Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

VV5 - 1X56

2011. november 09. 17:15 - Hódos Hajnalka

Eddig tartott a legígéretesebb Villarománc, az van, hogy nincs szeri. Nem is tudom, miről fogok írni ezek után, tényleg. Se Dya, se szeri, sok ez nekem. Lilu meg gumicsizmában van a stúdióban. Az enyém jobb, hehehe. Mind a kettő. A legmégszebb még nem érkezett meg, mert tegnap rendeltem. Lime – férfiak kedvéért ződ – alapon kockás, hijj, alig várom. Mint ahogy azt is, Kinga könnycsatornái mikor apadnak végre ki, egyelőre nem, bőgve ébred, az a baszómackó már tiszta takony lehet. Dya kis helyén Annamari fekszik. Serit meg nem lehet megélni érzelmileg. Ha Fecó mondja, biztos igaz. Hogy hogyan nőtt egy kaktusz a szauna közepére, fogalmam sincs, de nem hagy nyugodni. Kingát és Fecót hidegen hagyja a dolog, Serit ekézik szorgalmasan, állandóan Eszter és Vera seggében lóg, egy könnycsepp ki nem jött a szemén Dyuska miatt! Még akkor sem, mikor az embere elhagyta. Öltözködik, kivasalja a haját, kisminkeli magát naponta ötször és ennyi. Seri mintha hallaná, sminkel a hálóban. Csabának panaszkodik, micsoda görény ez a Geri, kiugatta Dyussal, ez ilyen nókomment. Dyus meg azt se mondta, hogy bakfitty. Csaba elmeséli Gergőnek, Seri agyába az ragadt meg legjobban, hogy nem Gergő esete. Gergő bólogat, jaja, ez egy ilyen hiánypótló cucc volt náluk, akkor van gáz, ha az egyik elkezd többet érezni és most ez történt. Egyébként meg, ha Seri szerint nincs miről beszélni, végre elengedheti magát és felszínre engedheti az eddig mesterségesen elfojtott érzéseit. Fordítok, megdughatom Kingát.

A Villalakók még mindig a médiákok sütét és bokros útvesztőjében kóvályognak, a lapszerkesztés után most rádióznak, aki van annyira mazochista, hallgathatja őket a VV5 hivatalos oldalán. Segítséget is kapnak. Nagyot. Arról fingjuk sincs, ki a szemüveges nyikhaj, aki érkezik hozzájuk a Villába. Ki fog derülni, valami rádiós lehet. Attila nem lelkes, mi a faszt keres itt a Garami Gábor? Egyébként is, az egy pinavadász csávó, bejött ide elszedni azt a keveset?

Amíg a többiek az ajakterpeszt gyakorolják, Péter és Attila hátrahúzódva a többiektől röhögcsélnek, nyelvkörzés, mi? Abban itt kurvajó mindenki, seggnyaló mesterek vannak itt! Gergő is megkapja a magáét, milyen büszke, nézd az arcát! Ez nem alfahím, hanem analfahím! Péter szerint Gergő úgy viselkedett, mint egy hat éves kisgyerek, Hajni szerint Péter és Attila viselkedett úgy. Hogy mi a faszt képzel magukról, nem tudom, de ha derogál normálisan csinálni a feladatokat, ki kell csengetni és haza kell takarodni, valamint innen üzenem Attilának, hiába mondogatja Vera poénját, neked, mint kívülállónak mi a véleményed a szexről, Annamari, az attól még nem fog olyan karriert befutni, mint a nagy elődnél a mmkk. Annamari szerint a szex a legfinomabb desszert és nem gerjed senkire a Villában, Péter pocakjára sem, mert rühelli a dagadt férfiakat. Kinga és Csabi témája a zigaz barátság, Kingának senki nem szólt, hogy nem az Óvodások műsorát kell konferálnia és nyervog, mint egy rühes macskakölyök, Csaba szerint lehetséges ilyesmi a Villában, Kinga sír, mert elveszítették Dyuskát. Itt Sehi, Seri, amit akartok. Fecókának van valami kérdése hozzá? Igen, mostakkor gémóver van? Igen, mondjuk ki, ez egy lejárt lemez. Seri olyan csajszik, aki nagyon jól tudja kezelni az ilyen helyzeteket, várja az új infókat és kamillázik. Illik is ehhez a történethez a következő dal, Tóth Gabi Elég volt!

