Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jersey Shore - Ahonnan az Aranypartot nyúlták

2011. szeptember 18. 08:00 - adamsék

Negyedik évadjához ért Magyarországon az Aranypart tengerentúli szellemi elődje, a Jersey Shore. A koncepció mára már ismerősen hangzik, végy nyolc prosztót nemi paritásban, küldd őket egy sátáni zenét játszó bulihelyre, szerelj fel köréjük számtalan kamerát, és engedd, hogy a többit megoldják a hormonok. Hogy Amerikában a prosztó az olasz bevándorlók leszármazottainak szinonimája-e, az innen nézve mindegy is, de vitathatatlanul jól mutatnak mindannyian a tv-ben. Kőmosott farmer, duzzadó izmok, hatalmas csöcsök és a mindent átható szoláriumban odakozmált bőr szaga.

A guidók és a guidák élete azonban nem csak játék és mese, jó példát kell mutatni az őket mára hordákban követő amerikai tiniknek, ezért az átmulatott éjszakák után dolgozni kell menni. A negyedik évadban a fiatalok egy firenzei pizzériában húzzák az igát, és csak részben azért, mert a nagyfater még tudott olaszul. Amerikában a harmadik évad végére annyira népszerűek lettek, hogy az új szezonra ki kellett őket menekíteni a kontinensről. Bemutató vasárnap este az MTV-n, egyelőre csak annyi látszik biztosnak, hogy senki sem fog rinyálni, hogy elfogyott az Aranypart Marcitól kapott hatvanezer forint. Lehet tippelni, hogy a Jersey Shore szereplőgárdájából hányan tudják megmutatni egy vaktérképen, hol van Firenze.

Ronnie Ortiz-Magro

A kigyúrt kisgyerekre emlékeztető Ronnie első számú szabályként örökérvényű igazságot fogalmazott meg a Jersey Shore első évadának elején: ne ess szerelembe Jerseyben! A dolog addig működött, amíg a nőstényördög Giancola bizalma megingott A Helyzetben, Ronnie pedig a szabad csajt látva rögtön támadásba lépett. A páros a szerelemben eltöltött első hét után (értsd első évad második epizód) konstans szakításban van. Ehhez csak részben van köze annak, hogy Ronnie agresszív, ha iszik. A Puerto Ricó-i felmenőkkel bíró Ortiz-Magro a korának és testi adottságainak megfelelő szellemi képességekkel bír, szeret grillezni, szereti a ruhákat, és kicsit mindig a Pauly D, Mike és Vinny által alkotta szabad fiúk szekció (MVP) felé húz, mert imponál neki, hogy a három másik szabadon csajozhat.

Szezononként átlagosan egyszer keveredik nagyobb verekedésbe, eddig egyszer tartóztatták le. Rosszakarói szerint már legalább egyszer Sammit is felpofozta, mindenesetre ez nem került adásba. Ronnie érzelmi világa valószínűleg a negyedik évadban is a középpontban lesz, hol bőgni fog fájdalmában, hol két fajta nevetésének egyikét hallatja majd (ahogy éleslátó Vinny fogalmazott, az egyik lágy és csajos, a másik pedig egy szteroidos delfinre emlékeztet). A facér Ronnie legjobb napjain két nővel smárolt egyszerre a diszkóban, majd miután Giancola szóba hozta neki, hogy talán ezt nem kellett volna, kidobálta a lány ruháit és ágyát az erkélyről, mert rájött, hogy Sammi mellett nem lehet önmaga. Bocsánatkérésképp még a lány testvérének is virágot küldött.

Nicole "Snooki" Polizzi

Ha 2010-ben te vagy a legnépszerűbb Halloween jelmez az USA-ban, majd a Rolling Stone magazin címlapján lovagolsz meg egy rakétát, akkor biztos lehetsz benne, hogy végérvényesen bevonultál a popkultúrába. Nos, a chilei Santiagóban zabigyerekként született, majd olasz-amerikai szülők által örökbefogadott Snookival mindez megtörtént. 145 centiméternyi tömör gyönyör, narancsszínű bőrrel burkolva, ez Polizzi, aki szőrös mamuszban, elképesztő szerelésekben és többnyire alkoholmámorban bukdácsolt keresztül az elmúlt három évadon. Pedig csak az igazit keresi, de hát nagy a szíve, sokan beleférnek, akár pár házinyúl is, mondjuk A Helyzet és Vinny személyében, utóbbiról így derült ki hogy lovakat megszégyenítő méretű pénisszel rendelkezik.

