Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gengszterkorzó 2x02 - Kurvából úrinő

2011. november 26. 17:31 - szabóZ

Tegnap este még kitartott nő volt, egy kurva, akit nem hívnak kurvának, de ugye reggelre rács mögé kerül a stricije, akit nem hívnak stricinek. A lépcső alján a személyzet várja a friss újsággal, és a hírrel, hogy Nuckyt választási csalással vádolják. Ha kétségbe esne, akkor mire a cikk végére ér, már ott sincs a személyzet, hiszen egy kurva nem tudja kifizetni a heti bérüket. De Margaret gyorsan vált, kurvából úrinő lesz, valahogy úgy, mint Madonna a Ray of Light albumnál, csak persze producerek, dizájnerek és bevezető reklámkampány nélkül. Kiosztja a feladatokat, és még a szőnyeget is kiporoltatja a szobalánnyal.

Eközben a börtönben Nucky és Chalky White cigarettáznak a priccsen, és arról beszélgetnek, hogy akkor most ki is köpte be őket. Hiába a kilencven év és a hétezer kilométer távolság, a jelenet olyan hiteles, hogy azt várjuk, hogy mikor szólal meg a cella sarkában ácsorgó Hagyó Miklós, hogy adjanak már neki is egy blázt. Nucky hamar átlátja, hogy a saját testvére és a kapitány árulták el, Chalky meg csak bólogat, és a csokornyakkendőjét igazgatja.

Apró, de fontos mozzanat, kiderül, hogy Nucky egy figyelmetlen bunkó, őt persze gyorsan kiviszi az ügyvédje (aka héber úriember), de amikor távozik a cellából, eszébe sem jut, hogy Chalkynak adja a csomag cigarettát. Nem elég a kemény priccs, meg a dohos cella, még a nikotinhiány is kínozza ugye a helyi fekete közösség megbecsült tagját.

Jimmy eközben New Yorkba utazik, hogy találkozzon Arnold Rothsteinnel, a helyi maffia urával, aki persze már egy ideje Nuckytól veszi az alkoholt. Rothstein iszik egy nagy pohár tejet Jimmy egészségére, de aztán udvariasan kidobja, mint egy Michelin-csillagos étterem Paris Hilton díjnyertes sziámi macskáját szarni. Utána megy viszont Lucky Luciano, Rothstein jobb keze, akiről azért azt el kell mondanunk, hogy előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel több rendben is megdugta Jimmy fiatal és csinos anyukáját. Jimmy ezért kurvára utálja. Luciano viszont üzletet ajánl Jimmynek, ha már Rothstein nem kért a csempészett viszkiből.

Eközben Margaret gondol egyet, és a szobalány megviselt kabátját kölcsönkérve elsétál a Ritzbe, ahol Nucky lakosztályában éppen az államügyész tart házkutatást. Eljátssza, hogy ő csak Nuckyhoz jött alamizsnáért, majd rosszul lesz, és kikéredzkedik a mosdóba. Aztán meg elemeli a titkos főkönyvet és Nucky dugi pénzét, amit a rendőrség persze nem a gardróbszekrényben, hanem a kanapé kárpitozásában keres. Oscart érne az alakítás, már ha nem nyolc évvel később alapították volna a díjat, ráadásul Margaret tényleg csak magát adja: egy évaddal korábban pont így ismerkedett meg Atlantic City urával.

Nucky már szabad ember, de a Ritzbe egyelőre nem mehet, így marad a kincstárnoki hivatala, amiről eddig nem is nagyon tudta, hogy létezik. Pedig még titkárnője is van, aki most látja először. Igazi álom munka lehet, ücsörögni egész nap, és körmöt reszelni, bár ugye a Windows-hoz melléklet Pasziánsz és a Bejeweled feltalálása előtt fél évszázaddal valószínűleg az irodában unatkozás is sokkal megterhelőbb lehetett, mint mostanában.

Nucky magához rendeli a híveit, de persze a polgármesteren kívül senki nem jön. A Schmitt Pál-érdemérmes úriember persze be van szarva: ha Nucky elcsalta a választást, akkor ugye ő nem is polgármester. Csak egy polgármesternek látszó öltönyfogas.

Eközben a kapitány hívei előtt próbálja bizonyítani, hogy még mindig elég erős a város és persze az alvilág vezetésére: jó pont, hogy képes egy egész elefántagyart a feje fölé emelni, rossz pont viszont, hogy cipőpasztával festette be barnára a haját, ezért pont úgy néz ki, mint a nyugdíjas Pompom, aki wellness hétvégére és teljes huzatcserére is befizetett egy kárpitoshoz.