Nehogymá ne legyen szeri, kapnak közvetítőket, folytassanak egymással diplomáciai tárgyalásokat. Eszter és Shadi vért izzadnak, Szerivanék a mediáció közben pofákat vágnak egymásra és be is mutatnak, felnőtt és érett viselkedésre vall, valóban. Seri kvázi lezártnak tekinti ezt a kapcsolatot, Gergő nem érti, mit akar, miután tegnap elviharzott. Geri istentelenül inkorrekt, aljas, számító és képmutató. Seri vágjon intelligensebb fejet, mert úgy néz ki, mint egy idióta majom. Seri négyszer is a felnőtt, érett férfi jelzőkkel illeti Apucit, én mind a négyszer felnyerítek. Geri úgy gondolja, senkinek semmi köze ahhoz, kivel beszéli meg a magánéletét, aztán egy huszárvágással elintézi az ügyet, bocsássa meg Serike, hogy hat láb mélyen megbántotta, igen, ő cseszte el, és akkor itt le is zárhatjuk ezt a kapcsolatot és a beszélgetést is. Mivel Gergő újra a szabad fiúk csapatához tartozik, tarthat kanbulit. Ezt ertéelül fiús partynak nevezik. Attila nagyon megszeretgeti Serikét, hogy ezt elintézte nekik, még a tevepatácskájával is csinál mindjárt valamit! Kapnak egy sörpadot, ami ilyen időjárási körülmények között felér egy hólyaghuruttal, mi ennyi sör mellé egy BL selejtezőhöz nem ülünk le, nemhogy kanbulit tartsunk, tele pofával kibeszélik Serit, és, Gergő most hogyan tovább? Rámegy Annamarira, höhö.

Hogy mikor beszéltem meg utoljára a problémáim más nőnemű egyedekkel tiarában és világítós, tollpihékkel borított műanyag jogarral a kezemben, nem emlékszem, de megint rájövök, rohadt sok mindent kell pótolnom az életemben. Kezdjük a legnagyobb falattal. Veronika próbálkozik megbocsátani Eszternek, de nagyon-nagyon nehéz. Eszter tényleg sajnálja. Veronika tényleg próbálkozik. Eszter bevallja, félt attól, hogy Kinga nekimegy, ha meglátja az ajtóban és lelkifurdalása van, hogy egy ilyen köteléket így szét, de minden érzelmi dolgot kizárt a döntéséből. Kinga elmegy pisilni, nehogy addig Vera és BTA elkezdjék! Még egy gyors hasmenés is belefért, az állagról és színről sajnos nem tudok beszámolni, pedig nagyon szeretnék. Hát akkor, ding, mehet a párbaj! Annamari és Vera megint nem jutnak egyről a kettőre. BTA-t egyszerűen kirázza a hideg ettől a szottyadt kurvától, hányingere volt attól is, ahogy a Dya-Eszter párbajt végigcsinálta. BTA Vera szerint egy energiavámpír, megjátssza magát és érzi benne a szart meg a fost. Minden további felesleges, ne is mondja végig, tölt egy teát, nem megy bele ebbe a beszélgetésbe, mert nincs ezen a szinten. Annamari először Kingának sutyorog, ennek a nőnek nincs helye a Villában, viszi párbajozni. Igen, tudja, hogy kétélű fegyver, amire készül és tisztában van azzal, lehet, hogy nem ő jön vissza, akkor is. Attilát is megkéri, rakja rá a jelet, ha szépen kéri, lehet róla szó, egy feltétellel. Ha visszajön, Attila elvtárs majd kér egyszer tőle valamit. Még nem tudja mit. Az üzlet megköttetik.