Snooki meglehetősen öntörvényű és szabad szájú, ami miatt a rendőrséggel is meggyűlt már a baja, legutóbb a harmadik évadban, amikor a jersey-i tengerpartról szállították el erős alkoholos befolyásoltság alatt a „nyugalom megzavarásáért ”. Snooki, mint egy harci csivava, beugat mindenkinek, méretkülönbség ide-oda, aminek meg is lett az eredménye egy K.O. formájában rögtön az első évadban - egy ismeretlen férfi verte szájba egy helyi italmérésben, amikor az italok elosztása némi vitát váltott ki. A lány ezzel gyakorlatilag vérét adta a sorozat sikeréért, az amerikai sajtóban ez tette fel az addig viszonylagos érdektelenség közepette pumpáló kis csapatot a térképre. Olaszországban is számíthatunk kompromisszummentesen ostoba megnyilatkozásaira és zabolátlan bulizásaira.

Mike „A Helyzet” Sorrentino

Ha kell kemény kézzel, ha kell lágy szívvel tartja kézben a család életét a Jersey Shore-ban. A Helyzet magára úgy gondol, mint egy jóságos apafigurára, pedig főszabályként egy arrogáns, erőszakos gyúró-Napoleonnal van dolgunk, aki tisztában van vele, hogy a Földön egyetlen igazság van, az övé. Tekintélye a házban már többször csorbult, de ez nem változtat a megalkuvás nélküli suttyóságán. Úgy van vele, ha bohócsipkában kell vezetnie a csapatot, akkor abban fogja, globális fogalommá tette a kondi-szoli-mosoda szentháromságát, ezért úgy gondolja, ritkán téved. Mike Pauly D-hez hasonlóan kihasználja életkorbeli fölényét a diszkókban, de amíg Pauly D relatíve korrekt hozzáállást tanúsít, addig A Helyzet kedvenc udvarlási technikája, hogy félmeztelenre vetkőzik, és az izmait simogattatja a nőkkel.

Sorrentino szexuálisan tapasztalt, tudja, hogy nem jöhet össze egyszerre minden, ezért ha úgy alakul, közepesnél szarabb csajokat (gránátokat) is bevállal, ők később úgy érzik, túlzottan nagy árat fizettek azért, hogy bekerüljenek a tv-be. A házban ő járt először Sammi Giancolával, aki miután összejött Ronnie-val, tagadta a kapcsolatot. Mike szerint Sammi azért választotta csak Ronnie-t, mert meglátta, amint két csajjal hetyeg a jaccuzziban, és vissza akart vágni neki. A szerelmi háromszög a Jersey Shore-ban rendszeres időközönként elharapódzó pitiáner gonoszság legelemibb forrása.

Sammi „Sweetheart” Giancola

A magát édes kis lotyóként aposztrofáló Sammi fejében az első évadban megszületett a gondolat, hogy ő itt a legjobb nő, ami lehet, hogy igaz, de hogy ő itt a legnagyobb picsa, az vitathatatlan. A sokszor magát a pszichiátriai kezelés szélére sodró Giancola A Helyzet oldalán kezdte meg a szukulást, de hamar átváltott Ronnie-ra, egy héttel később pedig mindketten átlépték a pokol kapuját. Kapcsolatuk elszívta Sammi energiáit, aki képtelen volt Ronnie-n, a külsején és a királynői privilégiumainak betartatásán kívül mással is foglalkozni, ezért a lakótársak elhidegültek tőle. A harmadik évadra Ronnie maradt Sammi egyetlen szövetségese a házban, a lány J-Woww-val többször összeverekedett, valamint Deena és Snooki sem áll vele szóba, mert mindkettőt látványosan törpének nézi.

Bár a negyedik évad elején úgy tűnik minden rendben a fiatalok kapcsolatában, de ne csodálkozzon senki, ha Ronnie egyszer bekattan, és újra szakít Sammivel, aki erre válaszul majd szimplán elüvölti magát a kocsmapult tetején, hajlandó lefeküdni a kocsma legjobb pasijával, hogy néhány óra múlva sírva csak annyit mondjon a kamerába, hogy nem tudom, miért őrjöng Ron, meg hogy én ezt nem érdemlem. A cuccai meg szanaszét hevernek majd az utcán.

