Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Linda - 1x06

2011. augusztus 01. 14:04 - Hódos Hajnalka

Nemcsak az epizód címe az, Piros, mint a kármin, a kezdő jelenetben Linda is lesz, itt a hatodik rész, igen, én is utálom a hétfőt, üdv mindenkinek. Lindával kőmíjesek és egyéb építőipari munkások kekeckednek, beszólogatnak neki, aztán lazán leejtenek egy üveget úgy két és fél emelet magasból, nagy a meglepődés, mikor elkapja, még nagyobb, mikor visszaszól. Válaszul leöntik egy vödör vörös festékkel, Lindát elkapja a síkideg, felmegy és letékvándózik mindenkit, mint a szart, haladjunk. Otthon idilli a hangulat, Klárika fest és elégedetlen a modellel. Bélában nincs semmi emelkedett, egy vértanú szenved. Iszonyatosan szenved, mert tudja, hogy borzalmas kínhalál vár rá. Mellesleg áradozik Bélának egy lakatlan szigetről, ahol Zénó mesternél piktorkodhatnak önjelölt amatőr festők. Csodálatos két hét lesz, majd meglátja.

A kollégák egy bevert fejű embernél helyszínelnek, a CSI-ben bezzeg nincs olyan jelenet, hogy ráesik a hamu a hulla fejére. A hulla kinyitja a szemét, tehát nem is hulla, Kutasi Úrhoz egy bukósisakos fiatalember csöngetett be este, aszonta, táviratot hozott. Nem is ám, viszont elvitt hat rendkívül értékes képet kortárs naív festők műveit. A legértékesebbeket, hogyne, itt vannak ni, de tud róla fotókat is adni, mert Horváth úr nemrég készített róluk fotósorozatot.

Klárika és Béla elhúznak a busszal, Emődi és Linda vigyorogva integetnek a busz után, aztán Tomi örül, most, hogy üres a kégli felmehetnének dugni, de Linda lehűti, fékezze a buja ösztöneit, tíz perce van, hogy beérjen a melóhelyre, én őszintén csodálkozom, hogy Tomi farka még nem durrant szét, na mindegy, nem az én dolgom. Eligazítás, Veszprémit lecseszik, mert késett, de önálló feladatot kap, kerítse elő az ellopott képeket. Linda el is kezdi a nyomozást a bolhapiacon, de ez a jelenet teljesen érdektelen és még karatéjozás sincs benne, úgyhogy meg sem említem. Klárikáék megérkeznek a Mostoha-szigetre, Zénó bátyámhoz érkezik egy idióta szemüveges faszi, meghozta az állványokat, festékeket, Jolika, a modell holnap érkezik a komppal. Azt írtam a jegyzetembe, hogy fogadjunk, őt fogják először meggyilkolni, aztán most rájöttem, hogy Jolika meg sem érkezett. A kretén egyébként Bogdán Dénes, de mindenki csak Dininek szólítja, ez közvetlenül a szalonnasütés után derül ki, ahol Klárika csöpögtethet a Mesterére. Nem, Béla nem volt a nemtomhol festőtáborban, ő volt a hatodik betyár, akit közeliben felakasztottak, de Dini úgy látszik, nem néz tévét.

Linda ellátogat egy professzorasszonyhoz, kiderül, hogy pancser képtolvajok kivágják a képet, összehajtják és elássák, kerékbe kéne törni az ilyen szemétládákat. Kis ország vagyunk, ezeket a képeket itthon lehetetlen értékesíteni egyébként. Eőszéék kiderítik, hogy Horváth úrnak, a fotósnak már volt dolga a rendőrséggel, ráadásul a bátyja Münchenben él és régiségekkel foglalkozik, ráadásul most váltotta ki az útlevelét. A nyolcvanöt után született kommentelők és olvasók keressenek meg privátban, hogy ezt elmagyarázzam, itt nincs rá idő, ugyan a fotós még nem hagyta el az országot, de akkor most üldözőbe kell venni. És Linda álljon le! Horváthné elmondja Eőszééknek, hogy a férje egy vidéki színházba ment pár napra dolgozni, de előtte beugrott a szerelőhöz a kocsival. Linda megkapja az üzenetet, hogy álljon le a képek ügyében, duzzog és elutazik az apjáék után a szigetre. Rögtön fontoskodni kezd, majd ő csinál lecsót, hát ahogy az kinéz, én nem ennék belőle egy falatot se. Lecsókavargatás közben rászakad egy antipatikus gyökér, tud itt egy elhagyatott partszakaszt, festhetne Lindáról ott aktot? Ugyan, dehogy akar dugni, ő igazi művész, nem úgy, mint ez a sok szerencsétlen nyomorult itt, a dilettáns barmok, bezzeg neki lesz hannoveri kiállítása is, bibibí. Linda elküldi a vérbe, de Fricit nem olyan fából faragták, fél perc múlva hátulról csöcsörészni kezdi Lindát, nem kéne, vijjogás, én mondjuk egyből tökön rúgtam volna, de én nem tudok tékvándózni, ugye.