A Lakók megkapják a lehetőséget, hogy elbúcsúzzanak Dyától, Gergő bebassza az életnagyságú bábut az ágyba, jó helyen is van ott, úgyis mindig döglött, szigorú alsó puncifogással. Kinga sír, mi mást csinálna, nem olyan a Villa az ikertesó nélkül és tudja, hogy Dya most egy műbaba, de ad neki puszit is. Serinek necces így beszélni és nem várta volna tőle ezt. Ha ő megtudja, hogy a barinőjét átbasszák és hülyének nézik, megtalálta volna a módját, hogy tudassa vele. Gergő hálás Dyának, bár nem gondolta volna, hogy ő is összehozza a balhét, mint Krisz. Lehet, jobb is, hogy így lett vége a szerinek, később nagyobb fájdalommal járt volna. Most el tudja magát engedni. Rohadtul bánthatják a szelek ezt a szerencsétlen gyereket.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: vv5
4469 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virágék 2011.11.14. 19:14:36

@Robina: Mondjuk nekem ő sem hiányozna:)

Spéter46 2011.11.14. 19:15:45

Shádit nem szabad kivinnie!!!
A legjobb Attila lenne!

capa05 2011.11.14. 19:16:30

Nem vagyok népszerűség hajhász, de ha Hajnalkának lennék én az öfi alatt tenném fel.:::::

nosce 2011.11.14. 19:17:55

@Spéter46:
Attila most még megverné Esztert, ha a három közé jutnának ott már nem, de most igen...

Hurri Kán 2011.11.14. 19:20:29

@nosce:
Megverné akkor is, legfeljebb kivezetik a stúdióból. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2011.11.14. 19:20:41

Dya Fókuszban... Turambar azóta nyalogatja a képernyőt..:DDD

nosce 2011.11.14. 19:33:54

@gyvy:
hát mondjuk, abban szinte biztos vagyok, h amikor Péter kiesik akkor kap egy alapos verést Cristől fájdalomdíjként :)

julcsi29 2011.11.14. 19:34:11

Szép jó estét Mindenkinek! :)
Átkapcsoltam a másikra,ez az Alek eléggé meghízott...:)

Hurri Kán 2011.11.14. 19:40:51

@nosce:
Az is valami. :DDD

@julcsi29:
Szia! :)

hosszútávú véraláfutás 2011.11.14. 19:52:50

@(H)angolka: Azt hiszem ez az orosz szál nekem már tumács!

capa05 2011.11.14. 19:54:02

@gyvy:Szia!
Holnap akartam menni Gödöllőre horgászni arra a tóra amit mint kihasználatlan meghívásként írtam, de azt mondták hogy befagyott.Amiről te írtál az is?

Hurri Kán 2011.11.14. 19:58:10

@capa05:
Passz... Hívd fel a halőrt, tényleg nem tudom. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2011.11.14. 20:06:05

@capa05: az nekem tűnne fel leghamarabb, mert míg ti kocsonyás szemekkel bámuljátok az öfit, én kavillálok a neten, meg dolgozom, ésszerűen váltogatva a kettőt (értsd:alig melózom, ellenben minden mást csinálok :D)
@gyvy: az létezik, hogy te nem tudsz valamit??:P:P:DDDD pedig hülye válasz midig a zsebben..:DDD:P
@Virágék: Krisz és Alekosz.. a két IQ-bajnok..:DD

sogeking 2011.11.14. 20:10:23

@hosszútávú véraláfutás: pedig az jó :) én csináltam párszor

Hurri Kán 2011.11.14. 20:10:38

@anica inkognitóban:
Nem, nem létezik. Legfeljebb nem árulom el mindig. :DDD

haruka 2011.11.14. 20:12:50

ööö, most nem a BK-nak kéne menni? vagy én vagyok egy órával elkésve?

