nautilus64 2013.04.06. 12:31:20

én is végignéztem már az első évadot! :P hamarabb mint Dogla, engem utánoz!!! :D igaz én inkább a Monroe-Nick jelenetekre koncentráltam...

2013.04.06. 12:35:29

@nautilus64: Na helló szülinapos!!! :)
Elmeséled a többieknek (főleg Birinek), hogy Te viszont milyen darában utánoztál engem? Hátha ő is kedvet kap...

Igen, a Monroe-Nick jelenetek nagyon jók, főleg a jellemfejlődés.

Egyébként az is feltűnt, a dara során, hogy Nick és Juliette az elején mennyire szerelmes volt, aztán ez kissé talán alábbhagyott.

nyauuuuu 2013.04.06. 12:36:59

@aggyistenbiri: Nem írtam, az lehet. De mivel tudod az igazi nevemet, ha utánateszel egy .hu-t, és beírod a böngészőbe (ne keresőbe, az nem talál meg), akkor már rögtön meg is találtál :). Szóval egészen idáig szakértőként dolgoztam a gyermekvédelemben. Most meg majd nem fogok :).
@Dogla: Az új munkahelyem legszívesebben március közepétől alkalmazott volna, a régi meg április végéig el sem engedett volna. A két vezető kötött egymással kompromisszumot, sok beleszólásom nem volt. Nincs szünet, sőt, valószínűleg azonnal mély vízbe kerülök az új helyen, de igazából ez nem gond, elég terhelhetőnek tartom magam. Májusban megyek képzésre, akkor úgyis el kell jönnöm szabira, addig meg kibírom :). Betegszabadságon először és utoljára szerintem akkor voltam, amikor terhes voltam az első gyerekkel, és a főnököm úgy döntött, hogy biztonsági kockázatot jelentek (én még egy-két hónapot dolgoztam volna). Nem vagyok az a betegeskedős típus :).

nautilus64 2013.04.06. 12:38:31

@Dogla: igen, amint kiderült ez a Grimm szitu... majd csak újra összejönnek vagy nem...

persze, A célszemély első évadát! ma végre a második évadba kezdünk bele, utána jöhet a Doctor Who és a Grimm... :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.06. 12:43:50

@nyauuuuu: de nem tettem meg, mert ez nem lenne semmi etikus, sem pedig nincs ahhoz közöm, hogy mit és mit nem osztasz meg. :)

amúgy is nemrég tudtam meg, hogy rontom itt a levevőt :) (pacsi, armandó)
sziasztok! :)

2013.04.06. 12:44:30

@nyauuuuu: Én is megnéztem a honlapodat, nagyon jó dolgok vannak rajta. Kár, hogy nem lakunk egy városban :)
Én sem vagyok az a betegeskedő típus, mármint influenza meg ilyesmi, viszont komolyabb dolgok időnként megtalálnak. Rossz a konstrukció :))

2013.04.06. 12:45:32

@aggyistenbiri: Ha lelépsz, meghúzom a füled, csak mondom!

nyauuuuu 2013.04.06. 12:46:12

@nautilus64: Annyit sztároljátok, most már kénytelen leszek belenézni. Mármint a Célszemélybe. Tényleg annyira jó?

nautilus64 2013.04.06. 12:49:12

@nyauuuuu: nekem tetszik, Dogla teljesen oda van érte :) én ajánlom :)

nyauuuuu 2013.04.06. 12:49:48

@aggyistenbiri: A levegő tőled megtelik vibrálással, izgalmas illatok szálldosnak körülötted. Ahol te vagy, ott rögtön felélénkül mindenki, jobb hatásfokkal oszlatod el a mélabút, mint két kávé vagy egy SSRI hangulatjavító. Olyan vagy, mint fárasztó nap után egy ínycsiklandóan finom vacsora egy pohár jeges bacardi-kólával leöblítve. Naszóval, aki szerint rontod, az lesz szíves kifejteni, hogy mit ért alatta. Mert én határozott egyet-nem-értésemnek kívánok hangot adni.

2013.04.06. 12:51:30

@nyauuuuu: Igen. De mivel akció sorozat, nem tudom merjem-e Neked ajánlani.
Viszont összefüggenek a részek, mármint van egy csomó átívelő szál, így egymás után érdemes őket nézni (mármint úgy értem, hogy a részek sorrendjében). Naunak is azt mondtam, hogy az első pár rész után pörög fel igazán, aztán meg már nem tudod elengedni - de neki az összes rész bejött, ahogy nekem is. Szóval embere válogatja.

