Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 2x03 - Beyond Our Control (Mozi 3D-ben)

2011. október 28. 14:00 - Gabba

Fekete-fehérben nyitunk megint, ezúttal 1944-be ugrunk vissza, valami katonai kísérleti bázisra Wichitában. A kapuhoz gyors tempóban érkezik Mendell ügynök a 13-as raktárból, aki a posztoló őröknek igazolja magát és a Gemini kísérlet azonnali leállítását követeli. Szavai azonban elkésnek, mert a bázis főépületét hatalmas robbanás rázza meg belülről, földre döntve az ügynököt és az őrséget.

 Váltunk a jelenbe, a panzióba Mrs. Frederic érkezik Leena hívására, aki a múltkori részben tapasztalt furcsa rosszullétei miatt hívta fel a félelmetes arcú főnöknénit. Mrs. F-t elkísérte Valda főügynök, az egyik Régens is, aki szerint lehet, hogy MacPherson piszkálta meg a bongyorhajú tudattalanját, amíg a befolyása alatt tartotta az első évad során. A vizsgálatban mindenesetre segítségükre lesz egy Taka nevű japán nő is, az is tiszta bányarém, Mrs. F-fel együtt igazán hátborzongató páros. A raktárban ezalatt Claudia igyekszik kicsit felturbózni újonnan kapott videohívóját, Artie figyelmeztetése ellenére. Kedvenc hackerünk csak akkor hagy fel a buherálással, amikor a Farnsworth furcsa sípoló hangot ad ki.

Mindeközben Lattimer és Bering ügynökök ismét az univille-i postahivatalba készülnek, Pete reménykedik, hogy végre megjött az ő csomagja is az ötezer darabos CD-gyűjteményével. Brenda, a postás(vén)kisasszony éppen távozik, zárva vagyunk!, veti oda az ügynököknek. Délelőtt tízkor?, döbben meg Pete, de Brenda csak a vállát vonogatja: Költségcsökkentés, én is megyek haza, kukoricát pattogtatni és közben régi filmeket nézni. Videohívóján Pete próbálja megcsörgetni Artie-t, de a Farnsworth csak furcsa sípoló hangot ad ki: Mi van, már ez sem működik?, értetlenkedik baltaarcú barátunk. A párost a helyi állatorvos, Kelly Hernandez figyeli rendelője ablakából, aki pár pillanat múlva megdöbbenve vesz észre három tengerészgyalogost, akik váratlanul feltűnnek az utcasarkon, teljes fegyverzetben, majd eltűnnek az ugyancsak váratlanul előbukkanó dzsungel fái között. Na, ez már megint mi volt?

A raktárban Artie is jelzést kap arról, hogy valami furcsa történik a kisvárosban, gyorsan Jaguárjába pattan és Claudiával máris száguldanak Univille-be. Pont Mykáék előtt fékeznek, kiszállás közben Claudia még megkérdezi Artie-t: Te jó ég, hogy kaphatott maga jogosítványt? Majd akkor dumálj, ha te is tudsz botváltós kocsit vezetni, oltja le Artie, és nekilát valami szkennerrel vizsgálni a közeli fodrászüzlet cégtábláját. A vizsgálat után közli az ügynökökkel, hogy a városban van egy raktáros lelet, amit valszeg MacPherson vagy H.G. Wells hagyott hátra, nyomozzák ki, mi az és hol van. Itt vannak az igazolványok, álcázzák magukat APEH ügynököknek, és adóvisszatérítés ígéretével faggassák ki a lakosokat, hátha a lelet nyomára bukkannak, én a raktárban leszek, búcsúzik és elhajt.

Mykáék először az állatorvost faggatják, aki a katonákat látta. Tengerészgyalogosok voltak, felismertem őket az egyenruhájukról, közli a csinos Kelly. Én is az voltam, búgja bájgúnár mosollyal Pete. Az jó, mert én utálom őket, vág vissza a csaj, Lattimer csak pislog. Ez a csajozós duma nem jött be, öcsém. Eközben Claudia a közeli alkatrészboltban faggatja Toddot, a fiatal eladót, de az nem tud semmilyen kütyüről. Claudia zsebében a már ismert sivító hangon bekapcsol a Farnsworth és váratlanul lódobogás hallatszik. A csaj kirohan az ajtón és látja, hogy egy cowboy galoppozik felé az aszfaltos úttesten, szerencsére még időben el tud ugrani előle. Ugyanekkor a sarkon túl Myka és Pete is egy westernfilm jelenetébe csöppen, valami seriff készül leszámolni három banditával. Előkerülnek a coltok, lövések dörrennek, ügynökeink rémülten hasalnak a földre. Eltaláltak?, kérdezi Myka a társát, miután a lövöldözők eltűnnek. Nem, de azért az alsógatyám foltos lett, vallja be Pete. Főcím. (Ezzel a majd’ negyedórás cold opennel ez az epizód az eddigi rekorder a sorozatban.)

