Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 7x19 – 2:00-3:00

2011. augusztus 27. 10:00 - Milo Rambaldi

Éjjel 2 óra van, az előző részben Tóniról kiderült, hogy mégis egy utolsó, mocskos terrorista, és mindenkit jól átvágott. Az egész világmegmentési akció, ami látszólag sikerrel zárult Jónásék rakétáinak felrobbantásával és Jónás letartóztattatásával, csak arra ment ki, hogy egy beépített Starkwoodos samesz közbenjárásával le lehessen nyúlni az utolsó adag priont, de a lenyúlás kiderült. Larry későn kapcsolt, GeciTóni megfojtotta az évad egyik legsokkolóbb jelenetében. Hogy kinek kell a prion, azt még nem tudjuk. Szegény Jack egyre szarabbul van, ráadásul súlyosbító tényezőként előkerült Kimba, aki még mindig olyan hülye, hogy pixelhibás lett tőle a kijelzőm. Jöjjön az évad egyik legjobb része.

Eleddig ismeretlen, dekoratív szőke nő készülődik otthon, közben telefonon affektál. A csaj Patricia Eames, Jónás ügyvédje, készül a Fehér Házba a gyökér ügyfelét jobb belátásra bírni. Azaz csak készülne, mert lefújják gázsprayvel, majd beinjekciózzák, és egy másik, első ránézésre hasonló kinézetű dekoratív szőke ellopja az ujjlenyomatát, a szemüvegét és az iratait. Projekt Helix 24 módra. Jónás, fiam, asszem neked annyi. GeciTónit látjuk már, aki az FBI rádióadását hallgatva a hasába ereszt egy golyót, majd a prionnal menekülő, Galvez néven futó sameszét arra utasítja, hogy rejtőzködjön egy kicsit, amíg kitalálja, mi legyen.

FBI. Renée és Janis őrjítik egymást, ezek még nem tudják, amit mi tudunk. Közben Kimba is befut, nagy a dráma, szerencsére nem sokáig, mert jön a telefon, megvan a helikopter. Megvan Tóni. Él. Megvan Larry. Kampó. Renée olyan fejet vág, mint akinek a seggébe toltak egy esernyőt, és ki is nyitották. Egy ilyen előléptetést nagy valószínűséggel én sem értékelnék. Jack eközben kihallgatáson van, amíg még emberi beszéd segítségével képes kommunikálni, és nem a NASA kísérleti ugatáselemzőjével kell elemezni a beszédét. Az a kérdés, hogy ki adta le a drótot GeciTóninak a Dzsuva-féle támadással kapcsolatban, Jack szerint egy Vincent Cardiff nevű ürge volt az, akit GeciTóni jól megkínzott, majd meg is ölte.

Jack pihenni akarna, mert mindent kétszer mond kétszer mond, de távozás közben belefut Renéebe, aki éppen a helyszínre távozik Larry gyilkosának a szívét kitépni. Renée brutálisan ki van borulva, de Jack természetesen beugrik mellé a helikopterbe, kuss, kis vörös, jövök veled. GeciTónit látjuk már, aki álszenteskedve örömködik, hogy nem találták el a lépét, micsoda szerencse! Közben meg is van a következő terv, gyors telefon Galveznek, találj egy épületet, pakold tele C4-gyel, én meg majd jól odaküldöm az összes FBI ügynököt, aztán a halottkémek hetekig kirakósozhatnak a sok hulladarabkával, király lesz. Tikktakktikktakktikktakk.

