Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-faktor 2x01 - Válogatás

2011. szeptember 05. 09:00 - candyperfumegirl

 Na itt is van Magyarország legteátrálisabb tehetségkutató reality-je a 2. évaddal, remélhetőleg még több könnyel, drámval és sorstragédiával, mint az első szezonban, és akkor biztosan nem fogunk unatkozni. Ez még természetesen nem az élőadásos-szavazásos szakasz, hanem még pár hétig nézhetjük az elrettentő példákat, akiket soha, még csak véletlen se lett volna szabad mikrofonközelbe engedni, meg mellettük néhány hallgatható próbálkozást is, hogy ne akarjuk levágni a fülünket már az első adás alatt. Vágjunk is bele, visszaszámlálással indítunk, majd végtelennek ható, visító, X-et mutató tömeg hömpölyög a Camponánál, ebből a több tízezerből kell kiszűrni azt a 12-őt, akiket hallgathatunk és bíztathatunk majd karácsonyig.

Következik a 4 mentort felvezető kisfilm, amire szavak nincsenek, egyszerűen fenomenális. 4 sötét helikopteren, és párhuzamos montázs segítségével 4 fekete Seatban érkezik a 4 tartóoszlopa ennek a műsornak, dübörgő zene, lassított felvételek, a hangulat DRÁMAI már a 2. percben, pedig még meg sem szólaltak, én csak 4 fekete lovat, esetleg 4 fekete tengeralattjárót hiányolok, hogy kellőképpen over-the-top legyen az érkezés, de talán majd a 3. szezonban. A 4-4 jármű tökéletes összhangban landol/áll meg, és kilép belőle, majd vonul egyszerre enyhe Armageddon utánérzést teremtve Geszti, Keresztes, Malek és Feró, az ő vetített sziluettjük láttán kap sikítórohamot az idomított stúdióközönség, és az ő boncasztalukra terelik most mindjárt a jelentkezőket, lássuk az idei felhozatal első adagját.

Első versenyzőnek illene valami kivételes cirkuszi idiótát bevágnia szerkesztőknek, hogy megteremtse a hangulatot, lássuk, kire futja. Egy Toldi Miklósnak öltözött biztonsági őrre, akinek nagyon fontos a zsűri véleménye, kivéve, ha negatív a kritika, mert azt leszarja, nyilatkozza nagyon szimpatikusan. Szép kalap, bűgatya, paraszting megvan, csak a malomkő hiányzik a kezéből, de azt majd pótolja nótával, zsűri szeme szépen összehangolva kerekedik. Toljad fiam, int Geszti, srác rázendít a Kossuth Lajos azt üzente kezdetű örökzöldre, nem szarral gurigáznak idén sem a versenyzők, ezt azért jó látni. Közönség egy emberként nyomja vele együtt a dal minden egyes sorát, nem volt ekkora egység az Enjoy The Silence-re sem a Népstadionban pár évvel ezelőtt. Jólvan fiam, mutass valami más műfajt is, csak hogy biztosak lehessünk a válaszban, kéri Geszti olyan fapofával, amit egész biztosan sokat gyakorolt tükör előtt. Ifjú tehetség váltóruhát is hozott, popzenét csak nem lehet ugyanabban a gúnyában tolni, mint népdalt, tudja, hogy egy előadóművész akkor igazán érdekes, ha kicsit kaméleon is. Gyorsan átöltözik a függöny (fél)takarásában, Ildi azért csak kap egy villantást egy kilógó alsógatyás seggből, teljesen spontán mindez persze. Emberünk valamilyen okból műmájer rapperesre vette a figurát (a fehér kesztyűre végképp nincs magyarázat), pedig Robbie Williams Feelt vállal be, amit végig is énekeltetnek vele a különös kegyetlenségükről méltán híres műsorszerkesztők, csak hogy utána annak rendje és módja szerint visszaküldjék a balettbe ugrálni.

Következő próbálkozónál már a beköszönésnél fogom a fejem, Materiál Görl, mondja hátborzongató hunglish kiejtéssel, és még nem ez vele a legnagyobb baj. Gyorsítsuk fel kicsit az agóniát, zsűri szemet mereszt, fejet fog, füldugóért kap, eret vág gyors egymás után vágott képekben, most illene hirtelen bevágni valami vállalható produkciót is, mielőtt mindenkinek eszébe jutna, hogy szombat van, és talán bulizni is lehetne ehelyett. Jön is egy hip-hip táncos, Michael Jackson fanatikus félvér fiúka akcentussal és fenenagy önbizalommal. A Chris Brown-produkcióban leginkább a mozgás értékelhető, moonwalkol és hátraszaltót dob helyből, ebben otthon van a srác, az látszik, a nézőtérről érkező tinilány-sikolyok is csak félig hatnak erőltetettnek. Mentorok is elismerően csettintenek, jól van fiam, téged viszünk magunkkal tovább, megszületett az első egységes IGEN. Geszti még elsüti Ildinek az este első láthatóan előre megírt vicces mondatát, „tudod ezt a stílus olyan, hogy le kell nyelni és úgy kell nyomni”.

Zsűrit ezek után restaurálják, mert jön egy sűrű vágásokkal tűzdelt kör olyanokkal, akiknek ahhoz volt hangjuk, hogy továbbjussanak, de csak annyira voltak érdekesek, hogy fejenként másfél másodpercet kapjanak a műsoridőből. Most egy kisebb sztori következik, előzetes interjúval felvezetve, érezhetően nagy hangsúlyt kapnak a most bemutatott versenyzők, lássuk, mit tudnak. Egy 17 éves ikerpár jön, két szende kislány, akik megtréfálják picit a zsűrit. Csak egyikük jön be, belekezd a dalba, majd a másik a színfalak mögött beszáll, hogy egy pillanatra szinte hasbeszélő mutatványnak hat a produkció. Mentorok nagyokat néznek, mintha nem lett volna felírva a papírjukra, kik következnek és mivel, de tulajdonképpen aranyos az egész, a kiscsajok meg szépen eléneklik a Ha volna két életemet, még a dalválasztás is passzol hozzájuk. Mentorkönnyek patakokban folynak, ennek is egységes IGEN lesz a vége, őket még látni fogjuk.