@nautilus64: Szóval megnéztétek a második évad szinkronosan elérhető részeit is? Na, majd azt is ki kell beszélnünk (mármint az elsővel együtt).

nyauuuuu 2013.04.06. 12:52:34

@Dogla: Ahol laksz, ott ilyenekből többszáz van, elég csak rákeresni, szerintem szinte minden kerületben találni egy csomót (igaz, a múltkor megdöbbenéssel figyeltem fel rá, hogy a pszichológusok valamiért főként a budai-pesti belső kerületekben rendelnek. Kívül jobban neki kellett állni a keresésnek). Természetgyógyász meg minden sarkon van, de tényleg.
A komolyabb betegségeknek szinte mindnek van lelki üzenete. Szoktál (legalább utólag) gondolkodni rajta, hogy miért történhetett meg veled éppen az a betegség?

2013.04.06. 12:52:59

@nyauuuuu: Nálam is ámen!!!

Úgyhogy Biri, vissza a színpadra, de azonnal!!!

nyauuuuu 2013.04.06. 12:53:57

@Dogla: Mi az, hogy akció-sorozat? Verekszenek meg lőnek benne?

2013.04.06. 12:55:26

@nyauuuuu: Naná, hogy szoktam, és a lelki háttérrel is egyetértek. De kell a szakember, aki ezt kibogarássza. Viszont internetről tuti nem választanék embert, csak ajánlás alapján.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.06. 12:59:02

@nyauuuuu: @Dogla: @nautilus64: most este indul egy jónak ígérkező spanyol sori, ajánlom nektek is. (Telihold, AXN)

2013.04.06. 12:59:56

@nyauuuuu: Az is van benne, igen. A főszereplő a rosszfiúkat kiüti, vagy térden lövi. :)
De a lényeg a körítés, a háttér, maga a sorozat alapgondolata, bár nem akarom lelőni a poént.

2013.04.06. 13:01:40

@aggyistenbiri: Érdekes lehet. Te láttad már, vagy csak az ajánlóját?

nyauuuuu 2013.04.06. 13:02:40

@Dogla: Na, megveszem az első pár részt, aztán majd referálok :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.06. 13:04:52

@aggyistenbiri: Továbbá nem tudom mennyire kedvelitek a skandináv krimiket (én marha nagy fan vagyok), de keddtől lesz a Híd. :) nagyon jó, nagyon vártam már.
A betegségekről nekem is megvan a teóriám, de ez nem az a hely ahol kifejthetném. :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.06. 13:06:56

@Dogla: az mit nyom a latba, hogy láttam, vagy csak az ajánlóját láttam?

2013.04.06. 13:09:03

@nyauuuuu: Oké!!! Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ha negatív, arra is.
@aggyistenbiri: Csak annyit, hogy az ajánló néha szuperül össze van vágva, de maga a sorozat nem is olyan jó.
Amúgy a skandináv krimiket nagyon bírom, a Híd épp megnézésre vár a gépemen, úgyhogy előbb-utóbb nekiugrok.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.06. 13:10:28

@Dogla: olvastam az ajánlóját, az alapján tetszett. a spanyolok is jók tudnak lenni.vettem a bátorságot, és ajánlottam nektek is :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.06. 13:14:42

@Dogla: Akció-sorozatot nem nézek (tudom, nyau véleményét kérdezted, nem az enyémet)
:DDDD ami a halálom, az az autós üldözés percekig. Hosszú percekig.

nyauuuuu 2013.04.06. 13:15:08

@aggyistenbiri: Fejtsd ki priviben. Nagyon érdekelne!

nyauuuuu 2013.04.06. 13:15:58

@aggyistenbiri: Én pl. a Mátrix autópályás motoros-kamionos-mindenfélés üldözését szívem mélyéből imádom.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.06. 13:19:54

@nyauuuuu: azért az egy kicsit marhára más fajta autós üldözés, mint ami a mai napjainkban játszódók. a kettőt ne vegyük egy kalap alá.

2013.04.06. 13:20:12

@aggyistenbiri: Na, ebben üldözésesdi nincs. De ha alapból nem csíped az akciót, akkor Neked tényleg nem jó választás.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.06. 13:24:20

@Dogla: csípem az akciót, és a célszemély első és második részét meg is néztem, de nem kötötte le a figyelmemet.

2013.04.06. 13:27:02

@aggyistenbiri: Értem. Hát, evvan. Én nézem helyetted is, jó? :))

nyauuuuu 2013.04.06. 13:29:25

@aggyistenbiri: A betegségek természetére.

Drágáim, családi programra megyek (including játszóház és vásárlás), úgyhogy este leszek legközelebb. Abba ne hagyjátok! :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.06. 14:13:45

oki, én is lépek, tényleg nem rontom tovább a levegőt.