sogeking 2011.11.14. 20:14:25

@haruka: engem is mindig becsapnak:)

Spéter46 2011.11.14. 20:18:07

@nosce: Senki nem veri meg, ha nem Shadit viszi ki. Shadi az egyetlen aki valószínűleg megveri!

sogeking 2011.11.14. 20:18:48

@hosszútávú véraláfutás: igen, de még a másik szériában :)

Hurri Kán 2011.11.14. 20:20:12

@anica inkognitóban:
Muszáj. A túlélés érdekében nincs más választásom. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2011.11.14. 20:26:20

@gyvy: legalább így nincs az a kényszerképzeted, hogy az eszedért szeretünk..:P:P:DDDDD

na, dolgozom, úgyhogy jobbra el..:(

Hurri Kán 2011.11.14. 20:31:06

@anica inkognitóban:
Ennél sokkal durvábbak vannak. :)))

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.11.14. 20:31:09

@anica inkognitóban: szegény te:(, együtt érzek! Felvidítana, ha írnék neked?:)

@haruka: átment, amit írtam, mert még mindig szarakodik a mailbox.!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2011.11.14. 20:33:18

@gyvy: ajjaj..:DDD
@ladyandhenk: biztosan... bár most elég nehéz dolgod lesz ezügyben..

Brr · http://mindenamino.blog.hu/ 2011.11.14. 20:33:53

@nosce:

nem kell aggódni, majd sokan fogják lefogni Crist, de azért remélem egy pár mindennek elmondja, vagyis lekiabálja a fejét, és az viszont dokumentálva lesz, és pl.a Dya és családja is beperli azért az ócska jelenetért...

beacska 2011.11.14. 20:34:36

@ladyandhenk: szia Lady! megkaptad a válaszom?

arkangyal44 2011.11.14. 20:35:39

szavazásra teszem a kérdést: mi legyen holnap a kaja? én körömpörit szeretnék ,a párom zöldborsó főzelék fasirttal,egy sms ára 315ft+áfa :)ha sok jön akkor rántotthusi lesz:))DD

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.11.14. 20:36:17

@beacska: igen, írtam éppen, jelezz már vissza, h TE megkaptad-e!

@anica inkognitóban: rendben, megpróbálom! Szólj, ha nem sikerül!

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.11.14. 20:37:30

@arkangyal44: zöldborsó főzelék, mindenképpen!:D A többit nem szeretem:)

Hurri Kán 2011.11.14. 20:38:18

@arkangyal44:
Most vettünk homárt, nincs pénzem sms-re. :DDD

arkangyal44 2011.11.14. 20:42:12

@ladyandhenk: ez eddig rendben is van de nekem kell csinálni a fasirtot :)
@gyvy: :)D

rianna 2011.11.14. 20:42:34

játsszunk. Ki ismeri fel, ki van az avataromon? :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.11.14. 20:45:42

@arkangyal44: az könnyű, tessék megcsinálni! V módosíts! Tükörtojás rá, és kész!:D

@rianna: hmmmmmm, ennyire unatkoztok?:D
Vmi kínai, tudom, h ki, csak nem ugrik be:D

arkangyal44 2011.11.14. 20:46:14

mit nyer aki kitalálja ?

sogeking 2011.11.14. 20:46:23

@rianna: ha kicsit még pödörsz a bajszán, és az alsó akármit leszeded, akkor Dali :D

arkangyal44 2011.11.14. 20:47:29

szerintem vagy a donkihote dalamanzsa,vagy valaki más :)DD

rianna 2011.11.14. 20:49:39

@arkangyal44: most majdnem azt mondtam, h a csókom ízét, de igazából nem tudom :).