Ügynökeink Artie irodájában gyűlnek össze agyalni, mi lehet az oka a jelenségeknek. Claudia szerint a napfolttevékenység erősödése, de Artie rámutat, hogy az egész akkor kezdődött, miután a csinos hacker elkezdte birizgálni újonnan kapott videohívóját. Artie a falitérképen bejelöli azt a négy háztömbnyi területet, ahol a jelenségeket látták, és visszaküldi nyomozni a csapatot. Myka szerint valami külső forrásból szerezheti a titokzatos kütyü az áramot, gyerünk csak vissza abba az alkatrészboltba! Mi hátulról megyünk be, te itt figyelj az utcán, mondják Claudiának. Óvatosan behatolnak a hátsó bejáraton, közben Pete zsebében a Farnsworth megint furcsa sípoló hangot ad ki. Az üzletben pakolászó Todd előtt egyszer csak megjelenik egy tigris és egy fegyveres gladiátor, ezt látva a srác rémületében kirohan az utcára, ahol az őrködő Claudia egy pompás csáknoriszos pörgővel a földre teríti. Claudia hátrafut Mykáék után, akik eközben rátalálnak Todd főnökének titkos szobájára, ahol halomban állnak az illegálisan letöltött és másolt felvételek. Átmennek az üzletbe, ahol megtalálják a megölt tigrist, és megpillantják a gladiátort is, aki éppen bocsánatot kér a megölt vadállattól. Pete-nek ismerős a monológ, mintha valami filmben már hallotta volna, ráadásul a gladiátor erősen hasonlít a korábban látott cowboyra. Majd a fickó váratlanul rátámad Pete-re, Myka lőni készül a sokkolóval, de elkésik: háromágú szigonyával a gladiátor leszúrja Pete-et, de döfés közben váratlanul eltűnik. Baltaarcú barátunk a halálközeli élménytől ájultan esik össze és veri be a fejét az asztal sarkába.

Nézzünk vissza kicsit a panzióba, ahol a két félelmetes arcú nő és Valda főügynök molesztálja a díványra fektetett Leenát. Először a bölcsesség gyöngyét helyezik be a fülébe, majd Taka egy borostyánszínű gömböt tesz a lány kezébe. A gömb segít felfogni azokat a gondolatokat, amiket MacPherson hagyott hátra Leena tudattalanjában. De ez nagyon veszélyes, a lány akár bele is halhat, próbálkozik Mrs. F, de Valda kemény: Ezzel megmenthetünk másokat, úgyhogy folytatjuk! A bekómált Leena MacPherson hangján kezd beszélni, a gömbből sejtelmes fény árad. A hosszas procedúra végül szerencsés véget ér, és miután Leenát magához térítik, Mrs. F. megnyugtatólag közli vele, hogy kikúrálták, már nem kell többet tartania MacPhersontól.

Gyógyuláson esik át Pete is, az ő fejsebét a csinos állatorvos ápolja le, de aztán lelép anélkül, hogy gyógypuszit lehelne az ügynök széles homlokára, amit Pete ugyancsak sérelmez. Mindazonáltal az ütés hatására némi világosság gyúl Lattimer fejében. Cowboy, gladiátor, katona, tisztára, mint a Village People, viszont a tengerészgyalogosok sapkáján nincs farkasfej-jelvény, pedig Hernandez kisasszony azt mondta, látott olyat a katonákon. Myka szerint a titokzatos kütyü azon a frekvencián sugároz elektromos jeleket, amin a videohívók kommunikálnak egymással, ezért a megoldás egyszerű: Claudia alakítsa át a Farnsworthöket jel fogadása helyett jel keresésre.