Egy nagyon kínos blokk következik ezek után, az előző szériás X-faktor versenyzők babérjaira törő szerencsétlen próbálkozók, halmozottan veszélyes adag. Először is egy kedves háziasszony nyomja Wolf Kati eurovíziós slágerét kissé mulatósan, ösztönös egyet jobbra-egyet balra koreográfiával, Lois Griffinnek öltözve, összességében fájdalom a fülnek az egész. Őt követi 2011 Nikolasza, legalábbis az szeretne lenni a srác, akinél a sapka még stimmel, de más nagyon nem, pedig próbál álakcentussal énekelni, és hamis hajlításokkal érvényesülni – mérsékelt sikerrel. Az igazi fájdalom ezek után következik, Király L. és VastagCsé wannabek egymás után, utóbbinál az asztalontáncolás legalább 5 óra hosszát tart, na erre mondják, hogy tarin wreck, Geszti ugyan továbbengedné, mert ő szeretne röhögni a következő körben is, de a másik 3 bekeményít, rendnek köll lennie, TEHETSÉGET keresünk Péter, nem udvaribolondot, azt a kutyaúristenit. Most látom csak, mentorok neve a székük hátuljára van applikálva nagy piros betűkkel, ha valaki esetleg elfelejtené, ez figyelmes gesztus a szerkesztőktől.

Vágóképnek beadnak némi spontán örömzenét a meghallgatásra várók között, majd egy háromtagú fiúbanda jön, első ránézésre a Dagi a Vézna meg a Kiskunsági Iglesias, de hoppá, most látom csak, egyiküket én ismerem a kecskeméti színházból. Ez nem viccprodukció lesz, a srácok Rock Tenor néven futnak, és Nothing Else Matterst nyomnak egyedi feldolgozásban, és kellemes meglepetésként jól. Az Enrique hasonmáson ugyan a zsűri sem tudja magát egykönnyen túltenni, de majd kikupálják, mert a srácok egyértelműen továbbjutnak.

Nem változott az sem, hogy a kulisszák mögött Ördög Nóra abajgatja a családtagokat, akin ma varázscipő van, mert az egyik snittben még saru, a következőben csizma. Az X-faktor legfiatalabb jelentkezője következik, informál minket kellemes férfihang, és egy kissé zavarban levő nyurga tinilány érkezik, nagyon nagy felvezetést kapva, gyakorlott nézők már tudják, hogy a most következő produkciótól forgatókönyv szerint el kéne dobni az agyunkat. Kislány közli, hogy Miley Cirust fog énekelni, kezem remeg a távirányítón. Szép hangja van, legalábbis a mentorok arcáról ezt olvasom le, az egy dolog, hogy nekem egy perc után a mosnivalón meg a holnapi ebéden járt az agyam, de valakinek biztos bejön. Mentoroktól a kiscsaj az este eddigi legnagyobb ajnározását kapja a produkciója végén, Ilditől könnyeket, Gesztitől egy cuppanóst, Malek Mikitől állótapsot, mind a négytől örökbefogadási igénylést meg persze négy egybehangzó IGENT.

Zsűri ezek után látszatelvonul, de ez csak felvezetés nekünk a reklámblokkhoz, az előzetesben meg Geszti két teljesen egyforma sírós fejét vágják be egymás után, el ne induljunk bulizni, most jön még csak a java – ígéri a promó. Reklám után füligvigyor lány érkezik egy hadseregnyi hozzátartozóval/baráttal/statisztával, jól áll neki a mosolygás, ezt tudja is magáról, úgyhogy kivillantja mind a 32 fogát minduntalan. Joplint nyom, méghozzá elég jól. Kicseszett jól, ha lehetek szubjektív, Ildi szerint filingben (idéztem) nagyon ott volt a produkció, szem nem maradt szárazon ismét. Valamit ki kéne találni a sírás helyett, mert hamar elérünk arra a pontra, hogy nem lehet már fokozni a dolgot, és mi lesz itt még a döntőben? Hisztérikus zokogás, idegrángás, kényszerzubbony, színpadra felrontó, versenyzők lába elé heverő, színpadot megcsókoló mentorok? Igazán bővíthetnék kicsit a tetszést kinyilvánító eszköztárat.

Ismét egy dobhártyagyilkos blokk következik, az egyik versenyző meg is állapítja, hogy azért sikerült rosszul a produkciója, mert az érettségi most fontosabb, prioritások legalább a helyükön vannak. Érkezik egy szerelmespár, duett produkcióval indulnak, Orr és Orr, bár ők Szerelmes X-nek hívják magukat (priceless), de én az egész jelenlétük alatt nem láttam mást 2 gigantikus orrnál. Összeillő pár, pontosan egyformán fahangú és botfülű mindkettő, ritmusérzékük nulla, és azok az orrok, az valami döbbenet. „A szerelem nem csak vak, hanem süket is”, jegyzi meg rendkívül eredeti módon Nóri, van neki orra az ilyesmihez. A zsűri kicsit megorrol, hogy ilyen produkcióval egyesek ki mernek állni, de mivel a közönség kiszagolta, hogy ezeken legalább röhögni lehet, és végigbulizták az egészet (Nagyszínpad! Nagyszínpad!), egy orrhosszal megszavazzák nekik, hogy mehetnek az orruk után.