ÁlSzőke érkezik a Fehér Házba, az ellenőrzésen gond nélkül átjut, közben Ica és KisIca veszekednek Jónás áthelyezésén, KisIca körmöt tépkedne egy rozsdás kombinált fogóval, de Ica szerint Jónás csak a kishal a cet hasában, és őt a cet érdekli, így Jónás megy az FBI-ba további kihallgatásra. KisIca szájszélrángást kap, de ez sem segít. ÁlSzőke már Jónásnál, kedvesen beszélni kezd, elkeserítettél engem is, és a főnökeimet is, nem azért kértünk téged, hogy biofegyvert fejlessz ki, hogy aztán te használd fel engedély nélkül. A főnökeim nem akarnak veled beszélni, ellenben azt akarják, hogy vedd be ezt a kapszulát, amitől szívrohamot kapsz. Na persze csak azért teszed mindezt, hogy a családod biztonságban legyen. Brutális ez a szőke. Befut KisIca is, kapd a segged Jónás, viszünk innen, bár én már most négyfelé tépetnélek.

BrutálSzőke kisétál, majd a főnökét hívja, Jónás elfogadta, hogy meg kell dögölnie, így hiába is viszik az FBI-ba, már nem fog odaérni. Nos, a 19. epizódban csak megvan az igazi főgeci. Legalábbis remélem, hogy nem csavarnak még egyet a történeten, így is eléggé bonyolult már az évad, vélt és valós szemetek hada vonult már fel. Alan Wilson néven futó főgecink aggódik, hogy mi lesz a prionnal, no meg kételyei vannak GeciTónival kapcsolatban is, de BrutálSzőke szerint GeciTóni volt az egyetlen kósza napsugár egy egyébként borult napon. Milyen költői. El sem tudom képzelni, milyen lehet egy napos nyári délután BrutálSzőkének, de szerintem egy meteorra szerkesztett hidrogénbomba Washingtonra dobása biztos sorozatos orgazmust váltana ki belőle. Vagy csak jól meg kellene dugni, lehet, az is hatna.

Renée és Jack beszélgetnek a helikopterben, azaz Jack beszél, Renée hallgat. Jack szerint teljesen rendben van, hogy Renée ki van akadva, ő is elvesztett már két partnert. Renée hallgat, majd velociraptor üzemmódba kapcsol: ne mondd meg, hogy mit érezzek, és azt hogy érezzem. Ja, bocs, én kérek elnézést. Leszállnak, GeciTóni csodálkozik, Jack, azt hittem te az FBI-ban rángógörcsölsz, így nehezebb dolgom lesz, na mindegy. GeciTóni hazudik, mint a vízfolyás. Ártatlanul helikoptereztünk Larryvel, de jött ez a szemét Galvez, Larryt pofán lőtte egy 45 mm-essel, de rám már csak a 9 mm-esből jutott. Mekkora faszság, mondja Jack. Larryt ágyúval lövik, téged meg csúzlival? Szerintem Galvez nem egyedül tervelte ki az egészet, meg miért is cserélgetne fegyvert támadás közben? Na ehhez mit szólsz Toncsikám? GeciTóni szerint túl gyorsan történt minden, meg különben is elvesztette az eszméletét. Aha. GeciTóni lebukása közel, prion ide, prion oda, Jack Bauerrel senki nem szívózhat. Tikktakktikktakktikktakk.

Kim telefonál a férjének, jövök haza, apám haldoklik, nem, ne kérdezz semmit. És Kimnek bazmeg van egy Teri névre hallgató kislánya, akiről nem szólt Jacknek!!! Ezt a drámai lehetőséget biztos nem hagyjuk ki később, látom már a prionkezelésnek aláfekvő szerető nagyapát. Renée eközben a keresést próbálja irányítani, ott azt a lakóházat miért nem pucoltátok ki? Ellenkeznek? Megskalpolni mind, és kivágni a nyelvüket. Továbbra sem kooperálnak? Ólmot a fülükbe, Galvezt elkapni, én akarom személyesen kalapáccsal lapítani a farkát! Jack megint szarul lesz közben, be is ad magának egy lórúgásnyi szteroidot, GeciTóni csak néz, és álsajnálkozik, te haldokolsz? Jaj de kár. GeciTónit jól pofán kellene verni már végre! Galvez a becénégyezett épületből hívja Renéet FBI ügynöknek álcázva, gyertek gyorsan ide mind, itt bujkál ez a szemét Galvez, én láttam. Tikktakktikktakktikktakk.