Jennifer „J-Woww” Farley

A Xéna-szerű amazon külseje ment át a legnagyobb változáson az eddigi évadok alatt. A part menti házba anno egy műhajú, tranzvesztitára emlékeztető lény költözött be, hatalmas szilikon mellekkel, akiket játékosan csak az Ikreknek hív. A második évadra már soványabban és drágább póthajjal érkezett, amit a harmadik évadra kiegészítettek az egy mérettel nagyobb Ikrek. Az előzetesek szerint az új évadra már egy új arccal rukkolt elő. Bár igyekezett magát férfifaló némbernek beállítani, valójában a tartós kapcsolatok híve. Két és fél évadon át nyüglődött az otthon hagyott Tommal, mire a harmadik évad végére J-Woww-ra rátalált a boldogság-szerelem Roger, az ízlésesen agyontetovált kamionsofőr képében. Roger elődje J-Woww szerint többször is félrelépett, míg a lány csak félresmárolt, innentől mindenki számára nyilvánvaló, hogy kinek van erkölcsi alapja az ugatásra.

J-Woww szereti kezébe venni a dolgokat; szókimondó és őszinte, és többször is bizonyította, hogy nem fél az öklét használni, amivel meglepően férfiasan üt, legalábbis a kárvallottak egybehangzóan ezt állítják. Állandó szobatársa és házbéli BFF-je (best friend forever, azaz öribari) Snooki. Igaz barátság az övék, verekszenek egymásért, felmossák egymás hányását, hazarángatják egymást csatakkészen bárhonnan, ha kell. Bár Farley barátságosnak látszik, ezt nem veszi be Sammi „Sweetheart” Giancola. Ők ketten már produkáltak két igazi fülbevaló-kivevős, műköröm-elveszítős catfightot, és azóta is szívből gyűlölik egymást.

Paul „Pauly D” DelVecchio

A harminc felett járó DelVecchio gondolatai már gyerekkora óta az ivarszervek és saját külseje körül forogtak, és ez a Jersey Shore-ban csúcsosodott ki. Mint rangidős, a ház egyik szellemi vezetője, mondhatni nyugodt erő, aki mellett elsőre úgy tűnhet, csak elcsorognak az események, de nem történik semmi anélkül, hogy Pauly D bele nem egyezne. Az MVP alapító tagjaként sokat tett azért, hogy a kisfiú Vincenzóból egy csajozógépet faragjon, ezért az ifjú Vinny örök barátságot fogadott neki, de Pauly D igazi lelki társa A Helyzet. Amikor Pauly D és A Helyzet lemennek a diszkóba, összedolgoznak. Ha Pauly összeszed egy csajt, akkor rábeszéli, hogy hozza el a barátnőjét Mike haverjának, és a dolog működik. Halandóknak nem, de Pauly D-nek igen.

A házban a lányok megkérdőjelezhetetlenül Pauly D-t tartják a legjobb pasinak, Delvecchio sármja még J-Woww kapcsolatát is megmérgezte Tommal. A civilben DJ-ként dolgozó Pauly D szakmájából kifolyólag fejlett bulikultúrával rendelkezik, például tudja, hogy nem lehet ugyanabban a pólóban inni otthon a buli előtt, mint amiben a buliba megyünk (Pólóidő!), vagy hogy ha nagyon üt a basszus, akkor le kell guggolni, és tenyérrel a padlót csapkodva vissza kell verni. Delvecchio a többi fiúval ellentétben szóban kevésbé agresszív, de ha ütni kell, valahogy mindig az első sorba keveredik. A srác maga a megtestesült „guido” szterotípia.

Vinny Guadagnino

Egyre nagyobb területet elfoglaló tetoválások, növekvő szexuális étvágy, és bimbódzó önbizalom jellemezte Vinnyt az első három évadban. Pauly D és A Helyzet köpönyegéből kibújt Vinny a tükör előtt begyakorolt aprólékos munkával jutott el a kis pöcsből a mama kedvence státuszig, ami láthatóan megfelel neki. Olasz környezetben Guadagnino valószínűleg Vincenzónak hívatja majd magát és összejön egy román rúdtáncosnővel, mindkettőre volt már példa Miamiban, borítékolható, hogy Firenzében is sikerülni fog. Vinny elég sunyi. Több, a Jersey Shore-ban kirobbant verekedés intellektuális aknamunkájának köszönhető, sutyorog a lányok fülébe, hogy ezt csinálta, meg azt tette, a végkifejletnél persze a háttérben marad, legfeljebb teátrális mozdulatokkal békére int.

Bár a Jersey Shore minden szereplőt masszívan gazdaggá tett, Vinny mégis igyekszik beilleszkedni a társadalomba. Szabadidejében állatokat ment, és szívesen lenne ügyvéd, persze csak azután, hogy kipróbálta magát a színészi pályán. Az a típus, aki látja, hogy tartogat neki valamit az élet, de túl félénk ahhoz, hogy elvegye, házsártos feleségnek kiváló lenne, de mielőtt még valós nemi identitása a felszínre törne, még ki kell lépnie a mama kedvence skatulyából, hogy eltöltsön pár évet az okoskodó faszok táborában is.