Mai utolsó etapként egy gátlásos tinifiú életébe enged bepillantást a pár perces gondosan megszerkeszett blokk, amivel felvezetik az utolsó produkciót. Srácot nagyon sokat csesztetik az osztálytársai, mert nem sportol, nem bandázik a többiekkel, ő csak énekelni szeret, és ide is azért jött, hogy megmutassa nekik, mekkora tehetség lakozik abban, akit ők így lesajnáltak, és mondja ezt annyi büszkeséggel a hangjában, hogy nem lehet nem megszeretni, legalább egy picit. Félszegen áll egyik lábáról a másikra, miközben bejelenti, hogy a Mad Worldöt fogja énekelni, és le sem szarva a zsűri láthatóan szkeptikus biccentéseit belekezd, és megmutatja, hogy is kéne ezt csinálni. Ildi szemei már az első refrénnél könnyekben úsznak, közönség intésre felpattan, mentorok azt sem tudják, milyen rendezvényen vannak (hogy egy másik klasszikusból idézzek), mert az a helyzet, hogy ez kurvajó volt. Gigantikus négyes igent zsebel be a kissrác, és majd összepisili magát a színpadon, szépen megköszöni, és csatlakozik a könnyező szülőkhöz. Itt ér véget az első adás, jövő héten újabb hajmeresztő idiótákkal, ügyes próbálkozókkal, és visszatérő arcokkal folytatjuk, és persze itt leszek én is, mindezt lejegyezni az utókor számára.

A képekért nagy köszönet Földespetinek és Sigismundusnak, és csentem párat az RTLKlub hivatalos oldaláról is.

Címkék: x faktor
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szintetikus 2011.09.05. 09:33:16

csupa megatehetség, de az énektudás még mindig nem számít, mert akkor hogy jutott volna tovább az a moonwalkos kanári?

galamb01 2011.09.05. 09:36:08

@szintetikus: úgy, hogy szerintem még nem esett le neked, hogy nem te vagy a zsűri. a zsűri olyanokat juttat tovább, akikben lát valamit, és akiket jól megmentorálhatnak.

tommygun 2011.09.05. 09:46:41

Az ikreket nagyon szúrnám, felőlem énekelhetnek is közben.

think different 2011.09.05. 09:47:05

@galamb01: illetve kesobb foszereplo lehet beloluk magazinmusorokban, velvet.hu-n es blogok alatti kommentfuzerekben anyazhatjak szavazoikat az e-Trollok:)

Nezettseg kell es sms, mert lemezt mar senki nem vesz. Ezek mind percsztarocskak, nem lesz beloluk Horvath Charlie vagy Cserhati Zsuzsa sohasem.

chr(27) 2011.09.05. 09:48:47

az ikreket megmentoralnam

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2011.09.05. 09:52:09

Kissé kezdek sznobosodni, már nekem is számít a tökéletes énektudás. Tavaly legalább volt olyan, akit a netről többször visszanéztem, mert élveztem. Idén eddig még nem volt. Jövő héten talán.

csoko20 2011.09.05. 09:52:22

Jól látom, hogy a műsor egy időre lekötötte a Légierőnk 30%-át???

Csülök 2011.09.05. 09:56:14

A Nothing Else Matters baromi jó volt.

házisárkány 2011.09.05. 09:59:36

A sokfogú-vigyorgó csaj meg a félszeg kisfiú baromira jó volt. Mondjuk sokat segített a műsor elviselhetőségén, hogy Chuck Norris módjára a kétórás adást egy óra alatt néztük végig, felvételről, így kihagyhattuk a reklámblokkokat, idegesítő közjátékokat. :-)

csárli hárper 2011.09.05. 10:03:22

ikszfaktor kettő...
nabazmeg ezt is megértük...

candyperfumegirl 2011.09.05. 10:06:10

@csoko20: köszi az élményt, ezen jót röhögtem :D

2011.09.05. 10:27:50

nem az a fájó ebben a műsorban, hogy már most borítékolhatóan a legdivatosabb, legnagyobbszájú emberek fognak továbbjutni, az énektudás minőségére tekintet nélkül, mert ez egy szórakoztató showműsor, és semmiképp nem énekverseny. A baj az, hogy annyira erőletetten akar spontán lenni, hogy a nézhetetlenség határát súrolja már az eslő kanyarban, és ez csak rosszabb lesz. Körzővel-vonalzóval megszerkesztett sarokpontok alkotják a műsor gerincét, a szüzsében pedig ott lubickol négy teljesen hiteltelen alak, akiknek az arckifejezése matematikailag leképezhető írott forgatókönyvvé. Ha egy kicsit koszosabb, dögösebb lenne a műsor, nagyon is frankó lehetne, még a fél évvel korábban lezsírozott nyerteseivel is - hisz nem énekverseny - de ehhez kéne pár igazán jó arc, laza figura a mentorok közé, itthon olyanok meg nincsenek, vagy nem engedik oda őket.

G_P 2011.09.05. 10:32:37

Szaridős szombat estékre tökéletes lesz ez.

meszi 2011.09.05. 10:33:21

@think different: na azért én utóbbi kettővel sem dicsekednék

KergeCsirke 2011.09.05. 10:58:04

Nekem végig az volt a problémám a műsorral, hogy megrendezett az utolsó szögig, ám roppant spontánnak próbálták feltüntetni. Állítólag a zsűri arckifejezéseit előre felveszik és összevágják a produkciókkal. Igazi érzésekre, véleményekre lennék kíváncsi, nem előre megírt forgatókönyv alapján haladó műsormenetre és viselkedésre.
Másrészt meg lehet kövezni, de nekem az a rocktrió nem jött be annyira, a dagi srácnak véleményem szerint nincs jó hangja. A fekete hajú csaj viszont nagyon ott van!

Városi Farkas · http://neveletlen.blog.hu 2011.09.05. 11:00:20

Kár, hogy az egész műsorban elfelejtik azt a tényt, hogy attól még, hogy valaki nem énekel (túl) hamisan, az nem tehetséges. Sajnos itt már az is elég, ha egy versenyző hozza egy jobb kareoka bár szintjét.