Eőszéék beözönlenek az autószerelő műhelybe, húha, Horváth úr teljes alapszervizt kért a kocsira, ahogy hosszú út előtt szokás. Közben leszáll az est a szigeten, feszt szalonnát sütnek, Béla üljön már le, mert Klárika megsüti! Frici felkötött kézzel sem adja fel, megint udvarolni kezd a maga bicskanyitogató módján, Linda beadja a derekát, nézzék meg azt a szép partszakaszt, jóvan, legfeljebb eltöröm a másik kezedet is. Persze azonnal találnak a vízben egy hullát, Frici látványosan kiborul és rókázik. A szigeten se áram, se telefon, komp majd reggel jön, van egy csónak, de lyukas, itt felröhögök, bazmeg! Nem baj. Akkor majd Linda átúszik! Éjjel, az örvénylő Dunán, kurva kevés vagyok, én egyszer indultam neki, akkor is úgy, hogy csónakkal jöttek mellettem. És nappal volt. És tényleg átússza a Dunát, még azt is megfigyeli, hogy egy külföldi rendszámú Citroen áll az út szélén. Ezt el is mondja a rendőröknek, ugyanmá, ne okoskodjon, erős itt a sodrás, ezt a hullát valószínűleg Esztergomból sodorhatta ide a víz. Denem! De! Persze, a kocsi sincs sehol. Veszprémi értse meg, hogy ez az ügy a Komárom megyeieké, a képlopással meg ne foglalkozzon, az az ügy már megoldódott! Mindezt egy sörözőben, jön Handel, rohanvást, csak úgy megemlítem, hogy a pincérnőt, akitől munkaidőben sört rendel, Hajnikának hívják, szóval a nagy hír, hogy találtak egy autót a nemfigyeltemmijjen bányatóban. Linda hadd találja már ki, metál és Citroen?

Kő és Bagoly elvtársnő közben veszettül üldözik a fotóst, sikerül szem elől téveszteniük, nem baj, majd áthajtanak a másik autópályára, nem, mert a Lada fennakad, sőt, a kereke is kiesik. Semmi baj, helikopterrel üldözik tovább. Mondom, helikopterrel, igen. Persze, mint mindig, most is Lindának lesz igaza, tényleg a Citroen van a vízben, az a hülye meg, aki megpróbálta eltüntetni, a kesztyűtartóban felejtette a tulajdonos összes iratát, a német pasi Vili, Linda vízihullája! Biztos az iratok vezettek el egy kikent-kifent Erika nevű csajhoz, mert mire visszaértem a szobába, már ő hüledezik, hogy nem lehet igaz, hogy Vili meghalt, úristen! Erika fejéről azt a baszott nagy masnit úgy tépném le, hogy öröm lenne nézni. Erika egyébként ártgaléria tulajdonos, igen, Vilivel együtt dolgozott. Jól ment a bolt, igen, jegyzik a nevüket a szakmában. Kő – akinek a fedőneve az akció során Kavics, miért csak én kínlódjak, kínlódjon az olvasó is, hihi – és Bagoly etnő pontosan a hegyeshalmi határátkelőnél érik utol Horváth Urat és az ő Bogárkáját, hol máshol, róluk egyébként percekkel később kiderül, hogy ártatlanok és félrekúrni indultak, megjegyzem, ahogy Horváthnét elnéztem abban a nájlonotthunkában, partvissal a kezében, nem is csodálkozom rajta, Bogárka hozzá képest egy sztármaneken.