Jónást zsuppolják be egy mikrobuszba, BrutálSzőke balra el. Jónás még nyom egy utolsó szopornyicát, amikor felfedez egy tetkót az egyik katona karján. Milyenek voltak a Starkwoodos kollégák? Jól képzettek? Hazafiasak? Volt mindegyiknek nagy Magyarország kitűzője? Felkészültek voltak a Szittyakürt Pulitzer-díjas írásaiból? Minden nap kimosták intelligens mosószerrel az árpádsávos zsebkendőjüket? Nade Jónás, ez Washington, nem Budapest! És nekem csak most szóltok, rohadékok? Akkor benyomom a szívroham-tablettát. Goodbye, cruel world. Jónás vonaglik, ordítás, irány a kórház.

Renée és a fél FBI a Galvez által megadott címen, Galvez továbbra is FBI ügynök álcában, menjetek fel a legfelső emeletre, mondja. Eközben Jack kihallgatója telefonál bentről, valami nem stimmel a Vincent Cardiff történettel. Jack ledobja a telefont, fontosabb dolga is akad. Feltűnik neki, hogy a látszólag Galvezt kergető FBI kolléga rádiójele az épület mellől jön, miközben mindenki az épületen belül. Persze, mert az nem az FBI, hanem Galvez. Ordítás, rohanás, mindenki elkezd menekülni, de hiába, Galvez felrobbantja az épületet. Jack autót szerez, utasítgat, nehogy feloldjátok a blokádot! Ezt ennyi hullával nehéz lesz megoldani, de hátha pumatámadás éri Galvezt, és nem tud elmenekülni... Tikktakktikktakktikktakk.

Jack és GeciTóni érkeznek az épülethez, Galvez végre találkozik megbízójával ismét, menekülni csak úgy tud, ha sérülést színlel, ezért vért ken a képére egy hulláról (ez mekkora volt már!), majd GeciTóni vállán elindul kifelé. Előtte azért a priont odaadja GeciTóninak, majd megpróbálják a „sebesültet” mentőautóba tenni, ami sikerül is, ámde eközben a Renéet kajtató, és egyre gyanakvóbb Jack telefonhívást kap az FBI-ból. Vincent Cardiff kurvára nem halott. Hanem él, és virul. Na erre varrjál gombot. Jack agyában végre összeáll a kép, és GeciTóni után rohan, aki pedig éppen szökne már, Galvez kimenekítése után.

Pisztoly előkap, igazi Baueres ordítás következik. Na szóval hogy is van ez a Cardiff-ügy, Toncsi? Hát az úgy volt, hogy egyezséget kötöttünk, ha ő pofázik, akkor én elhallgatom a szökését. Hát ez meg micsoda faszság, háborog Jack. Pedig így volt, hidd el, meg különben is jó volt a tippem, nem? Elkaptátok Dzsuvát, nem? Jónás is őrizetben, nem? Szerintem kezdesz megkattanni a priontól, ködös az agyad egészen. Jack nem tűnik úgy, mint akit sikerült meggyőzni, de a szerencsétlenje rohamot kap, a földre kerül, amikor is GeciTóni lenyúlja Jack fecskendőkészletét, és szemétkedni kezd. Kellene, mi? Én nem akartalak bántani, Jack. Mondtam is neked, hogy maradj ki ebből. De nem bazmeg. Ez neked nem megy. GeciTóni balra el, Jackhez orvosok érkeznek, eközben a súlyos sérültnek hitt Galvez feltámad a mentőautóban, lelövi az orvost, és átveszi az irányítást. Tikktakktikktakktikktakk... bimmbamm.

Címkék: 24
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2011.08.29. 00:00:46

Ez tényleg az egyik legjobb rész az évadban.

Jacknek egy kis haldoklás meg nyilván meg sem kottyan, amikor az ellent kell hajtani.

Robinzon Kurzor 2011.08.29. 18:49:58

Jó epizód, és a hogyvolton és jókat röhögtem.
süti beállítások módosítása