DR.version · http://m-12.blog.hu 2011.09.05. 11:02:52

a zsuri tagjai kozul egy se tud enekelni , ez mindent elmond a produkcioorol, komputerrel feljavitott mocskot hallhattunk az eloadoktol

2011.09.05. 11:08:59

@KergeCsirke: emlékezz a szavaimra, az lesz az egyik hatttalmas dráma, hogy a döntőkbe jutás előtt szétszedik őket, és az igléziasz arcú fog egyedül továbbmenni (egyébként neki kellemes Dickinson-utánzat hangja van). Az ikreket szétszedni túl nagy dráma lenne, de kell az ilyen csapat ill. tesópár bontogatás, tavaly is megkaptuk.

KergeCsirke 2011.09.05. 11:10:42

@shitgun: ez így eszembe sem jutott, de valóban számítani lehet erre.

think different 2011.09.05. 11:12:49

@meszi: Azert ok a felszinen voltak evtizedekig, megvettuk a lemezeiket, megha nem is voltak a legfenyesebben ragyogo csillagok.
A tehetsegkutato musorokbol van valaki, aki az elmult evekbol koztudatban maradt a bulvar media segitsege nelkul? Nem emlekszem a nevekre sem...

Gazuzem 2011.09.05. 11:23:34

Az ikrek első tagjának gyengébb a hangja, a produkciót valószínűleg nagyon hamisan indította, ezért utólag kijavították - az elején ez miatt playback-nek tűnt.

gyilkos fűegér 2011.09.05. 11:25:28

@csoko20: "Jól látom, hogy a műsor egy időre lekötötte a Légierőnk 30%-át??? "

Rosszul láttad. Az az egész. Illetve van még egy Turulszínűre pingált Mil-MI (Csőrike), amivel a turistákat ijesztgetjük.

gyilkos fűegér 2011.09.05. 11:26:51

@version: "a zsuri tagjai kozul egy se tud enekelni , ez mindent elmond a produkcioorol, komputerrel feljavitott mocskot hallhattunk az eloadoktol "

És gondolom, ezen kurvára meglepődtél.

gyilkos fűegér 2011.09.05. 11:29:56

Csak a kontraszt végett: ma lenne 65 éves Freddie Mercury.

csoko20 2011.09.05. 11:31:21

@gyilkos fűegér: Akkor nagyon remélem, hogy a gépek oldaláról levakarják azt a célzást könnyítő piros X-et! :D

csoko20 2011.09.05. 11:32:10

@gyilkos fűegér: Fordult is egyet a sírjában!!!

Holabög Rém 2011.09.05. 11:39:08

Utolsó kiccsávónál mondtam otthon: Buzi!
Persze ment a tiltakozás. Még fiatal, még kiforratlan, demostmé? merlányhangja van?
Mondtam, hogy nem. Mert úgy mozog, mert úgy affektál, mert olyan az egész lénye. Buzi, mondtam, lehet, hogy még nem tudja, de buzi.
Ettől függetlenül persze tényleg jó volt. A kurvajót azért erősnek tartom. Kurvajó a Joplin performansz volt.
Ja, és egyáltalán nem vagyok homofób, csak azt utálom, ha egy meleget elkezdenek azért szeretni, mert olyan "cuki". Bár, Bazáry Andrénál nem nagyon van lejjebb semmi.
Ja de. Nácildi a folytonos nyígásával, meg picsogásával.

2011.09.05. 11:47:25

@Holabög Rém: én is ezt mondtam rögtön, de a barátnőm szerint egy mocsok disznó vagyok, mert olyan aranyos:)))

Gurney Halleck 2011.09.05. 11:50:09

@shitgun: Azt nem tudom figyeltétek-e, hogy a buzi srácnak az anyukája, na az nagyon rendben volt. :)

Galocza 2011.09.05. 11:51:23

... hogy ne akarjuk levágni a fülünket már az első adás alatt. Vágjunk is bele, ...

:)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.09.05. 11:56:58

Ahogy Boncz Géza mondta:
"Akkora orra van, mint egy kozákpisztoly!"

Patreides · patreides.blog.hu 2011.09.05. 12:01:06

@version: Keresztes Ildikó tud énekelni. Kifejezetten.

DR.version · http://m-12.blog.hu 2011.09.05. 12:05:32

@a.szirbik: a Ruzsa Magdit szerettem , de teljesen beszurkult, nem tud ugy fejlodni ahogy kellene
a Hien viszont ugorja a leceket

Patreides · patreides.blog.hu 2011.09.05. 12:05:45

@shitgun: "nem az a fájó ebben a műsorban, hogy már most borítékolhatóan a legdivatosabb, legnagyobbszájú emberek fognak továbbjutni, az énektudás minőségére tekintet nélkül, mert ez egy szórakoztató showműsor, és semmiképp nem énekverseny."

A brit X Factorban nyert például Leona Lewis és Alexandra Burke is. Ők azért elég jól tudnak énekelni. Akkor ott mégis fontos volt az énektudás, ugyanabban a szórakoztató showműsorban?
Nálunk miért nem az? Talán a brit nézőknek fontosabb a valódi értékes produkció, ők azon tudnak igazán szórakozni, ha valaki jó? Mert az ő agyukat nem gyalulta le, nem égette ki a magyar kereskedelmi média? Talán...

Nem Penny hajója 2011.09.05. 12:07:09

Az utolsó gyereknél nekem az volt az érzésem, mintha Tabáni István és Vásáry André közös gyereke lenne.

Valaki mondjuk elmondhatná neki, hogy nem azért basztatják az osztálytársai, mert nem sportol velük. :)

mqqq 2011.09.05. 12:12:47

@csoko20: :DDDDDDDDDDDD az egész széria legjobb kommentje. Előre megszavazom a bizalmat.

(A műsor priceless.)