Deena Nicole Cortese

Snookie barátjaként csatlakozott Angelina Pivarnick távozása után a műsorhoz a harmadik évad előtt. Snookie és Deena hasonlít egymásra, mindketten kicsik, vedelnek, és mivel reménytelenül közepes csajok maradnak addig, amíg reménytelenül közepes csajként gondolnak magukra, folyamatosan pasiproblémákkal küzdenek. Deena egyelőre a negyedik évad sötét lova, a harmadik szériában részeg kívülállóként csetlett-botlott, aki képtelen volt kilépni a magára húzott buliscsaj álarca mögül.

Ha túllép a pinamutogatáson és a fiúkat érthetetlen módon zavaró lotyóságán, még akkor is el kell felejtetnie a lakótársakkal, hogy egyszer megakadályozta Vinnyt abban, hogy lefeküdjön az egyik barátnőjével, amivel kiérdemelte a fasztorlasz címet. Elsődleges feladata Olaszországban, hogy elérje, befogadják a fiúk. Ehhez ő is tudja, hogy úgy juthat a legközelebb, ha lefekszik valamelyikükkel, és itt jön a meghasonulás, mert ő inkább járna valakivel, mint dugna, de ez nem az a tv-műsor.

Címkék: jersey shore
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pávor Jál 2011.09.18. 08:42:44

Itt a bizonyíték, hogy közeleg a világvége, az emberi faj hanyatlóban. :)

Müszélia 2011.09.18. 09:25:27

de jó, hogy semmit se láttam belőle.

grabb1 2011.09.18. 09:27:50

mindenkinek ajanlom az angol verziot, a geordie shoret is.;)

K3rnel 2011.09.18. 11:25:39

FASZTORLASZ :D:D:D:D

penumbra1984 2011.09.18. 11:39:14

Ettől ledobja a szíjat az agyatok. Pauly D belövi a sérót:
www.youtube.com/watch?v=SQDma1E9GoM

:DD

Mindfield 2011.09.18. 12:02:49

"akkor biztos lehetsz benne, hogy végérvényesen bevonultál a popkultúrába. "

Pláne ha még a South Parkban is szerepelsz.

squeegy beckinheim 2011.09.18. 13:08:05

imáááááádom. vizsgaidőszakban az egyik mentsváram volt.

valójábannemberci 2011.09.18. 13:32:01

Ilyenkor azért elgondolkodtató, hogy Ovinak mégis igaza volt...
:P

énpedigeztmárnemhiszem 2011.09.18. 13:42:21

már hallottam erről, de én azt se tudtam, hogy ezt ugyanazzal a garniturával forgatják évadről évadra, érdekes

ezekkel a nevekkel tényleg egy maffia filmet is leforgathattak volna:))))

Mme du Tancin 2011.09.18. 13:43:52

Snooki jellemzéséből kimaradt, hogy néha a lakótársaknál egyiktől a másikig járva könyörög a faszért :D

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.09.18. 13:58:06

@valójábannemberci: Nem reprezentatív. Akkor lenne az, ha a nyolc pávián össztömege elérné az 1.2 tonnát, és napi szinten tolnák a kokót.

kitiltott bögre 2011.09.18. 17:14:33

pedig teljesen abban voltam hogy legalább prosztóságban alázzuk a világot.erre tessék....

gastro, missing in action 2011.09.18. 18:21:21

a 2. évad után már idegesített a sorozat, de addig halálra röhögtem magam rajta.. ez az olaszos remélem nem kamu lesz és jól agyba-főbe verik a szerencsétleneket Firenzében, hiszen valljuk be, ha ilyen külföldiekkel összetalálkoznánk Pesten akik ugyanilyen prosztó módon buliznak, hát lenne egy futásuk:)

Keelhaul 2011.09.19. 02:49:03

az egyetlen szellemi táplálék, amin élek

deltaTheEnd 2011.09.20. 03:24:44

teljesen jó kikapcsolódás, javasolni is akartam, hogy hamár az aranypart tömbösítése miatt csak heti két hogyvolt lesz akkor írjátok meg a JS-t.

Tényleg az első évad volt magasan a legjobb, de az eddig általam látott hét firenzei rész után ez tutira a második legjobb évad lesz.
süti beállítások módosítása