A raktárban Claudia gyorsan elkészül az átalakítással, közben azonban észreveszi, hogy a nyilvántartás szerint az 1944-ből származó 186. számú lelet a leltár szerint két darabból áll, viszont csak az egyik darab van a raktárban, a másik úgy tűnik, meg sem érkezett ide. Artie lázasan túrni kezd az iratok között, és hamarosan rá is talál a Gemini projekt nevű doksira, amely szerint ’44-ben valami katonai kísérletet végeztek egy kamera és egy 3D-s kivetítő segítségével, a kísérlet azonban rosszul sült el: a kivetített Sherman tank váratlanul materializálódott és belelőtt az emberekbe. A raktárban valóban csak a kamera van meg, tehát akkor a hozzá tartozó kivetítő lesz a keresett lelet!

Pete eközben teljesen megvilágosodik: tudom már, honnan ismerős a cowboy! Egy Raymond St. James nevű színész az, gyerekkoromban minden filmjét láttam, volt köztük gladiátoros, cowboyos, magánnyomozós, őrült tudósos. Megérkezik Claudia az átalakított videohívókkal, amik máris befognak egy Kelly Henderson rendelőjéből érkező jelet. A rendelőbe érve újabb filmjelenet vetítődik elébük: St. James tűnik fel, mint magánnyomozó, akit hamarosan lelőnek a rosszfiúk. Ez az egyik kedvenc jelenetem, mondja Pete a csajoknak, ennél csak a Dr. Doomsdayt szeretem jobban, amiben őrült tudósként felrobbant egy egész várost. Myka ennek a hírnek nem örül: És mi van, ha az a filmrészlet lesz a következő, aminek a vetítése beindul, akkor mi is felrobbanunk?!

Befut Artie, pár szóval felvázolja az ügynököknek a Gemini projektet. Nyomás a postahivatalba, ott biztos találunk valami nyomot arról, mi történt a kivetítővel, miért nem továbbították a raktárba. Behatolnak a bezárt postára, a falról Obama elnök figyel szemrehányóan, egy eldugott sarokban Pete pár perc múlva rá is talál a kivetítő dobozára, ami üres. Na, akkor hol lehet a projektor? Az okos ügynökök felidézik Brenda, a postáskisasszony szavait popcornról és régi filmekről, és már indulnak is a nő lakására. Le a popcornos tállal, és ide a projektorral!, szólítják fel Brendát, majd a megszerzett kivetítővel már indulnak is kifelé a házból. A szerkezet azonban váratlanul beindul, és elkezdi vetíteni a Dr. Doomsdayt, pont annál a résznél, ahol az őrült tudós a robbantásra készül. Ó, basszus, ez kb. egy háromperces monológ, ismeri fel Pete a jelenetet, utána robbant!

Artie és Claudia elrohan a Jaguárhoz a kameráért, szerencsére a filmben pont reklámszünet következik, ezzel újabb három percet nyernek. A technozseni Claudia rájön, hogy ha a kamerával felvesznek valami kellemes jelenetet vagy személyt, és azt kötik rá a kivetítőre, akkor az semlegesíti a projektorban tárolt filmet. Természetesen a kamera nem indul be, a tudós már elkezdi a visszaszámlálást, végre a közelben álló autóból sikerül kikapniuk egy vezetéket, amivel aztán működni kezd a kamera. Claudia Artie-ra irányítja a kamerát: Ne engem filmezz, én 1956 óta nem vagyok kellemes személy!, tiltakozik a szakállas. Szerencsére a kamera pont időben kapcsol be, Dr. Doomsday eltűnik, és helyette feltűnik a megkönnyebbült Artie fizimiskája 3D-ben.

Az újabb sikeres akciót mi mással ünnepelhetnék meg a panzióban, mint egy hatalmas tál pattogatott kukoricával. A popcornhoz Pete remek moziélményt is kínál dvd-n: Gyertek a szobámba, beizzítom a nagyképernyős tévémet és megnézzük Rymond St. James „I Return to Kill” (Újra gyilkolászni kezdek) c. klasszikusát!

Jó szórakozást hozzá, bár a magam részéről inkább maradok a Total Recall-nál.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: warehouse 13
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2011.10.30. 18:47:43

Ha esetleg valaki lemaradt a kezdetekről, de a hogyvolt miatt rákattant a sorozatra :), annak jó hír, hogy a TV 2 nov. 5-én délután elkezdi adni az első évadot.
süti beállítások módosítása