Patreides · patreides.blog.hu 2011.09.05. 12:18:38

@think different: Rúzsa Magdi mindenképpen megmaradt... De mögötte nem állnak olyan szerzők, mint amilyenek régiek mögött álltak akkoriban: Presser Gábor, Lerch István, Sztevanovity Dusán, Menyhárt János, Demjén Ferenc stb.
Most ki van? A Rakonczai Viktor, b+?
Külföldön ki él meg a piacon? Aki képes saját magának dalokat írni (pl. Amy Macdonald, Amy Winehouse stb.), vagy az, aki mögött ott áll egy "major label", és egy albumhoz nyolcvan profi dalszerzőt bíz meg, és azok elkészült anyagaiból válogatják azután össze a lemezre kerülő tizen...egy-két dalt.
A szerzők maguk is összedolgoznak, aki kitalál egy kis "piano riffet", de nem tud vele mit kezdeni, elküldi másoknak, és ha azoknak bejön a dolog, beveszik a bizniszbe az ötletadót is. (Meg esetleg a nagy sztárt is, aki hajlandó elénekelni az elkészült dalt, ha részesül a jogdíjból, bár a dalszerzésben valójában nem vett részt, dehát... így megy ez.)
Viszont itt nálunk, ezen a semmi kis zenei piacon csak vergődés van, meg lakodalmas-Fásy-mulatós kánaán.

vault_dweller 2011.09.05. 12:26:20

komolyan van valaki, aki szerint a metallica-szám nem hangzott iszonyatosan fosul? jézusom...

HúszTíz 2011.09.05. 12:34:20

Majd a döntőt esetleg megnézem - még szerencse, hogy van ez a blog, így nem kell végigszenvednem ezt a borzalmat. Nekem ez a zene :-)

--> www.youtube.com/watch?v=RPsRK7wboK8&feature=relmfu

Az ős kaján 2011.09.05. 12:37:27

A zsűri szerepet játszik. Ez a dolguk. Ami röhejes, hogy odahaza a néző is velük együtt sír, videóra veszi és éjszaka többször is újra megnézi.

csoko20 2011.09.05. 12:41:55

@mqqq: Ez van! Hadseregünk és légierőnk statisztál egy színvonalas kulturális műsorhoz.
Cserébe az RTL Klub fogja bevetni celebjeit a betolakodó hordákkal szemben, a haza védelmében!
Bár a genfi konvenció 142.§/A pontjának ilyen drasztikus megsértése komoly nemzetközi felháborodást fog kiváltani...
Ha nincs mustárgázunk, akkor Király L. Norbit vetjük be...ők akarták...

lutria 2011.09.05. 12:43:25

@gyilkos fűegér:
@csoko20: Azok civil helikopterek nem a honvédségiek,csak terepszinűre vannak festve.
De a helikopteres jelenetet én sem értem,megérkeznek a többnyire Budapesten lakó zsűritagok valahonnan,kiszállnak a helikből (valszeg a Szenkirályszabadjai reptéren ahol ezek a gépek laknak)és felautóznak 100 kilométert a Budapesti stúdióhoz?Miért nem rögtön a stúdió mellett szálltak le,talán túl sokba került volna 4 gép fel-és visszarepültetése egy reklámfilm miatt?

vault_dweller 2011.09.05. 12:45:54

@Csülök: a véleményedet tiszteletben tartom :)

Patreides · patreides.blog.hu 2011.09.05. 12:48:26

@HúszTíz: Nemrég olvastam, hogy egy angol dalszerző/producernek (Mike Batt), aki egyébként elég könnyed kis slágeres dalocskákat ír, meg Bartóktól a "Concerto for Orchestra" a zene, az neki a non plus ultra.
De a Nine Million Bicycles jobban jövedelmez neki.

Patreides · patreides.blog.hu 2011.09.05. 12:54:20

Egyszerűen... Ugyanaz ember is többféle szinten szórakozhat. Mikor mire van éppen igénye. A nagyon színvonalas zene is jó lehet, amikor az kell neki, meg a könnyű popsláger is, amikor meg az.
Kivéve a kemény sznobokat, akik erősen "mutatják magukat" valakinek.
De persze a könnyű kis popsláger is legyen azért jó, minőségi. A műfajához mérten.
A magyar X-Faktorral az a baj, hogy a műfajon belül sem tartják a színvonalat.
Nyilván amolyan "ezeknek ez is jó lesz, sőt, ez kell" alapon. Ami elég lealázó dolog, ha úgy vesszük.

kitikati 2011.09.05. 12:59:20

Kedves Mindenki!

Javítsatok ki, lehet, hogy rosszul emlékszem, de nem úgy volt az előző széria előtt, hogy a magyar nyertes megy valami olyan döntőre, ahol a világ ikszfaktoros győztesei versenyeznek. Úgy emlékszem ezzei (is) promózták a műsort a jelentkezések idején, ezzel akarták megkülönböztetni a Megasztártól. Szóval a kvázi világhír ígérete...stb.
Szóval ti nem így emlékeztek?
Posztíró drága, te mit gondolsz?

csoko20 2011.09.05. 13:00:53

@lutria: Ha ezek a gépek 1km-t is repültek vízszintesen, akkor sokat mondok!

Levitték a celebeket kocsival, beültették őket majd felemelkedtek és leszálltak. Ennyi!:)))

Azért kurva sok emelt díjas SMS kellene ahhoz, hogy az RTL eljátssza Kilgore alezredes helikopteres attackját a vietkongok ellen...

kumm 2011.09.05. 13:18:34

Nekem azért a Megasztár jobban fájt. Ezen legalább lehet röhögni.

G_P 2011.09.05. 13:21:51

A félvér gyerek amúgy tenyérbemászó és HATALMAS POJÁCA. Páran el fognak ájulni az Akonhoz hasonló gumikacsa hangjától, de azok inkább vidéki tinilányok lesznek.