Erika azonosítja a hullát, igen, ez Vili. Linda okoskodik, a Főnök látta a zúzódást a lábán? Rádrótoztak valamit, hogy a vízben maradjon! Megy az agyalás erősen, minden összefügg itt mindennel ám, a gyilkost az amatőr festők között kell keresni, úgyhogy Linda kimehet a szigetre. Mer’ mámeg nyomon van! Én már most tudom, hol vannak a képek, hehehe. Á, Linda nem úgy megy a szigetre, mint családtag, hanem mint aktmodell! Nemcsak én akadok ezen ki, apu is, Béla értse meg, hogy egy modellnek nincs neme. Béla nem érti meg. Mit ad Isten, Erika is a szigetre érkezik, Emődivel, ki mással, a kollégák meghagyták neki ezt a fuvart. Erika megint piszkosul fölöltözködött, mondhatni, maga a vizuális sokk, igen, van a fején masni is. Erika egyébként azért jött, hogy kiválasszon tíz-tizenöt alkotást és kiállítsa az ártgalériájában. Fizetni is fog érte, kilencszáz-ezerötszáz márkát. Darabjáért. Rajtam kívül senki nem röhög, na akkor most válogat, este meg visszajön értük. Emődi féltékenységi rohamát akkor átugranám, Linda egyébként nem meztelen, hanem egy vászonlepedőbe van betekerve és egy köcsögöt tart a vállán, úgy modellkedik. Eőszéék is eljutnak agyban odáig, hogy Erika asszony gyanús, na majd akkor elbeszélgetnek vele, mi, a szigetre ment? Hát akkor ők is! Klárika boldog, mert az ő festménye is a kiválasztottak közé került, a festményen egyébként Béla látható kalóz jelmezben, ezen még Zénó mester is röhögött, nekem Béla, mint Szent Sebestyén azért jobban tetszett.

Frici, Linda gyökér udvarlója a parton ugat valakinek, tudom, hogy te voltál az, te ölted meg, te! Fricit a Te egy késszúrással elintézi, Frici ugyanolyan teátrálisan hal meg, ahogy a hulla felfedezése után hisztériázott és rókázott. Mindeközben Linda besettenkedik a házba, ahol a kiválasztott képek vannak, és felfedezi, hogy a förtelmes borzalmak alatt van egy másik vászon is, megvannak az elrabolt képek! Ha engem kérdeznek, már fél órával ezelőtt megmondtam volna. Azonnal át kell jutnia a túlpartra. Hát akkor megint úszni kéne, kisanyám. Eőszéék is rohannak, miután a kompos feleségétől megtudják, hogy nemrég járt ott egy nő két faszival és rengeteg pénzt ajánlottak, ha a férje azonnal átviszi őket a szigetre. Dini és Erika összebalhéznak, mi az hogy Dini csak pénzt kap, arról volt szó, hogy társulnak. Erika kiröhögi, ugyanmá, egy gyilkossal nem társulok. Dini agyát elönti a szar, te találtad ki, hogy Vilit rakjuk félre! Ráadásul a Frici rájött, de már ő sem fog beszélni senkinek! Aztán zsarolni próbálja, de Erika visszaszól, sokat ugatsz még barátom, a kinn álló két faszival elintéztetlek, na fogom a képeket, csőváz! Linda előlép a paraván mögül, rendőrség! Erika leszarja, előránt egy pisztolyt, lő, rájuk zárja az ajtót és elmenekül. Ahelyett, hogy kinyitnák az ablakot, Linda szétrugdossa a bezárt ajtót, kell az izgalom a végére, na, és utánuk ered. Erika a biztonság kedvéért még lead egy-két lövést rá és az óbégató Dinire, Linda természetesen felkapaszkodik a kompra, és letékvándóz mindenkit. Eőszéék persze most is a balhé végére érnek oda, Emődi végig alszik a verekedés közben, hogy hogyan került a kompra, halványlila fogalmam sincs. Sikoltozva megjelenik Klárika és Béla is, Zénó mester Dinit siratja, pedig micsoda festő lehetett volna, apu büszke, mert most rakott tüzet Linda aktképeiből, Eősze gyanúsan kerülgeti a szerencsétlenül álldogáló Emődit, mi van a pólója alatt, fiatalember? Egy odarejtett Linda akt. Na de Tomikám! Öröm, boldogság, mint mindig.