@sogeking: még próbálkozz :D.
Hinteket lehet vásárolni.

sogeking 2011.11.14. 20:50:49

@rianna: akkor biztos elrejtettél egy vázát a két arc között :)

rianna 2011.11.14. 20:50:51

@anica inkognitóban: ezért a megfejtésért kreativitási különdíjban részesítelek :)

beacska 2011.11.14. 20:51:12

@arkangyal44: kedden jó a főzelék fasírttal is. bár a kedd az tésztanap, de jó főzeléknek is ;D

sogeking 2011.11.14. 20:52:48

@ladyandhenk: Dalinak hívod a kutyádat?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2011.11.14. 20:53:05

@rianna: köszönöm :) kb. a mai nap nyereség-veszteség aránypárban ennyi volt a pozitív oldalon....

rianna 2011.11.14. 20:53:27

@sogeking: @ladyandhenk:
első hint: ez az arc igazából nem színes.

kamarti 2011.11.14. 20:54:10

nem tudom, a szerkesztőknek (vágóknak) ez feltűnt-e (vagy ha feltűnt, érdekli-e őket), vagy hogy egyáltalán másokat zavart-e, de (Eszter kedvenc jelzőjével élve) nekem eléggé meghökkentő volt az az indulat, amivel Shadi és AM, meg )igaz, kevésbé) Kinga és Veronika beszéltek egymásról, a konfliktusukról. Próbáltam ugyanis felidézni, melyik összefoglalóban volt legalább nyoma a Shadi-AM elmérgedésnek, de max annyit tudtam felidézni, hogy AM i megszavazta a kullancsot... (a két csajjal más a helyzet, volt pengeváltás a barátnőkeresésénél, de az sem volt ilyen komoyl, meg villaviszonylatban régen is történt)
Persze lehet, hogy az én memóriámmal van a baj, de sztem ez mégis inkább a szerkesztők hibája, mert vagy nem vették észre (amit kétlek), vagy annyira el vannak foglalva s csatornafavoritokkal, és az ő "cselszövéseik" alakította főszállal, hogy egyszerűen erre a szálra tojtak.

bár nem tudom, min csodálkozom, egyre idegesítőbb, ahogy nyíltan, kívülről is manipulálják, irányítják a játékosokat, illetve jó politikushoz (értsd: reklámszakember) illően próbálnak beégetni 1-1 jelzőt néhány játékossal kapcsolatban a nézők agyába (lásd pl. Balázs beszólásai, keresztkérdései élő adásban) Ez utóbbit - alázom a játékost, aki révén a fizumat kapom egyre kevésbé találom szórakoztatónak - ráadásul olyan, mintha ezzel kompenzálná a tudatot, hogy hát azért ez valószínűleg mégsem a tévés szakma csúcsa, amit Liluval csinálnak

arkangyal44 2011.11.14. 20:55:22

@beacska: de drága vagy,és elsorolod a hét többi kajanapját is, a keddet tudom :)D

sogeking 2011.11.14. 20:55:41

@rianna: összemásolom a két felét, hátha úgy jobban látszik

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.11.14. 20:57:18

@beacska: hé, nem a szerda, péntek a tészta nap????:O

@sogeking: hát, na:) DE!:D:D:D

arkangyal44 2011.11.14. 20:57:51

@kamarti: mi itten kajázunk meg avatarozunk,te meg beletrolkodsz holmi vv-s történettel,borzasztó :)))DDDD

kamarti 2011.11.14. 20:59:40

@rianna: V? vagyis az álarca, ha jól rémlik
(mostanában inkább "mi vagyunk a 99%" tüntető :)
ja, mivel két álarc, ezért VV - ez most esett le :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.11.14. 21:01:48

@anica inkognitóban: megtettem a vidítási reményeimet!:)

@arkangyal44: pontosan, mit gondolnak egyesek, h ez egy sorozatokról, stb szóló fórum?:P

kamarti 2011.11.14. 21:01:53

@arkangyal44: hát jóvanna, most érek rá trollkodni, de nem sokáig :)
és közben már avatarkodtam is...

amúgy fasírt helyett bundáskenyér? sült virsli? vagy mindkettő...