Nevem Earl 2011.09.05. 13:25:24

Jól van, ha ennek is lesz hogyvoltja, nem kell néznem élőben. Zsír.

Hogyvolt az egész világ, író benne minden férfi és nő.

Emanuelle 2011.09.05. 13:31:52

@vault_dweller: Én sem értettem, hogy miért vannak annyira oda, egyrészt szerintem rohadtul nem illettek egymáshoz a srácok hangjai (Enrice-től speciel a hideg rázott), másrészt nagyon nincsenek egy szinten. A nemtesóban látok tehetséget csak.

szintetikus 2011.09.05. 13:32:23

@G_P: bár hasonló lenne Akon hangjához, ő elég jól játszik a hangjával és képes mély hangokat is hozzáadni a produkcióhoz, ez meg csak nyeknyeknyek :D

Emanuelle 2011.09.05. 13:34:31

@Nem Penny hajója: Tudja ő azt jól, szegény, de ilyet TV-ben nem mondunk ugye, meg hát nem kezdhet rögvest egy coming out-tal, mikor még szerintem ő sincs tisztában vele, hogy melyik kapura is játszik szívesebben. Ráadásul meg kell fogni a tinilányokat is, szóval kussolni kell.
Én bírom a srácot, de már látom, ahogy egyrészt szétszedik a homofóbok másrészt rákattannak a friss husira váró perverzek.
Nem fogja bírni a nyomást, az fix.

sapka 2011.09.05. 13:38:43

megfigyeltem, hogy azok jutnak tovább, akiktől ildikó begerjed vagy bőgni kezd.
tehát az jut tovább, akiktől ildikó nedves lesz, akár lent, akár fent.

bödönödön 2011.09.05. 13:41:59

@vault_dweller: a gitarszolo jo volt benne, mer`akkor kussban voltak.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.09.05. 13:43:55

Más műsort láttunk valószínűleg. Persze az is lehet, a fanyalgással próbálja a kedves szerző kitölteni az űrt.

De nem az ő hibája, hogy nem lehet rendes véleményt írni az első adásról, merthogy semmilyen volt.

Rossznak nem mondanám, végig volt ritmusa, meg volt rendesen szerkesztve (én nem bánom, ha egy műsort előre végiggondolnak). A versenyzőket is jól adagolták. Nem volt túl sok a hülye, és néhány érdekesebb alak is feltűnt. Egyáltalán nem baj, hogy nem Maria Callasok adták egymásnak a kilincset, sokkal érdekesebb azt nézni, ahogy az ígéretes amatőrből lesz énekes.

A kommentelők egy részéhez: már lassan tíz éve nézünk ilyen tehetségkutatókat, és még mindig sokan nem értik, miről is szól az ilyen műsor...

Emanuelle 2011.09.05. 14:00:42

@Reckl_Amál: Valószínűleg azért vannak itt jócskán olyanok is, akik még a Kimittud bűvkörében nőttek fel és nem tudták még magukévá tenni a marketing/nézettség/reklámidő szentháromságot.

Vad.Korte (törölt) 2011.09.05. 14:11:55

Ez egy irígy és ostoba poszt. A bénákat fikázni olcsó, a zsűrit meg műájer kivagyiság. A műsor nyilvánvalóan hatásvadász, de azért mégiscsak az éneklésen van itt a hangsúly. Erről a poszt a szükségesnél kevesebbet beszél.

Vad.Korte (törölt) 2011.09.05. 14:18:42

Az is tény, hogy sok a szecska, kevés az értékes. Megkockáztatom: a 12-be bekerülők között is. Az idő majd eldönti, ki érdemes a hírnévre, ki hogyan sáfárkodik a tőkével, amit kapott.

2011.09.05. 14:21:50

@Vad.Korte: tájékoztatlak, hogy ebben a műsorban az éneklésen van a lehető legkevesebb hangsúly. Hadd példálózzak: Király L., Vastag Cs. Próbálj rájönni, miről szól ez a műsor.

Vad.Korte (törölt) 2011.09.05. 14:23:59

@shitgun: Akkor te egy másik műsort nézel. Légy figyelmesebb! Keress jó példát is! Aki hibát keres, előbb-utóbb talál.

Trackback 2011.09.05. 14:25:00

A magyar tévézőközönség évtizedek óta szakmailag is nagyon magasan képzett, olvasott, az antik kultúrától kezdve a modern űrtechnológiákig bezárólag mindenben művelt és a művészetekre igényes, öntudatos bölcsészekből és polihisztorokból áll, akik érzékenyek a televízió minden rezdülésére, így soha nem nézne rossz vagy gagyi műsorokat: ezt tudják a zertéelnél és a tévékettőnél is, így csakis kizárólag magas színvonalú műsorokat készítenek nekünk. Minden más csak szócséplés. :)

Vad.Korte (törölt) 2011.09.05. 14:28:34

Valamire rámondani, hogy szar. Mindig egyszerű. Észrevenni a jót már nehezebb. Nekem sikerült, és jól szórakoztam, mégha tudtam is, hogy merre akarnak elvinni. Ennyi.

2011.09.05. 14:47:41

@Vad.Korte: jó, hát ezzel a hurráoptimizmussal a Dáridó is szuper műsor, a parlamenti közvetítés meg Emmy-díjas. Ez az X-faktor gyenge, ahogy tavaly is az volt, mivel azonban monopóliumhelyzetben vannak, nézni fogják, fogjuk, én is. Attól még fanyaloghatok, hogy nevetséges, mert ez az első etap az volt, Kossuth-nótástul, ikrestül, szemelkerekedésestül, helikopterestül, mindenestül.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.09.05. 14:51:01

@think different: "A tehetsegkutato musorokbol van valaki, aki az elmult evekbol koztudatban maradt a bulvar media segitsege nelkul? Nem emlekszem a nevekre sem... "

Azért Caramel meg Rúzsa Magdi valóban a tehetsége okán lett sikeres, nekik csak kezdőlökés volt a Megasztár győzelem...

lobster thermidor 2011.09.05. 15:09:43

Ezt a négy, mentornak nevezett majmot kellene először kib...ni a műsorból.

dilon 2011.09.05. 15:14:47

Na,elkezdődött az újabb nagyszerű évada ennek a méltán népszerű zenés showműsornak. Ennél már csak ez a sok erőltetetten okoskodó,vicceskedő komment jobb.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2011.09.05. 15:21:42

két dalt ajánlok:

a joplinost

youtu.be/0ePpYG5l1Y4

meg a ringasd el magad

youtu.be/CihhNyRFkTU

mind a két énekes az esetem, csodás látni az ifjú titánokat!