2013.04.06. 14:45:24

@aggyistenbiri: Sorry, közben én is másfelé csalingáztam. Talán este visszajön a nép. Én itt vagyok, gép előtt ülök. Pussz!

nautilus64 2013.04.06. 15:24:49

@Dogla: gyere a szokásos helyre, ha van időd, ne offoljuk jobban szét a helyet :)

nyauuuuu 2013.04.06. 18:13:53

@nautilus64: Ez a hely az offolás melegágya, ti meg hűtlenek vagytok. A célszemély alatt dumáltok?

nautilus64 2013.04.06. 18:27:55

@nyauuuuu: privát helyre mentünk csevegni, Grimm új részeiről is, ezért se beszélünk itt :)

2013.04.06. 19:27:11

@nyauuuuu: Sorry Főcica, nem akarunk itt beszélni az új részekről, mert csak mi nézzük a bandából. Ezért vonulunk félre.

2013.04.06. 19:56:43

@Pácsó Ármándó: Ja, akartam Neked mondani, most, hogy otthon voltam, megmutattam Anyunak azokat a cicás képeket, amiket Te raktál fel ide nekünk különböző alkalmakra. Lementettem őket, és megmutogattam - teljesen odáig volt érte, többször is meg akarta őket nézni, sőt még Apunak is meg kellett mutatni. Szóval innen is köszi.

Pácsó Ármándó 2013.04.06. 20:00:04

@Dogla: Nagyon kedves tőled, hogy elmesélted! Látom nem esett messze az alma a fájától! :-)

kepfeltoltes.hu/view/130406/ciszi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2013.04.06. 20:02:27

@Pácsó Ármándó: De nagyon cuki ez a kép, én meg ezt köszönöm!! Ellágyultam, a szürke cicák a szívem csücskei, főleg a cirmosok. Köszi!

nyauuuuu 2013.04.06. 20:17:46

@Dogla: A Főcicáért (köszönet! :D) cserébe itt a mihozzánk ideköltözött macsek, aki úgy döntött, hogy lehetünk az ő személyzete. Reggel fél hatkor felül az ablakpárkányra (kívülről), és már betanította a benti sziámit, hogy ha megjön, akkor azonnal kezdjen el minket felébreszteni. Akkor beengedjük (többnyire az uram, én nem ébredek olyan könnyen hajnalban), az úr megreggelizik, majd lefekszik az ágyunkba, és úgy délután negyed négyig-ötig alucikál egy kicsit. Akkor kéri az uzsiját, aztán másnap reggelig nem látjuk. És így szokott aludni:
kepfeltoltes.hu/view/130406/bandi_alszik_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2013.04.06. 20:19:54

@nyauuuuu: Nagyon cuki!! Lehet, hogy másik családnál is lakik, azért nem marad éjszakára? Vagy akkor csavarog?

2013.04.06. 20:20:42

@nyauuuuu: A sziámiról is jöhet egy kép, ha van esetleg.

nyauuuuu 2013.04.06. 20:56:16

@Dogla: Az úr éjszakánként kandúrrog. Azaz rettegésben tartja a környéket, és egyéb teendők. A művésznőről nincs most képem, ami elég elítélendő, tudom. De holnap, ha sikerül, lencsevégre kapom, és akkor megmutatom az érdeklődő közönségnek.

Drágáim, megvan a száz. Úgyhogy hétfőre vegyétek úgy, hogy fel van adva a harmadik rész.
hogyvolt.blog.hu/2012/02/27/grimm_1x03_lepre_csalva

Hétfőn ott találkozunk, addig meg elmacskálkodunk itt is :).

2013.04.06. 21:09:31

@nyauuuuu: Igen, ez ismerős, amikor a macskánk még megvolt, minden kiscica szürke volt a környéken :) Ő meg cefet harci sebekkel ékeskedett. Mindkét füle ketté volt repedve, hiányzott a farka végéből pár csont, sörétet találtunk a nyakában (szomszéd lőtt rá), meg ilyenek. Ja, és félig sziámi volt (anyukája volt fajtatiszta, csak megszökött és megkismacskásodott).
Szépségről jöhet a kép, örülnék neki.

Úgy látom, már csak mi rosszalkodunk itt, a családos anyuka és a csoffadt macska. A többiek remélem buliznak helyettünk is :)

nyauuuuu 2013.04.06. 23:56:06

@Dogla: Őfenesége még fiatal, csak az egyik füle van megrojtosodva, és a farka is csak egyszer volt eltörve, de maradéktalanul meggyógyult, most már nyoma sem látszik. Sörétes szomszédunk nincs, de melegen ajánlom, hogy ne is legyen, mert teljesen jogszerűnek tartanék egy ilyennel szemben némi fegyverhasználatot.
És most valami teljesen más! :) Ezt most leltem az egyik kedvenc blogomban, és annyira jót mosolyogtam rajta, hogy muszáj megosztanom:
www.youtube.com/watch?v=d1CNwwNUmbc

Pácsó Ármándó 2013.04.07. 10:10:51

@nyauuuuu: Az ásítás is ragályos, a mosoly is, a nevetés is :-)
süti beállítások módosítása