beacska 2011.11.14. 21:02:12

@arkangyal44: hááát,

a hétfő az húsmentes, v. minimális (a nép úgyis telizabálta magát vasárnap), pl.:rizseshús
a kedd a főzelék
a szerda a tészta (lasagne pl. v. krumplis)
a csütörtök akár húsos is lehet
a péntek az vagy hal, vagy sajt, gomba, vagy kiadós leves+ édes tészta (máglyarakás pl.)
a szombat az a péntek kimaradt választéka
a vasárnap a HÚÚÚÚS

;D

arkangyal44 2011.11.14. 21:05:34

@ladyandhenk: pontosan így van:))DDD
@kamarti: köszi a tanácsot nemrég volt mindkettő:)

sogeking 2011.11.14. 21:08:05

@ladyandhenk: és egy száj formájú ágyon szokott feküdni?

hosszútávú véraláfutás 2011.11.14. 21:08:55

@arkangyal44: rakott krumpli, tojásos vagy májas nokedli, paradicsomos húsgombóc, csicseriborsókrém husival?

arkangyal44 2011.11.14. 21:09:26

@beacska: jaj rizseshusi,nyami-nyami,bár hozzáteszem kevesen tudják igazán fínoman megcsinálni,vagy tul száraz,vagy tul lucskos,én bácskaisan csinálom enyhe lecsós beütéssel:)D

fran7 2011.11.14. 21:09:33

Kényelembe helyeztem magam, mondom, most csak nézem a vv-t, de ez erős felütés volt, olvasnom kell a hsz-okat.

capa05 2011.11.14. 21:09:34

Iringót is szeretem!

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.11.14. 21:10:15

@beacska: na, mondom én, h a szerda, péntek tészta:D
Nálunk is így van, kb:)

@arkangyal44: köszi, elpirultam:P

@sogeking: nem, egy lepedőn:)

sogeking 2011.11.14. 21:11:39

@ladyandhenk: nyilván, különben összekoszolná a száj alakú ágyát:)

sogeking 2011.11.14. 21:12:27

@rianna: Brad Pitt? (így írják?!)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2011.11.14. 21:12:48

@beacska: ez komoly???????? valamit kéne csinálnod, füvezni, vagy valami, de ez így annyira szabályos, hogy így nem lehet élni, Bea!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aggódom érted....

haruka 2011.11.14. 21:16:23

Angyal Andris kapná.

@ladyandhenk: átjött, olvastam, nulla időm válaszolni. majd holnap, jó? :)

capa05 2011.11.14. 21:16:25

Peti beleadja a szívét !

dr. gernika 2011.11.14. 21:17:00

Ühh Veronika is jól meghízott, mikor alulról ment rajta fel a kamera, azt hittem Eszter mutatják..

sogeking 2011.11.14. 21:17:02

Sehinek jó a mozgása

rianna 2011.11.14. 21:21:27

@kamarti: bravo, tiéd a főnyeremény :D

arkangyal44 2011.11.14. 21:26:39

@capa05: Persze hogy van,mindig van,csak aza a baj hogy nem új:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2011.11.14. 21:29:55

@beacska: basszus, totál a frászt hoztad rám!!! :DDDDDDDDDDDDDDD

bipolláris 2011.11.14. 21:30:21

szánalmas a péter és a veronika.de a kinga se jobb. miért kell mindig bőgni-

a szerkeztők meg valóban szánt szándékkal azokat mutatják akiket bent akarnak tartani.

most magyarázza a veronik hogy miért fog lefeküdni a péterrel. na ez az undorító

témázgató 2011.11.14. 21:31:26

Na, most kéne kihívni Veront ez után a nyüszítés után, mindenki rászavazna, hogy maradjon kinn végre és keresse meg nagyszerű szerelmét, ne "kattogjon", mert már nekem fáj.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.11.14. 21:33:39

@beacska: Nekem ez túlságosan hússzegény!

bipolláris 2011.11.14. 21:33:52

milyen kis nagy fenekű lett a veron is.nemcsak a kinga
süti beállítások módosítása