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2011.09.05. 15:23:00

@oázis:

ja, tévét nem nézek, ahhoz nincs türelmem, de a netről utólag minden mi érdekes szívesen...

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2011.09.05. 15:41:47

oké, azért fiúkat is teszek ide, nehogy azt higgyétek diszkriminálok, azért tőlük is rendesen megborzongtam...

fura, hogy egy hülye ostoba kommersz tévé varázsolja elénk ezeket a tehetségeket, illetve lehet, hogy ennek csak egy hülye kommersz tévé tud megágyazni, és ez így van rendjén,a sok szemét mindig is kitermeli azt a pár igazgyöngyöt, ami kell az életbenmaradáshoz...

rocktenors
youtu.be/-FKfFymbRuQ

és

Barna Gergely - 2011.09.03. - Gary Jules - Mad World

youtu.be/R0z2-gmUJz0

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2011.09.05. 16:02:24

Már csak normális szervert kéne rakniuk az rtlmost.hu alá, hogy ne csak másnap reggel lehessen visszanézni a műsort a netről...

mézescsók 2011.09.05. 19:26:26

Nem kell ezt a dolgot túlvariálni.
Van ilyen műsorokra igény? Van.
Volt erre a műsorra igény? Volt.
A felhozatallal vannak problémák? Vannak.
Ez az RTL hibája? Nem.
A brit X-factor mindig kiváló? Nem.
Ott nem indulnak lúzerek (vagy hogy az első szériából Balázst idézzem: a szüleik nem mindig voltak őszinték velük)? Dehogynem.
Akkor meg?
A Rocktenors-ról az jutott eszembe, hogy ha nem tudsz énekelni, akkor a legegyszerűbb, ha azt mondod, hogy a saját feldolgozásodban adod elő a számot.
Gubik Petra a mezőnyből talán a legjobb volt, de bevallom őszintén, nem szeretem, ha Janis Joplinon kívül más is énekel Janis Joplin számot.
Kovács Veronika: az édes kis 16 éves. Bűbáj. Sajnos a mai 16 évesek nem ilyenek.
Barna Gergely (vagy Gergő? - kétféleképpen is láttam kiírva és illene eldönteni): az X -factor Szíj Melindája. Meglepett, kellemesen, de meneküljön erről a pályáról, mert ezzel a mentalitással nem idevaló. Az ilyen széplelkek álljanak szociális munkásnak vagy pedagógusnak, de ne a bulvárból akarjanak megélni, mert rámennek.
Az ikrek: szépek, bájosak, könnyen felejthetők. Jól mutattak ott a képernyőn, semmi több.

@Zka: Ez még csak nem is szerver kérdése, ugyanis felvételről ment az adás, akár már pénteken feltehették volna. Különben ordító igazságod vagyon.

csicserierika 2011.09.05. 19:45:27

@mézescsók:
"A Rocktenors-ról az jutott eszembe, hogy ha nem tudsz énekelni, akkor a legegyszerűbb, ha azt mondod, hogy a saját feldolgozásodban adod elő a számot."
ez nem klónkereső műsor, mint anno a Kifutó.

Ysu 2011.09.05. 21:52:40

@Patreides: Azt állítod, hogy Rúzsa Magdi mögött nem áll olyan zeneszerző, mint Presser, csak a Rakonczay félék. Ám az az igazság, hogy Presser nagyon is ott áll Magdi mögött, írt neki számot nem egyet, a nyáron két közös fellépésük is volt. Presseren kívül ott van Novák és Geszti, de méginkább az ex-MEX két remek zenésze, Závodi Gábor és Madarász Gábor, akik a zenekarában is játszanak.

Akkor az X Faktorról. Nekem eddig sokkal jobban bejön, mint az első. Abban egyedül Szirota Dzsenifertől voltam elájulva az elején, s máig úgy gondolom, hogy az X Faktor nagy tehetségeket fedezett fel, de egy olyat sem, akiben valóban benne lett volna az a bizonyos X . (Én libabőr-faktorként azonosítom). Most rögtön 3 is volt: Veronika a Miley Cyrus dallal és Gergő a Mad Worlddel (végre igazi kamaszokról/kamaszoknak szóló dalok, nem még egy Whitney Houston), valamint Petra a Joplinnal. Az ikrek is helyesek voltak, de bennük nem érzek annyi tartalékot, különösen Mariann (fogszabályzós) gyenge láncszem. Egyébként egyik reményteli tehetség sem énekelt tökéletesen, volt egy csomó hiba mindegyik produkcióban, amit láttunk, de benne volt az X ígérete. Hogy tényleg megvan-e bennük ez a plusz, az később kiderül. Remélem, még sokáig követhetjük őket.

mézescsók 2011.09.05. 23:49:37

@csicserierika: Nem tudom, milyen volt a Kifutó. Ezek szerint klónkereső műsor. Így tehát nem is téveszthettem össze.
Nem állítottam, hogy egy feldolgozás nem lehet jó, esetenként jobb, mint az eredeti dal. Pl. szerintem Eva Cassidy vagy Rob Thomas előadásában sokkal jobb a Time after time, mint Cindy Laupertől.
De ez nem volt jó. A Rocktenors előadásában a Metallica dal szétesett volt (inkább: össze sem állt), a fiúk elénekeltek egymás mellett, helyenként - nem ritkán - irgalmatlanul hamis volt.
Elment egy műsorszámnak, de nem torpantam meg a gyönyörűségtől.
Ha a befogadó képességemmel van baj, ám legyen.