Chalkyt eközben átviszik a feketék cellájába, ahol egy igazi bunkó baszogatja: egy fickó, aki egy napja érkezett a városba negyven dollárral és egy éles borotvával, ráadásul büszke arra, hogy már az első este mindkettőt használta. A végkifejletet előre lehet tudni: Chalky David Copperfieldet olvasgatja csendben, a bunkó időnként kóstolgatja, a többiek rémületen figyelik az eseményeket. De a messziről jött fekete átlép egy határt, amikor egy lapot kitép a könyvből, amit még Chucky felesége (az a kávébarna ribanc, ahogy a bunkó emlegeti) hozott be. Kiderül, hogy a cellában minden fekete lóg pár szívességgel a helyi fekete közösség fejének, de legalábbis bírják annyira, hogy kiverjék a bunkó pár fogát, és Sikoly-maszkká deformálják az álkapcsát.

És akkor jön a művészet: Chalky eddig azt mondta, hogy a Tom Sawyert olvassa, pedig a niggerezéssel tömött könyv helyett ő ugye David Copperfieldet lapozgatta. A könyv borítója véres lett, így a helyi közösség fekete ura inkább megkéri az egyik hálás cellatársát, hogy olvasson fel belőle. Akadozva, első osztályos hangsúlyozással tölti be a cellát a regény első mondata: "Vajon én magam leszek-e saját élettörténetem hőse, vagy ezt a tisztet másvalaki tölti be: majd elválik - az itt következő lapokból kell kiderülnie."

New Yorkban Jimmynek jó a lapjárása, és összehaverkodik Luciano üzlettársával, aki nagy előrelátással már most több lábra állna: a tiltott szerencsejáték mellett beszállna az alkoholcsempészetbe, és akkor már heroint is teríteni picit. Hát igen, a heroin a jövő viszkije, és a Boardwalk Empire jövője az itt és a most.

Margaret a Sinn Féin vezetőjét látja este vendégül és csak reménykedhet, hogy Nucky addig hazatér. Mát délután jön viszont az ír ellenállás fejének testőre, hogy megnézze, biztonságos-e a ház. Az biztos, hogy Margaret dekoltázsát alaposan szemügyre veszi, hátha oda rejtettek pokolgépet a brit megszállók, és aztán rácsap a szobalány fenekére is. Akár merénylő is lehet ugye a szoknya alatt megbújva. A fiatal férfi nem csak mellékszereplő, Margaret úgy néz rá, ahogy csak állandó, visszatérő karakterekre szokás.

Meg is jön az ír ellenállást feje, akiről kiderül, hogy nem eszik bárányt, elvből, sőt alapszabályként, meg egyébként is egy förtelmes nagy bunkó. Késve betoppan Nucky is, aláír egy zsíros csekket, aztán gyorsan elzavarja az egész Sinn Féint. A testőrről kiderül, hogy szereti a malac vicceket, és maradna Atlantic Cityben. Még két rész, és ebből dugás lesz, a kérdés már csak az, hogy a szobalány enged, vagy Margaret gubancolja még jobban össze az amúgy is már kibogozhatatlan csomóba gyűlő szálakat. Margaret megmutatja Nuckynak a főkönyvet, aztán elégeti egy impozáns kandallóban. Chulky pedig olyan hálásan néz, hogy el is felejtjük neki, hogy egy résszel korábban még kurvákat ültetett csenevész ölébe éjjelente.

Jimmy nyer a pókeren és még azt is megbocsátja az új üzlet reményében, hogy leendő üzlettársa ugye jobban ismeri az anyját, mint ő és a nőgyógyásza együttvéve. Luciano ellenfelei azonban lecsapnak Jimmyre, amikor a nyereménnyel a zsebében hazafelé tart a pókerteremből. Ha nem teszik, akkor talán még a második világháborút is megélték volna, és csak a francia partoknál szakadnak darabokra. És akkor legalább nem úgy hagynánk ott New Yorkot, hogy a kamera lassan a semmibe távolodik a két vérbe fagyott támadó tetemétől. Percekkel később, már rég a stáblista megy, amikor még mindig azt halljuk, hogy az egyikük felvágott gigával egyre reménytelenebbül kapkod a levegő után.

Ilyen lesz a Gengszterkorzó második évada

Interjú a sorozat rendezőjével

2x01 - Magyarország egy gengszterkorzó

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kilobike 2011.11.26. 20:13:36

Ez egy kurva nagy sorozat. Most darálom az első évadot. Zsír.
süti beállítások módosítása