Címkék: linda
25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hurri Kán 2011.08.01. 14:30:27

Én sem örülnék, ha leöntenének piros festékkel.... nem esetem a szín...

csicserierika 2011.08.01. 14:33:46

ha innék, most rendelnék egy sört ...Hajnitól :)

2011.08.01. 15:20:33

@gyvy: és marha nehéz lenne kimosni ebből a sok szőrből ami rajtad van. :)

2011.08.01. 15:22:29

Gyerekek, én már éltem, láttam, tapasztaltam ebben a korban, nem kell elmagyarázni mit jelent, ha valaki útlevelet igényelt.... de ilyen masnira nem emlékszem, pedig egy orosz laktanyával megspékelt katonavárosban nőttem fel.

Hurri Kán 2011.08.01. 15:45:41

@beebeer:
Arról nem is beszélve, hogy a barnához nem megy a piros :)

2011.08.01. 16:00:28

@gyvy: megy az hozzá, csaknem minden szín megy a barnához, olyan kis punkosra száradnál, szerintem van a dizájnváltásban fantázia.

papulimapuli 2011.08.01. 16:02:05

háát..ez se nem humoros, se nem gúnyos....inkább szar

szószátyár

kerikak 2011.08.01. 16:58:19

ki az a színésznő aki Erikát játsza, tudja valaki? :)

Alapvető Emberi Jog 2011.08.01. 17:07:23

Én, gyerekként, full láv voltam Lindába (gy.k. Görbe Nóra).
Vessetek meg! :-))

2011.08.01. 18:19:27

@kerikak: Sír Kati lenne? Csak tippelek, ha a hangját is hallanám (nem láttam ezt a részt) akkor tutira mondhatnám.

lutria 2011.08.01. 19:09:34

Vajon hogyan fért bele az epizód költségvetésébe annak a látszólag szinte új citroennek a bányatóba áztatása,talán a látszat ellenére egy roncs volt,vagy a zsaruktól kaptak egy lefoglaltat?

Akármi Áron 2011.08.01. 21:35:57

@papulimapuli: nekem pedig tetszett, nem kicsit. Kevésre emlékszel még, ez lehet a bibe pajti!
Tózse szószátyár...

Takacsi 2011.08.01. 22:04:56

"... Nem baj. Akkor majd Linda átúszik! Éjjel, az örvénylő Dunán, kurva kevés vagyok, én egyszer indultam neki, akkor is úgy, hogy csónakkal jöttek mellettem. És nappal volt. És tényleg átússza a Dunát"

na csak a móka kedvéért:

Ezeket a jeleneteket Leányfalunál vették fel, a sziget pedig a Kacsa-sziget (mostanra már majdnem teljesen a Szentendrei sziget része) A Duna ott annyira nem örvénylik, de sodrása azért van. Persze nem Linda úszott át, hanem hoztak egy profi úszót aki medencéhez volt szokva.... Átúszott ugyan, csak épp nem ott ért partot ahol kellett volna. Ja a komp meg igazából a szigetmonostori rév. A kompos háza ahová befutnak a végén miénk volt. Én voltam vagy 8 éves amikor a felvételek mentek, nagy élmény volt.

papulimapuli 2011.08.02. 09:56:38

áronkám, örülök, hogy neked az oly kevés is elég, a folytatás meg értelmezhetetlen, de több olvasás segíthet

kerikak 2011.08.02. 10:16:06

@beebeer: tényleg ő az, köszi! :)

Akármi Áron 2011.08.03. 14:10:00

@papulimapuli: nocsak, egy könyvtári alkalmazott! Ajánlat?
Csak pontosan: "szövegértértéshez több olvasás a megoldás!"

Hódos Hajnalka 2011.08.04. 13:29:58

Gyerekek, ne kúrogassátok már egymást.
Vagyis, tőlem akár, csak szó szerint... :)))

@Takoca: lájk! :)

dads gonna kill me 2011.09.09. 14:56:39

@Hódos Hajnalka: nem lesz többé már Linda HV? Miattad kezdtem el újra nézni, és bár nem reklamálnék, illetve de...

Hódos Hajnalka 2011.09.09. 15:22:45

@dads gonna kill me: szia, de, lesz, már rajta vagyok és bocsánat a késlekedésért. :)

dads gonna kill me 2011.09.09. 15:30:55

@Hódos Hajnalka: szia, na azért!! :D
kösz, már várom!
süti beállítások módosítása