baggins21 2011.09.06. 09:43:11

@vault_dweller: Szerintem konkrétan kurvajó volt, és ha felnézel youtube-ra ott is az emberek 95%-ának tetszett.

vault_dweller 2011.09.06. 10:04:57

@baggins21: ok, jóbarát, nincsen a srácok ellen irányuló küldetéstudatom, hallgassátok őket, ha tetszik :)
véleményformálás szempontjából az egyébként tök irreleváns (kéne, hogy legyen), hogy hány embernek tetszett, csak mondom

nemecsek ernő áruló 2011.09.06. 13:59:17

@vault_dweller: +1 Ha már Feró, akkor Ford Fairlane után szabadon: James Hetfield forog a sírjában. Pedig a fickó MÉG NEM IS HALT MEG!!! :D

nemecsek ernő áruló 2011.09.06. 14:01:13

@baggins21: tízmilliárd légy nem tévedhet!

Patreides · patreides.blog.hu 2011.09.06. 14:29:15

@Ysu: Hát ez a Presser már régen nem az a Presser, aki húsz-harminc éve volt. A Gesztit meg nem is tudom, hogy lehet egyáltalán idehozni. Taln jobb is, ha Magdi saját maga próbálgat magának szöveget írni. Viszont egy-két baromi jó zeneszerzőre mindenképpen szüksége lenne. De olyanra, aki még az alkotó tehetsége csúcsidőszakában van, és nem csak távoli emlék az, hogy valamikor jó dolgokat csinált.

Patreides · patreides.blog.hu 2011.09.06. 14:52:24

@mézescsók: "...de bevallom őszintén, nem szeretem, ha Janis Joplinon kívül más is énekel Janis Joplin számot."

Pedig egy-egy jó dalt érdemes újra és újra elővenni, Janis Joplin pedig már soha nem fogja ezeket újra elénekelni. És ha már valaki előveszi, akkor azt énekelje el úgy, ahogy csak ő tudja, és ne úgy, hogy Joplint próbálja utánozni. Amikor Rúzsa Magdi és Póka Angéla koncerten együtt énekelt Joplin dalokat, akkor azt ők énekelték, és Joplint ilyenkor el kell felejteni. (Már nem találom a videót, sajnos.) És akkor is, amikor Katie Melua énekelte a maga módján a Kozmic Bluest:
www.youtube.com/watch?v=bhRcfwXBH8U
Ugyanúgy, klónként minek kellene elénekelni? Azt megtette már az eredeti előadó. Aki csak azt szereti, csak azt hallgatja, és annyi.

candyperfumegirl 2011.09.06. 16:24:25

Én azt mondom, hogy jó dalokat elő lehet és elő is kell venni, és fel kell dolgozni kreatívan, akármilyen szent és sérthetetlen is az előadó. HA jól nyúl hozzá az illető. Sok előadónak vannak olyan signature song-jai (nem lehet magyarul visszaadni), ami attól zseniális, hogy Ő énekli, de én azt mondom, még ezekhez is hozzá szabad nyúlni, ha a feldolgozás olyan igénnyel készül, hogy valami új oldalát mutassuk meg a nagyon jó, nagyon ismert dalnak, és a saját hangunkhoz/stílusunkhoz igazítsuk. Én pl. szeretem az olyan megoldásokat, hogy férfi énekel eredetileg női hangra írt dalt (vagy fordítva), csak teljesen áthangszerelve, vagy ha eredetileg gyors dalból valaki balladát csinál, illetve popdalok rock feldolgozásait. Ha az alapanyag jó, nagyon érdekes tud lenni egy teljesen más köntösben is, egy kretív elóadó által, remélem, hallunk majd ilyeneket az X-faktorban, mert egy tehetségkutató ennek a kísérletezgetésnek tökéletes terep.

mézescsók 2011.09.06. 19:17:16

@Patreides: Csak rajtam marad ez a klónos izé, pedig nem. Csicserikának ezért külön hálám!
Candyperfumegirl fogalmazta meg azt, amire gondoltam és fejtette ki szépen, szabatosan.

Azért két dolgot tennék hozzá:
1./ Ha egy dal valakinek az előadásában ismertté válik, akkor az lesz az alap (még akkor is, ha nem feltétlenül jobb, mint a későbbi feldolgozások), ahhoz viszonyítunk. Nem a mását keressük, csak összehasonlítjuk és megpróbáljuk eldönteni, hogy amit nekünk a szám ad, melyik verzióban áll közelebb hozzánk.

2./ Voltak - és bizonyára vannak is - olyan előadók, akik személyiségükkel, előadásmódjukkal olyan többletet képesek hozzáadni egy önmagában lehet, hogy nem különösebben igényes, értékes, szórakoztató, elgondolkodtató, stb. dalhoz, ami megismételhetetlen és fokozhatatlan. (Megjegyzem: G. Petrát tartottam a legjobbnak, de bizony a könyvemből csak akkor néztem fel a képernyőre, amikor Joplinosra próbálta venni a stílusát, hangszinét, addig totál érdektelen volt számomra.)

Az én véleményem szerint. Fogd fel jellemhibának és annyi.

baggins21 2011.09.06. 19:25:23

@nemecsek ernő áruló: Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter.

baggins21 2011.09.06. 19:35:50

@vault_dweller: Nyilván, hiszen teljesen szubjektív dolog, hogy kinek mi tetszik, csak arra akartam utalni, hogy ez azért nem egy zsófika-rágógumi féle produkció minőségben...
süti beállítások módosítása